Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 413 568
  • 22 739

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Trump ei toki tästä mihinkään katoa vaan hän varmasti jatkaa oman agendansa voimakasta ajamista ja shownsa pitämistä vallanvaihdon jälkeen. Oma veikkaus on, että hän tekee tätä yhä enemmän oman, rebupuolueesta jollain tapaa irtautuvan liikkeen voimin ja tähtää pressanvaaleihin 2024. Trump joutuu kuitenkin tukeutumaan yhä enemmän radikaalimpien kannattajiensa tukeen. Se on vielä avoinna, että kuinka paljon erilaiset syytteet tulevat vaikuttamaan Trumpin tulevaan toimintaan.
Jotenkin vaikea nähdä mitä Trumpilla olisi tässä voitettavaa. Toki hänen toimintaansa ei ohjaa kovin selkeä logiikka, mutta paatuneena opportunistina hän miettii mitä siitä hyötyisi. Republikaanipuolueen ehdokkaaksi hänellä ei pitäisi olla enää mitään asiaa ja kyllähän ainakin osa hänen kannattajistaan pakostikin jo ajattelee Trumpin kääntäneen heille selkänsä. Kuten tekikin, vaikka se olikin vain varsin pieni osa joka tuohon kapinaan osallistui.

Kun virkakausi päättyy 20.1., kaiken järjen mukaan Trumpin edun mukaista olisi alkaa viettää hiljaiseloa Floridassa. Pystyykö hän tähän, jää nähtäväksi. Sitä ainakin sopii toivoa, että antaisi Bidenin hoitaa hommansa rauhassa ja pistää maa takaisin raiteilleen.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jos veikata pitää niin Donnylle laitettiin eteen tuo puhe valmiiksi kirjoitettuna sekä lappu jossa luki 25’th A, ja pyydettiin valitsemaan niistä toinen... ja kuinka ollakaan, ”5 time draft dodger” ottaa ja juoksee karkuun itse aiheuttamaansa hässäkkää, ja heittää villitsemänsä kansalaiset bussin alle silmää räpäyttämättä. Toki tämä tarkoittaa myös sitä, että Hra säilyttää (vielä toistaiseksi) mahdollisuuden asettua tulevaisuudessa ehdolle julkiseen virkaan, joten jatko-osia tähän arvottomaan näytelmään on edelleen suunnitteilla!
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Taisi Trump tehdä tuolla lausunnollaan poliittisen itsemurhan. Edes pahimmat punaniskat eivät huoli johtajakseen pelkuria ja luuseria. Ja lisäksi Trumppiin voidaan vielä liittää termi rintamakarkuri.

Kyllä tuo käärmeöljykauppias vielä ehtii ylipuhua nuo rämeitten, vuoristojen ja metsien väen puolelleen. Lisää valheita vaan kehiin ja hyvää tulee.
 

ijuka

Jäsen
Vähän aliarvioitte nyt. Siellä leimataan rähisijät antifan myyriksi - vaikka olisivat oikeasti Trumpin kannattajia - ja nämä tulevat syntipukeiksi ja varmaan joutuvat vankilaan(kymmenen vuotta oli maksimi?). Sitten voidaan jatkaa normaalia elämää.

Nythän joku edustajainrebu oli selittänyt miten joku kasvotunnistusfirma oli tunnistanut 3 henkilöä Antifan jäseniksi, mutta niiden oman tiedotteen mukaan ne olivatkin uusnatseja ja qanon-väkeä. Noh, eipä onneksi edustajainhuoneen edustajien tarvitse totta puhua.
 
Kyllä tuo käärmeöljykauppias vielä ehtii ylipuhua nuo rämeitten, vuoristojen ja metsien väen puolelleen. Lisää valheita vaan kehiin ja hyvää tulee.

Tuntuu punalippisten ja QAnonistien keskuudessa suosio murenevan. Ihmiset huomanneet, että heitä on petetty, ja se poliisin kuolema on lisännyt huomattavasti sosiaalista painetta ottaa etäisyyttä.

Viimeisen tiedon mukaan jo yli 200 edustajaa on impeachment in kannalla. Vielä tarvitaan se 70...
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ei. Trump on harrastanut tätä kahdella rattailla ajoa koko ajam eikä se ole ollut ongelma hänen kannattajilleen. Itse asiassa se on mahdollistanut laajan kannattajakunnan, kun Trump on tarjonnut kaikille kaikkea. Tolkun rebuille aina tarvittaessa tuominnut ylilyöntejä edes jollain tapaa ja tämän uusimman videon kaltaista viestiä. Radikaaleille kannattajille on tarjottu 6.päivän tilaisuuden viestiä.
Luulen että nyt tuli takalaita vastaan. Varsinkin kun yksi poliisi menehtyi vammoihinsa. Kaksi huonoa (Trumpin kannalta) vaihtoehtoa. Joko tuomitsee murhan tekijän terroristina ja vaatii kuolemantuomion palauttamisen tai vittuilee poliseille ja voi vielä väittää heitä AntiFa:n edustajiksi. Jälkimmäisessä voi ehtiä antamaan armahduksen, joka ei onneksi päde osavaltion osalta.
Vaihtoehdot trumpin edellisten vaatimusten ja puheiden perusteella.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä tässä pitää nyt erottaa kaksi asiaa: terrorismi ja trumpismi.

Suurin osa trumpisteista on hyväuskoisia idiootteja, jotka eivät kuitenkaan kovin suuriin lakien rikkomisiin sorru. Sitten on nämä terroristit, eli ääriryhmittymät, joille Trump on vain hyvä tekosyy riehua ja yrittää kahmia valtaa itselleen. Näitä tyyppejä voi olla joitakin tuhansia ympäri maata, muttei suinkaan miljoonia. Siellä on joitakin kymmeniä tai satoja röyhkeitä rikollisia ja loput taitaa olla sokeita lampaita, jotka seuraa johtajaansa. Pidän hyvin todennäköisenä, ettei näistä äärihahmoista kaikki ole oikeasti edes rekisteröity äänestäjä ja politiikka on heille täysin sivuseikka.

Niitä sen sijaan on miljoonia, jotka äänestävät ihan ketä tahansa republikaania, jopa Trumpia, vaikka eivät ihan kaikkia hänen juttujaan hyväksyisikään. Sitten on miljoonat Trump-uskovaiset, joille DT on Jeesuksen reinkarnaatio ja lopuksi on vielä ne, jotka äänestävät puhtaasti täysin itsekkäistä syistä. Näistä tulee se 70+ milj. Trumpin ääntä. Suurin osa näistäkin äänestäjistä ymmärtää kyllä oikeasti, miten demokratia toimii, vaikka sen myöntäminen julkisesti olisikin vaikeaa.

Trump on seuraus, ei syy. Trump vain sattui paikalle juuri oikeaan aikaan ja osasi puhutella näitä ihmisryhmiä, jotka ovat pitkään odottaneet, että joku huomaisi heidätkin. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Kun Trump lopettaa olemasta heille itselleen hyödyllinen, nämä terroristit etsivät seuraavan "edustajan". Trump ei varmasti itsekään ole ihan täysin ymmärtänyt, miten vaarallisista ihmisistä puhutaan ja mitä siitä seuraa, että hinnalla millä hyvänsä ruokitaan omaa egoa. Toisaalta, muut ihmiset eivät ole koskaan kiinnostaneet Trumpia. Ei koskaan. Se nähdään nytkin.
 

Hexa

Jäsen
Trump luulee käyvänsä jotain vaihtokauppaa tuolla lausunnolla ja tekevänsä diilin, mutta hän ei ole enää hyvissä neuvotteluasemissa. Kyllä hänet on käytännössä pakotetttu avustajiensa ja hallinnon johtohenkilöiden toimesta pitämään tuo puhe yhteiskuntarauhan säilymiseksi ja vallanvaihdon turvaamiseksi. Trump itse ehkä luulee tekevänsä diilin ja saavansa vastikkeeksi syytesuojan tai virkarikossyytteestä luopumisen, mutta mikään ei ole vielä varmaa sen osalta. Viimeístään vallan vaihduttua käynnistyy puolueeton tutkinta kongressin hyökkäykseen johtaneista tapahtumista.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ymmärtääkseni ei tolla 25th Amendmentillä ollu hirveesti läpimenomahdollisuuksia, ja ois vaatinut sen että siellä pari Trumpin hallituksen lojalistia lähtenyt tälle linjalle. Lisäksi toi 25th amendment on tarkoitettu kai lähinnä sellaista tilanetta varten kun presidentti on vihanneksen tasolla esim. koomassa. Joten kai se toi impechment reitti on se millä Trump saatas pois virasta, mutta se ei taida olla mitenkään nopea.

Demokraattien leirissä on keskusteltu normaalin prosessin ohittamisesta. Komiteakäsittely skipattaisiin ja asia vietäisiin suoraan edustajainhuoneen äänestykseen kahdessa päivässä. Sen jälkeen asia menisi senaatin käsittelyyn. Aikaa on tosiaan vähän, joten osapuolten pitäisi toimia melko nopeasti. Toki tässäkin on melkoisen isoja haasteita. Osa rebuista tulee taatusti vastustamaan viraltapanoa. Ja lisäksi yleensä kuukausia kestävä prosessi pitäisi suorittaa parissa viikossa. House Democrats eye quick impeachment vote if Pence rebuffs attempt to remove Trump from office
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Oli miten oli niin kyllä oli nöyristelyä oikein urakalla ja oikein otsassa sykki kun ei saanut mainita vaalivilppiä, KIINA-virusta, antifaa tai haukkua ketään nimeltä

Voi herättää pientä raivoa fanittajissa, kun ensin suuri johtaja piiskaa joukkonsa kiihkoon ja lopulta mikään muu (vähemmän yllättäen) ei kiinnostakaan kuin pelastaa oma nahkansa ja itsensä armahtaminen. Trumpin suvun rahoista menee jatkossa varmaan iso osa erilaisille turvallisuusfirmoille.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Trumpista on nyt Irakissa ja Iranissa annettu pidätysmääräys, koska hänen katsotaan olleen osallinen Irakin armeijan johtajan murhaan. Trumpia aiotaan kuulustella sen jälkeen, kun hänen presidenttikautensa on päättynyt. Iraqi judge issues arrest warrant for Trump

 

Hexa

Jäsen
Pelosi ei anna armoa Trumpille ja hakee virkasyytteen nostamiselle hyväksyntää edustajainhuoneesta nopeutetun prosessin kautta. Biden puolestaan ei ole nostamassa virkasyytettä, koska keskittyy tällä hetkellä vain vallanvaihtoon ja on sitä mieltä, että se ei auta kansakuntaa yhdistymisessä, mutta se on kuitenkin kongressin päätettävissä. Jos Trump saa virkasyytteen, sillä varmistetaan että hän ei voi enää asettua presidenttiehdokkaaksi. Tämä vaatii kuitenkin senaatissa 2/3 määräenemmistön.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Demokraattien leirissä on keskusteltu normaalin prosessin ohittamisesta. Komiteakäsittely skipattaisiin ja asia vietäisiin suoraan edustajainhuoneen äänestykseen kahdessa päivässä. Sen jälkeen asia menisi senaatin käsittelyyn. Aikaa on tosiaan vähän, joten osapuolten pitäisi toimia melko nopeasti. Toki tässäkin on melkoisen isoja haasteita. Osa rebuista tulee taatusti vastustamaan viraltapanoa. Ja lisäksi yleensä kuukausia kestävä prosessi pitäisi suorittaa parissa viikossa. House Democrats eye quick impeachment vote if Pence rebuffs attempt to remove Trump from office
100% omaa spekulaatiota ja kuvitelmaa: Käynnissä oleva prosessi vaikuttaa presidentin vaikutusvaltaan? Kiukuttelevalle lapselle jätetään kaukosäädin, mutta poistetaan paristot.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niitä sen sijaan on miljoonia, jotka äänestävät ihan ketä tahansa republikaania, jopa Trumpia, vaikka eivät ihan kaikkia hänen juttujaan hyväksyisikään. Sitten on miljoonat Trump-uskovaiset, joille DT on Jeesuksen reinkarnaatio ja lopuksi on vielä ne, jotka äänestävät puhtaasti täysin itsekkäistä syistä. Näistä tulee se 70+ milj. Trumpin ääntä. Suurin osa näistäkin äänestäjistä ymmärtää kyllä oikeasti, miten demokratia toimii, vaikka sen myöntäminen julkisesti olisikin vaikeaa.

Tämä on juuri näin. Itselläni asuu jonkin verran sukua Yhdysvalloissa. Sellaisten ihmisten jälkeläisiä, jotka ovat sinne työn perässä joskus vuosikymmeniä sitten muuttaneet. Mukavia ihmisiä ja ovat vierailleet Suomessakin useaan kertaan. Eivät todellakaan mitään salaliittohörhöjä. Silti osa heistä on vannoutuneita republikaaneja ja olenkin heitä tietoisesti asiaan liittyen haastanut, etenkin nyt presidentinvaalien alla. Eivät he äänestäneet Trumpia sen takia, että näkisivät hänet jonain messiaana tai välttämättä edes hyvänäkään tyyppinä, vaan yksinkertaisesti sen takia, että näkevät hänet pienempänä pahana kuin demokraatin äänestämisen, joka on kuulemma sama asia kuin antaisi äänensä vasemmistolle.

Onhan tuo kyllä jokseenkin hämmentävää logiikkaa näin suomalaisen näkövinkkelistä. Itse näen Yhdysvaltain demokraattisen puolueen kuta kuinkin yhtä vasemmistolaisena puolueena kuin Kokoomus.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joka tapauksessa MAGA-lippikset tuskin ovat enää kovin kysyttyjä ja niitä lentää varmasti roskiin tällä hetkellä entisten kannattajien keskuudessa.
Mitään älyn säteilyä ei tuosta joukosta ole ollut havaittavissa, joten pahaa pelkään, että olet väärässä.
. Ehkä kuitenkin nyt tämä loppuaika menee ilman suurempia Trumpin aiheuttamia ongelmia ja typeryyksiä. Trump keskittynee vain oman pesänsä suojeluun, kuten rikossyytteisiin vastaamiseen ja itsensä armahtamiseen. Vallanvaihto sujuu rauhallisesti, toki Trump ei ole siellä paikalla vaan Pence.
Trump on kansanomaisesti sanottuna hullu. ddt on myös epätoivoinen, joten olen yllättynyt, jos ei jotain vääntöä yritä. Toki lähipiiri tätä yrittää estää...
Onhan tuo kyllä jokseenkin hämmentävää logiikkaa. Itse näen Yhdysvaltain demokraattisen puolueen kuta kuinkin yhtä vasemmistolaisena puolueena kuin Kokoomus.
Tätä olen nauranut jo pitkän aikaa tarkoittaen myös aikaa ennen käärmeöljykauppiasta. Rebuilla ei näytä olevan mitään hajua miten poliittinen vas-keskusta-oikeisto oikein määritellään. Osansa tässä on koulutuksella ja osansa USA:n epäonnistuneella kaksipuoluejärjestelmällä, joka tuottaa vain kahtiajakautumista.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisiko Trump tekemässä itselleen sellaista diiliä, että tekee/teki tilanteen räjähdysherkäksi ja kun hän joutunee kaudesta vastuuseen niin "tuomio" tulee olemaan pumpulikohtelu koska muutoin "puolet" kansakunnasta räjähtäisi. Ei siis joudu oikeasti vastuuseen koskaan...
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelosi ei anna armoa Trumpille ja hakee virkasyytteen nostamiselle hyväksyntää edustajainhuoneesta nopeutetun prosessin kautta. Biden puolestaan ei ole nostamassa virkasyytettä, koska keskittyy tällä hetkellä vain vallanvaihtoon ja on sitä mieltä, että se ei auta kansakuntaa yhdistymisessä, mutta se on kuitenkin kongressin päätettävissä. Jos Trump saa virkasyytteen, sillä varmistetaan että hän ei voi enää asettua presidenttiehdokkaaksi. Tämä vaatii kuitenkin senaatissa 2/3 määräenemmistön.

Jos Pelosi saa virkasyytteen vietyä edustajainhuoneen ja senaatin äänestyksiin, niin sehän on win-win demokraateille. Käy äänestyksissä miten vain, niin homma hajottaa republikaaneja entisestään.

edit typo
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelosi ei anna armoa Trumpille ja hakee virkasyytteen nostamiselle hyväksyntää edustajainhuoneesta nopeutetun prosessin kautta. Biden puolestaan ei ole nostamassa virkasyytettä, koska keskittyy tällä hetkellä vain vallanvaihtoon ja on sitä mieltä, että se ei auta kansakuntaa yhdistymisessä, mutta se on kuitenkin kongressin päätettävissä. Jos Trump saa virkasyytteen, sillä varmistetaan että hän ei voi enää asettua presidenttiehdokkaaksi. Tämä vaatii kuitenkin senaatissa 2/3 määräenemmistön.

Trump Is impeached but not convicted. Eli Trump on jo kertaalleen asetettu virkasyytteeseen (impeachment) mutta se ei johtanut virasta poistamiseen koska senaatin äänestys johti syytteestä vapauttamiseen (acquittal) eikä tuomioon (conviction).

En ole niin innoissani, että nyt päästään Trumpista etuajassa eroon, koska todennäköisintä kai on, että tapahtuu sama uudelleen: Trump asetetaan virkasyytteeseen eli on "impeached" toisen kerran, mutta senaatissa tästäkin tulee "acquittal", ja Trump jatkaa loppuun asti. Näin koska on hyvin vaikea kuvitella että löytyisi 18 republikaanisenaattoria jotka uskaltaisi kenkiä Trumpin pihalle.

Tosin kuten yllä selitettiin, äänestykseen joutuminen asettaa republikaanisenaattorit vaikeaan asemaan, joten demokraattien todennäköisesti kannattaa tämä peliliike joka tapauksessa tehdä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näin koska on hyvin vaikea kuvitella että löytyisi 18 republikaanisenaattoria jotka uskaltaisi kenkiä Trumpin pihalle.

Tosin kuten yllä selitettiin, äänestykseen joutuminen asettaa republikaanisenaattorit vaikeaan asemaan, joten demokraattien todennäköisesti kannattaa tämä peliliike joka tapauksessa tehdä.

Tämä on muuten hyvin mielenkiintoinen tilanne. Republikaanit ovat nyt ikävässä välikädessä. Trumpia ei ole pakko enää tukea, koska hän on nyt ns. mennyttä. Tukeminen olisi samalla avoin hyväksyntä tuollaiselle toiminnalle. Toisaalta vastustaminen on myös vaikeaa, sillä Trumpin perintö elää edelleen vahvana puolueessa.

Melkoista lottoarvontaa tuo olisi, sillä peliliikkeen järkevyyteen vaikuttaa juurikin se, että onko trumpetismille sijaa puolueessa jatkossa. Ja toisaalta äänestyksen tulos myös vaikuttaa tuohon trunpetismin asemaan. Muna-Kana -ilmiö, jossa on helvetin helppo olla väärässä.
 

Hexa

Jäsen
Trump Is impeached but not convicted. Eli Trump on jo kertaalleen asetettu virkasyytteeseen (impeachment) mutta se ei johtanut virasta poistamiseen koska senaatin äänestys johti syytteestä vapauttamiseen (acquittal) eikä tuomioon (conviction).
Trump olisi myös ensimmäinen presidentti joka on asetettu kaksi kertaa virkasyytteeseen kautensa aikana. Tuo convicted päätös vaatisi siis sen 2/3 enemmistön senaatissa. Vaikka menisi sinne asti äänestykseen, niin erittäin epätodennäköistä että toteutuisi. Mutta aiheuttaa kuitenkin pientä hämmennystä republikaanien riveissä.
 
K

kiwipilot

Jos republikaanit ajattelevat yhtään tulevaisuuttaan niin hoitavat kiltisti virkasyytteen maaliin: sillä sekunnilla kun Trump saa tuomion, putoavat nämä tampiot löysästä hirrestä sillä enää ei tarvitse miettiä tukeako Oranssia hyytelöä 2024-vaaleissa.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Jos republikaanit ajattelevat yhtään tulevaisuuttaan niin hoitavat kiltisti virkasyytteen maaliin: sillä sekunnilla kun Trump saa tuomion, putoavat nämä tampiot löysästä hirrestä sillä enää ei tarvitse miettiä tukeako Oranssia hyytelöä 2024-vaaleissa.
En usko, että tulee tapahtumaan. Jos Rebut asettusivat tuon impeachmentin puolelle niin saisivat pelätä loppuelämänsä noiden Trumpia äänestäneiden salaliittohöyrypäiden kostoa. En yksinkertaisesti usko, että rebuilla löytyy rohkeutta tai selkärankaa asettua noin vahvasti puolueensa suurta messiasta vastaan.
 
Asiasta toiseen. Trump saa Bidenin virkaanastujaisista raskauttavan todisteen siitä, että vaalit oli huijausta. Bidenin virkaanastujaisissa tulee olemaan murto-osa yleisöä niistä määristä joita oli Trumpin satoihin tuhansiin nouseva yleisömäärä virkaanastujaisissa. Selvä todiste siitä, että kannatus Trumpilla ollut selvästi isompi. Twitteri auki, jotta kansa saa tietää totuuden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös