Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Yle Puhe ja jääkiekkokierros

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Livakkaniemi, 06.11.2005 klo 15.25.

 1. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Kuuntelin joitain ylen pelaajahaastatteluja ja täytyy sanoa että aika paskaa ala-aste tason tuotantoa.

  Haastattelu pitäisi olla pelkän yksinkertaisten kyselyjen sijasta nimensä mukainen haastattelu. Eli haastaa vastapuolen näkemyksiä ja tehdä tarkentavia kysymyksiä, miksi,miten,millä tavalla..

  Esim Patrik Lainetta ois pitäny prässätä ihan kunnolla. Ei vaikuttanut olevan mikään 6 ällän ylioppilas näin pikaisen "haastattelun" perusteella.

  Tosin olu kyllä myös typeriä kysymyksiä tyyliin kuka olisi Kummolan paras jatkaja?
  Toisaalta ymmärrän että P.Laineen kaltainen auktoriteettiongelmainen teinipoika antaa tyhmään kysymykseen tyhmän vastauksen.
   
 2. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Miksi nuorta Lainetta olisi pitänyt prässätä oikein kunnolla? Olisitko saanut siitä jotain hyvän olon tunnetta kun aikuinen haastattelija lyttää teinipoikaa?

  Nuo pelaaja "haastattelut" oli tuollaisia vajaan parin minuutin kyselyitä, ei niissä haasteta vastapuolta. Pidemmät haastattelut ovat asia erikseen.
   
 3. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Ymmärsit väärin. En tarkoita lyttäämistä vaan pintapuolisen kyselyn sijaan syvällisempää haastattelua ja syvällisempiä vastauksia. 3 min on lyhyt aika mutta keskittymällä johonkin tiettyyn kysymyksen ääreen saadaan kuuntelijoille enemmän laatua. Enemmän mä yleä kritisoin kuin lainetta, vaikka kylläkin molempia.

  Edit: Jatketaan vielä. Kaikki tietää Laineen maalintekopotentiaalin.

  Nyt toimittaja kysyi "mitkä ovat vahvuutesi?" " -Noo...vähän kaikki"

  Minun mielestä olisi tuonut lisäarvoa jos toimittaja olisi jatkanut tyyliin "eikö maalinteko ole erikoisalaasi? Kannattaisiko jatkojalostaa tätä taitoa? yms. yms... haastoa haastoa...sitä peräönkuulutan. Ei se minusta ole lyttäämistä, päinvastoin hyvää oppia. Rapakon takana odottaa kova koulu tällä osa-alueella.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2015 klo 16.14
 4. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  @Mert$i

  Olisihan se hienompi saada vähän syvempää raapaiseva haastattelu Laineestakin. Nyt tuo sama haastattelu tehtiin todella monelle pelaajalle samoin kysymyksin.
   
 5. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Kyllä. Tähän on tultu kun kustannustehokkuus menee laadun edelle. Pienellä ajankäytöllä olisi voitu järkevöittää kysymyksiä ja kohdistaa paremmin. Esim. Kysymys Kummolan jatkajasta on ihan relevantti kysymys mutta se tulisi kysyä pelaajayhdistystä edustavalta pelaajalta.
   
 6. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Sulla on nyt mennyt tuon koko homman pointti ohi kovaa, korkealta ja kaukaa. Tämän tarkoitushan oli haastatella KAIKKI pelaajat ja muut toimijat samoilla kysymyksillä. Kyllä ne varmasti tekevät Laineesta ja monista muistakin ihan pidempiä ja syvällisempiä juttuja, mutta älä nyt yritä sellaisia tähän Liigagalleria-juttuun sotkea.
   
 7. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Vaan kun ei mene, olen vain eri linjoilla lyhyidenkin haastattelujen suhteen. Mielestäni olisi katsojille enemmän sisältöä vaikka kui KAIKKI pelaajat haastateltaisiin mutta yksilöllisesti keskittymällä tietyn kysymyksen ääreen. Toki kalliimpi se ylelle on toteuttaa.

  Saman kysymyspatteriston esittäminen 200 lle pelaajalle ei ole mielekästä jos vastaukset alkavat toistamaan itseään jo 20:n pelaajan jälkeen.

  Jatkoa: Jokainen varmasti tunnistaa joukkueelle lojaalin pelaajan, jossa vastaukset ovat lähinnä vaatimattomia "enhän mä nyt mitään mutta kun ob niin hyvät ketjukaverit...". Tietäähän sen että jos menet liikaa kehumaan itseään tai annat liian räväköitä mielipiteitä niin kopissa kuulet siitä varmasti myöhemmin. Just sen takia edelleen peräänkuulutan toimittajien haastokykyä saada pelaajista enemmän irti. Sillähän sitä saadaan kaivattua väriäläikkää jääkiekkoa seuraaville katsojille. Tiedän että sitä väriä löytyy joukkueesta ja jokaisella on omat tunnuspiirteet mutta valittettavan vähän tämä väri ei välity katsojille. Osaava toimittaja pienentää tätä kuilua. Taitava toimittaja kyllä pystyy pureutumaan ytimeen monin eri tatkiikoin. Hypoteettinen tilanne mutta Itsensä likoon laittava toimittaja voi vaikkapa esittää mielipiteen esim.Laineelle, että sun pitäs käyttää rystylaukausta enemmän jolloin vastauksena voi olla perusteltu mielipide kysymykseen tai vaihtoehtoisesti jotain muuta.

  Hyviä haastoja jossa saadaan väriä purkitettua tulee äkkiseltään mieleen Kontiolan I dont know, Hyvösen avautumiset tai jääkiekon ulkopuolelta mm. Tommi Evilä. Joo, okei tässä yhteydessä tuskin olisi tullut ulos mitään legendaarista youtube-hittiä tyyliin tukion luistimet mut ymmärrät mitä tarkoitan.

  Toimittajan pitää päästä ytimeen ja tunteeseen kiinni, vaikkakin tekeytymällä kaikentietäväksi pätejäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2015 klo 18.28
 8. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Eiköhän tässä nyt ole ollut tarkoituksena tehdä samankaltainen tentti, kuin mitä oli eduskuntavaaliehdokkaille. Eli kaikille sama (tai ainakin melkein) kysymyspatteristo, johon kukin vastaa miten vastaa. Tarkoitus ei edes ole ollut tehdä mitään varsinaista syväluotaavaa haastattelua, tai käydä keskustelua.
   
 9. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  @Shejbal

  Juuri tätähän kritisoin pitkällä viestillä ,miksi olisi pitänyt toteuttaa eri tavoin korostamalla enemmän yksilöä. Yle toteutti kustannustehokkaalla tavalla nyt. Miun mielestä toteutus olisi pitänyt tehdä toisin.

  Vertaus eduskuntavaaliehdokkaisiin ei toimi, sillä puolueiden sisällä ennen vaaleja ei ole puoluekuria ehdokkaille. Ehdokkaat, vaikkakin edustavat samoja arvoja, eivät ole läheskään niin lojaaleja puolueille mitä pelaajat joukkueilleen.
   
 10. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Katselin nyt itekin noita liigagalleriahaastatteluja vihdoin. Ja useamman tiimin pelaajia myös. Olipahan tasonheittoa noissa haastattelijoissa, huh huh.


  Ainakin Pelicansin haastattelut hoitanut kaveri oli ihan aneeminen, ja ulkomaalaisille esitettyyn "Oletko oppinut puhumaan suomea?" -kysymykseen kun ulkomaanvahvistus vastasi jotain tyyliin "sorry?" tai "uhm?", niin haastattelija vain toistaa saman kysymyksen, mutta lujempaa. Tappakaa mut.


  Da Costan haastattelussa kun Teddy oli hieman pihalla kysymyksessä koskien uutta jatkoaikasääntöä, niin ei voinut haastattelija yhtään auttaa, esimerkiksi sanomalla ääneen jotain "3 against 3" -kamaa tai muuta joka olisi vähän voinut edistää haastattelun etenemistä. Oliko sitten Teddyllä kielimuuri esteenä vai tiedottomuus uudesta säännöstä (ei kai?), mutta myötähäpeä iski kyllä vahvasti kasvoille, kun Teddy takelteli ja haastattelija ei antanut mitään apua/tukea. Että ainakaan tämmöisessä tapauksessa aivotnarikkaan-samojenkysymystenjankkaus ilman minkäänlaista kaavasta poikkeamista tai spontaaniutta ei ihan näyttänyt parhaita puoliaan, kuten @Mert$i täällä jo kommentoikin.


  Lisäksi monet kysymykset olivat sellaisia, että ensimmäisen kauden pelaajan on niihin kovin vaikea vastata, esimerkiksi sopiva palkka, sopiva pelimäärä, sopiva joukkuemäärä jne. Näiden kysymysten esittäminen näille ulkomailta tulleille ekan kauden kavereille oli täysin turhaa, kun vastaukset oli järjestäen "nyt on hyvä". Toki monet suomalaiset vakioliigakasvotkin vastasivat samoin, mutta ulkomaalaisilla nyt ei ollut edes vaihtoehtoja vastata muuta. Sinänsä henkilökohtaisella tasolla ei ole mitään tällaista liigagalleria-juttua vastaan, jossa tarkoituksellakin on lähes samat kysymykset kaikille, ihan kiva mielestäni, mutta kysymysten valinnassa olisi voinut käyttää enempi järkeä. Nyt kun ulkomaalaisille oli kuitenkin jo oma "Puhutko suomea?" -kysymys, niin ihan hyvin olisi voinut ekan kauden (ulkomaalaisille) janttereille laittaa oman kysymyspatteristonsa, jossa ei kysellä mitään, että kuunteleeko 1üga tarpeeksi pelaajia, kun kaverilla ei ole vielä käytännössä ollenkaan kosketuspintaa koko Liigaan. Ei mulla muuta.
   
 11. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  On muuten kohtuullisen ärsyttävää, kun otteluiden selostajat maalitilanteesta kertoessaan useimmiten mainitsevat johdossa olevan joukkueen ensimmäisenä vaikka kyseessä olisi vierasjoukkue. Tänäänkin kerrottiin kuinka KooKoo johti Lappeenrannassa 2-0, HIFK johti Bluesin vieraana 4-0 ja Kärpät johti 1-0 (Kuopiossa). Eihän tämä suuren suuri asia ole, mutta minun mielestäni numerot pitäisi sanoa siinä muodossa missä ne tulostaululla näkyvät.
   
 12. Kenth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee
  Lainaus:
  Vika on tällä kertaa kuulijassa, sillä noinhan se kuuluukin ilmoittaa. Johtavan joukkueen maalimäärä sanotaan aina ensin riippumatta onko kyseessä koti- vai vierasjoukkkue. KooKoo siis todellakin johti ottelua 2-0 Lappeenrannassa, vaikka tilanne taululla olikin 0-2. Näin tuo sääntö on ollut iät ja ajat.
   
 13. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Tuonha voi sanoa kahdella tapaa ja molemmat on oikein: KooKoo johtaa 2-0 tai sitten: tilanne Lappeenrannassa on 0-2. Ja pieniä variantteja näihin, mutta samalla idealla.
   
 14. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Olen tätä ketjua aina välillä lukenut, enkä voi ymmärtää palstalla yleisesti vallala olevaa vihaa Sari Sirkkiä-Jarvaa kohtaan. Hänen selostustyylinsä ei tosiaan ole sellainen, että kiekko menee nyt tässä ja nyt sen saa tämä, mutta mitä väliä? Kyllä hänen selostuksistaan saa silti hyvän kuvan ottelutapahtumista, tarjoaa mielenkiintoisia faktoja pelaavista joukkueista ja luo tunnelmaa. Kaikki sellaisia asioita, joita hyvältä selostukselta kaipaa. Lisäksi hän on erittäin hyvä haastattelija. Minusta tuntuukin, että hänen sukupuolensa on monelle karskille lätkäjätkälle se punainen vaate tässä.

  Olen kuunnellut sekä jääkiekkokierrosta että jalkapallokierrosta Yle Puheelta jo vuosia ja sitä ennen Radio Suomelta 90-luvun alusta asti. Sirkkiä-Jarvaa huonompia ja rasittavampia selostajia ovat ainakin Turun Turkka Talonen, jonka selostus on lähinnä ähinää ja pelin seuraaminen on hyvin satunnaista. Lisäksi saa aina jännittää viimeiseen saakka, että onko sanelimeen tarttunut haastattelua vai ei. Pahimmillaan Talonen on ollut silloin, kun siellä on ollut toinen huru-ukko Pappa-Nummelin kommentaattorina.

  Toinen erittäin rasittava selostaja on Seinäjoella jalkapalloa ja toisinaan Vaasassa jääkiekkoa selostava Juhani Kukkasela. Välillä lauseenmuodostus on erittäin vaikeata ja tuntuu, etteivät jääkiekko tai jalkapallo ole tämän pesäpallo- ja painitoimittajan vahvimpia alueita. Parempaakaan freelanceria ei vain alueella taida olla tarjolla.

  Kolmantena nostaisin esiin Jouko Färdin, joka selostaa pääosin Porissa, mutta tuuraa välillä Raumallakin. Olkoon kuinka legenda hyvänsä, mutta kyllä se ikä alkaa näkyä ja kuulua miehessä. Valitettavasti. Niin jutuissa kuin havainnoinnissakin.
   
 15. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Sirkiä-Jarvan sukupuolella on merkitystä, mutta ei sillä tavalla kuin BrDead luulee. Minua ainakin ärsyttää Sirkiä-Jarvan naismainen tapa haastatella miesurheilijoita. Haastatteluista voisi päätellä, että Sari on jääkiekkoilijoiden bändäri tai ainakin haluaisi olla sellainen. Jos miestoimittaja haastattelisi naisurheilijoita samalla tavalla, olisi naisasianliitto ottanut asiaan jo kantaa.

  Siitä olen samaa mieltä, että hänen selostuksiaan kritisoidaan liikaa. Kyseessä kuitenkin on kiekkokierros, eikä siihen sovikaan mitkään anttimäkiset ja muut omaa nimeään masturboidessa huutavat pellet.
   
 16. euron kolikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Heh. Ehdin jo antaa itseni ymmärtää että Jokke Färd on siirtyny eläkkeelle, kun en miehen ääntä ole alkukaudella kuullut lainkaan. Sitten tajusin, että eihän siellä porissa ole pelattu ennen viime perjantaita. Ilmeisesti siis mies on edelleen hommissa.

  Jollain tavalla surkuhupaisa tapaus.
   
 17. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Edelleen se nimi on Sirkkiä-Jarva. Ei Sirkiä-Jarva. Mä en näe tuota asiaa niin mustavalkoisesti. Se nyt on enemmänkin mielestäni tyyli, jolla hän yrittää pehmentää monien nuorien jääkiekkoilijoiden mahdollisesti jännittämiäkin haastattelutilanteita. Ei ole ihan jokapäiväinen tilanne nuorelle liigatunnelmia haistelevalle jätkälle, että oman äidin ikäinen nainen tulee kyselemään asiantuntevia kysymyksiä jääkiekosta. Joku voisi mennä ihan lukkoon tuossa tilanteessa.
   
 18. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Sirkkiä-Jarvan suurin ongelma ainakin ennen oli se, että hän unohti omalla vuorollaan mainita ottelun tilanteen kokonaan ja joskus useamman vuoron putkeen. Myös jotkut vuoroista meni ennen ainakin ihan muuhun kuin pelin selostamiseen. Pahimmissa tapauksissa kuulijalla ei olisi ollut mitään hajua ketkä pelaavat vastakkain ellei edellinen selostaja olisi kertonut, että seuraavaksi siirrytään Tampereelle.

  Ihan miellyttävä ääni hänellä on ja haastattelut ovat hyviä, mutta pelien selostaminen on ollut ainakin ennen aivan surkeaa.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Mä ymmärrän. Kyseessä on ihan helvetin paska selostaja. Toisaalta sinänsä ymmärrettävää, koska Ylellä on rajallinen määrä selostajia ja Sirkkiä-Jarva taitaa olla joku Tampereen alueen urheilutoimittaja yleisestikin.
   
 20. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Freelance-pohjalta hän toimii, niin kuin toimii hyvin moni muukin maakunnissa Ylelle selostava ääni. Ylen omat paikallistoimitukset kun on enemmän tai vähemmän ajettu alas.
   
 21. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos korjauksesta.

  Sirkkiä-Jarvan vika on se, että hänen jutuissaan on usein epäoleellisia asioita, jotka kuuluisivat urheilu-uutisoinnin sijaan naistenlehtiin. Voi olla, että tämä johtuu vain omasta asenteestani, mutta en minä silti häntä vihaa. Äänikin on paljon miellyttävää kuultavaa kuin esimerkiksi Petri Viljasen.

  Toivoisin Ylen kierrokseen muutosta, jossa siirryttäisiin paikkakunnalta toiselle tapahtumien mukaan. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin siirto paikkakunnalle, jossa ei sillä hetkellä edes pelata ja sitten vuoron saanut toimittaja höpöttää jonninjoutavia, vaikka muualla peli käy. Jos sillä hetkellä, kun lähetys siirtyy, ei ole mitään uutta kerrottavaa, pitäisi vain kertoa tilanne ja aika, ja siirtyä nopeasti seuraavalle paikkakunnalle.
   
 22. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Kyllä niin toimitaankin välillä. Varsinkin jo ratkenneiden pelien osalta. Toki tämä vaatisi sitä pelisilmää myös selostajilta.
   
 23. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Nyt pitää kirjottaa tämä, kun tuossa eilen töiden ohessa kuuntelin kiekkokierrosta niin tämä Kuopion selostaja ei tainnut KooKoon pelaajista mainita kuin Haatajan ja Cloutierin, muuten selostus oli,että KooKoo sitä, KooKoo tätä. Yritä nyt siinä sitten saada käsitys siitä kuka siellä tekee ja mitä. KalPan pelaajat tottakai tuli ihan niin kuin apteekin hyllyltä. Kyllä pitäisi vieras joukkueeseen paneutua enemmän kuin vain muutamaan pelaajaan..
   
 24. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Futisniilona tunnettu Erkka V. Lehtola fiilisteli eilen Twitterissä antaumuksella kiekkokierroslegenda Jokke Färdiä.

  Tuli mieleen, että onko YLEn kiekkokierroksella tällä hetkellä muita saman sortin selostajalegendoja, siis muilta paikkakunnilta?
   
 25. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Lainaus:
  Tässä olisi se huono puoli, että näin toimittaessa Kärppien peleissä käytäisiin kerran tai pari koko illan aikana.