Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 708 528
  • 1 674

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä pistepörssiä ei pitäisi pitää ollenkaan, kun on niin epäreilua toimintaa.
Kyllä. Suomessa voisi lopettaa koko huippu-urheilun, koska kaikki menee aina väärin ja on epäreilua. Helenius voitti ensin Chisoran tuomaripelillä. Sitten Suomi voitti viime yönä Slovakian, kun slovakki ajettiin tuomarivirheen takia kentältä eikä Mikke saanut "potkustaan" jäähyä. Nyt vielä Mikke johtaa pistepörssiä, vaikka Ruotsi ja Kanada ovat pelanneet ottelun vähemmän. Epäreilua! Laitan välittömästi palautetta IIHF:lle, että lopettavat kisojen pistepörssin näyttämisen ja Suomen medialle, että lopettavat ainakin pistepörssistä uutisoinnin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
En kyllä ymmärrä miksi juuri nyt tämä pistepörssi nostettiin esille kun Suomi on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Ruotsi ja Kanada. Toki onhan se hienoa, että meillä on kärjessä pelaajia, mutta jos toiset ovat pelanneet 20% enemmän matseja kuin toiset pelaajat on tilastojen vertaileminen epäreilua. Toki sopii Granlund-maniaan ja mikäs siinä.

Niin, tosi harmi, että esim. tää Venäjän super-Kuznetsov jäi Latviaa vastaan vain tehoihin 3+6. Pari syöttöpinnaa lisää niin johtaisi ansaitusti pistepörssiä.

P.s. Kai kaikki huomasi miten pihalla Kanadassa oli palkintoraati:

Slovakia-ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai Suomen joukkueesta Joel Armia!
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Kyllä. Suomessa voisi lopettaa koko huippu-urheilun, koska kaikki menee aina väärin ja on epäreilua. Helenius voitti ensin Chisoran tuomaripelillä. Sitten Suomi voitti viime yönä Slovakian, kun slovakki ajettiin tuomarivirheen takia kentältä eikä Mikke saanut "potkustaan" jäähyä. Nyt vielä Mikke johtaa pistepörssiä, vaikka Ruotsi ja Kanada ovat pelanneet ottelun vähemmän. Epäreilua! Laitan välittömästi palautetta IIHF:lle, että lopettavat kisojen pistepörssin näyttämisen ja Suomen medialle, että lopettavat ainakin pistepörssistä uutisoinnin.

Juuri näin! Suomi se voittaa vaan väärin pelejä. Ei ollenkaan noudatateta meidän peliä! Protesti pitäis tehdä, kun ei edes yritetä oikein voittaa, pelejäkin enemmän, niin pelaajat saa tehä pisteitä enemmän, aivan huutava vääryys! Aivan sääliksi käy Kanadan ja Ruotsin pelaajia. Kaikki sympatiat näille raukoille!
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Mutta nuo maalit, en kyllä liikaa hehkuttaisi tässä kohtaa sitä, jos parhaan pelaajan rinnalla tekee kolmansissa erissä, katkenneita vastustajia vastaan 7-1, 8-1, 9-1, 10-1, 4-0 ja 8-4 maalit. Maaleja pitää pystyä tekemään myös silloin kun joukkue niitä tarvitsee, esim. avausottelun ensimmäinen erä Kanadaa vastaan. Kyllä, kaikki maalit lasketaan mutta nämä ovat pelien kannalta lähes merkityksettömiä osumia, muille kun Pulkkiselle itselleen. Eli terävyyttä jatkossa pelin niille hetkille kun voittaja oikeasti ratkaistaan.

Se nyt on aivan irrelevanttia ovatko maalit 1-0, 2-3 vai 6-1 maaleja kun huomioi miehen maaliahneuden. Jos tolpat soivat ja laukauksia satelee niin väkisinkin menee miehen vahvalla laukauksella sisään, juuri se on Pulkkisen vahvuus. Sille, että muu Suomen joukkue on onnistunut hyvin maalinteossa kautta linjan ja että Pululla on uponnut vasta myöhemmin otteluissa (jolloin ymmärrettävästi hallitsevampi joukkue on todennäköisesti johdossa ja selvästikin) ei Pulkkinen "voi mitään" ts. tuurista kiinni. Otos on kuitenkin niin pieni, ettei tällaiselle voi antaa mitään painoarvoa miehen maalintekoahneutta tarkasteltaessa. Ennemmin kritisoisin jotain Armian tuuripomppuja ja menetettyjä syöttöjä ja kiekkoja, jotka veskari on hörppäissyt, mutta en kuitenkaan kehtaisi tällä otoksella väittää etteikö Armia olisi maalintekovainultaan myös eurooppalaista a-luokkaa. Enkä jaksa värilasijankkausta kun itse sellaiseen en alennu, joten porilaiset, jättäkee faktat vaan lepäämään.

Sen mitä ajoin kommentillani takaa oli, että Pulkkinen harmittavan harvoin käyttää mahtavaa laukaustaan liigassa ja jos hän nyt tämän turnauksen innoittamana alkaisi tulittamaan useammin, myös maaleja syntyisi paljon enemmän. Eikä se katso silloin aikaa tai sitä, lukeeko taululla 0-0 vai 10-0.
 

Schadowan

Jäsen
Tuossa ennen turneeta laitoin joukkueelle tavoitteeksi välieräpaikan ja se on nyt saavutettu. Loistava juttu! Slovakia-peli oli paikoin ihan luokatonta, ja Armiaa lainatakseni: Mitäköhän tapahtuu kun kaikki pelaa oikeasti hyvin? Suomi on pelannut tässä turnauksessa yhden kohtuu ehjän pelin ja se oli Jenkkejä vastaan. Varsinkin puolustus toimi kyseisessä pelissä ihan loistavasti, tosin Jenkit pelasivat ehkä huonointa junnukiekkoa, mitä olen heiltä nähnyt vuosikausiin. Muut pelit ovat aina jossain vaiheessa hajonneet (Tanska-peliä en laske mukaan) enemmän tai vähemmän.

No kuitenkin.. Seuraavassa pelissä pitäisi tämä 92-94 ikäluokkien potentiaali sitten näkyä. Paras uutinen meille lienee se, että Granlund vihdoin heräsi pelaamaan ja oli toisessa erässä kentän kuningas.

Tavoitteena on siis ehjä 60minuuttia, jälleen kerran. Sillä oltaisiin todella lähellä finaalipaikkaa.
 

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
Pakko todeta että puolustus on edelleen se Suomen heikkous johon peli voi kaatua Ruotsia vastaan. Eniten olen huolissani Hakanpäästä. Slovakiaa vastaan tuli sellaisia omanpään munauksia joihin ei ole varaa. Tästä Slovakia rokotti kerran. Ei ollut ensimmäinen kerta turnauksessa kun on saannut hikoilla Hakanpään ratkaisujen kanssa. Kaveri omaa puukädet ja sortuu välillä pitämään kiekkoa aivan liian pitkään puolustusalueella. Tuntuu kuin tulisi hetkiä jolloin luulee olevansa varsinainen kynämies ja pelaavansa kiekollisena pakkina. Silloin yleensä käy ohrasesti ja omissa soi.
On hänellä puolensakin mutta omaan silmään vaikuttaa pitkälti hazardipakilta ja tulee mieleen muuan kaveri nimeltä Niinimaa. Kokoa löytyy mutta kädet ja ratkaisut parhainta C-luokkaa. Suomen pakiston materiaali, etenkin Määtän loukkaannuttua on niin kapea, että Hakanpäätä tarvitaan, mutta pakko ihmetellä mitä hän tekee 1.pakkiparissa?
Verenpaine nousee aina kun kaveri kentällä...
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Hakanpää, tuo uusi Suomen Aki Berg. Pääsee ehkä Akin tavoin änäriin, mutta aina maajoukkueessa säheltää :D
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
P.s. Kai kaikki huomasi miten pihalla Kanadassa oli palkintoraati:

Slovakia-ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai Suomen joukkueesta Joel Armia!

Armia oli eilen kohtuullisen hyvä ja pelasi minusta kisojen parhaan pelinsä, eikä hävinnyt kuvasta jossain vaiheessa peliä kuten aiemmin. Kokonaisuudessaan kakkosketju oli varsin vaisu ja toivottavasti taso nousee illan peliin.

Toki ottelun parhaaksi olisi pitänyt ehdottomasti valita Mikke, siitä ei kahta sanaa. Ensimmäisessä erässä Mikkekin oli heikko, mutta kun ottelu ratkaistiin toisessa erässä Granlund oli todella hyvä. Ja pistepörssi ei valehtele, eri asia sitten minkä painon sille haluaa antaa. Lyhyessä turnauksessa siellä on varmasti yllättäviäkin nimiä ja joissain peleissä tulee hirmutehoja ja tosi ikävää jos pelejä tulee eri määrä. Mutta mitäs sitten. Granlund ja Pulkkinen ovat olleet todella tasaisia suorittajia koko turnauksen ajan, aivan muutamia hetkiä lukuunottamatta ja tehot voisi helpostikin olla vielä paljon suuremmatkin. Turnauksen alussa Granlund oli yllättävänkin vaisu, mutta taso nousee koko ajan, mikä lupaa hyvää.

Avainasia välierään on kuitenkin puolustuksen ja maalivahtipelin toiminta. Slovakia peli muistutti välillä jopa avauspelin koomailua ja se ei tule yksinkertaisesti riittämään Ruotsia vastaan. Toivottavasti lääkkeet löytyy tason palauttamiseen. Samoin Suomen yv-pelissä maalineduspelaaminen on lähes luokatonta. Laukauksia kyllä tulee, mutta maalinedessä ei ole tarpeeksi voimaa tai sitten siellä ei ole yhtäkään pelaajaa. Armia ja MaG siellä on välillä hiihdellyt, mutta usein kaukana maalivahdin näkökentän ulkopuolella. Tähän pitää valmennusjohdon ehdottomasti saada vielä parannus. Jos puolustus ja yv saadaan toimimaan, Suomi tulee voittamaan maailmanmestaruuden.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Suomen pakiston materiaali, etenkin Määtän loukkaannuttua on niin kapea, että Hakanpäätä tarvitaan, mutta pakko ihmetellä mitä hän tekee 1.pakkiparissa?
Verenpaine nousee aina kun kaveri kentällä...
Kovin vaatimattomia olivat odotukset Hakanpäästä ennen kisoja. Hyvä kun on edes Bluesissa paikkansa vakiinnuttanut, mutta ihmetellä sopii kuinka joku voi olettaa hänen olevan jokin samettikäsi.

Tulevasta kehityksestä en lähtisi arvelemaan mitään, senverran nopeasti on Hakanpää parin viime kauden aikana kehittynyt. Virheitä toki tulee, mutta hänellä on myös sellaista pelirohkeutta, joka edesauttaa kehittymistä.
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suomen yv-pelissä ei ole päätä, eikä häntää. Enkä valitettavasti usko, että tässä turnauksessa siihen parannusta olisi edes näköpiirissä. Kun ei ole kiekollisia pakkeja, niin pelinrakentelu jää täysin hyökkääjien varaan. Mikkeä lukuunottamatta kukaan ei kuitenkaan peliä halua pyörittää tai paikanvaihdoilla tai liikkeellä hajottaa vastustajan pakkaa. Lopputuloksena yksi mies pyörii kiekon kanssa ja muut virittävät laukaustaan (ilman maskia). Kohtuu helppo puolustaa tuollainen ylivoima.

Jos ylivoimalla kiekon lisäksi liikkuisivat miehetkin, niin peli olisi tuollakin materiaalilla ihan erinäköistä. Silti ongelmaksi jäisi kädettömät pakit, joista yksikään ei pysty pitämään viivaa, vaikka kiekko saataisiinkin kivasti pyörimään alueella.

Näissä ratkaisupeleissä ylivoiman kun pitäisi olla kliinistä ja kaikkien pitäisi tietää roolinsa. Toki pakiston loukkaantumishuolet ovat varmasti vaikuttaneet alkuperäisiin suunnitelmiin ylivoimankin suhteen, mutta muutama ylivoiman peruskuvio pitäisi löytyä selkärangasta noilta jätkiltä. Tällä hetkellä se ei todellakaan näytä siltä.

Itse veikkaan, että Suomen peli jatkopeleissä tulee kaatumaan nimenomaan tähän ylivoiman tehottomuuteen.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Jatkoajan konsonanttikolumnisti Strozywfk on pihalla kuin Mika Saukkonen.

Ei Aittokallio pudottanut kiekkoa Slovakian kolmannessa maalissa, vaan maskimies ohjasi sen liki korkealla mailalla maalin kulmalla odottaneelle hyökkääjälle.

Katsotaan niitä hidastuksia.

Ike
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Mitä tulee Pulkkiseen, aika näyttää. Nyt ymmärrän hyvin, miksi Jalonen ei valinnut häntä MM-kisoihin eikä valitse tänäkään vuonna. Pulkkinen on huomattavan yksipuolinen pelaaja, mutta juuri siksi hänestä voi tulla tähti NHL:n. Siellä kun ei itketä puutteita, vaan nähdään vahvuudet, etenkin maalintekotaito on todella kovaa valuuttaa.

Pulkkisen NHL-tähteyden esteenä saattaa olla puutteet henkisellä puolella. Viime vuoden kisojen aikaan Lauri Marjamäki sanoi jossain haastattelussa jotain siihen suuntaan, että Pulkkinen tarvitsee jatkuvaa henkistä tukea (ts. hänelle pitää jatkuvasti vakuuttaa, että olet joukkueen tähti). Toki, jos kaveri kasvaa henkisesti aikuisesti, on vain taivas rajana.
Tuosta väärin vihelletystä jäähystä, sen verran ,että ei Slovakkipelurinkaan olisi ollut pakko taklata niin myöhään. Ilman selänkääntöäkin olisi voinut viheltää kakkosen. Silti Aaltosen temppu oli naurettava ja vaarallinen.
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Jaahas, puolet jokeriosiosta myötäloukkaantumassa kultapojun puolesta jonkun väsyneen trollin ala-arvoisten sutkautusten takia, niin jatkoaikamaista.

Hei oikeesti nyt kaverit, valoja päälle! Antaa miehen trollata jos trollastuttaa, turhaan sitä kannattaa sen enempää ruokkia vain siksi että kyseessä on oman joukkueen kasvatti. Kuka tahansa Pulkkisen otteita enemmän nähnyt tajuaa, että vaikka syyskausi on mennyt vaisummin kuin odotettiin, kyseessä on erittäin lahjakas ja ilman loukkaantumisia NHL:ssä erittäin varmasti uran tekevä pelaaja. Eri asia sitten on, minkälainen urasta kehkeytyy, mutta se riippuu niin monesta tekijästä että spekuloiminen on tässä vaiheessa vähintäänkin yhtä typerää kuin joidenkin itseään jäädosentteina pitävien nimimerkkien ennustukset Granlundin pisteistä NHL:ssä.

Pulu on nyt tehnyt 6 maalia turnauksessa, ei auta kuin toivoa että alkaisi pyssyttämään nähdyn kaltaisella tahdilla liigassakin. Kyllä ne sinne menevät väkisinkin tuolla maalivainulla vaikka ohi ja tolppiin koliseekin, turhaan sitä liigassakaan on syytä himmailla.

Nii, silläkö totuus muuttuu edulliseksi, hauskaa :) Helsinkiläiset on vaan niin naurettavan ylpeitä Pulkkisesta että on todella kohtuullista että pysytään siinä totuudessa välillä. Jokainen paahtaa että kuinka hyvä se on, joo, mutta kattokaa nyt ihan terveillä silmillä ja ymmärtäkää että hyvä ei tarkoita superpelaajaa.

Melkein löisin vetoa että olen tästä koko jengistä a) vanhin b) stadilaisin. Niin sen takia sitä on niin jokeriuskovaisten niin jumalattoman vaikea niellä, kun Helsinkiin muuttaneiden ja sivualueiden itsetunto perustuu ylimielisyyteen. On se nyt kauheaa kun eteläisistä kaupunginosista tuleekin soraääni tähän uskonnolliseen humukseen.

Eilenkin kun katsoi peliä, niin taas nähtiin mitä jääkiekon ammattilaiset ajattelivat pelistä. Kanukit yksinkertaisesti vaan tykkäävät pelaajista kuten Joel Armia, pelasi eilen hyvin, ehkä olisin antanut kaksi tähteä, mutta Kanadalaisten mielestä hänen tapansa pelata on ylivoimaista ja hänet palkittiin ansaitusti parhaana. Siinä on se ero, että ketään ei kiinnosta putkimiehet jotka vetelee kuola suupielissä ja lehmänkatse naamassa, vaan 20 senttiä pidempi superlahjakkuus.

Todettakoon vielä että kukaan tuskin voi järjellisesti kiistääkö etteikö Pulkkinen olisi erinomainen pelaaja. Moneen kertaan olen maininnut että yksi hänen suurimpia kykyjään on tilan löytäminen jäällä.
 
Viimeksi muokattu:

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Eilenkin kun katsoi peliä, niin taas nähtiin mitä jääkiekon ammattilaiset ajattelivat pelistä. Kanukit yksinkertaisesti vaan tykkäävät pelaajista kuten Joel Armia, pelasi eilen hyvin, ehkä olisin antanut kaksi tähteä, mutta Kanadalaisten mielestä hänen tapansa pelata on ylivoimaista ja hänet palkittiin ansaitusti parhaana. Siinä on se ero, että ketään ei kiinnosta putkimiehet jotka vetelee kuola suupielissä ja lehmänkatse naamassa, vaan 20 senttiä pidempi superlahjakkuus.

Katselin peliä NHLcenterin streamista ja siellä kommentaattori luonnehti Armiaa vapaamatkustajaksi ylivoimalla jonka pitäisi tehdä maskia, mutta odottelee vaan reboundia. Siitä olen samaa mieltä, että pidän itsekin isompikokoisia pelaajia mielenkiintoisempina, kuin näitä pörrääjiä. Niitä meillä riittää johtuen siitä, että täälläpäin ei oikein osata tajuta junnusarjoissa sitä, että kun niille vähän kömpelöille isoille kavereille annetaan mahdollisuus kehittyä, niin hyvä tulee.

Muuten olen sitä mieltä että Pulkkinen saisi pyytää anteeksi kun kusi sun aamupuuroon.
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Pulkkisen NHL-tähteyden esteenä saattaa olla puutteet henkisellä puolella. Viime vuoden kisojen aikaan Lauri Marjamäki sanoi jossain haastattelussa jotain siihen suuntaan, että Pulkkinen tarvitsee jatkuvaa henkistä tukea (ts. hänelle pitää jatkuvasti vakuuttaa, että olet joukkueen tähti). Toki, jos kaveri kasvaa henkisesti aikuisesti, on vain taivas rajana.
Tuosta väärin vihelletystä jäähystä, sen verran ,että ei Slovakkipelurinkaan olisi ollut pakko taklata niin myöhään. Ilman selänkääntöäkin olisi voinut viheltää kakkosen. Silti Aaltosen temppu oli naurettava ja vaarallinen.

Se on todella hyvä pelaaja. Mutta moneen kertaan olen todennut että hyvän ja erinomaisen pelaajan ero on oikeasti todella pieni. Jääkiekon onnistumisissa on kyse pienistä aikaikkunoista. Hyvä ja erinomaisen pelaajan erottaa se se suoritusvarmuus millä pystyy nämä pienet aikaikkunat kerta toisensa jälkeen hyödyntämään. Se on suoraviivaisesti ajateltuna oikeastaan aika yksinkertaista vaikka vaikuttimien ja tekijöiden määrä onkin valtava.

Kun katsoo Mikael Granlundia silmiin, näkee henkisen tasapainon. Kun katsoo Joel Armiaa silmiin, näkee välittömyyttä. Kun katsoo Pulkkista silmiin, niin näkee paljon todisteluntarvetta. Tästäkin tulee taas jokeridesiililtä ties mitä argumentteja. Mutta totuus on se että Pulu on määrätietoisella ja superahkeralla työllä nostanut itsensä nykyiseen asemaan. Lahjakkuus on henkinen asia jota hyvä motoriikka jääkiekossa toteuttaa. Pululla on motoriikka ja terävyys, mutta henkinen puoli ei ole korkeinta tasoa ja siinä on se ikävä puoli että ne on niitä asioita joita saadaan äidinmaidossa tai sitten ei. Mä oon nähny C nuoremmasta lähtien kun Pulkkinen pelaa. Silloin kohistiin että tässä se nyt on, seuraava selänne ja isähahmo myhäili tyytyväisenä vieressä. Vaikea siihen oli sanoa ei ja lähteä epäilemään kun todella piti näkemästään. Pulkkinen saattoi tehdä silloin 3 ottelussa peräkkäin 2+2 tai jopa 3+2, dominointi oli ilmiömäistä. Mutta se on kun ei kiinnosta enää ketään ja sillä ei nousta yhtään mihinkään.
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Katselin peliä NHLcenterin streamista ja siellä kommentaattori luonnehti Armiaa vapaamatkustajaksi ylivoimalla jonka pitäisi tehdä maskia, mutta odottelee vaan reboundia. Siitä olen samaa mieltä, että pidän itsekin isompikokoisia pelaajia mielenkiintoisempina, kuin näitä pörrääjiä. Niitä meillä riittää johtuen siitä, että täälläpäin ei oikein osata tajuta junnusarjoissa sitä, että kun niille vähän kömpelöille isoille kavereille annetaan mahdollisuus kehittyä, niin hyvä tulee.

Muuten olen sitä mieltä että Pulkkinen saisi pyytää anteeksi kun kusi sun aamupuuroon.

Niin, Pulkkinen on erinomainen pelaaja, todettakoon vielä sinullekin.
 

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
Kovin vaatimattomia olivat odotukset Hakanpäästä ennen kisoja. Hyvä kun on edes Bluesissa paikkansa vakiinnuttanut, mutta ihmetellä sopii kuinka joku voi olettaa hänen olevan jokin samettikäsi.

Tulevasta kehityksestä en lähtisi arvelemaan mitään, senverran nopeasti on Hakanpää parin viime kauden aikana kehittynyt. Virheitä toki tulee, mutta hänellä on myös sellaista pelirohkeutta, joka edesauttaa kehittymistä.

Varmasti näin ja samaa mieltä, mutta tässä ei varsinaisesti kiinnosta Hakanpään urankehitys ja pelirohkeus, koska kysymys on näistä kisoista "Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12" tässä ja nyt.
Mitä useimmin Hakanpää on irti kiekosta, sitä enemmän hän auttaa omia. Joten toivotaan että "pelirohkeasti" antaa kiekon heti pois sen saatuaan. Valitettavasti yv:llä joudumme kiristämään hampaita ja purra kynsiä kun Hakanpää antaa perus pakki-pakki syötön siniviivan toiselle puolelle ja kuluttaa puolet yv-ajasta.
Odotukset ovat itsellänikin olleet vaatimattomat ja siitä ei ole kysymys. Enemmän ihmettelen peluutusta 1.pakkiparissa ja yv-aikaa. Paljon turvallisempaa/tehokkaampaa olisi peluuttaa 4.hyökkääjää viivalla Hakanpään tilalla. Hyökkääjäkin olisi siniviivalla turvallisempi vaihtoehto, puhumattakaan tehokkuudesta...
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen yv-pelissä ei ole päätä, eikä häntää. Enkä valitettavasti usko, että tässä turnauksessa siihen parannusta olisi edes näköpiirissä. Kun ei ole kiekollisia pakkeja, niin pelinrakentelu jää täysin hyökkääjien varaan. Mikkeä lukuunottamatta kukaan ei kuitenkaan peliä halua pyörittää tai paikanvaihdoilla tai liikkeellä hajottaa vastustajan pakkaa. Lopputuloksena yksi mies pyörii kiekon kanssa ja muut virittävät laukaustaan (ilman maskia). Kohtuu helppo puolustaa tuollainen ylivoima.

Olen tehnyt saman huomion. Granlundin kaltaisen luovan kiekkoa "minne vain" toimittavan pelinrakentajan kohdalla olisi isoissa peleissä tärkeä tuoda mukaan muutama uusi ulottuvuus ylivoimalle. Nyt se menee aina saman kaavan kautta eli Pulkkinen virittää vetoaan ja MG pelaa kiekon lämättäväksi. Jumalauta, siellä on yksi kiekkomaailman luovimpia kavereita ja onneksi ei ole vielä kuollut tylsyyteen tuon kuvion myötä. Pulkkisella on eittämättä hyvä veto, mutta vielä arvokkaampi voimavara löytyy keskeltä - MG kyllä toimittaa sen kiekon sinne maalin kulmalle, jos kaverit liikkuu kentällä mallikkaasti. Mielestäni homma olisi siis tehokkaampaa, jos jätettäisiin toi MG passaa ja Pulkkinen onetimerilla laukoo minne laukoo huomattavasti vähemmälle.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Tänään pitää olla todella hyvällä jalalla liikkeellä heti alusta asti. Ylivoima ei ole vakuuttanut, mutta kyllähän tuo AV laittoi huolestumaan. Slovakit pääsi ampumaan todella helposti ja suomen pelaajat toimivat lähinnä maskina maalivahdille. Ruotsia vastaan ei jätkät kyllä saa boksissa istua.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Se on todella hyvä pelaaja. Mutta moneen kertaan olen todennut että hyvän ja erinomaisen pelaajan ero on oikeasti todella pieni. Jääkiekon onnistumisissa on kyse pienistä aikaikkunoista. Hyvä ja erinomaisen pelaajan erottaa se se suoritusvarmuus millä pystyy nämä pienet aikaikkunat kerta toisensa jälkeen hyödyntämään. Se on suoraviivaisesti ajateltuna oikeastaan aika yksinkertaista vaikka vaikuttimien ja tekijöiden määrä onkin valtava.

Kun katsoo Mikael Granlundia silmiin, näkee henkisen tasapainon. Kun katsoo Joel Armiaa silmiin, näkee välittömyyttä. Kun katsoo Pulkkista silmiin, niin näkee paljon todisteluntarvetta. Tästäkin tulee taas jokeridesiililtä ties mitä argumentteja. Mutta totuus on se että Pulu on määrätietoisella ja superahkeralla työllä nostanut itsensä nykyiseen asemaan. Lahjakkuus on henkinen asia jota hyvä motoriikka jääkiekossa toteuttaa. Pululla on motoriikka ja terävyys, mutta henkinen puoli ei ole korkeinta tasoa ja siinä on se ikävä puoli että ne on niitä asioita joita saadaan äidinmaidossa tai sitten ei. Mä oon nähny C nuoremmasta lähtien kun Pulkkinen pelaa. Silloin kohistiin että tässä se nyt on, seuraava selänne ja isähahmo myhäili tyytyväisenä vieressä. Vaikea siihen oli sanoa ei ja lähteä epäilemään kun todella piti näkemästään. Pulkkinen saattoi tehdä silloin 3 ottelussa peräkkäin 2+2 tai jopa 3+2, dominointi oli ilmiömäistä. Mutta se on kun ei kiinnosta enää ketään ja sillä ei nousta yhtään mihinkään.

Puhut itsesi täydelliseen umpikujaan tuolla viimeisellä lauseellasi: "Mutta se on kun ei kiinnosta enää ketään ja sillä ei nousta yhtään mihinkään."

Tarkoitatko muka jotain sellaista, että Pulkkista ei muka kiinnostaisi? Katso sinä vain Pulkkista silmiin.

Olen aika varma, että Pulkkinen on kolmen vuoden päästä NHL-pelaaja. Joel Armiasta ei tule ikinä NHL-pelaaja. Sori vain Ässä-fanit, mutta Joel Armian reagointikyky on hälyttävän surkea ja se asenne. "Välillä kiinnostaa, siis välillä, sit ku mul on sukat oikein päin jalassa.

En halua alkaa viljelemään mitään Jokerit vs. Ässät -taistelua, turha sotkea joukkeita, kun on pelaajista kyse... molemmat ovat superlahjakkaita kavereita, toisella on vain keltaista liikaa päässä ja Teemu Pulkkisella kanadalaistyyppistä oikeaa tervettä itseluottamusta. Ja se lämäri on Suomen paras, kevyesti.

Toivottavasti Joel Armiakin saa joskus asenteensa kuntoonsa, sitten voidaan keskustella tästä asiasta uudelleen.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nii, silläkö totuus muuttuu edulliseksi, hauskaa :) Helsinkiläiset on vaan niin naurettavan ylpeitä Pulkkisesta että on todella kohtuullista että pysytään siinä totuudessa välillä. Jokainen paahtaa että kuinka hyvä se on, joo, mutta kattokaa nyt ihan terveillä silmillä ja ymmärtäkää että hyvä ei tarkoita superpelaajaa.

Melkein löisin vetoa että olen tästä koko jengistä a) vanhin b) stadilaisin. Niin sen takia sitä on niin jokeriuskovaisten niin jumalattoman vaikea niellä, kun Helsinkiin muuttaneiden ja sivualueiden itsetunto perustuu ylimielisyyteen. On se nyt kauheaa kun eteläisistä kaupunginosista tuleekin soraääni tähän uskonnolliseen humukseen.

Eilenkin kun katsoi peliä, niin taas nähtiin mitä jääkiekon ammattilaiset ajattelivat pelistä. Kanukit yksinkertaisesti vaan tykkäävät pelaajista kuten Joel Armia, pelasi eilen hyvin, ehkä olisin antanut kaksi tähteä, mutta Kanadalaisten mielestä hänen tapansa pelata on ylivoimaista ja hänet palkittiin ansaitusti parhaana. Siinä on se ero, että ketään ei kiinnosta putkimiehet jotka vetelee kuola suupielissä ja lehmänkatse naamassa, vaan 20 senttiä pidempi superlahjakkuus.

Todettakoon vielä että kukaan tuskin voi järjellisesti kiistääkö etteikö Pulkkinen olisi erinomainen pelaaja. Moneen kertaan olen maininnut että yksi hänen suurimpia kykyjään on tilan löytäminen jäällä.

Olet myös maininnut, että Pulkkisen suuria vahvuuksia ovat hänen räjähtävyytensä, ja voimaan perustuvat ominaisuudet. Myös Pulkkisen nopeutta olet kovasti kehunut. Ihan vain muille tiedoksi, että osaavat ottaa juttusi oikealla annoksella suolaa. ;)
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Toivottavasti Joel Armiakin saa joskus asenteensa kuntoonsa, sitten voidaan keskustella tästä asiasta uudelleen.

Ja se on täysin mahdollista. Kyseessä kuitenkin vasta teini. Armia kun saa vielä lisää lihasta jalkoihin ja ilkeämpää asennetta, niin mahdollisuudet ovat tosi pitkälle.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Ja se on täysin mahdollista. Kyseessä kuitenkin vasta teini. Armia kun saa vielä lisää lihasta jalkoihin ja ilkeämpää asennetta, niin mahdollisuudet ovat tosi pitkälle.

Kyllä, kyllä... silti on vain aika erikoista, että mistä voi kiikastaa tuollainen "mä pelaan silloin kun kiinnostaa täysillä". Joelinkin aivot ovat kuitenkin jo kehittyneet aikuisen tasolle.

No, on niitä ihmeitä ennenkin tehty. Se on se aika, mitä ennen kaikkea Armia, Pulkkinen, Granlund ja Vatanen tarvitsee. Meillä on sato puoliksi valmis. Neljän vuoden päästä on mukava korjata se sato.
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Olet myös maininnut, että Pulkkisen suuria vahvuuksia ovat hänen räjähtävyytensä, ja voimaan perustuvat ominaisuudet. Myös Pulkkisen nopeutta olet kovasti kehunut. Ihan vain muille tiedoksi, että osaavat ottaa juttusi oikealla annoksella suolaa. ;)

Sehän pitää paikkansa. Koko Pulkkisen peli pohjautuu hyvään fysiikkaan joka kantaa, se on osannut pitkällä ja määrätietoisella työllä tehdä vartalostaan työkalun. Sen jälkeen tulee kyky laukoa.

Mutta jos ymmärretään vain vääntövoimaa tai taklausvoimaa voimaan perustuvilla ominaisuuksilla, niin päästään helposti esitettyihin päätelmiin.

Joo, se on Helsinkiläisille nieleminen ja hyväksyminen on kaikista kovin paikka, teennäisesti luotu itsetunto ei ikinä anna sitä periksi. Ja takuuvarmana tiedän mistä puhun, lue kaikki viestit.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Joo, se on Helsinkiläisille nieleminen ja hyväksyminen on kaikista kovin paikka, teennäisesti luotu itsetunto ei ikinä anna sitä periksi. Ja takuuvarmana tiedän mistä puhun, lue kaikki viestit.

Tähän kohtaan voi siteerata samankaltaiseen tyyliin, kuten erään nimimerkin allekirjoitus kuuluu (ei se täysin näin mene, mutta ymmärrätte pointin): Tiedän olevani oikeassa, kun vastapuolen puhuja alkaa kirjoittaa epäolennaisuuksia.

Ja takuuvarmana osaat myös lainata. Ihan takuuvarmasti, mä vannon. Kyllä osaat.

---

Suomen puolustus huolestuttaa minua muiden tavoin. Nyt meillä ei ole sitä samivatasta alakerrassa tuomassa kiekkoa taidolla ylös. Pokat, määtät ja ristolaiset ovat hyviä, mutta vielä tällä hetkellä ymmärrettävästi raakileita.

Mielenkiinnolla odotan illan peliä. Se on voitto tai kuolema.

EDIT: Aika huikeaa muuten, että kaveri kannattaa maajoukkuetta. Hehheh! Mikäs joukkue se sellainen on? Missäköhän liigassa sellainen joukkue pelaa? Kuka tietää nostakoon käden ylös? Hiljaista on.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös