Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 410 411
  • 22 739

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trumpin ideologia tuskin juuri poikkeaa Putinin vastaavasta, ja tämän takia Putin on ollut Trumpille liittolainen jo ennen valintaansa presidentiksi. Siitä kertovat lukuisat yritykset käydä erilaisia neuvotteluja venäläisten kanssa - jopa ohi omien tiedustelupalveluiden ja muun kontrollin.
DT vetää super size diilin pääosaa ja ideologia käsikirjoittaja on Bannon. Se itse ei edelleenkään älyä, että supervallan presidenttiys on vakavaa puuhaa eikä mikään prime time show.

Mun veikkaus on, että innokkuus venäläisten suhteen liittyy rahaan. Vaalimenestyksen kannalta olisi ollut hyödyllisempää kiillottaa amerikkalaisten vanhoja uskomuksia vihollisuudesta kuin nuolla Putinin persettä.
 

Morgoth

Jäsen
Mun veikkaus on, että innokkuus venäläisten suhteen liittyy rahaan. Vaalimenestyksen kannalta olisi ollut hyödyllisempää kiillottaa amerikkalaisten vanhoja uskomuksia vihollisuudesta kuin nuolla Putinin persettä.

Ennen varsinaisesta politiikkaan tuloahan Trump on syytänyt rahaa sekä demokraateille että republikaaneille. Ihan sen mukaan kumpi on enemmän hyödyttänyt häntä ja hänen bisneksiään. Samalla idealla varmaan menty vaaleissakin. Narsistinen ego ei olisi kestänyt mikäli häntä ei olisi valittu niin turvauduttu kaikkeen mahdolliseen "apuun". Venäjä tietysti ollut hereillä, kun ns. hyödyllinen idiootti on ilmaantunut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mun veikkaus on, että innokkuus venäläisten suhteen liittyy rahaan. Vaalimenestyksen kannalta olisi ollut hyödyllisempää kiillottaa amerikkalaisten vanhoja uskomuksia vihollisuudesta kuin nuolla Putinin persettä.

Tämä rahaan liittyvä kumppanuus lienee kuitenkin "parempi" vaihtoehto kuin ideologinen kumppanuus Putinin kanssa. Tosin lopputuloksen osalta yksi ja sama, ellei kongressi olisi Trumpin harmiksi ja tappioksi puuttunut mm. Venäjä-pakotteisiin.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Pysyykö Trumpetti presidenttinä yli vuotta?

Luulisi, että tällä tahdilla tulee väkisin jokin virkavirhe, josta lentää pihalle?
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
The Donald on jälleen kunnostautunut Twitterissä mätkimällä demokraattisenaattori Richard Blumenthalia valehtelusta palveluksestaan Vietnamin sodan aikana. Ohessa linkkiä kahteen New York Timesin kirjoitukseen aiheesta vuosilta 2010 ja 2017. Hauskaksi twiitit puolin ja toisin tekee se, että kumpikin onnistui välttelemään asevelvollisuutensa toteutumista eri tavoin.

Blumenthal’s Words Differ From His History - NYTimes.com

Trump Raps Democratic Sen. Blumenthal as Phony 'Con Artist' - The New York Times

Tässä puolestaan Trumpsterin välttelyä koulutuksen ja kipeiden koipien takia. Arkajalkako?

Donald Trump’s Draft Deferments: Four for College, One for Bad Feet - The New York Times
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä rahaan liittyvä kumppanuus lienee kuitenkin "parempi" vaihtoehto kuin ideologinen kumppanuus Putinin kanssa.
Suo siellä, vetelä täällä. Onko ostohuora parempi kuin natsi? On, koska oman navan kiehnääminen on keskimäärin vaarattomampaa kuin naapurin maan tai hengen havitteleminen. Vahinko kyllä DT on asemassa, jossa vähäisempikin huoraaminen voi olla erittäin vahingollista. Ja USA.lle on jo osumaa tullut, sillä läski on romahduttanut USA:n aatteellisen aseman lännen ja maailman johtajana. Paljon siitä, mitä on rakennettu 2MS jälkeen on läski pistänyt roskiin ½ vuodessa. Jos kiihdytyspotkun Trumpilta saanut Euroopan integraatio menee eteenpäin oikeasti, niin USA ei edes voi saada takaisin kaikkea entisestä asemastaan.

edit
Trump at 200 days: Declining approval amid mistrust - CNNPolitics
3/4 ei jenkeistä usko Trumppiin. Melko vakva uskottavuusongelma ja jäljellä taitaa olla pääasiassa rebuja. Mitä alemmas luvut laukkaa, niin sitä vaikeampi on rebujen pysyä DT:n takana, koska seuraavat vaalit.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Pitäisikö mennä kalsarikänni palstalle kuitenkin......

On minusta käsittämätöntä, etta lähinnä eurooppalaisperäinen (intiaanit reservaatteihin) Yhdysvaltain
väki onnistuu valitsemaan itselleen presidentiksi ihan paskoista vaihtoehdoista
sen täyspaskan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

BaronFIN

Jäsen
Tämähän on kuin Russia Today Venäjällä. Mutta Amerikassa. Sananvapauden ei pitäisi tarkoittaa oikeutta sanoa mitä tahansa. Pelottavaa.

Minun äitini (amerikansuomalainen) on Amerikassa 50-luvulla henkisen oppinsa saanut pesun kestävä republikaani ja hän on koko elämänsä sanonut, että "mitä isompi vale, sitä paremmin siihen uskotaan". Ja uskokaa tai älkää, niin Trump on hänen mielestään aivan ihana ja täydellinen presidentti. Ja mitään kritiikkiä ei suvaita. Politiikasta ei voi enää kotona keskustella.

Ihmiset ihmettelevät kuinka saksalaiset äänestivät Hitlerin aikanaan valtaan. Trumpin suosio kannattajiensa keskuudessa lähentelee samaa hurmosta ja uskoa kuin Nürnbergin puoluekokous. Kaikki menee läpi ja Amerikan poliittinen järjestelmä on mahdollistanut sen.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
On kyllä kieltämättä vitsi tuo "Real News", joskin jollain tasolla ymmärrän Trumpin pointin hänen sotiessaan varsinkin CNN:ää vastaan. CNN kun tunnetusti on täysin demokraattien hallussa oleva heidän oma lobbausmediansa, joka esittää oman kannan totuudestaan yhtä puolueellisesti kuin Trump oman kantansa. Esimerkiksi Trump sanoo, että hänen ansiostaan työttömyysaste on painunut 4,3 prosenttiin, ja työpaikkoja on tullut miljoona lisää. CNN ja Suomen vastaava lobbausmedia, Helsingin Sanomat taas väittää, että tälläkin hetkellä yksin Obaman "aikaansaannosten" ansiosta työllisyys edelleen kasvaa. Totuus lienee, että kummankin presidentin toimet ovat tilanteeseen vaikuttanut aivan yhtä vähän.

Sitä en vain ymmärrä, miksi Trump kuluttaa niin valtavasti mielenkiintoaan ja energiaansa tähän mediasotaan. Aivan kun siitä olisi mitään hyötyä. Kai hänellä joku hirveä kontrollintarve vain sitten on.
 
Viimeksi muokattu:
Tuntuu, että demokraatit vain jauhavat paskaa Twitterissä ja kommenttiosioissa, eivätkä lähde kaduille osoittamaan mieltään. Mitäköhän Trump saa tehdä ennen kuin kunnon mielenosoitukset alkavat USA:ssa?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tiiä sitten miten totuudenmukaisesti puhuu tämä "liberaalimedia" jota vastaan Trump taistelee. Onhan heilläkin oma lehmänsä ojassa ja tosiasioita voidaan oman agendan nimissä vääristellä ihan siinä missä Real News tekee.

Oli nyt miten oli, mutta jos nuo uutiset vähääkään pitää paikkansa, niin kyllähän Donald näyttäisi yhä enemmän ja enemmän elävän omassa todellisuudesta vieraassa kuplassaan. Mitään diktatuuriahan jenkeistä ei pysty tekemään vaikka yrittäisi. Siihen vaadittaisiin ensin niin ison mittakaavan sisällissota että historia ei semmoisia juurikaan tunne.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Esimerkiksi Trump sanoo, että hänen ansiostaan työttömyysaste on painunut 4,3 prosenttiin, ja työpaikkoja on tullut miljoona lisää. CNN ja Suomen vastaava lobbausmedia, Helsingin Sanomat taas väittää, että tälläkin hetkellä yksin Obaman "aikaansaannosten" ansiosta työllisyys edelleen kasvaa. Totuus lienee, että kummankin presidentin toimet ovat tilanteeseen vaikuttanut aivan yhtä vähän..

Voi olla, että presidenttin toimet ovat vaikuttaneet yhtä vähän, mutta ei CNN tai HS esitä asiaa kuten väität. Keksit sen päästäsi:

Työpaikkojen määrä kuitenkin lisääntyi jo Trumpin edeltäjän Barack Obaman kauden viimeisen puolen vuoden aikana yli miljoonalla. Trumpin kaudella työpaikkojen lisääntyminen on ollut hitusen hitaampaa kuin Obaman kaudella.

With July's jobs report, employers have added a total of 1,074,000 jobs during Trump's first six full months in office. That essentially matches the 1,084,000 jobs created during President Barack Obama's last six months in office. Both round to 1.1 million, and the 10,000 difference is well within the margin of error of the Labor Department estimate

Of course, Trump's six-month record is far better than Obama's first six months, when 3.4 million jobs were lost. That's because Obama was sworn in during the worst economic downturn since the Great Depression, when the economy was hemorrhaging jobs.
 

Carlos

Jäsen
Trump uhkasi Pohjois-Koreaa "tulella ja raivolla, jollaista maailma ei ole aikaisemmin nähnyt" (IS)

Retoriikka on kuin Kimmolla konsanaan. Toki PK on jo useamman vuosikymmenen ongelma, mutta jollakin tavalla pelottavan nopeasti tämä on kärjistynyt puolen vuoden aikana.

On tosiaan retoriikka kuin suoraan Kimiltä, tai edesmenneeltä Saddamilta. En olisi ihan heti uskonut että Trump lähtee näin hurmahenkiseen vedätykseen mukaan. Sanoisi vain että "käytämme tarvittaessa voimakeinoja". Mutta jooh, fire & fury, plääh. Tai mikä siitä tietää. Ehkä hän päättää vetäistä 200 iiceebeeämmää P-Koreaan, jolloin ainakin tämä kalistelu-ongelma on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Ehkä n. 1-2 uutta ongelmaa tulisi tilalle.
 

Tuamas

Jäsen
On tosiaan retoriikka kuin suoraan Kimiltä, tai edesmenneeltä Saddamilta. En olisi ihan heti uskonut että Trump lähtee näin hurmahenkiseen vedätykseen mukaan. Sanoisi vain että "käytämme tarvittaessa voimakeinoja". Mutta jooh, fire & fury, plääh.

Ei tätä ole Kimiltä tai Saddamilta lainattu, vaan mukailtu muuan Harry Trumania: "If they do not now accept our terms, they may expect a rain of ruin from the air, the like of which has never been seen on this earth.”
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Obama sanoi vaalien aikana että Trump on kaikista hänen poliittisista vastustajistaan ainoa joka hänen mielestään on henkilönä täysin sopimaton presidentiksi. Alka oikesti myös näyttää siltä. Kaikkien banaanivaltioiden diktaattorit lienee valettu samalla muotilla?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Donaldin kanssa ei kyllä ikinä tiedä mitä seuraavana päivänä tapahtuu. Mahtaa olla aikamoista työskennellä hänen kanssaan, saati sitten olla tuolla puolella joka yrittää taistella häntä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös