Uskomaton saituus!

  • 116 097
  • 274

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se on myös mielenkiintoinen ilmiö, että varallisuus ei takaa, etteikö ihminen olisi silti saita. Pikemmin voi käydä, että tulee entistäkin pihimmäksi. Sellainen Roope Ankka -ilmiö.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Täytyy sanoa, että äärimmäinen, toisten (jopa omien ystävien) kustannuksella tapahtuva piheys vituttaa enemmän ja on vielä astetta mulkumpaa kuin rehellinen varastaminen.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ostettiin porukalla kaverille 40-vuotislahja ja eräs porukasta löysi lisäksi viinipullon, jonka etiketti sopi hyvin päivänsankariin. Pullo oli jotain randomviiniä ja maksoi ilmeisesti 8 euroa, koska tämä pullon ostaja keräsi sitten muilta yhden euron kultakin... Onneksi mulla oli 10 ja 20 centtisiä, joilla maksaa tämä velka.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eräälle kaverille ei yhteisillä reissuilla riittänyt se että maksettiin pensat puoliksi. Sen lisäksi piti vielä maksaa siitä että renkaat kuluu...
En menettelisi vastaavassa tilanteessa sentään tuolla tavalla, mutta asiallisesti ottaen kaverisi oli oikeilla jäljillä. Kyllä pääoma- ja ylläpitokustannukset ovat yhtä lailla tosiasiallista rahanmenoa auton omistajalle. Tämän tunnustaa verottajakin, sillä oman auton kilometrikorvaus on tietenkin selvästi korkeampi kuin työsuhdeauton. Et itsekään suostuisi ajamaan työajoja kymmeniä tai satoja tuhansia kilometrejä pelkällä bensakorvauksella.

Tietty jos kyse on muutamasta sadasta kilometristä jonka tutut kaverit ajavat porukalla, niin auton omistajan ominaisuudessa harva kehtaa tuolle linjalle mennä. Olisiko tuo nyt jonkinlaista pikkumaisuutta ainakin.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En menettelisi vastaavassa tilanteessa sentään tuolla tavalla, mutta asiallisesti ottaen kaverisi oli oikeilla jäljillä...

No tässä oli kyseessä joku messureissu tai keikkareissu tms. joita aina porukalla tehtiin milloin kenenkin autolla. Siis ei työreissu vaan kaveriporukan hauskanpito reissu. Ei ainakaan itsellä tulisi mieleenkään mutta meitä on moneen junaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tekisi mieli määritellä saituus ja piheys siten, että se kohdistuu pitkälti muihin eli lähipiiriin, asuinympäristöön ja niin edelleen. Tavallinen (tai epätavallinen) nuukuus sen sijaan kohdistuu yleensä itseen.

Nuuka mies pyrkii säästämään ja venyttämään penniä omassa arkielämässään, saituri kohdistaa tämän myös muihin eli laskuttaa kavereiltaan kilometrikorvauksetkin lyhyestä ajosta, juo pohjat näiden pulloista ja pyrkii sysäämään ystävilleen/omaisilleen oman osuutensa kuluista.

Käytän muuten aina teepussit uudestaan kotona ja töissä, jossa minulla on työhuoneessa teepaketti ja keittiössä vedenkeitin. En siksi, että olisin sairaalloisen pihi vaan siksi, että haaskauksen välttäminen on eri asia kuin pihiys. Samasta teepussista saa helposti 2-4 kuppia teetä, enkä jaksa kovin usein (itselleni) ostaa uutta teepakettia ja viedä sitä töihin. Kahvinpuruista ei (kuulemma) saa toista annosta kahvia keitettyä, mutta teepussi yleensä vain laitetaan hetkeksi kuppiin ja nostetaan pois, ei sitä suodateta.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No tässä oli kyseessä joku messureissu tai keikkareissu tms. joita aina porukalla tehtiin milloin kenenkin autolla. Siis ei työreissu vaan kaveriporukan hauskanpito reissu. Ei ainakaan itsellä tulisi mieleenkään mutta meitä on moneen junaan.

Itselleni ei sitä vastoin tulisi mieleenkään ehdottaa, että auton omistajan pitäisi jollain tavalla osallistua matkustamisen kustannuksiin mukaan lukien bensat, kahvit yms. Minusta se, että joku käyttää henkilökohtaista omaisuuttaan, ja yleensä vielä ajosuorituksella ryyditettynä, koko porukan siirtelyyn vapauttaa ko. henkilön kaikista muista kustannuksista.
 

Jättikukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Florida Panthers (HIFK symp.)
Toinen sankari ei kuulu varsinaisesti kavereihin mutta tunnen muuten. Ammatiltaan pankijohtaja.

Munkin kaveri on pankinjohtaja ainakin käyntikorttinsa mukaan. Bruttona 3600 kk ja kolme lasta, niin ymmärrän täysin käytöksen.

Usein saituus on varakkailla ihmisillä päälleliimattua, mikä tekee siitä säälittävää.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli pakko lukea koko ketju alusta loppuun ja nauraa... Nämä on välillä hauskoja nämä vanhat ketjut, kun huomaa 7-vuotta sitten kirjoittaneensa siihen.

Sen voisin sanoa tähän, kun jotkut manasivat täällä sitä, että kaverit tajoavat kalliita konjakkeja ja long islandeja, eikä itsellä ole moisiin varaa, niin kyllä ne näitä tarjoavat kaverit varmasti sen tilanteen ymmärtävät. Lokit on sitten erikseen ja ne kaverit varmaan nämä tapaukset tunnistavat. Itsekin teen sitä, että omalla vuorolla saatan ostaa kalliimmat oluet tms. Kaverit sitten haukkuu gaypiksi.

Omassa työpaikassa oli yksi peräkammarin poika, joka tarinoiden mukaan oli päässyt silloiseen työpaikkaansa niin, että tämän äiti pyytänyt työpaikalla ollutta tuttua kysymään, että löytyisikö meidän Martille töitä. Martillehan löytyi. Martti oli tarinoiden mukaan erittäin ahkeralla perseennuolemisella päässyt esimiesasemaan. Martti asui ätinsä kotona äitinsä kuolemaan asti ja jatkoi tämän jälkeen talossa asumista. Talossa ei ollut juoksevaa vettä, eikä ulkovessaa. Martti kehuskeli, että tilillä pitää aina olla 1 000 000 mummon markkaa. Martti ei koskaan syönyt töissä mitään. Eläkepäivien lähestyessä painostimme Marttia laittamaan pöydän koreaksi. Saimme vastaukseksi "mitä minä olen teille velkaa". Viimeisen työpäivän kunniaksi Martti toi töihin halvinta Sparin käärretorttua. Martti kuoli omaan asuntoonsa noin 2-3 vuotta eläkkeelle pääsynsä jälkeen. Oli kuulemma ollu kotonaan huomattavan pitkän aikaa kuolleena. Veljenpojat, jotka eivät koskaan käyneet setäänsä katsomassa varmasti kiittivät ja kumarsivat.

Yksi myös tähän ketjuun liittyvä omalle kohdalle ikävämpi tarina on oma edesmennyt faijani. Kännissä mikään ei hänellä maksanut mitään. Hyvä duuni ja ihan OK tulot. Selvinpäin äärettömän pihi ja tämä näkyi siinä, että auto oli aina se ikäluokkansa halvin ja jos piti tehdä remontti niin se tehtiin niin halvalla, kun sen ikinä pystyi tekemään. No seurauksenahan oli se, että ne autot eivät kestäneet ja remontit jouduttiin tekemään moneen kertaan. Valehtematta faijalta hajosi varmaan 5-6 autoa. Itseltäni ei ole koskaan hajonnut yhtään lopullisesti, vaikka yhtään uutta autoa en ole omistanut. kattoremontin jälkeen tuli enemmän vettä sisään, kun kattoa pitkin meni alas. Faijani päätti tehdä yli 400 kilometrin muuton Toyot Liteace merkkisellä pienimmällä mahdollisella pakettiautolla, jonka hän jostain halvalla löysi. Itse ehdotin kuorma-auton vuokraamista ja muuttoa kertarysäyksellä sekä turhien tavaroiden karsimista. Faija taisi muistaakseni viedä jopa jäteöljyt mennessään ja ajokertoja muodistui niin monta, että ensinnäkin bensakuluihin paloi äärettömän paljon rahaa ja lisäksi se oli henkisesti niin rankaa touhua, että ryyppy iski muutaman kerran päälle. Muutossa meni ihan uskomatonta tavaraa, kuten ne vitun jäteöljyt ja käytettyjä renkaita sekä huonekaluja, jotka olisi pitänyt hävittää jo vuoden -87 muutossa. Sanoin faijalleni, että tajuatko tämän kaiken kaatuvan joskus allekirjoittaneen niskaan. Faija oli jostain kummallisesta syystä saanut päähänsä ostaa vanhan maalaistalon, jossa säilytystilaa oli yllin kyllin, kun oli käytöstä poistettua navettaa, vajaa ja aittaa. No faijahan kippasi sitten noin vuosi tämä jälkeen ja sydäntä särki, kun kuolinpesää tyhjensin. Ensin karsin itselleni, sitten kävi osto- ja myyntiliikkeen kaveri tämän jälkeen paikallinen työttömien kirpputori, joka kuuleman mukaan piti viedä ihan kaikki, mutta senkin jälkeen meni vielä kaksi jätelavallista tavaraa kaatopaikalle sekä yksi täysi peräkärryllinen tavaraa ongelmajätteisiin. Lisäksi vielä monta muutakin tarinaa olisi kerrottavana, mutta nyt ei pysty.

Lopuksi vielä etenkin oman faijan kohdalta huomio, että se itaruus saattaa jossain mielessä olla synnynnäistä, mutta sitten erilaisten sairauskien, alkoholismin, masennuksen yms. syiden takia se pahenee ja lopulta jo se itsessään on ihan sairasta. Tämän huomion ainakin itse tein.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Munkin kaveri on pankinjohtaja ainakin käyntikorttinsa mukaan. Bruttona 3600 kk ja kolme lasta, niin ymmärrän täysin käytöksen.
Missä pankissa johtaja saa vain 3600 kk? spermapankissa?

Eikö tuollaiset ihan tavalliset konttorinjohtajatkin (KTM tai di ja työkokemusta useampia vuosia) lähtöpalkka ole vähintään luokkaa 5000e/kk?

"yksityisen sektorin johtajista pankinjohtajat tienaavat keskimäärin 7 271 euroa"
http://www.taloussanomat.fi/tyomark...alkat-katso-parjaatko-vertailussa/20108646/12
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tulee kanssa mieleen eräs maanviljelijä pariskunta. Molemmat oli tahoillaan vanhoja poikia ja piikoja ja samalla myös helvetin isojen tilojen ainoita perijöitä. Siis oikeasti sitä mettää ja maita meinaan on. Tosiaan aikamiehinä iskivät hynttyyt yhteen joten perillisiäkään ei ole. Pirtissä ei tietenkään ole mitään sähköjä ja kaivosta haetaan vesi jne. Varallisuudesta kertoo jotain, että pankinjohtaja käy henkilökohtaisesti viemässä hyvän joulun toivotukset herkku koreineen. Valtio perii sitten senkin miljoona pesän aikanaan.

Olisi yksi toinenkin esimerkki ja sama juttu siinäkin, eli vanha poika, ei jälkeläisiä ja valtio perii. Tästä tulikin mieleen että ihme juttu kuinka näillä kaikista nuukimmilla ihmisillä on aika yleistä lapsettomuus. Onko perkele niin nuukia, ettei sperman tippaakaan tohdi haaskata? Toinen erikoinen juttu mikä tulee mieleen, niin aika moni näistä pihtareista ei kyllä peittele sitä että rahaa on tilillä. Olenkin tullut siihen johtopäätökseen että moni elää askeettista elämää vain sen takia että näkee mahdollisimman paljon nollia tilillä. Eli toisin sanoen saa mielihyvänsä tilillä olevasta raha määrästä. En ymmärrä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tässä ketjussa on kyllä loistavia tarinoita. Ehkäpä parhaana tuo veden lipastaminen vesimittarin kitkaa hyväksikäyttäen, huikeuden multihuipentuma. Ja toki maalaispariskunta ja syöpälääkkeet.

Itsekin olen hieman tarkka välillä, lähinnä en halua haaskata tai hukata mitään, jos sen voi "pienellä säädöllä" pelastaa. Lähinnä sellaista optimointia, ei niinkään "wc-paperin uusiokäyttöä". Esimerkiksi pata- tai laatikkoruoan kypsennän puilla lämmitetyssä leivinuunissa siinä samalla talon lämmityksen yhteydessä enkä erikseen laita sähköuunia päälle.

Isänikin on hieman samanlainen, kuitenkin ukkini oli vielä enemmän saita ja hänen isänsä varsinkin, toki viimeksi mainitut olivat pula- ja sodanajansukupolvia, joten se heille suotakoon. Mm. isäni on aina kertonut kun hänen ukki tarjoili piisamipaistia tms. hieman erilaisia "herkkuja" ja mm. kalasta syötiin ja käytettiin ihan kaikki. Isäni ukki myös kuunteli radiota korva kiinni kaiuttimessa hiljaisimmalla mahdollisella volyymilla, jottei sähköä kuluisi kovan volyymin vuoksi. Oma ukkini oli myös samantyylinen, varsinkin vanhoilla päivillään. Kyllähän sitä tavaraa oli kertynyt kun mitään ei raaskittu heittää pois ja piti nurmikot leikata pitkään vanhalla romulla ruohonleikkurilla vaikka rahasta uuden ruohonleikkurin osto ei ollut kiinni. Mutta kuten sanottua, huonot ajat ovat jättäneet jälkensä ja aika yleistä sotaveteraanisukupolvessa.

Tiedän yhden eläkeläisen varakkaan miehen, syntynyt ehkä 50-luvun alkupuolella, joka elää kuin pellossa. Osakesalkku on varmasti miljoonia euroja kaikkien perintöjen ja oman säästeliäisyyden jälkeen, mutta silti elää jossain mörskässä omissa oloissaan sinnitellen mahdollisimman vähällä. Innokas vedonlyöjä (toki pienellä panoksella aina) ja voittanut mm. parin raviporukan kanssa sievoisia summia. Muut kun kehuivat voittorahoillaan maksaneensa asuntolainoja pois, tai hankkineen uutta autoa, mies sanoi ostaneen koko rahalla osakkeita. Sijoitustoiminta myöskin sydäntä lähellä ja paljon juteltiin hänen kanssa aina osakkeista. Hän aina ajoi samaa vaatimatonta parin sadan euron autoa ja kulki samat työvaatteet päällä vuodesta toiseen. Mm. näin häntä kerran 2003 vuoden lopulla ja seuraavan kerran 2005 lopussa. Mies näytti täysin samalta samat työvaatteet päällä, liekö edes pessyt niitä siinä välissä. Kaikkiaan niin tosielämän roopeankka kuin olla ja voi. Varmasti mielenkiintoinen yllätys kun alkavat hänen omaisuuttaan jakamaan sitten kuoleman jälkeen.

Eräs toinen saitojen ihmisten perikuva on tarjousten ja etenkin ilmaisen hyödykkeen metsästäjät, jotka mm. ajavat 150km suuntaansa uuden citymarketin avajaisiin ilmaiselle lohikeitolle. Mukaan toki otetaan omat astiat, jotta päivän päätteeksi voidaan kysyä saadaanko ylijääneet keitot mukaan. Varmasti ei kanneta euroakaan kyseiseen cittariin ostosten muodossa. Myös halvimman mahdollisen bensan metsästys on kiintoisa ilmiö. Ajetaan bensavalo ja stressi päällä vielä yhden aseman ohi, josko seuraavalla olisi 1snt/litra halvempaa bensaa.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi frendini ei ikinä syö koulussa opiskelijaravintoloissa, koska hän väittää tekevänsä halvemmin ruokaa kotona. Puhutaan kuitenkin annoksesta, joka maksaa 2,70 € ja johon kuuluu salaatit, leivät ja juomat päälle. En sitten tiedä mitä makaronia ja ketsuppia tämä jätkä vetää, mutta halvalla valmistaa ruokansa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Yksi frendini ei ikinä syö koulussa opiskelijaravintoloissa, koska hän väittää tekevänsä halvemmin ruokaa kotona. Puhutaan kuitenkin annoksesta, joka maksaa 2,70 € ja johon kuuluu salaatit, leivät ja juomat päälle. En sitten tiedä mitä makaronia ja ketsuppia tämä jätkä vetää, mutta halvalla valmistaa ruokansa.
Minä en syönyt ekana vuonna muistaakseni kertaakaan amkin ruokalassa aikoinaan. Elin opintotuella, kun duunia en löytänyt ennen ensimmäisen kevään loppua, joten kotona tuli todellakin tehtyä halvemmalla sapuskat - halvinta jauhelihaa, makaroonia, halvinta lenkkimakkaraa, perunoita, itse leivottuja sämpylöitä yms. Noin siis käytänössä siten toimi homma, että söin aamupalan kämpillä ja seuraavan kerran vasta kotona väsäsin ruokaa. Vesipullosta imeskelin päivisin. Yhdellä aterian hinnalla osti kuitenkin jo koko viikon sämpylätarvikkeet.

Muistan yhden kerran, kun ostin markoissa tyyliin viitosella kolme hampurilaista. Tein pihveistä lihakastikkeen, josta riitti pariksi kerraksi perunoiden kanssa, ja halkaisin paksummat yläosat. Kokonaisuudessaan siis 6--> 9 leipää voin kanssa. Pahin tilanne mulla oli sellainen, että sekoitin tukien tuloa edeltävänä päivänä vettä, vehnäjauhoja, öljyä ja suolaa, paistoin niistä jonkin sortin lettuja ja yritin vetää ketsupin kanssa. Ei oikein maistunut, joten päätin kärsiä mieluummin illan nälkää.

Ei jumankauta, on se ollut oikeasti ankeaa. No, tuota kesti puolisen vuotta, sitten vähän leveni leipä, ja viikonloppuduunien ansiosta kärsi jo toisena vuonna käydä vakituiseen syömässä koululla. Kotoa en pummannut kertaakaan rahaa koko aikana, kun ei niillä olisi ollut antaa kuitenkaan.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaimoni edustaa tätä koulukuntaa. Eihän nyt mikään uskomattoman saita, mutta erikoisia ratkaisuja olen päässyt todistamaan.

Esim kerran hän oli pitkään puhunut, että jäätelöä tekisi mieli. Kun tästä oli noin viikko puhuttu, oli hän kauppareissullaan sitä ostanut. Tuliaisina oli jonkun tusinamerkin vanilijakermajäätelöä. Vähän ihmetellen kysyin, miksi tämä ei ole HYLA tai laktoositonta. Olihan meillä molemmilla kuitenkin varsin voimakas laktoosi-intoleranssi. Se kuulemma olisi ollut yli euron kalliimpaa ja ei hän sitä raaskinut ostaa, joten osti tätä halvempaa ns. normaalia jäätelöä.

En muista miten jäätelön kävi. Voi olla että se syötettiin vieraille.

Yleensä saituus ilmenee ostamatta jättämisenä tai sitten ilotulituksena, jos on säästetty senttejä tai jopa euroja.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Aikoinani paperitehtaalla töissä ollessani eräällä vuorolla oli muuan maalaisukko joka voitti kitsaudessaan perus juutalaisenkin. Aina töihin tullessaan kaveri löi ensinmäiseksi kännykän lataukseen. Tuskin latasi kotisähköllään sitä tiiliskiveänsä koskaan. Kaveri oli mieltynyt kovasti munavoikkareihin. KOSKAAN ei tuonut valmiita voileipiä töihin vaan keitteli munat kypsiksi töissä pikkuisessa kattilassaan jonka oli sinne tuonut. Olimme töissä paperitehtaan siistauslaitoksella, eli suomeksi sanottuna teimme keräyspaperista massaa. Paaleissa oli paljon ehjiä ja hyväkuntoisia lehtiä ja kirjoja joita tämä sankari kantoi säkkikaupalla kotiinsa. Toki kaikki tätä harrastivat, mutta vain jos jotain oikein mielenkiintoista sattui löytymään. Uskotteko muuten että meillä oli valvomoissa ja taukotuvissa ja erityisesti vessoissa sangen kattava ja monipuolinen "käsityölehti" arsenaali...? Tämä jannu oli minun aikanani jo lähestymässä eläkeikää ja palvellut paperitehtaalla lähes 40v. Lisäksi huhut kertoivat että oli tehnyt 90-luvun alussa melkoisen tilin Nokia-yhtiön osakkeilla. Miehen kulkupelinä oli muistaakseni punainen -78 Lada 1200L. Ei siinä, komee peli. 30v. idän ihme, täysin tiptop ruosteeton eikä koskaan kurapaskan pilkkuakaan.
 

Jättikukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Florida Panthers (HIFK symp.)

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
. No, tuota kesti puolisen vuotta, sitten vähän leveni leipä, ja viikonloppuduunien ansiosta kärsi jo toisena vuonna käydä vakituiseen syömässä koululla.
Tiukkaa tekstiä, johon minun on jopa vaikea suhtautua. Toisaalta tuntuu väärältä, että kenelläkään on noin tiukkaa. Mutta toisaalta tarina toimii elävänä todisteena siitä, että jos halua ja asennetta on, niin pelkästään yhteiskunnankin tuella pystyy itsensä kouluttamaan mihin haluaa. Eli sosiaalinen liikkuvuus on vain yksilöstä itsestään kiinni. Todella isot rispektit kurinalaisuudesta, pitkäjänteisyydestä ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Oma käsitykseni opintotuesta ja asumistuesta oli että sillä olisi kyllä elänyt leveämminkin, jos ei opiskelijaelämään (viinaan) olisi mennyt tonnia kuussa (markoissa) Omalla alallani ei tosin kirjoihin tai välineisiin rahaa käytännössä kulunut ollenkaan.
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Ei jumankauta, on se ollut oikeasti ankeaa. No, tuota kesti puolisen vuotta, sitten vähän leveni leipä, ja viikonloppuduunien ansiosta kärsi jo toisena vuonna käydä vakituiseen syömässä koululla. Kotoa en pummannut kertaakaan rahaa koko aikana, kun ei niillä olisi ollut antaa kuitenkaan.
Pakko kysyä suoraan, miksi et hakenut opintolainaa? Lähes ilmaisen lainan hakematta jättäminen ja nälkäkuoleman partaalla roikkuminen kuullostaa hieman saidalta.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Aikoinani paperitehtaalla töissä ollessani eräällä vuorolla oli muuan maalaisukko joka voitti kitsaudessaan perus juutalaisenkin. Aina töihin tullessaan kaveri löi ensinmäiseksi kännykän lataukseen. Tuskin latasi kotisähköllään sitä tiiliskiveänsä koskaan. Kaveri oli mieltynyt kovasti munavoikkareihin.
.

Huikeaa ja sama meno jatkuu myös nykyisin. Muutamat duunikaverit pistävät myös kännyt lataukseen töihin tullessaan ja eräs vie kotiin kassissa korkkeja (paperirullien hylsyjen päädyissä olevat puukiekot) Yksi vie maitotölkin pakkasella ulos ja sitten jääkaappiin, niin säästää ilmeisesti sähkössä euron kymmenessä vuodessa. Välillä oikein naurattaa/itkettää kun ajattelee, kuinka noilla saatanan nihilisteillä on elämäntehtävänä saatava rahaa tilille ja kulutus minimiin. Allekirjoittaneen muutaman kuukauden taksilaskut varmaan samaa luokkaa kuin ko tyyppien vuoden syömiset, mutta onhan nyt elämässä jotain hauskaakin ja kaikki maksaa. Valintojahan nämä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tätä ketjua lukiessa tulee mieleen asesuunnittelija Aimo Lahdesta kertova dokumentti, joka taisi tulla viimeeksi pari vuotta sitten.

Lahtihan ansaitsi noilla patenteillaan varsin hyvin, mutta jotakuinkin kaikki mitä tuli meni iloiseen elämään ja kuolinvuoteellaan Lahti oli lähes rahaton. Tuossa dokumentissa haastateltiin Lahden veljenpoikaa, joka oli kysynyt sedältään tämän loppuaikoina, että "Eikö sinua setä koskaan harmita, kun mitään ei ole jäänyt? ". Lahti oli vastannut, että "Joskus joo, mutta kyllä hauskaakin on ollut." Noinhan sen juuri pitäisi mennä.

linkki: Wiki
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tätä ketjua lukiessa tulee mieleen asesuunnittelija Aimo Lahdesta kertova dokumentti, joka taisi tulla viimeeksi pari vuotta sitten.

Lahtihan ansaitsi noilla patenteillaan varsin hyvin, mutta jotakuinkin kaikki mitä tuli meni iloiseen elämään ja kuolinvuoteellaan Lahti oli lähes rahaton. Tuossa dokumentissa haastateltiin Lahden veljenpoikaa, joka oli kysynyt sedältään tämän loppuaikoina, että "Eikö sinua setä koskaan harmita, kun mitään ei ole jäänyt? ". Lahti oli vastannut, että "Joskus joo, mutta kyllä hauskaakin on ollut." Noinhan sen juuri pitäisi mennä.

linkki: Wiki

Joskus vähän Mike Tysonin lopettamisen jälkeenhän raportoitiin että jannu oli ilmoittanut olevansa vararikossa. Taisi urallaan tehdä muutaman satamiljoonaa dollaria pelkästään ottelupalkkioina plus muut päälle. Aika suoritus kyllä tuokin. Nykyään taitaa olla jo tilanteessa ettei tartte tonnikalaa ja makaroonia vetää. Evander Holyfieldillä sama homma, tosin taitaa olla vieläkin ongelmia kun viisikymppisenäkin kinuaa matseja. Tosin tällä saarnamiehellähän on toistakymmentä mukulaa, joten sekin varmaan vähän rokottaa lompuukia...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pakko kysyä suoraan, miksi et hakenut opintolainaa? Lähes ilmaisen lainan hakematta jättäminen ja nälkäkuoleman partaalla roikkuminen kuullostaa hieman saidalta.
Hain ja sain toki lainaa. Se vain suli kohtalaisen nopeasti muuton ja kämpän kalustamiseen yms. hankintoihin. Telkkuja ja tietokoneita en ostanut, potukoiden vanhan pesukoneen muistaakseni sain mukaani, ellen väärin muista. Ja mitään erityistä en kämppääni ostellut, ihan perus imurin yms. siivouskamoja sekä huonekaluja. Kerralla nostin koko lainan, mikä oli osin pakon sanelemaa noiden hankintojen takia. Turhimmat sijoitukset taisi olla säbäkamoja, kun aloitin harrasteporukassa pelailla heti muuton jälkeen, eikä vanhoissa kamoissa ollut juuri juhlimista. Hetken toki nuo lainarahat riittivät arkeenkin, mutta loppusyksystä ja seuraavan vuoden alussa alkoi hievenen ahdistaa ennen kuin sain siis töitä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakko kysyä suoraan, miksi et hakenut opintolainaa? Lähes ilmaisen lainan hakematta jättäminen ja nälkäkuoleman partaalla roikkuminen kuullostaa hieman saidalta.

Miten määrittelet ilmaisen? Omasta mielestä opintolaina on ihan helvetin kaukana ilmaisesta. Ottaen huomioon takauksen niin on se outoa, että esim. asunntolaina on merkittävästi pienemmällä korolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös