Uskomaton saituus!

  • 116 077
  • 274

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Miten määrittelet ilmaisen? Omasta mielestä opintolaina on ihan helvetin kaukana ilmaisesta. Ottaen huomioon takauksen niin on se outoa, että esim. asunntolaina on merkittävästi pienemmällä korolla.
Mutulla lähti "tieto" opintolainan korkotasosta. En ole itse kumpaakaan hakenut niin ei ole omakohtaista kokemusta.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Opintolainan marginaali on ainakin selvästi pienempi mitä asuntolainassa. Otetaan pari esimerkkiä, mitkä google antaa heti kärkeen:

Nordeassa marginaali 0,2 % ja sitten viitekoroksi euribor 12, korko alle 1 %.

Liedon säästöpankista saa viideksi vuodeksi marginaaliksi 0 %, sen jälkeen marginaali 0,75 %. Sidottu 3 kk euriboriin. Kokonaiskorko 0,25 %.

Nyt haluankin kysyä jussi_j:ltä neuvoja: Tarvitsen itse piakkoin asuntolainaa ja kilpailutukseni ovat antaneet selkeästi korkeampia korkotasoja. Jo olen halunnut 3kk euriborin viitekoroksi, marginaali on ollut yhden luokkaa. Kerrotko minulle, mikä pankki antaisi minulle nyt asuntolainaa kokonaiskorolla 0,25 %. Tai vaikka tuplatkin käy. Ei se ole niin tarkkaa.

0,25 % korko nykyisessä inflaatiotilanteessa on kaukana ilmaisesta, se on totta. Tuossahan sinulle maksetaan, kun otat lainaa.
 

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Isäni kertoman mukaan kummisetäni sammutti 60- ja 70-luvuilla Volgansa aina pitkissä alamäissä bensaa säästääkseen. Ilmeisen periytyvää tällainen nuukuus, sillä serkkuni puolestaan poisti autostaan ilmastoinnin käytöstä (jonkin hihnan jostain tms.), koska ilmastointihan tunnetusti lisää polttoaineen kulutusta. Lisäksi tämä samainen herra asusteli kotonaan +30-vuotiaaksi, koska siinä säästyi mukavasti rahaa.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Isäni kertoman mukaan kummisetäni sammutti 60- ja 70-luvuilla Volgansa aina pitkissä alamäissä bensaa säästääkseen. Ilmeisen periytyvää tällainen nuukuus, sillä serkkuni puolestaan poisti autostaan ilmastoinnin käytöstä (jonkin hihnan jostain tms.), koska ilmastointihan tunnetusti lisää polttoaineen kulutusta. Lisäksi tämä samainen herra asusteli kotonaan +30-vuotiaaksi, koska siinä säästyi mukavasti rahaa.
1970-luvun alussa tuo bensan säästäminen oli tosiaan taidetta ja käsittääkseni siihen vaikutti erityisest vuoden 1973 öljykriisi, joka johtui OPECin tuotantosupistuksista. Tuo "saituus" oli aika laajaa noina aikoina.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tää on muuten loistava ketju! Tuli luettua samantien koko setti.

Mulla ei mainittavampaa kokemusta tule yhtäkkiä mieleen. Ainoastaan se tulee mieleen noista, että kun joka äijä hakee vuorollaan kierroksen. Niin kun oma tilaus on yleensä se "iso stobe", niin toisinaan tietyille kavereille tulee juuri sillä hetkellä ns. konjakkijano. Meikäläinenhän siinä perkele takkiinsa ottaa :) Mutta oon mä tähän mennessä silti aina hakenu, vaikka joku sitten vähän tyyriimpää ottaisikin. Saavat ainakin hyvän mielen siitä. Varsinkin nää kaupallisen alan miehet ovat aivan asiantuntijoita tässä hommassa. Ehkä tuntevat tekevänsä hyvät kaupat tuossakin asiassa :)
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Vaimon työkaveri oli aikoinaan saanut jostain ilmaisista arpajaisista kotipermanenttipakkauksen, joka ei sisältänyt rullia eli papiljotteja. Niitä olisi saanut Alepasta tms kaupoista pussillisen noin markalla. Nainen kyseli kuitenkin työpaikalla josko joku olisi lainannut hänelle papiljotit.

Eräs virkamies teki usein virkamatkoja ulkomaille. Hän ohjeisti sihteeriään matkalaskun teossa niin, että tämä tarkistaisi valuuttakurssit matkapäivien ajalta ja tekisi matkalaskun virkamiehelle kurssiltaan edullisimman päivän mukaan. Voitto oli kuulemma yleensä korkeintaan 50 penniä.

Eräs tyyppi oli unohtanut virkamatkallaan alushousunsa ranskalaiseen hotelliin. Sihteerin piti lähettää telefax ko. hotelliin, jotta olisivat palauttaneet kalsarit. Kalsarit tulivat postissa, ja mielenosoituksellisesti ko. hotelli oli pannut mukaan lähetteen, josta selvisi, että olivat käyttäneet niitä "hygienisistä syistä" ensin pesulassa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Entinen alakoulun opettajani oli hänkin jonkinlainen itaruuden ilmentymä. Äijästä olisi rajaton määrä kaikenlaisia tarinoita, mutta laitetaan tähän aluksi muutama heti mieleen tuleva.

Ope halusi painottaa säästäväisyyttä oppilailleen konkreettisilla esimerkeillä. Yksi näistä oli varmaan pari vuotta jatkunut käsipyyhekampanja. Idea oli, että käsipyyhetelineestä sai ottaa uuden (yhden) puhtaan paperin vain esim. pestäessä käsiä ruokailuun mentäessä. Tämän jälkeen käytetty paperipyyhe vedettiin auki ja taitettiin opettajan omin käsin rimoista värkkäämälle käsipaperien kuivaustelineelle. Tuosta oli sitten määrä ottaa paperia muihin kuin huippuhygieenisiin tarkoituksiiin. Roskiin paperin sai heittää vain jos se oli umpiräkäinen tai loppuunrispaantunut kuivausten myötä.

Automiehenä opettaja niitti mainetta laajalti. Kerran äijä vei paikallisen autokorjaajan (=varmasti halvimman) syynättäväksi autonsa, jossa murheena oli moottorin huono käynti. Heti paljastuikin, että öljyillä oli ajettu kenties moninkertainen määrä kuin mitä yleensä on järkevää. Selvisi, että opettajalla oli käytössä kaksi moottoriöljysatsia, joita hän sitten vaihteli vuoron perään, koskaan varsinaisesti uutta lisäämättä. Suuri ajatus oli, että seisomassa olleen (jäte)öljyn seassa ollut sakka valuisi seisotuksen aikana pohjalle, ja öljynvaihdon koittaessa opettaja valuttelisi varovasti sisään tämän vähäsakkaisen vaihtoöljyn. Ei mennyt homma ihan niin kuin piti.

Autolla ajamisen ohjeita opettajalla on loputtomiin. Erä hulvattomimmista on renkaidensäästövinkki. Opettajan mukaan risteyksissä ja muissa tiukoissa käännöksissä kannattaa pyöristää kaarto aina niin ulkoa kuin mahdollista, sillä "sisäkurvin puolelta kääntäen rengas kuluu nopeammin". Seuraus oli sitten se, että ope ajoi autoaan välillä naapurikaistojen puolelta, muusta liikenteestä riippumatta, jotta renkaat palvelisivat pidempään.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Olin erään sukulaisen asunnossa elukoita hoitamassa pari viikkoa, kun hän oli etelänmatkalla. Otin oman tallettavan digiboksin mukaani mennessäni sinne. Reissun jälkeen oli kulunut muutama viikko kun tämä sukulainen soitti, että minkäsmoinen se digiboksi oli, ihan mielenkiinnosta kyselen, kun sähkölasku oli tuolta ajalta 3 euroa normaalia korkeampi.. Kuskasin myös lentoasemalle hänen autollaan mutta menopelissä on niin vähän bensaa, että minun piti tankata se paluumatkalla.

Kerran mökille mennessämme pysähdyin menomatkan alussa ostamaan juomia ja makkaraa, niin tämä samainen sukulainen totesi tympeällä äänellä että hmmpff, pitääkö sitä aina syödä.

Sama tyyppi keittää myös samoista poroista useat kahvit, ja lämmittelee kylmenneet mikrossa. Joskus pyytänyt kahville niin eipä tee mieli mennä kun ei ole edes maitoa ja kahvileipänä toimii joskus 10 vuotta sitten markkinoilta ostetut keksipurnukat.

Edit: on kyllä yksi palstan hauskimpia ketjuja. Suosikkina ehkä tuo aika alussa mainittu kaveri joka oli pyytänyt vuokrasaunan osuudestaan vähän takaisin kun oli käynyt vain pikaisissa löylyissä :D
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä itsekin tulee välillä oltua, sanotaanko nyt turhan tarkka, kun seuraavana iltana se menee kaikki pubissa, mutta kyllä täällä on uskomattomia helmiä! Aivan loistava ketju. Nyt suoraan ei tule mitään mieleen. Kyllä esimerkiksi faija on helvetin nuuka mies, mutta ei nyt silti mitään täällä verrattuna.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Itselleni ei sitä vastoin tulisi mieleenkään ehdottaa, että auton omistajan pitäisi jollain tavalla osallistua matkustamisen kustannuksiin mukaan lukien bensat, kahvit yms. Minusta se, että joku käyttää henkilökohtaista omaisuuttaan, ja yleensä vielä ajosuorituksella ryyditettynä, koko porukan siirtelyyn vapauttaa ko. henkilön kaikista muista kustannuksista.

Niin kyllähän siinä muuttuvat taas kyydissä olevat saitureiksi jos eivät ymmärrä autonpidon kulurakennetta. Tosin näissä nyt on usein niin että vuorotellen reissataan milloin kenenkin autolla niin homma menee pitkässä juoksussa aika tasan. Eikä se tietty sentin päälle ole mutta kyllä tuttavapiirissäni on ollut aika lailla näitä kyytiintunkevia pitkällekin matkalle eikä aina meinaa irrota edes pensarahoja. No riippuu tietenkin tyypistä mutta ei kaikkien seura niin miellyttävää ole että maksuksi kelpaisi.
 

Andrew

Jäsen
Usein tosiaan tuntuu, että mitä rikkaampi ihminen niin sitä pihimpi, mutta ehkä sen takia he ovatkin niin rikkaita. Tätä ketjua lukiessa tulee vaan mieleen, että nämä jotka säästelevät autoa ajamalla tietyllä tavalla tai vastaavaa.

Mitä sitten jos oikeasti tapahtuisi vaikka kolari ja tulee iso lasku. Syödäänkö sitten loppuvuosi vettä ja leipää, koska vituttaa niin paljon?! :)
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Vanhempieni nuukuus ei nyt ihan yhtä ylitseampuvaa ole kuin näissä monissa jutuissa, mutta isästäni pari esimerkkiä:
- Roska-auto kävi meillä lapsuudessani vain joka toinen viikko. Tällä säästi ilmeisesti parisataa markkaa vuodessa. Ensimmäisen viikon jälkeen isä veti työkengät jalkaan ja kävi hyppimässä roskiksessa tasajalkaa, jotta roskamassa tiivistyi siten että toisenkin viikon roskapussit mahtuivat.

- Ohjeistus oli, että vessapaperia vain yksi pala kerrallaan ja sen voi taittaa ja pyyhkäistä toiseenkin kertaan.

- Jokaisessa suihkussa/hanassa virtauksensäädin, joka oli säädetty niin tiukalle kuin mahdollista. Tämä on toki muuten ihan fiksua, mutta sitä vettä tuli häiritsevän hiljaa.

- Kaikki kodinkoneet tiskikoneesta ruohonleikkuriin korjattiin moneen kertaan ennen uusien hankkimista. Tai oikeastaan uusia ei hankittu, vaan ne korjattiin aina. Tänä kesänä näin siellä vielä saman ruohonleikkurin, mitä 90-luvulla piti käynnistää aina 15 minuuttia.
Tämäkin varmasti on ihan fiksua jos meisseli pysyy kädessä, mutta minä en tätä urheilullisuutta perinyt.

- Perus bensapiheys. Jokin Shellin kortti isällä oli, jolla sai Shellin asemilta alennusta tai jotakin etua. Missään muualla ei käyty. Yhden kerran muistan kun Teboililta tankattiin viidellä markalla, että päästään seuraavalle Shellille.

Varsinaisesti saidaksi ei voi vanhempieni kuitenkaan sanoa, sillä nuorempana ja opiskeluajan alkuaikoina sain taloudellista tukea aina tarvittaessa, kysymättäkin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Vanhempieni nuukuus ei nyt ihan yhtä ylitseampuvaa ole kuin näissä monissa jutuissa, mutta isästäni pari esimerkkiä:
- Roska-auto kävi meillä lapsuudessani vain joka toinen viikko. Tällä säästi ilmeisesti parisataa markkaa vuodessa. Ensimmäisen viikon jälkeen isä veti työkengät jalkaan ja kävi hyppimässä roskiksessa tasajalkaa, jotta roskamassa tiivistyi siten että toisenkin viikon roskapussit mahtuivat.

Isäsi on varsinainen tuhlari - ostaa nyt sellaista ruokaa tai tarvikkeita,
että kunnallista tarvittaisiin kuukausittain. Faijan luona roska-auto käy tyyliin 2 kertaa vuodessa, kun ostaa vain elintarvikkeita joiden kääreet ovat poltettavissa ja jämät kierrätettävissä. Tältä legendaariselta hahmolta tuli myös tuo kuolematon lausahdus "tarviiko sitä nyt aina syödä" jonka säästän muistotilaisuuteen.

Minua ei sinällään haittaa tuo sairaus millä sitä kutsun, mutta se haittaa ihmissuhteita. Itse olen jättänyt kontaktit minimiin, koska kaikki normaali kulutus on hänelle negatiivinen "miksi ihmeessä?" Kaiken huippuna vuosi sitten kysyi tyttäreltäni mitä on saanut lahjaksi synttäreillä (itse ei koskaan osta mitään vaikka ainut lapsenlapsi, kysyi jopa minulta nauraen että minkä ikäiseksi niitä pitää muka juhlia), tyttö
sanoi että menee katsomaan Britney Spearsia niin tokaisi että "hmpph, millä rahalla tekin sitä menette katsomaan, eikö sillekin löytyisi parempaa käyttöä?"
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Meikäläisen isä on myös aika saita joissain tapauksissa. Tämän hän on oppinut aikanaan vanhemmiltaan, jotka olivat juuri sitä ihmislajia, jotka eivät koskaan heitä mitään pois. Kun isoisästäkin sitten aika jätti taannoin, niin kuolinpesässä oli oikesti todella kova raivaaminen. Sieltä löytyi kaikki mahdolliset kuitit, muistilaput ja sanomalehdet(!) vuosikymmenien ajalta. Pidämme sitä pienenä ihmeenä, että talon välikatto kesti kaiken sen tavaramäärän. Uutta ei tietenkään koskaan ostettu, vaan kyseltiin tuttavilta, josko olisi antaa leivänpaahdin tai pesukone hajonneen tilalle.

Yksi omituisimmista isän tavoista on se, että astianpesukone pitää tunkea niin täyteen kuin vain mahdollista. Ukko saattaa viettää tiskikoneen äärellä pitkiäkin toveja järjestelemässä astioita, että vielä se yksi muki saataisiin mahtumaan jonnekin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Yksi omituisimmista isän tavoista on se, että astianpesukone pitää tunkea niin täyteen kuin vain mahdollista. Ukko saattaa viettää tiskikoneen äärellä pitkiäkin toveja järjestelemässä astioita, että vielä se yksi muki saataisiin mahtumaan jonnekin.
Lievästi outoa tuo voi olla, mutta kunnolla saita mies ei suostu 2000-luvullakaan astianpesukoneeseen, koska vaimon voi antaa pestä astiat halvimman tiskiaineen ja tiskiharjan hinnalla. Nämä tietysti saa vaimo kustantaa keskenään. Tosin vanhan polven ihmisille käsin tiskaaminen on edelleen pikkujuttu, varsinkin jos vanha pari elelee keskenään eikä tiskiä tule paljoa.

Ehkei kyse ole varsinaisesta saituudesta vaan päähänpinttymästä, mutta omalla isävainaallani oli tapana lähes loppuun saakka, että pantillisia virvoitusjuomapulloja ei voinut mitenkään ostaa kaupasta ellei mukana ollut vastaavaa määrää tyhjiä vaihtopulloja palautettavaksi kauppaan. Lapsena tuon olisi voinut ymmärtää jonkinlaisena huonona tekosyynä sille, että voi kieltäytyä "faktasyyllä" lasten limpparinkinuamisista, mutta ukko toimi tällä tavoin kaikissa yhteyksissä.

Eräänkin kerran muistan noin 15-vuotiaana tapauksen kun sairastin samaan aikaan kovan kuumeen nostavaan angiinaa ja vielä päälle mahatautia. Piti sitten mennä lääkäriin, isäni toimi kuskina. Tuohon aikaan oli normihomma juottaa sairaille lapsille jaffaa. Minulla se toimi hyvin, siis jaffa ei tullut kaikkein herkimmin ylös ja sitä pystyi juomaan vaikka kipeänä melkein kaikki muu saattoi tökkiä. Palatessani isäni kyydillä lekurilta olisin poikennut hakemaan kaupasta jaffaa, huom. omalla rahallani, mutta ukkopa suuttui moisesta julkeasta ehdotuksesta ja kieltäytyi jyrkästi kauppa-asioinnista kun ei ollut vaihtopulloja mukana, ja kotona niitä on varmasti muutama. Tilaa meillä kyllä olisi ollut, enkä vieläkään osaa sanoa miksi nurkkiin kerääntynyt muutama "ylimääräinen" tyhjä pullo olisi ollut niin saatanasta.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nuoruudessani työpaikallani oli useita huoltoautoja ajossa. Pomo ilmoitti, että päiväsaikaan on valojen pitäminen päällä kiellettyä, koska se nostaa firman bensalaskua sen verran merkittävästi. Aiheutin hänelle harmaita hiuksia kertomalla, että itse asiassa valojen päällä pitäminen kannattaa, koska se säästää akkua ja akun käyttöikä kasvaa. En tiedä pitääkö tuo paikkaansa, mutta ihan kiva se oli nostaa faktana pöytään.

Valokielto ei kuitenkaan poistunut.
 

Anaconda

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Faija on pahemman luokan Romu-Reijo. Säästää kaiken. Näistä saa hyviä varaosia jos sattuu tarvitsemaan. Olin hyvää hyvyyttäni auttamassa muutossa (omakotitalosta pienempään rivitaloasuntoon). Oli sovittu että tässä kohden "aarrekammiota" karsitaan, koska nämä romut ei mahtuisi uuteen kämppään. Olihan faijakin mukana kantamassa tavaroita. Suunta oli vain jätelavalta takaisin aarrekammioon. Ei näitä voi heittää pois, tarvitsen vielä. Ihmetykseksi saatiin yllättävän paljon karsittua romun määrää. Toki kantaahan kahdeksan äijää tavaraa eritahtiin ulos kuin yksi hamsteri sisään.

Kellarin kätköissä oli mm. muutama vanha 50-luvun radio, 30-vuotta vanhoja maaleja, ikivanhoja kirjoituskoneita, lattia- ja seinälaattoja, metallirojua, ihan mitä nyt koki tarvitsevansa. Kolaroitu auto seisoi pihalla monta vuotta. En muista että siitäkään olisi mitään osia toiseen autoon otettu.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Minunkin vanhempani ovat syntyneet 40-luvulla ja vahvasti pula-ajan hengessä eletään. Ja mitä kummallisempia päähänpinttymiä, esim.:

- vielä 90-luvulla saunan pesuvesi kannettiin ulkoa, siis sadevesitynnyristä
- edelliseen liittyen...koska vesimaksu on niin kallis niin pienemmän hädän jälkeen ei vessaa vedetty noin ikinä. Haju oli välillä aivan huumaava ja kuinka ollakaan pytty kärähti ns. puhki joten kalliiksihan tuo tuli
- kaikki kamat ostetaan Lidlistä, työkalutkin ja nehän ovat aivan paskoja
- jos jossain on punainen tarjouslappu se ostetaan - leipä on usein aika kovaa...
- kaikki jätteet pyritään polttamaan (kyllä, myös muovit)
- lämmitetään puulla koska öljy on niin kallista (no OK, tämä on ihan fiksua, menee vaan pikkuisen överiksi se puiden haaliminen)
- nyt uutuutena investoitiin ilmalämpöpumppuun jota ei tosin uskalleta käyttää koskaan, sehän vie sähköä
- muutenkin valaistuksessa pihtaillaan ihan järkyttävästi, usein riittää että on telkkari päällä. Muuten koko iso omakotitalo on pimeänä

Huolestuttavaa että huomaan useinkin kulkevani ympäri omaa kämppääni sammuttelemassa valoja tyttären jäljiltä. Periytyvää...
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Keskusteltiin viikonloppuna tästä ketjusta ja kaveri kertoi seuraavan. Heillä on töissä n. 45-vuotias sinkkumies, joka on erityisen saita autoilun suhteen. Ajaa uudella autolla jne. mielellään TM-testivoittajalla aina, mutta auton käytössä sitten pihistetään kaikki mahdollinen. Työmatka on n. 25km ja sen voi ajaa moottoritietä tai vanhaa kantatietä. Hemmo ajelee vanhaa tietä, koska siinä on 60 ja 80 nopeusrajoitus, jolloin renkaat ei kulu niin paljoa kuin jos ajaisi 120kmh. Lisäksi hän on kartoittanut kaupungin parkkihallit läpi, jotta löytyisi sellaiset yksittäiset parkkiruudut, jotka ovat mahdollisiman leveät mm. sijoittelusta tai tukipylväistä johtuen, ettei naapuriruutulaiset kolhi hänen autoaan ovia avatessa. Sama mies myös pihistelee veikkauksia tehtäessä, että ottaisiko vielä sen 50sentin kenorivin tähän 2,5 euron pelien lisäksi ja usein jopa ostaa sen, kunnes pyytää sen mitätöintiä ja rahan palautusta "tultuaan toisiin aatoksiin".
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Työmatka on n. 25km ja sen voi ajaa moottoritietä tai vanhaa kantatietä. Hemmo ajelee vanhaa tietä, koska siinä on 60 ja 80 nopeusrajoitus, jolloin renkaat ei kulu niin paljoa kuin jos ajaisi 120kmh.

Renkaiden säästymisestä en tiedä, voisin kuvitella että tien pinnan kunto siihen enemmän vaikuttaa (ja motari on varmaan paremmassa kunnossa), mutta polttoainetta säästyy kyllä merkittävästi ajamalla 70km/h versus 120km/h. Jotain pari litraa satasella hyvinkin, ja se tekee joku 500e vuodessa hänen työmatkallaan. Etelänmatkanverranvuodessa.
Autojenmelu_kulutus_TM_Penteles
Ja itsekin tulee usein kotimatka ajettua kantatietä motarin sijaan, vaikka siinä 10 minuuttia kauemmin menee. Aamuisin on aina kiire, joten silloin ajan motaria, täysillä.
 

Momesso

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Vancouver Canucks, JJK
Entinen työkaveri oli aika nuuka. Ihmeteltiin et miten se keittää niin laihat kahvit, niin toinen työkaveri sattui paikalle kun tämä sankari oli keittämässä kahvia, lisäsi pari mitallista puruja vanhojen päälle ja keitti ne uudestaan.

Sama mies kertoi meille käyvänsä maanantaiaamuisin kaupassa heti kun kaupat aukeavat. Osti aina vain tarjoustuotteita, mummot eivät kuulemma tykänneet kun oli nopeampi heitä ja kerkesi viedä kaikki parhaat tarjoukset. Ite sanoinkin sille et miten viittit niitä vanhoja leipiä syödä, eikö ne oo jo homeessakin, niin tähän vastaus oli: ei se haittaa jos on vähän pintahometta rapsuttaa sen pois niin on ihan hyvä leipää.

Kerran oli Citymarketissa joku hampurilais tarjous, olikohan 10kpl 10 markalla.
Niin tämä sama kaveri haki niitä pari muovikassillista aina eri kassalta, koska niissä oli rajoitus 10kpl / talous. Se pakasti niitä ja sitten töissä mikrossa sulatteli niitä evääksi.

Talvella kun lähdettiin töistä, niin kaikki laittoi aina auton käyntiin ja rupesivat raappaamaan ikkunoita, tämä sama kaveri taas raappasi ikkunat ensin ja sitten auto käyntiin. Hyvä ettei jo startilla peruuttanu ruudusta.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Leivästä!

Vanhemmillani vieraillessa olen joutunut aina huomauttamaan vanhentuneesta leivästä. Aina ostetaan tuoretta leipää mutta vanha on syötävä ensin pois. No tuore on silloin jo tietysti vanhentunut.

Ehdotin innoissani seuraavaa kuviota: "Heittäkää kerran se kuiva leipä pois niin saatte syödä jatkossa aina sitä tuoretta!" No haukuthan siitä sain palkakseni.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Ajelin yksi viikonloppu-aamu Lahden motaria ja ihmettelin kun peilistä näkyvä Volvo vaihteli kaistaa vähän väliä tyhjällä tiellä. Volvo hivuttautui ohi ja jatkoi samaa kaistojen vaihtelua. Perässä ajaessani huomasin, että sehän vaihtoi aina sisäkurvin puoleiselle kaistalle, eli oikoi. Varmasti säästyi huomattavasti metrejä...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Varmasti säästyi huomattavasti metrejä...
Mahtavaa settiä!

Vaimon isovanhemmat ovat ehdottomasti tämän ketjun aineistoa. Vaari on rakentanut about koko kesämökin roskalavoilta haalimistaan tavaroista. Esim laiturin kannen alapuolelta paljastui sininen "Yleinen tie päättyy"-kyltti, eli vanerille on ollut tarvetta, onkohan ihan tienpientareelta irti revitty. Kaikki ikkunat on roskalavoilta, ja kattopeltiä on muistaakseni neljää eri profiilia. Vähän vuotaa. Mökille viedään aina kaikki tavara ja vaatteet, jotka normaali-ihmisillä menisivät roskiin. Esim leivänpaahdin kun hajosi, mummo sanoi että "viedään se saareen".

Kaupasta ostettavat lihat ja leivät laitetaan aina suoraan pakkaseen, jota ei juuri ikinä tyhjennetä.
Perunaa pitää ostaa vain 10 kilon säkeissä, ettei sitä varten tarvitse kauppaan lähteä. Vaikka kaupassa viikoittain vähintään käydään. Kahvia on tottakai kaapit täynnä.

Yksi huikeimmista suorituksista oli se, että pääsevät invalideina liikkumaan taksilla kotikunnan sisällä muistaakseni 2,5 eurolla. Olivat sitten tulossa meille vierailulle, mutta koska asumme naapurikunnan puolella, jäivät taksista kunnan rajalla pois ja hain heidät siitä sitten omalla autolla. Sama tietysti toiseen suuntaan. Taksimatkailu on tietysti tuon ikäluokan ihmisille ihan herratouhua, mutta kun sen loppumatkan muutaman kilometrin olisi ihan kilometritaksalla päässyt.

Eli tuollaista piheyden ja hamstrauksen yhdistelmää. Ovat kuitenkin mukavia ja anteliaita ihmisiä läheisilleen.

Yksi poikkeus on: sähkö sisältyy vastikkeeseen ja sitä vaari käyttää surutta ihan vain taloyhtiölle vittuillakseen.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Niin joo, vanhemmistani vielä. Äitinihän pyysi silloin joskus että joisin maitoa sitten koulussa riittämiin ettei enää koulupäivän jälkeen kotona tarvitse. Kun on niin kallistakin :)

Ja alamäet rullattiin aina vapaalla että bensaa säästyy. Varmaan säästyikin ihan sikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös