Joukkueen rakennus kaudelle 2008-2009

  • 1 680 114
  • 5 074
Tila
Viestiketju on suljettu.

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika raju on kyllä toi pakisto. Helposti yli 1M€ hintanen; Giroux ja Lupaschuk on vajaa 300k kundeja ja Heikkinen sekä Pikkarainen varmaan 150k ja 120k kundit. Onko Holmqvist Holmberg vai joku vahvistus? Muiden keskihinta on varmaan siinä 55k tietämillä, joten hinnaksi tulisi pelkästään ilman maalivahteja: 280+280+150+120+55+55+55=
995k€

Aika tiukka setti sanoisin.

Veikkaisin Lupachukin ja Girouxn palkat vielä tuostakin ylemmäs , taisivat olla kaksi tehokkainta ulkomaalaista puolustajaa Venäjällä tänä vuonna.
Siihen päälle ovat top10 kaikkien ulkomaalaisten pistepörssissä , joten hinnat ovat varmasti erittäin suolaiset.
Varsinkin Giroux on pelannut jo kolme kautta Kazanissa ollen joka kaudella joukkueen tehokkain puolustaja , ja palkka Venäjällä varmasti lähempänä miljoonaa kuin 200k euroa.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Hyviä asioita nuo mitä listasit kolmosketjun sentterille/laiturille mutta onko varaa laittaa tuolle paikalle mies jonka palkkapyyntö on ykkösketjun miehen niin se on sitten eri asia. Jos pelaat jatkuvasti ykköskentässä ja ykkösylivoimassa niin silloin on pakko katsoa myös pisteitä ja näitä Murray ei tee yksinkertaisesti tee tarpeeksi. Tuo muutaman pelin playoff otanta ei kerro muuta kuin sen kuinka huono Hifk on ollut viime kausina. Tottakai Murray mahtuu joka joukkueeseen mutta mielestäni Hifkillä ei ole varaa maksaa hyvästä alivoimapelaajasta ykkösketjun tähden palkkaa.

En tiedä mitä Murray ensi kaudesta pyytää, mutta tottakai hinta/laatu ratkaisee, niin kuin jokaisen pelaajan kohdalla. Mielestäni nyt ei kuitenkaan ole kyse ihan hyvästä kolmosketjun laiturista, vaan ehkä liigan parhaasta alivoimapelaajasta, joka siinä sivussa tehnyt kahdessa kaudessa 41 maalia pleijarit mukaanlukien.

Voittavassa joukkueessa on myös alivoimaan laittaa parhaat erikoismiehet, ei sinne vain satunnaisia nelosketjun miehiä ja junnuja työnnetä.
 

CaGe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä mitä Murray ensi kaudesta pyytää, mutta tottakai hinta/laatu ratkaisee, niin kuin jokaisen pelaajan kohdalla. Mielestäni nyt ei kuitenkaan ole kyse ihan hyvästä kolmosketjun laiturista, vaan ehkä liigan parhaasta alivoimapelaajasta, joka siinä sivussa tehnyt kahdessa kaudessa 41 maalia pleijarit mukaanlukien.

Voittavassa joukkueessa on myös alivoimaan laittaa parhaat erikoismiehet, ei sinne vain satunnaisia nelosketjun miehiä ja junnuja työnnetä.

Nimenomaan!

Kokoajan huudellaan että mitä Lopista ja Hirsosta saadaan irti Nokan valmennuksessa ja siitä että Murrayn ura on laskusuuntainen koska pisteitä ei tullut edellisellä kaudella riittävästi. Muistetaan että toissa kaudella kun pisteitä ja maaleja tuli enemmän pelasi Rem toimivassa ketjussa Laakkosen ja Pikkaraisen kanssa. Luulenpa että KJ saisi toimivamman ketjun kasaan kuin Baxter. Monta pelaajaa nosti pistetiliään edelliseltä kaudelta meidän joukkueessa tällä kaudella? Uskoakseni ei kovinkaan monta. Mikäli Rem meille jää niin meillä on ensikaudella yksi liigan parhaista pelaajista hyvässä valmennuksessa. Itse jatkaisin jopa mielummin Murrayn pahvia kuin tarjoaisin Brosille paperia mikäli samaa hintaa pyytäisivät.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hyvä hyökkäys yhdistettynä puukätiseen pakistoon on sama kuin AMG Mersu Ladan moottorilla. Näyttää hyvältä mutta mitään ei tapahdu.

Nykykiekossa pakkien rooli on korostunut jatkuvasti, varsinkin niitä vastustajia vastaan jotka pelaavat trappia tai sen sukuista systeemiä. Nopeat pakki-pakki siirrot yhdistettynä kovaan ja tarkkaan syöttöön vauhdissa olevalle hyökkääjälle on about ainoa tehokas keino trappia vastaan. Se on ihan sama vaikka siellä viilettäisi Crosby ja Gretzky jos ei kaverit saa kiekkoa peräpäästä ilman että hakevat sen itse.

Hirso-Loppi on riittävä sentterikalusto jos pakistosta löytyy Heikkinen plus kaksi Heikkistä parempaa pakkia avaamassa peliä.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Mäkelä oli mulla ainakin toive, kun tiedän, ettei todennäköisesti jatka Lahdessa.


Mäkelä ei jatka Lahdessa !
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Veikkaisin Lupachukin ja Girouxn palkat vielä tuostakin ylemmäs , taisivat olla kaksi tehokkainta ulkomaalaista puolustajaa Venäjällä tänä vuonna.

Nuo nyt oli vaan pari esimerkkiä. Olen kyllä tietoinen että Lupaa ja Girouxta ei saada, eikä tarviikaan, ne vaan oli kaksi nimeä jotka kaikki tunnistaa ja ideana oli ajatus siitä, että laitetaan ne rahat sinne pakistoon. Uskon että se tuli ihmisille selväks. Jotenkin arvasin että joku tietysti tarttuu tuohon että "ei tuommoisiin ole rahaa, jne.". Vaihda Lupachukin tilalle Siklenka ja Girouxin tilalle vaikkapa Färjestadin Lintner. Alkaako nyt olla edes jokseenkin realistinen? Kumpikin on mahdollisia.

JHag: Hyvin kiteytetty edellinen viestini, kuten huomaat. :)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
tiki 10: Voisit käydä heittämässä jo auki ketjun "HIFK 08/09 - floppien floppien flopin äiti" ? : D

Nythän täällä rupeaa olemaan tunteiden seassa paljon järkeäkin. Loppi - Hirso -kaksikolla voidaan lentää vaikka runkosarjan kärkeen, kun muu joukkue on balanssissa etenkin pakiston suhteen. Otin äsken esimerkiksi tämän kauden kestomenestyjän ja runkosarjan kakkosen Bluesin, joka meni Viitaluomalla ja Öhmanilla. Lopin ja Hirson pinnaero näihin lasketaan kymmenissä pojoissa, joten eiköhän tuon "näillä senttereillä ei voida mennä finaaliin" -jorinan voi jättää omaan arvoonsa pikkuhiljaa. Dennisiltä aivan loistava huomio: HIFKn edellisestä menestyksestä on vierähtänyt jo sen verran pitkä tovi, että monilla kirjoittajilla on hieman hämärtynyt se, minkälaisilla pelaajilla nykyisessä SM -liigassa on mahdollista menestyä, jos kokonaispaketti on kunnossa. Tähän vielä lisään runkosarjan ykkösen sentterit: Bros 53p (Loppi 58p) ja Sahldstedt 29p (Hirso 41p). Kaksikko Loppi-Hirso teki siis faktisesti enemmän pinnoja kuin Kärppien ja Bluesin tämän kauden 1. ja 2. senat. En siis ymmärrä miksi Loppi ja Hirso eivät lähtökohtaisesti voisi riittää? Pitääkö ensi kaudella sittenkin voittaa NY Rangers ja Kazan? Evätkö Kärpät, Jokerit ja Blues riitä?

Nyt HIFK:lla on sekä fanien että joukkueenkokoajienkin toimesta pieni vaara sortua samanlaiseen ökytautiin kuin Hjallis kausilla 97-99. Hankitaan vaan niin perkeleesti tähtiä yhteen nippuun, että pakkohan tällä nimilistalla on pärjätä. Ja sitten huomataankin, että tämähän ei ole Joukkue, vaan kasa ego-ongelmaisia pullaperseitä. Hyvä pakisto ja iskuvoimaiset laitahyökkääjät tuohon HIFKin rungon päälle, niin pitkälle mennään. Nokkakin on helvetinmoinen plussa Baxteriin nähden. Kärpillä oli loistavia laitahyökkääjiä; Pesonen ja Hyvönen. Bluesin paras laitahyökkääjä Keller teki vain 2 maalia enemmän kuin Kibe - ja silti Blues paineli komeasti kakkoseksi! Siis Viitaluomalla, Öhmanilla ja Kellerillä hyökkäyksen kärkenä. Kyllä hyvä maalivahti + pakisto ja viisikkopeli ovat menestyksen suurimpia avaimia. Itse toivon HIFKiin enemmän Kärppien kuin Bluesin meininkiä; ei mentäisi ihan puolustamalla ja myös itse vähän maaleja tehden. Mutta veikkaan, että sekin kelpaisi meillekin nykymenoon verrattuna?

Murray pelasi liki koko kauden laidassa. Hirso, Loppi, Porthen, Keränen...vielä puuttuu se -heh- Hurme tai parikin, joille kelpaa sekä laita että sentterin paikka. Jos HIFK nyt kuitenkin rykäisee Brosin sisään, olen helvetin iloinen, kuka ei olisi? Mutta lupaan kuitenkin siinä vaiheessa hieman huolestua siitä, panostetaanko nyt liikaa yläkertaan ja menikö tuossa maalivahdin tai Giroux´n paikka nyt samantien. Murray on hieno pelaaja, mutta hän ei tyydy meillä 2-3 -ketjun sentterin rooliin ja palkkaan, miksi tyytyisi? Hänelle on maksettu 1-ketjun palkkaa ja vaikka kuinka hänestä diggaan, en näe mitään syytä olla vaihtamatta hänen palkkanauhansa nimeksi Huippupakkia tai Brosia. Murraylle ei kerta kaikkiaan ole tilaa sen tyyppisessä joukkueessa mitä nyt rakennetaan 3 ulkkarin maksimisäännöllä.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tiki 10: Voisit käydä heittämässä jo auki ketjun "HIFK 08/09 - floppien floppien flopin äiti" ? : D

Murraylle ei kerta kaikkiaan ole tilaa sen tyyppisessä joukkueessa mitä nyt rakennetaan 3 ulkkarin maksimisäännöllä.

Näin se on. Jos tuo kolmen ulkomaalaisen maksimisääntö ensi kaudella pitää, niin entistä tarkemmin on juuri näihin pelaajiin panostettava. Niiden kolmen pitää olla tällöin ehdotonta joukkueen eliittiä ja selkeitä vahvistuksia. Lisäksi mietittävä harkitummin kuin ennen, mille pelipaikoille ja rooliin ko. ulkomaalaiset pitää saada, jotta maksimaalinen hyöty nimenomaan joukkueelle saataisiin ulosmitattua. Jokainen voi miettiä, oliko esimerkiksi tämän vuoden ulkomaalaishankinnat optimaalisia IFK:ssa tai jossain toisessa jengissä. Enää ei riitä, että ulkomaalaispaikka täytetään ( Libor, Hussey tai mitä nyt olikaan) !
 

Animal

Jäsen
Tähän vielä lisään runkosarjan ykkösen sentterit: Bros 53p (Loppi 58p) ja Sahldstedt 29p (Hirso 41p). Kaksikko Loppi-Hirso teki siis faktisesti enemmän pinnoja kuin Kärppien ja Bluesin tämän kauden 1. ja 2. senat. En siis ymmärrä miksi Loppi ja Hirso eivät lähtökohtaisesti voisi riittää? Pitääkö ensi kaudella sittenkin voittaa NY Rangers ja Kazan? Evätkö Kärpät, Jokerit ja Blues riitä?

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Kärppien sentterin tontilla kärkikaksikko on Bros - Viuhkola, ei Bros - Sahlstedt. Brosista ja Viuhkolasta puhuttaessa puhutaan kahdesta kansainvälisen tason huippupelaajasta, ei kahdesta "hometown herosta" kuten Loppi ja Hirschovits. Ennen Viuhkolan paluuta Ouluun kakkossentterinä siellä pelasi Juhamatti Aaltonen, joka siihen mennessä oli lapioinut pisteitä suurinpiirtein Hirschovitsin tahtiin, ei Kalle Sahlstedt.

Tilastot eivät kerro faktista totuutta kuka on huippupelaaja ja kuka ei. Se on nähty mm. Jan Lundellin ja Janne Hauhtosen kohdalla.

Loppi ja Hirso ovat kuitenkin hyvä alku joukkuetta rakentaessa, ja onneksi näin, että kerrankin ollaan ajoissa liikkeellä ja hankitaan kotimaisia laatupelaajia.
 

tompo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Animal kirjoitti:
Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Kärppien sentterin tontilla kärkikaksikko on Bros - Viuhkola, ei Bros - Sahlstedt. Brosista ja Viuhkolasta puhuttaessa puhutaan kahdesta kansainvälisen tason huippupelaajasta, ei kahdesta "hometown herosta" kuten Loppi ja Hirschovits. Ennen Viuhkolan paluuta Ouluun kakkossentterinä siellä pelasi Juhamatti Aaltonen, joka siihen mennessä oli lapioinut pisteitä suurinpiirtein Hirschovitsin tahtiin, ei Kalle Sahlstedt.

Tilastot eivät kerro faktista totuutta kuka on huippupelaaja ja kuka ei. Se on nähty mm. Jan Lundellin ja Janne Hauhtosen kohdalla.

Loppi ja Hirso ovat kuitenkin hyvä alku joukkuetta rakentaessa, ja onneksi näin, että kerrankin ollaan ajoissa liikkeellä ja hankitaan kotimaisia laatupelaajia.

Pienenä sivuhuomautuksena toteaisin, että Viuhkola ei tainnut pelata peliäkään koko runkosarjan aikana. Muistaakseni siellä pelasi kakkosessa kylläkin Paakkolanvaara? Vai oliko se kolmosessa, kun pääsi nousemaan ylöspäin tuon Viuhkolan lähdön takia.

En tiedä mitä tuolla Hauhtosella tuossa meinaat, mutta eihän hän ole kuin pelannut yhden huippukauden ja sen jälkeen huomattavasti hiljaisempaa. Lunkan suhteen ei varmaan tarvitse sanoa mitään.

Kyllä Loppi hyvä alku, mutta toi toinen...ah...kaipa se siellä menee. Kiva tietysti olisi saada joku todellinen huippu. Mutta jos nyt yritettäisiin pitää ensi kauden ifk kivassa balanssissa.

edit. Ai niin sen verran vielä, mitä noihin pisteisiin tulee niin ota nyt niistä selvää, kun noita kakkossyöttöjä jaetaan jo mitä kummallisimmista tilanteista. Kaipa sekin on jokin markkinointikikka.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Kyllä hyvä maalivahti + pakisto ja viisikkopeli ovat menestyksen suurimpia avaimia...

Eikö tässä (puolustusorientoitunut viisikkopeli) lähtökohdassa ole melko perverssiä intoilla sentterikaksikosta Hirso+Loppi ja vertailla näitä Bros+Sahlstedt(+Viuhkolaan) tai Viitaluoma+Öhman(+Eavesiin) ja käyttää vielä mittarina runkosarjan pisteitä?

Joku "Murray"+Hirso/Loppi (+Keränen+Porthen+Hurme) kuulostaisi paljon tasapainoisemmalta, "Bros"+Hirso/Loppi jo loistavalta...
 

Animal

Jäsen
Pienenä sivuhuomautuksena toteaisin, että Viuhkola ei tainnut pelata peliäkään koko runkosarjan aikana. Muistaakseni siellä pelasi kakkosessa kylläkin Paakkolanvaara? Vai oliko se kolmosessa, kun pääsi nousemaan ylöspäin tuon Viuhkolan lähdön takia.

Viuhkolalla pahan selkävaivan jälkeen runkosarjassa 9 peliä 1 maali ja 9 syöttöä.

Tuon Paakkolanvaaran suhteen saatat olla oikeassa, en tosiaankaan tunne näitä Oulun unelmavävyjä ja homogeenista HMV -jengiä niin hyvin.

En tiedä mitä tuolla Hauhtosella tuossa meinaat, mutta eihän hän ole kuin pelannut yhden huippukauden ja sen jälkeen huomattavasti hiljaisempaa. Lunkan suhteen ei varmaan tarvitse sanoa mitään.

Sitä tarkoitan, että molemmat ovat pelanneet tilastojen valossa joskus huippukauden / huippukausia, mutta siltikään en pidä kumpaakaan minään huippupelaajina.

Edit. Pelkästään pistepörssiä tuijottamalla saadaan aikaan Jokerien 97-98 joukkueen tyylinen ryhmitys, joka ei ennen kauden alkua Hjalliksen mukaan häviä runkosarjassa peliäkään.
 

julle-jr

Jäsen
Edit. Pelkästään pistepörssiä tuijottamalla saadaan aikaan Jokerien 97-98 joukkueen tyylinen ryhmitys, joka ei ennen kauden alkua Hjalliksen mukaan häviä runkosarjassa peliäkään.
No sehän olisi jo edistystä, että ennen kauden alkua ei hävittäisi yhtään peliä. Yleensähän nimittäin asia on niin, että "me ollaan hävitty jo tää kausi" ennen kuin ensimmäistäkään peliä on pelattu.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuon Paakkolanvaaran suhteen saatat olla oikeassa, en tosiaankaan tunne näitä Oulun unelmavävyjä ja homogeenista HMV -jengiä niin hyvin.

Jos et erota Aaltosta ja Paakkolanvaaraa, niin se kertoo vain sen ettet ole nähnyt yhtään Kärppien peliä. Mikä herättääkin sitten uusia mielenkiintoisia kysymyksiä..

Kyllä näin ulkopuolisen silmään Loppi-Hirso kaksikollakin voi mennä pitkälle varsinkin jos kolmosen senaksi löytää jonkun hyvän puolustavan sentterin joka ei kitise yv-peliajan puutteesta. Nokkahan voisi tuoda mukanaan Sahlstedin, kyllä se vielä pelimies on, tosin ei mikään huippu puolustavasentteri. Eniten pistää silmään tuo puolustus, kyllä se vaatii 2-3 kovaa pelimiestä lisää. Ja tietenkin maalivahti (jos ette usko Lundellin nousevan ensi kaudella voittavaksi maalivahdiksi).
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viuhkola pelasi 10 matsia runkosarjassa ja sitä ennen mielestäni Paakkolanvaara oli 2-sena.

profiler: Tuota kysymystä ei voine ymmärtää kuin provona? Vastaan kuitenkin: Kerrotko minulle mitä haittaa siitä on puolustukseen nojaavassa joukkueessa, että sen 1. ja 2. sentteri tunnetaan kuitenkin hyökkäävästä pelistä ja pinnapotentiaalistaan? Eikö olekin itse asiassa helvetin järkevää ensin varmistaa alakerta ja vasta sen jälkeen hakea myös hyökkäykseen terävää kärkeä? Tällä kaudellahan HIFK kasasi vain hyvän hyökkäyksen, joka jäi vaille alakerran tukea. Toisin sanoen olisiko Bluesin kannattanut sanoa kiitos ei vaikkapa Brosille ja Lopille? HIFK 97/98 oli liigan ylivoimaisesti paras jengi puolustuksen osalta ja sen Keklu kasasi ensin. 1. ja 2. senat Davidson ja Jokinen eivät silti kalvenneet kilpailijoiden rinnalla. Snaipperina hääräsi muuan Jan Caloun.

Tässähän on kysymys jälleen kerran balanssista ja kyvykkyydestä signata tietyllä rahalla paras mahdollinen miehistö. Joukkueella voi olla yhtä aikaa huikea alakerta ja potentiaalia tehdä paljon maalejakin. Tällöin käytännön syistä maalintekovastuu on tietenkin yleensä ns. "ykkösnyrkillä". Ja tällöin myös pakisto iskee paljon pisteitä, heidän maalinsa lasketaan samanvertaisiksi kuin hyökkääjienkin. HIFKin hyvissä jengeissä, Aran 03/04 ja Sheddenin 05/06 HIFKillä oli myös hyviä, paljon pinnoja tehneitä pakkeja. Ja sen lisäksi liigan paras ykkösketju; Kuhta-Harkins-Pärssinen ja Luttinen-Hauhtonen-Salmelainen. Uskon, että yläkertaamme napsahtaa nyt vielä jokunen hyvä snaipperikin.
 
Viimeksi muokattu:

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Ja sitten huomataankin, että tämähän ei ole Joukkue, vaan kasa ego-ongelmaisia pullaperseitä.

*Jotenkin omaan sellaisen käsityksen, että juuri mainittu kaksikko Hirso/Loppi kuuluvat juuri tähän mainitsemaasi kastiin. Helvetilliset mielialan ailahtelut ja Himalayan kokoinen ego...?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt HIFK:lla on sekä fanien että joukkueenkokoajienkin toimesta pieni vaara sortua samanlaiseen ökytautiin kuin Hjallis kausilla 97-99. Hankitaan vaan niin perkeleesti tähtiä yhteen nippuun, että pakkohan tällä nimilistalla on pärjätä. Ja sitten huomataankin, että tämähän ei ole Joukkue, vaan kasa ego-ongelmaisia pullaperseitä.

Onhan niitä esimerkkejä ihan omastakin takaa: Pena lock out -kaudella. Meillä oli syksyllä kohtuullinen jengi ja hyvä valmentaja, mutta pleijareiden alkaessa kasa ego-ongelmaisia tähtiä, joita Ara ei saanut kuriin. Seuraus: Aralle kenkää ja IFK kesälomalle yhtä ryminävitostilaa rikkaampana.

Tietysti Pena oli sikäli hankalassa tilanteessa, että mikäli OJ:t, Rudit ja kumppanit olisi jätetty hankkimatta, olisivat fanit upottaneet Penan faxeineen Töölönlahteen välittömästi siirtoajan umpeuduttua.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
*Jotenkin omaan sellaisen käsityksen, että juuri mainittu kaksikko Hirso/Loppi kuuluvat juuri tähän mainitsemaasi kastiin. Helvetilliset mielialan ailahtelut ja Himalayan kokoinen ego...?

Loppiko ego-ongelmainen? Millä näytöillä? Hänhän on vielä myöhäisestä iästään huolimatta selkeä nouseva prospekti. Hirsokaan ei ole vakiinnuttanut asemaansa pysyvällä huipulla vielä. Tarkoitan ego-ongelmaisilla tähdillä eniten tätä Racine-Nieminen-Nurminen-Caloun (2. kerralla) -osastoa.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Loppi ja Hirso ovat kuitenkin hyvä alku joukkuetta rakentaessa, ja onneksi näin, että kerrankin ollaan ajoissa liikkeellä ja hankitaan kotimaisia laatupelaajia.

Tässä on mielestäni varsin loistava pointti. Se, että IFK faneille ei nyt riitä mikään johtunee tästä suht isoksi ja pitkäksi kasvaneesta vaelluksesta "varjojen mailla" niin monta kertaa on jo petytty, että jos Signattaisiin Crosby ja Malkin niin ensimmäikseksi kysyttäisiin "Mitä vittuu ne on ikinä voittanu, monta pleijarisarjaa, ei riitä hei mihinkään"

Mutta siinä missä tässä vaiheessa on ennen leijunut ilmoilla vähänkään Q loundgea varmempina huhuina lähinnä parin 3. ketjun miehen jatkosopparit ja yksi "lupachuk". Samaan aikaan Jokerit, Kärpät ja kump on imuroinut markkinoilta parhaat suomalaiset voimat. Seuraavaksi täällä on julkistettu 4 ulkkaria ja sitten on jengissä pitänyt olla Helevetin kova kärki, mutta kaikki sokeaa oravaa tarkemmat on nähneet joukkueessa 2-3 ISOA aukkoa, joita sitten ihmetellään, että mites paikataan, kun ulkkaripaikat on täys ja Suomalaiset pelimiehet on jo Pasilassa tai Raksilassa.

Eli siinä mielessä pitää kyllä katsoa helvetin positiivisena tätä nyky tilannetta. 2 helkkarin kovaa jälkeä tehnyttä sentteriä on paketissa (kyllä kysymysmerkkejä on vielä ilmoilla kavereista kuten itsekkin olen kirjoittanut, mutta paljon parempia kotimaisia nimiä EI vain ole saatavilla, eivät pelaa tässä liigassa) , hyvä vetovoimanen kotimainen valmentaja, omista onnistujista tärkeimmät alkaa olla pidetty, turhakkeista päästy eroon (Laakkonen, Korhonen (ONHAN TÄÄ KORHONEN ULOSTETTU??? Yhtäkkiä iski pelko)) ja ulkkaripaikat tyhjillään. Wittu hei, me on voitettu ens kausi!
 

Animal

Jäsen
Jos et erota Aaltosta ja Paakkolanvaaraa, niin se kertoo vain sen ettet ole nähnyt yhtään Kärppien peliä. Mikä herättääkin sitten uusia mielenkiintoisia kysymyksiä..

Erotan Aaltosen ja Paakkolanvaaran pelaajatyyppeinä, mutta en muistanut varmaksi kumpi oli ennen Viuhkolan paluuta kakkossentterinä.

Mitä tulee noihin Kärppien peleihin, niin on niitä muutama tullut nähtyä, ja nekin olivat liikaa. Konemaista peliä, luistelua ja maaleja. Ei tunnetta, värikkyyttä saatikka yllätyksellisyyttä. Kaikki pelaajat mediassa semmoisia unelmavävyjä, jotka eivät kiroile saatikka lauo mitään värikkäitä mielipiteitä. Pelityyli Kärpillä on sellainen, että mikäli ottaisi pelaajilta nimet ja numerot selästä pois, niin ei sieltä erottaisi kuin ykköskentän. Tuo viimeisin playoff -peli oli ihan karmeaa paskaa, ei erottunut kolmannen erän loppua lukuunottamatta oikeastaan millään tavalla normaalista sydäntalven runkosarjapelistä.

Miksiköhän se Jere sinne alkukaudesta raahattiin? Vai onko kenties joku muukin taho nähnyt Kärpistä saman kuin minä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tässä on mielestäni varsin loistava pointti. Se, että IFK faneille ei nyt riitä mikään johtunee tästä suht isoksi ja pitkäksi kasvaneesta vaelluksesta "varjojen mailla" niin monta kertaa on jo petytty, että jos Signattaisiin Crosby ja Malkin niin ensimmäikseksi kysyttäisiin "Mitä vittuu ne on ikinä voittanu, monta pleijarisarjaa, ei riitä hei mihinkään"

Lisäksi niihin menisi ulkkaripaikoista kaksi ja ehkä Guollalle ei olisi enää tilaa? Hyvä viesti, nyt ollaan todella paljon pidemmällä rungon suhteen kuin Penan aikana koskaan tässä vaiheessa. Ei vielä yhtään hutia ja ihan oikein, että joku objektiivinen tulee siivoamaan esimerkiksi Laakkosen pois. Siinä on malliesimerkki loistavasta ja kalliista pelaajasta, joka ei koskaan ollut palkkansa arvoinen. Täällä näistäkin pidetään kiinni kynsin hampain, koska "joskus se voi onnistua". Kausi aikaa näille jätkille pitäisi riittää näytöksi ja uutta matoa koukkuun. Adoptioilmiö (Lunkka, Laakkonen etc..), johon olen syyllistynyt itsekin, johtuu niin ikään siitä, että kun menestystä ei ole tullut aikoihin, ei enää osata suhtautua asioihin niinkuin huippuorganisaatioissa tehdään. Meillä Keklun aikaan ja nyt Kärpissä: se on tulos tai ulos ja uusi kaveri sisään. Ennenkuin ehditään ilman sen kummempia perusteita "kiintyä" edelliseen alisuorittajaan.

Joukkue ei ole vielä valmis. Huippupakkeja on pakko metsästää ja nyt ainakin ollaan metsällä aseiden kanssa eikä Remua siteeratakseni "kori kädessä keskellä metsää ja marjoja ei missään". Tässä tulee itsekin sorruttua siihen, että joukkueen, siis JOUKKUEENrakennusta käydään läpi yksittäisten pelaajien keskinäisillä vertailuilla niinkuin he olisivat laboratoriorottia. Hirso ja Loppi kuuluvat koko pakettiin, Viitaluoma ja Öhman eivät kuulu siihen. Jokainen kiekkoammattilainen tietää, että Hirso ja Loppi riittävät pelaajiksi sellaiseen pakettiin, jolla mennään jopa finaaliin asti. Loppupeleissä ei ole edes kovin olennaista olisiko Hirson paikalla pitänyt olla Viitaluoma, joukkuettahan tässä kasataan ja sen palasten pitää täyttää tietyt reunaehdot. Esimerkiksi Hirso ja Viitaluoma ovat molemmat kotimaisia, tasokkaita EHT -tason senttereitä. Olisin paljon huolestuneempi, jos sisään olisi otettu nyt kaksi Markku Hurmetta Hirson ja Lopin sijaan. Mutta Markku Hurme nyt jatkoksi olisi jo ihan helvetin jees. Mieluummin vajaan 100ke:n Hurme kolmoseksi kuin 270ke:n Murray.
 

Betoz

Jäsen
Loppi - Hirso -kaksikolla voidaan lentää vaikka runkosarjan kärkeen, kun muu joukkue on balanssissa etenkin pakiston suhteen. Otin äsken esimerkiksi tämän kauden kestomenestyjän ja runkosarjan kakkosen Bluesin, joka meni Viitaluomalla ja Öhmanilla. Lopin ja Hirson pinnaero näihin lasketaan kymmenissä pojoissa. - - - Tähän vielä lisään runkosarjan ykkösen sentterit: Bros 53p (Loppi 58p) ja Sahldstedt 29p (Hirso 41p). Kaksikko Loppi-Hirso teki siis faktisesti enemmän pinnoja kuin Kärppien ja Bluesin tämän kauden 1. ja 2. senat. En siis ymmärrä miksi Loppi ja Hirso eivät lähtökohtaisesti voisi riittää? Pitääkö ensi kaudella sittenkin voittaa NY Rangers ja Kazan? Evätkö Kärpät, Jokerit ja Blues riitä?.
Veikkaan, että monia huolettaa lähinnä Lopin ja Hirson edustama pelaajatyyppi. On totta, että Loppi ja Hirso tekivät pisteitä. Ne eivät olleet niin sanotusti väärin tehtyjä. Mutta mieti näin: Jos sinulle tarjotaan viittä 40p kaudessa tehnyttä sentteriä, millä kriteereillä valitset niistä omasi? Kriteereinä toimisivat ainakin hinta, näytöt edellisiltä kausilta (ts. nousujohdanteisuus), kansallisuus - ja lopuksi pelaajatyyppi sekä henkiset ominaisuudet. Vai mitä?

Toki, kuten sanottua, Lopin pistemäärää ei voi vähätellä sanomalla hänen pelanneen Jantusen kanssa samassa ketjussa. Aika harva pelaaja tekee ne pisteet yksin, tiimikavereista huolimatta. Samanlailla HIFK:ssakin Lopille aiotaan - toivottavasti - tarjota hyvä laituri viereen. Ja on ihan eri asia pelata taitavassa valmennuksessa kuin jonkun Baxterin alaisuudessa.

Siitä huolimatta suurin osa varmasti toivoisi enemmänkin Bros-tyylistä hankintaa ykkössentteriksi. Broshan on lähes täydellinen paketti, ja on osoittanut sen viime kausina SM-liigassa. Mies osaa myös fyysisen pelin ja puolustamisen. Toisin kuin nämä taitelijasielut Loppi ja Hirso. Onko näistä henkisesti ja fyysisesti heikoista miehistä kantamaan joukkuetta eteenpäin vaikeina aikoina? Mitä tekee Hirso silloin, kun peli ei kuljekaan niin hyvin kuin pitäisi? Hirsolla meni tällä kaudella kakka housuun, kun astetta kovemmat jannut saivat juonesta kiinni. Ja silti tuli Golden Boylle yv-aikaa tasaisesti? Viimeiset 23 peliä (runkosarjan loppu+pleijarit) tehoin 2+9 - need I say more?

Itse sovittaisin kärkisenttereiksi mielummin "Bros"-Loppi -tyylisen ratkaisun. Hirso ja Loppi ovat liian samantyylisiä. Tosin tämä nyt on sanottukin tällä palstalla jo 100 kertaa. Halusin vain JHagille korostaa, että arveluttavat tekijät tässä ovat ne kentällä näkyvät seikat - eivät tilastot. Näin itse katson nöyrästä näkökulmastani asian. Keskusteluahan tämä vain on. Ensi kaudellahan sen vasta näkee, miten asiat oikeasti menevät. Voihan se olla, että Loppi-Hirson (mahdollisia) puutteita paikkaa loistava puolustus, taitavat laiturit ja tähtimaalivahti.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
JHag

Jos Hirso ja Loppi pelaa ensi kaudella kuten on pelannut viime aikoina PARHAIMMILLAAN niin ok mutta molemmat ovat sellaisia persoonia jotka voivat vaipua huonoimmillaan todella alas kuten Hirso tällä hetkellä. Hirson ura on niin ylös alas menoa että se siinä huolettaa onko miehestä kantamaan todella isoa roolia koskaan.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mitä tulee noihin Kärppien peleihin, niin on niitä muutama tullut nähtyä, ja nekin olivat liikaa. Konemaista peliä, luistelua ja maaleja. Ei tunnetta, värikkyyttä saatikka yllätyksellisyyttä

...Pelityyli Kärpillä on sellainen, että mikäli ottaisi pelaajilta nimet ja numerot selästä pois, niin ei sieltä erottaisi kuin ykköskentän. Tuo viimeisin playoff -peli oli ihan karmeaa paskaa, ei erottunut kolmannen erän loppua lukuunottamatta oikeastaan millään tavalla normaalista sydäntalven runkosarjapelistä.

No mutta sitä se Jalosen kiekko on, ja siihen pääset sitten ensi kaudella lähemmin tutustumaan. Se on ihan selvää, että Jalonen peluuttaa joukkuettaan Tapparaa vastaan siten, että pelit a) voitetaan (nerokasta) b) voitetaan mahdollisimman vähällä kulutuksella, ja silloin peli on aika pitkälti sen näköistä kuin mitä se oli keskiviikkona erityisesti 3. erässä. Jos Urama ei pian keksi lääkkeitä Kärppien voittamiseksi, niin tässä käy niin että tämä sarja päättyy himmaillen neljän pelin jälkeen, kun samalla Blues ja Jokerit väsyttävät toisiaan mahdollisesti kuuden tai seitsemän pelin verran huomattavasti kovemmassa sarjassa. On ihan turha olettaa, että Jalonen lähtisi voittamaan Tapparaa vaikkapa armottomalla taklauspelillä, koska vähemmän väsyttävä taktiikkakin tuntuu riittävän ja sitäpaitsi Nokka on viimeinen koutsi liigassa, joka lähtee muuttamaan taktiikkojaan sen takia, että yleisö viihtyisi paremmin (ja näyttää se halli tulevan täyteen tälläkin tavalla). Vielä selkeämpi esimerkki tästä oli vuodentakainen puolivälieräsarja heikohkon hyökkäyskaluston omannutta Pelicansia vastaan, jossa Kärppien yksinkertainen taktiikka oli nollata tiiviillä viisikkopuolustuksella Pelsut ja tehdä maali tai pari, mutta ei yhtään enempää. Pelit päättyivätkin tyyliin 2-1, 2-0, 2-1, 1-0 ja kansa haukotteli katsomossa. Seuraavissa sarjoissa Bluesia ja Jokereita vastaan olikin sitten ihan eri tahti. Pietilä vanhana kettuna osasi iskeä huomattavasti paremmin Kärppien heikkouksiin kuin Urama ja sen takia Ilves-sarja ihan erilainen.

Miksiköhän se Jere sinne alkukaudesta raahattiin? Vai onko kenties joku muukin taho nähnyt Kärpistä saman kuin minä?

Tuskinpa Jalonen ja johto Jereä hankki saalistamaan Oulusta uusia otsikoita Seiskaan tai edes viihdyttämään yleisöä, vaan tuomaan fyysisyyttä ja kiekollista osaamista Kärppäpuolustukseen. Siinä Jere onnistui toipilaanakin erinomaisesti ja iso ikävä tänne jäi kun asiat meni kuten meni.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Betoz: Ymmärrän hyvin tuon pointin, en kiistä sitä. Hirso ja Loppi eivät ole etukäteen ajateltuna mitään pomminvarmoja onnistujia. Mutta yhdessä asiassa he ovat jo "onnistuneet" ; he ovat kotimaisia ja selvästi edullisempia kuin joukkueesta poistuvat Guolla, Murray ja Vesce. Hirso ja Loppi ovat luokkaa 150ke per pää, heistä muodostuu yhteensä yksi Murrayn liksa. Ja rahaa jää sinne alakertaan. Molempien näytöt kuluneelta kaudelta ovat riittävät tähän saumaan.

Näyttöjen suhteen SM-liigan pistepörssi on valitettavasti ainoa mahdollinen paikka tutkailla pelaajien koko viime kautta. Ei minulla ainakaan ole miljoonaa näköhavaintoa Hirsosta tai Lopista. Eikä ole muiden seurojen scouteillakaan, siis minkään seuran. Kyllä pitkän runkosarjan tehot kertovat pelaajista jotain yhtä lahjomatonta kuin sarjataulukko seuroista. Samoin playoffien. Valitettavastihan pistepörssi kertoo tietenkin menneestä kaudesta, ei tulevasta. Jopas tämä olisikin nastaa, jos näin ei olisi...

Lopin suhteen en olekaan niin huolestunut tasonheittelystä kuin Hirson. Loppihan teki sen, mitä olen vuosikaudet toivonut omilta 1-ketjulaisilta: yli pinna per matsi sekä runkosarja että playoffit. Tässä yhteydessä voidaan toki tulla muualta määkimään, että pisteet olivat väärin tehtyjä ja kuka tahansa olisi sen ja sen rinnalla jne jne...Tämä on täyttä paskapuhetta, jokainen pinna on itse tehty ja kuten aiemmin playoffeista sanoin; se on lyhyt periodi, jonka aikana joka ainoa piste on tärkeä ja varmasti "tehty". Olisin helvetin iloinen, jos Kibe, Guolla, Vesce ja kumppanit olisivat myöskin nakutelleet pinna per matsi ja HIFK olisi nyt jatkossa, jolloin muut kävisivät täällä naukumassa, että ne olivat väärin tehtyjä pinnoja. Runkkarissa saattaa saada vielä joltain Kalpalta marraskuisessa HIFK/Jokerit/Pelicans -Kalpa -matsissa helppoja pisteitä ottelun päättyessä 7-1. Playoffpisteet ovat uniikkia tavaraa. Diggaan Jukka Jalosen pelinäkemyksestä, hän tyypitteli mielestäni hienosti Lopin; hyvin lähellä EHT-tasoa jo nyt, hyvä pelisilmä ja kädet, puolustavassa roolissa hyvä, puutteita vielä kaksisuuntaisessa pelissä ja tilannekovuudessa. Hyvä prospekti ja hienosti ruokki Jantusta. Hirsokin on parhaimmillaan onnistunut jopa maajoukkueessa. Milloin viimeksi HIFK;sta on ollut sentteri maajoukkueessa? Tai edes hyökkääjä?

Homman nimi on se, että kaikki SM-liigaseurat pelaavat niillä korteilla, joita on annettu. Ja senttereitä saalistellaan SM-liigaympäristöstä. Jarkko Immonen olisi kelvannut joka ainoalle seuralle, mutta hän jatkaa Jypissä. Kyllä näille markkinoille jääneet kuumimmat kotimaiset sentterinimet olivat joka tapauksessa Viitaluoma, Hirso ja Loppi. Santalan diilitilanteesta en tosin tiedä. Bros on sillä tasolla, mistä siirrytään todennäköisemmin ulkomaille. Joten kun vaihtoehtoina olisivat olleet Guollan ja/tai Murrayn jatko vs. kaksi kotimaista, jolloin jää rakennusaineita alakertaan, oli tuo tunteita herättänyt signaus loppujen lopuksi kliininen järkiratkaisu. Eipä ollut paljon vaihtoehtoja. HIFK halusi Viitaluoman ja Hirson ensisijaisesti, HPK maksoi Viitaluomasta enemmän ja hyvä, että HIFK sai Lopin. Hän oli muutenkin seuraavana listalla. Ketään kovin merkittävää ei mennyt ohi, kun saatiin kolmesta liigan halutuimmasta vapaasta kotimaisesta sentteristä kaksi sisään. Kolmen ulkkarin sääntö on aika rankka. Bros sisään, niin "Giroux" jää saamatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös