Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 413 264
  • 22 739

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oli rikosepäilyjä tai ei, niin presidenttinä Trump on menneen talven lumia joka tapauksessa. Pointti oli se, että miksei tämä nyt vallassa oleva harmaahapsi kiinnosta mediaa siinä määrin, vaikka juuri hänellä on tällä hetkellä se sama mandaatti, kuin edeltäjällään läntisen suurvallan keulahahmona.

Käsittääkseni Biden on kiinnostanut mediaa aina silloin kun hän on virkansa puitteissa jotakin tehnyt tai sanonut. Se, että hän ei ole joka päivä nostamassa kohua jostakin aiheesta ja keräämässä huomiota itseensä ei vielä kerro mitään hänen kiinnostavuudestaan.

Trump on puolestaan kaikkea muuta kuin menneen talven lumi ja juuri siksi hntä seurataan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jotenkin kummallista, että porukka haluaa roikkua kaverissa, joka sai sysättyä demokraateile Valkoisen talon, Edustajainhuoneen ja Senaatin. Minusta tuollaiseen pysyvä rebu on totaalinen luuseri. Jotenkin kuvittelin,ette tuolla maassa haluttaisi samaistua luusereihin vaan ihaitaisiin voittajia.
 
Jotenkin kummallista, että porukka haluaa roikkua kaverissa, joka sai sysättyä demokraateile Valkoisen talon, Edustajainhuoneen ja Senaatin. Minusta tuollaiseen pysyvä rebu on totaalinen luuseri. Jotenkin kuvittelin,ette tuolla maassa haluttaisi samaistua luusereihin vaan ihaitaisiin voittajia.

Mutta onhan se kova kaveri, kun moni kristitty on unohtanut jopa ensimmäisen käskyn ("Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia"). Ainakin tuo kultainen Trump CPACissa oli melko jumalpatsaan oloinen ja käytös sitä ja esikuvaansa kohtaan uskonnollista palvontaa.
 

flogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Allekirjoittaneelle ei tullut varsinaisesti yllätyksenä se että Don the Con ei lähde perustamaan uutta puoluetta. Siihen hommaan kaveri on liian laiska ja osaamaton. Donny tykkää tulla valmiiksi katettuun pöytään, vetää safkat naamaan ja dinnerin päätteeksi vääntää oranssin tortun keskelle pöytää.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uskoisin että jossain Arizonassa tai Georgiassa voi olla vaikeaa toistaa vuonna 2024 sitä temppua, että demokraatti äänestetään voittoon. Siis ihan fyysisesti vaikeaa, väärin äänestäviä ei haluta päästää äänestyspaikoille.

Trumpilla on nyt tiukka ote entisestä republikaanipuolueesta, ja tietynlaiset autoritääriset virtaukset saavat vahvistusta. Henkilökultti, puolueen puhdistus muista kuin hännystelijöistä, kovien otteiden ottaminen käyttöön republikaanien hallitsemissa osavaltioissa ja äänestyksien vaikeuttaminen demokraattialueilla. Siinä Trumpin puolueen agendaa tulevaisuuteen.

"Jännä" on nähdä, voittaako diktatuuri vai demokratia tuossa maassa. Jos Trump olisi viisi-kuusikymppinen eikä olisi noita raha- ja oikeus huolia, niin veikkaisin varmaan diktatuurin puolesta...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Trump aloittaa pressavaalirallinsa ja Floridan toreilla ollaan jakamassa soppatykillä hernekeittoa hyvinkin pian. MAGA-lippiksiä jakoon ja niin edelleen. Eihän tässä ole enää kuin reilut 3,5 vuotta vaaleihin joten asetelmia on hyvä hakea. Tulevana kesänä tehdään sellaisia ekoja varovaisia arvioita ehdokkaista ja kesällä 2022 Trump on jo ihan täysillä pelissä mukana.

Toki jos linnaan joutuu niin se hieman mutkistaa tilannetta, mutta seurataan.
Trumpin elintavoilla voi onneksi tulla terveystilannekin vastaan. En sinällään toivo hänelle mitään pahaa, mutta tässä mielssä en olisi kovin pahoillani, vaikka ei enää virkaan pystyisikään hakemaan.
 

Fordél

Jäsen
Oli rikosepäilyjä tai ei, niin presidenttinä Trump on menneen talven lumia joka tapauksessa.

Trump on entinen Yhdysvaltojen presidentti, mutta edelleen yksi maan vaikutusvsltaisimpia ihmisiä. Olisi siis hyvin outoa, jos Suomessa ei seurattaisi hänen tekemisiään. Samalla tavalla seurataan ja uutisoidaan esim. Navalnysta, vaikka hän ei edes ole ollut oman maansa presidentti, mutta on merkittävä vaikuttaja maan tulevaisuuden kannalta.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trumpin elintavoilla voi onneksi tulla terveystilannekin vastaan. En sinällään toivo hänelle mitään pahaa, mutta tässä mielssä en olisi kovin pahoillani, vaikka ei enää virkaan pystyisikään hakemaan.
Trump tuntuu olevan jotain vittumaista teflonia, sillä puskee vaan eteenpäin ja terveys kestää. Koronakaan ei pitkäksi aikaa kellistänyt. Jotenkin Mr. Burns -tyylisesti pahuus tuo lisää elinvoimaa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Puolueet ovat irtautuneet toisistaan sillä tavoin, että maan tulevaisuus voi olla vaakalaudalla, jos tämä tilanne jatkuu pitkään. Samalla puoluekenttä heijastaa liberaalin demokratian sisäistä logiikkaa, liberaaliuteen kuuluu faktojen, numeroiden, mitattavissa olevien asioiden arvostus. Liberaalius tässä mielessä on jotakin laskettavaa, ennustettavaa, jonkinlaista kansantalouden tilinpitoa, tilikirjojen lukemista. Liberaali on tässä mielessä tiedemies, kirjanpitäjä, opettaja, lääkäri yms. Liberaali pyrkii vetoamaan poliittisessa päätöksenteossa ja miltei kaikessa muussakin järkeen.

Liberaali on samalla lokeroinut asiat kivasti omiin osastoihinsa: tässä on järjen piiri, sitten tuossa esteettiset nautinnot ja tuolla taas perhe-elämä, rakkaus, tunteet, elämykset. Mutta julkisen päätöksenteon ja elämän yhteydessä liberaali turvautuu niihin asioihin, jotka on julistettu faktoiksi. Harvemmin ajatellaan, että tämä faktapohjaisuus on suhteellisen tuore keksintö ihmiskunnan historiassa, vaikka kaikki sivilisaatiot ovatkin turvautuneet joissakin asioissa rationaaliseen harkintaan. Tai ainakin sitä historia tuntuisi meille näyttävän.

Trumpilaisuus on tämän siistin liberaaliuden kääntöpuoli, se on kuin torjuttua liberalismia, ikäänkuin pahaenteinen freudilainen id, jossa lymyää kaikki se, mitä ihmiset pyrkivät omasta ajatusmaailmastaan torjumaan. Jos jätetään seksi väliin, jokainen tiedemieskin pyrkii torjumaan kiusaavan ajatuksen mielestään, entäpä jos hänen teoriansa, jopa maailmankuvansa ei olekaan totta. Jos tiedekin on vain hyvin kerrottua sepitettä. Tottakai jokainen liberaali kavahtaa tällaista ajattelua, täytyy olla faktoja, täytyy olla jokin totuus, faktapohja.

Trumpilaisuus kääntää asiat nurinniskoin. Se julistaa, ettei mitään todellista arviointipohjaa asioille olekaan olemassa. Se haluaa kieltää rationaalisen harkinnan ja ennen kaikkea järjen. Vaalitulos oli väärä, vaikka sen varmistivat vaaliviranomaiset. Miksi se oli väärä? Koska trumpilaiset haluavat uskoa niin. Trumpilaiselle järjen sijaan astuu tunne ja osallisuus. Tämä voi olla monelle kiehtova yhdistelmä. Päästetään taas pahimmat pelkomme vapaaksi, kerrotaan taas yhä hurjimpia tarinoita muista eli toiseuteen kuuluvista ihmisistä. Kielletään kansakunnan yleisimmät periaatteet ja asetetaan sijaan oma määritelmä kansakunnasta.

Ketkä ovat aitoja amerikkalaisia? Valkoiset protestantit, vahvasti perinteisellä miesvetoisella mallilla vieläpä. Naisia tarvitaan kuten noitia tarvitaan, mutta miehet hallitsevat politiikan kenttää. Pelataan ainakin vielä orwellilaisesti: käytetään usein liberaalia kieltä, mutta tosiasiassa kuulijat ymmärtävät, mistä on kysymys. Eivät kaikki, tyhmimmät rodullisten vähemmistöjen edustajat eivät vieläkään tätä kaksoiskieltä havaitse. Musta saa kannattaa Trumpia, mutta trumpilainen ei kannata mustaa kuin viihdetaiteilijana. Mielellään Trump haluaisi sanoa vieläkin enemmän, koska hän tosiaan osaa miellyttää kannattajiaan, olla kannattajiensa tunteiden tulkki ja niiden kehittäjä. Trump on itsekin kuin lastu lainehilla, koska häntä ei liberaali järki ohjaa lainkaan. Toki hän joskus osaa käyttää rationaalista harkintaa, kun oma etu niin vaatii.

Trump jo ennen presidenttiyttään testasi asioita, mitkä asiat menevät kannattajissa läpi, mitkä eivät. Ja nerokkaan idiootin tapaan sitten ryhtyi toistamaan näitä asioita, joihin hänen kannattajansa uskovat. Trump vahvistaa omalla persoonallaan ja asemallaan näitä uskomuksia, tuo ne julkiseen keskusteluun. Trump vapauttaa ihmisten hyvästä syystä torjumia asioita, kuten rasismia. Toisaalta hän myös toimii täysin liberaalinkin ymmärtämällä tavalla asettuen ikäänkuin postmoderniin positioon. Hän on kuin Hegel keskellä kantilaista rationaalisuutta. Tai kuin Hume keskellä rationalistien parvea. Trumpin ei tarvitse todistaa omia totuuksiaan.

Liberaaliin ajatteluun kuuluu skeptisismi omia johtopäätöksiään kohtaan. Liberaali itsekin, siis jokainen itseään kunnioittava valtiotieteen & käytännöllisen filosofian professori osaa myös liberaalin demokratian heikkoudet ja niitä tukevat johtopäätökset. Trump näyttää nämä heikkoudet suorana lähetyksenä ympäri maailmaa. Liberaali demokratia on menettänyt universaalin kattavuutensa (jos nyt mahtipontisesti sanotaan) ja muuttunut enemmänkin länsimaisen eliitin harrastukseksi. Ihmiset eivät saa liberaalista demokratiasta niitä asioita, joita he pohjimmiltaan haluavat: osallisuutta, oman identiteettinsä vahvistamista, oman äänensä kuulemista. Liberaaliuden osallisuus on vain yhden äänen toistamista. Trumpilainen ei ymmärrä, että voidakseen kritisoida asioita, täytyy myös tietää paljon.

Star Trekin ystävät varmaan ymmärtävät tämän: kapteeni Kirkin yksipuolisesta rationaalisesta maailmasta tuli genren muuttuessa moniäänisempi, mutta silti vielä varsin rationaalinen ja hillitty. On sarjalle kunniaksi, että on olemassa myös klingoneja, mihin muihin voitaisin trumpilaisia oikein verrata? Mihin voitaisiin kaikki järjettömyys, jota elämä kuitenkin vaatii, tunkea?

Valitettavasti kaikki ihmiset eivät halua jakaa yhteistä hyvää, he eivät tunnusta, että noilla toisilla on oikeus samoihin asioihin kuin meillä. Ihmisiä ei tässä petetä hurskailla puheilla, vaikka näin onkin pitkään onnistuttu Valloissa tekemään. Työväenluokan ääni on jäänyt kuulematta, tai se on kuulunut hyvin vaimeasti demokraattien eliitin suodattamana. Ihmiset eivät Valloissa halua vallankumousta (ainakaan toistaiseksi, ainakaan kovin moni), vaan he haluavat äänensä kuuluviin poliittisen liberaalin korrektiuden alta. He eivät halua jatkuvaa sensurointia, vaan suoraa puhetta omien arvojensa pohjalta. Rasismi painettiin pitkään 60-luvun jälkeen maton alle, mutta rasismi ei ajattelutapana kadonnut minnekään ihmisten mielistä. Nyt Trump vapautti tämän pedon ja paljon muutakin.

Ihmiset ovat Trumpin puheista emansipoituneet, voimaantuneet. He ovat valmiit mihin vain oman johtajansa vuoksi, he ovat pääseet vapaiksi ainakin ajatuksen tasolla ja luulen, että se riittää useimmille. He eivät välitä siitä, että Trump valehtelee, päinvastoin, he rakastavat Trumpia. Heille liberaalien totuus ei ole mikään arvo, ajatuskin Obamasta presidenttinä sai heidät raivoihinsa. Trumpissa ainoa tärkeä asia on se, mitä hän edustaa: hän on trickster, hän on narri, hän on heidän mielestään totuudenpuhuja. Rasismi ei ole ainoa asia, jonka trumpilaisuus vapauttaa: trumpilaisuus on arationaalista liberaalin ajattelutavan kritiikkiä kokonaisuudessaan.

On silti yllätys, miten nopeasti trumpilaisuus valtasi puolueen. Miltei kaikki rebut tukevat nyt Trumpia, ne jotka eivät, lähtevät puolueesta. Siistit yläluokan bushilaiset bailut, joissa ainakin julkisesti tuettiin liberaaleja arvoja, ovat päättyneet. Trumpilla on jo vaikutusvaltaisia seuraajia, jotka kärkkyvät hänen suosiotaan ja haaveilevat itsekin johtavansa moista sakkia. Tulevaisuutta on mahdotonta ennakoida, mutta ikävä kyllä voi käydä niin, että Trumpin ex-GOP voi jopa pienillä houkuttimilla tarjota jopa maltillisille rebuille poliittisen kodin, kun parempaakaan ei ole tiedossa. Trumpin rebut voivat kaapattuaan vallan saada houkuteltua empivät riveihinsä tietynlaisilla täsmäkampanjoilla.

Käy ehkä niin, että vaikka mato syö koko omenan, kuori pysyy silti eheänä ja se voi riittää miltei kaikille. USA:n tulevaisuuden kannalta on toivottavaa, että demokraatit pysyvät hyvin aktiivisina monissa seuraavissa vaaleissa.
 
Viimeksi muokattu:

Gust

Jäsen


Kun yleisesti katsotaan näitä lukuja, että 50% (ihan sama, mikä se tarkka luku on) haluaa Trumpin ehdokkaaksi, niin ei pidä miettiä vain, että suuri osa haluaa hänet. Todella suuri osa ei halua häntä. Kun hän puhuu, että sai 75 miljoonaa ääntä, niin noissa luvuissa näkyy paljon sitä, että moni äänestää republikaania, vaikka se olisi Trump, mutta haluaa oikeasti muuta. Tammikuun alun jälkeen lisäksi puolueesta on lähtenyt reilusti porukkaa ja se muuttuu koko ajan enemmän ja enemmän trumpilaiseksi puolueeksi. Jos kysely tehtäisiin vuoden 2015 republikaaneille, niin luvuissa olisi muutosta. Ja se sisäänotto ei taida olla kuitenkaan vastustajan puolelta ja toisaalta menetetyt ovat todennäköisesti aktiivisia äänestäjiä.

Trump tällä hetkellä voittaisi ehdokkuuden, mutta samalla tosiaan ajaa puoluetta enemmän ja enemmän marginaaliin. Vaikka voi sanoa jo aiemminkin puolueen taktiikkana olleen jossain määrin pelottelu, niin nyt se ei ole muuta. Jos viime vuoden vaalien alla annetut pelottelut eivät käy toteen ollenkaan, niin se taktiikka heikkenee jatkossa vaan. Ja sitten lisäksi sinne tammikuun 6. päivän tapahtumat ja muut sekoilut. Ja se, ettei Trump pääse olemaan samaan tapaan äänessä. Vaikka Fox ja kaverit yrittävät paikata, niin haasteita on. Samalla kun itseä, perhettä ja lähipiiriä viedään oikeuteen, vaikka se tietysti kannattajien mielestä on salaliitto.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Gust

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko

"Trump jätti lavan ja CPAC:n yleisö jäi tanssimaan Village Peoplen YMCA-kappaleen tahtiin."

Mikäköhän juttu tää on?

Trumpilla oli tapana vaalitilaisuuksissaan tanssia tuon kappaleen tahtiin.

 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trumpilla oli tapana vaalitilaisuuksissaan tanssia tuon kappaleen tahtiin.


Kenen mielestä ei ole huvittavaa kun punaniska konservatiivit joiden mielipiteet homoista, lesboista ja muista tiedetään, niin tanssivat homo kappaleen tahtiin? Tai ehkä siellä on alitajuinen tunne, että Trump päätyy namikaan asumaan oikeusjuttujen jälkeen. Jenkeissähän namika järjestää majoitusta tiloissaan vähävaraisille. Taas yksi yhtye jonka musiikkia käytetään luvatta ja ei makseta rojalteja.

No huomennahan alkaa teloitukset ja kaapatut lapset pelastetaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kenen mielestä ei ole huvittavaa kun punaniska konservatiivit joiden mielipiteet homoista, lesboista ja muista tiedetään, niin tanssivat homo kappaleen tahtiin? Tai ehkä siellä on alitajuinen tunne, että Trump päätyy namikaan asumaan oikeusjuttujen jälkeen. Jenkeissähän namika järjestää majoitusta tiloissaan vähävaraisille. Taas yksi yhtye jonka musiikkia käytetään luvatta ja ei makseta rojalteja.

No huomennahan alkaa teloitukset ja kaapatut lapset pelastetaan.
Tätä itsekin ihmettelin, jotenkin ei vaan osaa yhdistää republikaaneja ja Village Peoplea. Eli mikä ihmeen kuvio tuossa oikein on.

Joku piilovittuilu homoille?
 
Tätä itsekin ihmettelin, jotenkin ei vaan osaa yhdistää republikaaneja ja Village Peoplea. Eli mikä ihmeen kuvio tuossa oikein on.

Joku piilovittuilu homoille?

En usko, että siinä on mitään piilovittuilua. Eiköhän kyse ole vain siitä, että Trump on keksinyt omasta mielestään kivan musiikin ja sitten huomasi, miten hänen tanssinsa pääsi huomion kohteeksi ja jatkoi sitä. Ei siellä varmaan ole mitään käsitystä musiikin taustoista. Trump ja piilovittuilu ei sovi yhteen. Hänen mielestään sitä parempi, mitä ala-arvoisemmin muita arvostelee.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihmettelen, että miksi tekijänoikeuden haltija ei pysty oikeasti estämään tuon kappaleen esittämistä? Jussi Hakulinen pystyisi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ihmettelen, että miksi tekijänoikeuden haltija ei pysty oikeasti estämään tuon kappaleen esittämistä? Jussi Hakulinen pystyisi.
Ehkä he eivät halua estää sitä.

EDIT:

Tai no jaa, ilmeisesti jotain oikeusjuttujakin on ollut vireillä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ehkä Trump itse kolmekymppisenä jammaili Village Peoplen rytmeissä, eikä kukaan ole uskaltanut kertoa hänelle yhtyeen kytkennöistä gay-kulttuuriin. Tai sitten kyseessä todellakin on piilovittuilu & laskelmointi. Miellytetään yhtäaikaa sekä homovastaisia että homomyönteisiä piirejä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
No vetihän ne kampanja-kiertueella CCR’n Fortunate Son’ia, jossa Fogerty laulaa ”hyväosaisesta pojasta”, jonka ei tarvinnut lähteä Vietnamin sotaan isäpapan suhteiden vuoksi [VINK VINK]
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
No vetihän ne kampanja-kiertueella CCR’n Fortunate Son’ia, jossa Fogerty laulaa ”hyväosaisesta pojasta”, jonka ei tarvinnut lähteä Vietnamin sotaan isäpapan suhteiden vuoksi [VINK VINK]

Tämä. Ei sillä ole minkäänlaista ironiantajua, kuten ei suurimmalla osalla Republikaaneista muutenkaan. Kuvitelkaa vaikka Mitch McConnell kertomassa vitsiä. Ei sillä, että Trumpia ironiantaju tässä auttaisi, kun ei todennäköisesti ymmärrä edes vähää alusta mistä noissa lauluisa lauletaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös