Michael Nylanderin "kirvesisku" Kärpät-Jokerit 13.2.2010

  • 49 308
  • 241

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin, mää en kannata ollenkaan sitä että tuomareita hakataan mailalla tms. mutta kyllä musta tuollaisesta se jo annettu OR riittää. Taatustikaan tuomari ei kuitenkaan kokenut fyysistä kipua eikä minkäänlaista tilanteen uhkaavuuttakaan ennen eikä jälkeen. Pienempi paha mun mielestä kuitenkin tuo mailalla kosketus kuin se, että olisi seuraavassa aloituksessa "vahingossa" huitaissut linjuria polveen oikein kunnolla tai jossain päätykiekon ampumistilanteessa "sattumalta" jäänyt tuomari kiekon tielle.

Esim. se Salakin tilanne, olkoon kuinka väärinymmärretty juttu tahansa, oli selvästi uhkaavampi kun hän näytti pyrkivän oikein kunnolla vakavampaan kontaktiin tuomarien kanssa.

Tässä nyt on sitten se ongelma, että kun on jo annettu noista esim. viimekauden taklauksista, jotka kuitenkin tulkittiin vahingoiksi se 2 peliä. Ja tämä on selvästi tahallinen teko, niin onko edes 2 peliä riittävä? Vai alkaako Muukkonen tulkitsemaan lyönnin lujuutta ja vertailemaan sillä perusteella? Jos nyt tuomari jää jyrän alle niin kyllä se on enemmän peiliin katsomisen paikka, viime kauden taklauksista vain toinen mielestäni täytti edes jotenkuten tuomarin koskemattomuuden rikkomisen kriteerit. Vahinkoja sattuu, ne taklaukset tulkittiin olleen enemmän sellaisia pelaajan huolimattomuuden aiheuttamia vahinkoja kuin tahallisia taklauksia.

Tämä taas on aivan selkeä tahallinen teko. Jos tuosta selviää ilman lisä rangaistuksia niin kyllä ainakin itseäni mietityttäisi lähteä tuonne jäälle, noi dumarien vehkeet kun ei todellakaan ole samaa tasoa kuin pelaajilla, ja sillinhan annettaisiin lupa "vähän huitasta" tuomaria jos siltä tuntuu ja päästä siitä lähes kuin koira veräjästä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Esim. se Salakin tilanne, olkoon kuinka väärinymmärretty juttu tahansa, oli selvästi uhkaavampi kun hän näytti pyrkivän oikein kunnolla vakavampaan kontaktiin tuomarien kanssa.
Salakin tapauksen Muukkos-löpinässä korostetaan erikseen, että 1. kurinpitoryhmä ymmärtää Salakin suuttumuksen tilanteessa ja 2. tuomarit eivät kokeneet Salakin tuuppaisua vahingoittamistarkoituksena tehdyksi. Silti 5 peliä. Teko oli samaa luokkaa kuin Nylanderin, paitsi perusteluissa puhutaan myös toisesta kosketuksesta, mikä ei näy videolla.

Muukkos-jengi kirjoitti:
Kurinpitoryhmä ei kuitenkaan näe tilanteessa varsinaista vahingoittamistarkoitusta vaan näkee teon enemmänkin tilanteesta turhautuneen pelaajan reaktiona tilanteeseen, jossa linjatuomari on edessä Salakin pyrkiessä "keskustelemaan" päätuomarin kanssa.

Kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan selvää asiassa kuitenkin on se, että Salak tietoisesti loukkaa erotuomarin koskemattomuutta tilanteessa eikä Salakin menettelyä voida pitää hyväksyttävänä missään olosuhteissa.

Kurinpitoryhmän linjan pitäminen tarkoittaa vähintään 2-3 peliä Nylanderille. Muuten repeää pelihousut uudelleen tuon vanhan tapauksen epäreilusta tuomiosta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Rangaistuksen pituutta määriteltäessä on otettu huomioon aikaisemmat erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta annetut rangaistukset (tapaukset nro 10 / 2006-2007 ja nro 20 / 2008-2009 ja 21 / 2008-2009).

Mikäli Salakin teko katsottaisiin tuomarin tietoiseksi vahingoittamiseksi tai edes yritykseksi vahingoittaa tuomaria, rangaistus olisi huomattavan paljon pidempi.


Toi viimeinen pätkä lupailee Nylanderille aika pahaa kakkua jos tuo tulkitaan vahingoittamisyritykseksi.
 

axe

Jäsen
Tässä nyt on sitten se ongelma, että kun on jo annettu noista esim. viimekauden taklauksista, jotka kuitenkin tulkittiin vahingoiksi se 2 peliä. Ja tämä on selvästi tahallinen teko, niin onko edes 2 peliä riittävä?

Toi on kyllä hyvä pointti. En muistanutkaan enää noita huvittavuuksia viime kaudelta, mutta niihinhän tätä on pakko suhteuttaa. SM-liigan kurinpito on kyllä kaivanut itselleen ihan saatananmoisen kuopan monessa asiassa, tässä taas yksi kuoppaa syventänyt.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käsien huitominen tuossa tilanteessa on samaa sarjaa kuin jos vastustaja lyö kiekon katsomoon omassa päässä ja tästä sitten hyökkäävän joukkueen pelaajan käsi nousee. Liput teatteriin kaikille tämän rikkeen näyttäjille?

Ihmeen koville tuntuu ottavan tuo, että jonkun pelajaan hysteerinen käytös sai aikaan spontaania naurua. Se pistää naurattamaan entistä enemmän.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Mikä aiheuttaa tuon poistamisen aloituksesta. Kumartuu aikaisemmin kuin hidas Oululainen ??

Katsokaas missä ja miten tuon Nylanderin jalat on tuossa aloituksessa. Varsinkin viimeisestä hidastuksesta näkee hyvin, että kumpikin jalka on siinä "laatikoiden"/viivojen etupuolella. Ja niiden kun pitäisi pitäisi olla niissä laatikoissa. Kyllä tuossa pitääkin aloittaja vaihtaa, jos jalat on noin pahasti väärin.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meinaatko, että tuomaria voi vähän sohaista, huitaista, taklata, kampata ja lyödä nyrkillä, jos pelaajan mielestä homma ei oikein toimi? Kuinkahan moni tuomari haluaisi mennä enää kentälle viheltämään, jos kerran tuomaria on lupa kouluttaa?

Näen kyllä sen vaahdon, mikä suupielistäsi roiskuu, mutta se ei muuta mielipidettäni millään lailla, ei milliäkään.

En katso millään värilaseilla edes tapahtunutta.

Kirjoitin, miltä ammattimiehestä (Nylanderista) tuntuu nämä pilkkikilpailut kotoisessa liigassamme, jossa ei enää saa edes taklata.

Näin videoklipistä:
- Nylander ei tee mitään virhettä
- linjuri ei edes huomaa, kun maila osuu housunlahkeeseen (ei siis sääreen....)
- näen tämän Viinasen karjuvan kädet levällään jotakin ( en saa selväää...), se oli kaikkein naurettavin ja säälittävin tapahtuma koko videolla

Totesin jo aiemmin, että sääntöjen mukaan päätuomari toimi, ei siinä mitään. Ei mitään aihetta lisäsanktioihin.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Keskustelussa on syytä erottaa kaksi asiaa, eli erotuomarin koskemattomuus jonka pitäisi olla kaikille päivänselvä asia. Erotuomariin ei kosketa tahallaan sormenpäälläkään missään tilanteessa. Puhumattakaan siitä että huitaistaan mailalla tarkoituksellisesti. Toiseksi primadonna MN luulee selvästi tilanteessa olevansa muiden yläpuolella ja katsoo että hänellä on oma lupa käyttäytyä säännöistä riippumatta miten haluaa.

Kokonaan eri juttu on tuo älytön pilkkimishomma, jota linjurit harrastavat. Vai oletteko nähneet päätuomarin suorittaman keskipistealoituksen, jossa aloittajia olisi vaihdettu? En minäkään. Mutta se onkin toisen ketjun aihe kokonaan.

Minä kyllä jortikkana heivaisin MN:n hevon v****un. Aivan turhake pelle.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mikäli Salakin teko katsottaisiin tuomarin tietoiseksi vahingoittamiseksi tai edes yritykseksi vahingoittaa tuomaria, rangaistus olisi huomattavan paljon pidempi.[/I]

Toi viimeinen pätkä lupailee Nylanderille aika pahaa kakkua jos tuo tulkitaan vahingoittamisyritykseksi.

Luuletko että Nylander kopautti vahingoittamistarkoituksessa? Jos et niin miksi edes puhut sellaisesta, jos uskot niin miksihän se Nylanderin lyönti on niin naurettavan kevyt? Luulisi tuolla pelikokemuksella osaavan lyödä mailallaan kovempaakin. No voihan se olla niin että tuo kyseinen linjatuomari näkee tuosta painajaisia ja sai elinikäisen trauman eikä enää pysty hoitamaan työtään. No Muukkonen päättää, varmasti muistaa laittaa mukaan myös Jokerilisän ja eiköhän taas voida kaivaa rangaistusperiaatteisiin jotkut vanhat teot, jotka ei esim Mäntylällä vaikuta ollenkaan toisin kuin Mäellä.

Se mikä minua eniten kuitenkin askaruttaa niin onhan Oulussa varmasti järjestetty sille oululaissentterille kriisiapua ja päivystäähän siellä suunnalla 24h auttavapuhelin, jos tuosta tapahtumasta tulee vaikka vielä postraumaattinen reaktio.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää on kyllä hauska ketju. Viihdettä riittää koko rahalla. Suosittelen vetämään hetken happea ja katsomaan videon ~ihan rauhassa~ uudelleen.

On tää hauskaa, kova kisailu siitä, kuka on oikeassa.... kuka sanoo viimeisen sanan.

Tämähän on mielipiteiden vaihtoa parhaimmillaan, toiset van on niin helvetin tosissaan, ainakin nuo aidan toiselta puolelta tulevat....
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kokonaan eri juttu on tuo älytön pilkkimishomma, jota linjurit harrastavat. Vai oletteko nähneet päätuomarin suorittaman keskipistealoituksen, jossa aloittajia olisi vaihdettu? En minäkään. Mutta se onkin toisen ketjun aihe kokonaan.
Minä en näe videolta sitä aloitusvirhettä joka siinä sitten varmaankin oli. Ihmettelen kuitenkin eikö tässä hommassa voitaisi siirtyä toiseen käytäntöön kun on niin vaikeata. Eli väärästä aloitusasennosta huomautus ja jos ei tehoa, sitten siirretään aloitus keskialueelle. Siellä kun aloittaminen taitaa olla huomattavasti helpompaa.

Sääntöjen mukaan kai sitkeästä virhealoituksesta voi antaa jäähyn, mutta eipä taida tapahtua koskaan. Sen sijaan pilkitään ja pilkitään loputtomiin.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta.. Näetkö videoklipistä Nylanderin luistinten olevan aloitusviivan väärällä puolella vai etkö vain suostu myöntään tämän olevan virhe?

Mistä lähtien aloittajien on pitänyt olla mainosviivojen takana? Tätä en kyllä löytänyt sääntökirjasta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Luuletko että Nylander kopautti vahingoittamistarkoituksessa?
Eiköhän tarkoittanut nimenomaan päinvastaista, eli linjan mukaan (Salak 5 peliä) monta peliä luvassa, vaikka vahingoittamistarkoitusta ei ollut.



Mitähän saluzci meinaa? Millä tavalla täällä ollaan "helvetin tosissaan"? Miten aiheesta pitäisi keskustella vähemmän tosissaan? Lisätäänkö väliin hymiöitä ja aloitetaan kaikki lauseet heh-sanalla, vai miten? Kerro ihan oikeasti. En halua leimaantua "helvetin tosissaan" kirjoittajaksi.

Onko esimerkiksi seuraava tyyli jotenkin sopivampi?

Heh, eiköhän tarkoittanut nimenomaan päinvastaista :), eli linjan mukaan (Salak 5 peliä) monta peliä luvassa, vaikka vahingoittamistarkoitusta ei ollut. ;)
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten aiheesta pitäisi keskustella vähemmän tosissaan?

Onko tämä sinulle kovin vakavakin aihe?

Kuinka pahasti tämä linjuri oikein loukkantuikaan. Olen kyllä niinä 20:nä vuotena, mitä hallilla on tullut käytyä, nähnyt paljon vakavampiakin tapauksia. Aina kun ne paarit tulee kentälle, niin olisin valmis antamaan teon aiheuttajalle vaikka elinikäisen pelikiellon, mutta en pelaajalle, joka pikkuhipaisullaan tekee sääntörikkomuksen. hohhoijaa teitä
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Eikös niiden jalkojen pidä olla niiden aloitusviivojen sisällä kokonaan, vai olenko ihan pihalla?

EDIT. Murmelin rautalangalle :peukku:
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Mistä lähtien aloittajien on pitänyt olla mainosviivojen takana? Tätä en kyllä löytänyt sääntökirjasta.

Minä en näe videolta sitä aloitusvirhettä joka siinä sitten varmaankin oli.
Heh, minä nyt väänsin sitten rautalankaa, kun sitä pyydettiin.

Ja casebookista faktaa:

----

SÄÄNTÖ 442 - ALOITUKSEN SUORITUSTAPA

6. Jos aloittaja ei asetu aloitukseen oikein (jäähän merkittyjen viivojen mukaisesti), tuomari voi poistaa
aloittajan ilman varoitusta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Heh, laitetaan tännekin tämä Nylle-ketjusta poimittu helmi :)
Arvelisin että Salak saa 5-8 ottelun pelikiellon. Tällä kertaa lieventäviä asianhaaroja ei ole, joten nyt alkaa olemaan pakko laittaa kunnon rangaistus. Voi se mennä sinne 10 otteluunkin asti se kakku mutta kyllä tästä varmaan tämän kauden isoimpia tuomioita tulee. Vaikka Salakin tönäsy linjatuomaria kohtaan ei sinällään mikään hurja ollutkaan mutta siinä tietoisesti kiukkuisena tönästiin linjuria. Pelaajan pitää pystyä pitämään tunteensa kurissa tuomareita kohtaa niin ettei fyysistä koskemattomuutta rikota.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Saahan sitä olla oma mielipide, mutta jotain objektiivisuutta joskus kaipaisin. Jos suosikkijoukkueesi pelaaja on tehnyt virheen ja häntä siitä rangaistaan ja kritisoidaan, se ei tarkoita samaa kuin että nämä kritisoivat ihmiset eivät pidä sinusta. Ei kannata ottaa tätä niin henkilökohtaisesti ja alkaa kiinnittää huomiota epäolennaisuuksiin.

Luuletko että Nylander kopautti vahingoittamistarkoituksessa?

Ei todellakaan kopauttanut. Mutta se on ihan epäolennaista. Kuitenkaan mielestäni lisärangaistuksiin ei välttämättä ole tarvetta.


On tää hauskaa, kova kisailu siitä, kuka on oikeassa.... kuka sanoo viimeisen sanan.

Tämän jälkeen ymmärrän kommentointisi. Haluat olla oikeassa asiassa, joka ei edes koske sinua henkilökohtaisesti ja jossa on vain mielipiteitä. Ei se tee sinua huonommaksi ihmiseksi vaikka Michael Nylander tekee virheen kaukalossa. Koita ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja casebookista faktaa:
----
SÄÄNTÖ 442 - ALOITUKSEN SUORITUSTAPA

6. Jos aloittaja ei asetu aloitukseen oikein (jäähän merkittyjen viivojen mukaisesti), tuomari voi poistaa
aloittajan ilman varoitusta.

Niin itse olen olettanut ja saanut ymmärtääkkin edes menneeltä sm-liiga linjurilta, että nuo viivat ovat lähinnä viitteelliset jolla tarkoitetaan jalkojen leveyttä ja luistimien kärjen suuntaa ja ylityksen eivät ainakaan ennen aiheuttaneet aloittajan vaihtamista. Eli tuossa linjuri on liian "tarkka", kun ottaa tuon pois, mutta en silti puolustele Nylanderia.

Paremminhan Jokerit on tällä hetkellä pelannut ilman ko. herraa, luulisi että vastusjat eivät olisi vaatimassa kovia tuomioita.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Niin itse olen olettanut ja saanut ymmärtääkkin edes menneeltä sm-liiga linjurilta, että nuo viivat ovat lähinnä viitteelliset jolla tarkoitetaan jalkojen leveyttä ja luistimien kärjen suuntaa ja ylityksen eivät ainakaan ennen aiheuttaneet aloittajan vaihtamista.
Uskoisin, että kyse on tilanteista, joissa molemmat aloittajat rikkovat viivoja luistimistaan. Linjurinhan tulee täällä pyrkiä (turhan tarkasti kyllä) täysin tasavertaiseen aloitukseen pelaajien luistinten asentoja myöten.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Heh, laitetaan tännekin tämä Nylle-ketjusta poimittu helmi :)

Ja tuon Salakin viime kauden teon pitäisi vaikuttaa tähän Nylanderin tapaukseen miten? Salakin käytös oli uhkaavaa, Nylanderin käytöksessä en sitä havainnut. Nylanderin rikettä en ole kieltänyt ja pidän tuomiotakin ihan oikeana ja tiedän että varmasti on tulossa lisäsanktioita. En ole spekuloinut mitään Nylanderin pelikiellon pituudesta vaikka tuonne Jokeripuolen Nylander ketjuun olen jo eilen tapauksen jälkeen heittänyt kommenttina että saa nähdä pelaako Nylander vielä tällä kaudella. Että sellainen helmi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Huomaatko muuten siinä samalla rautalankoinesi missä Kärppäsentterin oikean jalan luistimen kärki on?
Ensin ei saisi olla turhan tarkka ja nyt käyt puhumaan jostain luistimen kärjestä?

Olkoot, en jaksa tämän enempää.

EDIT: Ei vaan yksi kysymys vielä. Onko tuo aloitustilanne mielestäsi tasavertainen "rikkeiden" osalta, vai onko Nylanderin asentovirhe isompi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös