YLE:n toiminta Vancouverin kisoissa. (Pääasiassa Jääkiekon osalta)

  • 106 778
  • 396
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Sakella on kyllä mennyt parasta ennen päiväys jo aikoja sitten...ei pysty lopettamaan nauramista, jos keskittyy tuolla studiossa Sakkeen. Tuo äskeinen Ruudusta heitetty juttukin oli jotain uskomatonta. Mitään siitä en kyllä tajunnut...Nupekin repesi totaalisesti.

Eikös tämä sama kaveri ole SM-liigan videotuomari? Onhan toi aikamoista tuubaa, onneksi ei sentään paikanpäälle raijannut tuota kaveria. Onkohan Sakke ollut Ylen ainoa vaihtoehto "asiantuntijaksi"?
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Ei mitään kommentaattoria Mertarannan seuraksi. Mertaranta on erinomainen tunnelmanluoja ja parhaimmillaan saadessaan selostaa yksin. Tätä mieltähän on myös The New York Timesin kolumnisti. Taktiikka- ja tilastoselvityksille on aikaa sitten erätauoilla. Itse ainakin kuuntelen mieluummin pelin hetkinä Mertsin loistavaa selostusta ja sitten hengähdystauolla analyyseja. Pahimmillaan komentaattori rikkoo pelitilanteessa selostusrytmin ja puhuu jostain taktiikkakuvioista samaan aikaan, kun peli on jännimmillään.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onkohan Sakke ollut Ylen ainoa vaihtoehto "asiantuntijaksi"?

Jos kysytyille on kerrottu etukäteen studion kokoonpanosta, niin varmasti useampikin kohtelias kieltäytyminen on kuultu. Tamia on sitten pitänyt kieltää tulemasta.

Vittu toi Mertaranta vituttaa. Pelaajatkin menee jo välillä sekaisin, ja mistään ei ole mitään hajua. Jännitti että tajuaako se sen Selänteen ennätyksen ennen erätaukoa. Tais joku kertoa korvanappiin. Ja ne mukahassuttelut on jotain niin väsynyttä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös tämä sama kaveri ole SM-liigan videotuomari? Onhan toi aikamoista tuubaa, onneksi ei sentään paikanpäälle raijannut tuota kaveria. Onkohan Sakke ollut Ylen ainoa vaihtoehto "asiantuntijaksi"?

Ensimmäinen mielikuva on Sakke kelailemassa videoita hihitellen eestaas.
Sakelle voi maksaa nallekarkeilla, en mä muuten käsitä.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Koko studioformaatti, jossa studioisäntä käytännössä haastattelee vieraita, on niin aikansa elänyt, että isäntää ja vieraita ei voi pelkästään syyttää paskasta viihteestä. Pohjoisamerikkalaiseen malliin studioon tulisi saada useampia asiantuntijoita kerralla, joille host käytännössä vain antaa keskustelunaiheita suorien kysymysten sijaan.

Ja sitten kun siellä Sakke ja Nupe ovat kerrankin syventymässä piikikkääseen väittelyyn (kuten nyt puolustussumpun tullessa eteen keskialueella Saken dump&chase vs. Nupen taaksepäin pelaaminen), niin aina mennään saman tien jonnekin 10 tuntia sitten pelatun ottelun maalikoosteeseen juontajan katkaistessa keskustelun seinään.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tämä asia on moneen kertaan käyty läpi, mutta asiahan on siis niin, että YLE katsoi saavansa paremmin/enemmän vieraita mukaan lähetyksiin kun studio on Helsingissä eikä Kanadassa. Tuskinpa olisivat vaikkapa Jani Soinista tai sitä naisten lätkän asiantuntijaa Kanadaan lennättäneet.
Jaajaa ok. Vai että tuossa olisi syy. Mun mielestä saisi olla studio, vaikka olisikin hiukan vähemmän vieraita. Tapsa Suomisen isännöimä studio lehtereille, niin on aivan sama käykö joku Soininen pyörähtämässä studiossa vai ei.
Paikan päällä on varmasti muutakin asiantuntevaa lätkäväkeä kuin Keklu.
Nimenomaan näin. Ja jos ei muuta, niin vaikka sitten Keklu yksin jokaiseen peliin. On meinaan käytännössä parempi, kuin muut "asiantuntijat" yhteensä.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Sidney Crosby onnistui ratkaisevassa pilkussa..." -Riku Riihilahti-

Jääkiekossa on harvemmin on käytetty sanaa pilkku, mutta jalkapallomiehelle oman lajin termit enemmän tuttuja. Ja eikö näissä kilpailuissa puhuta RL-kilpailusta, eikä SM-liigasta tutusta VL-kilpailusta?
En tiedä muista, mutta itse olen kyllä tottunut käyttämään sanaa pilkku siitä syystä, että se on mielestäni hauska sana tässä yhteydessä ja lyhyempikin kuin tuo voittolaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailu on jäännös muinaisuudesta, mutta monilla vielä tulee automaattisesti suusta.

Mulla ei ainakaan ole mitään moittimista YLE:n toiminnasta. Kaikki on hoidettu hyvin, vaikka välillä haastatteluissa kysytään tyhmiä kysymyksiä suoraan paperista. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki tehdään livenä, ohjelmaa tulee paljon ja monesti tiukassa työtahdissa voi tulla mokiakin. Turhaa valittamista, mutta sitähän aina löytyy. Tuskin Nelonen tai maikkari hommia sen paremmin osaisi hoitaa, ja aina löytyisi jotain arvosteltavaa.
 

DEFENCE

Jäsen
Onneksi täällä Wasalandiassa saa seurata pelejä tuolta svt:n kautta. Jossa tänäänkin hienosti seurattiin Leijonien pelaamista ja haettiin asioita joita Hannu Hanhien pitää huomioida tulevassa pelissä. Muutenkin hienoa ennakko hypetystä heidän "Extreme Hockey Nightista".
 
Vittu toi Mertaranta vituttaa. Pelaajatkin menee jo välillä sekaisin, ja mistään ei ole mitään hajua. Jännitti että tajuaako se sen Selänteen ennätyksen ennen erätaukoa. Tais joku kertoa korvanappiin. Ja ne mukahassuttelut on jotain niin väsynyttä.

Ei minua ainakaan tuo jännittänyt. Mertaranta kertoi heti maalia seuraavassa vaihdossa, että siinä se ennätyspiste nyt tuli. En nyt sekunteja laskenut kauanko meni siitä kun Selänteen nimi luki ruudussa syöttäjänä siihen, että Mertsi asian noteerasi, mutta kuitenkin. Ja olihan siinä sitten vielä arpomista menikö suoraan Timosen mailasta vai ei. Jos ei, niin sittenhän Teukka olisi jäänyt pisteittä.

e: Laskin, 8 sekuntia.
 
Viimeksi muokattu:

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
... Tuskin Nelonen tai maikkari hommia sen paremmin osaisi hoitaa, ja aina löytyisi jotain arvosteltavaa.

Joo. Ja pitää muistaa, että nuo studiot on kuitenkin suunniteltu suurta yleisöä silmällä pitäeän eikä HC faneille. Enemmänhän tuolla studiossa ois meille annettavaa, jos siellä ois vaikka P.Sihvonen kertomassa pelaako siellä siniviivalla nyt kaveri Minnesotakiekkoa vaiko toteuttaa Suomen pelitapaa.
 
Joo. Ja pitää muistaa, että nuo studiot on kuitenkin suunniteltu suurta yleisöä silmällä pitäeän eikä HC faneille.

On ne TSN:n studiotkin suunniteltu suurelle yleisölle.
Vai pitääkö täällä pitää suomalaisten yleistä tietoutta jääkiekosta selkeästi huonompana kun kanadalaisten ?

Jos suomalainen ei ole "HC" fani niin kuka tai mikä on ?

Eikö voitaisi pikkuhiljaa herätä siihen että lätkä tässä maassa on se kuningaslaji ja siitä löytyy lähes joka perheestä riittävästi tietoa jotta ymmärretään mitä karvaus peli noin niinkun ainakin pääpiirteissään tarkoittaa.

Sakke ei ole ärsyttänyt minua aikaisemmin mutta tuolla studiossa mies on jotenkin jatkuvasti pihalla. Pelottaakohan kun Numppa on siinä vieressä eikä oikein uskalla kommentoida suoraan omilla mielipiteillä vai mikä on ?

Erillinen lätkä studio Vancouveriin olisi ollut fiksumpi ratkaisu ja nimenomaan Tapsa Suomisen vetämänä ja Keklu ainakin yhtenä asiantuntijana.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
YLE elää edelleen jossain menneisyydessä ja studiot on sen mukaan. Eli suurelle yleisölle tehty studio tarkoittaa vissiin, että se on tehty jollekin 50-60-vuotiaille, jotka kattoo kerran vuodessa urheilua. Niiden takia sitten meidän "hc-katsojien" pitää sitten kärsiä paskasta laadusta. Sama homma kun englantia sönkkäävien urheilijoiden haastattelut on pakko kääntää suomeksi, vaikka kaikki kyllä ymmärtää tai pitäisi ainakin ymmärtää.

Tuo jenkkityylinen studio, jossa isäntä ohjailee keskustelua on paljon mielyttävämpi katsoa kuin tätä kysymys-vastaus-vastakysymys-paskaa.

Ja ei mitään kommentaattoria samaan koppiin Mertsin kanssa. Sehän vain pilaisi koko homman, kun Antsan pitäisi varoa puhumisiaan ja antaa toiselle tyypille tilaa. Suomeenkin olisi hyvä tulla tämä suuren maailman meininki, jossa ei ole selostajaa ja kommentaattoria vaan kaksi selostajaa, joista toinen vain sattuu olemaan entinen pelaaja/valmentaja. Tökkii niin hemmetisti kun kesken pelin selostaja alkaa kysellä kommentaattorilta itsestäänselvyyksiä kun kommentaattori itse ei tajua puhua.

Ihan hyvä vain, ettei YLE ole tuhlannut rahaa studion värkkäämiseen Vancouveriin. Kyllä Tapsa ja Kekäläinen siellä jossain käytävällä pystyy asiat hoitamaan.

Kuka tämä studion Tiina Työharjoittelija sitten on?

YLE on kyllä hyvä löytämään seksikkäitä kirjastotätejä telkkariin
 
Viimeksi muokattu:

K.Pylkkänen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Sakesta ja Nurmisesta vielä.
Ok, Sakella alkaa tällä hetkellä olla eväät syöty kommenttien osalta. On mieheltä joskus asiaakin kuultu, nyt lähinnä tollasta positiivista meininkiä ja hetkellisiä assosiaatioita.
Nurmisella on selkeästi älyävämpiä pointseja peleistä tuoda esille, mutta selvästi näitä kehuja lukeneena pyrkii myös jyräämään Saken alleen huolella ja siinä vahvempana ja hyökkäävämpänä persoonana onnistuukin. Jos hyvää keskustelijaa haetaan, tulisi hänen hyvien omien kommenttioen lisäksi auttaa myös kaveria mäessä, jos alkaa änkkää pukkaamaan niin kuin nyt Sakella. Nurminen puolestaan lisää vettä myllyyn ja dissaa Saken maan rakoon.
Vastaisuudessa näitä kokoonpanoja miettiessä, tulisi huomioida myös keskustelijoiden kemia, eikä pelkästään henk.koht. meriitit.
Tami, Suhonen, Sihvonen kombinaatio voisi olla viihdyttävämpi ja vähemmän hullunkurinen kombinaatio, mutta keskusteluna yhtä onneton kuin tämä nykyinenkin. Kyseisistä herroista kukaan ei keskustele, vaan kaikki lataa omia näkemyksiään näennäisesti kunnioittaen toisten omia, olemalla kommentoimatta niihin.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aamun lähetyksessä studion anti oli jokseenkin Kristiina Kekäläisen tuskainen ilme heti, kun Pasi Nurminen avasi suunsa... Ei joo ihan valtavinta tunnelmaa synny läpi yön valvoneilla.

Itse keskityin ensimmäisen erätauon kahvinkeittoon ja toisella taisin lähteä vessaan. Mun puolesta voisi vaikka soitella "viikon luontoääntä" erätauoilla. Varsinkin, kun tällaisessa 5-0-ottelussa ei loppujen lopuksi edes ole mitään, mihin pureutua. Valmentajat keskenään voivat sitten riidellä makuasioistaan, mitä se kenellekään muulle kuuluu.

Tapsa ja Keklu olivat viihdyttävämpiä ilman ääntä. Vielä kun saisi selostuskieliin aina sen nollavaihtoehdon, että pelkät tehosteet.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
En tiedä muista, mutta itse olen kyllä tottunut käyttämään sanaa pilkku siitä syystä, että se on mielestäni hauska sana tässä yhteydessä ja lyhyempikin kuin tuo voittolaukauskilpailu...

...Kaikki on hoidettu hyvin, vaikka välillä haastatteluissa kysytään tyhmiä kysymyksiä suoraan paperista. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki tehdään livenä, ohjelmaa tulee paljon ja monesti tiukassa työtahdissa voi tulla mokiakin. Turhaa valittamista, mutta sitähän aina löytyy....

Tyhmien kysymysten esittäminen ei todellakaan ole mikään moka joka johtuu livetilanteesta ja kiireestä. Huonot kysymykset on huonoa toimittajatyöskentelyä, pure and simple. Ja riittää kun vertaa Suomisen segmentejä Helsingin lähetyksiin niin eihän Tapsan haastatteluissa tule epämääräisiä hetkiä vaan kaikki hoidetaan kokemuksella ja ammattitaidolla.


Itse käytän sanaa rankku tai rankkari, on myös tuollainen lyhyt ja kuuluu lajin lingoon.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en kyllä tajua tuota Sakkea. Tuntuu, että on paljonkin sanottavaa, mutta hyvin pieni osa suodattaa siitä mitään oleellista irti. "Mut aatellaan et jos peli olis 1-0" jne. Ei tuo mitään lisäarvoa keskusteluun. Itse asiassa vaikka suurimmasta osasta Suhosen pelinäkemyksiä MM-kisojen aikana olen ollut valtavasti eri mieltä, niin niissä on sentään pointtinsa, vaikka kuulostaisikin miten järjettömältä. Sakke taas puhuu tavallaan paljon, mutta samalla ei myöskään oikeastaan yhtään mitään.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tolla voi hurjasti säästää, kun kuitenkin jokaiselta yöltä pitää maksaa työntekijöille yötyölisät jne.

Kyllä tuolla säästää hurjasti. Ei tarvitse maksaa studioemännille/isännille päivärahaa, hotelleja, lentoja jne. Jotkut yölisät nyt ovat aika pieniä toimittajille verrattuna noihin muihin kustannuksiin.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sakke on kyllä ollut pari viime peliä melko pihalla. Ehdin jo aiemmin tänne kirjoittamaan pitäväni miehestä, mutta joku nyt mättää. Tuntuu, että mies aliarvio katsojia entisestään. Ottaakohan päähän, kun ei YLE lähettänyt häntä Vancouveriin antamaan kommentteja.

Toinen asia jonka olen pistänyt merkille on Pasi Nurmisen kommentointi. Nupe on parhaimmillaan loistava lisä tuonne, mutta olenko ainoa jonka mielestä on turhaan liikaa agressiivisuutta miehen käytöksessä? Nurminen ei ilmeisesti Sakesta erityisesti pidä, tai sitten hakevat tahallaan tuollaista vääntöä joka mielestäni Nupeltaa meinaa mennä vähän yli. No jospa Nurminen rentoutuu, kun pelit kovenee(viime kevään vappu-lähetystä muistellen).

Vielä sanottava Mertarannasta. Kyllä mies tunnelmaa osaa luoda ja ennen se itsellenikin riitti, mutta välillä ärsyttää se, että Suomen jäähyistä mies jaksaa pauhata vaikka olisikin ihan oikein vihelletty. Toki tässä Suomea kannustetaan, mutta siitäkin huolimatta yritetään kiekkoa katsoa ilman liian sinivalkoisia laseja ainakin sääntöjen osalta. Lisäksi montakohan kertaa Mertaranta ehtii mainitsemaan ennen turnauksen loppua Jarkko Ruudun "hölmöilyn viime kevään ratkaisupelissä"? Valko-Venäjä ottelussa tuo mainittiin. Ilmeisesti Anza ei Rudista pidä erityisesti, mutta tarvitseeko vuoden takaisia asioita vieläkin muistella. Ilmeisesti siihen meni hänen mielestään MM-kulta viime keväänä. Toisaalta taas onhan se hienoa kuunnella miehen hehkutusta, kun Ruotsia tai jotain muuta suurta ollaan kaatamassa.

Tulipahan avauduttua vaikka mielestäni kuitenkin ihan hyvin otteluita pystyy katsomaan ilman suurempaa v*****sta. No jotain epäkohtia pitää aina löytää :)

-FNM-
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilmeisesti Anza ei Rudista pidä erityisesti, mutta tarvitseeko vuoden takaisia asioita vieläkin muistella. Ilmeisesti siihen meni hänen mielestään MM-kulta viime keväänä.

Ainakin näissä Sedät jaksaa heilua -pätkissä ennen kisoja kiistelivät Tamin kanssa omista unelmajoukkueistaan MM-kisoissa ja Anzan tiimiin Jarkko Ruutu olisi mahtunut, Tammisen ei. Tiedä sitten muuttuiko Mertarannan kanta juuri tuon viimeisen pelin jälkeen. Joka tapauksessa tuntuu aliarvioivan Jarkko Ruudun kiekollisia taitoja tai sitten ei tiedä niistä yhtään mitään.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Suomeenkin olisi hyvä tulla tämä suuren maailman meininki, jossa ei ole selostajaa ja kommentaattoria vaan kaksi selostajaa, joista toinen vain sattuu olemaan entinen pelaaja/valmentaja. Tökkii niin hemmetisti kun kesken pelin selostaja alkaa kysellä kommentaattorilta itsestäänselvyyksiä kun kommentaattori itse ei tajua puhua.
Urheilukanavalla oli aikoinaan 2000-luvun alkuvuosina Jani Alkio ja Oskari Saari selostajakaksikkona salibandyssä. Molemmilla on vahva lajitausta ja siksi taso oli erittäin korkealla. Väitän edelleenkin, että Alkio on parempi salibandyssä kuin jääkiekossa ja Saari etevämpi salibandyssä kuin Formula 1:ssä.

Tällä kaudella Nelonen Sport -kanava on aloittanut salibandylähetykset vuodenvaihteen jälkeen ja olen sattumoisin katsonut kaikki televisioidut ottelut. Alkio jatkaa toisena selostajana ja hänen parinaan häärii Antti Mäkinen. Jälkimmäinen on harvoja kunnon kehityskelpoisia kavereita. Ainakin salibandyssä mies pysyy kartalla.

En ole ihan 100-varma, mutta selostaako kyseinen kaveri myös Englannin FA-cupia sekä NHL:ää Nelonen Sport Pro -kanavalla? Jos on sama, niin 2 vuodessa on tapahtunut aika pajlon parannusta. Silloin Kanadan MM-lätkäkisoissa Urheilukanavan lähetyksiä ei voinut kuunnella herra Mäkisen selostamana. Missä ihmeessä muuten Anssi Ritari vaikuttaa nykyisin, kun Mestis siirtyi Pöllölaaksolle?

Pahoittelen pientä offaria, mutta tulipahan kerrottuna, mitä mieltä olen tuosta ns. kahden selostajan taktiikasta.

Ja vielä muistui mieleen yksi Sakari Pietilän legendaarisista lauseista. Salt Lake Cityn 2002 olympialaisissa Suomen mäkimiehet olivat hävinneet joukkuemäen (8 hyppyä) Saksalle 0,1 pisteellä. Ville Klinga (vai Laura Ruohola?) kysyi Pietilältä: "Jos mäkihypyssä joukkuemäen voittaa 0,1 pisteellä, niin mitä se voisi tarkoittaa jääkiekossa?" Pietilä: "No, vaikka 5-1". Lause oli jotenkin niin sakkemainen...
 
Viimeksi muokattu:

tiikeri

Jäsen
Toinen asia jonka olen pistänyt merkille on Pasi Nurmisen kommentointi. Nupe on parhaimmillaan loistava lisä tuonne, mutta olenko ainoa jonka mielestä on turhaan liikaa agressiivisuutta miehen käytöksessä? Nurminen ei ilmeisesti Sakesta erityisesti pidä, tai sitten hakevat tahallaan tuollaista vääntöä joka mielestäni Nupeltaa meinaa mennä vähän yli. No jospa Nurminen rentoutuu, kun pelit kovenee(viime kevään vappu-lähetystä muistellen).

Ei siinä minusta mitään ylimääräistä tai liiallista aggressiivisuutta ole. Nupe nyt on vaan omanlaisensa persoona ja tuo on hänen tapansa tuoda asiat esille ja hyvä niin. Jotain samaa siinä on kuin Pasi Rautiaisessa, tälläisiä kavereita lisää kommentoimaan jotka jättävät paskanjauhannan sikseen ja puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä.

Sakke puolestaan alkaa kyllä hipoa ärsyttävyydessään jo Jussi Saarisen rajoja. Yhtäkään järkevää ja mielenkiintoista lausetta häneltä ei ole vielä tullut ja kisat on sentään kohta puolivälissä. Toivottavasti tämä on viimeinen kerta kun YLE hänet tuonne roudaa kommentaattoriksi. En tiedä hyödyttääkö palaute mitään, mutta sellaista lähtee jokatapauksessa menemään. Toivossa on hyvä elää.

Niin ja noista studioisännistä ja emännistä lienee turha edes sanoa mitään. No onneksi Kristiina Kekäläinen sentään näyttää hyvältä, se ilmeisesti tuntuu suurimmalle osalle riittävän.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
En ole ihan 100-varma, mutta selostaako kyseinen kaveri myös Englannin FA-cupia sekä NHL:ään Nelonen Sport Pro -kanavalla? Jos on sama, niin 2 vuodessa on tapahtunut aika pajlon parannusta.

NHL: lää ainakin Antti Mäkinen selostaa Sport Prolla. Omasta mielestäni helvetin hyvä selostaja. Mutta ei tästä nyt enempää tässä aiheessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös