Haaste: 100 punnerrusta 6 viikon treenillä!

  • 107 031
  • 466

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuolla sanotaan "More than 20 push ups? I would suggest starting the program on Week 3. Choose either Column 2 or 3 based on the number of push ups you managed in your initial test". Eli alat tekemään suoraan viikon kolme ohjelmaa ja tuolla 35 määrällä asetut tuohon kovimpaan ohjelmaan.

No jiisus, en olisi kyllä ittestäni uskonut, mutta pakko kai se on. =D Positiivinen yllätys.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Päivä kaksi ykkösviikolta murjottu, ja yllättäen en muistanut pitää 90 sekunnin pausseja vaan annoin soida minuutin breikillä. Vimosen sarjan viimeisissä mentiin näin ollen jo vähän tuskan puolelle.

W1D2: 25+29+25+25+36
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko kukaan palannut kertomaan, että ohjelma on saatu päätökseen ja 100 punnerrusta menee? Koko ketjua en jaksa selata.

Itse olen jokusen kerran tämän aloittanut, mutta flunssa tai vastaava on aina tullut keskeyttämään. Nyt lähdettiin taas, suoraan viikosta kolme ja siitä vaativimmasta ohjelmasta. Ensimmäinen päivä meni ihan hyvin läpi, mutta niin se on mennyt aina. Toisen päivän toistot lisääntyvätkin sitten reilusti...
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Mikä tää juttu on? En jaksa kahlata ketjua läpi. Ja voiko joku laittaa kotimaisella kielellä ohjeet? Olis kiva kokeilla.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mikä tää juttu on? En jaksa kahlata ketjua läpi. Ja voiko joku laittaa kotimaisella kielellä ohjeet? Olis kiva kokeilla.

Ketjun ensimmäisessä viestissä on ohjeet suomeksi. Sitten vaan punnertamaan ja kuuden viikon päästä punnerrat toivottavasti 100 kertaa putkeen.

Ihan hyvää treeniä, varsinkaan kun ei tule nyt salilla käytyä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllähän tuota itsekin tuli pari kolme viikkoa vedettyä ja sitten se taas jäi. Pitäisi koittaa taas vaihteeksi jos pääsisi eteenpäin. Kyllähän punneruksia tekemällä aika nopeasti siinä liikkeessä kehittyy.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt lähdettiin taas, suoraan viikosta kolme ja siitä vaativimmasta ohjelmasta. Ensimmäinen päivä meni ihan hyvin läpi, mutta niin se on mennyt aina. Toisen päivän toistot lisääntyvätkin sitten reilusti...

Toinenkin päivä onnistui. 20+25+15+15+28. Ei vielä suurempia ongelmia, mutta huomasi, ettei lihaksisto ollut ihan palautunut ensimmäisestä päivästä.

Kolmanteen päivään sitten tyssäsi eteneminen ja otetaan tämä viikko kokonaan uusiksi. Lihakset väsyneinä heti alusta lähtien, mutta sain väkisin tehtyä 22+30+20+20. Sitten tuo viimeinen (vähintään 28) jäi reilusti vajaaksi, vain 19.

Toivotaan, että keho alkaa tottua tähän touhuun piakkoin. Muuten tuntuu voimat vain vähenevän päivä päivältä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivotaan, että keho alkaa tottua tähän touhuun piakkoin. Muuten tuntuu voimat vain vähenevän päivä päivältä.

Jatketaan yksinpuhelua.

Toisen kerran yritetty viikkoa nro 3 ja huonoin tuloksin. Taas tyssäsi viimeiseen päivään, eikä tulostaso ole ainakaan kehittynyt. Oikeastaan jokainen päivä oli tuskallisen vaikea, eikä viimeiseen päivään enää usko eikä voimat riittäneet.

Kokeillaan sitten kolmannen kerran. Jos tulostaso edelleen heikkenee, niin sitten en tiedä mitä tehdä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutaman kerran tuota nyt on tullut koitettua ja koitosten aikana punnerusten määrä parani noin 40:stä 83:een. Sen jälkeen alkoi oikea olkapää vihotella ja homma loppui ainakin väliaikaisesti siihen.

Kyllä tuon kanssa saa olla varovainen, ettei riko paikkojaan. Kyse on kuitenkin kolmesta maksimisuorituksesta viikossa, joten lepo, ravinto ja suoritukseen keskittyminen(varsinkin, kun sitä "vielä yhtä" yrittää rutistaa) pitäisi olla aina kohdallaan.
 

stigers

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Suomi
Tätä punnerrusta voisikin yrittää kunhan saa asenteen kohdalleen.
Tuossa syksyllä tuli vetäistyä leukaa parikymmentä kappaletta näiden ohjelmien avulla ja tulos oli positiivinen. Lähtötulos oli kolme.
Leukojen ohjelmat alla olevasta linkistä.
The initial test | The Twenty Pull-ups Challenge
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jahas, pitääpä yrittää tätä, kun ei muuten koskaan tule pysyttyä näissä kuntoilutavoitteissa.

Erittäin hikiset 20 punnerrusta meni initial-testissä, reilut kolme vuotta sitten armeijassa meni lähes 30 joten hieman on lihaskunto tullut alaspäin. Tosin painoakin kymmenisen kiloa enemmän.
 

-RVL-

Jäsen
Mulla ei kyllä äly riitä tähän, vaikka enemmän tämä kait vaatii lihaksilta. Äsken rojahdin lattialle tästä tuolilta ja 60 punnerrusta meni, lämmittelyjen kanssa varmaan muutama enemmän.

Punnerran kolmena päivänä viikossa, kuuden viikon ajan ja sitten tulen kertomaan että tein sata?

No nyt menee sata punnerrusta putkeen. En tosiaan tajunnut koko ohjelmaa, niin olen muutamana iltana viikossa tehnyt yhden pitemmän sarjan ja muutaman viikon välein kasvattanut punnerrusten määrää. Nyt vatkaan tuota sataa parina iltana viikossa muutaman viikon ja sitten nostan 105 tai 110 ja taas sama. Eipä noista ole mitään hyötyä.

Hyödyn vuoksi olenkin kokenut leuanvedon järkevämpänä, tuntuu sentään selkä levenevän. Tavoitteena 25 leukaa vuoden loppuun mennessä. Sama laulu, nyt vatkaan 14 leukaa muutaman kerran viikossa. Voi olla, että 25 on liian kova tavoite, vaikka onhan tässä vielä puolet vuodestä jäljellä.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tulipahan tämäki aloitettua pitkästä aikaa kun viimeksi jäi kesken ja tietäähän sen miten tässä heti kävi. Kaksi ensimmäistä päivää ehdin tekemään ohjelman mukaan kunnes flunssa iski eikä taas pysty mitään tekemään. Kunhan tässä taas parantuu niin yritän suoraan vetää sen kolmannen päivän ja jos ei mene niin sit eka viikko taas alusta. Olen aina pitäny punnerruksia jotenki erityisen vittumaisina ja ihan turhanpäiväsinä niin siinä mielessä tää on hyvä testi päälle et jaksaako vääntää loppuun asti.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Piti nyt itteki aloittaa. Aloitustestissä sain vaatimattomat 16 mutta silti aloitin tuosta 6-10 sarjasta. Eka viikko on nyt menty läpi ja aloitin niin, että on "treenipäivä-välipäivä-treenipäivä-välipäivä- systeemillä. Tosin kahden ekan treenipäivän jälkeen oli ojentajat niin kipeenä, että pidin kaksi välipäivää.

Tiistaina aloitan toisen viikon. Ihan kuntoilun vuoksi tätä yritän ja kiva se on nähdä onnistuuko tuo sata. Jos ei onnistu, niin eipä tuolla niiin väliä ole. Ei tästä nyt varmaan haittaakaan ole.

Tässä vielä suomenkielinen sivusto tälle harrastukselle.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Täytyyhän tätä nyt sitten kokeilla. Viime kuukausina on tullut lenkkeiltyä varsin ahkerasti (5-6 kertaa/viikko), ja kunnon nyt hieman noustua suunnitelmissa on ollut laajentaa repertuaaria. Punnerrus on kuitenkin aika monipuolinen yläkropan kehittäjä ollakseen vain yksi liike, joten sopii hyvin lenkkeilyn oheen. Nyt suunnitelmissa siis joka toisen lenkin jälkeen tätä punnerrusohjelmaa, ja joka toisen lenkin yhteydessä keskivartalon lihaksia, näppärästi & motivoivasti lenkkipolun telineillä.

Alkutestistä toissapäivänä huimat 20. Yhdellä enemmän olisi joutunut muka aloittamaan kolmannen viikon kohdalta (Wrighterin linkin mukaan), onneksi jäi tuohon. Tänään ensimmäistä viiden sarjan settiä (10-12-7-7-max), muutoin läpi, mutta vikaan sarjaan ei vaadittua vähintään yhdeksää irronnut, vaan sippasin ja jäin vain neljään. Eiköhän se tästä, kun kroppa tottuu monen peräkkäisen sarjan vetämiseen lyhyillä tauoilla. Huomenna illalla taitaa kyllä kädet huutaa hoosiannaa.

Juuri nyt 100 tuntuu aika suurelta lukemalta.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Ensimmäinen viikko tätä treeniä (yllä mainitun suomalaisen saitin ohjeiden mukaan tehtynä) meni ihan kohtuullisesti. Viidennet sarjat tosin jäivät hieman vajaiksi, mutta eivät merkittävästi, joten siirryin kuitenkin kakkosviikon ohjelmaan. Eipäs enää ihan sujunutkaan, vaan neljännetkin sarjat jäivät usein kesken, viidensiin en siis edes päässyt. Eipä tuntunut taipuvan meikäläisen kroppa ihan tuollaiseen 50% tulosparannuksiin viikossa. Toisaalta samalla oli myös kevyt syysflunssakin vielä tullut sotkemaan päälle. Mutta eipä siinä mittään, lähdin sitten toistamaan kakkosviikon ohjelmaa, ja toisella kertaa menikin puhtaasti läpi. Ihan tuoretta maksimitestiä ei ole alla, mutta uskoisin tällä hetkellä jotakuinkin tuplautuneen 20-> 40.

Tästä eteenpäin sitten kolmosviikon ohjelmalla, neljäs treeniviikko toki varsinaisesti alkamassa. Edelleen aika hurjilta tuntuu nuo tulosparannukset, monen kymmenen prosentin parannuksia per treenipäivä. Mutta samapa tuo sinänsä minulle kestääkö tässä 6 tai 16 tai 66 viikkoa päästä 100 punnerrukseen, nyt leikki on aloitettu ja loppuun asti mennään. Sille päälle sattuessani olen nimittäin aika sitkeä paska. Onneksi harvoin satun sille päälle, pääsee yleensä vähemmällä elämässä.

Mitenkäs muut pärjää, aloittaneita on runsain mitoin, mutta sataan päässeeksi ei ole moni tunnustautunut. Wrighter ja thego tuorempina aloittajina?
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaahas. Tähän haasteeseen täytyy kans lähteä mukaan. Sen verran on tullut velttoiltua ja pakkikin kasvanut kiitettävästi, että syytä ehkä oliskin..
 

Milanista

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Haaste on mielenkiintoinen, mutta vaikea. Olen pari kertaa koittanut ja voin sanoa että palautuminen eli elämäntavat ovat avainasemassa. 1. Muu urheilu pois 2. Syo hyvin. 3. Nuku hyvin. Omalta osaltani voin sanoa, että omilla elintavoilla ja iällä ei maxisarjoissa vielä ole yli 35:n päästy. Hyvin levänneenä ja lämpimänä varmasti 50 menee rikki.
 
Viimeksi muokattu:

passenger

Jäsen
Syyskuun tokalla viikolla tuli aloitettua, aloitustestissä sain 37. Aloitin siis kolmannen viikon ohjelmasta ja kuudes viikko menossa, muuten on mennyt nuo sarjat ihan ok, mutta se viimeinen maksimisarja on jäänyt jostasin syystä lähes joka kerta vajaaksi ja tämän kuudennen viikon eka setti oli kyllä raju ja jäi selvästi vajaaksi. Ajattelin jatkaa kuudennesta siis uusiksi ensi viikolla. Maksimia en ole vielä kokeillut. Kyllähän tuolla ohjelmalla aika yllättävän nopeasti tuntuu kuitenkin kehittyvän.
 
Itsekin tuli tätä joskus viime vuonna kokeiltua, lähinnä salille pääsemisen vaikeuden takia. Yksistään punnerrusohjelmasta en saanut juurikaan mitään irti mutta kun hiffasin ympätä lisäksi vielä vastaavat leuanveto- ja istumaannousuohjelmat niin alkoi jo tuntumaan joltain, etenkin leuanvetotulokset paranivat kohisten. Salille palatessa ei tuosta reenailusta kuitenkaan tuntunut olleen juurikaan hyötyä tatsin säilyttämisen lisäksi, aika samalla menolla jatkettiin kuin vastaavan totaalisen tauon jälkeen. Kuitenkin jos punttis ei kuulu elämään niin siinä tapauksessa nämä ovat erinomaisia ohjelmia liikunnan aloittamiseen tai esim. juoksuharrastuksen lisäksi jne., tekosyyt harjoittelun väliin jättämiselle ovat aika minimissä.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakkohan tätä on lähteä kokeilemaan. Alkutestissä sain ähellettyä 19 punnerrusta, joten pitkä on matka. Jos tässä ylihuomenna vaikka alottaisi ja ottaisi ke->pe->su rytmin noiden päivien kanssa. Korkea aikakin tehdä tälle kunnolle jotain.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Harjoitusohjelmaa taitaa olla nyt jo seitsemisen viikkoa takana, joten haasteen osalta olenkin jo vahvasti offtopicissa. Jo aiemmin olin tuplannut kakkosviikon ohjelman, sen jälkeen kolmosviikko meni kohtuullisen kepeästi, mutta nelosviikko vaati jälleen uusintakierroksen, jotta olisi saanut edes jotakuinkin suoritettua vaaditut sarjat. Eilen tuli sitten tehtyä maksimitestaus, jossa päästiin lukemaan 56. Alkutasoni oli siis 20, eli eteenpäin on menty, mutta matkaa sataseen on aika lailla.

Harjoitusohjelma tuntuu olevan viritetty kyllä äärimmilleen - onkohan todella kukaan esim. alle 30 maksimista lähtenyt oikeasti päässyt kuudessa viikossa sataan punnerrukseen? Nimimerkki Milanista tuolla edellä toteaakin, että pitäisi jättää muu urheilu pois ja huolehtia tarkkaan palautumisista jne, jos meinaa noin lyhyessä ajassa selvitä. Ehkä se sitten on niin, mutta en itse ainakaan olisi valmis jättämään lenkkeilyä väliin. Onko mitään järkeä uhrata muuta kuntoa pelkän punnertamisen takia? Muutenkin punnerrusohjelma on mukava lopetus hölkkälenkille, kroppakin on sopivasti lämpimänä. Tällä viikolla en jalkaongelmien takia päässyt lenkillä käymään, ja heti oli paljon vaikeampaa motivoitua punnertelemaankaan.

Tästä sitten eteenpäin vitosviikon ohjelmalla. Rankalta näyttää jälleen, ja sarjojen määrä kasvaa, nähtäväksi jää montako kertaa tätä sitten pääsee tuplaamaan. Mutta periksi ei anneta, ennenkuin satanen tai perna puhkeaa.

Edellisen päivitykseni jälkeen aloittajia ilmoittautui taas lisää - notta mitenkäs etenee?
 
Treenailin kolmisen viikkoa siten, että maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin vedin tätä punnerrusohjelmaa sekä tuota 200 kyykyn ohjelmaa ja sitten tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin noita 20 leuan ja 200 vatsan ohjelmaa.
Viikon kolme lopussa alkoi tuntua liialliselta, joten himmasin tahtia ja jätin jalkaohjelman ja vatsaohjelman vapaamuotoisemmiksi, mutta leukoja ja punnerruksia jatkoin, tosin hieman löysemmällä tahdilla.

Punnerruksissa on vedetty neljäs viikko onnistuneesti täyteen tuon kovimman tason mukaan ja leuoissa on huomenna neljännen viikon viimeinen päivä ja heikoimman tason mukaan ollaan edetty onnistuneesti.

Punnerruksissa eron on huomannut aivan selvästi. Ensimmäiset kolmekymmentä tulee tykitettyä yhtä soittoa varsin kevyesti. Vaikkei sataan lopulta päästäisikään, niin Matikaisen Petua lainatakseni: "Eteenpäin on menty."
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aloitettiin emännän aloitteesta tämä punnerrus juttu. Alku testi jäi 15 punnerrukseen, ehkä 20 olis mennyt ilman vaivoja. Mutta tuosta siis lähdetään liikkeelle. 100 punnerrusta pitäisi tällä tahdilla mennä 25.12 rikki...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös