Summanen - uusi valmentaja?

  • 203 654
  • 539
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Summanen olisi sinun mielestäsi riski pitkällä sopimuksella valmentajaksi, niin minkälainen riski olisi palkata Toivolan näytöilä valmentaja kolmen vuoden sopparilla, ihan niin idiotteja en usko löytyvän edes HIFK:n päättävistä elimistä.

IFK palkkasi herran nimeltä Bob Francis.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Veikkaajassa on menty viime aikoina aika raskaasti pieleenkin ennustuksien kanssa. Esimerkiksi Mäkiaho HIFKiin ei loppujen lopuksi ollut lähelläkään. Nyt noissa spekulaatioissa on tulta. Kyllähän näistä on ollut täälläkin juttua. Pakko heittää sen verran kylmää vettä niskaan Summasen suhteen, että tietääkseni hänen valmentamisensa SM-liigassa ei ole ainakaan ensi kaudella vielä mahdollista. Vaikkakin äijän kanssa on neuvoteltu ja asioita yritetään ratkoa.

Summanen on monessakin mielessä HIFK:n ykköshaave ja vaikea sellainen. Vaikka Summanen olisi täysin vapaa edellisistä diileistään, olisi kolmen vuoden sopparin rakentaminen hänen kanssaan Iisakin kirkko -tyyppinen urakka. Juuri tämän vuoksi Toivola on kuvassa mukana ja kovin moni HIFK:ssa haluaisikin pelata varman päälle ja kotiuttaa nyt "edes" Toivolan. On täysin mahdollista, että toinen jalka Summasessa kiinni HIFK päästää Toivolan menemään ja tietenkin aitoon HIFK-tyyliin jää myös ilman Summasta.

Pena puhuu paskaa. Hän on neuvotellut sekä Summasen että Toivolan kanssa. Ja pitänyt samaan aikaan Baxterin puolia. Siis ainakin antanut Baxterin ymmärtää näin. Penahan pelaa suvereenisti monilla korteilla keskeisimpänä tavoitteenaan saada itselleen jatkoa. Baxterin miehenä mahdollisuus tähän on zero. Niinpä Summanen ja Toivola ovat itse asiassa Penan parhaita kavereita tällä hetkellä. Summasen kanssa Penalla on paljon pidempi kontakti; Summanenhan oli toiveissa myös Francisin seuraajaksi. Toivolalle on ilmaistu kiinnostus vähän samaan tyyliin kuin Hannes Hyvöselle; "Tällaisia ehtoja et muualta saa, ei kannata muualle mennä, mutta ei me nyt tätä kiinnikään lyödä." Itse kukin voi päätellä kuinka motivoivaa on tällaisessa tilanteessa roikkuminen. Toivola itse on kiinnostunut HIFK:sta, eikä erityisemmin peittele sitä. Lauantain jälkeen hän kommentoi eräälle HIFK-taustahenkilölle peliä "Eikös tuossa ollut aika hyvä työnäyte?". Jos Toivolan kanssa pähkäillään vielä pitkään, Gagsin ennustus toteutuu ja Jokerit nappaa Toivolan. Mutta Jokereissakin Toivola on vain hyvä kakkonen. Ykkösvaihtoehto on tietenkin Aravirta.

Minulle kelpaisivat molemmat vaihtoehdot erinomaisesti. Siis Summanen ja Toivola. Tällainen ero näissä äijissä kuitenkin on: Summanen on kiistatta kovassa maineessa pelaajien kehittäjänä ja hän olisi pelaajamarkkinoilla melkoinen magneetti. Toivolaa ei tunneta hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä. Mutta hän on erinomainen "konseptivalmentaja" eli tietyn systeemin osaaja. Hän tarvitsee tietynlaiset pelaajat. Juuri sellaista materiaalia kuin Ässissä oli ja Lukossa on; isoja, ilkeitä ja mieluummin kokeneen kuin nuoren joukkueen. Kummassakin on puolensa. Itse asiassa mielenkiintoisen erilaisia nämä sällit kaikkiaan. Toivola olisi riskinä pienempi, Summasen riskialttiutta tuskin tarvitsee erikseen mainitakaan.
 
Viimeksi muokattu:

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toivola olisi riskinä pienempi, Summasen riskialttiutta tuskin tarvitsee erikseen mainitakaan.

Toden totta, Toivalan kanssa ei ole riskiä menestyä, Summasen kanssa sellainen pieni riski on olemassa. Ei voi todellakaan käsittää niitä, jotka pitävät Toivolaa Summasta parempana valintana. (Itse tosin epäilen, että kyseessä on vain "happamia sanoi kettu" -ilmiö, kun Summasta ei voi saada). Varmaan tässä haetaan valmentajaa, jolla on joskus ollut hyvää tuuria, sillä kaikki jääkiekossa perustuu siihen peiliinkatsomisen lisäksi.

Toivola on kiva, kun tuo faneille silmänlumeeksi tötinää ja lötinää, mutta on samalla harmiton seuran johdolle, koska ei vaadi mitään. Siis varma HIFK-valinta.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivola on kiva, kun tuo faneille silmänlumeeksi tötinää ja lötinää, mutta on samalla harmiton seuran johdolle, koska ei vaadi mitään. Siis varma HIFK-valinta.
Just näin.
Summanen ei jättäisi kiveäkään kääntämättä menestyksen eteen. Siinä putoaisi moni paska rattailta samalla ja tuulettaisi organisaatiota.
Toivolalle taas riittää se että saa valmentaa Hifkiä - menestyksellä ei niin väliä. Aivan kuten ei ole Hifkin johdollekaan.
Se että Toivolan Lukko voittaa Hifkin ei ole kovin kummoinen meriitti. Tuolla Lukon joukkueella pitäisi materiaalin suhteen olla kärkipäässä. Toivola on saanut rakentaa joukkueen rauhassa ja parempaa tulosta pitäisi/olisi pitänyt syntyä niin tällä kuin viime kaudella. Kai sekin jotain kertoo ettei Lukon johto yritä edes pitää kiinni Toivolasta.
 

Stigu

Jäsen
Apassin kanssa samoilla linjoilla Summasesta ja Toivolasta. Toivola on ns. low risk low reward-tyylinen valmentaja, jonka myötä saataisiin taattua tutinaa ja tötinää, mutta mestaruus saattaisi ollakkin sitten vaikeampi haaste. Tänä marraskuisena iltana herran vuonna 2007, kun IFK:n brändistä on tuhottu kaikki mahdollinen, ottaisin kyllä ilomielin vastaan pelkästään rymistelevän, ison ja ilkeänkin IFK:n.

Summanen onkin sitten high risk high reward-tyylinen hankinta, ja hänen valmennuksessaan saattaisi kyllä mestaruuskin olla mahdollinen, mutta toisaalta organisaatio voisi myös päätyä kunnon kaaokseen.

Kumpikin herroista kelpaa, mutta isoimpana toiveenani ensi kauden suhteen on kyllä se, että itse Mestari, kaikkien tunareiden Äiti ,saadaan kenkäistyä ulos IFK:sta. Sen takia onkin erittäin huolestuttavaa, jos Pentti käy tällä hetkellä noita ensi kauden valmentajaneuvotteluita.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kumpikin herroista kelpaa, mutta isoimpana toiveenani ensi kauden suhteen on kyllä se, että itse Mestari, kaikkien tunareiden Äiti ,saadaan kenkäistyä ulos IFK:sta. Sen takia onkin erittäin huolestuttavaa, jos Pentti käy tällä hetkellä noita ensi kauden valmentajaneuvotteluita.
Juuri näin. Pena saa asiat sen verran kovalla prosentilla epäonnistumaan, että taitaa olla ihan se ja sama, kuka valmentaja palkataan. Pystyn jo elävästi kuvittelemaan tilanteen, kun Pena viikset väpättäen selittää tiedotustilaisuudessa, jossa Summasen 3v soppari julkistetaan, että "nyt palautetaan HIFK sarjan kestomenestyjäksi". Projekti päättyy sitten viimeistään ensimmäisen kauden jouluun mennessä, kun Summanen ei pysty valmentamaan pakkopaita päällä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Summanen onkin sitten high risk high reward-tyylinen hankinta, ja hänen valmennuksessaan saattaisi kyllä mestaruuskin olla mahdollinen, mutta toisaalta organisaatio voisi myös päätyä kunnon kaaokseen.

Tuon orgnisaatio pitäisi sulkea muutamaksi vuodeksi pimeään huoneeseen ja antaa Summasen hoitaa homma suvereenisti, mitä tulee joukkueen kokoamiseen ja pelaamiseen. Riittävä budjetti käyttöön, niin uskoisin HIFK:n pelaavan vuosi toisensa jälkeen sijoista 1-4 ammattilaisen johdolla.

Mutta niin kauan kun Pentti saa neuvotella ja rakentaa jotain, ei yksi Summanen pysty mihinkää, kaikkien tunareiden isä eli Matikainen pystyy munaamaan kyllä kaiken. Epäilen tässäkin käyvän, kuten eräs nimimerkki jo ennusti eli kun herra tj on aikansa leikkinyt valmentajaehdokkaiden kanssa, niin huomaamme, että meillä on valmennuskaksikkonan Rindell/ Lindfors kolmen vuoden sopimuksella. Puhuttaessa HIFK:n organisaatiosta kuolematon lause pessimisti ei pety käy hyvin yksiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siis kyllähän Summanen olisi meikäläisenkin papereissa aika vakuuttava. Tiedän vaan, että käytännössä hänen suhteensa ollaan kovin kaukana toteutumasta. Valitettavasti.

Tässä tilanteessa HIFKin pitäisi tehdä kuitenkin jotain ja tässä tärkeysjärjestyksessä: 1) uusi toimitusjohtaja 2) uusi valmentaja. Jostain tämä on aloitettava ja nyt on edettävä ns. pienemmän pahan taktiikalla, askel kerrallaan. Valmentajarintamalla tämä tarkoittaa sitä, että ensisijaisena hommana kaikki mahdollisuudet Baxter-Rindellin jatkamiselle ensi kaudella on lukittava välittömästi pois. Jos tämä onnistuu Toivola signaamalla, signataan Toivola. Koska muuten ei jää ketään signattavia. Ja eikös vaan selvästi kuulu tännekin asti kuinka Kiva-harri hykertelee odottaessaan ykköskoutsin pestin putoavan hänen syliinsä kypsän omenan tapaan? Itse asiassa signataan vaikka Dave King, kunhan signattava on joku muu kuin Baxter tai Rindell.

edit: Jos HIFK ottaa hyvän projektivalmentaja Toivolan ja Pena jää, HIFK ei missään tapauksessa menesty. Toivola antaa selkeät raamit pelaajahankinnoille, Pena menee markkinoille ja tuo sieltä kovasia ja korhosia. Mitä veikkaatte, olisikohan Summanen tyytyväinen asemaansa valmentajana, jos Pena olisi pelaajahankinnoista vastaava taho?
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Valmentajarintamalla tämä tarkoittaa sitä, että ensisijaisena hommana kaikki mahdollisuudet Baxter-Rindellin jatkamiselle ensi kaudella on lukittava välittömästi pois. Jos tämä onnistuu Toivola signaamalla, signataan Toivola. Koska muuten ei jää ketään signattavia.

No juuri noinhan IFK on tähän saakka toiminut, sulkemalla pois edellisiä valmentajia kerta toisensa jälkeen. Kokeillaan, että jokohan tuo onnistuisi, kun kerran pääsi jonkun joukkueen kanssa finaaliin asti. Sitten taas havaitaan, että käsiin jäi vain kasa paskaa ja eikun uudelle kierrokselle. Hyvin näyttää toimivan.

Ei tuo oikeasti voi noin mennä, että vain varmistetaan, ettei joku määrätty valmentaja valmenna ja valitaan koko ajan vain (näennäisesti) pienempi paha. Jos organisaatiossa olisi yhtään osaamista, se yrittäisi valita parhaan mahdollisen eikä parempaa kuin nykyinen huono. Toivolan tasoisia valmentajia löytyy työttömyyskortistosta joka hetki, nyt ja ensi kesänäkin.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Juuri näin. Pena saa asiat sen verran kovalla prosentilla epäonnistumaan, että taitaa olla ihan se ja sama, kuka valmentaja palkataan. Pystyn jo elävästi kuvittelemaan tilanteen, kun Pena viikset väpättäen selittää tiedotustilaisuudessa, jossa Summasen 3v soppari julkistetaan, että "nyt palautetaan HIFK sarjan kestomenestyjäksi". Projekti päättyy sitten viimeistään ensimmäisen kauden jouluun mennessä, kun Summanen ei pysty valmentamaan pakkopaita päällä.

Kertoisitteko ny minullekkin missä oraganisaatiossa on päädytty kunnon kaaokseen Summasen ollessa valmentajana? Siis muuhun kuin mestaruuskaaokseen kaksi kertaa.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Sorry kiljoitusvilheitä, tässä pokerinpeluun lomassa parannan jääkiekkomaailmaa....
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertoisitteko ny minullekkin missä oraganisaatiossa on päädytty kunnon kaaokseen Summasen ollessa valmentajana? Siis muuhun kuin mestaruuskaaokseen kaksi kertaa.
Jos lukisit tarkemmin tuon viestin, niin huomaisit, että sen ei ollut tarkoitus mollata Summasta. Vastataan kysymykseen kysymyksellä: missä organisaatiossa ei päädytä kunnon kaaokseen Pentin ollessa toimarina? Pointti oli siis se, että oli Summanen kuinka hyvä valmentaja tahansa, niin Pena satavarmasti tuhoaa sen tuomat edut penailullaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Toivolan tasoisia valmentajia löytyy työttömyyskortistosta joka hetki, nyt ja ensi kesänäkin.

Oletko oikeasti sitä mieltä, että Baxter-Rindell olisi säilyttämisen arvoinen kaksikko Toivolaan verrattuna? Kamoon, annetaan nyt miehelle tilaisuus ennenkuin ammutaan alas.

Ei ole kyllä helppoa HIFK-valmentajalla. Kun olet duunissa, kaikki haluavat sinut ulos. Kun sinut palkataan sisään, kukaan ei olisi halunnut juuri sinua. Jos organisaation ympäristö, esimerkiksi tämä Jatkoaika, on täynnä toiveita sen suhteen, että valmennukseen pitäisi saada muutos, tietenkin organisaatio reagoi tähän muuttelemalla koko ajan valmennusteamia. Jokainen kenkää saanut valmentajahan on ollut Araa lukuunottamatta sellainen, jolle fanitkin ovat halunneet antaa kenkää. Käsi sydämelle: en muista, että kukaan valitti, kun Lehkonen sai fudut. Tai Mälkiä. Tai Alpo (ei uusittu sopimusta). Tai Francis. Minunkin mielestäni fudut ovat olleet ansaittuja ja minunkin mielestäni Baxter olisi pitänyt jo ulostaa. Siltikään en jaksa ampua alas joka jannua ennenkuin olen edes jonkun verran nähnyt hänen otteitaan käytännössä. Myös Shedden sai aluksi "floppien floppi" -vastaanoton. Maailman vaikein duunihan tässä on kyseessä.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Jos lukisit tarkemmin tuon viestin, niin huomaisit, että sen ei ollut tarkoitus mollata Summasta. Vastataan kysymykseen kysymyksellä: missä organisaatiossa ei päädytä kunnon kaaokseen Pentin ollessa toimarina? Pointti oli siis se, että oli Summanen kuinka hyvä valmentaja tahansa, niin Pena satavarmasti tuhoaa sen tuomat edut penailullaan.

Sorry, ei olisi pitänyt lainata tekstiäsi kun tarkoin viestini lähinnä tälle kaaosteoria Summanen-osastolle.
 

scholl

Jäsen
Kertoisitteko ny minullekkin missä oraganisaatiossa on päädytty kunnon kaaokseen Summasen ollessa valmentajana? Siis muuhun kuin mestaruuskaaokseen kaksi kertaa.

Joku siinä kuitenkin on, että:

- IFK olisi halunnut jatkaa Westerlundin, muttei Summasen kanssa
- Summanen sai fudut maajoukkueesta
- Summanen sai fudut Bluesista

Riidanhaluinen kaveri. Voi menestyä todella hyvin, mutta vaikea kuvitella, että olisi pitkään maisemissa.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oletko oikeasti sitä mieltä, että Baxter-Rindell olisi säilyttämisen arvoinen kaksikko Toivolaan verrattuna?

No ei tietenkään. Molemmat joutaisivat mennä jo nyt, mutta tietysti vasta Penan jäljessä samalla ovenavauksella. Eihän nämä voi olla ainoat vaihtoehdot. Tai no, Matikaisen HIFK:lle ehkä voikin olla.

Kamoon, annetaan nyt miehelle tilaisuus ennenkuin ammutaan alas.

Siltikään en jaksa ampua alas joka jannua ennenkuin olen edes jonkun verran nähnyt hänen otteitaan käytännössä.

Ei HIFK:n pitäisi olla paikka, jossa kokeillaan onnistuisiko se valmentaminen kenties. Toivolan otteet on nähty jo. Ei ole mikään sateentekijä, vaikka rajallisella materiaalilla onkin operoinut. Aravirran Pelicans on huonommalla pelaajamateriaalilla Lukon edellä, eikä Arakaan pystynyt tuomaan HIFK:lle menestystä (asiaan oli toki osansa muilla ammattitaitoisilla sähläreillä).

Juuri tuollaista toivotaan, toivotaan, Toivola touhua HIFK:n toiminta on viime vuodet ollut. Sopii toki erinomaisesti keskinkertaisuutta tavoittelevaan brändiin, sitä en kiistä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi menestyä todella hyvin, mutta vaikea kuvitella, että olisi pitkään maisemissa.
No mites tässä on viime vuodet menneet?
2000-luvulla ei ole juurikaan menestystä näkynyt eikä valmentajat olleet pitkään maisemissa. Saataisiin edes toinen asia korjattua.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
- IFK olisi halunnut jatkaa Westerlundin, muttei Summasen kanssa
- Summanen sai fudut maajoukkueesta
- Summanen sai fudut Bluesista

Kaikki tuo on totta, mutta siltikin tässä on kaveri, joka on kaukana HMV -virkamiehestä. Intohimo ja HIFK liittyvät kuitenkin jollain tavalla yhteen ja jos saisin riitelevän Psyko Summasen kolmeksi kaudeksi vaikkapa kahden finaalipaikan kera, niin ottaisin ilman muuta. Ei sen niin väliä, että toimistolla kaikki eivät ole ylimpiä ystäviä keskenään, kunhan homma toimii kaukalossa.

Niin, HIFKin valmentajaspekulaatio on kääntymässä "Ei ainakaan Toivolaa" -suuntaan. Edelleen kysyn miksi? Mainitkaa joku valmentaja, joka on tullessaan ollut absoluuttisen varmasti hyvä signaus. Löytyy yksi nimi eli Aravirta. Summanen ja Westerlundkin tuntuivat katastrofilta. Mielestäni sellaista ei ylipäätään ole olemassakaan kuin "takuuvarma voittava valmentaja" tai "takuuvarma voittava maalivahti". Näissä asioissa pitää olla nenää ja sitä...mikä se nyt oli, niin pitkäjänteisyyttä. Jukka Jalonenkin olisi lentänyt kuin leppäkeihäs HIFK:sta vastaavilla alkukausien suorituksilla kuin HPK:ssa. Ei tämä kuulkaa niin mene, että jossain on kaveri, jonka signauksen kaikki allekirjoittavat hoosiannaa huutaen ja joka tuo meille satavarmasti kultaa ja kunniaa.

Markkinoilla on elettävä niiden ehdoilla. Kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että ei enää ulkomaalaisia kokeiluja? Niinpä katseet kääntyvät niihin kotimaisiin, joita on edes teoriassa vapaana: Summanen, Toivola, Jortikka, Tamminen. Nämä ainakin. Jortikan ja Tammisen viime vuosien näytöt SM-liigasta? Summasen näytöt SM-liigasta? Näistä kavereista Toivolalla on kuitenkin taskussaan hopea vain kahden kauden takaa. Vai oliko se väärin menestytty?

On sairaan helppoa vain valittaa. Olisi paljon nastempaa lukea perusteluja henkilöihin liittyville negaatioille ja realistisia näkemyksiä vaihtoehdoista. Näistä on päästy vääntämään ihan hyvin muistaakseni Peliesitykset -ketjussa. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tarvitaan muutoksia ja niitähän ei voi tehdä sillä oletuksella, että pelataan samanaikaisesti varman päälle ja pidetään nykytilanteesta kaikki etäisestikin hyvä ja potentiaali. Eli ei luovuta pelaajista tai valmentajista ennenkuin on monivuotiset absoluuttisen varmat näytöt, että huono on. Tämäkin on aitoa penailua ja Penan pitkä ura HIFK:ssa perustuu juuri tällaiseen ajatusrakennelmaan; jospa se vielä...? Jääkiekko on hektinen laji ja vaikka pitkäjänteisyys on pakollista, niin joku raja siinäkin. Esimerkiksi Baxter on mielestäni tilaisuutensa saanut ja näyttönsä antanut. Kuka näkee hänessä yhä pitkäjänteisen projektin kantavan voiman? Kannattaisin itse Baxterin pitämistä tässäkin sarjatilanteessa, jos näkisin, että menestymättömyyden syy ei ole valmentajassa ja joukkue pelaa itse asiassa tasoonsa nähden hyvin. Nyt ei ole tällaisia merkkejä. Päinvastoin, joukkue on hyvä, mutta valmentajamme ei pysty voittamaan sillä, koska hänen pelisysteeminsä luo käsittämättömän vähän tekopaikkoja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Juuri tuollaista toivotaan, toivotaan, Toivola touhua HIFK:n toiminta on viime vuodet ollut. Sopii toki erinomaisesti keskinkertaisuutta tavoittelevaan brändiin, sitä en kiistä.

No nythän sieltä rupeaa jotain aukeamaankin, kiitos vastauksesta. Kerro nyt samantien, kuka on sinun ehdotuksesi HIFKin ensi kauden valmentajaksi? Pelkkä Summanen ei riitä, hän on minunkin ehdotukseni, mutta koetetaan pysyä realismissa ja lähteä siitä mahdollisuudesta, että Summasta ei todennäköisesti saada. Mua kiinnostaa oikeasti miten tilanteen ratkaisisit? Ja siis todellakin: Matikainen ulos samalla ovenavauksella kuin Baxter-Rindell, tästä ei kahta sanaa.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
K

Niin, HIFKin valmentajaspekulaatio on kääntymässä "Ei ainakaan Toivolaa" -suuntaan. Edelleen kysyn miksi? Mainitkaa joku valmentaja, joka on tullessaan ollut absoluuttisen varmasti hyvä signaus.

Itse ymmärrän toki ihmisiä, jotka ottaisivat Summasen mielellään Hifkiin, vaikka itse en tätä haluisi, mutta tätä anti-Toivola liikettä on vaikea ymmärtää. Itse listasin asioita, joita Hifkin seuraavalta valmentajalta haluaisin ja näihin kuuluu mm. fyysisyys, tappelut, moderni pelitapa, kotimaisuus (mieluiten helsinkiläinen), värikäs persoona joka sanoo muutakin kun että parhaiden olisi pelattava paremmin, valmentaja jolla on jo kokemusta ja menestystä liigassa jne.. Yllättävän usein jäljelle jää Toivola, kun lähden tätä purkamaan.

Oikeasti hei. Kaudella 2005-06 Ässät voitti hopeaa tiputtamalla välierässä Kärpät. Runkosarjassakin sijoitus oli viides, mikä oli loistava suoritus sillä materiaalilla. Siinä sivussa tapeltiin ja otettiin enemmän jäähyjä kun Sheddenin HIFK.

En väitä, että Toivola olisi varma menestyskortti, mutta kuka oikeasti on? Sitä kyllä väitän, että Toivola jos joku on HIFK:n näköinen valmentaja, ja nyt en tarkoita niitä hampaita.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Antoipa Toivola jäätävän näytön tänään.
Siinä olisi meillä uusi Heikki Mälkiä.
Se että nyt on huonot valmentajat, ei pidä riittää syyksi hommata keskinkertaisuuksia.
Summanen tai Aravirta.
 

Vegas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se että nyt on huonot valmentajat, ei pidä riittää syyksi hommata keskinkertaisuuksia.
Summanen tai Aravirta.
Niin kauan kuin IFK:oon johto koostuu henkilöistä keiden päänsisuksista leivotaan joulupipareita, ei tämän tason valmentajia meillä nähdä. Olen puhunut, jag har talat.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Antoipa Toivola jäätävän näytön tänään.

No älä nyt yhden ottelun perusteella. Sillä systeemillä kaikilla on huonot näytöt. HIFKiä vastaan tuli aika hyvä näyttö, 4-0.

Summanen tai Aravirta.

HIFK on nerokas seura, molemmat ovat jo olleet meillä! Kumpikin edellä mainituista herroista olisi aivan loistava valinta ja Toivolaa edellä. Ja lisäksi kumpikaan ei ole toistaiseksi signannut minnekään muuallekaan. Joten mistäs sen tietää. Olen kuitenkin ääriskeptinen HIFKin suhteen, koska HIFK ei osaa clousata diilejä markkinoilla silloin kun pitäisi. Koskee sekä pelaajia että valmentajia. Olisi valtavan hienoa, jos esimerkiksi The Uusi Hallitus tekisi koko ajan kovaa duunia saadakseen Aran tai Summasen ja antaisi Toivolan mennä. Näin tapahtuu kuitenkin vain saduissa ja Kärppien tyyppisissä seuroissa. Tosielämässä HIFKin operatiivinen johto on uskottu toimitusjohtajalle, jonka oma jatko on täysi arvoitus. Tämä tikittävä aikapommiko funtsisi tällä hetkellä HIFK:n muutaman vuoden kehitysprojektia ja laatisi pitkän tähtäimen strategioita? Unohdetaan koko juttu. Ottaen huomioon HIFK-organisaation kyvyt ja valmiudet hektisillä kiekkomarkkinoilla olisin tyytyväinen, jos Penan ruletti osuisi Toivolaan sen sijaan, että kokeiltaisiin Baxteria ja Rindelliä vielä yhden kauden verran.

Keskinkertainen Toivola? Siis mies, joka vei Ässät toissa kaudella finaaliin. Se on faktisesti parempi suoritus kuin mihin Aravirta kykeni HIFK:ssa. HIFKin materiaali Aran pronssikaudella oli suhteellisen saman veroinen kuin Ässillä oli heidän hopeakaudellaan. Eikä Aravirta toistaiseksi ole voittanut tällä kaudella vielä mitään, vaikka joukkueensa juuri nyt hienosti pelaakin. Itselleni jäi Aravirrasta maajoukkueajoilta "ikuinen hopea" -maku kuitenkin. Mälkiällä ja kumppaneilla ei ollut edes Toivolan veroisia näyttöjä tullessaan, Sheddenistä puhumattakaan. Nykyisistä SM-liigavalmentajista vain Aralla ja K.Jalosella on kovemmat näytöt, Sheddenillä suunnilleen samanveroiset. K. Jalosta emme saa, emme myöskään Sheddeniä takaisin enkä usko Araankaan. Vaikka mielelläni ottaisinkin hänet. Ei Toivola aivan niin lohduttoman toivoton tapaus kuitenkaan ole kuin täällä annetaan ymmärtää. Baxter on lannistanut kyllä kaikenlaisen positiivisuuden täältä. Alkusyksystä häntä pidettiin hyvänä koutsina, minä mukaanlukien. Hänen epäonnistumisensa on ilmeisimmin vetäissyt ainutlaatuisen syvät haavat. Näin pessimistisiä HIFK-tunnelmia en muista olleen aikoihin. Veikkaan, että Summasenkin signaaminen toisi tälle saitille enemmän valituksia kuin kehuja. Tähän on tultu. Kiitokset tästäkin kuuluvat Penalle & co:lle.
 

kibe84

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja kakkosena Pelicans, ULUVFC #71, DEFC #50
Itse kyllä näkisin Summasen tai Toivolan puikoissa ennemmin kuin Aravirran. Aravirta on kyllä taktisena valmentajana varmasti yksi parhaimmista mutta valitettavasti mallia Mikki Hiiri. Aravirran pelityyliin jos kuuluisi taklaukset niin ottasin kiljuen vastaan mutta kun ei tunnu kuuluvan (tai no jos niitä nyt pelityylin voi niitä taklauksia laskea mut kuitenkin). Itse olen aikoinaan ihastunut Hifk:n sen takia kun siellä taklattiin kovaa ja meno oli muutenkin vauhdikasta. Toivola on esimerkiksi taas aivan toisesta päästä hankitaan isoja ja kovia ukkoja taitomiesten lisäksi ja pelataan kovaa. Sopii mun Hifk:hon kuin nyrkkisilmään. Lisäksi Summasen kyllä kelpuuttaisin valmentajaksi sen riskinkin uhalla.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmentajakoukerointiakohan tämäkin.....

Hänen epäonnistumisensa on ilmeisimmin vetäissyt ainutlaatuisen syvät haavat. Näin pessimistisiä HIFK-tunnelmia en muista olleen aikoihin. Veikkaan, että Summasenkin signaaminen toisi tälle saitille enemmän valituksia kuin kehuja. Tähän on tultu. Kiitokset tästäkin kuuluvat Penalle & co:lle.
IFK:n olisi tosiaankin, kuten olet todennutkin, pikimmiten saatava uusi ja ennenkaikkea markkinoilla uskottava TJ tai UTJ. Sen jälkeen neuvottelut voisivat lähteä hiukan paremmille uomille, eikä ehkä niinkään paljon tarvitsisi tyytyä toivotaan toivotaan ratkaisuihin. Itselleni Toivola on todella suuri kysymysmerkki, mutta ainakin se maininttu tutina ja tötinä palaisi hänen myötänsä kaukaloon. Uskon myös IFK:lla olevan kaikesta huolimatta enemmän pelimerkkejä, kuin esim. Ässillä hopea kaudellaan, joten siinä mielessä voisi ajatella IFK:n vaikkapa menestyvänkin Toivolan alaisuudessa. Tämä tosin vaatisi äärimmäisen onnistunutta scouttausta ja kuten hienosti sanoit "clousaamista" ns."tärkeiden" hankintojen kohdalla.
Itse kuitenkin miettisin Toivolan tapauksessa esim. täälläkin väläyteltyä vaihtoehtoa, jossa kakkoseksi otettaisiin Surenkin. Tämäkin kaveri meinaan voisi olla kasvamassa hissuksiin näiden liigakelpoisten valmentajien kastiin...tai sitten ei...!!
Mutta koska en haluaisi nyt taas sortua tuohon yltiöpessimismiin, niin suodaan nyt sitten hiukan uskoa case Toivolalle, mutta varauksella jossa Jalosen kanssa kannattaa tehdä jo esisopimus 2 vuoden maajoukkuepestin jälkeiseen tilanteeseen, sillä en usko narrien olevan kaverin ykkösvaihtoehto nykyisen maajoukkuevirityksen vuoksi. Silloin olisi edes pieni varmuus siitä, että parin mahd. pilalle menneen kauden jälkeen olisi edes ihka oikeata valoa tunnelin päässä.
Ja koska ymmärtääkseni Arvirran narripestiin kuulunee jälleen kerran tarjous maajoukkuepestistä (joka jo itsessään tekee neuvottelun herran kanssa IFK:lle mahdottomaksi), heti 2:n Jalosen kauden jatkoksi. Joten Arankin narripesti on enenintään 2 kauden mittainen ja sen jälkeen hjalmari on taas kieli pitkällä naamsta ulkona yhdessä sen komean autokauppiaan kanssa liiton ovella kuolaamassa. Joten Jalosta ei kannattane jättää huomiotta jatkoa ajatellen, ellei sitten kaikkea lasketa Summaskortin varaan siinä vaiheessa, kun hän vapautuu nykyisistä rasituksistaan, ja olisi sitäkautta mahdollisesti paremmin sainattavissa IFK:n leipiin.
Mielestäni IFK:n siis kannattaisi nyt tehdä suunnitelmat vähän pidemmällä aikavälillä ja rauhoittaa tilanne IFK:n perinteitten mukaisiksi. Eli annetaan taas valmentajille palikat ja työrauha (poikkeuksena päxteri, jolle ei tartte antaa kuin menolippu siperian aroille Matikainen matkavarusteenaan, ai niin ja sou veri nais harrynkin voi laittaa samaan junaan...pöh no laitetaan Lindfors kanssa..)!

Toki sitten on olemassa vielä se toinen vaihtoehto ns. vararengas. Eli jollain konstilla, esim. tarjoamalla niin tolkutonta diiliä ryhmä päxterille, että saadaan heistä kertakaikkiaan niin kiinnostavia, että hjalmari ja kauppias haluavat ostaa koko ryhmän IFK:n harmiksi, (jossa diilissä päxteri saa myös maajoukkueen ykköskoutsin pestin veri nais harryn kanssa ja Jalonen tiputetaan kotiin jääväksi kolmosvalmentajaksi. Sitten se onkin jo aivan sama kuka IFK:ta valmentaa, niin ainakin Moberg saa riittävän tyydytyksen kaudelta aikaiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös