Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 416 059
  • 22 739

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
STOP THE PRESS!!!

Valitettavasti tämä oli näissä olosuhteissa ainoa mahdollinen päätös. Väärä päätös, muttei yllättävä.
Melko painokkaasti mm. YLEn uutisissa todetaan, että ei ollut äänestyspäätös, vaan kaikkien paikalla olleiden tuomareiden yksimielinen päätös.
Saattoi olla lakiin eikä Trump-fanitukseen perustuva ratkaisu.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Korkein oikeus päätti, että osavaltiot eivät voi heittää Trumpia ulos vaaleista.

Olennaista oli se, että päätös oli yksimielinen. Perusteena se, että perustuslain mukaan osavaltiot eivät voi jäävätä liittovaltion vaalien ehdokasta. KO vältti tässä kannanoton siihen, oliko Trump osallisena kapinaan vai ei.

Päätös on itse asiassa järkevä ja vähän kauemmaksikin katsova. USA on erittäin jakautunut poliittisesti. Puolueiden välillä ei mistään kysymyksistä tunnu enää syntyvän yhteistyötä. Päinvastoin, jopa Bideniä vastaan nostettiin virkarikossyyte olemattomin perustein. Kunhan nyt nostettiin, jotta tästäkin olisi propagandistista hyötyä.

Trumpin virkarikossyyte kaatui kongressissa. KO voi näin ollen välttää ottamasta asiaan kantaa, koska Trumpia ei edes tuomittu virkarikoksesta. Ja jos olisi tuomittu, hän ei voisi olla enää ehdokkaana. Eihän tässä mitään ongelmaa ole!

Mielikuvitusta ei tarvita siihen, että jos Trump jäävätään ehdokkaana jossakin osavaltiossa, tämä sama voi toistua jopa näissä vaaleissa tai tulevissa demokraattien ehdokkaan kohdalla. Tämä taas johtaa siihen, että USA on vaarassa jakaantua kahteen tai kolmeen osaan. Niihin jotka kelpuuttavat molemmat ehdokkaat ja niihin jotka kelpuuttavat vain toisen puolueen ehdokkaan.

KO kuitenkin ottaa kantaa immuniteettiin. Tämä on paljon merkittävämpi asia: ja päätöksen pitäisi olla myös yksimielinen. KO ei tässäkään ota kantaa siihen, tekikö Trump jotakin väärää vai ei.
 

OLLI58

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Trumpilla alkaa mennä sen Carol-casen reilu 83 millia viikonloppuna ulosottoon jos rahoja tai muuta takuuta ei ole siihen mennessä oikeuden tilillä, ja se isompi New York korvaus reilun viikon päästä. Syyttäjät kai ovat ruvenneet jo järjestelemään kiinteän omaisuuden haltuunottoa tätä varten.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaksi mielenvikaista samassa kuvassa/tilassa... vetääkö sekopäisyys puoleensa?



Kyllähän tuo vähän siltä haiskahtaisi, että Musk saattaisi olla Trumpia tukemassa. Jo aiemmin Musk syytti Bidenia valtiopetoksesta X:ssä:

Time kirjoitti:
The billionaire’s rhetoric about immigration has become increasingly bellicose, and similar in tone to Trump’s. Musk on Tuesday said Biden’s border policies amount to “treason,” accusing the administration of “ushering in vast numbers of illegals” in order to have them illegally vote for Democrats in elections. There is no evidence of claims of widespread voter fraud.

The comments are reminiscent of conspiracy theories promoted by White supremacists that there’s a plot to disempower White Americans.

 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllähän tuo vähän siltä haiskahtaisi, että Musk saattaisi olla Trumpia tukemassa. Jo aiemmin Musk syytti Bidenia valtiopetoksesta X:ssä:



Sitä voi itse kukin pohtia että kumpi maahanmuuttaja aiheuttaa enemmän haittaa, Meksikosta tuleva maataloustyöläinen (jonka työpanos on edelleen aika välttämätön USA:n maanviljelysektorilla), vai Etelä-Afrikasta tullut salaliitto- ja muutenkin kahjo miljardööri (jonka työpanos menee lähinnä USA:n ja maailmanrauhan epävakauttamiseen).
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Meksikosta tuleva maataloustyöläinen (jonka työpanos on edelleen aika välttämätön USA:n maanviljelysektorilla)
Tämähän on se juttu. Yhdysvaltoin maatalous ei pyörisi ilman "laitonta" (käytännössä paperitonta) työvoimaa. Silti niissä osavaltioissa jossa asia oikeasti koskettaa, niin ollaan että "nee... eiku, tummat takaisin". Jos ne oikeasti menisi takaisin, niin talous heittäisi hevonpyllyä. Sikäli kun voisi edes heittää enemmän hevonpyllyä, Texas lienee suht koht ainoa punainen osavaltio joka ei tee persnettoa, eli että ei ole olemassa ainoastaan liittovaltion tuilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Sitä voi itse kukin pohtia että kumpi maahanmuuttaja aiheuttaa enemmän haittaa, Meksikosta tuleva maataloustyöläinen (jonka työpanos on edelleen aika välttämätön USA:n maanviljelysektorilla), vai Etelä-Afrikasta tullut salaliitto- ja muutenkin kahjo miljardööri (jonka työpanos menee lähinnä USA:n ja maailmanrauhan epävakauttamiseen).

Muskin nettohyötyä tai -haittaa taitaa olla mahdoton arvioida. Hän lienee yksi maan ja maailman suurimmista työllistäjistä. Kahjo hän on ja kenties vaarallinenkin, mutta arvelen että monta innovaatiota olisi ilman miestä jäänyt tekemättä.

Olisin toivonut, että olisi hypännyt RFK:n taustalle, mutta aina ei saa mitä toivoo.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mahtava pari kerta kaikkiaan, on varmasti ollut hedelmällinen keskustelu

Onhan se varmaan ihan tervetullutta vaihtelua itsensäkehumiselle, että kehutaankin toista autoritääristä öykkäriä ja annetaan sen vastavuoroisesti antaa kehuja takaisin.
 

rpeez

Jäsen
Mahtava pari kerta kaikkiaan, on varmasti ollut hedelmällinen keskustelu



Trumpin suunnitelma sodan pikaisesti lopettamisesta taisi saada sinetin: Tuki pois -> Ukraina kaatuu -> rauha.

Ukraina-seuranta | Orbán: Trump ei aio rahoittaa Ukrainan sotaa , uutinen 11.3. klo 2:18

V-tu, on kyllä melkoinen kaksikko tämä Orban ja Trump. Toivoisin, että kumpikin joutuisi henkilökohtaisesti kestämään hyökkäyksen murhineen ja kidutuksineen, ja sen jälkeisen alistamisen toisen maan johdolla. Voisi täysin empatiakyvyttömät puheet muuttua.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Joo, en kyllä toivo tunkiolandian hyökkäystä ja sotilaallista etenemistä minnekään, mutta jos jonkun maan saisi valita mihin tunkiolaiset voisi mennä suorittamaan terroristisraiskauksellista erikoisoperaatiotaan, niin Unkari ja Orban sen olisi eniten ansainnut.

Ja Trumpille ei voi toivoa mitään muuta kuin loppuelämää vankilassa. Hän ei ole ansainnut mitään muuta.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On tuo Orban todella sekaisin. Kun Ukraina kaatuisi, niin kenen rauhantuontivaunut olisi sen rajalla myöskin. 1956 ja sitä seuranneet sortovuodet ovat unohtuneet Orbanilta.

Kuka vielä haluaa pehmentää Trumpin valintaa meille eurooppalaisille sillä, että hänet pitäisi rebut kurissa? Eipä tule valituksi ne miehet, jotka edellisellä kerralla pitivät häntä edes jotenkin kurissa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly

Siellä odotetusti alkoi iso luuta lakaista ja rebujen (vai joko ne on rybyjä...) kansallisesta komiteasta siivotaan kaikki ikävät "naysayerit" ja demarikätyrit luiskaan. Ei varmaankaan tarvi kovin suurta kerrointa tarjota sille, että kohta menee myös vähän puolueen ja Don the Conin rahat sekaisin. Kyllä ne minun mielestäni minun rahojani olivat!

Ei voi kun toivoa, että suuressa puhdistuksessa menee lapsi pesuveden mukana ja Oranssi vauva onnistuu rampauttamaan koko kampanjansa vaihtamalla osaamisen hännystelijöihin. Saapa nähdä, rahavirtoja on ainakin mielenkiintoista seurata, kun savuverhona käytetään "puolueen mittavia rahaongelmia". Toisin sanoen, Donille ja kavereille ei ole onnistuttu koijaamaan tarpeeksi yhteisestä potista. Sad!
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Onnea vaan republikaaneille Frankensteinin hirviöstä. Niinhän se taisi käydä vähän Timo Soinillekin, että kun flirttaili tarpeeksi tietyn porukan kanssa oman suosion ja puolueen pönkittämiseksi, niin lopulta kävi niin että lähti koko puolue alta. Tulella leikkimisen kanssa pitää olla aina vähän varovainen.

Tässä Trumpin tapauksessa täytyy vaan toivoa sitä, että menisivät tässä puhdistuksessa niin reippaasti yli, että se karkoittaisi myös riittävän ison osan maltillisista rebuäänestäjistä ja varsinkin rebuja symppaavat liikkuvat äänestäjät, koska se on joka tapauksessa aika varmaa että pelkät MAGA-äänet ei riitä Trumpin voittoon.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Kannatan tätä strategiaa sahata omaa oksaa, eli tuhlata kaikki puolueen rahat Alina Happoihin, mikä on pois kampanjatyöstä, josta leikataan henkilöstöä, jolloin tulee vähemmän edustajia. Winning bigly like nobody else.
 

OLLI58

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuon RNC:n tehtävähän on hoitaa rahoitusta puolueen ehdokkaille kautta maan, ja kun se on muutenkin tällä hetkellä aika p-a (vaalikassa kuuleman mukaan noin 8 miljoonaa) niin ei tuo magaporukan töhöily ainakaan auta rebuja syksyn vaaleissa. Lisäksi moni nykyinen suuri rahoittaja on ainakin ilmoittanut vetävänsä rahansa veks Trump-rebuilta, eli tilanne ei liene kovin hyvä siltä osin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös