Suomen yleisurheilumaajoukkueen paluuta Suomeen voi seurata suorana Yle Areenan välityksellä maanantaina kello 14.25.
Keihäsmitalistit palaavat Suomeen - seuraa suorana Yle Areenasta klo 14.25
Suomen yleisurheilumaajoukkueen paluuta Suomeen voi seurata suorana Yle Areenan välityksellä maanantaina kello 14.25.
Keihäsmitalistit palaavat Suomeen - seuraa suorana Yle Areenasta klo 14.25
En tiedä muutenkaan miten muiden hyvät suoritukset huonontavat Nezirin suorituksen arvoa. Suoritus oli vähintään OK. Sijoitus ei ole vain omissa käsissä, joten siitä on tyhmä syytää Neziriä kun lajissa pitää pysyä omalla radallaan ja olla muutenkin ihmisiksi.
Heh. Jos Neziristä väkisin pitää yrittää vääntää epäonnistuja, niin kai se noin pitää tehdä kun ei muuten onnistu.Niin no faktahan on se, että Neziri jäi oman alkueränsä juoksijoista kaikkein kauimmaksi omasta kauden parhaastaan. Minusta tuo nimenomaan indikoisi sen suuntaista, että kyseessä oli epäonnistuminen, ainakin suhteessa muihin.
Tässä kohdin vilkaisen Pitkämäen arvokisarekordia ja totean olevani kartalla sanomiseni suhteen. Toki lisätään pään pettämiseen se, ettei aina ole paikatkaan ihan kunnossa olleet. Selityksiä kuitenkin löytyy vaikkapa ajalta 2005-2014.
Terolle vertailuksi voidaan ottaa vaikkapa Andreas Thorkildsenin suoritukset ajalta 2005-2014.
Voihan se olla itsestäänselvyys jos tietolähteenä on jotkin urheilulööpit.
Menevät aika kauaksi. Pitkämäki on heittänyt arvokisoissa 12 kertaa. Jos näitä tuloksia halutaan kategorioida niin ne ovat jakautuneet aika tasaisesti asteikolla onnistumiset (4 kpl), perushyvät suoritukset (4 kpl), epäonnistumiset (4 kpl) - jopa aika tiukalla filtterillä tarkasteltuna.En tiedä miten ihanasti tämä asia sitten pitäisi ilmaista, mutta Pitkämäen pää ei vain yksinkertaisesti kestä päätyyn saakka menemistä arvokisoissa. Ehdoton suosikkini, mutta useimmiten myös tietää mitä arvokisoista on luvassa. Sulaminen&floppaaminen? Tuskin nuo nyt kovin kauaksi menevät kun puhutaan Pitkämäen tasoisesta sekä kokemuksen omaavasta heittäjästä.
...
Näitä en esitä mielipiteinä vaan faktoina, tein lyhyehkön analyysin aiheesta kaksi vuotta sitten, tässä suora linkki postaukseen:
Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen - Yleisurheiluvuosi 2012
...
Se oli itse asiassa minun laittama plussa. ;)Ihan hyvä analyysi, jonka arvoa nostaa se, että olet tajunnut laittaa mm. Lontoon 2012 kisan plus-merkkiseksi, koska näinhän se oli, Tero oli vasta tulossa takaisin huipulle.
Eilinen kisa ei tosin mielestäni ole "miinus", vaan pikemminkin "plusmiinus": miinusmerkkistä on parhaan heiton pituus, plusmerkkistä jälleen MITALI, pienien vaikeuksien (nivuset ja heittämättömyys heinäkuun lopulla) ja kiireisen kesän (isäksi tuleminen jne) keskellä.
Täytyy myös muistaa, että Tero Pitkämäki on oikeastaan suurimpana voittajasuosikkina kisaan lähtenyt vain vuosina 2006 ja 2007. Helsingissä 2005 Tero oli vasta noussut huipulle ja todella kokematon kaveri. Tuolloin hän oli yksi voittajasuosikeista, mutta ei niin selkeä kuin vaikkapa vuotta myöhemmin. Moskovassa 2013 Pitkämäki oli Veselyn kanssa tasapäin suurin voittajasuosikki, mutta hyvin tasavertainen kaksikko oli kyseessä.
No kyllähän Pitkämäki oli Helsingin MM-kisoihin lähdettäessä ykkössuosikki. Hänen kauden kolmanneksi paras tulos oli tuolloin parempi kuin Thorkildsenin paras. Tietysti kokemattomuutta voidaan miettiä, mutta aiempien kauden tulosten perusteella hän oli eittämättä suurin suosikki kisaan...
Noh, Helsingin Olympiastadion tiedetään kohtalaisen vaikeaksi paikaksi heittää, että ainakin henkilökohtaisesti pidin Pariisin maailmanmestaria Makarovia ja Ateenan olympiavoittaja Thorkildseniä vähintään yhtä kovana ennakkosuosikkina kuin Pitkämäkeä Helsingin MM-kisoissa.No kyllähän Pitkämäki oli Helsingin MM-kisoihin lähdettäessä ykkössuosikki. Hänen kauden kolmanneksi paras tulos oli tuolloin parempi kuin Thorkildsenin paras. Tietysti kokemattomuutta voidaan miettiä, mutta aiempien kauden tulosten perusteella hän oli eittämättä suurin suosikki kisaan. 2006 taas Thorkildsen oli suurin suosikki. Norskilla oli kauden kärkitulos hallussaan ja myös hänen neljänneksi paras tulos oli parempi kuin Pitkämäen toiseksi paras. 2007 Tero oli suosikki kisaan, siitä ei varmaan synny epäselvyyttä.
2008 Tero oli kakkossuosikki Thorkildsenin jälkeen. 2009 häntä saattoi pitää joko kakkos- tai kolmossuosikkina, hieman makuasia. Myös 2010 tilanne oli samankaltainen; Thorkildsen selvä ennakkosuosikki ja Frydrych sekä Pitkämäki seuraavina ennakkoon ajateltuna. 2011 vuodesta ei varmaan tarvitse keskustella ja 2012 hän varmaan oli juurikin joku jokeri. 2013 hän oli tosiaan tasavertainen suosikki Veselyn kanssa ja tänä vuonna hän kaiken järjen mukaan oli suurin suosikki EM-voittajaksi.
Olet sikäli oikeassa, että ei Pitkämäki mikään voittajatyyppi kieltämättä ole ollut. Yksi varmimmista heittäjistä kuitenkin, vaikka pari-kolme kertaa kulta on harmittavasti lipsunut käsistä.Kokonaisuudessaan on mielestäni perusteltua sanoa, että ei Pitkämäki ole mikään erityinen arvokisaheittäjä ollut. Paljon on mitaleja tullut, mutta tuolla rutiinitasolla ja noilla ominaisuuksilla niitä on pitänytkin tulla, kun ottaa huomioon keihäänheiton vaatimattoman kansainvälisen tason viime vuosina. On rehellisesti sanoen melko heikko suoritus, että vain yhden arvokisakullan hän on napannut, kun huomioi miten hyvä hän on ollut viimeisen kymmenen vuoden ajan.
Ja kyllähän sekin pistää mietityttämään, että niin viime kuin toissa kaudella hän läväytti noin viikko kauden pääkisan jälkeen sellaisen tuloksen, että sillä olisi tullut kultamitali siinä pääkisassa selvällä marginaalilla. Joko kunnonajoitus on mennyt hivenen pieleen tai sitten pää/tekniikka ei ole kestänyt heittää omien kykyjensä mukaisesti kauden tärkeimmässä kisassa. Yhtään nyt Teroa dissaamatta, niin onhan se mielenkiintoista, että hän ei vielä koskaan urallaan ole kyennyt kauden parhaaseen arvokisoissa. Vertailuna esimerkiksi Mikaela Ingeberg taisi onnistua tuossa moneen otteeseen ja O-P Karjalainenkin uran viimeisinä vuosina melko säännöllisesti.
Antti Ruuskasen uskon myös nakkaavan vielä kovia kaaria, mutta jotenkin epäilen että enää 88 metrin ylitystä ei tule. Toivottavasti Lassi Etelätalo korjaisi ennätyslukemat myös uusiin mittoihin, sillä vire tuntuu paranevan koko ajan.
...
Ihmettelen kyllä suuresti tätä Pitkämäki-vihaa...
Väittäisin myös niin, että Osakan finaali oli äärimmäisen kovatasoinen ja huolimatta Pitkämäen suosikkiasemasta + kovasta väännöstä Thorkildsenin kanssa, joka heitti kasiysin hänkin, niin Teron hermot pitivät loistavasti.
Ihmettelen kyllä suuresti tätä Pitkämäki-vihaa.
Pituushypyssä himmeämmät mitalit menivät jälleen kerran "halvalla", mutta se todistaa että suomalaisten on mahdollisuus pärjätä siinä, mikäli kilpailijat pysyvät terveenä. Suomella on monta potentiaalista kahdeksan metrin hyppääjää, mutta toivottavasti avainmiehet pysyvät kunnossa seuraavina vuosina.
Niin, tarkoitin juuri tuota että arvokisoissa usein tulostaso on ollut sitä tasoa, että 810-820 loikilla taistellaan mitaleista. Vaikka maailmantilastot näyttävät ennen kilpailuja mitä tahansa, niin silti harvoin vaaditaan kahdeksaa metriä loppukilpailuun ja pistesijat ainakin napataan "halvoilla" tuloksilla. Siinä mielessä mahdollisuudet suomalaisillakin korkeille sijoituksille olisivat.Näissä kisoissa miesten pituuden pronssitulos taisi olla EM-historian kolmanneksi kovin. Tässä mielessä en mitenkään pysty allekirjoittamaan väitettäsi halvasta mitalista. Esimerkiksi vuonna 2002 mitalin voi sanoa menneen halvalla, kun pronssitulos oli alle kahdeksan metriä.
Näinhän se valitettavasti on. Mikko Kivinen on tainnut koko kauden olla telakalla ja hän saattaisi olla myös yksi nimi, joka voisi tehdä paluun kahdeksan metrin paremmalle puolelle. Viime vuodet ovat antaneet kyllä osviittaa, että loukkaantumiskierteet eivät ota loppuakseen, mutta toisaalta yhdellä ehjällä kesällä joku yksittäinen nimi voi hypätä todella pitkälle.Minun usko suomalaisiin pituusmiehiin on koetuksella. Tämä oli jo neljäs kesä putkeen, kun tulosraja kauden pääkisaan jäi saavuttamatta jokaiselta pituusmieheltä, vaikka tason pitäisi mukamas olla kova ja leveä ja potentiaalia vaikka mihin. Ollikainen ja Haapala ovat ainakin niin lasisia, että epätodennäköiseltä heidän nousu maailman huipulle tuntuu vaikuttavan. Pulli on tietysti lupaava, mutta hänen kannattaisi mielestäni satsata ennemmin 3-loikkaan.
Urheilun kaupalliseen puoleen keskittyvä Sportcal-verkkosivusto kertoo EM-kisojen tuloksen menneen pakkaselle noin 1,5 miljoonan euron verran. Tarkat luvut ovat tiedossa kuitenkin vasta lokakuussa. Pääasiassa tappiot juontuvat ennakoitua heikommasta pääsylippujen myynnistä.
Zürichin EM-kisoista miljoonaluokan tappiot