Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 282 048
  • 28 700

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Suomi täyttyy kovaa vauhtia maahanmuuttajista, se on nyt nähty ja todettu. Olen henk.kohtaisesti huomannut tämän tässä kuussa ensi kerran Turun katukuvassa. Onhan somaleita, bosnialaisia, sekä Irakin kurdeja ollut täällä aiemminkin, mutta määrät olleet aiempina vuosina kohtuullisia, toisin kuin nyt. Varsinkin viime sunnuntain katukuvassa sen huomasi, vaikea oli uskoa olevansa Suomessa, kun torin laitamilla roikkui hyvin eksoottisen näköistä sakkia jopa satamäärin ja nämä olivat selvästi enemmistö kantasuomalaisiin nähden. Arkipäivän ruuhkaiseen katukuvaan vielä hukkuvat, mutta hiljaisina päivinä muutos jo nähtävillä.
Periaatteessa minulla ei ole mamuja vastaan mitään, sillä olenpa ottanut aikanaan Turussa kymmenisen vuotta sitten pimeän taksinkin, jonka ohjaimissa oli hyvin mukavalta vaikuttanut Irakin kurdi - tosin sanoi ensin olevansa marokkolainen, kunnes heti perään myönsi tulevansa Irakista, mutta suomalaisten ennakkoluulojen takia sanoo ensin olevansa marokkolainen.

Nykyisin nämä määrät ovat kyllä huolestuttavan suuria. Muuttuvassa maailmassa elämme, mutta jos Suomen kolmanneksi suurimmassa kaupungissa sunnuntaikävelyllä vastaan kävelevät ihmiset ovat enemmistöltään syyrialaisia ja irakilaisia, kuin suomalaisia, niin jossain mättää ja pahasti. Lisäksi olen pistänyt merkille, että katukuvassa on lisääntynyt roskien määrä ja veikkaanpa, että sillä on tekemistä pakolaisten kanssa, sillä onhan monessa maassa aivan järkyttävä kulttuuri mitä tulee roskien laittamiseen sinne minne ne kuuluisivat tai ei kuulu. Pakolaisten kanssa tekemisissä olevat ihmiset toivottavasti opettavat ensimmäiseksi suomalaisen yhteiskunnan perustavat, kuten kaupoissa jonottamisen ja roskapönttöjen hyödyntämisen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Pakolaisten kanssa tekemisissä olevat ihmiset toivottavasti opettavat ensimmäiseksi suomalaisen yhteiskunnan perustavat, kuten kaupoissa jonottamisen ja roskapönttöjen hyödyntämisen.

No jaa, kyllähän suomalaisetkin roskaavat minkä kerkiävät...

Eipä silti, on tuossa sen verran perää, että arabimaissa jätteet saatetaan dumpata yksinkertaisesti aavikolle ja erämaahan. Olen istunut egyptiläisessä bussissa ja kummastellut tätä.

En muuten usko, että oikeasti enemmistö Turussa kävelyllä kohtaamistasi ihmisistä olisi ollut mamu-taustaisia. Toki paljon heitä on voinut olla.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Totta vai tarua? Yle selvitti turvapaikanhakijoihin liittyvien väittämien todenperäisyyden | Yle Uutiset | yle.fi

"9. Turvapaikanhakijat vain lomailevat täällä siihen asti, että päätös turvapaikasta tulee.
Väärin.
Turvapaikanhakijat ovat velvollisia osallistumaan opinto- tai työtoimintaan. Jos velvollisuutta laiminlyödään, vastaanottorahaa pienennetään. Esimerkiksi Lammin ja Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakija opintotoiminnan valinnut opiskelee suomen kieltä ja kulttuuria kolme päivää viikossa. Jos kuukauden aikana on perusteetta pois tai myöhästyy yli kymmenen minuuttia kolme kertaa, niin vastaanottorahaa pienennetään.

Turvapaikanhakijat voivat myös työskennellä normaalisti kolmen kuukauden jälkeen, jos heillä on vaaditut matkustusasiakirjat, tai kuuden kuukauden kuluttua saapumisesta, jos niitä ei ole. Tällöin he maksavat verot normaalisti ja tulot huomioidaan vastaanottotuessa."

Tuota noin, uskotko tuohon edes itse?
 
On se oikeesti iso ryhmä jos päivässä tulee vaikka 500 henkilöä. Kohtalaisen kokoinen koulu olisi 500 oppilaan koulu, ja varuskunnassa saattoi joskus ainakin olla 500 henkilöä. Mitenhän kauan tämän tosiaan annetaan jatkua. No, samahan se, kun vaikka rajat olisi "kiinni" niin ei tarvitse muuta kun tulla joen yli Ruotsista Suomeen ja se on siinä.

Vähän huolestuttavaa, miten invaasiomiehet suhtautuu siihen, jos ei sitä oleskelulupaa herukaan. No, samahan se, kun ei Irakiin ja Syyriaan tai muualle saada ketään takaisinkaan lähetetyksi.

Mikähän onkaan tilanne puolen vuoden päästä tai kahden vuoden päästä.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä tuossa kyselytunnissa ehditty käsitellä tätä pakolaiskriisiä juuri lainkaan. Räsänen kysyi näistä kiintiöistä sun muista, jotka eivät sinänsä nyt tähän akuuttiin tilanteeseen liity. Orpo kertoi tästä uudesta vastaanottotavasta (järjestelykeskus), joka on jo ollut tiedossa pari päivää. Sitten loppuikin jo YLE:n tv-lähetys, äkkiä menin nettiin ja vielä ihan lopussa PS:n Eerola kysyi Soinilta näistä palutussopimuksista. Kuulemma selvityksiä tehdään palautussopimuksista ja jos nyt oikein ymmärsin niin selvitetään myös näitä eri maiden linjoja tp-hakijoiden hakemusten hyväksymisessä. Tai näin ainakin haluan tulkita tuon Soinin vastauksen. Jostain EU:n yhtenäisestä turvallisten maiden listasta puhuttiin myös, mutta sillä viitattiin lähinnä nähin albaanien turhiin hakemuksiin.

Vaisuksi jäi kyllä tilaisuuden anti.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ville Niinistö uudelleentwiittasi
Suomi Says Welcome ‏@TorillaOnTilaa 11. syyskuuta
Huomiselle Helsingin piknikille ilmoittautuneita jo 5,9k!!! Saataisko yli 6000 vielä tänään? Auta ja kutsu mukaan!

No kohta tulee nelinumeroista määrää. Eiköhän ne torit saada täyttymään!

NaisasialiittoUnioni ‏@Naisunioni 11. syyskuuta
Otimme kantaa yhdessä 15 muun järjestön kanssa: Suomen kannettava vastuunsa pakolaiskriisistä.

Tarkalleen mikä vastuu? Se kun ei lähdetty sotimaan ISISiä vastaan? Reserviähän olisi toki riittänyt... puolustusvoimissa.

Jarkko Lehtopelto ‏@Lehtopelto 12. syyskuuta
Epämiellyttävä ilmiö ja yleistynyt tapa: yritys verhota muukalaiskammoa ns. järkiperusteisiin. #maahanmuutto #pakolaisuus #politiikka

Itse kammoan muukalaisia myös järkiperusteilla. Ok? Esim. näin:

Muslimit vaativat Oktoberfestien lopettamista

Muuan Saksassa asustava kehitysmaamuslimi Morad Almuradi on siinä määrin näreissään tulevasta suuresta kansanjuhlasta Oktoberfestistä, että on laatinutvalituskirjelmän Munchenin kaupunginjohdolle.

”Arvon Munchenin Kaupunginvaltuutetut,

Haluamme informoida, että tuleva Oktoberfest on epäoikeudenmukainen ja anti- islamistinen tapahtuma. Olemme tähän asti yrittäneet olla noteeraamatta tapahtumaa, mutta tapahtumassa on liian paljon anti- islamistisia ilmiöitä, kuten alkoholin juonti, yleinen vähäpukeisuus jne.

Ymmärrämme kyllä, että Oktoberfest on vuosittanein Saksalainen traditio, mutta me emme voi hyväksyä anti- islamistisia tapahtumia, koska se loukkaa meitä muslimeja kaikkialla maailmassa.

Näin ollen me vaadimmekin, että tuleva Oktoberfest perutaan. Uskomme, että Oktoberfest tulisi loukkaamaan myös niitä kaikki pakolaisia Syyriasta, Afganistanista ja Irakista. Oktoberfestin lopettaminen sen sijaan auttaa pakolaisia, sekä islamistisia maita.

Ystävällisesti Morad Almuradi.”
 
Mutta kannattaisi silti miettiä. Näin saataisiin tästä valtavasta ihmismäärästä ainakin jotain hyötyäkin, ja samalla edes hiukan lähemmäksi ja osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Minusta tämä on aika tunkkaista ajattelua, että ihmisen pitäisi tehdä töitä ollakseen yhteiskunnalle "hyödyksi". Kyllähän turvapaikanhakija hyödyttää Suomea jo pelkästään etnistä diversiteettiä lisäämällä, vaikkei töissä kävisikään. Minusta unelmayhteiskuntaan ei sovi se, että ihmisiä luokitellaan "hyödyllisiin" ja "hyödyttömiin" töissäkäynnin perusteella. Lisäksi mahdollisimman suuri humanitaaristen maahanmuuttajien määrä kasvattaisi Suomen mainetta humaanina, ihmisoikeuksia kunnioittavana valtiona. Onhan esim. Berliinissä lomaillessa ollut tähän asti hieman noloa kertoa paikallisille, että Suomesta turvapaikan saa vuosittain vain muutama tuhat ihmistä.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...


Itse kammoan muukalaisia myös järkiperusteilla. Ok? Esim. näin:

Onko tuo muuten oikea kirjoitus oikealta ihmiseltä vai joku feikki? Eihän näistä osaa sanoa, mutta aika erikoiselta kuulostaa. Tuo linkki näyttäisi johtavan jollekin fuzzyfun-sivustolle, joka ainakin nimen perusteella kuulostaa epämääräiseltä.
 

Carlos

Jäsen
Onko tuo muuten oikea kirjoitus oikealta ihmiseltä vai joku feikki? Eihän näistä osaa sanoa, mutta aika erikoiselta kuulostaa. Tuo linkki näyttäisi johtavan jollekin fuzzyfun-sivustolle, joka ainakin nimen perusteella kuulostaa epämääräiseltä.

Tuo on kiertänyt netissä jo pari päivää, alkuperää on joka paikassa ihmetelty että onko edes aito vai jonkun provoa. Itse veikkaan kyllä jälkimmäistä. Sehän on kyllä tiedossa silti että muslimit eivät tästä bier&pork&boobs -festistä tykkää yhtään. Valkoinen mies taas ei juuri hienompaa joukkotapahtumaa voi kuvitella.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tällä hetkellä hallitsemattomasta vyörystä rajan yli hyötyvät kaikki hallituspuolueet.

Termien "tulva" ja "vyöry" käyttäminen turvapaikanhakijoiden yhteydessä ei ole ihmisarvoa kunnioittavaa kielenkäyttöä. Kuten Amnestyn Frank Johansson ansiokkaasti Twitterissä toteaa: Pakolaiset ovat ihmisiä ei luonnonilmiöitä. Miksi @juhasipila puhuu tulvasta. Pääministerin pitäisi näyttää esimerkkiä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Matti Vanhanen puhuu nyt jo avoimesti 200 000 "turvapaikanhakijan" eli paperittoman siirtolaisen tulosta Suomeen - jollakin aikavälillä. Realistinen arvio sikäli esim. pelkästään ensi kesään mennessä, että rajat vuotavat päivä päivältä enemmän.

Matti Vanhanen: Suomen varauduttava jopa 200 000 turvapaikanhakijaan - Kotimaa - Verkkouutiset

Mainitulla määrällä tarvitaan siis 500-1000 uutta vastaanottokeskusta, joissa yksityiset yritykset pääsevät harjoittamaan "humanitaarista logistiikkaa" valtion rahansiirroin (Amnestylle terveisiä) ja/tai perustuslain ohittaminen ja yksityisasuntojen pakko-otot.

30 000 maahantulijan vuosilukemalla saadaan luultavasti käyntiin Ruotsissa jo käytössä olevat "väliaikaismajoitusmarkkinat". Näin lienee joku jossain laskenut.
 
Viimeksi muokattu:

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Tuosta haastattelusta on 30 minuutin versio Ylen sivuilla.

En tiedä oliko Orpo huonosti valmistautunut haastatteluun vai mitä, mutta oli kyllä tuskaista katseltavaa. Pikkuisen nyt huolestuttaa, että minkälaisissa käsissä Suomen pakolaispolitiikka tällä hetkellä on.

On muuten todella huolestuttavaa jos hallitus edelleen tekee jotain 20 000-30 000 siirtolaisten skenaarioita tämän vuoden osalta. Tällä hetkellä siirtolaisia on siis jo tullut n. 10 000. Jos nyt päivätahti on 300-500, ja Ruotsi juuri ilmoitti lisäävänsä kapasiteettia raiteilla, mikä saattaa nostaa päivätahdin 1000 kieppeille, niin meillä on jo lokakuun lopussa tuo 30 000 täynnä. Näistä karkeasti 50 % tulee saamaan turvapaikan, osa sitten toissijaisen suojelun perusteella oleskeluluvan. Eikä se tulva vuodenvaihteeseen lopu, vaan kun portit on kerran avattu niin kerrannaisvaikutuksia seuraa. Perheenyhdistäminen tuo helposti sen 2-4 ihmistä lisää, samoin Suomen maine jatkossa irakilaisten kohdemaana (ystävät välittävät tietoa kotimaahan ja yhteisö vetää puoleensa lisää hakijoita). EU-kiintiön kautta tullee vielä yli 2000 ei-Ruotsin matkaajaa.

Tässä on tietysti oletuksena, että EU ei saa tuota siirtolaisaaltoa kuriin Etelä-Euroopassa. Tällä hetkellä tänne pyrkivät ovat siis näitä jotka olivat jo Saksassa tai Skandinaviassa, kun Unkari laittoi rajan kiinni. Jos onnistutaan tilkitsemään nuo uudet reitit niin hakijamäärät saattavat tippua oleellisesti. Muuten tämän kriisin hoito on täysin Migrin (joka on sisäministeriön alainen) linjausten varassa, koska Ruotsin suuntaan ollaan ainakin täysin kyvyttömiä tekemään mitään. Tiukentuuko tp-hakijoiden hyväksymisen linja ja jos tiukentuu, niin millä aikataululla? Onko 30 000+ tp-hakijaa vuodessa uusi normaali johon nyt vain on totuttava?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tuosta haastattelusta on 30 minuutin versio Ylen sivuilla.

En tiedä oliko Orpo huonosti valmistautunut haastatteluun vai mitä, mutta oli kyllä tuskaista katseltavaa. Pikkuisen nyt huolestuttaa, että minkälaisissa käsissä Suomen pakolaispolitiikka tällä hetkellä on.
...
Onko 30 000+ tp-hakijaa vuodessa uusi normaali johon nyt vain on totuttava?
Oletettavasti, koska vastaanottokeskusten liiketoiminnan on oltava kannattavaa: 30 000 siirtolaisen vuosimäärä siirtää vastaanottokeskustoimintaa pyörittäville tahoille valtion varoja yhteensä 440 miljoonaa euroa vuosittain.
 
Viimeksi muokattu:

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Niin karmealta kuin se kuulostaakin, vastaanottokeskusten liiketoiminta-aspektia pohdittuani olen koko ajan vakuuttuneempi siitä, että Schengen-tarkastukset palautetaan Suomen ulkorajoille noin kuukauden kuluttua, kun 30 000 siirtolaisen määrä on tältä vuodelta täynnä.

Sen jälkeen Suomi sopii EU-alueen vuosittaiseksi kiintiökseen 30 000 "pakolaista", ja VOK-toiminnassa alkaa liikkua vuosittain 440 miljoonaa euroa julkista rahaa.

Skenaario olisi sikäli jopa lohdullinen, että se osoittaisi invaasiotilanteen olevan edes hetkellisesti hallinnassa.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Tampereelle kuulemma tulee 150 mamua päivässä. Toimitilavälitys-firman kaveri sanoi niin, kun mainitsi, että heille oli soitettu ja kysytty vapaita toimistotiloja tai muita, joihin voisi majoittaa näitä mamuja. Eli kymmenessä päivässä tulee 1500 Tampereelle? Kusessa ollaan tukkaa myöten koko Suomessa kohta. Pelottaa oikein, että mitä tässä tulee syksyn/talven aikana tapahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jos noin kävisi niin aika paljon ja aika lyhyessä ajassa tämä maa muuttuisi - en oikein mitenkään voi uskoa, että tuo olisi viisasta.
Ei viisasta todellakaan, mutta kannattavaa kyllä. Ei tosin valtiolle ja veronmaksajille - eikä varsinkaan kansalliselle turvallisuudelle.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft

Ei näitä pitäisi enää katsoa, kun pitäisi nukkuakin.
Meillä on siis täydellisen epäpätevä ja vastuuton kumiukko sisäasioiden ministerinä. Tyyppi ensin perustelee itse, miksi tarvittaisiin juuri nyt vakavia toimia, eikä kuitenkaan tee mitään niistä ilmeenkään värähtämättä. Just näin: https://www.youtube.com/watch?v=XBDpIHH4glE

Orpo on toivonut sukunimeään taivutettavan muodossa Orpo – Orpon sukunsa pitkän käytännön mukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Aapee79

Jäsen
Niin karmealta kuin se tuntuukin, vastaanottokeskusten liiketoiminta-aspektia pohdittuani olen koko ajan vakuuttuneempi siitä, että Schengen-tarkastukset palautetaan Suomen ulkorajoille noin kuukauden kuluttua, kun 30 000 siirtolaisen määrä on tältä vuodelta täynnä.

Sen jälkeen Suomi sopii EU-alueen vuosittaiseksi kiintiökseen 30 000 "pakolaista".

Ideana hyvä ja kannatan, mutta käytännössä kun se ei muuta mitään. Suomi ei lähde rikkomaan lakeja, kun rajalle saapuu turvapaikanhakija ja sanoo magic-wordin: Asylum, niin homma lähtee pyörimään. Se on vaan otettava virkamiehenä vastaan. Varmaan näit Unkari-Serbian rajaa eilen? Vaikea nähdä Suomessa sellaista. Tämä on jo nyt lähtenyt käsistä. En tiedä pysäyttääkö tätä enää mikään. Surullista.

Luuletko, että Suomessa ruvetaan kyynelkaasulla ja vesitykeillä ampumaan tai aitoja tekemään? Ei ruveta. Ja rajavartiointi on ajettu aika alas itärajalta, että sieltä ei pysty resursseja ottamaan. Venäjällä on sikäli hyvä tilanne, vaikka hekin ovat itärajalta siirtäneet Aasiaan päin miehistöä, niin heillä on valvontalinjat kunnossa ja estävät jo peruskävelijät suht hyvin(Suomeen ei montaa laitonta maahantulijaa sieltä vuodessa harhaile ja käytännössä kaikki saadaan kiinni), mutta ylityspaikat tarvitsevat silti miehistöä. Ruplan kurssi JOS rupeaa nousemaan ym, niin silloin liikennemäärät kasvaa taas isoiksi ja kun on jo nyt minimimiehistöt muutenkin, niin ei sieltä pysty enää Ruotsin rajaa ruveta miehittämään. Armeijako se sitten hoitaa? No poikkeustilanne on tulossa pakosta jossain vaiheessa ja silloin en tiedä mitä tapahtuu. Tämä ei vaan voi jatkua tai yhteiskunta hajoaa täysin. Harvoin rukoilen, mutta kohta pitää.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Turvapaikanhakijat ryhtyivät lumitöihin Helsingin Punavuoressa | Kotimaa | Kaleva.fi

Vakavasti ottaen en väittänyt, että turvapaikanhakijat tekee töitä. Kerroin vain, että sellainenkin järjestely olisi mahdollinen ilman amnestyn tai ay-liikkeen riehaantumista, kuten edellinen kirjoittaja epäili. Siitä vaan bisnestä tekemään. Ekana aloittava pääsee valikoimaan parhaat päältä.

Ketäs meinaat niiden ekana maahanmuuttajien kanssa aloittavien olevan, ja meinaatko heidän tekevän vieläpä bisnestä, ja valikoivan parhaat päältä?
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista on kyllä nähdä, miten tuo uusi "lajittelukeskus" käytännössä toimii. Orpon mukaan tarkoitus on lajitella tarpeettomat hakijat heti kättelyssä pois ja palautukseen, mutta ymmärtääkseni esim. näitä irakilaisia ei mitenkään voi noin pikaisesti lajitella tarpeettomiksi hakijaksi. Enkä usko että sieltä enää mitään albaaneja tulee vaan nimenomaan näitä Lähi-idän ja Afrikan siirtolaisia. Lisäksi puhutaan 500 paikan keskuksesta, mutta eihän tuollainen määrä riitä yhtikäs mihinkään tällä vauhdilla. Se on yhdessä päivässä täynnä. Koko idea kuulostaa täysin kuolleena syntyneeltä, silkkaa näpertelyä tässä tilanteessa.

Vai voisiko Suomi tehdä niin kettumaisen tempun, että alkaa käännyttää näitä Ruotsin-siirtolaisia rajalla takaisin, perusteena Dublin-sopimuksen noudattaminen, vaikka kukaan muu ei enää sopimusta tunnu noudattavan? Suomi ei missään tapauksessa ole se ensimmäinen EU-maa johon nämä siirtolaiset tulevat, siis se maa, jossa näiden kuuluisi aloittaa tp-hakuprosessi. Suomihan on tässä aivan täydellinen väliinputoaja: viimeinen hyvinvointivaltio tässä siirtolaisryntäyksessä. Emme voi ohjata ketään eteenpäin muiden niskoille niin kuin kaikki muut tuntuvat tekevän. Koko EU:n siirtolaispolitiikka on täysin tuhoutunut tämän aallon edessä, eikä kukaan tunnu enää noudattavan säännöstöjä. Mitä väliä jos yksi maa lisää laittaa oman edun kansainvälisten sopimusten edelle?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ideana hyvä ja kannatan, mutta käytännössä kun se ei muuta mitään. Suomi ei lähde rikkomaan lakeja, kun rajalle saapuu turvapaikanhakija ja sanoo magic-wordin: Asylum, niin homma lähtee pyörimään. Se on vaan otettava virkamiehenä vastaan. Varmaan näit Unkari-Serbian rajaa eilen? Vaikea nähdä Suomessa sellaista. Tämä on jo nyt lähtenyt käsistä. En tiedä pysäyttääkö tätä enää mikään. Surullista.

Luuletko, että Suomessa ruvetaan kyynelkaasulla ja vesitykeillä ampumaan tai aitoja tekemään? Ei ruveta. Ja rajavartiointi on ajettu aika alas itärajalta, että sieltä ei pysty resursseja ottamaan. Venäjällä on sikäli hyvä tilanne, vaikka hekin ovat itärajalta siirtäneet Aasiaan päin miehistöä, niin heillä on valvontalinjat kunnossa ja estävät jo peruskävelijät suht hyvin(Suomeen ei montaa laitonta maahantulijaa sieltä vuodessa harhaile ja käytännössä kaikki saadaan kiinni), mutta ylityspaikat tarvitsevat silti miehistöä. Ruplan kurssi JOS rupeaa nousemaan ym, niin silloin liikennemäärät kasvaa taas isoiksi ja kun on jo nyt minimimiehistöt muutenkin, niin ei sieltä pysty enää Ruotsin rajaa ruveta miehittämään. Armeijako se sitten hoitaa? No poikkeustilanne on tulossa pakosta jossain vaiheessa ja silloin en tiedä mitä tapahtuu. Tämä ei vaan voi jatkua tai yhteiskunta hajoaa täysin. Harvoin rukoilen, mutta kohta pitää.
Erittäin hyvä kirjoitus.

Suomessa on tosiasiassa jo nyt normaaliolojen poikkeustilanne, sillä "hallitsemattomasta maahantulosta" päätellen maa vaikuttaa menettäneen ulkorajojensa hallinnan. Kun maahan saapuu päivässä lähes 1000 taustoiltaan täysin tuntematonta paperitonta siirtolaista, on kyseessä tilanne, joka mielestäni edellyttäisi vähitellen valmiuslain käyttöönottoa.

Se on kuitenkin äärimmäisen järeä toimenpide, sillä silloin ohitetaan mm. eräät perustuslakiin kirjatut kansalaisoikeudet, kuten yksityiselämän (kotirauha) ja -omaisuuden suoja. Käytännössä se tarkoittaisi, että valtio voisi alkaa esim. ottaa pakolla asuntoja ja kiinteistöjä vastaanottokeskuskäyttöön.

Olet ihan oikeassa, että yhteiskunta todellakin hajoaa alta aikayksikön nyt käynnissä olevan invaasion edessä, jos tilanteelle ei tehdä mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös