Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 157
  • 28 700
Olihan tuossa Tervon viimeisessä lauseessa jotain järkeäkin.
Immigrants throwing stones at each other in Croatia Train Station

Eivät nuo ihmiset ole roskaväkeä, vaikka kiviä heittelevätkin. He ovat eurooppalaisten rasististen rakenteiden uhreja. Suomalainen valkoinen roskaväki sen sijaan ei ole mikään uhri, vaan heittelee kiviä ihan vain pahuuttaan ja tyhmyyttään.

Sama pätee myös esim. työllistymiseen. Jos kantasuomalainen on kouluttamaton, työtön ja köyhä, se on oma vika. Jos humanitaarinen maahanmuuttaja on kouluttamaton, työtön ja köyhä, vika on siinä, että Suomi on läpeensä rasistinen impivaaralainen takapajula, jota jaritervot ja ulpuiivarit saavat ulkomailla hävetä.
 
Seiska.fi tarjoilee ilouutisia: http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/...alaisen-tyttoystavan-Aiomme-naimisiin/1083440

Sipilän tavannut 17-vuotias Fahad Firas on löytänyt suomalaisen tyttöystävän: "Aiomme naimisiin!"

Seiskalle on tullut myös vinkkejä, että Fahad oli joutunut uuden paikkakuntansa kuntosalilla ongelmiin.

- Omistaja tuli sanomaan minulle, etteivät ihmiset pidä minusta. He palauttivat rahani ja käskivät minun lähteä pois. En riehunut siellä, Fahad kertoi.


Näin suomalaiset kohtelevat sotaa ja vainoa pakenevaa alaikäistä ihmistä! Kyllä tässä taas niin saa hävetä omaa kotimaataan ettei mitään rajaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ei pidä paikkaansa. Ääripää-änkyröitä löytyy toki kummastakin leiristä, toisen mielestä kaiken pitäisi olla kaikille ilmaista ja toinen heittelee polttopulloja huppu päässään. Yhteistä noille on se, että kummatkin ovat yhtä pihalla todellisuudesta. Suurin enemmistö kansasta tietää tilanteen, tänne tarvitaan väkeä ulkopuolelta.

Uskon tämän, kun näen ensimmäisen tutkimuksen tai kyselyn jonka tuloksista voidaan todeta, että yli 50% vastaajista ei ole rasistisia / maahanmuuttovastaisia.

Tähän mennessä en ole sellaiseen valitettavasti törmännyt.

Lisähuomiona, että pakolaisketjussa kun ollaan, niin työperäisestä maahanmuutosta ei kaiketi olla keskustelemassa?
 
"Eivät nämä rasistit mitään syrjäytyneitä ole. Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä. "

Tervo ilmaisee täysin selvästi keitä hän tarkoittaa mainitsemallaan roskaväellä/paskasakilla.

Niin ilmaisee. Tervo sanoo tuossa, että toisia ihmisiä polttavat ja kivittävät ihmiset ovat roskaväkeä. Mutta ei hän varmasti sitä tarkoita, vaan kyse on vain hieman huolimattomasta muotoilusta. Olisi ollut ehkä parempi ilmaista asia vaikka näin: "Suomen kielessä on täsmällinen nimitys kantasuomalaisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä." Silloin tuosta ei olisi välittynyt sellaista kuvaa, että Tervo saattaisi pitää myös huorintekijöitä kivittäviä muslimeita roskasakkina. Sillä eiväthän naisia kivittävät muslimit voi missään nimessä olla roskaväkeä, kun ei heillä ole edes leijonakoruja ja kiitospaitoja.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Lähinnä naurettavaa, että joku tuosta tekstistä tekee poliisille ilmoituksen. Korkeintaan näitä tekijöitä puolustava voi tehdä.
Lähinnä naurattaa, että joku jaksaa edes tuon änkyrän tekstejä lukea.

Hauska täky tässä olisi jollekkin oman elämänsä seppolehdolle, kirjoittaa nyt vastaava teksti rikoksia tehneistä ulkomaalaista niin saisimme katsella täällä kansitakkien suhinaa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Lähinnä naurattaa, että joku jaksaa edes tuon änkyrän tekstejä lukea.

Kyseessä on kuitenkin keskivertoa älykkäämmän ja keskivertoa huomattavasti paremman kirjoittajan tekstiä, joten uskoisin niitä lukijoita löytyvän yllättävän paljon.
 
Hauska täky tässä olisi jollekkin oman elämänsä seppolehdolle, kirjoittaa nyt vastaava teksti rikoksia tehneistä ulkomaalaista niin saisimme katsella täällä kansitakkien suhinaa.

Ei sillä ole takinkäännön kanssa mitään tekemistä, että puolustetaan yhteiskunnan sortamia vähemmistöjä, joiden mahdolliset rikokset eivät johdu heistä itsestään (kuten Lahden hölmöilijöillä) vaan yhteiskunnan rasistisista ja piilorasistisista rakenteista.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Kyseessä on kuitenkin keskivertoa älykkäämmän ja keskivertoa huomattavasti paremman kirjoittajan tekstiä, joten uskoisin niitä lukijoita löytyvän yllättävän paljon.
Älykkyys nyt ei ole ainakaan hirveästi paistanut näistä sen maahanmuuttoaiheisista teksteistä eikä puheista.

En tosin liiku missään runokerhoissa, niin en tiedä hänen saavutuksistaan sillä saralla.
 
En tosin liiku missään runokerhoissa, niin en tiedä hänen saavutuksistaan sillä saralla.

Vaikka Jari Tervo on kirjoittanut myös runoja, hänet tunnetaan ensisijaisesti proosastaan. Olen itsekin lukenut useita hänen teoksiaan ja pitänyt niistä. Se nyt ei toki tule yllätyksenä, jos ulkomaalaisvastaiselle ihmiselle kirjojen lukeminen on vastenmielistä. Nettikeskusteluja seuratessa tulee usein fiilis, että monille kiihkeimmistä isäm maan puollustajista (tällä en viittaa sinuun) tekisi hyvää ihan aapisenkin kertaaminen.
 
Helsingin kaupungin nuorisoasiain johtaja Tommi Laitio on kirjoittanut Facebookkiin osuvan tekstin nykyisestä tilanteesta maahanmuuton saralla. Olennaisimpana huomiona ehkä se, että on täyttä puppua väittää Suomeen tulevan paljon ihmisiä, koska Suomessa on vain 0,03 prosenttia maailman pakolaisista:

Koskettava aamu tänään töissä. Pia Lindforsin välittämänä Suomen Pakolaisavun Anna-Maria ja Kadar olivat avaamassa nuorisoasiainkeskuksen esimiehille ja suunnittelijoille pakolaiskriisin tilannetta. Merkittävimmät viestit ja havainnot keskustelusta:

1. Näkökulma on saatava pois tästä Suomeen tulee paljon ihmisiä -puheesta. Suomessa on 0,03 prosenttia maailman pakolaisista.

2. Suomeen on tullut yksin 900 alaikäistä. Yksin maahan tulleilla nuorilla ei ole ketään. Vaikka he pääsisivätkin isän uuteen perheeseen tai sukulaisten luokse, he tuntevat ulkopuolisuutta kaikesta. Ahdistusta lisää kotimaahan jääneiden vanhempien toiveet perheenyhdistämisen nopeuttamisesta ja rahan lähettämisestä.

3. Ruotsi tajusi paljon meitä ennen, että maailman huipuista kilpailevat kanssamme meitä isommat pelurit (lue: Lontoo). Jos hyvinvointiyhteiskunta halutaan pitää pystyssä, on viisasta ottaa työikäisiä nuoria turvapaikanhakijoita. Suomella alkaa olla kiire.

4. Meistä jokaisella on velvollisuus aloittaa näitä keskusteluja läheistemme kanssa. Tietoa jakamalla voi vähentää pelkoja. Pelkoja pitää kuunnella. Ihmisillä on oltava mahdollisuuksia korjata näkemyksiään ilman kasvojen menettämistä. Jos emme ole valmiita kuuntelemaan asukkaiden huolia vaan lähdemme suoraan hyökkäykseen, työnnämme heidät suoraan fundamentalistirekrytoijien eli väkivaltaan turvautuvien rasistien käsiin. Tämä ei ole itsellenikään aina ihan helppoa.

5. Suomeen tuli viime vuonna 3651 turvapaikanhakijaa, nyt ennuste tälle vuodelle on 30-50 000. Tämä on uusi normaali. Pitää ruveta tekemään pitkäkestoisia suunnitelmia siitä, miten työmarkkinoille ja koulutukseen pääsyä helpotetaan. Mutta kuten Miki Mielonen totesi: ruvetaan tekemään nyt jotain, ilman liian pitkälle menevää suunnitelmaa. Edes jalkapalloa kerran viikossa.

6. Miksi nyt tulee niin paljon ihmisiä? Koska Syyrian tilanne ei parane, naapurimaissa odottaneet ihmiset ovat menettäneet toivonsa asioiden parantumisesta. Miksi Suomeen tulee pääosin muita kuin syyrialaisia? Koska kun syyrialaisia on valtavat määrät Keski-Euroopassa, paine puskee muuta pakolaisväestöä myös pohjoiseen asti.

Haluan uskoa, että tässä voi olla myös uudenlaisen eurooppalaisen solidaarisuuden alku. Auttamisen aalto on valtava. Arvot ovat tulleet näkyville. Muutos on niin iso, että meidän on pakko muokata palveluitamme. Palaan näissä tilanteissa aina Harvey Milkiin, joka puhui siitä että vähemmistöjen asioista tulee enemmistön asioita vain jos enemmistöllä on läheisiä ihmissuhteita vähemmistöön. Päti homoihin, pätee maahanmuuttoon.
 
Eli uusi normaali on se, että tänne tulee 500000 turvapaikanhakijaa 10 vuodessa + perheet eli noin 1,5 miljoonaa uutta ihmistä. Mikään hyvinvointivaltio ei pysty tämmöistä vastuuta kantamaan. Se on sama kuin Saksaan tulisi 25 miljoonaa pakolaista. Tai Amerikkaan 100 miljoonaa. Mistä näitä viisaita eriasian johtajia löytyy..

Edit ja tässäkään kriissä ei ole sitä huippua vielä nähty. Afganistanin tilanne pahenee koko ajan, kuten myös Pakistanin ja Nigerian. Jemen on myös unohdettu aivan kokonaan. Kuka tietää mitä Egyptissä vielä tapahtuu. Toivottavasti joku joskus tajuaa, että on halvempaa auttaa ihmisiä muissa maissa asuttamatta heitä Suomen kaltaiseen lähes maailman kalliimpaan maahan.
 
Kysyn tätä puolitosissani. Jos kerran irakilaisia täytyy auttaa, miksi Suomi ei järjestä suoria lentoja Bagdadista Suomeen? Pakolaiset voisivat maksaa lennosta sen tonnin pari, eikä heidän tarvitsisi maksaa useita tonneja salakuljettajille. Sinne vaikka vassarit ja vihreät refugees this way- kylttien kanssa, niin saadaan hommat hoidettua inhimillisemmin. Samoin voitaisiin tehdä Jemenin kanssa. Monista maista löytyy paljon kärsimystä, mielestäni on epäreilua, että vain salakuljettajiin turvautuvia voidaan auttaa.
 

Gunvald

Jäsen
Suosikkijoukkue
Petoeläimet
Eurooppaan yhä enemmän tulijoita.

Yle kertoo, että syyskuussa Eurooppaan tulijoiden määrä on kasvanut edellisiin kuukausiin verrattuna. Tämä kriisi taitaa olla vasta alussa...

Anna Kontula kertoi Ylen Ykkösaamussa noin viikko takaperin, että solidaarisuudella ei voi olla rajoja. En ollut tajunnutkaan, kuinka paljon vasemmiston jalat ovat irti maasta. Jos meidän solidaarisuudellamme ei tosiaan ole rajoja, niin tulijoita riittää loputtomasti.

Itse vetäisin rajan tähän. Tulijoita on riittävästi vähäksi aikaa. Ei Suomi voi kaikkia maailman vähäosaisia auttaa. (...paitsi vasemmistolaisessa harhassa, jossa jokainen ongelma ratkeaa "rikkaiden" veroja kiristämällä.)
 
Viimeksi muokattu:
Anna Kontula kertoi Ylen Ykkösaamussa noin viikko takaperin, että solidaarisuudella ei voi olla rajoja. En ollut tajunnutkaan, kuinka paljon vasemmiston jalat ovat irti maasta. Jos meidän solidaarisuudellamme ei tosiaan ole rajoja, niin tulijoita riittää loputtomasti.

Tuossa on vain kyse siitä kaikille avoimesta Suomesta, jonka puolesta Hesassa osoitettiin mieltä. Kontulan lomaheila Kimmo Kiljunenhan esitti aikanaan tv-väittelyssä näkemyksenään, että ei ihmisten liikkeitä valtiosta toiseen pitäisi rajoittaa, sillä kyllähän linnutkin lentävät rajojen yli ihan vapaasti. Ei ihme että Annalla ja Kimmolla synkkaa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Katselin tuossa YLE:n uutisia jossa näytettiin tilannetta Libanonin pakolaisleiriltä. Joku avustustyöntekijä kertoi että leirillä olijat saavat 14 euroa kuukaudessa ruokaan avustusjärjestöjen kautta. Ei tarvitse ihmetellä että ne joilla rahaa on, suuntaavat kohti Eurooppaa.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Mitenpä muut jatkoaikalaiset näette, onko jokin yläraja sillä paljonko näitä irakilaisia ja muita kehitysmaamamuja voi Suomeen tulla? Ja mitä tapahtuu kun tuo raja saavutetaan?

Nythän tulijoita on n. 500/päivä => vuodessa n. 180 000. Jos jokainen yhdistää vaikka 4 perheenjäsentä tarkoittaa tuo vuodessa n. 900 000 sanaakaan suomen kieltä osaamatonta, täysin kouluttamatonta tulijaa. Melko turvallisesti voinee olettaa että heistä ainakaan 90 % ei pysty ja/tai halua Suomessa työllistymään mihinkään jopa koko elämänsä aikana ja elää siis täysin sosiaaliturvan varassa. Kuinka kauan järjestelmä kestää tuota tahtia?
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Mitenpä muut jatkoaikalaiset näette, onko jokin yläraja sillä paljonko näitä irakilaisia ja muita kehitysmaamamuja voi Suomeen tulla? Ja mitä tapahtuu kun tuo raja saavutetaan?
Työllistyminen ei tule olemaan ongelma tulevaisuudessa, kun nykyisenkaltaiset hallitukset saavat AY-liikkeen ja muut turhakkeet poistettua lähitulevaisuudessa. Sitten voidaan palkata pienimpään palkkaan tyytyviä niihin hommiin, jotka eivät turhaa koulutusta vaadi. Ja ehkä perustettua jopa uutta matalan teknologian teollisuutta Suomeen. Alvia pitää tietty laskea, jotta työläiset pysyvät leivässä, mutta säästöjä saadaan koulutusjärjestelmän uudistuksella, jossa lukiot ja ammattikoulut laitetaan paremmuusjärjestykseen ja tehdään maksullisiksi. Peruskoulun voi halutessaan keskeyttää alakoulun jälkeen. Yliopistoihin ei tunge liikaa opiskelijoita, joten rahoitusta voidaan leikata. Terveydenhuoltoon myös pientä porrastusta varmaan sen suhteen, ketä kannattaa hoitaa ja ketä ei. Eiköhän tuo 900000 saada helposti hoidettua.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
HS: Hallitus pakottamassa kuntia asuttamaan turvapaikanhakijoita

"Hallitus kaavailee kunnille pakkokeinoja, joilla asuttaa turvapaikanhakijat ympäri maata, kertoo Helsingin Sanomat.

Asetus velvoittaisi kunnat antamaan turvapaikanhakijoille tilat ja järjestämään henkilöstön pyörittämään toimintaa. Valtio korvaisi kunnille kaikki vastaanottokeskuksesta aiheutuvat kulut. "


BOOM tulihan se sieltä!
Pakottaminen tunnetusti toimii aina ja nyt ollaan muutenkin todella kyseenalaisella polulla, jos aletaan näin isosti kuntien itsemääräämisoikeuteen puuttumaan.

Tää pakottaminen on siinä mielessä mielenkiintoinen juttu, että uutisen mukaan se ei ensiksikään tulisi koskemaan kaikkia kuntia. Millä lotolla ne pakotetut kunnat oikein valitaan? Toisekseen jos joku perähikiä pakotetaan lailla ottamaan turvapaikanhakijoita niin silloinhan se voi majoittaa ne parhaaksi näkemäänsä mörskään? Joku käytöstä 10 vuotta sitten poistettu homekoulu olisi varmaan ihan kiva. Vai korvaako valtio sitten ihan uudisrakennuksetkin asian takia?
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Vaikka Jari Tervo on kirjoittanut myös runoja, hänet tunnetaan ensisijaisesti proosastaan. Olen itsekin lukenut useita hänen teoksiaan ja pitänyt niistä. Se nyt ei toki tule yllätyksenä, jos ulkomaalaisvastaiselle ihmiselle kirjojen lukeminen on vastenmielistä. Nettikeskusteluja seuratessa tulee usein fiilis, että monille kiihkeimmistä isäm maan puollustajista (tällä en viittaa sinuun) tekisi hyvää ihan aapisenkin kertaaminen.

Tämä on ehkä noloin postaus pitkään aikaan. Haluat toki osoittaa, että sinä olet aapisesi lukenut ja hyvä niin, mutta miksi jätät itsestäsi idioottimaisen kuvan postaamalla tällaista roskaa? Kyllähän sinulla pitäisi olla kapasiteettia parempaan eikö niin?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
- Miten paljon Suomen kestää ottaa pakolaisia vuodessa maahan? Ja miten monta vuotta? Joskus se stoppi tulee ja sitten se on vaikeampi pysäyttää kuin nyt.

Tämä on kysymys, johon et tällä palstalla saa vastausta. "Oikeamielisten" vastaus kun on se, että raja on kyllä olemassa, mutta ei sitä voi tietää ja tänne ei koskaan tule niin paljon ihmisiä että se raja ylittyisi. Mutta sitä rajaa siis ei kukaan "viitsi" kertoa.

- Miksi syyrialaisia on edelleen vain 2% tulijoista ja sillä mainostetaan tätä pakolaisuutta?

Sillä saadaan kätevästi hyväksytettyä ihmisille tämä järjettömyys. Samoin kuin niillä hukkuvilla lapsilla ja itkevillä naisilla. Pelkkää propagandaa.

- Miksi yksi kaksi irakilaiset ja somalit työllistyisivät paremmin, kun 20v. jo täällä olleet? Prosentit ovat nähtävillä.(Paras esimerkki tästä P-Koreamaisesta kusetuksesta mediassa oli EK:n Häkämiehen puheet, että kohta hoitoalalle tarvitaan työntekijöitä ja niitä saadaan JUURI maahanmuuttajista. Jeps. Kielitaidoton muslimimies käy 2v. hoitsukoulua ja menee vanhainkotiin pesemään vääräuskoisten naisten pyllyjä. Toki voihan joukossa olla ihmemiehiä, että oppivat kielen ja muut jutskat hetkessä ja haluavat puhaltaa yhteen hiileen. Joo.) Eiku, mites ne työttömät suomalaiset samoihin hommiin, mutta kun ei riitä koulupaikkoja kaikille jne.

Tämä on toinen kysymys, johon et tule tällä palstalla saamaan vastausta. Sillä "oikeamieliset" jaksavat toitottaa toitottamasta päästyäänkin sitä, että me tarvitsemme tänne ulkomaista työvoimaa. Heidän mielipiteitään ei muuta se tosiasia, että tälläkään hetkellä meidän koulumme eivät pysty kouluttamaan esim. hoiva-alle niin paljoa ihmisiä, kuin olisi halukkaita kouluttautujia. Heiltä ei saa vastausta siihen, että miten koulutuspaikat yhtäkkiä mystisesti lisääntyvät näiden mamujen myötä? Heiltä ei saa vastausta siihen, että pitäisikö näitä mamuja syrjiä positiivisesti tulevissa koulutushauissa vai pistää samalle viivalle suomalaisten kanssa? He eivät myöskään osaa kertoa, että miten ne muslimimiehet yhtäkkiä tosiaan alkavat pitää naisia yhtään missään arvossa ja alkaisivat palvella niitä vääräuskoisia naisia? Vastauksia ei tule ja täysin selkeät ja kiistämättömät mutta omaan agendaan sopimattomat tosiasiat sivuutetaan täysin.

- Miksi vastaanottokeskukset/majoitukset ostellaan yksityisiltä firmoilta aivan järkyttäviltä ylihinnoilla ja niillä on kytköksiä esim. kansanedustajiin tai heidän puolisoihin.

Mua ihmetyttää se, että miksi kunnat ensin myyvät esim. varuskunta-alueet ja entiset vankilat ja niiden maa-alueet yksityisille pilkkahintaan, jotka sitten käärivät muhkeat rahat valtiolta? Eikö kuntien kannattaisi itse kääriä ne rahat liiveihinsä?
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämäkin tuli varmasti suurena yllätyksenä, sillä hehän ovat aaaaaivan samanlaisia ihmisiä kuin mekin.

Huoli heräsi Saksassa: Raiskauksia ja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä pakolaismajoituksessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Pitäisi sakemannienkin ymmärtää, että kyse on vain kulttuurieroista. Jos joissain yhteiskunnissa "nainen on vain riistaa", niin sitten on. Kyllähän tällaisia tapauksia voi Suomessakin ilmetä, kun partalapset turhautuvat p***un puutteessa. Mutta siinä tapauksessa valtamedia sulkee vain silmänsä ja keskittyy jahtaamaan vimmaisesti lahtelaisia lakanaurpoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös