Puolivälieräsarja kevät 2011: HIFK - Jokerit

  • 212 948
  • 863

Jay Baseline

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan ok kirjoitushan tuo oli.

Ymmärrän täysin, jos Jokerit- tai IFK-fanit pitävät kyseistä sarjaa vuosisadan kamppailuna. On mielestäni myöskin ymmärrettävää, jos kumpaakaan joukkuetta kannattamaton henkilö (jollainen myös ilmeisesti Karhuherra on) ei vaan pysty nostamaan noita matseja vuosisadan parhaiksi. Ei tuossa kolumnissa mielestäni niinkään vähätelty ns. asianomaisten tunteita, vaan sanottiin selvästi olennaisinta olevan, miten jokainen asiat itse kokee.

Seurasin itsekin suurella mielenkiinnolla (myös paikanpäällä) kyseistä sarjaa, olihan se ennakkoon selvästi mielenkiintoisin puolivälieräpareista. Tunnelma ja hype kamppailujen aikana oli hienoa, mutta mielestäni puheet vuosisadan sarjasta ovat vähän värikynällä kirjoitettuja. Ainakin ulkopuolisen silmissä. "Vuosisadan ottelusarja" nyt on käsitteenäkin sellainen, että mielipide siitä vaihtuu sitä mukaan, minkä joukkueen kannattajalta asiaa kysytään.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pointti olikin siinä, miksi pitää kirjoittaa aiheesta, jos aihe ei kokonaan avaudu? Eikö tosiaan ole muita lähestymistapoja kuin vähätellä tai ihmetellä tapahtumia, jotka selkeästi merkitsivät meille helsinkiläisille paljon? En minäkään käsitä täysin, millaista on taistelu Tapparan ja Ilveksen välillä, mutta omien kokemusteni perusteella voin hyvin kuvitella. En voi kuitenkaan sanoa ymmärtäväni täysin kaikkea, koska en elä täysillä mukana, koska en ole ilvesläinen enkä tapparalainen. Mutta ei mulle tulisi mieleenkään kirjoittaa aiheesta niin, että heittelisin kommentteja jostain pilvilinnojen rakentamisesta. "Et ei noi pelit nyt, hei, oikeesti olleet mistään kotoisin, niinku oikeesti. Et monet pelit on niinku paljon parempia niinku oikeesti, hei". Ettei taas olisi käynyt niin, että kirjoitetaan aiheesta vain, jotta saadaan mahdollisimman paljon klikkauksia? Sehän se on nykyään tärkeintä. Ei niinkään se, että olisi oikeasti jotain sanottavaa.

Pelit eivät itseasiassa olleet edes mitään täytää kuraa. Ainakin täällä Stadissa jengi ymmärtää, millaiset panokset ja sitä kautta tunnelataus jokaisessa pelissä oli. Ja sehän se lienee tärkeintä: että jokainen pelaaja antaa kentällä kaikkensa, meni syteen taikka saveen. Ja siinä onnistuivat molemmat jengit. Vain toinen voi voittaa ja on hyvin mahdollista, että se tämän sarjan voittaja vie koko roskan nimiinsä. Onko peli silloinkaan riittävän tasokasta? Tokkopa.

Tuo sarja oli meille niinku oikeesti kova juttu, hei!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toivottavasti karhuherra pääsee nauttimaan lähes sodan kaltaisista sarjoista silloinkin, kun mahdollisesti osa joukkueista on siirtynyt eurooppalaiseen sarjaa. Ettei silloin itketä perään, että "hei, se mitä ne tarjos, oli parasta ikinä ja ilman sitä suomalainen kiekko ei jää henkiin".

Suoraselkäisyyttä olisi myös osoittanut se, että olisi nimenny (edes yhden) sarjan, joka olisi mennyt heittämällä nyt pelatun ohi. Baituvei, onko sarjaa, joka on kiinnostanut maksavia asiakkaita enemmän, kuin nyt pelattu? Voidaanko Hifk-Jokerit 2011 sarjaa kutsua markkinatalouden kannalta vuosituhannen sarjaksi suomalaisessa kiekossa?
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eikä missään nimessä kannata unohtaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella kukkivaa Helsinki-kateutta. Suomi on kateellisten luvattu maa.

Kai tämä sentään oli provo :)

Kyllähän se median hypetys alkoi jo jossain vaiheessa tympiä, vaikka itsekin mielenkiinnolla tuota ottelusarjaa seurasin. Siitähän julistettiin vuosisadan ottelusarja ennen pelien alkua. Samaan aikaan muuten eräs KalPa-Lukko -sarja oli helvetin värikäs ja viihdyttävä. Kiinnostaako mediaa tai muutenkaan ketään muita kuin kuopiolaisia ja raumalaisia... not. Kivat alialiotsikot peleistä toki saatiin millennium-sarjan kylkeen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kai tämä sentään oli provo :)

Kyllähän se median hypetys alkoi jo jossain vaiheessa tympiä, vaikka itsekin mielenkiinnolla tuota ottelusarjaa seurasin. Siitähän julistettiin vuosisadan ottelusarja ennen pelien alkua. Samaan aikaan muuten eräs KalPa-Lukko -sarja oli helvetin värikäs ja viihdyttävä. Kiinnostaako mediaa tai muutenkaan ketään muita kuin kuopiolaisia ja raumalaisia... not. Kivat alialiotsikot peleistä toki saatiin millennium-sarjan kylkeen.

Jep jep, mutta KalPa-Lukko sarjan huomion vähäisyys on keskutelunaihe erikseen. Se, että niistä peleistä ei kirjoitettu ei pitäisi olla pois ifk-jokerit sarjasta. Tässä kyllä huomaa sen, ettei jääkiekosta vieläkään kirjoiteta tarpeeksi Suomessa. Heti kun meillä on maukas pääkapunkiseudun trilleri, joka venyy game seveniin asti, tulee maalaisilla heti korvista ulos tämä hypetys.

Itse en havainnut mitään "liika hypettämistä", vaan kävin peleissä jännityksen ollessa niin kova, ettei yöllä meinannut unta saada. Olisin täpinnöissäni voinut lukea vaikka tuplasti uutisia tästä ottelusarjasta. En kyllä ihmettele, etteivät mynämäkeläiset pääse tähän sisälle, mutta älkää ottako sitä meiltä pois.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jep jep, mutta KalPa-Lukko sarjan huomion vähäisyys on keskutelunaihe erikseen.

Jos tämä Lukko-KalPa sarja oli mielenkiintoinen ja tasokas, miksi se ei kiinnostanut edes raumalaisia ja kuopiolaisia? Väkeä oli välillä sellaista kolmea tuhatta... Kun ei kiinnosta edes omia, miten voisi kiinnostaa muualla?
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Täytyy yhtenä ulkopuolisen mielipiteenä sanoa, että minun mielestäni sarjaa ei hehkutettu lainkaan liikaa. Ikävää, että hieno Lukko-Kalpa sarja jäi hieman tämän varjoon, mutta toisaalta myös ymmärrettävää. Ainoa asia mikä minua asiassa harmittaa on se, ettei Ilves ollut kinkereissä mukana.

Finaalikevään lisäksi minun n. 15-vuotisen aktiivikannattajataipaleeni aikana kenties tunteikkaimmat viikot oli aikanaan Game7:n menneen Ilves-Hifk sarjan aikoihin. Nämä ovat niitä hetkiä joita varten joukkuetta niin tiiviisti seurataan läpi masentavampienkin aikojen.

Tiivistelmä: vaikka meilläkin oli odotettua hienompi kausi, kateeksi käy näitä kahta sarjaa läheltä (oman joukkueen mukana) seuraamaan päässeitä.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Jos tämä Lukko-KalPa sarja oli mielenkiintoinen ja tasokas, miksi se ei kiinnostanut edes raumalaisia ja kuopiolaisia? Väkeä oli välillä sellaista kolmea tuhatta... Kun ei kiinnosta edes omia, miten voisi kiinnostaa muualla?

Olihan se varmaan ihan tasokas sarja ja game 7 sielläkin. Mutta olihan tämä HIFK vs Jokerit ihan oma lukunsa verrattuna muihin sarjoihin ihan vaikka lähivuodet huomioon ottaen. Niinkuin sanoit, niin tuossa sarjassa esim pelit eivät olleet loppuunmyytyjä. Pk-seudulla asuu paljon ihmisiä ja se on oikeastaan ainoa tuollainen kunnon väestökeskittymä Suomessa. Lisäksi kyseessä on liigan varmaan ne seuratuimmat joukkueet muutenkin ja paikallispelien asetelma. Lisäksi kiihkeään ja ikimuistoiseen sarjaan kuuluu aina se, että altavastaaja pärjää myös pelillisesti. Jokerithan otti voittoja alkuun, joka toi sarjaan lisää jännitettä. Ja sitä kautta tunneskaala vaihteli, kun välillä Jokerit oli alle puolen minuutin päässä 3-1 sarjatilanteesta siihen tilanteeseen että HIFK tuli jatkoajoilla aina tasoihin. Lisäksi sarjan kiihkeyttä lisäsi se seikka, että HIFK oli se joka oli muutamaan kertaan veitsi kurkulla ja IFK oli se joka oli tehnyt "juttuaan" pidempään.

Niinkuin Talviklassikon yhteydessä jo ihmettelin, niin minkä helvetin takia aina pitää negailla niin paljon medioita myöten kun Suomessa tapahtuu jotain mielenkiintoista. Aina kitistään miten runkosarjaa pelataan niin ja noin paljon ja sitten kun on karkkia niin ei kelpaa. Talviklassikossa suurimmaksi jutuksi laitettiin nuo tappelut "fanien" kesken. Ja nyt kun pleijareissa kohdattiin niin alkaa vinkuminen miten mediahuomio ja hype ei jakaannu kun täytekakku 5v lapsen synttäreille tasan kaikkien kesken.

Toisaalta sarja tarjosi hyvää viihdettä faneille ja aivan sama mitä joku nobody siitä kirjoittelee. Mutta taisin kirjoitella tähän ketjuun, että on kaksi ammattiryhmää mitkä eivät ole pysyneet jääkiekon ammattimaistumisen mukana ja ne on urheilutoimittajat ja tuomarit.
 

scholl

Jäsen
Onneksi laittoi kuvan. Niin kauan, kun ei laita hiuksia päähänsä niin en edes lue noita "valkoisen janitoivolan" valitusjuttuja. Mediaan pitäisi saada luottotoimittajat, jotka kirjoittavat asiallisesti ja kannattajien pitäisi jättää kylmästi muiden jutut lukematta. Monet seurapomot kuten Uli Hoeness soittavat heti toimittajille henkilökohtaisesti ja haukkuvat lyttyyn, jos kirjoitetaan päin honkia. Silloin toimittajat oppivat ehkä jotain tai ehkä ne luottotoimittajat silloin löytyvät.

Btw, ei maailman ole tarkoituskaan olla reilu: joku SaiPa-Pelicans ei nousisi klassikkosarjassa, vaikka valmentajat vetäisivät toisiaan lättyyn.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Monet seurapomot kuten Uli Hoeness soittavat heti toimittajille henkilökohtaisesti ja haukkuvat lyttyyn, jos kirjoitetaan päin honkia.
Epäilen kyllä vahvasti, mutta kenties Hoeness on jo soittanut Karhuherralle?

Minusta vähän tuntuu että tuo kirjoitus on tahallaan ymmärretty väärin, joidenkin kirjoittajien taholta. Ihan asiaahan tuossa kirjoitetaan ihan K.Jalosen myötähäpeää aiheuttaneestä käytöksestä aina HIFKn pelkurimaiseen pelitapaan saakka. Lisäksi pelin taso laski kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen koko ajan ja kaksi viimeistä peliä oli jo normitasoisia.

Hyvä play offs-sarja, ihan parasta mitä 2000-luku on SM-liigassa tarjonnut, mutta silti vain yksi play offs-sarja muiden joukossa. Itse sarjasta tullaan toki keskustelemaan vielä pitkään, ainakin mikäli HIFK ei nyt jo toistamiseen satu historiaa tekemään ja voittamaan Jokerit uudestaan jo seuraavan 30 vuoden aikana, joka tuntuu lähinnä mahdottomalta ajatukselta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ihan asiaahan tuossa kirjoitetaan ihan K.Jalosen myötähäpeää aiheuttaneestä käytöksestä aina HIFKn pelkurimaiseen pelitapaan saakka.

Voi jeesusmaria, että aikuinen mies osaa ja jaksaa olla kiukutteleva pikkukakara. Niin kova touhotus päällä, että luulet, ettei faktojenkaan tarvitse olla oikein? Kyseisessä pakinassa kirjoittaja ei mainitse pelkästään K.Jalosen käytöstä, vaan sanoo näin. Suora lainaus:

Valmentajista unohtumattomuus ei ainakaan kummunnut, sillä he olivat näytelmän klovneja. Itkevä Erkka-mummohan sen saatanan klovneilun aloitti. Ongelmahan Nokan käytöksessä ei ollut se, että hän haukkui Erkkaa ämmäksi ilman aihetta. Ämmä ja lehmähän se oli. Siitä ei kiistellä. Sitä pidetään tyylittömänä, että Kojo sanoi asian ääneen. Siis ämmää ämmäksi. Tyylitöntä myös minun mielestäni, huonoa voittamista. Mutta Erkka oli masentava mankuja. Sitä olisi pitänyt vetää turpaan ennemmin kuin sanoa ämmäksi. Yhtä tehokasta ja yllättävää on sanoa Soinia populistiksi. Tämä pilkkanimi ei sisällä mitään uutta infoa, kuten ei myöskään Erkan ämmittely.

HIFK:n pelkurimaisella pelitavalla kirjoittaja viittaa sen myöskin suluissa mainiten, että HIFK ei hyökkäyskalustoonsa nähden pelannut riittävän aktiivisesti. Suora lainaus: HIFK:n useimmiten käyttämä pelkurimainen pelitapa (liigan parhaalla hyökkäyskalustolla). Tämähän osoittaa sen, että tämä turkulainen kirjoittaja joko ei nähnyt otteluita tai ei ymmärtänyt näkemäänsä. HIFK hyökkäsi aivan perkeleesti, taklasi huomattavasti Jokereita enemmän, mutta ei meinannut pystyä puhkomaan Erkan pelkurimaista kilpikonnapuolustusta. Erkka lähes onnistui tappamaan tunteen ottelusarjasta. Eipä silti, hän osaa pakittelun aivan suvereenisti Kojoottiin verrattuna. Useat jokerifanit myönsivät reilusti Nokan vieneen Erkkaa aivan kölin alta kahdessa viimeisessä matsissa. Eipä ihme, että sarjan taso yllätten putosi silloin sinun mielestäsi. Olisi ollut paljon kivempaa jos kasvoton narripakittelu olisi jatkunut maailman tappiin. Karhuherra lienee nyt noussut kiekkoauktoriteetiksesi, koska hänen kirjoituksestaan voit poimia pari HIFK:ta vähättelevää mainintaa - editoituasi ensin Jokerivähättelyt pois?

Koeta kasvaa Kari Jalos -angstistasi. Kohta hän on poissa ja Westerlundin paskapää jatkaa. Kunnes saa rahakkaamman tarjouksen muualta. Tai itse asiassa vittuako mistään Kojo-angstista? Sehän on vain huonosti verhottu naamio jostain äärimmäisen kompleksisesta tapahtumasta, jonka vain sinä tunnet. Tapahtumasta, josta kumpuaa alemmuuskompleksinen kateus ja viha HIFK:ta kohtaan. Ei mua kenenkään HIFK-viha nappaa, ei kiinnosta. Mua riepoo sen epäloogisuus ottaen huomioon koko tuotantosi. Sinulle on aivan sama, onko HIFK:n valmentaja Kari Jalonen vai Matti Meikäläinen. Katsot häntä puusilmäisesti kuin kyklooppi. Puolella sanallakaan et ole ottanut esiin Erkan mouruamista. Kun hän oli HIFK:n koutsi, vihasit hänen itkujaan. Ei valmentajan luonne muutu sen mukaan, mitä joukkuetta hän koutsaa. Itkijä itkee kaikkialla, se on hänen geeneissään. Jokereissa hänen itkunsa lienevät ookoo. Tämä on mielipidepalsta ja sitä saa mitä tilaa. Erilaisia mielipiteitä. Mä en välittäisi sun itkupotkuraivareista pätkääkään, ellen arvostaisia sua kiekkomiehenä ja -kirjoittajana. HIFK-angsteilusi poikkeaa omasta muusta kirjoittelustasi niin paljon, että on vaikea uskoa kirjoittajaa edes samaksi. Tarkempi kieliasun tutkiskelu paljastaa kuitenkin, että sama mieshän siellä, mutta teksti tulee nyt aivan eri kohdasta aivoja kuin muut tekstit. Intresantti ilmiö sinänsä. Vihaa rauhassa, hyvinä päivinäni naureskelen jutuillesi, ne ovat niin helposti ennustettavia. Ja kirjoitat hyvin, saat mut suutahtamaan, joten onnittelut siitä. Taitavaa heittelyä - mutta epäloogista! Olen joskus yrittänyt tehdä sinut, muuttua HIFK-versioksi Gagsista, ja kaivaa kuin sinnikäs näätä kaikkea mahdollista angstia ja vihaa Jokereita kohtaan. Sorry, ei onnistu. Mun "aseeni" Jokeri-asiassa on välinpitämättömyys. Mut löytää äärimmäisen harvoin mouruamasta Jokereille / Jokereista. Tämäkin keskustelu käydään, kun vastaan sinun HIFK-angstailuusi. Sellaisia keskusteluja ei ole olemassakaan, jossa minä vaivaa nähden tulen heittämään jotain alentavaa Jokereista ikäänkuin pelinavauksena. Kirjoitan yleensä ihan vaan lätkästä. Olkoon siis oman vihani perusydin se, että Jokerit on ihan liian laimea ja tylsä joukkue, jotta jaksaisin räkyttää sille. Ihan tavallinen lätkäjengi, joka sattuu olemaan samasta kaupungista. Vihaan Jokereita yhtä paljon kuin vihaan Kajaanin Hokkia tai Mikkelin Jukureita. En ollenkaan. Ne eivät ole niin mielenkiintoisia asioita, että ne herättäisivät mussa aitoa vihaa. Niinpä Jokeri-osion voi penkoa vaikka täikammalla ja sieltä ei löydy yhtäkään omasta aloitteestani lataisemaa karmeaa viha/angsti/vähättely -viestiä. Itse asiassa käyn Jokeri-osiossa äärimmäisen harvoin.

No niin, nyt pitäisi vielä tietää kuka helvetti on Karhuherra? Ilmeinen kuuluisuus Turun massiivisissa kiekkopiireissä. Eihän se kolumnina ollut huono, mutta ollakseen jääkiekkoaiheinen kirjoitelma, se sisälsi uskomattoman paljon asiavirheitä ja niihin liittyvää vähättelyä Täytyy olla turkulainen, kun +70.000 myytyä lippua ei riitä todistamaan, että paljon oli tunteita pelissä. Puolin toisin. Ja kuka täällä on sanonut sarjaa kaikkien aikojen huikeimmaksi ? Ei tarvitse mennä kuin vuoteen -83 löytääkseen huikeamman. Maalaisten Helsinki-viha on koomista.

edit: Jokerien ja HIFK:n keskinäiset ottelut taitavat olla suhteellisen tasoissa? Jokerien ja HIFK:n keskinäisiä playoffsarjoja HIFK johtaa 2-1. Talviklassikoita HIFK johtaa 1-0. Jepjep, ehkä joskus nähdään sellainenkin ihme, että Jokerit voittaa HIFK:n finaalissa? Tai omassa iki-ihanassa Talviklassikossaan. Vittu, että edes jaksoin vastata tähänkin 5-vuotiaan heittoon "kerran 30 vuodessa". Hienoa väitellä, kun toinen osapuoli ei pidä faktoja ja tilastojakaan yhtään minään. Itse muistaisin, että HIFK voitti tällä kaudella kaikki paikalliset 5-0, samoin 10 edellistä kautta putkeen. Olisi kiva nähdä joskus sellainenkin ihme, että Jokerit voittaisi edes yhden paikallisottelun. Edes yhden erän?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Kannattaa antaa vain asian olla. Joka jengillä on nämä fanit, joille muiden epäonnistumiset tuntuu olevan melkein oman seuransa fanittamista tärkeämpiä asioita. Vähänkin selaten Gagsin kirjoitushistoriaa kyllä näkee tuon taitavasti kirjoitetun puolivittuilevan sävyn. Jos nyt jonkun mielestä 7 peliin venynyt paikallisarja on mennyt negatiivisen puolelle sen takia, että tunnekuohussa oululainen (ensi kaudella ei valmenna pk-seudulla) koutsi antaa kovaa kritiikkiä toiselle valmentajalle niin ei mahda mitään. Kieltämättä pieni tyylivirhe kättelyn jälkeen avautua, mutta tapahtui mitä tapahtui ja hyvin inhimillistä. Kyllä se Erkkakin osaa vinkua ja monkua ja heitellä juomapullolla. Tai vaihtaa lennosta työpaikkoja jne. Ammattimiehiä molemmat ja itse asiassa arvostan Westerlundin saavutuksia. Se on vaan huvittavaa miten isoon rooliin nettipalstoilla nousee nämä valmentajien jorinat ja "itkut". Itselleni ainakin tärkein asia on, miltä pelaaminen näyttää jäällä. Valmentajien pressissä jorisemat jutut ovat vain extraa, jos on esim karismaa.

Luulisi että aikamiestä ei kiinnostaisi ihan täyttä paskaa muiden tekemisistä jauhaa. Varsinkin kun Jokereiden lähihistoria on ollut parempi, kun HIFK:lla. Joten ei olisi edes mitään syytä jauhaa tätä agendaa HIFK:sta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Se, että niistä peleistä ei kirjoitettu ei pitäisi olla pois ifk-jokerit sarjasta. Tässä kyllä huomaa sen, ettei jääkiekosta vieläkään kirjoiteta tarpeeksi Suomessa.

Tästä vahvasti samaa mieltä. Ei se, että yhdestä sarjasta kirjoitetaan paljon voi olla keneltäkään mitään pois. Päinvastoin, iltapäivälehtien luulisi revittelevän niin paljon, että molempien sarjojen game 7:stä olisi monen sivun analyysit ja jutut, joiden avulle kuka tahansa pääsee tunnelmaan käsiksi!

Jo pelkästään se, että sarja menee seitsemänteen pelin pitäisi olla hienoin asia mitä pudotuspeleissä voi tapahtua. Todellista draamaa ja tunnetta. Eihän nuo viimeiset pelit kummassakaan sarjassa tainneet mitään huipputason kiekkoa olla, mutta mitä sitten? Jos peleissä tullaan tasoihin viimeisillä minuuteilla ja ratkotaan pelejä jatkajalla, niin siitä pitäisi jokaisen kiekon ystävän olla minun mielestäni mielissään.

Paikallisasetelma tällaisessa sarjassa vain lisää sitä legendaarisuutta, koska sitä tunnetta vain on vaikea kuvailla. Sinäkin vuonna kun Tappara pyyhki Ilveksellä jäätä Tarvaisen ratkaistessa sarjan, oli mukana ihan eri määrä tunnetta kun monessa muussa vastaavassa. Puhumattakaan edellä mainitusta seitsemänteen peliin mennytt Ilves-Hifk -sarjaa.

Välillä kummastuttaa, että mistä kiekkoon liittyen kirjoitellaan. Toki karhuherra painotti nimenomaan sarjan pelillistä antia, mutta onko se ainoa legendaarisuuden mittari? Oliko esim. Jenkkien amatöörien legendaarinen voitto Neuvostoliitosta pelillisesti leffan arvoinen?
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Itkevä Erkka-mummohan sen saatanan klovneilun aloitti.

Höpönpöpö, kaiken aloitti Jalonen ensimmäisen ottelun jälkeen: - Miksi se on aina niin, että meidän pelaajia kohdellaan kaltoin? Silloin on mahdotonta voittaa, HIFK:n Kari Jalonen ihmetteli tuomaritoimintaa. Ja oli muuten niin surkuhupaisa kommentti "brändin" koutsilta, että luulisi fanejakin nolottavan. Mutta eipä siinä, kyllä se Erkallakin meni yli ja puheet jostain rikollislaumasta oli jo varsin lapsellista.

Jokerit ei muuten pakitellut mitenkään suuremmin himapeleissä, vaan vei ekaa himapeliä selvästi ja myös kahdessa muussa ei mistään pakittelusta voi puhua. Vieraissa toki pakiteltiin ja hyvin se toimikin.

Hienoa muuten huomata, että miten nopeasti ne takit viuhahtavat kun tulee pikkaisen menestystä. Nenä Jalonen on näköjään jo messias Nordiksella.
 
Viimeksi muokattu:

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Murrrrr. Tunnen syvää myötähäpeää tekeleen kirjoittajaa kohtaan. Vähättelyä, vähättelyä, vähättelyä. Ja silkkaa ymmärtämättömyyttä...

...Surettaa suomalaisen kiekkojournalismin taso. Olen alkanut vakavasti miettiä, että itsehän tämäkin asia pitää taas saattaa kuntoon... Mutta, jo ajatus siitä, että itse osaisi paremmin ja objektiivisemmin kirjoittaa asioista kertoo karua kieltään siitä, miten huonosti asiat Suomessa tältä osin ovat.

Suomalaista kiekkojournalismia - tämän karhuherran murinat mukaanlukien - vaivaa hyvin laajalti jonkinlainen ihmeellinen paistattelu omassa erinomaisuudessaan. En oikein tiedä mistä tällainen ylimielisyys kumpuaa - ei ainakaan kompetenssista - vaikkapa pohjois-amerikkalaisiin urheilumedioihin verrattuna, mutta sen tiedän, että minut lukijana - ja joissain tapauksissa potentiaalisina maksajana - se on onnistunut karkottamaan tänne. Jatkoaika pitää edelleen pintansa ainoana kelvollisena jääkiekkomediana Suomessa. Olkoonkin, että täällä joutuu - harrastelijapalsta kun on - kahlaamaan ison kasan paskaa läpi päästäkseen kiinni huippukirjoituksiin.

Nämä blogi-kirjoitukset ja kirjoittajat ovat pääosin aikamoista kuraa ja muutaman kerran tämän karhuherran tuotoksia lukeneena täytyy ihmetellä, kuka noin omahyväistä (vain vaivoin piiloteltua) tuotosta jaksaa edes seurata? Jounin NHL-blogi on tässä blogikirjoittelussa ainoa positiivinen, mutta sitäkin kirkkaampi, poikkeus. Ja sen tekee poikkeukselliseksi se, että Jouni kirjoittaa 99% asiasta, ei itsestään. Eikä koskaan ylimielisesti. Siinä on suuri ero näihin karhuherroihin verrattuna.

Mitä tuohon Karhuherran em. kirjoitukseen tulee, niin sieltähän se kumpuaa mistä kaikki muukin Suomessa; maassa, jossa (kenties ainoana maailmassa) kateus voittaa kiimankin!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Höpönpöpö, kaiken aloitti Jalonen ensimmäisen ottelun jälkeen: - Miksi se on aina niin, että meidän pelaajia kohdellaan kaltoin? Silloin on mahdotonta voittaa, HIFK:n Kari Jalonen ihmetteli tuomaritoimintaa. Ja oli muuten niin surkuhupaisa kommentti "brändin" koutsilta, että luulisi fanejakin nolottavan. Mutta eipä siinä, kyllä se Erkallakin meni yli ja puheet jostain rikollislaumasta oli jo varsin lapsellista.

Voi tietysti kysyä, onko järkeä kinastella enää puolivälierien itkuista, mutta vastataan silti;)

Eli se on edelleen sanottava Nokan purkauksesta, että vaikka siinä sanamuoto oli ehkä hieman yleistävä, niin kyse oli yhdestä tilanteesta johtuneesta suuttumuksesta, jota korosti huoli ykkössentterin mahdollisesta loukkaantumisesta koko loppukauden ajaksi. Ja vaikka itkut ei hommaan pitäisikään kuulua, niin tuossa tilanteessa se oli kuitenkin vähintäänkin ymmärrettävää. Erkan jutut olivat paljon enemmän systemaattista manipulointiyritystä. Tämä on ihan selvää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Höpönpöpö, kaiken aloitti Jalonen ensimmäisen ottelun jälkeen: - Miksi se on aina niin, että meidän pelaajia kohdellaan kaltoin? Silloin on mahdotonta voittaa, HIFK:n Kari Jalonen ihmetteli tuomaritoimintaa. Ja oli muuten niin surkuhupaisa kommentti "brändin" koutsilta, että luulisi fanejakin nolottavan. Mutta eipä siinä, kyllä se Erkallakin meni yli ja puheet jostain rikollislaumasta oli jo varsin lapsellista.

Jalonenhan vain sanoi ääneen sen, minkä me brändin, eli HIFK:n kannattajat olemme tienneet jo vuosikausia. Meidän pelaajia kohdellaan kaltoin, mutta pilli on taskussa. Siinäpä se. Olipa kauheaa itkemistä.

Kari Jalonenhan oli Kärppä-vuosinaan huomattavasti suurempi marisija. IFK:ssa ollessaan hän on avautunut tuomaritoiminnasta ehkä yhteensä kolme kertaa. No, voi olla neljäkin. Mutta kolmeen vuoteen se on aika vähän. Ja tähän sisältyy mm. hylättyjä maaleja ja muita suoranaisia vääryyksiä, mitä JOUKKUE on tuomareiden ala-arvoisen työskentelyn johdosta kärsinyt. Tälläkin kaudella Jalosen puhelin on soinut anteeksipyyntöpuheluiden tiimoilta useita kertoja. Että ehkä hänellä on ollut vähän aihettakin "itkeä". Kaikki kritisoiminen tiettyjen ihmisten toimesta on Suomessa itkua. Mutta annapas olla, kun Petri Matikainen, Risto Dufva tai Pekka Virta antavat kritiikkiä, niin vittu, kun se on miehekästä.

Sen mä vielä sanon, että vaikka IFK nyt matkaa finaaleihin riepoteltuaan Lukkoa välierissä, ei tunnetaso ainakaan itselläni noussut missään vaiheessa samaan mittakaavaan kuin Jokereita vastaan. Tiedä sitten, johtuuko luottamuksesta joukkuetta kohtaan, vai mistä. Mutta kyllähän HIFK-Jokerit-sarja oli ehdottomasti vuosituhannen sarja, ainakin minulle. Ja muistutan, että tätä vuosituhatta on edelleen jäljellä 989 vuotta. Että onhan tässä tepsillä, hoopeekoilla ja muilla haistapaskajengeillä aikaa pistää paremmaksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kannattaa antaa vain asian olla. Joka jengillä on nämä fanit, joille muiden epäonnistumiset tuntuu olevan melkein oman seuransa fanittamista tärkeämpiä asioita. Vähänkin selaten Gagsin kirjoitushistoriaa kyllä näkee tuon taitavasti kirjoitetun puolivittuilevan sävyn.

Viisaita sanoja, my bro! Mua jo kaduttaa, että menin ylipäätään vastaamaan. Joillakin ihmisillä on yksi agenda ja mikäs minä olen antamaan ohjeita tai määrittämään kirjoittamiseen jotain liikkumavaraa? En ole jumala, enkä edes vittu lentäjä! Mutta suvussa on yksi lentäjä, eikös se ole kova juttu?? Eniten nappasi kuitenkin se, mistä opiskeluaikoina sai aina isot miinukset: lähteen puutteellinen ja tarkoituksellinen lainaaminen. Tiedän, että HIFK-puolellakin on ihmisiä, jotka elävät ja hengittävät Jokeri-vihasta. Se on jokaisen oma asia ja eräs muoto intohimoa, joka multa sitten puuttuu. Olen ehkä piilokateellinen siitä, että en kykene tuntemaan yliangstia, joka voisi olla puhdistava olotila?

Puhtaan vihan, kateuden ja antienergian agenda on mun mielestäni kuitenkin helpompi vastaanottajan ymmärtää, kun sitä ei yritetä peitellä muka-analyyseihin. Aavikon kettu Rommel on todennut, että suora hyökkäys on parempi vaihtoehto kuin puutteellinen harhautus. Huonosti rakennettu harhautus ainoastaan korostaa odotettavissa olevaa suoraa hyökkäystä, joka siis ei jääkään salaisuudeksi. Niinpä hyökkäävä osapuoli tuhlaa turhaa energiaa ja miesvoimia savuverhoon heikentäen samalla hyökkäyksensä kiilaa. Vanha kunnon natsi Ernst oli asian ytimessä. Suora angstailu ja vänkkääminen on helpommin käsiteltävissä ja itse kiehunkin lähinnä todella huonoista ja perusteettomista jääkiekkokoristeluista varsinaisen jöötin ympärillä. Kilpikonnapuolustuksessa vapissut joukkue, jota ajeltiin kuin vierasta sikaa, syyttää pokkana sitä toista jengiä pelkurimaisesta pelitavasta. Tässä on Jatkoajan substansiin liittyvä virhe. Jatkoaika on jääkiekkopalsta, ei Suomi24, ja täällä oletetaan ihmisillä oikeasti olevan jonkunlaista tajua jääkiekosta. Tilanne on vähän sama kuin olisi olemassa hypotettinen musadiggarien palsta, jonne kirjoittavilta odotetaan aiheen rakastamista ja tuntemista. No, jos joku hyvän kirjoitushistorian omaava musakirjoittaja jaksaa vuosikausia selittää, että Def Leppardin Joe Elliot laulaa falskisti a.k.a nuotin vierestä, niin kyllähän se herättää lähinnä myötähäpeää. On ihan ookoo inhota Elliotia ja DL:ää, mutta jonkunlaiseen asiantuntemukseen perustuvalla palstalla oletetaan silti, että kirjoittaja ei puhu asiatonta paskaa. Viestit pitäisi muotoilla sen ympärille, miksi DL herättää inhoa, eikä ampua itseään jalkaan lapsellisilla väitteillä. Suomi24 on oikea paikka "keskustella" ilman mitään faktapohjaa. Itse esimerkiksi inhoan yli kaiken Laura Voutilaisen musaa - mutta hän on tasokas laulaja tästä huolimatta. Ikävä kyllä.

Mutta siis, hauskaahan täällä on ja narrikirjoittajissa on useitakin tyyppejä, jotka osaavat kasvaa yli joukkuerajojen antaen myös tunnustusta vastustajalle: cobol, bozik, Ikijokeri, Vakio...onhan noita. Kutsun tätä osastoa nimikkeellä "lätkäjätkät" koskien koko tätä saittia ja kaikkia joukkueita. Käsite ei sisällä sukupuolidiskriminointia, täällä on myös paljon naispuolisia lätkäjätkiä. Lätkäjätkät tulevat aina jääkiekko edellä keskusteluun. Aina. Ja Gags on kiistatta halutessaan aivan suvereeni lätkäjätkä myöskin. Hän on terrierimäinen enforcer. Kirjoittajien Esa Tikkanen.

Karhuherran tuotos saa tässä sivutuotteena turhan paljon lihaa luiden ympärille. Mainitsin siitä sen vuoksi, että mielestäni se oli malliesimerkki maalaisen kateudesta, joka kaatuu pelkästään lukuihin. Toistan: 73.000 myytyä lippua ja suunnilleen toiset 73.000 jäi nuolemaan näppejään. Tätä ennen talviklassikko 36.000 lippua ja toiset 36.000 jäivät ulos. Nämä summat ovat selvästi enemmän kuin Turun asukasluku. Ymmärrän, että se riepoo. Klassikon ja/tai kovan tapauksen viittaa ei voida riistää sillä perusteella, että mun joukkue hävisi tai mun joukkue ei pelannut siellä. Eihän Talviklassikkokaan ollut pelillisesti kummoinen: kaksi haparoivaa maalivahtia ja sekavaa sähläämistä. Tästä aiheesta ei Gagskaan silloin kuitenkaan ollut riistämässä tapahtumalta sielua, ei edes jokeritappion vuoksi. Pleijariputoaminen on kinkkisempi asia. Asian ydinmehua on se, että joka ainoa ottelu ykkösestä seiskaan myytiin loppuun ja joka ainoa ottelu oli huikeaa seurattavaa livenä. Minkäänlaista merkkiä siitä, että "nyt rupeaa taso laskemaan" ei näkynyt lippuluukuilla. Kysymys on siitä, että ulkopuolella ollut maalainen tulee kommentoimaan, että 73.000 ihmistä livenä + jokunen satatuhatta tv:n ääressä olivat väärässä! Kuulkaa, ei se täältä juupajoelta katsoen ollut just mitään. Yhtä koomista on se, kun suomalainen (tietenkin suomalainen) kriitikko kirjoittaa happaman arvion Bruce Springsteenin New Jerseyn stadionkeikoista Brucen myytyä 50.000 paikkaa täyteen neljänä iltana peräkkäin. Savon Sanomien kriitikko Ismo Runkku on katsonut yhden keikan satelliitin kautta ja vinkuu, että eipä ollut Bruce kummoinen ja samaan aikaan 50.000 ihmistä per ilta oli todistettavasti haltioissaan. Rakastan Suomea ja erityisesti turkua.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos jätetään tuosta Jokerit sarjasta pois median ja yleisön kiinnostus ja katsotaan puhtaasti peliä, niin oli sekin laadukasta, vaikka sarjan taso hieman loppua kohden kärsi tiettyjen pelaajien väsymyksestä. Silti... viime hetken tasoituksia, jatkoaikoja, sarjan aaltoilua ja kovaa taklauspeliä sekä armotonta taistelua. Eihän siinä sarjassa mitään kauniita maaleja välttämättä tehty ja HIFK:kin hakkasi suurimman osan maaleistaan reboundeista. Ei tuollaisessa sarjassa nähdä mitään klap, klap maaleja, kärkikyniä tai HIFK-Lukko sarjan tyyppisiä YV-maaleja, jossa sahataan koko Lukon puolustus kioskille. Ei siellä ollut tilaa sellaisille. Se oli sotaa. Katselin eilen koko sarjan clipit youtubesta. HIFK oli niin monta kertaa sarjan aikana sillassa, että vielä jälkikäteenkin hämmästyttää miten nyt ollaan tässä tilanteessa.

Ja se tosiaankin huvittaa, että jossain kuopiossa tai raumalla valitetaan HIFK-Jokerit sarjan saamasta huomiosta, kun samaan aikaan omat pelit eivät kiinnosta edes oman kaupungin väkeä. Sarjan ollessa 3-2 tilanteessa Lukolle, niin Kuopiossa oli 3600 katsojaa, vaikka luulisi pelin olleen loppuun myyty välittömästi. Raumalla Lukko-HIFK pelissä sarjan ollessa HIFK:lle 2-1 ei saada hallia täyteen, vaikka Lukon voittaessa olisi sarja ollut tasan. Kun katsomoa kuvattiin, niin siellä nukuttiin. Olisin halunnut nähdä sen lapsen, joka esimerkiksi eilen olisi nukkunut Helsingin jäähallissa. Jos siellä sellainen oli, niin olisin vanhempana aika huolissani.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Niin siinä tosiaan taisi käydä, että Jokerit oli se suurin este HIFK:n menestykselle, niin kuin muutama HIFK-fani povasikin ennen sarjan alkua. Ylpeydellä voi myöntää, että ei me huonommalle hävitty, päin vastoin. Me hävittiin parhaimmalle.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Nyt kun Kojon erinomaisuutta paukutellaan niin täytyy muistaa että pienestä se oli kiinni kun Hentunen epäonnistui läpiajossa jatkoajalla. En usko urheilussa mihinkään tuuriin enkä muussakaan elämässä sillä se joka tekee hommansa paremmin niin maaleja yleensä tulee mutta pienestä se oli kiinni.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Nyt kun Kojon erinomaisuutta paukutellaan niin täytyy muistaa että pienestä se oli kiinni kun Hentunen epäonnistui läpiajossa jatkoajalla. En usko urheilussa mihinkään tuuriin enkä muussakaan elämässä sillä se joka tekee hommansa paremmin niin maaleja yleensä tulee mutta pienestä se oli kiinni.

Totta, ja tässä kohtaa mieleeni tulee se toinen kaveri, jota on dissattu olan takaa pitkin vuotta: Juuso Riksman. Paska jätkä, pelkällä tuurilla heiluu tuolla rautaisen puolustuksen avustuksella ja imee kaikki laukausta muistuttavat.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun Kojon erinomaisuutta paukutellaan niin täytyy muistaa että pienestä se oli kiinni kun Hentunen epäonnistui läpiajossa jatkoajalla. En usko urheilussa mihinkään tuuriin enkä muussakaan elämässä sillä se joka tekee hommansa paremmin niin maaleja yleensä tulee mutta pienestä se oli kiinni.

Näinpä. Jos/kun IFK nyt menee sen mestaruuden kaiken muun hyvän päälle on vitutus maksimaalinen. Ensin hävitään teille talviklassikko, sitten loistava sarjan aloitus (johto 2-0) sössitään, saadaan kuitenkin raahattua viidennestä ottelusta ottelupallo jaffalle, toivo välieristä herää taas, mennään jatkoajalle tunnelma uskomaton, Hentunen yksin läpi aika tuntuu matelevan ehtii jo mielessään ponnahtaa ylös penkistä ja huutaa sydämensä kyllyydestä, jullit on lyöty, me ollaan jatkossa, kunnes tajuaa ettei Härän laukaus mene maaliin. Hetken kuluttua IFK iskee, sarja tasan. Seitsemäs ottelu oli väsyneelle ja kaikkensa antaneelle Jokerilaumalle liikaa. IFK jatkoon. Ja nyt kävelee vielä mestaruuteen. Eihän tässä voi iloinen olla tämän kauden suorituksesta, vaikka kuinka pistettiin tulevalle mestarille(?) kampoihin "kaikista koviten".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt kun Kojon erinomaisuutta paukutellaan niin täytyy muistaa että pienestä se oli kiinni kun Hentunen epäonnistui läpiajossa jatkoajalla. En usko urheilussa mihinkään tuuriin enkä muussakaan elämässä sillä se joka tekee hommansa paremmin niin maaleja yleensä tulee mutta pienestä se oli kiinni.

Noinkin. Mun silmin taas kävi niin että kun Erkka kyykytti ihan huolella Kojoa kaksi ensimmäistä peliä ja Jokerit johti otteluvoitoin 2-0, HIFK siirtyi yhä enemmän aktiiviprässiin Game 3 alkaen. Muutos näkyi monella tavalla. Kahdessa ekassa ottelussa ison osan aikaa käytetty ohjauspeli piti HIFK:n välillä liian passiivisena jopa takaa-ajossa. Pensselillä sanoen HIFK peruutteli muutaman kerran ratkaisutilanteessa kun olisi pitänyt iskeä. Game 3 alkaen HIFK pelasi aktiivisesti myös johtoasemassa, osin HIFK:n saatua saikulta avainpelaajia mukaan. Yhdessä erittäin iso muutos jolla HIFK sai koko sarjan käsiinsä. Jokerien etumatka mahdollisti sen, että Jokerit olisi pystynyt katkaisemaan sarjan Game 6 jatkoajalla niin Hentusen kuin Pulkkisen toimesta, mutta ei pystynyt. Kumpikin oli erittäin poikki siinä vaiheessa kun käsiä olisi tarvittu. HIFK oli kuluttanut Jokerien fyysisiä resursseja enemmän kuin Jokerit HIFK:n. Toki on mahdollista että Jokerit olisi treenannut kesän huonosti, mutta en usko.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös