Kimmo Kuhta – comeback!

  • 624 144
  • 1 791

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Kibe on aina ollut niitä pelaajia HIFK:ssa, joita olen suuresti arvostanut. Hieno pelaaja ja persoona. Rannari ollut aina liigan ykköskamaa. Onneksi ei tuu enää ratkaisemaan paikallispelejä punanuttujen eduksi. Arvostan!
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kibe tuli matsin jälkeen vielä halailemaan faneja jäähyaition taakse ja kiittämään menneestä. Hienosti koko porukka hiljeni kun Kibe tuli jutustelemaan. Kiitos, tack. Herkäksi veti.

#9
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Kuhdalle iso käsi ja miksei jokunen iso tuoppikin. Katoavaa luonnonvaraa tällaiset seuraikonit!
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hattua pois päästä naapurin puolelta myös. Onhan tuollainen seurauskollisuus todella harvinaista nykypäivän liigassa. Rankaisi meikäläisiä aika monta kertaa, liian monta. Kaikista pahinta aina oli että se #9 oli niin helvetin julli kun vaan voi olla... tämä tietenkin sanottuna pahaa tarkoittamatta, ystävällisellä tavalla kuten joskus viha&rakkaussuhde -seuroillemme kuuluukin. Tää on loppupeleissä vaan peliä. Rispect ja hienoa kuulla että vierasfanitkin ovat huomioineet.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Otetaan ainakin yksi hattu pois päästä täällä Ilmalan suunnallakin.

Vaikka lätkä on lajina aivan saatanan hieno, niin se lopullinen sykäys "koukutukseen" tulee yksilöistä. Joku tikutaku (trademarkin omistaja teidän leiristä) olisi saattanut tehdä saman duunin joko paremmin, halvemmalla, paremmalla hinta-laatu-suhteella tai jollain, aivan vitun sama. Nämä seurauskolliset pelaajat toisaalta tarjoavat jotain sellaista, jota ei voi pelkästään rahassa tai tilastoissa näyttää: nuo jätkät tuovat tunnetta kaukaloon ja katsomoon.

Jotenkin sitä herkistyy jo ajatuksesta, että vielä on muistissa kuinka Kibe oli vasta astumassa teillä liigarinkiin. Muutama kaveri puhui lahjakkaasta pelaajasta, osa ei tuolloin tiennyt kaverista mitään ja osa kertoi jopa tuntevansa pojan. Vuosien saatossa tuo poika kasvoi mieheksi, nousi vakiokokoonpanoon, löi itsensä läpi, nousi harmaata massaa ylemmäksi ja lopulta nousi ainakin nykytasoon nähden seuraikonin asemaan. Pitkä tie on kuljettu ja nyt yksi tarina saa päätöksensä. Pakko nostaa hattua näille kavereille, jotka pelaavat lätkää sen takia, että laji ja oma seura ovat oikeasti tärkeitä asioita.

Joku toinen on voinut haastattelussa kehua omaa seuraansa enemmän tai muuten sanoilla saanut jotain aikaan, mutta Kibe on konkreettisesti tuonut esille sen, mikä valitettavasti on nykyelämässä katoava luonnonvara. Joillekin se juttu on koko työura työpaikassa X, toisille se on kuolemaan asti kestävä parisuhde ensimmäisen ihastuksen kanssa. Kibelle se homma oli HIFK ja liigauran loppuun kestänyt suhde seuraan. Vaikka seura ei olekaan "oma", niin pakko tuota on kunnioittaa. Nykykiekossa tuollaisia miehiä tulee sellainen määrä vuosikymmenessä, että jopa sahuri voi laskea määrän sormillaan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hieno jääkiekkoilija, jota olen aina vastustajaleiristä kunnioittanut. Kun puhutaan HIFK:sta yleisesti niin kyllä mulle ja varmasti monelle muullekin ei-HIFK fanille Kimmo Kuhdan nimi tulee kerrasta toiseen ensimmäisenä mieleen ja se kertoo kaiken oleellisen miten merkittävä pelaaja sekä persoona Kuhta HIFK:ssa on. Kyllähän nämä seuraikonit ovat katoavaa luonnonvaraa ja upeaa, että edelleen tietyille pelaajille itse seura merkitsee eniten, kuten Kuhdan tapauksessa. Luulen, että samanlaisia fiiliksiä on allekirjoittaneella pinnassa aikanaan kun Vaha päättää lopettaa uransa Tepsissä. Hieno ele Kuhdalta tulla faneilleen vielä pitämään kiitospuhe.

Kimmo Kuhta - hieno ura. Liigassa on nyt jälleen yksi seuraikoni vähemmän.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos joltain löytyy koneelta se 12.3. HIFK-Ilves -ottelu, jossa Kille kävi mainostauon aikana vetämässä kunniakierrosta niin olisiko jotenkin mahdollista pistää se jakoon? Ajattelin tehdä Kibestä pienen videon.

Todella haikea fiilis. Kiitos Kimmo!
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Olikohan tämä jo täällä? Kimmo Kuhdan jäähyväispuhe faneille tänään Hakametsässä.

E. Olihan se, mutta menkööt toistamiseen. Kiben vuoksi ei mikään ole liikaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Helvetin hienosti Tapparan jätkät Kiben kohdalla huomiota osoitti. Edelleen, Kiitos Kimmo Kuhta.

Osa pelaajista jäi vielä hakkaamaan mailoja jäähän Kuhdan kunniakierroksen ajaksi. Kokenut kaarti (mm. Nieminen, Aalto, Kankaanperä, Noronen, Saravo) tietää, että muutaman vuoden päästä sama on edessä itsellä.

Kuhta on hieno kiekkoilija, aito Stadin kundi. Mieleen on jäänyt kommentti jostain playoffeista, "ei voi vielä lähteä lomille kun ulkona stikkaa(?) snögee" tjsp. Kunnioitettava pelaaja ja niitä harvoja seuraikoneita on pakko arvostaa erittäin korkealle.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kuhta on hieno kiekkoilija, aito Stadin kundi. Mieleen on jäänyt kommentti jostain playoffeista, "ei voi vielä lähteä lomille kun ulkona stikkaa(?) snögee" tjsp.

Itsellä on sellainen muistikuva, että tämä oli 2003-04 kaudella IFK:n ollessa tappiolla Ilvekselle puolivälieräsarjassa 3-1 -tilanteessa. Saatan olla toki väärässäkin. Tuona keväänä Kibe pelasi mielestäni uransa parasta lätkää huikeassa ketjussa Pärssinen-Harkins-Kuhta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Osa pelaajista jäi vielä hakkaamaan mailoja jäähän Kuhdan kunniakierroksen ajaksi.

Mun mielestä tuossa on ero lätkäjätkän ja perusmaukan välillä. Vaikka väännetään tiukka sarja vastakkain ja tunteet, syke ja verenpaine käyvät taivaissa, niin lopussa ollaan yhtä ja samaa porukkaa. Maailma nähneet pelaajat Niemisen ja Norosen tyyliin ymmärtävät sen, minkä ymmärtävät lajia tai sarjaa tarkemmin seuraavat: tietyt asiat eivät katso seurarajoja. Seuraikonin aikakauden päättyminen ei ole vain pelaajan menettävän seuran ongelma, vaan myös koko liiga kärsii siitä, että tuollaiset pelaajat heittävät hokkarit naulaan tai lähtevät jäähdyttelemään. Mä väitän, että tämänkin ottelun loppu olisi tuntunut Tapparan faneista ja pelaajista täysin erilaiselta, jos tuollainen liigaura ei olisi tullut päätökseen.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
KK #9. Hieno pelaaja ja todellinen ikoni! Kyllä tuota haastattelua katsoessa itellekin tuli haikea fiilis. Varmasti tunteellinen hetki miehelle ja mielessä on pyörinyt moni asia.
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itsellä on sellainen muistikuva, että tämä oli 2003-04 kaudella IFK:n ollessa tappiolla Ilvekselle puolivälieräsarjassa 3-1 -tilanteessa. Saatan olla toki väärässäkin. Tuona keväänä Kibe pelasi mielestäni uransa parasta lätkää huikeassa ketjussa Pärssinen-Harkins-Kuhta.
Se oli juurikin tämän playoffs-sarjan päätteeksi annettu haastattelu.

Kiitos Kibe monista hienoista hetkistä!
 

Darhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Montreal Canadiens
Kiitos Kimmo "Kibe" Kuhta!

Olin pieni poika, kun aloitin kannattamaan IFK:ta. Samoihin aikoihin omaa jääkiekkoilijan uraansa aloitteli nuori, lupaava pelaaja Espoosta. Tämän pojan nimi oli Kimmo Kuhta, mukavan näpsäkkä nimi pienen pojan korvaan.

Tuosta, minulle paljon tähän hetkeen mennessä antaneesta, onnellisesta, mutta -ah-, niin oikukkaasta, yhteiselon alkamisesta lähtien kasvoi oma kiinnostukseni punaista väriä, perinteikästä brändiä ja värikästä seuraa. Samassa suhteessa kasvoi numerolla 9 pelanneen laitahyökkääjän merkitys IFK:lle.

Kausi 2003-2004 on minulle itselleni ensimmäinen vuosi, jonka muistan tarkasti ketjukoostumuksia myöten. IFK:n ykköskenttä Pärssinen-Harkins-Kuhta esitti dominoivia otteita, ei enempää eikä vähempää Kimmo Kuhdan ansiosta. Verkkokalvoilleni on pysyvästi piirtynyt kuva Kibestä laukomassa tarkan one-timerin oikean maalinsylkijän elkein varmasti talteen maalin ylähyllylle. Tätä ei voi kukaan minulta viedä; saati ikinä itse tule sitä unohtamaan.

Tämän tarinan myötä haluan kertoa, miksi Kimmo Kuhta on minulle henkilökohtaisesti suurin pelaaja kautta aikojen. Hän on elävä legenda, mr. IFK. En edes jaksa kuvailla tunteitani keväällä 2011, kun hän vihdoin pääsi nostamaan kannua ensimmäisenä yhdessä Ville Peltosen kanssa. Hänen ansiostaan en osaa, saati halua, kuvitella kenenkään muun enää käyttävän numeroa 9 pelipaidassaan. Se kuuluu ansaitsemalleen paikalle hallin kattoon. Tosin vasta pelaajauran jälkeen, jos se vielä jossain Keski-Euroopassa jatkuu. Taidoistahan se nimittäin ei ole kiinni.

Kiitos kaikista näistä vuosista Kimmo Kuhta ja kaikkea hyvää jatkoon! Hattu pois päästä, pienen pieni kyynel silmäkulmassa.

Herkkää, mutta ei ole toista kaltaistasi, eikä ikinä tule olemaan. Kiitos!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, #88 Kane, Blackhawks, Världen's bästa #65
Hattu pois päästä Kimmo Kuhdalle. IFK'sta tulee aina tämä #9 mieleen, naapurin snaipperi ja ruumiillistuma. Hieno ja aito stadilainen jätkä! Respect!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Nostan näkymätöntä hattuani. Kimmo Kuhta, hieno mies, hieno ura. Eipä löydy pahaa sanottavaa miehestä. Paita kattoon.

#9
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos Kille! Hieno mies, hieno ura ja legendojen joukkoon.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Kiitos ja kumarrus.
Pelasit ja lopetit tyylillä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vähän oli tunteita pinnassa täälläkin.

Taas yksi seuralegenda vähemmän liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös