Yleisurheiluvuosi 2019

  • 195 120
  • 1 085

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Suomalainen peruspessimismi nostaa päätään. Korte on ollut toistaiseksi tällä kaudella paras yleisurheilijamme kaikki lajit huomioiden ja kun tulee yksi tasolleen vaisumpi kisa, se nähdään todisteena siitä että taso alkaa laskea.
Toisaalta taas, mikäli Korte kisailee Dohassa vaisusti, kirjoittaja voi nostaa edellisen kirjoituksensa esille onnistuneena "mitäs minä sanoin" kirjoituksena ja tähtihetkenä jatkiksen yleisurheilu-keskusteluissa.

Tästä kirjoituksesta samaa mieltä. Varsinkaan kun ei se Korteen SE-juoksu mikään yksittäinen tähdenlento ollut, vaan noita hienoja tuloksia on nähty pitkin kautta. Samaan hengenvetoon on todettava, että Korte itse tekee kyllä itsestään vapaata riistaa kaikenlaiselle pilkalle tuolla some-kommentoinnillaan. Eilisen kisan jälkeenkin on kirjoittanut varmaan 10 twiittiä siitä kuinka se vamma nyt haittasi ja kylmä ilma ei sovi hänelle ja kuinka Kalevan kisat ei ole koskaan merkannut hänelle mitään. Ensi viikonloppuna Superliigassa on sitten paikka näyttää ”nettitrolleille”.

Reitti, jolla Huntington saavuttaisi 6300 pistettä:
-pituudesta sama tulos kuin Tampereen GP-kisassa eli 656. Tämä täysin mahdollista, koska Marialla ainakin juoksu tuntuu kulkevan, ja Lappeenrannan hiekkalaatikolla hypättiin eilen erinomaisia tuloksia, joten suorituspaikka on hyvä.
-keihäästä 43 metriä. Marian ennätys viime kesän Kalevan kisoista 43,58.
-800 metriä 2.24. Marian ennätys viime kesän Kalevan kisoista 2.23,87.
—> lopputulos 6308 pistettä.

Mielestäni täysin mahdollisuuksien rajoissa, ja sen tuo upea avauspäivä mahdollisti.

Se on vielä sanottava, että näistä tämän kesän uusista yleisurheilumme naistähdistä Taika Koilahti saattaa sittenkin olla se lähitulevaisuuden suurin nimi suomalaisessa yleisurheilussa. On kyllä upean urheilullinen tyyppi. Kunhan nyt valmennuksessa pysytään hyväksi havaitulla tiellä, niin kyllä terveyden sen salliessa kymmeniä senttejä on vielä tulokseen otettavissa. Ei ole huippuolosuhteissa Suomen ennätys jo tällä kaudella mikään mahdoton ajatus.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
On sitä aitajuoksukisassa länsinaapurinkin mitalisuosikit päätynyt mondoa nuolemaan aikoinaan. Toisin sanoen aitajuoksukisa on sileää yllätyksellisempi ja kelle tahansa voi tulla osumia aitoihin ja rytmi hajota, kuten Kortteelle tänään näytti vähän käyvän. En tekisi yhdestä kisasta, varsinkaan noin niukkaan voittoon päättyneestä, ihan noin tarkkoja päätelmiä voimasuhteista.

Olen pahoillani, annoin kommenttini ennen Annimarin lausuntoja. Annimaria ei SUL:n mukaan nämä kisat kiinnostaneet ja latautuminen näihin piirikunnallisiin oli hankalaa, etenkin lähdön jälkeen kun jäi siinä jo puoli metriä. Muussa tapauksessa Korte olisi varmasti voittanut. Rasmus Ristolainenko on käynyt konsultoimassa? Tuntui se Hurskeellakin olevan vatsa sekaisin, mutta häntä vielä kaikesta päätellen kiinnosti, suoraanhan tätä ei häneltä kysytty
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Samaan hengenvetoon on todettava, että Korte itse tekee kyllä itsestään vapaata riistaa kaikenlaiselle pilkalle tuolla some-kommentoinnillaan. Eilisen kisan jälkeenkin on kirjoittanut varmaan 10 twiittiä siitä kuinka se vamma nyt haittasi ja kylmä ilma ei sovi hänelle ja kuinka Kalevan kisat ei ole koskaan merkannut hänelle mitään. Ensi viikonloppuna Superliigassa on sitten paikka näyttää ”nettitrolleille”.
Tästä pitää kyllä olla samaa mieltä. Lätkänpelaajat on yleensä aika hyvin tajunneet tämän, että ottavat ihan täyden hajuraon kaikkeen tuohon somemölinään, eivätkä osallistu siihen millään tavalla. Kaikista fiksuimmat eivät käy edes lukemassa minkäänlaisia itsestään käytäviä keskusteluja. Ihan turhaan sillä vaan rassaa omaa päätään ja keskittyminen on väärissä asioissa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tästä pitää kyllä olla samaa mieltä. Lätkänpelaajat on yleensä aika hyvin tajunneet tämän, että ottavat ihan täyden hajuraon kaikkeen tuohon somemölinään, eivätkä osallistu siihen millään tavalla. Kaikista fiksuimmat eivät käy edes lukemassa minkäänlaisia itsestään käytäviä keskusteluja. Ihan turhaan sillä vaan rassaa omaa päätään ja keskittyminen on väärissä asioissa.

Annimarin twitter käy kuumana tiuhaan, nyt seuraajille on jaettu lyhyt oppimäärä siitä kuinka ortopedin veitseä vaille jalka ei toimi aidan ylityksessä kunnolla ja tämä siis ei toimi silloin kun juoksu ei kulje ja ajat ei ole hyviä. Kylmä kelikin näytti olevan ongelma vain hänelle ja itseasiassa hän vain luovutti voiton jo ennen starttipistoolin pamausta muille mielessään. Noh, Puolassa taas tulee jytky.

Miesten kuulasta olisi mukava tietää, että kuinka paljon d-vitamiinit metreissä absoluuttisesti vaikuttavat tulokseen? Tuskin ihan näin montaa metriä? Miestyöntäjät ovat tuskaisen hitaita verraten takavuosien mörssäreihin, mutta ehkäpä etuja haettiin tuollakin rintamalla. Mene ja tiedä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja mitä nyt noita Korteen twiittejä kävin lueskelemassa, niin kyllähän tuommoisista asioista kannattaa lähteä keskustelemaan ihan jossain muualla kuin somessa koko kansan pällisteltävänä. Sä urheilet tuolla tasolla ja podet syyllisyyttä siitä, kun teit SE:n ja rikoit sillä jonkun toisen unelman? Mitä vittua?!
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Onko näiden uusien suomalaistyttöjen, jotka ovat vähintäänkin Euroopan top-20:ssä, menestys lahjakkuuden ja kovan työn tulos? Vai joko tässä kohtaa joudutaan douppaamaan, kun tehdään tai hätyytellään SE-aikoja? Kortella nyt ainakin on botoksia :) Mutta ihan tosissaan, uskotteko että muutoin vedetään luomuna?

Kyllä nuo takavuosien suomalaiset kuulamörssärit olivat ihan roopingilla tehtyjä atleetteja. Markus Koistinen jostain aineesta kärysikin ja Tiisanoja ajeli jonkun toisen suomalaisen kanssa autolla, jossa oli doping-aineita. Olikohan tuo Espanja tai Ranska, jossa jäivät kiinni. Arsi Harju ei tainnut kärähtää missään vaiheessa, mutta kyllä syötyjen aamupuurojen koostumus näkyi ulospäin.

Tässä Tiisanoja seikkailuista. Timo Tompuri oli mukana ollut mömmöveikko.

Autossa testosteronia, efedriiniä ja klenbuterolia - muistatko suomalaisten legendaarisen dopingseikkailun?

Mitä tuohon 10-otteluun tulee, niin olen kyllä sitä mieltä, että ehkä se on parempi ilman kuin Sillman. Huntington saisi päästä kisoihin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Onko näiden uusien suomalaistyttöjen, jotka ovat vähintäänkin Euroopan top-20:ssä, menestys lahjakkuuden ja kovan työn tulos? Vai joko tässä kohtaa joudutaan douppaamaan, kun tehdään tai hätyytellään SE-aikoja? Kortella nyt ainakin on botoksia :) Mutta ihan tosissaan, uskotteko että muutoin vedetään luomuna?.

Takuulla kisoihin, niin -EM,-MM kuin olympialaisiinkin puhtaana mennään, mutta saati että ottaisit palkintopallille oikeuttavan sijoituksen, voinee vaatia ylimääräistä lääkitystä kaikkien muiden huippuunsa hiottujen ominaisuuksien lisäksi. Tämän osoittaa ihan jo aiempien arvokisojen kärähtäneiden sijoitukset noin keskimäärin. Oli kyse pikajuoksuista, kestävyysjuoksuista, hyppy tai kovaa tehoa vaativista heittolajeista. Kyllähän isoon joukkoon huijareita aina mahtuu vaikka iso osa puhtailla hedelmillä kisaisikin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jos en väärin eilen seurannut Kalevan kisoja niin Lahden Ahkera sai kolme mitalia. Kristiina Mäki otti hopeaa naisten 1500 metrin kisassa. Heta Tuuri ponnisti toiseksi naisten korkeudessa. Ja Martti Siikaluoma juoksi pronsille miesten 1500 metrin kisassa. Hopea oli lähellä mutta viime metreillä Mikkonen pinnisti ohi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Voisitko vähän perustella, millä logiikalla Korte on ollut paras suomalainen yleisurheilija tällä kaudella? Ainakin jos sijoitusta lajinsa maailmantilastossa pidetään mittarina, ovat Helander, Junnila ja Ruuskanen Kortteen edellä.
Samat perustelut osaa varmasti kirjoittaa kuka tahansa, käyttäen haluamiaan perusteluita. Korteen kausi on ollut tasaisempi kuin mainitsemillasi urheilijoilla: Helander on loukkaantunut ja ei ole kilpaillut paljon, Ruuskanen heitti (toistaiseksi) parhaansa avauskisassa jonka jälkeen on taantunut. Lisäksi miesten keihäänheitossa on "helpompi" selvitä maailman TOP20:in kuin naisten pika-aidoissa joissa harrastus on laajempaa, paljon urheilijoita tulee USA:sta ja Jamaikasta. Korte on lajissaan maailmanlistalla sijalla 18, edellään on 10 usalaista ja neljä jamaikalaista, jos heistä lasketaan arvokisojen tapaan vain kolme parasta mukaan niin Korteen sijoitus nouseekin tuntuvasti.
Junnila puolestaan on ollut aika epätasainen. Kuluneen kesän kisatuloksensa (kun jätetään karsinnat pois) ovat järjestyksessä 190, 181, 194, 175, 175, 195, 192, 186. Parhaalla tuloksellaan hän selviää MM-tason arvokisoissa finaaliin varmasti, samoin Korte mutta Junnilan lajissa finaaliin selviää neljä urheilijaa enemmän. Huonoja päiviä Junnilalle tulee hieman useammin kuin Korteelle.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Milloin tämä tuttu taso tarkalleen ottaen oli? Evilä hyppäsi yli 8 metriä 2004-2012. Ja jos mennään 15 vuoden päähän ja aikaan ennen Evilää, niin silloinkin enemmän oli odotuksia 8 metrin rikkomiseen kuin tällä kaudella. Rorarius, Kastren ja kumppanit pommittivat edes niitä 790-tuloksia. Eilinen pituuskisa toki positiivinen yllätys.
No ei nyt minnekään 15 vuoden takaiseen, vaan esimerkiksi edelliset reilut kymmenen vuotta. Kahdeksan metrin ylittäjiä oli Evilän lisäksi Lax, Pajulahti, Väyrynen, Pulli, Ollikainen ja Kivinen. Lisäksi aivan hilkulla oli muistaakseni ainakin Kilpi, Haapala ja Bäck. Ja jos sinne Evilän alkuajoille palaa, niin listaan voisi lisätä vielä Sundstenin sekä Rorariuksen. Tuossa oli pitkä sellainen kymmenisen vuoden jakso, että Evilän lisäksi lähes joka vuosi oli muitakin tyrkyllä yli 8 metrin ja parhaimpina kausina useampikin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa oli pitkä sellainen kymmenisen vuoden jakso, että Evilän lisäksi lähes joka vuosi oli muitakin tyrkyllä yli 8 metrin ja parhaimpina kausina useampikin.
Täysin totta ja ilmeisesti ymmärsin alkuperäisen viestisi väärin, kun ymmärsin tutun tason tarkoittaneen sitä, ettei potentiaalisia 8 metrin ylittäjiä ollut.

Miesten pituuteen satsattu paljon ja vaisuus ollut todella sääli, mutta eilinen tulostaso antoi taas viitteitä paremmasta kolmen kärjen osalta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
7-ottelun pituushypyssä Huntingtonilla kaksi yliastuttua, yksi hyppy jäljellä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Samat perustelut osaa varmasti kirjoittaa kuka tahansa, käyttäen haluamiaan perusteluita. Korteen kausi on ollut tasaisempi kuin mainitsemillasi urheilijoilla: Helander on loukkaantunut ja ei ole kilpaillut paljon, Ruuskanen heitti (toistaiseksi) parhaansa avauskisassa jonka jälkeen on taantunut. Lisäksi miesten keihäänheitossa on "helpompi" selvitä maailman TOP20:in kuin naisten pika-aidoissa joissa harrastus on laajempaa, paljon urheilijoita tulee USA:sta ja Jamaikasta. Korte on lajissaan maailmanlistalla sijalla 18, edellään on 10 usalaista ja neljä jamaikalaista, jos heistä lasketaan arvokisojen tapaan vain kolme parasta mukaan niin Korteen sijoitus nouseekin tuntuvasti.
Junnila puolestaan on ollut aika epätasainen. Kuluneen kesän kisatuloksensa (kun jätetään karsinnat pois) ovat järjestyksessä 190, 181, 194, 175, 175, 195, 192, 186. Parhaalla tuloksellaan hän selviää MM-tason arvokisoissa finaaliin varmasti, samoin Korte mutta Junnilan lajissa finaaliin selviää neljä urheilijaa enemmän. Huonoja päiviä Junnilalle tulee hieman useammin kuin Korteelle.

No siis kyllähän Junnilan toiseksi ja kolmanneksi paras tulos tällä kaudella ovat kansainvälisessä katsannossa kovempia kuin Korteen vastaavat. Ja toisaalta kyllähän Korteen kohdallakin hyvien suoritusten vastapainoksi on tullut tulokset 13,56, 13,48 ja 13,40, jotka ovat enemmän kansallisen kuin kansainvälisen tason aikoja. Ja Helanderia on mielestäni vähän köpsää kritisoida tasaisuuden puutteesta, kun tämän kauden jokaisella kolmella kisatuloksella hän todennäköisesti yltäisi Dohassa finaaliin. Ruuskanenkin on 4/5 heittänyt päälle 80 metrin.

Onko muuten jotain faktaa siitä, että naisten pika-aidat olisi laajemmin harrastettu laji kuin miesten keihäs? Noin maalaisjärjellä ajateltuna aitajuoksu on moukarin ja seipään jälkeen korkeimman kynnyksen yleisurheilulajilaji harrastaa. Keihästä voi lapset heitellä omatoimisesti jo siitä noin 10 vuoden iästä lähtien, mutta aitajuoksun harrastaminen ilman ohjattua valmennustoimintaa ja laadukkaita olosuhteita lienee merkittävästi harvinaisempaa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Eilisessä tv-kuvassa ei näkynyt Kortetta onnittelemassa kilpasiskojaan ja siitä saakka jatkunut kaikenlainen selittely Twitterissä kertoo kyllä omaa kieltään Kortteesta persoonana. Yli kolmekymppisenä myöhäiskuntoutuneena aiturina nousu maan huipulle ja maanosan kärkikastiin tarkoittaa, että tätä öyhötystä ei hirveän montaa vuotta tarvitse katsella, mutta lukea siitä saadaan varmaan vielä vuosikaudet uran päättymisen jälkeenkin. Malliesimerkkinä reipas ”backhanded compliment” Hurskeelle:

”Mun unelmia:
Suomen edustaminen arvokisoissa ✅
Olympiaraja ✅
Suomen ennätys (kerkesin unelmoida siitä viikon) ✅

Nyt täytyy keksiä uusia.

Musta on ihanaa, että henkilö joka unelmoi Suomen mestaruudesta, voitti sen! Tää urheilu on parasta näin kun kaikille tulee onnistumisia!”

Onko Hurske jossakin sanonut, että hänen unelmansa on Kalevan kisojen voitto?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kamalaa kyllä lukea, miten tuo Korte selittelee Twitterissä tuota juoksuaan. Ei huippu-urheilijan pitäisi alentua jollekin twitter myöhöäjille selittelemään yhtään mitään.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Kamalaa kyllä lukea, miten tuo Korte selittelee Twitterissä tuota juoksuaan. Ei huippu-urheilijan pitäisi alentua jollekin twitter myöhöäjille selittelemään yhtään mitään.

Ylipäätään nuo kotisohville suunnatut kuittailut ovat suhteellisen turhaa hommaa ja vievät varmuudella aivan liikaa energiaa vääriin asioihin. Yksikään suunsoittotwiitti ei paranna vammoja eikä rapsi ajoista sadasosia pois. Ei näytä Annimarin itsetunto olevan ihan itsevarman huippu-urheilijan tasolla.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ikävä kyllä Jutta Heikkisen haaveet 6000 pisteestä taisivat kaatua pituustulokseen 568.

Jep, Heikkisten tilanne kääntyi, koska Hertta hyppäsi ennätyksensä 604 ja on nyt ennusteen mukaan viemässä niukasti pronssia n. 5900 pisteen ennätystuloksella. Hieno kaksikko kyllä, ja molemmilla on omat vahvuutensa ottelussa. Ja ovat peilikuvia toisistaan myös siten että toinen on oikea- ja toinen vasenkätinen.

Koska tämä asia on levinnyt useamman sivun mitalle, niin varmistan, että Huntington on ilmeisesti aivan Dohan vauhdissa?

Kisaraja on 6300 pistettä ja siihen päästäkseen Marian pitää venyä molemmissa jäljellä olevissa lajeissa. Hyvällä suorittamisella joku 6250 on todennäköinen ja sen pitäisi riittää rankingin perusteella kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
No siis kyllähän Junnilan toiseksi ja kolmanneksi paras tulos tällä kaudella ovat kansainvälisessä katsannossa kovempia kuin Korteen vastaavat. Ja toisaalta kyllähän Korteen kohdallakin hyvien suoritusten vastapainoksi on tullut tulokset 13,56, 13,48 ja 13,40, jotka ovat enemmän kansallisen kuin kansainvälisen tason aikoja. Ja Helanderia on mielestäni vähän köpsää kritisoida tasaisuuden puutteesta, kun tämän kauden jokaisella kolmella kisatuloksella hän todennäköisesti yltäisi Dohassa finaaliin. Ruuskanenkin on 4/5 heittänyt päälle 80 metrin.
Helander on kilpaillut tällä kaudella vain kolme kertaa. Ruuskanen viidesti niin että neljällä ensimmäisellä kerralla tulos laski aina edellisestä, viimeisessä kisassaan ylitti 80 metriä niukasti ja tämä oli Ruuskasen kauden toiseksi huonoin tulos. Tästä kaksikosta Helander on kilpaillut todella vähän ja on nyt sivussa kilpailuista, Ruuskasen kuntokäyrä on tähän asti ollut selkeästi laskussa, toisin kuin Korte, Junnila kaksikolla.

Pientä tilastovertailua, miten nelikon kauden kärkituloksilla olisi pärjännyt 2010-luvun arvokisoissa:
Daegu 2011 - Lontoo 2012 - Moskova 2013 - Peking 2015 - Rio de Janeiro 2016 - Lontoo 2017
100m aj 12,72: 5,7,5,6,5,3 yht 31 (ka. 5,2)
korkeus 195: 6,8,6,7,5,4 yht 36 (ka 6)
keihäs 86,93: 1,1,3,6,3,6 yht 20 (ka 3,3)
keihäs 85,15: 2,1,5,7,5,5 yht 25 (ka 4,2)

Helsinki 2012 - Zurich 2014 - Amsterdam 2016 - Berliini 2018
100m aj 12,72: 1,3,3,2 yht 9 (ka 2,3)
korkeus 195: 3,6,4,5 yht 18 (ka 4,5)
keihäs 86,93: 1,2,1,3 yht 7 (ka 1,8)
keihäs 85,15: 1,2,2,4 yht 9 (ka 2,3)

MM-tasolla keihäsmiehet menestyisivät parhaiten joskin sijoitus laskee mitä tuoreempiin kisoihin päästään, Korteella ka Junnilalla paranee. Viimeisissä MM- ja EM-kisoissa Korteen tuloksella olisi sijoituttu paremmin kuin Helanderin ja Ruuskasen tuloksilla. EM-tasolla Helander on paras, Ruuskanen ja Korte tasoissa ja Junnila selkeästi heikoin. Korteen keskimääräinen sijoitus paranee nelikosta eniten kun siirrytään MM-tasolta EM-tasolle joka tarkoittaa sitä että verratusta kolmesta lajista naisten pika-aidoissa Euroopan kärkiurheilijoiden on vaikein menestyä MM-tasolla.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kisaraja on 6300 pistettä ja siihen päästäkseen Marian pitää venyä molemmissa jäljellä olevissa lajeissa. Hyvällä suorittamisella joku 6250 on todennäköinen ja sen pitäisi riittää rankingin perusteella kisoihin.

Tällä keihästuloksella 6250 realistinen. Nyt vielä päälle 45 niin voi lähteä juoksemaan kohti 6300 pistettä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Huntington heitti viimeisellä ennätyksensä 44,20.
Kasilla aika 2.23 toisi 6302 pistettä. Liekö mahdollista, Sillman juoksi Universiaadeissa 2.22.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös