Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 412 464
  • 22 739

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Voisin jopa lyödä melko ison summan vetoa, että Bidenin hallinto ei aktiivisesti lähde jahtaamaan Trumpia, koska sillä ainoastaan syvennettäisiin jo valmiiksi liian syviä ja leveitä jakolinjoja.

Tämäkin sisältää ongelman, sillä taas seuraava GOP-pressa voi tulkita tämän niin että sikailu on sallittu koska demokraatit eivät taas seuraavaksi valtaan päästessään uskalla tehdä mitään "etteivät jakolinjat levene". Eli tuskin Trumpia ja kätyreitä voidaan päästää kuin koiraa veräjästä, mutta se on tehtävä jotenkin yhteistyössä maltillisimpien GOP-voimien kanssa
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Minun varmaan pitää yrittää välttää seuraamasta tätä Trumpin post presidency showta. Tämä on vastenmielisyydessään niin hirveää paskaa, että masentaa pelkkä ajatuskin. Miksi kohtuu hyvää elämää kohtuu hyvässä (hyvissä) demokratioissa elävät ihmiset ovat valmiita vetämään kaikki vessanpöntöstä alas ja menemään johonkin diktatuurin kaltaiseen... vai mitä ihmettä he ajattelevat, että tällaisesta seuraisi, jos nämä saisivat tahtonsa läpi. Ihan oikeastiko uskovat, että olisi parempi maailma elää?

Iso osa taitaa ihan oikeasti luulla, että Trump taistelee demokratian puolesta, kun demokraatit yrittävät viedä maata diktatuuriin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kummastelen pohdintaa että olisi Bidenistä kiinni joutuuko DT oikeuteen vai ei. Toisin kuin tämä vielä istuva ja toivottavasti tulevaisuudessa linnassa istuva presidentti, tietänee tuleva presidentti että vallan kolmijako-opin mukaisesti on faux pas lähteä presidentin toimesta vaatimaan tuomareilta tuomioita esimerkiksi poliittisia vastustajia tai ikävään suuntaan kääntyviä vaaleja kohtaan. Itse pidän joka tapauksessa sekä maailmalle että USA:lle parempana että DT viettää loppuikänsä linnassa, vaikka kaaderit toki pitäisivät aukottomintakin tuomiota selvänä merkkinä siitä kuinka messiaasta tehdään marttyyri, tulisi tuo todennäköisesti silti syömään ukon ja klaaninsa kannatusta siinä määrin että rebuilla olisi perusteet heittää DT lähipiireineen bussin alle (mistä tuli mieleen että ainakin Jaredilla on myös tiedossa tapaamisia lakituva kanssa, todennäköisesti myös jälkikasvustolla ehkä Ivanka pois lukien).
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Useat Trumpin liittolaiset ovat kertoneet Associated Pressille, että nämä perättömät vaalivilppisyytökset olisivatkin vain pelkkää peittelyä, ettei vaalitappiota tarvitsisi hyväksyä julkisesti. USA:n perustuslaissa kun sanotaan, että istuva presidentti luopuu vallasta hävittyään vaalit vaikkei hän mitään virallista luovuttamisilmoitusta tekisikään. Eli Trump voi tapella vastaan niin paljon kuin haluaa, hänen kautensa päättyy tammikuussa joka tapauksessa.

 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Vastasit niin hyvin, että taidan pelätä häviämäni jo nyt, joten en lyö vetoa.
Uh. Kiittihei. En edelleenkään yrittänyt hyökätä sinun kimppuun. Kunhan vain on oikeasti vaikea näin ulkopuolisena nähdä Trumpin valtakaudessa kauheasti hyvää.
Sääli sinänsä, koska Jaloviina on aina hyvää.

Mutta populismi be like that. Kun ei-politiikkaa-seuraavalle on rakentunut kuva valehtelevista ja limaisista poliitikoista, jotka vain kahmivat itselleen omaa etua (usein toki totta), niin "ulkopuolelta" tuleva rääväsuu nähdään positiivisena muutoksena. Että se sentään "uskaltaa sanoa kuin asiat ovat", eli suomeksi sanottuna vittuilee päin naamaa vähän joka suuntaan.
Ja sitten jätetään se varsinainen ruohonjuuri seuraamatta, koska ei sitä ennenkään olla seurattu. On valittu se oma väri ja sitä tunnustetaan. Osittain siksi, että se vituttaa muita ja osittain muista syistä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että "vain idiootti kannattaa Trumpia". Minun harhaisesta maailmankuvasta katsoen vain populismi iskee joko hieman välinpitämättömiin, yksioikoisiin, tai opportunistisiin ihmisiin.

Ja kun tavallisen tallaajan elämä on kuitenkin aika rajoitettua. Ysistä-viiteen töissä, kaikki ahdistaa ja perhekin on välillä perseestä. Kaikki ei mene aina hienosti ja se on iso vitutuksen aihe varsinkin maassa, joka on rakennettu self-made-manien ja can-do -asenteen pohjalle. MEILLÄ ON OIKEUS on aika hyvä kiteytys jenkkilän menosta. Mitä jos se onkin minun kohdallani vain tätä?
Tässä pohjustan sekavasti sitä, että se saa myös uskomaan mielikuvaan Trumpista kansan miehenä. Että se tulee ja hoitaa ja ainakin on rehellinen (ei ole). Ja kun poikkeuksellinen käytös ja jatkuva paskanpuhuminen (esimerkkejä ihan liikaa listattavaksi, mutta sehän alkoi tästä fake news-jutusta ja isoimmasta yleisöstä virkaanastujaisissa ikinä) johtaa siihen, että jakolinjat syvenee, niin sitten se päätykin syvenee oikein urakalla. Ja tulee todella herkästi sellaine "me vs ne"-asettelu ja tasapuolisuusharhat. Että miten ne lyö Donia jatkuvasti, eivätkä puutu esim. Bidenin lastenlääppimisiin (en edes lähde noita väitteitä avaamaan, mutta paskaahan ne ovat) ja Clintonin Benghazi-sekoiluihin ja servereihin ja Kenialaisiin presidentteihin.
Että jos toisesta löytyy noin paljon pahaa, niin miten ihmeessä niistä muista ei sitten löytyisi? Missä on se kolikon toinen puoli?

Ja kun tarpeeksi pata porisee (ÄSSÄT!), niin sitten tulee näitä Pizzagate-juttuja, Qanoneita ja muita "valtamedia"-höpötyksiä. Luodaan se vastapuoli ja vähitellen siitä tulee eräällä tavalla totuus. Että pakkohan siinä on olla jotain perää, kun miljardi kärpästä syö paskaa.
Ja Trump ei tosiaan ainakaan hillinnyt touhua mitenkään kauheasti. Se klassinen "molemmilla puolilla on hyviä tyyppejä"-heitto ja sitten tämä pyörittely Q:n sankareiden kanssa (Guardian). Twitterissä jaetaan milloin mitäkin Breitbarttia ja lisätään löylyä.

“What I do hear about it is they are very strongly against pedophilia,” said the ignorant president. “And I agree with that. I mean, I do agree with that. And I agree with it very strongly.”

Ja näin siirtyy maalitolpat. Ei mainita sitä, että yksi liikkeen keskeisistä ajatuksista on Deep Staten valtaapitävien pedofiilirinki, jota vastaan muka Trump taistelee. Ei pureuduta siihen täysin harhaiseen sekoiluun milloin mistäkin, jossa kaiken takana on salaliitot ja peittelyt.
Kerrotaan vaan, että "no, ne vastustaa pedofiliaa ja sehän on hyvä?"
Vähän kuin kuittaisi jonkun kouluampujan tekemiset sillä, että: "No minun ymmärtääkseni hän kannatti HPK:ta ja sehän hassuttelee ja hulluttelee ihan kivasti tällä kaudella"

Ja mä tökin sua vielä ihan hiukan, mutta samalla en oikeastaan puhu sulle, vaan pidän tätä rasittavaa yksinpuhelua. Sori jo etukäteen <3

1. Enemmistö ihmisistä on yhtä mieltä ( rokotteet, ilmastonmuutos, rasismi).
2. Osa on eri mieltä.
3. Osa ihmisistä haluaa keskustella kriittisesti kyseisestä asiasta, ilman kannanottoa.
4. Keskustelija leimataan heti jompaankumpaan suuntaan.
Tämä seuraava on omaa monologia, eikä sanoja sinun suussasi.

1. Jos otetaan vaikka rokotteet tässä nyt surkeaksi esimerkiksi (se voi olla myös vaikka ilmastomuutos, pyramidit alienien tekosina, tai natsit kuussa for all I care), niin suurin osa on tosiaan yhtä mieltä.
2. Ja vastakkainasettelua tulee aina. Osittain se on tuota edellämainittua tahtoa kontrolliin ja siihen, ettei olla kuin muut sheeplet ja "ajatellaan omin aivoin". Yleensä silloin faktat haetaan jostain todella kaukaa (kauniisti sanottuna) ja tästä tulee myös hokema Feikistä Lamestreamin Mediasta, koska miksi ne eivät puhu asioista samoin kuin Yksisarvisparantaja Hanna blogissaan?
3. Ja kun väki lähtee tästä vääntämään netissä ("Trump on kuitenkin tehnyt paljon hyvää", "Rokotteet nyt aiheuttavat autismia", "kaikki muslimit ovat terroristeja"), niin yleensä saavat aika nopeasti yleisen konsensuksen vastaansa, koska kohta 1. - enemmistö ihmisistä nyt vain on jotain mieltä jostain kumman syystä.
Tämä muuten tietysti luo kuplaantumista ja se on myös todella vaarallista. Kun "valtaväestön" kanssa keskustelu on aika turhauttavaa, niin jutellaan mieluummin samanmielisten kanssa. Toki näin se menee kaikilla. Ei mustasudetkaan jaksa aina vääntää laumaa vastaan - ne vetää välillä puolukoita.
4. Liian herkästi toki heiluu "venäjätrolli"-, "persunatsi"- ja "Vitun kujalla oleva kristalliparantaja"-kortit, mutta kaikki eivät vain keskustele asiallisesti. Se on ikävää, mutta niin se menee (väärinhän se on). Yleensä tämän jälkeen todetaankin masentuneena, että
Turha tästä on silti jauhaa kun fiksut pojat kertovat minun olevan noissakin asioissa väärässä.

Ja se on ihan helvetin turhauttavaa varmasti ihan kaikille. Mutta niin vain ihmiset toimii.

Jos joskus jaksat raottaa esim. YV:llä tuota Qanon-supporttiasi, niin haluaisin ihan vilpittömästi kuulla syitä. Itse olen perusjuntti porilainen hippi, joka ei vain ymmärrä, ei.

Hymiö.

 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Useat Trumpin liittolaiset ovat kertoneet Associated Pressille, että nämä perättömät vaalivilppisyytökset olisivatkin vain pelkkää peittelyä, ettei vaalitappiota tarvitsisi hyväksyä julkisesti. USA:n perustuslaissa kun sanotaan, että istuva presidentti luopuu vallasta hävittyään vaalit vaikkei hän mitään virallista luovuttamisilmoitusta tekisikään. Eli Trump voi tapella vastaan niin paljon kuin haluaa, hänen kautensa päättyy tammikuussa joka tapauksessa.


Eikö tämä nyt ole ollut päivänselvää kokoajan?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hirveän hinnakasta egon buustausta tuommoinen huvin ja urheilun vuoksi kiertueilla ramppaaminen ja lakijuttujen järjestely (vaikka todennäköisesti yksikään tapaus ei sisällä siinä määrin perusteita että pääsisi lakitupaan asti), mutta mikäs siinä rällätessä jos saa kiristettyä kannattajilta varat, joista vieläpä puolet (todennäköisesti enemmän koska lakitupaan asti eivät tule tosiaan pääsemään) menee DT:n vanhojen velkojen kuittaukseen. Ei olisi uskonut että istuvalle USA:n presidentillekin merkittävin tulonlähde on kiertuetulot, luulin tuon koskevan ainoastaan esiintyviä musiikki (ei siis con-) artisteja.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tästä Donald Trumpin twiitistä, että koronarokotteen 90% suoja on hyvä uutinen, on niitä harvoja twiittejä, joiden kanssa olen ollut Donald Trumpin kanssa samaa mieltä. Toisaalta tuohon, että rokote olisi tulossa pian, en ota sen kumminmin kantaa, kun siinä on vielä kysymysmerkkejä ja koronarokotteen jakeluluvut perustuvat vasta arvioon.




Tarpeeksi kauan kun huutelee, että "rokote on pian täällä", niin on ennen pitkää oikeassa.

No hyvä uutinen jokatapauksessa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kummastelen pohdintaa että olisi Bidenistä kiinni joutuuko DT oikeuteen vai ei. Toisin kuin tämä vielä istuva ja toivottavasti tulevaisuudessa linnassa istuva presidentti, tietänee tuleva presidentti että vallan kolmijako-opin mukaisesti on faux pas lähteä presidentin toimesta vaatimaan tuomareilta tuomioita esimerkiksi poliittisia vastustajia tai ikävään suuntaan kääntyviä vaaleja kohtaan. Itse pidän joka tapauksessa sekä maailmalle että USA:lle parempana että DT viettää loppuikänsä linnassa, vaikka kaaderit toki pitäisivät aukottomintakin tuomiota selvänä merkkinä siitä kuinka messiaasta tehdään marttyyri, tulisi tuo todennäköisesti silti syömään ukon ja klaaninsa kannatusta siinä määrin että rebuilla olisi perusteet heittää DT lähipiireineen bussin alle (mistä tuli mieleen että ainakin Jaredilla on myös tiedossa tapaamisia lakituva kanssa, todennäköisesti myös jälkikasvustolla ehkä Ivanka pois lukien).

Trump voi yrittää armahtaa itsensä, mutta se vaatisi ensin Bidenin hallinnon oikeuskäsittelyn josta asia menisi Korkeimpaan Oikeuteen. Ja tuossa käsittelyssä menisi vähintään se neljä vuotta. Ja näin ei varmasti tule tapahtumaan. Toisaalta Trumpilta on riistetty armeijan ylipäällikön titteli, jolloin itsensä armahtaminen on presidentiltä perustuslaissa kiellettyä.

Tässä hyvää pohdiskelua asiasta. Column: Can Trump self-pardon? He can try...
 
Viimeksi muokattu:

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Vähemmän yllättävää, että DT on ensimmäisten joukossa hihkumassa tuosta rokotteesta. Sori Donald, mutta vaalit ovat jo ohitse. Olisi ehkä kannattanut tehdä asialle muutakin kuin rääkyä "STOP TESTING".
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Trump on ollut jo aiemmin näkyvä hahmo Birther-salaliittoteoreetikkojen poppoossa, sekä tietysti antoi hyväksyntänsä myös Qanonisteille, jotka pitivät häntä sankarina,vaikkei varsinaisesti tunnustautunutkaan teoriaan uskovaksi. Truther-liikkeen (9/11 iskuista) vissiin jätti väliin, mutta nyt olisi sitten tämä vaalien anastamiseen liittyvä salaliittoteoria, josta voi tulla suurin kaikista. Ristitäänkö heidät sitten stealereiksi? Trump voi kiertää seuraavat neljä vuotta Amerikkaa pitämässä hurmahenkisiä tiedotustilaisuuksia aiheesta, ja varmaan joku 40 % kansasta lähtee tätäkin kannattamaan. Rallien pitämisestähän hän joka tapauksessa tykkää yli kaiken.
 
Nyt täytyy sanoa, että haiskahtaa lääkeyhtiön osalta erittäin arvostettava taktikointi eli rokotteen toimivuus tuotiin ilmi vasta vaalien jälkeen, ettei Trump voi väittää sitä omaksi ansioksensa vaaliväittelyissä yms.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Trump voi yrittää armahtaa itsensä, mutta se vaatisi ensin Bidenin hallinnon oikeuskäsittelyn josta asia menisi Korkeimpaan Oikeuteen. Ja tuossa käsittelyssä menisi vähintään se neljä vuotta. Ja näin ei varmasti tule tapahtumaan. Toisaalta Trumpilta on riistetty armeijan ylipäällikön titteli, jolloin itsensä armahtaminen on perustuslaissa kiellettyä.

Tässä hyvää pohdiskelua asiasta. Column: Can Trump self-pardon? He can try...
Eikö armahdusoikeus ole joka tapauksessa ainoastaan liittovaltiotason jutuissa? Suurin syyterypäshän tuota odottaa pienempien piirien oikeusasteissa vaikka toki esim. isoimmat rahanpesuhässäkät pystyisi kääntämään liittovaltion oikeusasteille alisteisiksi kun ymppäisi kaikki kupruilut yhteen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tää on mennyt ohi. Onko linkkiä tai tietoa yksityiskohdista?


Trumpilta siis riistettiin armeijan ylipäällikön titteli joulukuussa 2019 vallan väärinkäytön ja kongressin vastustamisen vuoksi. Trump oli pyytänyt ulkomaista apua varmistaakseen itselleen jatkokauden vuoden 2020 vaaleissa. Kun tämä kävi ilmi kongressissa, Trump kehotti viranomaisia olemaan huomioimatta dokumentteja.

Homma siis meni niin, että Trump kutsui Ukrainan presidentti Vladimir Zelenskyn vierailulle Valkoiseen taloon tarkoituksenaan saada Ukraina aloittamaan tutkimus vastaehdokas Joe Bidenista. Kongressi sai kuitenkin vihiä asiasta ja Trump joutui kuulusteluihin. Oikeuden päätöksellä Trump kuitenkin vapautettiin syytteistä helmikuussa 2020.

E: taisin sittenkin ymmärtää jotain väärin. Ilmeisesti kyseessä ei ollut armeijan ylipäällikköyden riistäminen vaan Trumpia vain epäiltiin vallan väärinkäytöstä. Tulkitsin tuon Impeachment-sanan ilmeisesti vähän väärin.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ois hauska kohtapuolin nähdä tilastoa, mikä on korona-tartuntojen määrä äänestädeiden republikaanien ja demokraattien keskuudessa 2-3 viikkoa vaalien jälkeen.

Toiset kun äänesti postin kautta painottuen ja toiset meni tartuttamaan toisiaan äänestyspaikoille. Eiköhän tästäkin jälkikäteen voi tehdä jonkun ruumiskasa-arvion jälkimmäisten osalta.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Twitterissä jaetaan milloin mitäkin Breitbarttia ja lisätään löylyä.

Olisi edes ollut Breitbarttia, mutta lähinnä koko Qanon-ilmiö pyöri loppuvaiheessa lähes täysin Twitter-huhujen sekä surkeasti editoitujen videoiden ympärillä, jotka kelpasivat kuitenkin kaikki totuudesta MSM:n sijaan. Jollain tavalla uskomatonta, miten olematonta voi lähdekritiikki olla tällaisissa "vaihtoehtopiireissä". Kun tähän päälle lisätään vielä amerikkalainen brändäysajattelu ja rahanteko Qanon-ilmiöllä niin aikamoisia satuja siitä syntyy. Kaikenlaiset tekaistut pdf-"dokumentit" ja kuvat menee täydestä, myös täällä Suomessa niitä jaettu. Kertoo kaiken olennaisen tekijöidensä mielentilasta, että on valmis tietoisesti johtamaan muita harhaan väitteillä lasten kidutuksesta ja hyväksikäytöstä.

Liikkeessä lähes vapahtajan asemaan kohonneen Trumpin vaalitappio pitäisi kaiken järjen mukaan olla Qanonin tarinan loppu, mutta helposti kognitiivinen dissonanssi astuu tässä kuvaan mukaan kuten tuomiopäivän kulteissa aina tapahtuu, ja uskovaiset alkavat keksiä selityksiä tapahtuneelle. "Tulkittiin asioita väärin...mutta ei se ole profeetan vika" jne.

Mukana liikehdinnässä oli vielä aimo annos nykyajan hengellisyyteen vastaavaa new age -ajattelua, mikä osaltaltaan selittää myös sitä, miksi nämä samat valheet jostain NESARA-GESARAsta ym. nousevat yhdä uudestaan pinnalle. New Age -piireissä uskotaan, että mikäli riittävän monet saa uskomaan jonkun asian olevan totta, niin se muuttuu lopulta kirjaimellisesti todeksi. Siksi heidän on erityisen helppoa valehdella netissä hyvällä omallatunnolla.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings




Tällä videolla näkyy muuten hieman Trumpin käytöstä naisten kanssa ja puheongelmia. Samoin jonkinlaista totaalisia ajatuskatkoksia kesken puheen. Löytyy noin kohdasta 6:30. Siinä Fox Newsin puhuvat päät puhuvat jotain siitä mitä Biden on tehnyt, mutta sopii paremmin kuin hyvin kaikki myös Trumpin kohdalle.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tästä Donin vaalien jälkeisestä taistelusta on muodostumassa hyvä esimerkki siitä, ettei ole olemassa mitään "pelkkää puhetta" kun arvioidaan yksilön ja ennen kaikkea poliitikon toimintaa. Puhe on teko, jolla luodaan sosiaalista todellisuutta. Juuri nyt tilanne Yhdysvalloissa on sellainen, että henkisiltä kyvyiltään normaalit ihmiset uskovat ilman mitään todisteita vaalivilppiin siksi, että presidentin ja hänen puolueensa puheet ja kirjoitukset ovat vuosien ajan häivyttäneet faktojen ja omaa maailmankuvaa myötäilevien toiveiden erot.

Tässä on medialla aika paljon työstettävää ja ihan tutkimukselle tarvetta sen suhteen miten vastaava kehitys voidaan muualla välttää.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
USA:n perustuslaissa kun sanotaan, että istuva presidentti luopuu vallasta hävittyään vaalit vaikkei hän mitään virallista luovuttamisilmoitusta tekisikään.
Näinhän se on. Se tappion tunnustaminen ja voittajan onnitteleminen on kuulunut hyviin tapoihin. Trumpilla nyt ei niitä hyviä tapoja löydy edes pienemmissä asioissa, joten tuskinpa tässä asiassa löytyy. Veikkaan että ei tunnusta missään vaiheessa ja Trump tulee myös skipaamaan Bidenin virkaanastujaistapahtuman.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös