Onko SaiPassa pelaava Juuso Kaijomaa JYPissä pelaavan Kalle Kaijomaan veli?

asyouwere

Lukko
Luulisin, että kysytty ennenkin mutta kun en ole kauaa palstalla vaikuttanut niin kysyn kuitenkin:

Eli miksi ensimmäisessä ja toisessa erässä kuulutetaan pelin viimeinen minuutti, kun taas kolmannessa erässä kuulutetaan kaksi viimeistä minuuttia?

Glove

Säännöt määrää. Ks. sääntökirja liite 3. Viralliset kuulutukset.

aquanqua

HIFK
NHL:ssä on käytössä maalin taakse rajattu alue, jolla maalivahti saa pelata kiekkoa ja jos maalivahti pelaa päädyssä kiekkoa alueen ulkopuolella rangaistaan häntä 2:den minuutin jäähyllä. Onko samainen sääntö käytössä missään Euroopan sarjassa/kansainvälisissä kaukaloissa ja milloin tämä on otettu käyttöön NHL:ssä?

Two Degrees of Mike Sillinger
NHL:ssä tuo maalivahdin kiekonkäsittelyalueen rajaus otettiin työsulun jälkeen käyttöön. Eli siis kaudelle 2005-06. Euroopassa ei käsittääkseni missään ole tuota sääntöä.

Tuohon -RTK-:n kysymykseen vaikuttaa varmasti se että viimeisen kahden minuutin aikana esimerkiksi tahallisesta maalin siirtämisestä ja tahallisesta väärästä vaihdosta tuomitaan rangaistuslaukaus.

Mietsuslav

Otettiin NHL:ssä käyttöön kaudelle 2005-2006. Ei tietääkseni ole käytössä missään päin Eurooppaa.

Shardik

Kärpät, Avs, Mestis
Ensin hieman tilastoja. Nämä tehot kyseinen pelaaja on iskenyt A-junnuissa 16-vuotiaana:

Valtteri Filppula: 00/01 Jokerit 1 0+1=1
Jesse Joensuu: 03/04 Ässät 28 7+9=16 (02/03 3 0+1=1)

Onko Granlundin ja Lehtisen lisäksi muita, jotka ovat pelanneet yli piste per peli-tahdilla noin nuorina? Ja onko pelaajia, jotka ovat iskeneet edes n. 0,5 pistettä/peli, mutta joista ei ole tullut NHL- tai ainakin SM-liigatason pelaajia?

Nick Neim

Onko HC Slavia Prahassa pelaava Jiří Doležal JYPissä 90-luvun alussa pelanneen samannimisen pelaajan poika?

Ei ole. Hockeydb:stä selviää, että JYPissäkin pelannut Dolezal pelasi vielä 06-07 kaudella HC Slavia Prahassa, mutta lienee ilmeisesti lopettanut 44-vuotiaana(!) kun sen jälkeen ei tietoja löydy.

Tämän hetken Prahassa pelaava Dolezal taasen on -85 vuonna syntynyt ja pelaa toista kauttansa Slavia Prahassa. Ja tämä kaikki siis hockeydb:n perusteella ja omine päättelyineni, joten joku viisaampi korjatkoon jos olen väärässä.

E: Nyt tuli kömmähdys. Siinähän kysyttiinkin isä-poika -suhdetta eikä sitä onko kyseessä sama henkilö. Pakko se on vaipua takaisin piiloon harjoittelemaan lukemista .. Ihmettelen kyllä suuresti miten mä oon saanu luettua ton noin väärin.

Museoesine

JYP ja muut keskisuomalaiset
Vanhempi Dolezal on syntynyt 1963 ja nuorempi 1985, joten ikäeroa on 22 vuotta. Voisivat siis sen puolesta olla isä ja poika. Googlettamalla löytyi nuoremman Dolezalin haastattelu, josta seuraava lainaus on:
A teď z jiného soudku. Váš otec, Jiří Doležal st., byl slavným útočníkem Slavie, jak on sleduje vaši kariéru?
Sleduje, byl na některých zápasech, snaží se mi hlavně poradit, když vidí nějakou chybu, tak mi ji řekne, a to je pro mě jen dobře. Doma se o tom pobavíme, nechám si to vysvětlit.
Tšekkiä en osaa, mutta Google-käännöksen ja sanakirja.orgin perusteella tummentamani kohta on suomeksi isäsi Jiri Dolezal sr. Lisäski kyseinen Jiri-isä on ilmeisesti tunnettu ex-kiekkoilija ja pelannut uransa aikana myös Slavia Prahassa, joten JyP HT:stakin tutusta Jiri Dolezalista saattaa olla kyse.

Ghost

Ilves, Pittsburgh Penguins

Ainakin Toni Rajala viime kaudella, 33 ottelua, 35 pistettä.

teemu73

Ässät
Mikä joukkue on tuottanut runkosarjassa kotipeleissä eniten ilonaiheita kotiyleisölleen nykymuotoisen sm-liigan aikana?

Eli mikä joukkue on voittanut eniten kotipelejä ja millä kaudella. Kuinka paljon voittoja oli ja paljon niistä tuli pisteitä?

Ässät voitti 1977-78 eli mestaruuskaudellaan 17 kotipeliä, kun 18 oli maksimi. HIFK kävi hakemassa niukan 2-3 vierasvoiton marraskuun pimeydessä, itse asiassa päivälleen 31 vuotta sitten.

Seuraavallakin kaudella Ässät hävisi kotonaan runkosarjassa vain kerran, 5-6 Lukolle. Sitten oli muutama tasapeli kylkiäisenä.

Toista se oli ennen, nyt on 8 kotitappiota putkessa, mikä kanssa lienee jo ennätys.

RuuhkaTukka

Jyp, sympatiaa Jokereille
Miten menetellään joukkueiden pelatessa tasavajaalla toisen joukkueen tehdessä maalin?

Maalin tehnyt joukkue joutuu alivoimalle, eli maali vapauttaa rangaistun pelaajan peliin? Jos rangaistukset on tuomittu samalla vihellyksellä jatketaan kuitenkin neljällä neljää vastaan?

Menikö oikein, vai alkoiko epäilyttää aivan syystä?

RuuhkaTukka

Peli jatkuu normaalisti, eikä maali vaikuta ylivoimiin.

Kiitos nopeasta vastauksesta. Tutkin virallisen sääntökirjan läpi, enkä löytänyt mitään edellä mainitusta tilanteesta. Olisin vain suoraan esittänyt kysymyksen täällä, ja jättänyt moiset toisen käden tietolähteet omaan arvoonsa.

FutureHockey

TPS - Connorit Bedard & McDavid
Muistaakseni tuo JYP:n putki oli 186 minuuttia. Jos olen väärässä niin korjatkaa toki.

Turun Palloseura
SM-liigassa pelaaja, joka tekee rangais... eiku voittomaalikilpailussa voiton ratkaisseen maalin, saa siitä merkinnän pistepörssiin maalin muodossa. Onko näin myös NHL:ssä?

Bruno

Helsingfors IFK, NP#4, Україна

Jos tuo on totta, tulee Tapparalle kiire. Talla hetkella maaliton jakso on 184 minuuttia 17 sekuntia. Kyseenalainen ennatys siirtyy Manseen seuraavassa ottelussa, jos eivat ota salama-alkua.

JYP oli peräti neljä kokonaista ottelua maaleitta. Joku voi varmaan muistaa missä vaiheessa peliä JYP teki maalit Lukkoa ja Pelicansia vastaan.

Museoesine

Lukko-ottelun maalien syntyaikoja en muista, mutta Pelicans-ottelussa avausmaali syntyi ajassa 27.10, kuten otteluvideolta voi todeta. Lähes 300 min oli ehtinyt edellisestä maalista kulua, joten Tapparalla on vielä tekemistä päästäkseen saaman.

Edit. Lukkomaniasta löytyivät Lukko-JYP-ottelun tilastot. Immonen teki JYPin toisen maalin ajassa 28.52, joten hieman yli 298 minuuttia ehti nolla pitää.