Jatkosopimukset – kenelle jatkoa, kenelle ei?

  • 153 743
  • 530

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Todella huonolta näyttää, kukaan ei tunnu kirjoittavan nimeään jatkosoppariin. Varmasti nimet Savinainen, Huhtala, Kilpeläinen, Kuparinen ja Salminen ovat olleet tapetilla. Ja ei näytä natsaavan?

http://www2.satakunnankansa.fi/blogit/kiekkokansa/2008/12/jatkosopimusneuvottelut_toista.html#more

Taitaa Penalla olla oma soppari tärkeimpänä mielessä tällä hetkellä...

Itseäni ei huolestuta pätkääkään, ettei nimiä ole vielä saatu paperiin. Pääasia, että neuvottelut on edes aloitettu ajoissa tällä kertaa. Eiköhän noista em. mainituista herroista jotkut nimensä Ässien tarjoamaan paperiin laita. Se ei vaan ole niin helppoa kuin moni luulee, saada se nimi paperiin. Pena varmasti parhaansa tekee.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todella huonolta näyttää, kukaan ei tunnu kirjoittavan nimeään jatkosoppariin. Varmasti nimet Savinainen, Huhtala, Kilpeläinen, Kuparinen ja Salminen ovat olleet tapetilla. Ja ei näytä natsaavan?

Nyt on tiukan mietinnän paikka. Faktat ensi kaudeksi ovat seuraavat.

1. Eu-pelaajat vapautuvat.
2. Pelaajamäärä pöytäkirjassa pienenee.
3. Tämän kauden Ässiltä puuttuu ykkösketju.
4. Tämän kauden Ässien kärkipelaajat ovat liian samantyyppisiä.
5. Ässillä on rungossaan paljon suht samantyyppisiä lupaavia pelaajia.
6. Junnuissa on edelleen potentiaalisia liigapelaajia.

Edellä olevan voi mielestäni summata niin, että Ässien suuri haaste ensi kaudeksi on ykkösketjun rakentaminen. Pelaajamäärän pienentyminen tarkoittaa suoraan enemmän peliaikaa ykkösketjuille ja täten ykkösketjut tulevat ensi kaudella ratkaisemaan pelejä jopa nykyistä enemmän. Nykyjoukkueesta voidaan olettaa yhden hyökkääjän ja mahdollisesti yhden pakin siihen kuuluvan. Hyökkääjän paikasta vääntävät lähinnä Kivenmäki ja Salminen, mutta mielestäni niin, että vain toinen voi sen paikan ottaa. Ja kummankin kanssa ketjukaverien tulisi olla samasta muotista, eli isokokoinen, vahva hyvin puolustava keskushyökkääjä ja laiturina maaliruisku, joka myöskin mielellään suht isokokoinen, mutta kuitenkin hyväliikkeinen. Ykkösketjun puolustajan paikassa voisivat olla kiinni mielestäni Määttä tai varauksin Kuusisto/Jyrkkiö. Eli tänne Pena tarvitsee joka tapauksessa 3 tai 4 uuttaa pelaajaa ja vaikka jatkosopimusketjussa ollaankin tämä tarve tulee ottaa ehdottomasti huomioon, koska se vaikuttaa aivan suoraan siihen mitä voidaan sijoittaa nykypelaajien jatkosopimuksiin.

Ensimmäinen ja tärkein jatkosopimus on Kilpeläinen. Eero tuntee Ässien tavan pelata ja on oikean tyylinen ja riittävän hyvä maalivahti ensi kaudeksi. Kakkosena voi olla Rynnäs.

Seuraava prioriteetti on rakentaa ensi kauden kakkosketju Kuparisen ketjun ympärille. Kupru tuskin on mihinkään lähdössä, laiturit ovat sitten vähän vaikeammin pidettäviä. Ja muistaa pitääkin, että aivan hulluja summia ei kannata Huhtalle ja Savinaiselle maksaa, koska omista on nousemassa samantyyppisiä pelaajia ja toisalta suuri EU-pelaajien joukko tarjonnee tänne mahdollisia sijaisia. Erityisesti Tsekin liigan tulevaisuus näyttää hyvin harmaalta ja sieltä on luultavasti lähdössä iso joukko pelaajia muihin sarjoihin. Mutta mahdollisuuksien mukaan sopimuksia Savinaiselle ja Huhtalalle.

Kolmosketju on mielestäni Kivenmäki-Pellinen-Luomala. Kaikilla sopimus. Nelosen rooli on ensi kaudella pieni ja se tulee rakentaa Palosen ja Sillanpään ympärille. Huhtasella on sopimus ja on ensimmäinen vaihtoehto paikkaamaan kakkosketjua, Hupi on muutenkin monikäyttöinen pelaaja, jolla on mahdollisuuksia jopa ykkösketjuun asti.

Hyökkääjistä jäävät näin ollen ylimääräiksi Tähtinen, Mäkinen, Damon, Virkkunen, Forsbacka, jne. Ja perusteena on nimenomaan se, että heidän tyyppisiään pelaajia ei tarvita tai siellä paikalla on jo parempi vaihtoehto. Ässien tulevaisuuden kannalta on aivan ehdottoman tärkeää, että joukkue on paperilla oikein rakennettu, luonnossa sekään ei välttämättä aina toimi, mutta paperilla toimimaton ei toimi ikinä kaukalossa. Tämän kauden kauden ns. ykkösketju Kivenmäki-Damon-Salminen on malliesimerkki ketjusta, jossa on sinällään hyviä pelaajia, mutta he eivät vain sovi ollenkaan keskenään yhteen, varsinkaan siinä määrässä kuin ykkösketjussa pitäisi sopia. Ja tähän lisätään vielä kakkosketjusta hyvin samantyyppinen hyökkääjä Tähtinen ja saadaan lopputulokseksi toimimattomat kärkiketjut jo paperillakin.

Hyökkäyspään kysymysmerkkejä ovat nuorten pelaajien kuten Niemen ja Mäkilän sijoittaminen. Selkeät aukkopaikat ovat hyökkäyksessä ainostaan ykkösketjussa ja sinne ei poikien rahkeet taida vielä ensi kaudella riittää, joten jonkilainen Mestisjärjestely lienisi järkevä.

Puolustuksessa jokseenkin varmoja ensi kauden peruskuusikon pelaajia ovat Kuusisto ja Uusitalo. Ja heidän paikkoina tulisi olla kakkos- ja kolmosketjun kiekollinen puolustaja. Muista puolustajista ehdottomasti jatkosopimus tulisi tehdä Määtän kanssa ja iskeä hänet Kuusiston tai Uusitalon pariksi, tai sitten mahdollisesti ykkösketjuun, jos sinne löytyy joku "Forrest". Korkeavuori voisi olla hyvä reservipuolustaja, joka tapauksessa ensi kaudellakin tarvitaan vähintään kahdeksan liigakelpoista puolustajaa, vaikka pöytäkirjassa lienee vain kuusi per ottelu. Kysymysmerkkejä ovat sitten Jyrkkiö ja Peltonen. Jyrkkiö voisi kehityksestä ja pakkiparistaan riippuen olla vaikka ykkösketjun tavaraa, mutta toisaalta voi olla myös ensi kaudellakin liigassa käyttökelvoton. Peltosen asenteen riittävyys reservipuolustajaksi lienee myöskin siinä määrin epätodennäköistä, että tämä kausi saisi jäädä Pelen viimeiseksi. Eli kaikkiaan Määtänkin jatkosopimuksen jälkeen tarvitaan vielä vähintään kaksi puolustajaa, joista toisen tulisi olla se puolustuksen liideri ja toisenkin mielellään kakkosparin tasoa. Jyrkkiön ja Rahkolan sisäänajamiseen tarvitaan myös selkeä suunnitelma.

Eli kaikkiaan, vaikka meillä on tällä hetkellä erittäin hyvä runko, Pena ei saa sitoa itseään liikaa siihen, koska on aivan kiistämätöntä, että ykkösketju pitää rakentaa lähes kokonaan uusiksi ja se on maalivahdin ohella se kaikkein tärkein paikka. EU-pelajilla ja omilla reserveillä pystytään paikkamaan aukkoja aina kakkosketjuun asti, mutta ykkönen pitää kaivaa todennäköisesti perustuen siihen kolmen miehen "oikeaan" ulkomaalaiskiintiöön. Ja sinne tarvitaan paljon riihikuivaa.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Ja tähän lisätään vielä kakkosketjusta hyvin samantyyppinen hyökkääjä Tähtinen ja saadaan lopputulokseksi toimimattomat kärkiketjut jo paperillakin.

Eli mielestäsi Mäkinen - Tähtinen - Luomala on täysin toimimaton ketju nyt ja tulevaisuudessa?

On käynyt selväksi ettet missään vaiheessa löydä Tähtisestä mitään hyvää, mutta nykyisen kakkosketjun leimaaminen toimimattomaksi taitaa jo olla lievää liioittelua.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Seuraava prioriteetti on rakentaa ensi kauden kakkosketju Kuparisen ketjun ympärille. Kupru tuskin on mihinkään lähdössä, laiturit ovat sitten vähän vaikeammin pidettäviä. Ja muistaa pitääkin, että aivan hulluja summia ei kannata Huhtalle ja Savinaiselle maksaa, koska omista on nousemassa samantyyppisiä pelaajia ja toisalta suuri EU-pelaajien joukko tarjonnee tänne mahdollisia sijaisia.

Hyökkääjistä jäävät näin ollen ylimääräiksi Tähtinen, Mäkinen, Damon, Virkkunen, Forsbacka, jne. Ja perusteena on nimenomaan se, että heidän tyyppisiään pelaajia ei tarvita tai siellä paikalla on jo parempi vaihtoehto. .

Ensi kauden hyvä 2.kenttä olisi juuri Savinainen-Kuparinen-Huhtala. Tällä kaudella Savinainen/Huhtala ovat vielä olleet ns. muutama kymppitonnin kavereita eli vaikka palkkatoivomus tuplaantuisi, niin eivät olisi vielä Ässienkään kipukynnyksen ulottumattomissa. Ehdottomati yrittäisin saada kolmikon pysymään kasassa, edes 2/3 olisi hyvä saavutus.

Mukavaa huomata myös, etten ole ainoa henkilö, joka kyseenalaistaa nykyisen kultakypärämme pelipaikan ja tarpeen ensi kauden joukkueessa...

edit: Ja SS:lle alkaa olla vaikeata löytää sopivaa pelipaikkaa, Kivenmäen kanssa en laittaisi samaan kenttään ensi kaudeksi ja SS menee taas hukkaan ns. jarrukentissä. Mikäli saadaan 2/3 Savinainen/Kuparinen/Huhtala kolmikosta pidettyä niin melkein siinä olisi SS:n pelipaikka oltava.
 
Viimeksi muokattu:

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli mielestäsi Mäkinen - Tähtinen - Luomala on täysin toimimaton ketju nyt ja tulevaisuudessa?

On käynyt selväksi ettet missään vaiheessa löydä Tähtisestä mitään hyvää, mutta nykyisen kakkosketjun leimaaminen toimimattomaksi taitaa jo olla lievää liioittelua.

Pitää paikkansa, että olen ollut hyvin kriitinen Tähtistä kohtaan ja monesti varmaan liiankin kriitinen. Iso syy on juuri tuo joukkueen rakenneongelma, jossa kolme kärkihyökkääjää Kivenmäki, Salminen ja Tähtinen ovat aikalailla samasta muotista.

Mutta ykkösketjuun Tähtisestä ei ole, tämä on mielestäni fakta. Jos itse voisin valita, ottaisin ennen Huhtala-Kuparinen-Savinainen kentän Ässien kakkoseksi kuin Luomala-Tähtinen-Mäkinen. Ja Ässilä ei ole varaa pitää yllä kahta kakkosketjua, tässä perustelu.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Miksei Tähtinen voisi pelata Kuparisen laidalla, kun todennäköisesti Savinainen ja Huhtala ovat molemmat mahdottomia pidettäviä (toinen voi ehkä jäädä). Ja jos tämän kauden esityksiä katsellaan niin olisin jopa valmis Kivenmäen sopimuksen purkamiseen Tähtisen sopimuksen sijaan, tosin ensi kausi on Kivenmäen sopimuksen viimeinen joten otteet saattavat taas parantua. Nelosketjun mieheksi Mave on pikkuisen liian kallis.

Kilpeläinen on kuitenkin tärkein palikka ensi kauden palapelissä, mutta mielestäni toiseksi tärkein on valmennus. Ja tuo koskee myös jatkosopimusneuvotteluja. Luulisi että hälytyskellot soivat jossain kun sopimuksia ei synny, haluaako kukaan nuori jatkaa uraansa Suhosen valmennuksessa. Aika huolestuttavalta näyttää.

EDIT: Jos Salminen jostain syystä jatkaa Ässissä pitää hänen paikkansa löytyä ykkösketjusta. Sakke taitaa kyetä siihen paremmin kuin Mave.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
edit: Ja SS:lle alkaa olla vaikeata löytää sopivaa pelipaikkaa, Kivenmäen kanssa en laittaisi samaan kenttään ensi kaudeksi ja SS menee taas hukkaan ns. jarrukentissä. Mikäli saadaan 2/3 Savinainen/Kuparinen/Huhtala kolmikosta pidettyä niin melkein siinä olisi SS:n pelipaikka oltava.

Tähtisen käyttökelpoisuus on pitkälle kiinni Salmisen tulevista kuvioista. Jos Salminen pistää nimen jatkopaperiin, niin hän on suurella varmuudella II:n pelintekijä, ellei jopa ykkösketjun jos Kiukku ei olisi syystä tai toisesta ensikaudella maisemissa. Kolmos-nelosketjuissa ei Tähtisellä käyttöä ole, mutta II:n sentterinä menisi kyllä vielä ensikaudellakin - riippumatta siitä mitä Savinainen, Huhtala ja kumppanit uransa jatkoksi suunnittelevat.

EDIT: Korkki toi julki olennaisen pointin liittyen joukkueen valmennukseen. Allekirjoitan sen hetkeäkään epäröimättä. Olisi varmaan aika siirtyä "Kivikauteen".
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miksei Tähtinen voisi pelata Kuparisen laidalla, kun todennäköisesti Savinainen ja Huhtala ovat molemmat mahdottomia pidettäviä (toinen voi ehkä jäädä).

Voi Tähtinen minun puolesta pelata vaikka 4.kentän keskellä mutta on pikkaisen kallis siihen rooliin ensi kaudella. Kultakypärä nostaa pakosti markkina-arvoa ja mielestäni Markku ei ensi kaudella voi vetää 1-2. sentterinä mikäli halutaan päästä eteenpäin. Kuparinen ottaa 2.senan paikan ja 1.sentteriksi Tähtisestä ei vaan ole.

Muutenkin 2.kentän laitureiksi voi parhaassa tapauksessa olla tunkua: Savinainen, Huhtala, Salminen. Sitten tuleekin Huhtanen, Tähtinen, Luomala, Mäkinen....
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En usko kolmikon Savinainen - Kuparinen - Huhtala pitämisessä olevan mitään suurta ongelmaa, heihin on vaan käytettävä hiukan enemmän rahaa ja mielestäni rahaa pitääkin laittaa kiinni pelaajiin, joista on tulevaisuudessa paljonkin iloa. Tämä kolmikko tulisi luultavasti olemaan ensi kauden kakkosketju.. Salmisen paikan näkisin edelleen ykkösessä ja siihen lisänä nämä kaksi pelimiestä, vaikka ulkomailta.. Kolmosketjuun voisi laittaa Pellisen tai nostaa a-junnuista Niemen pelikavereina menisi hyvin Palonen, Huhtanen, Luomala tai Kivenmäki. Neloseen Sillanpää tai Pellinen. Sillanpään kyvyt pelata liigaa täyspainoisesti ovat hiukan hämärän peitossa vielä, kausi Mestiksessä voisi tehdä hänellekin paljon hyvää..

Yhdyn siihen ettei Tähtiselle löydy paikkaa ensi kauden joukkueesta, en toki pety, jos Markku siinä pelaa, mutta tällä hetkellä ykköseen tarvitaan se YKKÖSsentteri, joka tällä kaudella on puuttunut, Kuparinen puolestaan on osoittautunut kakkossentterin arvoiseksi jokaisella osa-alueella. Kolmoseen on useita mahdollisuuksia Pellinen, Niemi tai sitten Tähtinen. Pellisen puolustuspäänpelaaminen on tästä kolmikosta parasta, joten ehkä olisi mieluisin vaihtoehto, Niemi puolestaan on kolmikosta oma lahjakas nuori, joka pään ja liikkeen saatuaan kuntoon omaa ainesta ykkössentteriksi liigaan, kausi mestiksessä ykkös-kakkossentterinä tai sitten kolmossentterinä liigassa olisi kehityksen kannalta parasta. Jäljelle jää Tähtinen ei ole nelossentteri ja mielestäni liian kallis mies pidettäväksi kolmossentterinäkään, koska paikalle löytyy kaksi yhtä hyvää vaihtoehtoa, jää Markku mielestäni auttamatta ulos joukkueesta.

Kivenmäki on myös todella ongelmallinen tapaus, koska ensi kaudella Salmisen paikka on Kivenmäkeä ylempänä ja jos Savinainen ja Huhtala Kuparisen lisäksi saadaan pidettyä ei paikkaa löydy kakkosketjustakaan. Kolmosessa pelaaminen yhdessä Pellisen tai Niemen kanssa vaatii toiselle laidalle silti maalintekoon kykenevän kaverin, koska Pellinen eikä Niemi ole mitään maalilinkoja. Tätä roolia ei mielestäni täytä myöskään Luomala, Huhtanen eikä Palonen. Paras vaihtoehto olisi ehkä Huhtanen. Neloseen jääkin sitten taistelemaan Luomala, Palonen, Sillanpää/Pellinen ja Mäkilä..

Joka tapauksessa mielenkiintoisia aikoja eletään, kun saadaan jännittää miten pena onnistuu sopimusneuvotteluissa, toivottavasti toimistolla ollaan tehty samoja havaintoja kuin katsomostakin.

Mites muuten tämä Teemu Nurmi-casen laita on? Onko mies Ässissä 100% varmuudella ensi kaudella. Olisi mielestäni hyvä lisä Ässien ensi kauden kolmoseen, joka voisi olla muotoa Kivenmäki - Pellinen - Nurmi
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi Tähtinen minun puolesta pelata vaikka 4.kentän keskellä mutta on pikkaisen kallis siihen rooliin ensi kaudella.

Minusta taas ei voi missään tapauksessa. Yksi syy on hinta kuten ylläsanottu ja toinen on se, että Tähtisellä ei ole ominaisuuksia nelossentteriksi. Fysiikka ei riitä vääntämään ja kiekottoman pelin näkemys on vähän sitä ja tätä. Oma ehdokkaani Sillanpää on myöskin fyysisesti raakile, mutta Severillä on luontaisesti parempi pelisilmä kuin Tähtisellä ja siksi ottaisin hänet ensi kauden nelosentteriksi. Lisäksi pitää muistaa se, että nelosketjun merkitys on laskemassa ja ensi kaudella nelonen pelaa vielä vähemmän kuin nyt.

Siis yleisesti puhuen haluaisin kovasti korostaa sitä, että paperilla emme voi missään tapuksessa tehdä koplauksia tyyliin, pistetään toi sentteri tonne laituriksi ja tehdään tosta puukädestä ykkösen kiekollinen pakki. Roolitusten pitää olla ehdottomasti kunnossa ja mielummin sitten tehdään kompromissi pelaajan tasossa kuin pelaajan "pelaajatyypissä". Ja ykkösketjua lukuunottamatta meillä ei ole mitään tarvettakaan tehdä paperilla toimimatonta, koska meillä on kuitenkin hyvät reservit sekä edustuksessa että junnuissa.

Myöskään en vielä vetäisi johtopäätöksiä, että pelaajat eivät halua jatkaa Alpon komennossa, vaan enemmän on kysymys siitä, että varsinaista näkemystä ensi kauden pelaajapalkkojen tasosta SM-liigassa ei ole. Palkkakehitys on varmuudella huomattavasti maltillisempaa kuin muutamana edeltävänä kautena, mutta tuleva taso on vielä hämärän peitossa ja tätä kautta hyvässä nousussa olevat pelaajat eivät kiirehdi omien sopimustensa kanssa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
EDIT: Korkki toi julki olennaisen pointin liittyen joukkueen valmennukseen. Allekirjoitan sen hetkeäkään epäröimättä. Olisi varmaan aika siirtyä "Kivikauteen".

Eikä olisi. Nyt olisi aika siirtyä "Tamikauteen"! Tämän syöksykierteen ja pelaajapaon voi katkaista ainoastaan yksi mies, Juhani "Tami" Tamminen. Juhani "Tami" Tamminen imee tällä hetkellä kaikki huippupelaajat, jopa Mestis-tasolle. Esim. tämä Joshua Pruddenkin valitsi Sportin ainoastaan yhden nimen takia. Ja se nimi oli Juhani "Tami" Tamminen.

Kaikki pelaajat lähtevät menemään, eikä säkkituoli tee mitään. On vain yksi vaihtoehto selviytyä ja se mies, jonka toimikenttä on maailma, eli Juhani "Tami" Tamminen. SJS:kin näyttää kääntäneen takkinsa, mutta ei sen väliä, heikot sortuu elon tiellä, Juhani "Tami" Tamminen porskuttaa!

Jos Juhani "Tami" Tamminen ei valmenna Ässiä ensi kaudella, niin minä en käy yhdessäkään pelissä, vaan katson tulokset Teksti-Tv:ltä tai voin ehkä joskus vaivautua kuuntelemaan Ahon Jussin selostusta. Aurinkokuningas, Solkungen Juhani "Tami" Tamminen puikkoihin ja nopeasti, perkele!
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Luulisi että hälytyskellot soivat jossain kun sopimuksia ei synny, haluaako kukaan nuori jatkaa uraansa Suhosen valmennuksessa. Aika huolestuttavalta näyttää.
Kotipeliä tuli oltua lauantaina katsomassa ja kuulin että Ässät treenaa kovaa myös pelikauden aikana ja tämä eritoten tuntuu vanhoista pelaajista kovalta.
Kun pitää paikkansa niin tämän mukaan nuorten pelaajien olisi kovinkin viisasta jatkaa uraansa Porissa. Se on sitten eri asia kiinnostaako työnteko vai suurempi tilipussi? Itse olen sitä mieltä, että ennen 25 ikävuotta tehdään kovalla työllä edellytykset tuohon kovaan tilipussiin eli ei kannattaisi Salmisen ja kumppaneiden hätäillä.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Tuskin Suhonen mikään pelaajakarkotin on, jos puhutaan ihan vakavasti. Melkeinpä voisi tämän kauden perusteella sanoa päinvastoin. Muutaman pelaajan, etunenässä Kuparinen ja Kilpeläinen, tasonnousu on osoitus ulkopuolisille valmennuksen tasosta. Ässien valmennus ei ole yhtä kuin Suhonen. Valmennusta tekee tiimi, jonka työnjälki on ollut tällä kaudella laadukasta (kuntovalmennus, maalivahtivalmennus etc.)

Kyllä Porissa on nykyvalmennuksen avulla ne pelaajat kehittyneet, jotka yleensä voivat kehittyä. Ne jotka eivät kyydissä pysy, kuuluvat sarjatasoa alemmas tai sitten uuden siviiliammatin pariin.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Uusitalosta voi huoletta hankkiutua eroon.

Hyvin on kyllä Uusiksen lamakausi syövyttänyt kansan mielen.. Kaveri yliyritti vajaat kymmenen ottelua ja teki pahoja virheitä. Pelasi sitten muutaman ottelun loistavasti kolmosessa, missä Villelle löytyy helposti paikka myös ensivuonna. Ykkös ja kakkosketju liikaa, mutta taso riittää helposti kolmoseen.. Tilastot kuitenkin hyvät ja Ville on puolustujista virheistään huolimatta eniten auttanut joukkuetta myös voittamaan..

Muista pulustajista Palomäki hiuksista vittuun. Korkeavuori tai Sammalkangas 7. pakiksi ja toinen tylysti pois. Määtälle jatkoa tietysti. Pele valmentajakouluun ja muutaman vuoden päästä meillä aitiossa seisoo Pele ja Korppi ;)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Justiinsa! Siinä parissa kulminoituisi kongreettisesti vanha latteus "jääkiekko ei ole rakettitiedettä"

Meinaatkos ettei ao. taistelijaparin ÄÖ riittäisi peluuttamaan ja valmentamaan lätkäjoukkuetta?

Ps. Meinasin ajaa Korpin yli viime keskiviikkona Kampissa.

Pysähdyitkös pyytään edes nimmaria? Vai tallasitkos kaasun pohjaan? :)
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta ykkösketjuun Tähtisestä ei ole, tämä on mielestäni fakta. Jos itse voisin valita, ottaisin ennen Huhtala-Kuparinen-Savinainen kentän Ässien kakkoseksi kuin Luomala-Tähtinen-Mäkinen. Ja Ässilä ei ole varaa pitää yllä kahta kakkosketjua, tässä perustelu.
Hyvä perustelut, joista samaa mieltä. Huhtala-Kuparinen-Savinainen ansaitsee "arvonylennyksen" + palkankorotuksen. Näissä herroissa on tulevaisuus, uran piikki on vasta edessä päin, Markun kohdalla näin ei voida olettaa. Tähtinen on ollut ihan mukiinmenevä tällä kaudella, mutta taitaa valitettavasti jäädä ikävästi väliinputoajaksi ensi kauden joukkuetta suunniteltaessa. Ikävä homma siinä mielessä, että Tähtinen tosiaan on nostanut tasoaan viime kaudesta. Jostain täytyy karsia ja Tähtinen olisi näillä perusteilla aika looginenkin vaihtoehto.

Ja olen myös sitä mieltä, että Kivi ansaitsee mahdollisuuden. Toki suht kokemattomana valmentana sisältää riskin, mutta mielestäni se on otettava.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ja olen myös sitä mieltä, että Kivi ansaitsee mahdollisuuden. Toki suht kokemattomana valmentana sisältää riskin, mutta mielestäni se on otettava.

Toki liigavalmentajana lähes Rookie, mutta toimi neljä kautta liigassa kakkoskoutsina, vuoden mestiksen Forssassa ja nyt toista vuotta A-junnujen vastuuvalmentajana. Ja kun joukkueen runko on kuitenkin Karrin liigauralle koulimia "kivimiehiä", niin eiköhän ne näytöt ole kuitenkin aika vakuuttavat. Paljon vähemmälläkin on liigavalmentajaksi päästy. Kivelle paperi käteen ja neljän vuoden projekti rullaamaan. Tavoitteena pelata viimeistään 2013 finaalissa ja mielellään voittaa se. Ei ole helppo rasti, mutta jos resurssit on kunnossa/laitetaan kuntoon, niin luulis sen olevan mahdollista.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onkohan kellään tiedossa esim. HIFK-ajoilta, millainen neuvottelija Pentti Matikainen sopimuspöydässä on? Osaako antaa myöskin periksi ja oikeasti neuvotella/keskustella asioista vai onko pelkästään jääräpäinen oman mielipiteensä puolustaja?

Jotenkin näistä vanhoista jermuista on helposti aistivinaan sellaisen "it's my way or highway"-mentaliteetin. Tuolla periaatteella jokaisesta jatkosopimusneuvottelusta tulee todella vaikea. Toivottavasti Pena osaa oikeasti myös kuunnella neuvotteluiden toisten osapuolten ehdotuksia eikä hanki menetettyjen pelureiden tilalle pelkästään "halpoja" tsekkejä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on selvä että kaikki pelaajat jotka onnistuvat Ässissä ovat vaikeita pidettäviä ja samalla vaikeita neuvotteluja on odotettavissa. Kolmikko Savinainen, Kuparinen, Huhtala ovat ottaneet kovaa roolia. Näistä Savinainen Espoon kasvatteja ja Huhtala Ilveksen. Kuka nyt uskoo ihan tosissaan että nappikauden jälkeen kumpikin jatkaa Porissa? Eiköhän kotikonnut ja parempi menestysmahdollisuus aina vedä puoleensa. Ässät on kuitenkin pelaajien ponnahduslautaseura, jonne tullaan tekemään läpimurtoa liigakartalle eikä suinkaan pelaamaan uran parhaita vuosia, tämä on kylmä tosiasia. Kunnon paperia tietysti pitää tarjota, mutta fanien pitää ymmärtää Ässien asema pelaajamarkkinoilla. Eikä syy ole Alpon tai Penan vaan ihan kokonaan Porin Ässien.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toki liigavalmentajana lähes Rookie, mutta toimi neljä kautta liigassa kakkoskoutsina, vuoden mestiksen Forssassa ja nyt toista vuotta A-junnujen vastuuvalmentajana. Ja kun joukkueen runko on kuitenkin Karrin liigauralle koulimia "kivimiehiä", niin eiköhän ne näytöt ole kuitenkin aika vakuuttavat. Paljon vähemmälläkin on liigavalmentajaksi päästy. Kivelle paperi käteen ja neljän vuoden projekti rullaamaan. Tavoitteena pelata viimeistään 2013 finaalissa ja mielellään voittaa se. Ei ole helppo rasti, mutta jos resurssit on kunnossa/laitetaan kuntoon, niin luulis sen olevan mahdollista.

Olen myös sitä mieltä, että Karri ansaitsisi paikan liigajoukkueen peräsimessä ja mielellään näkisin sen tapahtuvan Ässissä.. Mutta nämä projektit alkavat nyt hieman vituttamaan, jos parin kauden sisään ei minkään näköistä tulosta synny ollaan Porissa tehty kaikki taas päin persettä. Hopeakausi oli puhdas vahinko, mutta joukkueesta näki, että se voi mennä loppuun asti, eli jotain tehtiin oikein.. 90-luvun loppu ja 2000-luvun puoliväliin Ässiin hankittiin kehäraakkeja sun muita pelaajia ja rahat menivät.. Karri Kivi on valmentaja, joka voi näistä nuorista kavereista saada ne lopulliset tehot irti, tämä on nähty jo A-junnujen peräsimessä, joten kyllä se onnistuu parissa kaudessa edustuksessa. Tämä on ihan omaa avautumista eikä suunnattu kenellekään.

Se on selvä että kaikki pelaajat jotka onnistuvat Ässissä ovat vaikeita pidettäviä ja samalla vaikeita neuvotteluja on odotettavissa. Kolmikko Savinainen, Kuparinen, Huhtala ovat ottaneet kovaa roolia. Näistä Savinainen Espoon kasvatteja ja Huhtala Ilveksen. Kuka nyt uskoo ihan tosissaan että nappikauden jälkeen kumpikin jatkaa Porissa? Eiköhän kotikonnut ja parempi menestysmahdollisuus aina vedä puoleensa. Ässät on kuitenkin pelaajien ponnahduslautaseura, jonne tullaan tekemään läpimurtoa liigakartalle eikä suinkaan pelaamaan uran parhaita vuosia, tämä on kylmä tosiasia. Kunnon paperia tietysti pitää tarjota, mutta fanien pitää ymmärtää Ässien asema pelaajamarkkinoilla. Eikä syy ole Alpon tai Penan vaan ihan kokonaan Porin Ässien.

Pitkästä aikaa Ässillä on koossa nippu nuoria pelaajia joista sopii odottaa vastuunkantajia ja ratkaisijoita ihan pleijareissa saakka parin vuoden sisään, joten näistä on pidettävä kiinni kynsin ja hampain, jos nuo kaverit päästetään muutaman lantin takia jonnekin muualle kustaan faneja silmään taas oikein urakalla.. Savinainen Kuparinen Huhtala Salminen Kilpeläinen ovat näistä ne suurimmat nimet, en usko kenenkään noista lähtevän mihinkään, koska vastuu tulee muissa joukkueissa olemaan pienempi kuin Ässissä...
Rahat pitää sijoittaa nuoriin pelaajiin joissa on tulevaisuus eikä mihinkään turhakkeisiin vuoden panostuksilla, joista harvoin ainakaan Ässien scouttaustaidoilla on minkään näköistä apua...

Ensi kauden rosterissa pitää näkyä ensisijaisesti Huhtala, Salminen, Kuparinen, Savinainen, Huhtala, Niemi, Palonen ja Pellinen, tarvittaessa roolia voidaan miettiä myös Sillanpäälle ja Mäkilälle, mutta kehityksen jatkumisen kannalta parempi paikka voisi olla pelata Mestistä vielä kausi.. Maalivahdeista Kilpeläinen on osoittautunut hyväksi ja mitä ilmeisemmin kehitys jatkuu, parempaa on vaikea mistään löytää ja löytyisi lähtee Kilpeläinen muille maille. Pakeista Jyrkkiö ja Rahkola ovat suurimmat tulevaisuuden nimet, mutta ilman suurta kehitystä voi olla vaikea murtautua kuuden pelaavan pakin joukkoon
Kuitenkin tälle ryhmälle pitäisi saada aikaiseksi usean vuoden jatkopahvit, jotta parin vuoden kuluttua Ässätkin voisi muutamalla täsmä hankinnalla pelata mitaleista, ensi kaudellakin on mahdollisuudet playoffeihin, kunhan saadaan ne muutama pelimies lisää...
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Toki liigavalmentajana lähes Rookie, mutta toimi neljä kautta liigassa kakkoskoutsina, vuoden mestiksen Forssassa ja nyt toista vuotta A-junnujen vastuuvalmentajana. Ja kun joukkueen runko on kuitenkin Karrin liigauralle koulimia "kivimiehiä", niin eiköhän ne näytöt ole kuitenkin aika vakuuttavat. Paljon vähemmälläkin on liigavalmentajaksi päästy.
Minun mielestäni Karri Kiven näytöt eivät vielä riitä Ässien päävalmentajana toimiseen. Parempi antaa Kiven kehittyä valmentajana. Mitä enemmän kokemusta sitä paremmat edellytykset menestyä. Ehdottomasti vielä Mestikseen valmentamaan seuraa, jolla toimintaedellytykset kunnossa. Vähintään pari kautta Mestiksessä ja sitten Ässiin päävalmentajaksi, jos näytöt hyvät. Ihan turha hoppuilla Kiven kanssa.

Kivelle paperi käteen ja neljän vuoden projekti rullaamaan.
Entäs jos Kivi ei ensimmäisenä vuotena onnistukaan aivan odotusten mukaisesti niin riittääkö Porissa rohkeus antaa jatkoa ja viedä projekti loppuun? Uutta valmentajaa tilalle, Ässät maksaa kalliin hinnan ja taas ollaan alussa?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Minun mielestäni Karri Kiven näytöt eivät vielä riitä Ässien päävalmentajana toimiseen. Parempi antaa Kiven kehittyä valmentajana. Mitä enemmän kokemusta sitä paremmat edellytykset menestyä. Ehdottomasti vielä Mestikseen valmentamaan seuraa, jolla toimintaedellytykset kunnossa. Vähintään pari kautta Mestiksessä ja sitten Ässiin päävalmentajaksi, jos näytöt hyvät. Ihan turha hoppuilla Kiven kanssa.

Se vaan on nyt tai ei koskaan. Ensinnkäkin A-junnujen parhaat pelaajat ovat ensi vuonna liigakelpoisia (ainakin sunnilleen) ja tästä eteenpäin A:n pelaajamateriaalissa tulee tapahtumaan parin-kolmen vuoden notkahdus. Toisekseen tietääkseni Kiven sopimus on nyt katkolla ja jos ei Ässät tarjoa vastuuvalmentajan paikkaa, niin sen varmasti tarjoaa joku muu. Sen jälkeen voidaan vaan heiluttaa perään ja todeta että kiva kun kävit. Salminen, Jyrkkiö ja kumppanit varmasti haluaisivat pelata tutun valmentajan alaisuudessa myös liigaa (toisin kuin istua Alpon koirakoulussa) ja vastaavasti koutsillekin on etua siitä, että tuntee pelaajansa jo entuudestaan.

Entäs jos Kivi ei ensimmäisenä vuotena onnistukaan aivan odotusten mukaisesti niin riittääkö Porissa rohkeus antaa jatkoa ja viedä projekti loppuun? Uutta valmentajaa tilalle, Ässät maksaa kalliin hinnan ja taas ollaan alussa?

Tuskin Kivi samanlaista sukellusta tekisi kuin Pajuli ja Härtsy - ja toisekseen oragnisaatiolla riitti sitä kärsivällisyyttä neljä vuotta Toivolankin kanssa, joten miksi ei sitten Kiven kanssa. Kolmas kysymys on sitten se, että olisiko jostain saatavissa lähtökohtaisesti parempi mies valmentajaksi jotta Kivi on varaa missata?
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On liioittelua sanoa että Kuparinen- Huhtala- Savinainen- on niin kovia etteikö niitä olisi varaa pitää.
Tämän kaltaisten "nobody" junnujen nouseminen kantaviksi runkopelaajiksi on porissa vaan niin ainutlaatuista että pelätään Jokerien tai NHL:n vievän ne heti kun he tekevät yli 25 pistettä kaudessa.
Jos Ässät tosiaan raahaa pelaajabudjetin sinne 2milj e hujakoille, pitäisi olla varaa maksaa Huhtalalle ym. sitä palkkaa mitä sen tason pelaajan kuuluu saada.
Jos samalla rahalla on tarjolla parempia, annetaan poikien lähteä muualle.
Salmisen kanssa ei kannata hätiköidä. Sakken otteet eivät kokonaisuudessaan ole olleet vielä ihan niin häikäiseviä, mitä kauden alla moni ounasteli. En usko hänenkään olevan niin haluttu ja kallis pelaaja mitä voisi kuvitella.
Sikäli ensi kauden osalta näyttää valoisalta että rivimiehiä ei tarvitse lähteä etsimään, kun Luomala Pellinen Kuusisto ym. ovat jo valmiiksi olemassa. Sen lisäksi hyvät juniorit täyttää kentällisen verran joukkuetta.
Tällä kaudella on ollut vaikeaa vakiinnuttaa junnuja runkopelaajiksi, kun profiilipelaajat ovat mitä ovat. Bluesin tyyppisessä joukkueessa se käy päinsä. Nyt Ässillä on iso määrä harmaata "keski-ikäistä" massaa joukkueessa. Eivät häikäise, mutta ovat selvästi varmempia suorittajia kuin juniorit. Korkeavuori ja Sammalkangas ovat kohtalaisesti hoitaneet oman ruutunsa, mutta jos Rahkolaa ja Jyrkkiötä aiotaan ajaa sisään, on joidenkin lähdettävä. Sama pätee hyökkäyksessä.
Eli huippukallista huippuosaamista ja halpoja junioreita, vai koko joukkue normihintaisia B-luokan perus teppoja. Tämän kauden strategia on tuo jälkimmäinen.
Uskon, ja jollain kierolla tavalla toivon Alpon jatkavan päävalmentajan pallilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös