Blues SM-liigassa 2009-10 - menestys jatkukoon edelleen

  • 186 285
  • 561
Tila
Viestiketju on suljettu.

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Iso osa Jypin mestaruudesta kuuluu alla olevalle pakki-kalustolle. Isoja, ilkeitä, liikkuvia ja kiekollisia pakkeja. Pikku vinkki - Hole, hommaa Bluesiin muutama "JYP-PAKKI" !


Jypin puolustajat

6 Kalle Koskinen (p) 37 v 192 cm / 90 kg / L
7 Mikko Viitanen (p) 27 v 191 cm / 100 kg / L
8 Ville Mäntymaa (p) 24 v 190 cm / 90 kg / R
9 Jyrki Välivaara (p) 32 v 188 cm / 86 kg / L
56 Kalle Kaijomaa (p) 24 v 187 cm / 90 kg / L
64 Olli Malmivaara (p) 27 v 198 cm / 108 kg / L
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kävisköhän JYP-faneille Rönnbergin vaihto Viitaseen. Pidän jälkimmäistä kuitenkin piirun verran kovempana pelaajana, tai ainakin näissä pleijareissa näytti ihan pelaajalta.

Vastaan kysymykseen, ei kävisi. Viitanen löysi alkukangertelun jälkeen mainiosti paikkansa kolmosparista Kaijomaan rinnalta ja jatkaa toivottavasti samalla paikalla ensi kaudellakin.
 

stones

Jäsen
Tuon ostan ihan täysin, että Viitasella on parempi laukaus, mutta muuten erot ovat mariginaalisia. Rönnbergin ongelmat juontavat siitä, että ei saanut peliaikaa eikä vastuuta. Molemmat ovat kuitenkin niin peruspakkeja kuin vain olla ja voi.

Mielestäni täysin kiistatonta on se, että Rönnbergin kehitys pysähtyi tällä kaudella, koska ei saanut tarpeeksi vastuuta pelaavassa kokoonpanossa. Viitanen taas sai JYPissä vastuuta ja sitä kautta pelinsä kulkemaan omien mahdollisuuksiensa ylärajoilla. Suurimpana tekijänä tähän JYPissä Dufvan pelikirja tuki Viitasta paremmin kuin Matikaisen pelikirja tuki Rönnbergiä.

Jos Viitasen ja Rönnbergin olisi vaihtanut päittäin sillä hetkellä, kun Viitanen siirtyi Jyväskylään, Rönnberg olisi nyt kultamitali kaulassa kolmosparin pakkina Jyväskylässä ja Viitanen taas purrut hodaria katsomossa pleijarit Espoossa.

Turha tästä varmaan on kiistellä, koska näkemyksemme asiasta eroavat aika lailla täysin.

Mitähän pelejä olet ollut katsomassa? Rönnberg sai jostakin käsittämättömästä syystä aivan järjettömästi peliaikaa suhteessa siihen mitä siellä kentällä oikeasti tapahtui.

Muutama asia miksi:
-Aivan liian hidas ja aina myöhässä tilanteista -> ei ehdi taklata ja vastustaja kiertää laidan kautta helposti
-Roiskii kiekkoa ränneihin katsomatta yhtään onko omia edes lähimailla
-Av:lla teki omalle maalille paremman maskin kuin vastustaja
-Taisi tapella kerran ja silloinkaan ei saanut mukaan vastustajaa
-Laukausta ei päässyt käyttämään, kun ei entinyt tilanteisiin

Rönnberg oli mielestäni Holen pahin huti viimekaudella ja jopa Tero Määttä päihittäisi hänet. Viitasesta ei nyt kannata puhua samana päivänä Rönnbergin kanssa... Voisi antaa KooKoolle vaihtokaupassa Kultasesta, joka hakkaa mennentullen Rönnbergin vielä ainakin seuraavat viisivuotta...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Muutama asia miksi:
1. Aivan liian hidas ja aina myöhässä tilanteista -> ei ehdi taklata ja vastustaja kiertää laidan kautta helposti
2. Roiskii kiekkoa ränneihin katsomatta yhtään onko omia edes lähimailla
3. Av:lla teki omalle maalille paremman maskin kuin vastustaja
4. Taisi tapella kerran ja silloinkaan ei saanut mukaan vastustajaa
5. Laukausta ei päässyt käyttämään, kun ei entinyt tilanteisiin

Numeroin nuo väitteesi, sitä en laske lainauksen muuttamiseksi, koska ajatus pysyy samana.

Jos haluat lähteä oikeasti tälle linjalle, mennään vaan. Käännät nuo kaikki Rönnbergin ominaisuuksiksi, et näe pidemmälle. Sori vaan.

1. Pelijärjestelmällinen ongelma, keskialueen prässi ei sovi Rönnbergille tai muillekaan hitaille pakeille. Ramilla oli aivan sama ongelma. Samoin Lajusella.
2. Pelijärjestelmällinen ongelma, kiekko piti pelata nopeasti pois omista, kaikilla pakeilla oli samaa ongelmaa. Kun tätä lähdettiin korjaamaan (hyökkäyksiinlähtöä hidastetttiin hieman), Rönnberg ei enää ollut vakiokokoonpanossa
3. Tuskin uskot tuota itsekään? Kyllä siellä maalin edessä pitää seistä, vai maalin takanako mieluummin? Vastustajan viivamaalien määrä nousi (ja Bluesin av-tilasto heikkeni) samaa tahtia kuin Rönnbergin peliaika väheni.
4. Sihvosta pitääkin lyödä. Olisi voinut kovempaakin lyödä.
5. Taisi pelata suunnilleen yhden kerran koko kauden aikana yv:llä ja silloinkin teki maalin. Ei varmaan muutenkaan ollut hankittu siihen rooliin? Esim Huz ja Heiskanen tekivät molemmat yhden maalin kaudella, onko heillä sama ongelma?

Ihan vaan vielä kuriositeettina: Tilastot Rönnberg vs. Viitanen Lukossa ja JYPissä:
Rönnberg 43 1+3=4 +3 45min n.12min/ottelu
Viitanen Lukko 18 0+0=0 +0 6min n.13min/ottelu
Viitanen JYP 37 2+6=8 -1 30min n.17min/ottelu

Vaikka tilastoja ei pitäisikään liikaa tuijottaa, kyllähän Viitasen gloria tulee siitä, että pääsi sellaiseen systeemiin, johon puukätinen ja hidas pakki sopii. Matikaisen ja Uraman systeemiin ne eivät sovi.

Ja en nyt tiedä, mistä tuon Kultasen tähän vedit sekaan. Kyllä minäkin vaihtaisin Tolsan Crosbyyn milloin vain.

Turha tästä varmaan enempää on vääntää. Rönnberg oli huti hankintana, mutta ei Rönnbergin ominaisuuksien vuoksi vaan syynä oli Rönnbergin tyyppisen pelaajan täydellisen sopimattomuuden pelisysteemiin.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Rönnberg oli mielestäni Holen pahin huti viimekaudella ja jopa Tero Määttä päihittäisi hänet. Viitasesta ei nyt kannata puhua samana päivänä Rönnbergin kanssa... Voisi antaa KooKoolle vaihtokaupassa Kultasesta, joka hakkaa mennentullen Rönnbergin vielä ainakin seuraavat viisivuotta...
Vaikka tuossa aiemmin lyttäsin E:n mielipiteen Rönnbergistä... Tai no lähinnä kai Viitasesta. Täytyy tässä ihan kysyä, että miten huono voi pakki olla, jos johtaa joukkueensa +/- tilastoa? Rönnberg on lähellä sitä mitä Kärppä-sarjassa olisi tarvittu. Mikäli pelisysttemi olisi pysynyt kasassa olisi Rönnbergin ollut helpompi pelata se ensimmäinen varma syöttö omille. Tässä hän oli muuten joukkueen eliittiä muutenkin. Nyt hyökkääjät kuitenkin järjestäen tulivat alas liian hitaasti (johtuneeko typerästä karvauksesta jossa kärkikarvaaja väsyttää itsenäs neljän vastustajan pyörityksessä hyökkäysalueella, kun muut odottelevat keskialueella?). Tämä johti siihen, että oli Rönnberg oli pakotettu kynäilemään omissa joka ei tosiaan ole hänen vahva osa-alueensa. Painotan tässä vielä, että kärjistäen voisi sanoa avauskuvion epäonnistuneen, jos puolustaja joutuu tekemään muuta kuin antamaan helpon syötön.

Tässä nyt herää väkisinkin kysymys, mitä oikein halutaan. Ensin todetaan yhteen ääneen, että Kärpille hävittiin kulmissa ja samaan hengenvetoon toivotaan Kuoppalan jatkoa ensi kaudelle ja Rönnbergin heittämistä ulos. Rönnberg oli kieltämättä turhan pehmeä kulmissa, mutta loppukaudesta se kovuus alkoi löytyä. Tästä pakistosta parempia kulmissa ovat ainoastaan Alanko (kunnossa) ja Huczkowski (kunnossa). Rönnbergistä voidaan toki hankkiutua eroon, jos tilalle saadaan parempi. Nimenomaan parempi fyysinen pakki.

Ja toi vertaus Määttään. Ei jestas! Tero olisi ollut päättyneen kauden Blues-pakistossa kakkosparissa. Ansaitusti. Tero olisi myös vähintään kerran ottelusarjan pommittanut Anderssonin kulmaan keräilemään kamojaan. Viitakoski ei olisi siirtänyt Teroa sivuun maalin edestä, vaan sen sijaan menettänyt muutaman hampaan lisää. Kovaa pelaavista puolustajista Tero oli päättyneellä kaudella liigan kymmen parhaan joukossa.

Eihän täällä nyt voi olla niin pässiä porukkaa, ettei ymmärrä, että jääkiekossa tarvitaan fyysistä voimaa ja kokoa. Finaalisarjassa JYP puolusti suunnilleen samalla tavalla kuin Blues. Eli antoi Kärppien pyöriä kulmissa. Sektoriin ei ollut mitään asiaa, kun vastassa oli kirjaimellisesti muuri. Laitahyökkääjät peittivät Kärppä-pakkien laukaukset, jos kiekko pelattiin viivaan. Juuri tätä Blues yritti. Tuloksena oli se, että Kärpät latoi maaleja lähietäisyydeltä, kun joku Kuoppala oli taklattu päätyverkkoihin. Daespoon sanoin "valot päälle".
 
Ihan vaan vielä kuriositeettina: Tilastot Rönnberg vs. Viitanen Lukossa ja JYPissä:
Viitanen Lukko 18 0+0=0 +0 6min n.13min/ottelu
Viitanen JYP 37 2+6=8 -1 30min n.17min/ottelu

Vaikka tilastoja ei pitäisikään liikaa tuijottaa, kyllähän Viitasen gloria tulee siitä, että pääsi sellaiseen systeemiin, johon puukätinen ja hidas pakki sopii. Matikaisen ja Uraman systeemiin ne eivät sovi.

Ja Viitanen Play-Offeissa 15 3+1=4 +4 6min n.16min/ottelu - en tiedä onko Viitanen hyvä vertailukohta tässä paikassa sillä äijä oli aika huonokuntoinen ja arka pökkelö kun Mikko tuli JYPiin ja muistaakseni pitkähkö loukkaantuminen taustalla ELI alkusyksyn Viitanen on ihan eri Viitanen kuin nyt vaikka olisi pelikirjat ja ympäristö ollut mikä. Pelisysteemeillä on tietenkin merkitystä mutta tässä casessa siihen ei kannata laittaa fokusta - tässä on talvikuukausien aikana tapahtunut Viitaselle sellainen "Paavista panomies" -evoluutio.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
1. valmennus
2. mv / mv:t
3. pakisto
4. 1-sentteri
5. 2-sentteri
Ohessa JHagin hyvä kiteytys (IFK-ketjusta) siitä mikä on olennaista joukkueen rakentamisessa. Tämä ei sinällään ole mitään uutta, mutta asiaa voisi katsoa Bluesin näkökulmasta.

1. Valmennus on kunnossa. Matikainen & Marjamäki -kaksikolla päässee pitkälle, jopa mestariksi asti. Lisäksi itse näkisin Marjamäen omaavan tarpeeksi potentiaalia seuraavaksi ykkösvalmentajaksi.

2. Mikäli Iiro Tarkki saapuu (ja Koskinen jatkaa) Bluesilla on yksi liigan parhaista maalivahtikaksikoista. Kumpikaan ei lähtökohtaisesti ole Riksmanin tasoinen, mutta he omaavat erittäin paljon potentiaalia. Lisäksi Koskinen pitää sopivasti ennalta paremman Tarkin varpaillaan. Ensi kaudella en usko, että joukkue kaatuu keväällä siihen, että maalivahdille menee helppoja.

3. Pakisto on hieman hakusessa tässä vaiheessa. Roolituksen osalta näkisin, että kärkiosaamista on aika vähän. Huczkowski on erinomainen peruspuolustaja, kuten myös Alanko oli aikanaan (viime kaudet ovat olleet heikompia). Molemmilla myös loukkaantumiset häiritsevät, tämän ketjun keskustelun mukaan ehkä jopa ensi kaudellakin vielä. Kiekkollisesta osaamisesta tällä hetkellä näyttäisivät vastaavan Lajunen ja Kokko. Lajunen tullee nostamaan tasoaan ja pisteitä tulee sitä myöten aika paljon, joskin valtaosa ylivoimalla. Kaikesta huolimatta Lajunen ei ole vielä tarpeeksi hyvä kantamaan Bluesin tasoisen joukkueen päävastuuta kiekollisena pakkina. Tästä syystä joukkue tarvitsee vähintään Kokolta play-offien suuntaisia otteita. Tähän päälle, kun saisi vielä Laatikaisen tyyppisen all-round -pakin (tyyppisen, ei tasoisen), niin olisi tilanne aika hyvä. Tähän palettiin, kun lisätään hyvä yleispakki Heiskanen sekä Kurki, joka pystyy pelaamaan kohtalaisella tasolla liigaa ja CHL:ää. Näiden ohella muutama viime kauden A-juniori saanee näyttöpaikan ensi kaudella ja tuovat tervettä kilpailua pakistoon sekä mahdollisuuden paikata loukkaantuneita. Valtaosa kaudesta heillä mennee kuitenkin Mestiksessä ja ehkä A:ssa.
Lopputuloksena olisin siis sitä mieltä, että joukkue kaipaisi yhden korkeamman profiilin puolustajan ikään kuin korvaamaan Clarkea.

4. & 5. Eavesin jatkaessa ja Immosen saapuessa on sentteri-tilanne enemmän kuin hyvä, kun reservissä on hädän tullessa myös Öhman. Toisaalta Öhman-Immonen kaksikko ei puolestaan vakuuta yhtään. Ideaalitilanteessa Eaves tai hänen korvaajansa vetää ykkösketjua kovalla tasolla ja Immosen ympärille voidaan rakentaa hyvä kakkosketju. Loput sentterit voivat sitten pelata selvästi pienemmillä paineilla maalinteon suhteen.

Häppölän ja muiden sentterien osalta en näe erityisen suurta ongelmaa. Matikainen uskaltaa siirtää Häppölän vaikka tarpeen tulleen katsomoon, jos paikalle on tarjolla parempia kavereita. Sallinen puolestaan on jo nyt erinomainen sentteri neloseen, jolle toivoisi mahdollisuuksia ylemmistä ketjuista. Toisaalta Nättisen pitäisi myös saada mahdollisuutensa vähintään kolmosessa, jossa rooli voisi olla muutakin kuin puolustamista. Ensi kaudella näkisin, että Nättinen voisi välillä ainakin kokeilla kolmosen keskellä. Sallisen tai Häppölän pelatessa silloin nelosessa.

Parhaassa tapauksessa ensi kauden aikana Nättinen pystyy vakiinnuttamaan paikkansa hyökkäävässä ketjussa. Näin kaudelle 2011-2012 Nättinen voisi saada vastuulleen kakkosketjun Immosen johtaman ykkösen takana. Kolmosessa pelaisi Sallinen ja nelosessa ehkä esimerkiksi Jani Lajunen. Olisi aika bluesilainen nelikko.

Tämän viiden kohdan ohella Bluesin laituriosasto on varsin hyvässä kunnossa jo nyt. Esimerkiksi Kimmo Kuhdan tulo (tai Uhlbäckin jatko) joukkueeseen ei sinällään hetkauttaisi laitueriosaston tasapainoa tai tasoa. Toki nuorille olisi syytä saada vastuuta laituriosastollakin.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Jarno Kultanen pelannee Espoossa myös ensi kaudella, sopimus on viittä vaille valmis (Kookoosta huolimatta). Siinä teille iso, mutta suhteellisen pehmeä puolustaja.

Sellainen Jyrki Välivaara tyyppinen toki, eli käsillä varustettu allround-pakki.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jarno Kultanen pelannee Espoossa myös ensi kaudella, sopimus on viittä vaille valmis (Kookoosta huolimatta).

Hyvä uutinen mikäli pitää paikkansa. Toisaalta tämä saattaa tarkoittaa sitä, että Clarkea ei korvata mitenkään. Tai onhan Kultanen tavallaan Clarken stuntti, kun tuli vasta loppukaudesta Bluesiin. Vähä haiskahtaa siltä, sen verran monen pakin kanssa on jo sopimus.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Niin jotenkin en ole ihan varma siitä kumpi oli suurempi syy oman pään koomakiekkoon, pelisysteemin puutteet vai pakkien kehno taso. Kehno taso siis joko ihan henkilökohtaisen ominaisuutena tai sitten jääminen omasta tasosta joko pollan tai vemppojen takia.

RD lienee kuitenkin oman "robottikiekkonsa" kanssa liigan huippua ja pelitapa oli varmaan kaikilla pelaajilla selkäytimessä. Ja RD:llä taisi olla juuri omaan systeemiinsä sopiva pakkikalusto. Joka tapauksessa valmennuksen pitää ensi kaudella löytää ratkaisu siihen, että kaikenlaiset anderssonit ja aaltoset eivät tuolla tavalla Bluesia vastaan hyökkäyspäässä hillu.
Ehkä ratkaisu löytyy sekä pelitavan, että pelaajamateriaalin parantamisen yhdistelmästä? Puutteellisesti liikkuvien kroonisten vemppamiesten varaan ei kyllä pitäisi mitään rakentaa ja näitähän taitaa olla ensi kauden sopimuspelaajissakin ihan riittävästi?
 

Honza82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, 15 # Patrik Lostedt
Iso osa Jypin mestaruudesta kuuluu alla olevalle pakki-kalustolle. Isoja, ilkeitä, liikkuvia ja kiekollisia pakkeja. Pikku vinkki - Hole, hommaa Bluesiin muutama "JYP-PAKKI" !


Jypin puolustajat

6 Kalle Koskinen (p) 37 v 192 cm / 90 kg / L
7 Mikko Viitanen (p) 27 v 191 cm / 100 kg / L
8 Ville Mäntymaa (p) 24 v 190 cm / 90 kg / R
9 Jyrki Välivaara (p) 32 v 188 cm / 86 kg / L
56 Kalle Kaijomaa (p) 24 v 187 cm / 90 kg / L
64 Olli Malmivaara (p) 27 v 198 cm / 108 kg / L

Bluesin
puolustajat

3 Santeri Heiskanen (p) 32 v 179 cm / 77 kg / R
5 Miika Huczkowski (p) 26 v 183 cm / 87 kg / L
6 Mikael Kurki (p) 22 v 179 cm / 85 kg / L
8 Joonas Rönnberg (p) 26 v 192 cm / 99 kg / L
22 Rami Alanko (p) 33 v 185 cm / 84 kg / R
23 Ville Lajunen (p) 21 v 184 cm / 84 kg / R
35 Petri Kokko (p) 34 v 180 cm / 85 kg / L

Jep jep... Käy kateeksi jo eräitä. :) Eihä koko nyt kaikki kaikessa oo mutta kuitenkin... Rönnberg on ainoa iso jätkä tässä mutta muuten en pidä häntä juuri minään.
 

molari

Jäsen
Jep, jep, aika neuvolassa punnittavia noi Bluesin pakit on, ei riitä yksinkertaisesti voima isompaa hyökkääjää vastaan ja sitten pakka leviää, kuten nähtiin, siihen päälle vähän pelikurista lipsumista ja hyökkääjien huonoa puolustamista, niin ne helpot ykkössyötöt jää antamatta, purkukiekot epäonnistuu, tuosta seurasi liian usein pitkä pyöritys ja paniikki omassa päässä, joka - liian usein - johti maaliin tai jäähyyn.

Hommaa ei yhtään helpottanut Mikon eteen torjumat kiekot, joiden kanssa oli sitten heti ongelmia.

Pitäisi todella olla isokokoinen ja liikkuva ns. puolustava kenttä, joka pelaa vastustajan ykkökenttää vastaan.

Eikököhän Petukin ton homman jo nyt tiedosta, kun kärjistäen voi sanoa, että sekä liigan että CHL:n semit ryssittiin tuon takia, kun lopulta runkkarissa vaivannut maalinteko-ongelma ei ollut syy sarjojen häviämiseen.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Pakki sitä, pakki tätä, mitä täällä mussutetaan, eikö siellä kuitenkin ole kentällä viisi miestä jotka puolustaa, kyllähän suuri ongelma on myös heiveröinen hyökkäyskalusto. Keller, Eaves, Lammassaari kaikki aika pieniä pelaajia, joista on vähän apua puolustukseen omassa päässä. Viime kaudella meillä oli Osala ja Lehtonen, isoja poikia mutta kykeneviä liikkumaan, sellaisista on omassa päässä apua.

Jos katsoi myös sitä vauhtia jolla jyppi tuli omaan päähän puolustamaan niiin olihan se ihan eri tasoista kun jollain Häppölällä tai Öhmanilla. Missä meidän puolustavat sentterit oli? Tai yleensä kahteen suuntaan hyvin pelaavat hyökkääjät? Kyllä jääkiekkon on nykyään niin kovaa, että joukkueet pitää rakentaa koko viisikon puolustuksen kautta. Kaikkien pitää puolustaa, tai vähintään 4 hyvää puolustavaa pelaajaa per kenttällinen, sitten voi olla joukossa joku Eaves tai Caloun. Jere Lehtinen voisi palata Espooseen.

Entäs Kärpät, miksi menestyy? Sinne ei valita kuin mestareita, finalisteja ja voittajia, ei sinne siirry kesken kauden Häppölöitä, Saarisia, tms jotka on pelanneen edellisillä kausilla seuroissa jotka on sijoittuneet sijoille alle 10. Joo rahaa palaa, mutta ainakin rahoille saa varmasti vastinetta, entinen SM-liigan/ruotsin/tsekin/venäjän mestari on kuintenkin aina parempi kuin joku pistemies Ässistä, tai junnu(mestari) Tapparasta.

Jos halutaan menestyvä joukkue, pitää sinne hankkia pelaajia jotka ovat menestyneet. Katotaan niitä lätkän pelaajien CV:tä, jos siellä ei ole jonkin väristä "rautaa" niin eipä paljon kannata äijää joukkueeseen kantaa.

Iiro Tarkki, mikä tämä veto nyt sitten on, ja täällä vielä hymistään että ihan jees. Mieluummin ottaisin kokeneen maalivahdin. Minulla ei nyt ole viime vuosien mestarijoukkueiden maalivahtien ikiä, joku voisi kaivaa, mutta en usko, että alle 25v veskoilla kovin pitkälle mennään. Kyse on kokemuksesta, pelillisestä ja henkisestä.

CHL sucks. Ihan kiva juttu joo, mutta tuskin auttaa keskittymään liigan peleihin. En oikein usko, että ensi kauden Bluesilla on paukkuja menestymiseen siellä, ellei sitten saada joukkueeseen 2-3 kovan luokan paluumuuttajaa jostain muusta sarjasta, enkä nyt puhu mestiksestä.

Saa nähdä millainen jengi saadaan kasaan, luotto ei ole nyt ihan paras. Niko Niemisen voisi ottaa Bluessiin takaisin, mutta Kuhta... vuosi pari sitten ehkä, maalinsylkijäksi ylivoimaan joo, voittavaan, mestaruudesta taistelevaan joukkueeseen, vaikea nähdä yhtälön toimivan.

Et sellaista.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niko Niemisen voisi ottaa Bluessiin takaisin

Miten sä voit kelpuuttaa Nikon takaisin? Eihän se oli ikinä voittanut missään mitään...

Entäs Kärpät, miksi menestyy? Sinne ei valita kuin mestareita, finalisteja ja voittajia, ei sinne siirry kesken kauden Häppölöitä, Saarisia, tms jotka on pelanneen edellisillä kausilla seuroissa jotka on sijoittuneet sijoille alle 10. Joo rahaa palaa, mutta ainakin rahoille saa varmasti vastinetta, entinen SM-liigan/ruotsin/tsekin/venäjän mestari on kuintenkin aina parempi kuin joku pistemies Ässistä, tai junnu(mestari) Tapparasta.

Entäs Viitakoski? Oli kaatamassa Bluesia eikä ole mestaruutta.

Onhan Bluesissa pelannut voittajia ja mestareita, mm. Ylönen, Davidsson, Caloun, Pirnes jne.

Esim. Kähkösen pitäisin mielummin jengissä kuin ottaisin Pirneksen, vaikka Kähkönen ei ole mitään voittanut. Entä oliko Ylönen parempi kuin Keller? löytyihän Ylöseltäkin se mm kulta.

Blues kasasi aikoinaan aina isolla rahalla, ex-mestareista ja menestyvistä pelaajista kootun joukkueen, viimeiset pari vuotta ollaan vedetty nuorella jengillä ja vihdoinkin syntyy tulosta, haluatko todella vaihtaa takaisin entiseen?
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
En ihan ymmärrä miksi kahtena vuotena välieriin ja toisena niistä finaaleihin asti yltäneen joukkueen tulisi jotenkin merkittävästi muuttaa pelitapaansa ja ideologiaa joukkueen rakentamisen suhteen? Pieniä viilauksia pitää tottakai koko ajan tehdä, mutta nyt kun on selvästi olemassa espoolainen kiekkoilu, kannattaa siitä pitää kiinni. Se on yleisöön menevää, asenteellista, se antaa omille junioreille vastuuta ja mikä tärkeintä: se tuottaa tulosta. Pienten viilausten jälkeen (esim. maalivahtipeli mestirijoukkueen tasolle) se varmasti tuo vielä sen kaikkein suurimman palkinnon.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Kyllä Blues on menestynyt näin IFK-fanin kannalta pelottavan hyvin. Kuitenkin, olisi typerää tehdä nyt paljon muutoksia. Espoolainen kiekkoilu on vihdoinkin alkanut löytää luonnettaan, se kantaa vielä pitkälle, vaikka tulisikin heikkoja aikoja. Miettikää IFK:ta, joukkue joka on voittanut viimeisen 10 vuoden aikana yhden mitalin(pronssi). Silti, ihmisillä on sitkeästi mielikuva HIFK:sta sekä sen pelitavasta, vaikka sitä ei ole nähty vuosiin muutakuin yksittäisissä otteluissa. Enkä tarkoita nyt välttämättä kiekkoa aktiivisesti seuraavia, vaan satunnaiskuluttajia joille lätkä ei ole elämä, vaan tapa viettää vapaa-aikaa, aivan kuten leffassa käynti.

Pointtini on, nyt kun Blues on vihdoinkin löytämässä itseään, niin siitä pitää pitää kiinni. No, teillä on ammittaitoa johdossa, joten en epäile hetkeäkään, etteikö Blues jatkaisi hyväksi todetulla linjalla.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Fordél & Siim72

Eihän tässä mitään huikeita muutoksia olla tekemässä. Kivasti on mennyt viimeiset kolme vuotta. Tilanne on kuitenkin se, että joka kerta ollaan pudottu vastustajalle joka vienyt meitä jollain osa-aluellaa selvästi. Heikkoja kohtia siis pyritään paikkaamaan.

Sinänsä en ole tapion kanssa samaa mieltä "valmiiden" pelaajien hankinnasta. Kirjoitin asiasta pari sivua sitten pitkät pätkät kuinka Blues on profiloitunut seuraksi jossa pelaajat kehittyvät ja tekevät läpimurron. Jokerit, HIFK ja Kärpät ovat nämä jotka hankkivat valmiita paketteja.
 

QWERT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime kaudella tuli pyyhkeitä liian aikaisista paljastuksista, joten kiusataan vaan siten, että hyvä kanattaa aina odottaa, mutta ei kannata nuolaista ennen kun tipahtaa. Ja sitten asiaan. Kyllä teillä jälleen kerran alkaa olla rosteri kasassa. Mielestäni kaikin puolin hajuton ja väritön, mutta niin perskuleen toimiva rosteri. Jotenkin vaan tuntuu, että teidän pitäisi saada semoinen kunnon taistelija sine belgeihin. Vähän semmoin Tomekin kaltainen ns. oma kundi joka sytyttää joukkueen ja fanit siihen viimeiseen lentoon. Tästä tähän
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Jotenkin vaan tuntuu, että teidän pitäisi saada semoinen kunnon taistelija sine belgeihin. Vähän semmoin Tomekin kaltainen ns. oma kundi joka sytyttää joukkueen ja fanit siihen viimeiseen lentoon. Tästä tähän

Menee vähän OT:ksi, mutta onhan meillä esimerkiksi Kähkönen, jota en vaihtaisi koskaan vaikkapa johonkin hasbeen-Valtoseen.
 

Kerberos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Teppo Numminen
Menee vähän OT:ksi, mutta onhan meillä esimerkiksi Kähkönen, jota en vaihtaisi koskaan vaikkapa johonkin hasbeen-Valtoseen.

Nimenomaan!! Kännissä tai en, mutta Kähkönen tulee määrää liigaa seuraavina vuosina. Ja on suvereenisti monipuolisempi pelaaja kuin joku Valtonen.

Bluesin rosteri on täydellinen jos Cock-Ben jatkaa ja saadaan yks isäntä alakertaan. Ja siis oletuksella että Keller myös jatkaa. Sit on vaan valmennuksesta kiinni saadaanko se kannu vihdoin myös tänne.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Miten sä voit kelpuuttaa Nikon takaisin? Eihän se oli ikinä voittanut missään mitään...

Entäs Viitakoski? Oli kaatamassa Bluesia eikä ole mestaruutta.

Onhan Bluesissa pelannut voittajia ja mestareita, mm. Ylönen, Davidsson, Caloun, Pirnes jne.

Blues kasasi aikoinaan aina isolla rahalla, ex-mestareista ja menestyvistä pelaajista kootun joukkueen, viimeiset pari vuotta ollaan vedetty nuorella jengillä ja vihdoinkin syntyy tulosta, haluatko todella vaihtaa takaisin entiseen?

Kärpäthän ei voittanutkaan mestaruutta, ehkä sitten Viitakosken takia :)

Ei nyt kannata liikaa yksinkertaistaa, en nyt tarkoittanut, että joukkueen pitää koostua pelkästään entisistä mestareista. En ole mitään kehäraakkeja entisiä mestareita haikailemassa. Puhuin voittajista, joita nykyiset mestarit, ja tulevat ovat, entiset mestarit eivät sitä ole.

Mitä historiaan tulee, niin Bluesilla on heikot suoritukset johtuneet pitkälti valmentajasta, ja/tai jonkun muun alueen laiminlyönnistä (MV, Kiekollinen pakki, sentterit, maalintekijät). Meidän valmentajia, Bootsi, Irvistys, Kyttäysasema, jotain ulkomaalaisia, jne.

Bluesin historiassa on ollut tasan kaksi kautta kun joukkueella on ollut palikat kohdallaan, 2003 (Kapasen kausi) ja viime kausi. Kiekko-espoon aikaa ei kannata edes miettiä, silloin oltiin pikkuseura, pienellä budjetilla.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Fordél & Siim72
Sinänsä en ole tapion kanssa samaa mieltä "valmiiden" pelaajien hankinnasta. Kirjoitin asiasta pari sivua sitten pitkät pätkät kuinka Blues on profiloitunut seuraksi jossa pelaajat kehittyvät ja tekevät läpimurron. Jokerit, HIFK ja Kärpät ovat nämä jotka hankkivat valmiita paketteja.

En minä mistään valmiista puhunut, vaan voittavista pelaajista. Meille roudattiin nyt sieltä sun täältä kaiken maailman nuoria lupauksia (olevinaan korvaamaan kahta superlupausta, Osalaa ja Lehtosta). Lupausten ja potentiaalisten kanssa on aina riski. Siksi joukossa pitää olla riittävästi myös
sitä ns. kokemusta, siis kokemusta voittamisesta, ei mitään entisiä staroja, 35-40v pappoja vetämässä viimeistä kautta.

Lammassaari, joo ihan mukava sniperi, mutta heikko kaikilla muilla osa-alueilla (Kärpissä vastaava Kristian Kuusela, monta finaalipeliä/mestaruutta, ehkä tosiaan kalliimpi). Puustinen, aika hyvin onnistunut, mutta pehmeä Playoffseissa. Ryhänen, ilmesesti niin huono (?) että piti vaihtaa Nurmeen, joka on toki ollut jonkin sortin lupaus, mutta oli sitten ratkaisupelissä kaikkien kolmen maalin aikaan jäällä.

Sitten vielä kauden aikana raahataan Häppölää, Saarista, jne. Kun voitaisiin tosiaan peluuttaa omiakin poikia, tai joukkueessa olleita, Koskiranta, Töykkälä ei kelvannut, sitten otetaan Häppölää ja Saarista tilalle.

Minun mielestä tällä kaudella juuri tehtiin sitä perus-blueslaista virhettä, tänne raahattiin liigajyriä, mahdollisia lupauksia, vanhoja rikkinäisiä ulkomaalaisia, vielä jopa yksi liikaa. Toinen virhe mitä espoossa on tehty, on se että hyvistä pelaajista ei ole pidetty kiinni, mutta huonoille on annettu liiankin pitkiä sopimuksia. Blues on löytänyt/tuonut Suomeen sellaisia pelaajia, kun Banham, Tavish, Kariyan Kiinalaiset veljekset, Cory Smurffi, kaikki näistä pelasivat about yhden kauden ja seuraavan jossain muualla, onneksi Eavesin ja Kellerin kanssa tämä asia tehtiin oikein.

On tietenkin hyvä, että Espoosta pelaajat pääsee muualle, jos täältä ei tilaa löydy, mutta puusilmäkin näki viimekaudella, että Koskiranta on sellaine pelaaja jonka pitäisi jatkaa espoossa isommassa roolissa, kookas rohkea hyökkääjä, olisi hyvin paikannut esim Osalan. Camilo Miettinen, pitkästä aikaa todella piristävä, viekas ja sopivan itsekäs pelaaja, toivottavasti saa ainakin koittaa isompaa roolia.

Mielenkiinnolla odottelen millaisella joukkueella ensikauteen lähdetään. Toivottavasti saadaan pari hyvää espoolaista paluumuuttajaa muista jengeistä, sekä Jere Lehtinen NHL:stä.

Haluan vielä täsmentää, että kokonaisuutena pidän Espoon jääkiekollista tilannetta hyvänä, parempana kuin koskaan aikaisemmin. Oikeasti voi lähteä kautaan tavoiteena mestaruus, junnutkoneisto toimii, jne. Hyvä tästä on edetä, huipputasolla pahoihin joukkueen rakentamiseen liittyviin virheisiin vain ei ole varaa, tällä kaudella niitä tehtiin liian monta. Toivottavasti näistä nyt on sitten opittu
 
Viimeksi muokattu:

Molkke

Jäsen
Millaisia hurraahuutoja ennen kauden alkua olisi kyseinen pakisto aiheuttanut Blues-faneissa? Esimerkiksi jos olisi hankittu nimet Kaijomaa, Viitanen, Koskinen ja Välivaara niin millaisiakohan kommentteja olisi tullut. Mielestäni JYP-pakit ylittivät itsensä moninkertaisesti. Ennen kauden alkua se vaikutti lupaavalta, mutta pidin Blues pakistoa nimekkäämpänä. Jypin pelisuunnitelma toi esiin kookkaiden pakkien parhaat puolet. Jossain muussa seurassa tällä pakistolla olisi oltu vaikeuksissa, koska isot kaverit tunnetusti liikkuvat hieman heikommin kuin pakit mallia Nummelin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös