Mainos

Yleisurheilukausi 2022

  • 175 721
  • 1 223

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jenkkien mestaruuskisojen päätöspäivänäkin nähtiin vielä nippu todella loistavia tuloksia. Miesten 400m aitojen finaali oli kovatasoinen ja Rai Benjamin osoitti olevansa kovassa kunnossa MM-kisoja silmällä pitäen, napaten voiton loistoajalla 47,04s. Myös omat ennätyksensä juosseet Trevor Bassitt (47,47s) ja Khallifah Rosser (47,65s) kirittivät Benjaminia hyvin ja pääsivät kisakoneeseen. Neljänneksi niin ikään omalla ennätyksellään ja kohtuu hyvällä ajalla tullut CJ Allen (48,17s) joutui jäämään ulos kisoista. Quincy Downing oli finaalissa ainoa, joka ei alittanut 50 sekuntia.

Miesten 5 000 metrillä ennakkosuosikit Grant Fisher (13:03,86) ja Woody Kincaid (13:06,70) pitivät pintansa ja nappasivat kaksi kärkisijaa hyvillä ajoilla. Abdilhamid Nur (13:08,63) kolmas kisoihin matkaaja. 25-vuotias Grant Fisher on juossut tämän kevään aikana Amerikan ennätykset, niin 5 000 metrillä (12:53,73), kuin 10 000 metrilläkin (26:33,84), joten hänen voi odottaa antavan MM-kisoissa kovan vastuksen afrikkalaisille kärkisuosikeille sekä muuan Ingebrigtsenille. Naisten 3 000m esteissä Emma Coburn juhli jälleen kerran voittoa (9:10,63 SB) kauden parhaalla ajallaan ja tällä kertaa se oli jo 10:s USA:n mestaruus Coburnille. Sitten vuoden 2011 Coburnilla on 10 esiintymistä USA:n mestaruuskisoissa, joista tilillä on 10 voittoa. Courtneyt, Wayment (9:12,10 PB) ja Frerichs (9:16,18 SB) nappaisvat sijat 2. ja 3.

Miesten kolmiloikan kärkitrio oli odotetunlainen, mutta tulokset jäivät vaisuiksi. Donald Scott (17,07m) nappasi mestaruuden, Will Claye (16,93m) ja Chris Benard (16,83m) seurasivat perässä. Hallitseva maailmanmestari Christian Taylor pääsee vapaalipulla MM-kisoihin, mutta sieltä ei kyllä ole menestystä odotettavissa. Taylor on kaukana huippukunnostaan ja hän oli tänään finaalin viides kehnolla tuloksella 16,54m. Ei ole päässyt loukkaantumisen jälkeensä lähellekään parasta iskuaan. Toki maailmalla muuten nähtiin kyllä tänään hurja kolmiloikka tulos, kun ex-kuubalainen, tätä nykyä Espanjaa edustava Jordan Alejandro Diaz Fortun loikkasi Espanjan mestaruuskioissa tuloksen 17,87m. Pomppasi kisassa myösvielä uudelleen tuulituloksen 17,93m (+2,5 m/s).

Miesten korkeudesta kisoihin matkaavat kärkikaksikko Shelby McEwen (2,33m) ja nuori pomppuihme JuVaughn Harrison (2,30m). McEwen sivusi tuolla tuloksella 2,33m omaa ennätystään ja tuo tulos onkin tällä kaudella kovaa valuuttaa, ottaen huomioon, että kauden kärkitulos on vain sentin parempi, 2,34m Venäjän Ilya Ivanyukin nimissä. Mutta Ivanyuk ei sattuneista syistä MM-kisoissa ole, joten tämä tarkoittaa sitä, että McEwen lähtee yhdessä Etelä-Korean Sanghyeok Woon kanssa kauden kärkimiehenä MM-kisoihin. Molemmat hypänneet siis tällä kaudella nyt tuon tuloksen 2,33m. Kertonee ihan kaiken oleellisen tuosta maailman tämän kauden "kärkituloksesta", että MM-raja on myös tuo samainen 2,33m....Vernon Turner, Earnest Sears ja Darius Carbin ovat hypänneet tällä kaudella 2,30m jolla ovat maailmanlistan jaetulla 3.sijalla. Vaikka MM-rajaa ei kenelläkään ole tehtynä, niin eiköhän Jenkit myös jonkun tuosta kolmikosta kisoihin lähetä rankingin kautta. Kenties Carbinin, joka sijoittui tänään tuosta triosta kaikkein parhaiten tuloksella 2,22m

Naisten kuulassa Chase Ealey lähenteli Michelle Carterin USA:n ennätystä 20,63m voittotuloksellaan 20,51m. Kisa oli muutenkin todella korkeatasoinen, kun Adelaide Aquilla (19,45m) sekä myös Jessica Woodard (19,40m) ylittivät 19 metriä. Raven Saunders (18,95m), Maggie Ewen (18,79m) ja Jessica Ramsey (18,78m) jäivät ulos kisakoneesta kohtuu hyvillä tuloksilla. Miesten 800 metrillä nähtiin yllätys, kun Clayton Murphy jäi neljänneksi ajalla 1:45,23 eikä täten pääse MM-kisoihin. Bryce Hoppelille (1:44,60) USA:n mestarus. Jonah Koech oli kakkonen ennätyksellään 1:44,74 ja Brandon Miller ehti maaliin 0,04 sekuntia ennen Murphya ajalla 1:45,19. Naisten 800m kärkitrio, joka matkaa MM-kisoihin oli odotettu: Athing Mu (1:57,16), Ajee' Wilson (1:57,23) ja Raevyn Rogers (1:57,96).

Miesten 200 metrillä Noah Lyles löi oman statementinsa pöytään lyömällä ihmeteini Erriyon Knightonin tiukassa finaalissa (tuuli -0,3 m/s). Lylesin voittoaika oli 19,67s ja Knighton oli tiukasti kakkonen 19,69s. Kolmoseksi ennätti Fred Kerley ajalla 19,83s ja Kerley pääsee näin ollen tavoittelemaan MM-kisoihin 100m ja 200m tuplaa. Tällä kaudella hieman takkuillen esiintynyt Kenny Bednarek petrasi kauden aiemmista suorituksistaan ja paineli neljänneksi kauden parhaallaan 19,87s ja pääsee näin ollen kisoihin mukaan (Lylesilla kun hallitsevana maailmanmestarina oli jo lippu kisoihin). Noah Lylesin veli, Josephus oli niukasti Bednarekin takana viides omalla ennätyksellään 19,93s. USA:n mestaruuskisojen tiukka aikataulu söi varmasti oman osansa ajoista pois. Niin miehissä, kuin naisissa 200m semifinaalit ja finaali juostiin vain parin tunnin aikaerolla ja kun eilen oli jo juostu 200m alkuerät, tarkoitti se sitä, että n. 24h tuli kolme kovatasoista juoksua alle. MM-kisoissa on odotettavissa vielä kovempaa kyytiä ja herkullisia ennakkoasetelmai haettiin jo nyt.

Saapa nähdä onko USA:n leideistä haastamaan 200 metrillä Jamaikan Fraser-Prycea tai Thompson-Herahia. Abby Steiner voitti finaalin (-0,3 m/s) uudella ennätyksellään ja kauden kärkituloksella 21,77s. Tiukka aikataulu huomioiden todella kova tulos Steinerilta. Steiner paineli vain pari tuntia aiemmin juostuissa välierissä jo todella kovan ajan 21,80s joka sivusi hänen aiemmin tänä kesänä juoksemaansa kauden kärkitulosta ja omaa ennätystään. Ja kun eilen alkuerät taittuivat jo aikaan 22,14s niin Steiner tarjoilin n. 24 tuntiin kolme todella kovaa juoksua. Etenkin nuo semifinaalin 21,80s ja finaalin 21,77s olivat todella hurja temppu. Aikaa noiden juoksujen välillä ei tosiaan ollut, kuin vain pari tuntia. Myös Tamara Clark (21,92s) juoksi finaalissa ennätyksensä ja Jenna Prandini oli kolmas hänkin hyvällä ajalla 22,01s. Viime vuonna hurjan ajan 21,61s juosseella Gabby Thomasilla kenties loukkaantumista, koska hän oli vaisu jo välierissä ja finaaleissa hän jäi koko porukan viimeiseksi ajalla 22,47s.

Miesten pika-aidoissa Daniel Roberts, jolla juoksu ei tällä kaudella ole kulkenut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, yllätti kenties koko porukan nappaamalla mestaruuden muiden nenän edestä kauden parhaallaan 13,03s. Kauden läpimurtojuoksija Trey Cunningham oli kakkonen ajalla 13,08s ja pari viikkoa sitten maailmanennätystäkin hätyytellyt Devon Allen selvisi nippa nappa kuivin jaloin kärkikolmikkoon ajalla 13,09s. Neljänneksi hienolla uudella ennätyksellään juossut Jamal Britt juoksi myös ajan 13,09s mutta Allen oli kolmas ja pääsi MM-kisoihin vaivaisen kolmen tuhannesosan turvin. Freddien Crittenden jätettiin tylysti viidenneksi, vaikka hänkin juoksi hienosti oman uuden ennätyksensä 13,14s. Holloway, jolla hallitsevan mestarina lippu MM-kisoihin jo on, jätti finaalin juoksematta.

Katsotaan ketkä ehtivät vielä seuraavan parin viikona aikana hioa kuntoaan ja herkistellä kroppaansa. Se on selvä, että näiden parin viikon aikana ei enää ihmeitä tehdä, joten aika paljon saatiin näidenkin USA:n mestaruuskisojen osalta jo askelmerkkejä tulevia MM-kisoja ajatellen.

Tässä muuten kuva tuosta miesten 200m finaalin maaliintulosta. Lyles siinä osoittelee hieman elvistellen viereisen radan Knightonia vaiko kenties kelloa kohti virne kasvoillaan? Lylesin itsensä mukaan tuo ele oli kuitenkin vain kaikkia epäilijöitä kohtaan ja heille kohdennettu, eikä liittynyt mitenkään Knightoniin, jota hän oli juoksun jälkeen medialle kehunut kovaksi ja huikeaksi kilpakumppaniksi. Eli ilmeisesti osoitti uhmakkaasti maalikelloa kohti tuossa maaliintulon yhteydessä.


 
Viimeksi muokattu:

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Shericka Jackson juossut Jamaikan mestaruuskisoissa 200 metrillä hurjan ajan 21,55s (tuuli: 0,0 m/s). Tuolla mennäänkin suoraan kaikkien aikojen listalla 3.sijalle. Jackson nappasi jo pari päivää aiemmin Jamaikan mestaruuden myös 100 metrillä ajalla 10,77s (+0,2 m/s).

Thompson-Herah oli tuossa 200m kisassa kakkonen ajalla 22,05s ja Fraser-Pryce kolmonen ajalla 22,14s. Eli todella kovan luokan hauiksen näyttö Jacksonilta.


 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko tämä sitten asiallinen kommentti, mutta silmämääräisesti esim. Valtasella näyttävät reidet levenneen, mutta yhtään ei ole tullut heittoihin lisää mittaa. Sama Kankaan kohdalla, on ollut jo useamman vuoden isommassa kunnossa ilman mitään tulosparannuksia.
Silmämääräisesti arvioiden esim. Kankaalla keihäs näytti lähtevän ihan väärässä asennossa joka kerta. Räjähtävä voimantuotto ja sitä kautta keihään lähtönopeus on varmaan riittävä yli 60 metrin kaariin, mutta tekniikka ei ole siinä kunnossa.

Se on herkkä tekniikkalaji, eikä tekniikka välttämättä koskaan tule siihen kuntoon että potentiaalin saisi pihalle, vaikka sinä ja minä näemme televisiosta että homma ei toimi, ja urheilija sekä valmentajansa varmasti koittavat kaikkensa saadakseen homman raiteilleen.

Valtanen on 21-vuotias ja varmaan lahjakkain suomalaisheittäjä vähään aikaan, toissa vuonna 19-vuotiaana heitti ennätyksensä 57 metriä, nyt meni myöskin 57 metriä. Eiköhän muutama vuosi ole aikaa päästä yli 60 metrin ennen kuin julistamme hänet menetetyksi lupaukseksi.

Siellä oli keihään erikoisnaisten kanssa heittämässä myös seitsenottelun hoikat, sutjakat ja urheilulliset tyttöset. He heittivät sellaisia 30-40 metrin kaaria. Joten jos jollekin tuli mieleen, että keihäsnaisillamme on väärä ruumiinrakenne ja siksi 60 metriä jää haaveeksi, niin ei näytä siitäkään olevan kyse.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Silmämääräisesti arvioiden esim. Kankaalla keihäs näytti lähtevän ihan väärässä asennossa joka kerta. Räjähtävä voimantuotto ja sitä kautta keihään lähtönopeus on varmaan riittävä yli 60 metrin kaariin, mutta tekniikka ei ole siinä kunnossa.

Se on herkkä tekniikkalaji, eikä tekniikka välttämättä koskaan tule siihen kuntoon että potentiaalin saisi pihalle, vaikka sinä ja minä näemme televisiosta että homma ei toimi, ja urheilija sekä valmentajansa varmasti koittavat kaikkensa saadakseen homman raiteilleen.

Valtanen on 21-vuotias ja varmaan lahjakkain suomalaisheittäjä vähään aikaan, toissa vuonna 19-vuotiaana heitti ennätyksensä 57 metriä, nyt meni myöskin 57 metriä. Eiköhän muutama vuosi ole aikaa päästä yli 60 metrin ennen kuin julistamme hänet menetetyksi lupaukseksi.

Siellä oli keihään erikoisnaisten kanssa heittämässä myös seitsenottelun hoikat, sutjakat ja urheilulliset tyttöset. He heittivät sellaisia 30-40 metrin kaaria. Joten jos jollekin tuli mieleen, että keihäsnaisillamme on väärä ruumiinrakenne ja siksi 60 metriä jää haaveeksi, niin ei näytä siitäkään olevan kyse.

Entä jos verrataan muihin maihin ja heidän ykkösheittäjiinsä? Jälleen kerran silmämääräisesti arvioiden ovat kyllä sopusuhtaisen näköisiä urheilijoita, vaikka keihäänheitto tietenkin vaatii massiiviset räjähtävät voimantuotto-ominaisuudet. Lisäksi meidän mieshuiput ovat kyllä urheilullisessa kunnossa, Laine tietenkin tässä vielä kirsikkana kakun päällä.

Mutta en ole vielä Valtasta dumaamassa ja toivotaan Kankaallekin jatkossa niitä 60 metrin ylityksiä. Televisiosta katsottaessa ei muuten aina saa selville, mihin asentoon keihäs lähtee varsinkaan jos selostajatkaan eivät asiaa muista mainita.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Silmämääräisesti arvioiden esim. Kankaalla keihäs näytti lähtevän ihan väärässä asennossa joka kerta. Räjähtävä voimantuotto ja sitä kautta keihään lähtönopeus on varmaan riittävä yli 60 metrin kaariin, mutta tekniikka ei ole siinä kunnossa.

Se on herkkä tekniikkalaji, eikä tekniikka välttämättä koskaan tule siihen kuntoon että potentiaalin saisi pihalle, vaikka sinä ja minä näemme televisiosta että homma ei toimi, ja urheilija sekä valmentajansa varmasti koittavat kaikkensa saadakseen homman raiteilleen.
Totta on tämäkin. Lajisuoritus on muutakin kuin insinööritason biomekaniikkaa. Voi kun olisikin niin helppoa koota huippusuoritus eri testituloksista ja keihään lähtönopeuksista ja se on siinä. Mutta, kyse onkin kombinaatiosta eli tekniikasta, urheilijan henkisestä vireestä, kivuista ym ym asioista, joita emme kukaan tiedä.

Keihään voi singota yllättävänkin kauas karkeillakin teknisillä virheillä, mutta kysyy hurjia ominaisuuksia taustalle. Ruuskanen heitteli ajoittain todella epäoptimaalisen matalia heittoja, mutta lähtönopeudet olivat sitä luokkaa, että pitkälle meni siitä huolimatta. Naisten kohdalla tilanne luonnollisesti on eri.

Minun alkuperäinen ihmettelyni on täysin yleisellä tasolla eli tuntuu, että ko. 60 metrin viiva on kuin noiduttu, kun heittäjän kuin heittäjän heitot vaivoin päätyvät reilusti tuon ylitse. Ja jos päätyykin, niin ei enää seuraavassa kisassa. Keihästietoutta on maa täynnä, joka entisestään lisää ihmettelyäni. Onneksi kuitenkin heittäjiä, joille tuo viiva on mahdollinen, on yhä kuitenkin useita eikä 60 metriin voi mitenkään tyytyväinen olla ainoastaan.

Keihään voi singota monenlaisella urheilijan fysiikalla pitkälle, mutta se on varma, että nopeudessa, räjähtävyydessä ja liikkuvuudessa ei periksi voi antaa, jotka kiinteästi siihen tekniikkaan myös liittyvät. Kyllähän sellaisia 65 metrin kaaria usein yhdistää kuitenkin sellainen helppous eli toisteisen vakiintunut tekniikka, jossa keihäs todella tippuu tikkana alas luonnollisenna lentokaarella ilman sivuttaisliikettä ilmassa eikä sukella laakana pitkin ruohikkoa alas poikittain.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Entä jos verrataan muihin maihin ja heidän ykkösheittäjiinsä? Jälleen kerran silmämääräisesti arvioiden ovat kyllä sopusuhtaisen näköisiä urheilijoita, vaikka keihäänheitto tietenkin vaatii massiiviset räjähtävät voimantuotto-ominaisuudet. Lisäksi meidän mieshuiput ovat kyllä urheilullisessa kunnossa, Laine tietenkin tässä vielä kirsikkana kakun päällä.
En taida tietää mitä tarkoitat. Minusta Kangas kuuluu pitkien, harteikkaiden ja rotevien keihäänheittäjien sarjaan kuten Hussong, Barber, Intian Rani, Belaruksen Khaladovich jne. Keppi ei tosin lennä niin pitkälle kuin heillä.

Valtanen taas on sirompi keski- ja ylävartaloltaan, kuten monet keihäänheittäjät huipulla. Ruumiinrakenteessa pistää silmään lyhyiltä ja vahvoilla näyttävät jalat. Mutta ruipelot ja lyhyet jalat tuskin näyttäisivät sen urheilullisimmilta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Osasyy tiettyjen urheilijoiden kilpailemattomuuteen voi olla myös siinä, että ranking-systeemissä myös sijoituksella on painoarvoa. Esimerkiksi Junnila olisi mukanaollessaan ja voittaessaan pudottanut Sini Lällän ja Heta Tuurin saamia pisteitä ja pahimmassa tapauksessa pudottanut toisen tai molemmat MM-kisoista. Tämä on ranking-systeemin suurimpia heikkouksia erityisesti näissä tapauksissa, joissa rankingissa suuren painoarvon saavat kisat eivät ole edes kansalliset mestaruuskisat. Kokonaisedun kannalta jo kisapaikan varmistaneiden urheilijoiden kannattaa jäädä pois ja näin saadaan manipuloitua vähän enemmän pisteitä maan muille urheilijoille.
Liekö samaisen ranking-systeemin seurausta sekin että Oulussa oli vain suomalaisia urheilijoita? Ettei vaan vahingossakaan joku ulkomaalainen kilpakumppani veisi suomalaiselta pisteitä. Lienee toki niin että kisaan saa ilmoittautua netissä kunhan omaa vaaditun tason mutta noin yleensä ulkomaalaisten osallistumisen syynä Motonet GP kisoihin tms on verkoston omaavien toimijoiden kutsu?
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En taida tietää mitä tarkoitat. Minusta Kangas kuuluu pitkien, harteikkaiden ja rotevien keihäänheittäjien sarjaan kuten Hussong, Barber, Intian Rani, Belaruksen Khaladovich jne. Keppi ei tosin lennä niin pitkälle kuin heillä.

Valtanen taas on sirompi keski- ja ylävartaloltaan, kuten monet keihäänheittäjät huipulla. Ruumiinrakenteessa pistää silmään lyhyiltä ja vahvoilla näyttävät jalat. Mutta ruipelot ja lyhyet jalat tuskin näyttäisivät sen urheilullisimmilta.

Voi olla, että mutuilen tässä ihan turhaan, mutta eniten otti siis silmään Valtasen rotevoituminen ilman minkäänlaista tulosparannusta. Hänen tapauksessaan olisin ajatellut enemmän sellaista Topias Laine -tyyppistä nopeuden kautta tulosten parantamista. Mutta kuten sanoit, nuori heittäjä vielä kyseessä ja pitää itsekin malttaa ja antaa vielä aikaa näyttää.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matti Liimataisen tallissa kävi kato, kun Huntington ja Sillman vaihtoivat valmentajaa Mika Vakkuriin omasta halustaan ja tätä ennen Lotta Harala sai porukasta fudut omien tötöilyjensä seurauksena. Nyt kun Liimataisen valmennuksessa edelleen oleva Saga Vanninen on porukasta ainoa, joka tekee jonkunlaista tulosta, sopii varmaan kysyä, että mitäs ihmettä?
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ja kyllähän tuo Huntingtonin valmentajan vaihdos ihan perusteltu oli, kun ennätys ei kovan kehityksen jälkeen parina kesänä enää kohentunut eikä varsinkaan heikkoihin lajeihin tullut mitään parannusta (ei tosin ole näkynyt uuden valmentajan alaisuudessakaan yhden talven jälkeen). Sillmanin kääntyminen yhden vuoden verran Liimataisen valmennuksessa oli pykälää erikoisempi tapaus, mutta ehkä siinä ei vain urheilija ja valmentaja katsonut sopivan toisilleen. En tiedä sitten jättikö lisäksi tuo tapaus Harala jotain urheilijoiden hampaankoloon (koska ainakin Huntingtonin kanssa ovat kovasti bondanneet), vaikka näin ulkopuolisena Liimataisen ratkaisu oli ainoa oikea.

Vannisen Oulun ottelu antaa kyllä odottaa, että ennätys jälleen kohenee nuorten mm-kisoissa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Viivi Lehikoinen ja Oliver Helander nimettiin MM-kisajoukkueeseen.

 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Osasyy tiettyjen urheilijoiden kilpailemattomuuteen voi olla myös siinä, että ranking-systeemissä myös sijoituksella on painoarvoa. Esimerkiksi Junnila olisi mukanaollessaan ja voittaessaan pudottanut Sini Lällän ja Heta Tuurin saamia pisteitä ja pahimmassa tapauksessa pudottanut toisen tai molemmat MM-kisoista. Tämä on ranking-systeemin suurimpia heikkouksia erityisesti näissä tapauksissa, joissa rankingissa suuren painoarvon saavat kisat eivät ole edes kansalliset mestaruuskisat. Kokonaisedun kannalta jo kisapaikan varmistaneiden urheilijoiden kannattaa jäädä pois ja näin saadaan manipuloitua vähän enemmän pisteitä maan muille urheilijoille.
Juuri tämän vuoksi Paavolakin taisi jättää kisan välistä, vaikka paikan päällä olikin tsemppaamassa muita (omat seipäät oli myös saatu Saksasta takaisin). Holttinen noussee rankingissa 32 parhaan joukkoon Oulun kisan myötä ja Kujanpää on siinä ihan kinttaalla. Myös Tuuri ja Lällä paransivat osakkeitaan rankingissa ja hilkulla ollaan kisamatkan suhteen.
Liekö samaisen ranking-systeemin seurausta sekin että Oulussa oli vain suomalaisia urheilijoita? Ettei vaan vahingossakaan joku ulkomaalainen kilpakumppani veisi suomalaiselta pisteitä. Lienee toki niin että kisaan saa ilmoittautua netissä kunhan omaa vaaditun tason mutta noin yleensä ulkomaalaisten osallistumisen syynä Motonet GP kisoihin tms on verkoston omaavien toimijoiden kutsu?
Taustalla lienee syynä, että Oulun kisat sai B-luokan statuksen Kalevan kisoilta. Ulkomaalaisia ei maan mestaruuskisoissa ole, joten ehkä samalla linjalla on vedetty tässäkin tapauksessa. Lisäksi usealla muulla maalla maan mestaruuskisat oli juuri samaan aikaan, niin monet ovat varmaan olleet niissä kisaamassa.
 

vitozzius

Jäsen

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Näillä näkymin aikamoisen kokoinen joukkue on Suomelta lähdössä Eugeneen. Kukapa olisi uskonut, että esim. kolme naiskorkeushyppääjää kisaa MM-kisoissa.


Noiden lisäksi myös sekä Maria Huntington että Saga Vanninen olisivat päässeet kisoihin, mutta Saga keskittyy nuorten MM:iin ja Maria ei varmaankaan usko kuntoutuvansa kunnolla olkapäävammasta vaan keskittyy Münchenin kisoihin.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Näillä näkymin aikamoisen kokoinen joukkue on Suomelta lähdössä Eugeneen. Kukapa olisi uskonut, että esim. kolme naiskorkeushyppääjää kisaa MM-kisoissa.


Noiden lisäksi myös sekä Maria Huntington että Saga Vanninen olisivat päässeet kisoihin, mutta Saga keskittyy nuorten MM:iin ja Maria ei varmaankaan usko kuntoutuvansa kunnolla olkapäävammasta vaan keskittyy Münchenin kisoihin.

Tuossa on vielä ainakin Kristiina Halosella, Tommi Holttisella ja Suvi Koskisella mahdollisuudet päästä MM-kisoihin, mikäli poisjääntejä tulee heidän yläpuoleltaan. Eli hyvissä kyttäysasemissa ovat.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tuossa on vielä ainakin Kristiina Halosella, Tommi Holttisella ja Suvi Koskisella mahdollisuudet päästä MM-kisoihin, mikäli poisjääntejä tulee heidän yläpuoleltaan. Eli hyvissä kyttäysasemissa ovat.
Toinen puoli on se, ettei kaikkien tällä hetkellä rankingin sisällä olevien paikka ole varma, sillä takaa saattaa nousta ohi urheilijoita sellaisista maista, joilla ei ole yhtään paikkaa kisoissa.

Halonen on tosiaan ekana jäämässä ulos tällä hetkellä, ja ainakin yksi Puolan rankingin sisällä oleva juoksija ei varmuudella juokse kisoissa, koska on äitiyslomalla. Puolalaiset eivät ole kuitenkaan ilmoittaneet urheilijaa poissaolevaksi. Samoin Wlodarczyk on samasta syystä viemässä jonkun paikan moukarissa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Huomisessa Tukholman Timanttiliigassa nähdään myös pari kappaletta suomalaisia eli Ella Junnila, Oliver Helander ja Viivi Lehikoinen. Päälähetys kilpailusta alkaa kello 21.00 (400m aidat vuorossa heti lähetyksen kärkeen n. kello 21.03), mutta miesten keihäänheitto aloitellaan jo kello 20.20 ja naisten korkeushyppy kello 20.25.

Kaikki pääsevät kukin omissa lajeissaan hyvään seuraan kilpailemaan. Helanderin seurana keihäässä on mm. Anderson Peters, Jakub Vadlejch, Julian Weber ja Neeraj Chopra. Lehikoinen pääsee 400m aidoissa kisaamaan aika hyvässä eurooppalaisessa seurassa (Anna Ryzhykova, Jessie Knight, Viktoriya Tkachuk) ja totta kai Femke Bol vielä joukon suurimpana tähtenä. Junnilalla niin ikään mm. kovia ukrainalaisia (Yaroslava Mahuchikh, Yuliya Levchenko, Iryna Gerashchenko) seuranaan.
 
Viimeksi muokattu:

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Helanderin osalta jännittää lähinnä se, johtavatko ”tuntemukset” kisan väliinjättämiseen vai heittääkö jopa 3-4 heittoa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Helanderin osalta jännittää lähinnä se, johtavatko ”tuntemukset” kisan väliinjättämiseen vai heittääkö jopa 3-4 heittoa.

Toivottavasti Helander saisi sarjaan 2-3 kpl 85 m heittoja. Tuosta saisi varmuutta arvokisojen karsintaan ja uskoa, että mitali on otettavissa.

Helander ei koskaan tule heittämään täysin terveenä, mutta vammojen kanssakin voi mitaleita ottaa, kuten mm Seppo Räty aikanaan näytti.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Helanderin kannattaa yrittää ottaa tämä kisa kuin Eugenen karsinta. Tarkoittaa siis sitä, että kolmeen ensimmäiseen vetoon kaikki ruuti ja tauti taakse. Ihan siis peilaten hänen arvokisakarsintojensa sujuvuuteen aiemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös