Jere Karalahti Jokereihin

  • 653 442
  • 1 664

Jeffrey

Jäsen
Kyllähän tämä case Karalahti ahdistaa. Viikonlopun aikana en pystynyt tätä ketjua avaamaankaan. KHL uutisesta olen alusta asti ollut jopa innoissani, mutta tämä on kyllä juuri sitä mitä pelkäsin.

Miehen taidothan ovat kiistattomia, ei siinä mitään. Jotenkin vain meillepäin osoitettu agitointi kaikista Keep your head up pelleilyistä lähtien on aiheuttanut sen, että ei koskaan milloinkaan tänne kiitos. Mieheen henkilöityy se kova Jokerit vs Hifk kiima joka oli korkeimmillaan silloin vuosituhannen vaihteessa. Lisäksi kun pikkulinnut ovat laulaneet, että miehen minskin vuodet eivät ole ehkä olleet niin ruusuisia kuin yleensä tunnutaan uskovan, pysyköön poissa.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Jokerifanit raivoissaan Karalahden hankinnasta - | SM-liiga | Iltalehti.fi

Fanien kommentit ja adressi päässyt nyt myös Iltalehteen. Nyt kun mediahuomio on saatu, niin eiköhän Hjalmari kohta tule julkisuuteen ja sano: '' Mitään sopimusta Jeren kanssa ei ole ''. Tai sitten pommi putoo maahan tosissaan viikon sisällä..

Linkki vie iltalehden sivuille
Hesarissa Hjalliksen kommentit.

Rivien välistä pystyy lukemaan että kyllä se Jere suunnitelmissa on. Ilmeisesti tilanne on se, että asiasta on sovittu mutta sopimus on tarkoitus allekirjoittaa torstaina, ja julkistaa joko torstaina tai perjantaina. Kommenttilistan deadlineksi laitettiin keskiviikko juuri tuosta syystä. Vaikutusmahdollisuuksia siis on.

Mielummin katson että Jereen laitettu rahakasa laitetaan ensi sijassa sentteriin sekä veskariin. Joku toinenkin pakki käy jos rahaa on.

Muutamat muut lehtikommentit:
Helsingin Sanomat (eiliseltä ja ilmeisesti myös paperiversiossa)
Veikkaajat.com
Suomikiekko
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Rivien välistä pystyy lukemaan että kyllä se Jere suunnitelmissa on.

Rivien välistä pystyy lukemaan myös, että Karalahti olisi jokeripelaajien ja valmennuksen mieleen. Syytä tietysti ollakin, sillä ilman em. tukea koko diili olisikin täysin järjetön.

Mielenkiintoista nähdä miten homma etenee. Jollain tavalla Jokerien ja Harkimon pitää PR-mielessäkin tulla Eteläpäätyä vastaan, sillä sen verran tärkeässä asemassa ovat tunnelman luomisessa Areenalla.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka yleensä ajattelenkin ensisijaisesti joukkueen hyötyä niin allekirjoitin adressin. Johonkin se raja pitää vetää ja mielestäni Hjalmarin ja muiden kiekkopomojen tulee pitää mielessä ettei tämä ole pelkkää bisnestä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Vaikka yleensä ajattelenkin ensisijaisesti joukkueen hyötyä niin allekirjoitin adressin.

Sama. Karalahtea vastaan ei ole mitään, mutta haluan nähdä miten Hjallis reagoi reagoi tuohon adressiin. Jotenkin mulla on vaan aika paha kutina siitä, että torstaina/perjantaina(?) kuullaan aika surullisia uutisia enemmistön kannalta.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Referaatio omalla ujolla ruotsillani:

Jokerifanien kulunut vuosi on ollut monenkirjava. Alkusyksystä oli case Ben-Amor-Peltonen ja sen ikävät jälkipuinnit. Sitten alkoi pelillinen dominointi Erik Karlssonin johdolla, huipentumana 8-1 -voitto naapurista. Lukon piti olla vain yksi hidaste kohti mestaruutta mutta kuinkas sitten kävikään. Tämä pommi ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi kun kesällä Harkimo venäjäläisystävineen julkisti KHL-järjestelyn hallimyynteineen.

Sitten ihan viimeisenä niittinä oli Jere Karalahden uutisoitu siirtyminen Jokeripaitaan. Toissavuonna Jarkko Ruutu, nyt Karalahti. Toimittaja antaa täydet sympatiansa Jokerifanien voimakkaaseen vastarintaan aina adressia myöten, sillä hän ymmärtää fanien sitokyvyn ylittyneen kaikkien vastoinkäymisten ja uutispommien jälkeen. Olkoonkin Karalahti kuinka hyvä pelaaja tahansa, hänen persoonansa sotii monella tavalla seuraansa rakastavan fanien arvoja ja ajatusmaailmaa. Johonkin se raja on vedettävä.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Pidän Hjallista suuressa arvossa niin bisnes- kuin kiekkomiehenäkin. Hieman kuitenkin oudoksuttaa Hjalliksen kommentit päivän Hesarissa, joissa hän myöntää olevansa hämmästynyt fanien reaktiosta. Paskapuhetta vai silkkaa tietämättömyyttä? Niin tai näin, aikamoinen särö kovan kiekkomiehen imagoon.

Hatunnosto eteläpäädylle adressista. Hienosti organisoitu ja johdettu rohkea porukka, joka seisoo aatteensa takana, vaikka se käännetäänkin varmasti joidenkin toimesta itse porukkaa vastaan.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Ulkopuolisen silmin ihmettelen fanien käytöksen Karalahtea kohtaan. Karalahti on varmasti arvokas lisä Jokerien puolustukseen ja tuo samalla lisää kovuutta joukkueeseen. Moniko teistä olisi Karalahden hankintaa vastaan, jos kyseessä olisi vaikka SaiPan kasvatti? Jere on pelannut viimeksi IFK:ssa kaudella 2006-2007. Sen jälkeen kausi Bluesissa ja Kärpissä.

Nykypäivänä useimmat valitsevat parhaan tarjouksen välittämättä siitä onko kyseessä oma kasvattiseura vai ei. Jos ei Karalahti saanut tarpeaksi kovaa tarjousta muualta ja Jokerit tarjosi kauttaaltaan parasta diiliä, niin itse ainakin olisin tyytyväinen Jeren hankintaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos ei Karalahti saanut tarpeaksi kovaa tarjousta muualta ja Jokerit tarjosi kauttaaltaan parasta diiliä, niin itse ainakin olisin tyytyväinen Jeren hankintaan.

Siis, minun pitäisi olla tyytyväinen Karalahden hankintaan, koska Jokerit maksaa Kamalahdelle enemmän kuin muut olisivat maksaneet? En ymmärrä?
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harmittaa kovasti, että Jokerien kauteen valmistautumista häiritään fanien taholta näin pahasti. Itse toivotan Karalahden tervetulleeksi, koska hän on hyvä pelaaja ja mielenkiintoinen persoona. Niin pitkälle en ole suhtellisuudentajuani kadottanut, ettenkö osaisi panna Karalahden aiempia sanomisia silloiseen kontekstiin, tähän meidän itse haluaamaamme showhun.
 
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Moniko teistä olisi Karalahden hankintaa vastaan, jos kyseessä olisi vaikka SaiPan kasvatti? Jere on pelannut viimeksi IFK:ssa kaudella 2006-2007. Sen jälkeen kausi Bluesissa ja Kärpissä.

Kävin myös allekirjoittamassa vetoomuksen, mutta en Jeren HIFK-taustan takia vaan aivan muista syistä. Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ihminen voi lukea syyn rivien välistä.
 

Jne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal FC, Florida Panthers
Moniko teistä olisi Karalahden hankintaa vastaan, jos kyseessä olisi vaikka SaiPan kasvatti?

Ymmärrän Jokerifaneja täysin, sinun viestin tarkoitusta en niinkään.
Todennäköisesti tässä narrifanien raivon syy on nimenomaan Karalahden persoona, aiemmat kommentit ja -teot.
Se, että kyseessä on vanha IFK:n mies lisää vain vettä myllyyn.
Jos Jere olisi ollut SaiPan kasvatti, urallaan koulupoikamaisen kiltti, kieltäytynyt huumeista kun niitä on ollut tarjolla jne. silloin tuskin mitään adressia Jereä vastaan olisikaan.
Mutta asiat nyt ovat miten ovat.

Nykypäivänä useimmat valitsevat parhaan tarjouksen välittämättä siitä onko kyseessä oma kasvattiseura vai ei. Jos ei Karalahti saanut tarpeaksi kovaa tarjousta muualta ja Jokerit tarjosi kauttaaltaan parasta diiliä, niin itse ainakin olisin tyytyväinen Jeren hankintaan.

Mikäli minun IFK:hon tulisi pelaaja, jolla on monia muitakin ottajia, haluan että hänen motivaattori Petopaitoihin liittymiseen on se, että hän haluaa pelata juuri siinä joukkueessa. Ei se, että IFK teki korkeimman tarjouksen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jos ei Karalahti saanut tarpeaksi kovaa tarjousta muualta ja Jokerit tarjosi kauttaaltaan parasta diiliä, niin itse ainakin olisin tyytyväinen Jeren hankintaan.

Karalahdelle se varmaan oli paras diili. Olennaista faneille lienee se, onko Karalahden palkkaaminen ollut hyvä diili Jokereille. Kuten täällä on jo moneen kertaan sanottu, Jokerien puolustus olisi liigaan huippuluokkaa ilman Karalahteakin. Häneen laitetut eurot olisi voitu käyttää fiksumminkin.

Jarkko Ruutu, halli venäläisille, KHL, Jere Karalahti. Kai nyt faniryhmällä jossakin kohtaa voi sietokyvyn raja tulla vastaan. Minusta tuo oli sitäpaitsi varsin hyvin muotoiltu adressi. Toivottavasti silloinkin kun Jere narripaidan pukee ylleen fanien kiukku kohdistuisi palkanmaksajaan enemmän kuin Karalahteen itseensä.
 

Tuoppi

Jäsen
Harmittaa kovasti, että Jokerien kauteen valmistautumista häiritään fanien taholta näin pahasti.

Voi kyynel! Jos joku sitä häiriötä aiheuttaa niin se on Hjallis (ja muu joukkueen johto). Kuten tuossa yhdessä ketjussa Cobol ja muutama muu kirjoitti niin jokereiden johtaminen on Kekäläisen lähdön jälkeen luisumassa takaisin siihen saamaan pelleilyyn missä se oli ennen Keklun tuloa. Jopa pahempaan.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka yleensä ajattelenkin ensisijaisesti joukkueen hyötyä niin allekirjoitin adressin. Johonkin se raja pitää vetää ja mielestäni Hjalmarin ja muiden kiekkopomojen tulee pitää mielessä ettei tämä ole pelkkää bisnestä.

Haluan huomauttaa, että "joukkueen hyöty" ei tässä tilanteessa ole mitenkään yksiselitteinen. Voimakas protestointi tässä vaiheessa on faniyhdistyksen yritys pysäyttää tapahtumien kulku ennen kuin tilanne karkaa käsistä.

Riippumatta siitä, minkä kannan yhdistyksen hallitus ottaa, on kauden aikana luvassa voimakasta protestointia, mikäli Jere joukkueessa pelaa. Protestoinnin myötä fanien välille syntyy voimakasta aatteellista vastakkainasettelua, mikä johtaa yhteishengen laskuun ja tunnelman lopahtamiseen (tässä ketjussa jo esimakua). Lisäksi aktiiviporukka käyttää turhaan energiaansa Jeren dissailuun. Tähän soppaan lisätään vielä pelaajat. Omien kannattajien joukkuekaverille osoittama pään aukominen ei voi olla vaikuttamatta pelifiilikseen ja hyvin rakennettu yhteishenki joukkueen ja kannattajien välille tulee muuttumaan vaivaantuneeksi.

Kiihkottomasti jääkiekkoon suhtautuvat voivat toki todeta, että fiksuinta olisi vain hyväksyä asia ja olisivat siinä oikeassa, mutta intohimoinen kannattaminen ei toimi niin helposti. Jopa ilman protesteja tunnelma kärsisi, kun monen takaraivossa jyskyttäisi jatkuva vitutus.

Tulevat kaksi kautta ovat Jokereiden ja koko suomalaisen jääkiekkoilun kannalta ainutlaatuiset ja faniyhdistyksen tärkeinpänä tavoitteena on saada koko katsomo seisomaan yhtenä rintamana joukkueen tukena. Valitettavasti meillä ei ole keinoja siihen, mikäli Karalahti Jokereissa pelaa.

Parempi protestoida nyt viikon ajan kuin viettää koko talvi kyräillen.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Vaikea kausi näköjään tulossa. Tunnelmaltaan tätä menoa varmasti surkea. Jokereita kannatan ja seura on aina yhtä pelaaja isompi. Tällä protestoinnilla kannattajat tekevät vain hallaa itselleen vaikka se kuinka hyvältä ja oikeutetulta tuntuisi. Jos meno menee perselleen kannatakusen osalta, niin mua saa taas uudelleen herätellä muutaman kauden ennen kuin lähden uudestaan mukaan joukkuetta kannattamaan ja Eteläpäädystä pääsee onneksi toisaalle isossa Areenassa.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hienoa, että Eteläpääty on ottanut asian esille näin voimakkaasti. En usko, että kovin moni jokerifani on oikeasti asiasta eri mieltä. Sitä en vaan ymmärrä mikä olisi Hjalliksen pään kääntänyt muutamassa vuodessa Jeren suhteen ?
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienoa, että Eteläpääty on ottanut asian esille näin voimakkaasti. En usko, että kovin moni jokerifani on oikeasti asiasta eri mieltä. Sitä en vaan ymmärrä mikä olisi Hjalliksen pään kääntänyt muutamassa vuodessa Jeren suhteen ?

Jospa vaikka Hjallis haluaa Jokereiden menestyvän ja tekee kaikkensa sen eteen? Tässä nyt on taas jotkut hakemassa ylimääräistä draamaa näin kesän tylsyyteen. Se saattaa häiritä Jokereiden kautta, tai sitten sillä ei ole mitään vaikutusta. Mitään positiivista ei tässäkään ole.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jeren kommentteja odotellen:

- Valinta oli aika helppo. Se tuntui todella oikealta. Minulla on monia ystäviä Jokereissa ja olen aina salaa halunut pelaavaani joskus vielä Jokereissa, Karalahti kertoo.

- Minun kohdallani voi varmaan puhua "Kerran HIFK, mutta kuitenkin Jokerit", Karalahti jatkaa.

-Ja terveisiä Eteläpäädylle, ymmärrän vihan aikaisempien lausuntojeni vuoksi, mutta pelaamaan tänne on tultu ja tappelemaan mestaruuksista.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Pidän Hjallista suuressa arvossa niin bisnes- kuin kiekkomiehenäkin. Hieman kuitenkin oudoksuttaa Hjalliksen kommentit päivän Hesarissa, joissa hän myöntää olevansa hämmästynyt fanien reaktiosta. Paskapuhetta vai silkkaa tietämättömyyttä?
Puhdasta paskapuhetta Hjördikseltä. Niiden reilun kahdenkymmenen vuoden aikana, jolloin Hjallis on elänyt ja hengittänyt Jokereita tietää hän tasan tarkkaan ne pelaajat, joita fanit eivät hyväksy ja samalla on hyvin perillä fanien reaktioista. Taitaa olla vauhtisokeus iskenyt Hjallikseen kaiken KHL-sirkuksen keskellä ja nyt Karalahti kelpaakin Jokereihin vaikka joitain vuosia sitten torppasi itse siirron (MOT). Hjallis haluaa Karalahdesta mitä ilmeisimmin mentoria, joka valmistelee pelaajarungon tulevaa KHL kautta varten. Se mikä omasta mielestäni on tapauksessa kornia on se, että Hjallis haluaa fanien olevan mukana tukemassa Jokereita suuren muutoksen keskellä todeten sen olevan Jokereille elinehto. Mikäli fanit ovat Jokereille elinehto, on Hjalliksella nyt elämänsä tilaisuus osoittaa olevansa sanojensa mittainen kuuntelemalla sitä joukkoa, joka koko sirkuksen mahdollistaa. Muussa tapauksessa Hjallis ottaa fanit itsestäänselvyytenä.

Jeren sainaus olisi puhdasta huoraamista Jokereilta ja Hjallikselta. Mikäli Jere tulee pelaamaan Jokereihin tapahtuu se vain ja ainoastaan siitä syystä, että tilille napsahtaa enemmän rahaa kuin keneltäkään toiselta suomalaiselta jengiltä.

Hatunnosto eteläpäädylle adressista. Hienosti organisoitu ja johdettu rohkea porukka, joka seisoo aatteensa takana, vaikka se käännetäänkin varmasti joidenkin toimesta itse porukkaa vastaan.
Kuin myös. Suoraselkäistä toimintaa ja osoitus siitä mitä Jokerit merkitsevät tälle porukalle. Mieti sitä Hjallis.
 

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
Vähän olen kieltämättä yllättynyt Jokerifanien näinkin voimakkaasta reaktiosta. Ok, ymmärrän että historia vituttaa Jeren kommenttien myötä, mutta uskokaa tai älkää ei Jokerit ja Jokerifanit ole ainoa porukka ketä Jere on julksesti moittinut.
Itselle muistuu mieleen muuan kevät 2006 kuinka Jere IS urehilussa haukkui koko HPK:n toiminnan ja uhosi kuinka hän yksin lähettää Kerhon laulukuoroon ratkaisevassa viidennessä välierä ottelussa. No... kaikki tietävät miten kyseisenä keväänä kävi ja täällä Jeren jutuille nauretaan varmaan jossain peräbaarissa vieläkin. Näistäkin kommenteista huolimatta Hämeenlinnassa oltiin jo Jereä parin vuoden päästä toivottamssa tervettulleeksi kun ensimmäiset huhut liikuivat Karalahden tänne tulosta (meni lopulta Kärppiin), mut ei tästä sen enempää.

Anyway, nyt itse asiaan!
Kyllä ihmeellisen fiiliksen tämä case aiheuttaa, kun kaikkia faneja varmaan vituttaa suunnttomasti koko tapaus. Jere Karalahti kelpaisi varmaan kärkipään puolustajana kaikkien liigaseurojen faneille paitsi Jokeri faneille ja osalle IFK faneille. Kukaan ei tunnu olevan iloinen tähän ratkaisuun.
Mahtaa tuo olla mieleenpainuva näky kun Karalahti ratkaisee kovalla viivatykillään keväällä jonkun välieräsarjan tai parhaillaan mestaruuden jatkoajalla Jokereille ja koko Eteläpääty on joko hiljaa tai buuaa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Hjallishan itse tuli hifkipaita päällä takaisin purjehduksiltaan, joten ei kait yllättävää että mies ei ymmärrä fanien reaktiota.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jeren sainaus olisi puhdasta huoraamista Jokereilta ja Hjallikselta. Mikäli Jere tulee pelaamaan Jokereihin tapahtuu se vain ja ainoastaan siitä syystä, että tilille napsahtaa enemmän rahaa kuin keneltäkään toiselta suomalaiselta jengiltä.
Tällä perusteella omia junnuja lukuunottamatta jokainen jätkä täytyisi pistää jengistä pihalle. Tunnettu fleguilija Hahl lähtee ihan ekana ja ykkössentteriksi voidaan Kapasen sijaan sovitella Teräväistä. Mä ymmärrän mikä vika on Karalahdessa, mutta en ymmärrä mikä vika on parhaan tarjouksen valitsemisessa. Saattaa tulla KHL-Jokereita seuratessa äitiä ikävä, mikäli pahoittaa mielensä jokaisesta isoimman tarjouksen perässä seuraan liittyneestä pelaajasta.

Mikäli se Jere tänne päätyy, ei motivaatiosta oikein ole varaa tinkiä. Hänen on joka ikisessä vaihdossa todistettava olevansa edes puoliksi paitansa arvoinen, tai muuten EP:n vittuilu yltyy täysin sietämättömäksi. Tämän hän varmasti tajuaa itsekin ja taitojahan sillä miehellä on. Rudilta vinkkiä miten homma hoituu ja Nielikäiseltä miten ei hoidu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös