Trump on nykyisin ehdottomasti vaarallisemman tuntuinen kuin ensimmäisellä "rookie" kaudellaan. Syitä on varmasti monia ja itsellekin tulee muutama mieleen.
1.Edellisen presidenttikauden lopun kongressin valtausyritys ja muu myllytys mm. oikeustaistot sen jälkeen. Näistä jäi luultavasti jotain pahasti hampaankoloon ja nyt halutaan näyttää vastustajille. Trumpin luonne vaikuttaisi olevan sellainen, että hän haluaa kostaa eikä osaa antaa juuri anteeksi.
2.Putinin sodat, Kiinan Xi:n mahtailu Taiwanille ja jopa P-Korean Kimin sotaan lähteminen. Diktaattorien vallan käyttö tuntuisi aktivoivan myös Trumpin ajatuksia. Kaikki diktaattorit haluavat näyttää suuruutensa ja Trump saattaa kokea tämän jonkunlaiseksi haasteeksi, missä pitää voittaa. Eli jos Putin valloittaa palasen Ukrainasta ja uhoaa pää hehkuen valtaansa torilla sen jälkeen, niin Trumpin pistää tietenkin paremmaksi. Grönlanti sopii tähän kuittailuun monella tavalla ja nyt selvästi halutaan nostaa panoksia verrattuna rookie kauteen.
3. Trumpilla ei ole paineita uudelleen valinnasta. Nyt voi unohtaa myös monet kannattajat vetää niin oman mielensä mukaan kuin haluaa. Tavoitteena voi kuitenkin olla luoda joku portti jatkaa vallassa ja sitä kautta myös äärimmäisyyksiin saatetaan mennä. Itse veikkaan, että valta yritetään saada jatkumaan jollekin Trumpin lapselle.
4. "Jumalallinen suojelus". Trump koki henkensä suhteen läheltä piti tilanteen vaalikampanjan aikana. Tämä on saattanut vaikuttaa hänen ajatusmaailmaansa. Hän saattaa todella uskoa, että hänellä on mandaatti tehtävään ylhäältä. USA pelastamisesta on tullut ehkä missio, mikä pitää viedä loppuun hinnalla millä hyvänsä.
Grönlannin suhteen Trumpin kaikkia suunnitelmia tuskin on vielä edes nähty. Tanskakin on luvannut grönlantilaisille itsenäisyyttä, jos he niin haluavat. Trump voisi suunnata ostotarjouksensa suoraan grönlantilaisille ja iskeä kiinni kansanäänestykseen. Grönlantilaisille voidaan antaa esim. tuplatuet Tanskalta saatuun verrattuna, jos kansa suoraan haluaisi liittyä USA:n liittovaltioksi. Todellinen täky olisi kuitenkin jokaiselle grönlantilaiselle maksettava pieni "lottovoitto" 1 000 000 dollaria. Rahallisesti tämä olisi n. 60 mrd, mikä olisi aika pieni hinta, mutta kansalaisille luultavasti iso houkutin. Jottei tarjous olisi liian huono tai jopa ryöstö pakettiin voisi lisätä vielä merkittävät rojaltit uudelle USA:n liittovaltiolle kaikista alueen luonnonvaroista saatavista voitoista tulevaisuudessa esim. 10%. Pelkästään rojaltien arvo voisi tehdä alueesta tulevaisuudessa hyvin varakkaan, jos keitys olisi suotuisa. Tavallisella kansalaisella voisi olla suuri hinku äänestää tässä kohtaa liittymisen puolesta. Trump voisi sitten lopulta sanoa, että kansahan tätä halusi ja minä kuuntelen grönlantilaisia. Ellei kansalaisten ääntä sitten kuunnella esim. Tanskan toimesta Trump laittaa USA:n armeijan asialle. Strategia muistuttaa hieman Putinin toimia itäisessä Ukrainassa, joskin Putinin ei tainnut luvat paljoa mitään. Alueilla asuvat saivat enimmäkseen Putinilta ruoskaa, rautaa ja ryöstelyä niskaansa.