Bluesille taas uusi logo

  • 61 248
  • 185

Fordél

Jäsen
Luulin, että nukuin liian pitkät päiväunet ja on taas aprillipäivä. En ymmärrä miksi pitää lähteä toimivaa muuttamaan. Mitään vikaahan ei ollut edellisessä versiossa vaan se oli erittäin selkeä logo, jossa yhdistyi piirteitä edellisistä logoista: B-kirjain ja kruunu. Kaiken lisäksi siitä logosta kasvoi tämän uuden Bluesin symboli, siis sen Bluesin, jolla oli selkeä toimintaidea, sydäntä ja jopa menestystä. En siis näe mitään järkeä lähteä tässä tilanteessa uusimaan logoa vaan olisi ehdottomasti kannattanut mennä tuolla edellisellä ja luoda sille historia. Kertakaikkisen kaameeta sössimistä!
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyllähän tässä niiden joukkueiden brändit kasvavat jotka jaksavat seurata näitä logon vaihtoja ja iskulauseiden keksimisiä sivusta.

Tampereen Ilves

Hakametsän jäähalli

Taitokiekkoa vuodesta 1931.

toi ilveksenkin logo oli joskus 90-luvulla erinäköinen, ja taisi olla sitä ennen sotia ja sotienkin jälkeen, mutta niin vanhoja ei yleensä muistella muualla kuin Ilves-leirissä.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Heh, perinteet jne. No, parempihan tuo logona on kuin entinen.

Fiksuinta olisi ollut vaihtaa nyt logon lisäksi koko joukkueen nimeä johonkin suomenkieliseen. Ja mennä sitten niillä seuraavat sata vuotta.
 

scholl

Jäsen
Kilpi/vaakuna on paremmanmallinen kuin aikaisemmin, mutta se B on aivan hirveä. Jos jotain olisi pitänyt muuttaa niin olisivat muotoilleet vain sitä ulkoreunaa. Aivan älytöntä muuttaa B:tä. Luulen, että se on kuitenkin iso osa blues-identiteettiä, millainen se kilven/vaakunan sisällä oleva tavara on. Yhtä hölmö ratkaisu kuin Kiekko-Reippaan nimen muuttaminen Hockey-Reippaaksi.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Fiksuinta olisi ollut vaihtaa nyt logon lisäksi koko joukkueen nimeä johonkin suomenkieliseen. Ja mennä sitten niillä seuraavat sata vuotta.

Blespoo vähän niin kuin Espoo ja Blues yhdistettynä. Vai kuulostaako liian lesbolta?
 

scholl

Jäsen
K-Espoo taas oli liikaa Keskon putiikki. Ulkopuolisin silmin nähtynä Bluesissa ei ole mitään vikaa. Pitäisivät vain yhdestä logosta ja värimaailmasta kiinni, eivätkä koko ajan sorkkisi siihen. Mielestäni joinain kausina on ollut jo ihan näyttäviä peliasujakin, mutta aina mennään sitten sörkkimään niitä.
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
No voi vittulan väki sentään. Uskomatonta perseilyä. Montakohan kymmentä tuhatta tuosta tuherruksesta on taas maksettu jollekin taideproffalle? Kyllä on pölkkypäistä jengiä siellä toimistolla, kun pitää jatkuvasti vaihtaa logoa. Kivimäki on aivan täysi tahvo ollut aina markkinointiasioiden kanssa, tämä on tuttua perseilyä sieltä suunnasta.

Uusi logo on a) ruma b) käsittämätön c) perseestä.

Onneksi on nyt hyvä lähteä vaihtamaan, kun kerran on oma pääomakin merkitty jo menetetyksi kaupparekisteriin. Siitä on hyvä ponnistaa ja luoda uutta..
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Itse olisin Salonojan saappaissa muuttanut koko seuran nimen, enkä pelkkää logoa. Miksi suomalaisella joukkueella ylipäätään pitää olla englanninkielinen nimi?! Parempi olisi korostaa joukkueen espoolaisuutta, ja ottaa konkreettisesti kantaa nykyiseen suomen kielen nylkyttämiseen. Mikä vika muuten Kiekko-Espoo nimessä oli? (ei tarvitse selittää, että muodostettin kaksi seuraa tai muuta kökköä) Logo, peliasu ja seuran nimi olivat SM-liigan tunnistettavimpia.

Kuvittelen jo tulevaisuuden, kun nykyinen Blues liittyy muiden mukana KHL liigaan, jossa seura esiintyy nimellä HK Siniset (Espoo). Makkaran hajuisena pääsponsorina toimii HK ruokatalo ja Sini siivoustarvikkeet. Näen tämän jopa loogisempana ratkaisuna, kuin "Blues" ja dieettikaljamainokset.

Uusi logo tuo mielestäni "tuoreutta" joukkueen imagoon, varsinkin nyt, kun joukkue on vieläkin enemmän täynnä pelkkää kuraa, kuin viime kaudella. Suurin osa katsojista antaa pelin helpommin anteeksi, kun on komeat paidat päällä, niin kuin varmaan tulen tekemään itsekin.

Vielä kun pääsisi eroon siitä junttihevistä, mitä on pakko huudattaa tauoilla. Niin... aivan... haluaisin tauoille joko poppia tai jonkun paikallisen siuntion soittamaan kiekkobiisejä sähköuruilla! Olisi edes jotain tunnelmaa areenalla ja pääsisi hetkeksi eroon sähkökitaroiden melusaasteesta.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En koe tarvetta lähtea arvioimaan onko tämä espoolaisten uusi logo hienompi kuin entinen tai mitään siihen suuntaan, mutta sanottakoon nyt silti muutama asia tästäkin.

Ensinnäkin. Näinkö siellä Espoossa kuvitellaan, että kiekkokulttuuria rakennetaan? Siis juuri kun ainakin osalle espoolaisista viime kaudella käytössä ollut logo alkaa tuntua "omalta", seura menee ja ottaa jälleen uuden tekeleen käyttöön. Minä en espoolaisuudesta tiedä mitään, kun en sieltä suunnalta kotoisin ole, mutta mielestäni tuossa edellisessä logossa sitä oli.

Jotenkin tästä saa nyt sellaisen kuvan, että Blues edelleen vahvasti hakee imagoaan. Se ei tiedä itsekään, mitä se on ja mitä se haluaisi olla.
 
Ei pystynyt millään saamaan päähän minkälainen vanha oli paitsi googlettamalla ja olihan se paljon tyylikkäämpi. Ennustan tälle yhtä pitkää uraa kuin Hjalliksen kuningasidealle vuosia sitten.

Ensimmäistä kertaa sitten Kiekko-Espoon aikojen alkoi Matikaisen aikakaudella olla joukkueessa jotain "persoonaa", että joukkueella on kotikaupunkikin ja sydän. Outo ajankohta logon vaihdolle. Toki pelin kanssa yhtään mitään tekemistä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Logoa on tuollaisenaan vaikea arvioida, koska se on irroitettu kokonaisuudesta (siis esimerkiksi paidasta), mutta kyllä tuo näyttää huomattavasti edellistä modernimmalta ja nuorekkaammalta - juuri siis sellaiselta, jota nämä nuoret ja nousevat fanipolvet ovat.

Jos logoa vaihdetaan aina jokaisen nuoren ja nousevan fanisukupolven mukaan, sitä saadaan vaihtaakin sitten koko ajan. Ja sillä kustaankin lopulta kaikkien silmään - myös seuran omaan.
 

Filosofem

Jäsen
Miksi suomalaisella joukkueella ylipäätään pitää olla englanninkielinen nimi?! Parempi olisi korostaa joukkueen espoolaisuutta, ja ottaa konkreettisesti kantaa nykyiseen suomen kielen nylkyttämiseen. Mikä vika muuten Kiekko-Espoo nimessä oli? (ei tarvitse selittää, että muodostettin kaksi seuraa tai muuta kökköä) Logo, peliasu ja seuran nimi olivat SM-liigan tunnistettavimpia.

Mä päädyin miettimään ihan samankaltaisia asioita, kun tuota logohirvitystä katselin. Blues ei taivu suomalaisten suuhun ja nyt kaiken lisäksi logomuutoksen myötä seura korostaa entisestään tuota B-kirjainta. Mä ihan hetkeksi jo unohdin, että mikä ihmeen B? B-taso? B-rappu? B. Virtanen? Niin joo, Blues. Mutta mikä ihmeen Blues? On tämä toiminta kyllä kaikkiaan melkoista tunarointia.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No voi vittulan väki sentään. Uskomatonta perseilyä. Montakohan kymmentä tuhatta tuosta tuherruksesta on taas maksettu jollekin taideproffalle?

Haiskahtaa enemmän jonkun wnb-insinöörin popcornrasian pohjaan piirtämältä amerikanunelmalta.

En pidä tämänkaltaisesta toiminnasta lainkaan. Typerintä kaikessa on tuo Kivimäen lausahdus jossain uutisessa: "Uudistuneen joukkueen lisäksi olen ylpeä upeasta fanituotevalikoimasta, jonka saamme esitellä kaikille Bluesin ystäville."

Juuri tällaista on uskottavan jääkiekkojoukkueen johtoportaan toiminta.

Voimia Blues-faneille.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jos nyt aloitetaan hyvistä puolista niin pidän jo lyhyen katseluajan jälkeen tätä logoa parempana kuin tuota edellistä. On tuossa kuitenkin ne keskeiset elementit kuten tuo vaakuna ja kruunu joka ainakin pitkän linjan fanina katson kertovan perinteistä. Perinteistä siis espoolaisessa mittakaavassa mitä pidän ennemmin mittarina kuin perinteiden "pituutta". Voisi toki kyynisesti sanoa ettei niitä perinteitä kyllä näinkään saada ikinä rakennettua jos kokoajan vaihdellaan yhtä sun toista.

Se että logoa taas vaihdetaan kuvastaa hyvin tuota puuhastelua mistä ei organisaatiossa näytetä vuosienkaan jälkeen pääsevän eroon. Sen sijaan että vaikka oikeasti satsattaisi markkinointiin (asia josta jo aikaan Bluesin postituslistalla(!) käytiin keskustelua) on näköjään vähemmän tärkeää kuin tällainen sinänsä puuhasteluksi ainakin minun papereissa laskettava homma. Tai no, onhan siellä markkinointipuolella näköjään kesän päätöspalaverissa aivoriihessä keksitty sentään uusi slogan, ikäänkuin kuin ei yksikään aiemmista olisi toiminut.

No, logo on kuitenkin mielestäni edellistä parempi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onkohan tuolla B-kirjaimen alaosaan muodostuvalla D:llä haettu jotain?

Ehkä se viittaa luistimen terään tms.

Mutta noin muuten, ensireaktiona tähän uutiseen oli:

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


Vain meillä. Edellinen logo oli vasta neljä vuotta vanha ja jo nyt homma pistetään (jälleen) uusiksi. Turha kai tähän on enää mitään sanoa, kyllähän silmä tuohon(kin) aikanaan tottuu.

Itseänihän ei kiinnosta tippaakaan miltä tämä vaikuttaa seuran perinteitä tms alati kyseenalaistavien ulkopuolisten mielestä. Se mikä kiinnostaa on tämän jatkuvan tempoilun ja suunnasta toiseen säntäilyn syy - ollaanko siellä seuran johdossa nyt ihan perillä siitä mitä ollaan tekemässä. Nikke tuossa yläpuolella jo peräänkuuluttikin markkinointia, mutta itse haluaisin myös tietää mikä on Bluesin strategia ja miten tämä logomuutos sen toteuttamista tukee.

Mutta eihän nämä asiat faneille toisaalta kuulu, meille riittää se, että kerrotaan pelaajien olevan myynnissä. Kun vielä uutta fanikrääsää tulee tyhmille kaupattavaksi, niin kaikki on hyvin ja halli täynnä tyytyväistä porukkaa! Jepjep.

Onneksi säästin kausarirahat johonkin fiksumpaan.


edit: plaah.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Njoo...uusi logo on ulkonäöllisesti "ihan kiva". Mut noin muuten kun asiaa tarkastelee ja pohtii, tämä haisee pahemman kerran rahastukselta. Pelipaidan ulkoasu vaihdetaan joka kaudelle, ja logoa parin-kolmen kauden välein, että varmasti fanituotteet myyvät. Mitään perinteikästä ei kyllä vahingossakaan pääse syntymään. Siinäkin yksi syy miksi Blues on aina tuntunut jotenkin muoviselta ja tylsältä omasta mielestäni...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jotenkin on sellainen tutina etteivät nimimerkit "Tommy" ja "Daespoo" kommentoi logoa millään tavalla. Nimittäin, edes ylisuuri espoolaisego ei anna myöden kehua moista jäteläjää, mutta toisaalta Blegissä ei tehdä koskaan mitään väärin.

No onpa noita nähty pahempiakin virityksiä.

Jotenkin on sellainen tutina ettei nimimerkki Beeman tiedä vittuakaan mistä puhuu.

Bluesissa on tehty niin vitusti asioita väärin ja tämä logo on sieltä vähäisempien mogien listalta.

Eli ei kyllä näytä kovinkaan hyvältä, varsinkin kun vanha logo oli suorastaan hyvä.
 

pete666

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
Huoh....NHL/Predators/Kings...Kaikki samassa paketissa. Ei oo helppoa tällä hetkellä. Ei todellakaan. Aivan vitun surkuhupaisaa touhua.

Espoo Blues - Pettää jälleen
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos saisi Rockyn takaisin valmentajaksi ja pelaajahankinnat tehtäisiin vaikka arvalla, niin tämä olisi loistavaa.

Muuten en käsitä, miten joku tekee tälläisia logoja ja miten joku vielä hyväksyy asian? Aivan naurettavaa.

Olen toki erittäin kiinnostunut ostamaan tuolla logolla varustetun lippiksen/takin/mitävaan.

Tähänkö se Bluesin budjetti nykyään menee - maksetaan aivan naurettavista suunnitteluista ja vielä julkaistaan?

Häh?
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Onkohan tuolla B-kirjaimen alaosaan muodostuvalla D:llä haettu jotain?

Hyvä kysymys. Eka mielikuva itsellä oli "miksi helvetissä tuossa lukee PD, onko Blues joku poliisilaitos?" Sadasosasekunnin päästä valkeni, että kokonaisuus yrittää olla B. On vain osien suhde niin vääristynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös