Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 413 644
  • 22 739

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Trumpin retoriikka oli samanlaista jo vuonna 2016, eli omituista että nyt puhutaan kuinka Euroopan pitää NYT alkaa tekemään jotain oman puolustuksensa eteen. 8 vuotta on ollut aikaa Euroopalla tehdä jotain, mutta vielä puhutaan että pitäisikö sitä nyt aloittaa. Ei hyvää päivää.
Tähän kaksi stubbpointtia. Trumpin retoriikka on aiemminkin ollut kovaa, mutta nyt hän ylitti tietyn rajan: jopa yllytti Venäjää hyökkäämään natomaahan, Ukrainasta puhumattakaan.

Toinen on se, että Trumpin uusi hallinto on täynnä magamiehiä. Siis kuuliaisia uskollisia p-n nuolijoita. Tämä johtaa siihen, että hallinnosta puuttuvat tasapainottavat aikuiset.

Jolloin Trumpilla on entistä vapaammat kädet tehdä bisnestä Putinin kanssa.

Samaa mieltä olen toki siitä, että natomaiden on investoitava rajusti puolustukseensa.
 

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
New Yorkin oikeuden tuomari on määrännyt Donald Trumpin maksamaan 354,9 miljoonan dollarin (n. 330 miljoonaa euron) sakot petoksesta. Lisäksi tuomari määrää, että Trump ei saa toimia virallisessa roolissa missään yrityksessä New Yorkin osavaltiossa seuraavan kolmen vuoden aikana.

New Yorkin oikeuskansleri Letitia James haastoi Trumpin oikeuteen syyskuussa 2022. Hän syytti Trumpia ja Trump Organizationia valehtelusta ja väärennetyistä tilitiedoista. Kanteen mukaan Trump paisutti tilinpäätöksiään jopa yli kolmella miljardilla dollarilla.

Tuomari Arthur Engoron totesi Trumpin syylliseksi viime syyskuussa. Engoron totesi päätöksessään, että Trump on toistuvasti antanut vääriä tietoja varallisuudestaan pankeille ja vakuutusyhtiöille saadakseen parempia ehtoja lainoille ja maksaakseen vähemmän veroja.

Trumpille tärähti ankara tuomio
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tällaisen uutisen lukeminen saa hyvälle tuulelle. Trumpia pataan juuri siinä, mikä on hänelle tärkeintä: omaisuus.

Paljon olennaisempaa on kuitenkin se, mitä tämä uutinen kertoo USA:sta. Ainakin sen, ettei oikeuslaitos ole muuttunut miksikään. Tuomari arvioi syytteen sisältämää evidenssiä ja tekee ratkaisunsa sen pohjalta. So simple as that. Kaikenlainen presentaatio, retoriikka ja loukkaantumiset ovat täysin merkityksettömiä. Olisipa näin myös sosiaalisessa todellisuudessa.

Yksi maailmanhistorian suurimmista koijareista on avuton oikeuden edessä. Kun on olemassa laki ja evidenssi. Samantekevää, kuinka paljon Trump maksoi lakimiehilleen, syytteet olivat ilmeisestikin todella hyvin valmistettuja ja evidenssi pätevää. Trump oli syyllistynyt omaisuutensa paisutteluun.

Vahingoniloinen voisi todeta, että jospa päätös veisi Trumpin konkkaan: jospa Trumpin omaisuus tosiasiassa olisikin jotakin muuta kuin mitä esim. Forbes arvioi. Mutta tämäkin on vain pintakuohua, sivuseikka.

Todellisuudessa on kaksi maailmaa, politiikan ja oikeuden. Politiikan maailmassa poliitikko voi väittää mitä hyvänsä eikä joudu siitä rikosoikeudelliseen vastuuseen (pl. kunnianloukkaukset yms.) Politiikassa väitteiden sisältöä ei tutkita, ei ole olemassa arvovaltaista raatia, joka toteaisi Trumpin puheet navetantakaiseksi. Niinpä hän sitten keksii vaalivilppejä ja muuta kivaa ihmisten huijaamiseksi.

Oikeusjärjestelmä on toisenlainen maailma, ei sekään täydellinen, mutta paljon parempi kuin politiikan. Väitteet tutkitaan ja katsotaan, onko henkilö rikkonut lakia vai ei. Poliitikon, sellaisen kuin Trump, pyrkimyksenä on hämärtää tätä yhteyttä, politisoida ja korruptoida oikeus. Väittää oikeudenkäyttöä ajojahdiksi. Poliittinen oikeus onkin korruptoitunut: koska sitä johtavat poliitikot. Siksi Trumpia ei koskaan tuomittu virkarikoksesta.

Korkein oikeus tulkitsee perustuslakia ja sen tulkinnat voivat näyttää poliittisilta. Mutta KO ei voi mitään siviilikanteissa. Ja perustuslakikin asettaa tarkat rajat tulkinnoille. Oikeuslaitos tulkitsee lakia ja useimmiten sen tulkitseminen ei ole mitään ydinfysiikkaa, vaatii tosin paljon työtä päästä perille vaikkapa Trumpin bisneksistä.

Nyt on olemassa poliittinen järjestelmä, jossa Trump voi väittää mitä hyvänsä. Valitettavasti on niin, että hänen väitteensä uskotaan tietyissä piireissä, koska ihmiset eivät osaa käyttää järkeään tai ovat tietoisesti sulkeneet pois aivokuorensa harmaan kerroksen. Yksinkertainen kysymys: miksi Trump tuomittiin voisi auttaa monia äänestyspäätöksessä. Hänet tuomittiin evidenssin pohjalta, ei demokraattien ajojahtina.

Voi olla, että Trump asetettiin syytteeseen asemansa vuoksi, osin poliittisista syistä. Mutta tuomio ei perustunut politiikkaan. Trump on vain niin huomattava figuuri, että kaikki hänen tekemisensä syynätään tarkkaan. Niin kuin pitääkin.

Trumpin väitteitä on arvioitu oikeudessa jo moneen kertaan. Suurin koijaus liittyen vaalivilppiin ja äänestyskoneisiin, on naurettu ulos tuomioistuimista. Trump on patologinen valehtelija, ei mikään symppis, kuten Jim Carrey roolissaan. Siitä huolimatta 45% on valmis äänestämään häntä tämänhetkisten galluppien pohjalta. Uskovat, että joku Suuri Huijaus tosiaan vaaleissa tapahtuikin. Totta tämäkin, mutta sen huijauksen teki Trump itse.

Tämä antaa sosiaalisesta todellisuudesta, jota some ryydittää kivasti, aika karmean kuvan. Vaikka olisi olemassa tarkkaan tutkittu oikeuden tuomio Trumpin valheista, se ei saa ihmisiä muuttamaan mieltään hänestä. On edelleen ihan hyvä idea äänestää hänet maailman vahvimman valtionpäämiehen asemaan.

Oikeastaan vain yksi argumentti voisi jotenkin taklata tätä asiaa: poliitikot valehtelevat aina, siispä on samantekevää, kuka näistä valehtelijoista valitaan virkaan. Joku voi ajatellakin näin: mutta pitääkö virkaan valita valheiden suurmestari, vaatii kyllä myös selityksen. Ja Trump on sitä paitsi jo moneen kertaan tuomittu valheistaan. Luulisi että kannattaisi valita vähän pienempi valehtelija tämän perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Oliko tämä jo ikäänkuin "hovioikeuden" tuomio, ja vieläkö Trump voi valittaa johonkin?
Valittaa tietysti mediaan, mutta voiko valittaa oikeusteitse?
 

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oliko tämä jo ikäänkuin "hovioikeuden" tuomio, ja vieläkö Trump voi valittaa johonkin?
Valittaa tietysti mediaan, mutta voiko valittaa oikeusteitse?
Uutisessa lukee näin:

Myös Trumpin pojat Donald Jr. ja Eric olivat syytettyinä tapauksessa. Heidät tuomittiin maksamaan 4 miljoonan dollarin (3,7 miljoonaa euron) sakot.

Trumpit ovat asianajajiensa välityksellä ilmoittaneet valittavansa tuomiosta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Bidenilla on vielä vastassaan tämä alati terävä järjen jättiläinen:

Kaikkeen tuohon sekoiluun on Trumpin mukaan selitys, kyseessä on nimittäin sarkasmi:

But when I say that Obama is the president of our country bah bah bah, they go, ‘He doesn’t know that Spiden [sic], he doesn’t know.’ So it’s very hard to be sarcastic

When I interpose—cause I’m not a Nikki fan, and I’m not a Pelosi fan. And when I purposely interpose names, they said, ‘He didn’t know Pelosi from Nikki. From Tricky Nikki. Tricky Nikki. He didn’t know.’ I interposed,” he added, seemingly forgetting the definition of the word “interpose,” which per Merriam-Webster means to put oneself between or intrude.

 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kaikkeen tuohon sekoiluun on Trumpin mukaan selitys, kyseessä on nimittäin sarkasmi:
Siis sanoo tai tekee about mitä mitä vaan niin kannattajat uskovat. Bidenillä ei ole sitä ylellisyyttä - unohtaa nimen niin media ja some kohuavat - Trump unohtaa kolme tusinaa nimeä niin kaikki about kohauttavat olkapäitään. Omalaatuinen kaksois-standardi.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Mutku Biden on vanha ja seniili ja änkyttää. Hurjaa ajatella, että tuolla ”vapaiden maassa” on oikeasti kymmeniä miljoonia ihmisiä, jotka haluavat nähdä tuon oranssin ääliön maansa johtajana. Koska raha.
Joo-o, meillä Ike Kanerva joutui eroamaan kun kyseli puutarhahommista, Kulmuni läks, kun oli kouluttautunut väärin virman piikkiin ja muricassa tuomittu talousrikollinen & todistetusti kymmeniä tuhansia kertoja julkisuudessa valehdellut, virkarikokseen presidenttinä de facto syyllistynyt, vallankaappausta masinoinut diktaattorifani ja putinin sätkynukke, aikuisvauva Trump on 75 miljoonan ihmisen mielestä paras vaihtoehto maailman vaikutusvaltaisimmalle poliittiselle pallille?!

Ei vittu mitä touhua.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Voi valittaa vetoomustuomioistuimeen (appellate court, vai mikä se on) mutta kassan kautta.

Eli ilmeisesti se ~350 miljoonaa pitää maksaa ennen kuin valitus menee eteenpäin.
Mutta sitten toisaalla Trump on saamassa ehkä $4 miljardia, kun Truth Social:sta tehdään julkinen firma:
"How much? Forget these fines, which add up to less than $500 million. Trump is suddenly on track for a windfall of nearly $4 billion. And he has made most of it just in the five weeks since his big win in the Iowa caucuses put him in pole position for the Republican presidential nomination.
The windfall is from the forthcoming IPO of his social-media platform, called Truth Social, which he launched - amid massive derision from the mainstream media, I might add - in 2021 after he was kicked off Twitter following the events of Jan. 6, 2021."

Eikä pidä unohtaa sen uutta lenkkarimallia.

JOL
 
Menee ot:n puolelle mutta koskee aihetta koska on kriittistä Ukrainan selviytymisen kannalta.

Trump on narsisti joka ei selvästi saanut vanhemmiltaan katsekontaktia ja rakkautta lapsena.

Trump on ainoa Yhdysvaltojen presidentti jolla on ihan aito narsistinen persoonallisuushäiriö. Tätä asiaa ei korosteta läheskään tarpeeksi.

Eniten mua ärsyttää vain se että tätä ei edes kotimaisissa ajankohtaisohjelmissa sanota ääneen. Toistellaan vain miten hankala mies osaa olla ja on oman linjansa mies ja tekee "diilejä".

Trump ei mielestään ole ikinä ollut missään asiassa väärässä ja voittaa aina kaiken. Jos joku julkisesti väittää toista, on joko "väsynyt', "tyhmä" tai "muistisairas".

Trumpin persoonallisuushäiriön näkee parhaiten siinä miten hän kommentoi muita ihmisiä ja varsinkin vastustajiaan. Ja myös siinä miten hän otti vastaan vaalitappionsa neljä vuotta sitten.

Se että niin valtava määrä ihmisiä lähti mukaan siihen touhuun kertoo lähinnä Yhdysvaltojen huonosta perussivistystasosta.

En ihmettelisi lainkaan jos ja tällä hetkellä ilmeisesti jopa todennäköisemmin kun Trump valitaan uudestaan presidentiksi, tuki Ukrainalle loppuu tyystin.

Ja myös Naton uskottavuus tällöin horjuu.

Euroopan on ensimmäistä kertaa modernilla aikakaudella otettava itse vastuu itsestään ja laitettava puolustusteollisuus kuntoon.

Koska tämän Venäjän sekoilun ei voi olettaa loppuvan vielä aikoihin riippumatta siitä kuoleeko bunkkerikääpiö vai ei. Mutta sen lisäksi Kiina tulee vain kasvamaan kasvamasta päästyään ja vaikka se meidän näkökulmastamme katsottuna onkin kaukana, maailma on nykyään suhteellisen pieni.

Suomi nyt tekee kyllä enemmän kuin oman osuutensa.

Ja onneksi Trump voi enää hallita maksimissaan 4 vuotta. Ja myös muut hallinnon tasot mahdollisesti menevät demokraateille joka hivenen tuota historian täysin naurettavinta sekopäätä hivenen hillitsee.

Siis mä nauraisin tuolle ukolle koko ajan jos kyse olisi mistä hyvänsä muusta virasta. Nyt ei kyllä naurata yhtään.

On aivan vitun absurdia että tuollainen pelle voidaan valita jenkkien pressaksi. Se valitettavasti kertoo riittävästi Yhdysvaltojen tilasta ja siitä että haasteita riittää tulevillekin vuosikymmenille.

Slava Ukraini!!
Lainaan tämän tänne. Amerikkalaisten liberaalisti ajattelevien ja eurooppalaisten yleensä pitäisi jo hiljalleen ymmärtää propagandan ja valeuutisten voima. Ainakin, mitä tulee vastustajiin. Demokraattien pitäisi iskeä samalla mitalla takaisin, sillä lähes koko media on demokraattien puolella, mutta silti repujen media syytää enemmän paskaa ja valeita vastustajistaan. Sama Euroopassa Putinin osalta. Putin ja roskajenginsä syytää paskaa minkä kerkeävät, kun Euroopassa tarvitaan aina faktaa, vaikka uutinen koskisi Puttepossua tai jotain muuta rosvoa. Trump on noussut valtaan pelkästään valeilla. Ja Putin aiheutti/aiheuttaa hämminkiä ympäri Eurooppaa trolliarmeijansa avulla. Faktat ovat tärkeitä, mutta sodassa tai USA:n tapauksessa pitää mielestäni iskeä samalla mitalla takaisin, sillä pelkillä faktoilla ei nykyisen sosiaalisen median aikakautena näköjään kovin helpolla voiteta informaatiosotaa tai USA:n vaaleja.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Amerikkalaisten liberaalisti ajattelevien ja eurooppalaisten yleensä pitäisi jo hiljalleen ymmärtää propagandan ja valeuutisten voima.
Open AI:n uuden videosovelluksen kaltaisten ohjelmien yleistyessä ja parantuessa tämä vain pahenee ja korostuu.

Demokratian ainoa suoja on hyvä peruskoulutustaso ja se rapautuu liikaa myös Suomessa. Jossain Yhdysvalloissa se on aivan liian heikkoa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Joo-o, meillä Ike Kanerva joutui eroamaan kun kyseli puutarhahommista, Kulmuni läks, kun oli kouluttautunut väärin virman piikkiin ja muricassa tuomittu talousrikollinen & todistetusti kymmeniä tuhansia kertoja julkisuudessa valehdellut, virkarikokseen presidenttinä de facto syyllistynyt, vallankaappausta masinoinut diktaattorifani ja putinin sätkynukke, aikuisvauva Trump on 75 miljoonan ihmisen mielestä paras vaihtoehto maailman vaikutusvaltaisimmalle poliittiselle pallille?!

Ei vittu mitä touhua.
Mutku woke ja homotus??! Trump nähdään jonain jumalan lähettiläänä suojelemassa neitseellistä good ol' 'murican perinteisiä kristillisiä arvoja noilta kauheuksilta eikä sillä ole mitään väliä vaikka kultistit jopa uskoisivat siihen että tyyppi on itse asiassa valehtelija, kavaltaja, varas, ja sillä tasolla seksuaalinen häiritsijä että raiskaajaksikin on perusteltua epäillä. "Kaikilla on vikansa ja on se silti parempi kuin kukaan demokraatti!" oli jonkun trump-kultistin sanoma kun näiden perään oli kyselty. Toki suurin osa pitää kaikkea negatiivista uutisointia liskojuutalaisten ja muiden globalistien juonina.
Mutta sitten toisaalla Trump on saamassa ehkä $4 miljardia, kun Truth Social:sta tehdään julkinen firma:
"How much? Forget these fines, which add up to less than $500 million. Trump is suddenly on track for a windfall of nearly $4 billion. And he has made most of it just in the five weeks since his big win in the Iowa caucuses put him in pole position for the Republican presidential nomination.
The windfall is from the forthcoming IPO of his social-media platform, called Truth Social, which he launched - amid massive derision from the mainstream media, I might add - in 2021 after he was kicked off Twitter following the events of Jan. 6, 2021."

Eikä pidä unohtaa sen uutta lenkkarimallia.

JOL
Tuo onkin mielenkiintoinen juttu että saako poliitikkoja lobata ostamalla sen nimissä olevaa tuotetta täydelliseen ylihintaan? Varmaan ongelmia tulisi jos ostaja olisi joku lobbaribiljonääri, mutta kultisteilta varmasti hyvinkin kätevää ottaa rahat pois jollain julkisella osakeannilla ja määräyksellä alkaa "tankata rakettia".
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jumalauta että voi mies olla sekaisin päästään. Pitäisi jo asettaa liikkumiskieltoon moinen. Voisi kyllä huoleti antaa lahjaksi putelle vaikka. Sen kun käärii lahjapaperiin, ja tiputtaa lentokoneesta. (Ilman laskuvarjoa toki)!
Tuli käytyä vilkaisemassa, että mitä muuta se Trump on viime aikoina Truth Socialin tililtään suoltanut. No tällainen CAPS LOCK pohjassa esitetty vaatimus seurasi tuota Navalnyi-postausta:

Donald J. Trump kirjoitti:
ALL POLITICAL PROSECUTIONS OF YOUR FAVORITE PRESIDENT, ME, MUST STOP IMMEDIATELY. WE ARE IN THE MIDDLE OF AN ELECTION, PERHAPS THE MOST IMPORTANT ELECTION IN THE HISTORY OF OUR COUNTRY, AND THESE RADICAL LEFT LUNATIC PROSECUTORS AND JUDGES ARE NOT ALLOWED TO BE DOING THIS. WHY DIDN’T THEY START THREE YEARS AGO??? BECAUSE THEY WANTED TO INTERFERE WITH THE PRESIDENTIAL ELECTION OF 2024, THAT’S WHY! According to Section 9-85.500 of the Justice Department’s Justice Manual: “Federal prosecutors and agents may never select the timing of any action, including investigative steps, criminal charges, or statements, for the purpose of affecting any election, or for the purpose of giving an advantage or disadvantage to any candidate or political party.” THIS IS ELECTION INTERFERENCE, AND MUST BE IMMEDIATELY STOPPED. I SHOULD NOT HAVE TO GO THROUGH ANY FAKE PROSECUTIONS BEFORE THE ELECTION. THIS IS COMMUNISM, AND A THREAT TO DEMOCRACY. OUR COUNTRY WILL NOT STAND FOR IT. MAKE AMERICA GREAT AGAIN!!!

MY FINANCIAL STATEMENTS WERE UNDERSTATED, NOT OVERSTATED! THAT IS WHY THE CROOKED, HAND PICKED JUDGE, SAID THAT MAR-a-LAGO, IN PALM BEACH, FLORIDA, WAS ONLY WORTH $18,000,000, WHEN IT IS WORTH 50 TO 100 TIMES THAT AMOUNT. OTHER PROPERTIES ALSO! THEY DIDN’T EVEN INCLUDE “BRAND VALUE,” KNOWN AND ACCEPTED TO BE WORTH MANY BILLIONS OF DOLLARS. THIS ALL FIT THE FAKE NARRATIVE OF THE CORRUPT AND MANY TIMES OVERTURNED “JUDGE,” AND THE RADICAL LEFT, SOROS BACKED, SLOB OF AN ATTORNEY GENERAL, WHOSE PRIMARY GOAL IS, IN CLOSE COORDINATION WITH THE WHITE HOUSE, AND LIKE ALL OF THE OTHER LITIGATION AGAINST ME, AN ATTACK ON CROOKED JOE BIDEN’S POLITICAL OPPONENT, ME! SAME STORY IN GEORGIA, NEW YORK (D.A.), & WASHINGTON D.C. NOTHING LIKE THIS HAS EVER HAPPENED IN OUR COUNTRY BEFORE. IT IS STRICTLY THIRD WORLD, RUSSIA, CHINA AT THEIR WORST. BUT FEAR NOT, WE WILL WIN BIG ON NOVEMBER 5TH, AND MAKE AMERICA GREAT AGAIN!!!

Siinä Trump toki on oikeassa, että kyseessä on ehkä Yhdysvaltain historian tärkeimmät vaalit, ehkä jopa viimeiset sellaiset.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mar-a-lagon arvo Trumpin mukaan siis jopa 1,8 miljardia. Epäilemättä tuohon hintaan myyntiaika voi olla useamman viikon.
Toisaalta, mikäli siellä on vessat edelleen täynnä valtionsalaisuuksia, niin joku saattaisi hyvinkin olla halukas iskemään reippaamman puoleisen tarjouksen pöytään.
 

Liitteet

  • Mar-a-Lago.jpg
    Mar-a-Lago.jpg
    433,3 KB · kertaa luettu: 104

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä kuvasta tuli mieleen, että kuulin hauskan jutun tosin alkujaan Beckhamista ja on ehkä solvaus Beckhamin suuntaan muuttaa nimeksi Trump. David osaisi tosin nauraa jutulle. There is a panic room in Trump's new house. Others call it library.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lainaan tämän tänne. Amerikkalaisten liberaalisti ajattelevien ja eurooppalaisten yleensä pitäisi jo hiljalleen ymmärtää propagandan ja valeuutisten voima. Ainakin, mitä tulee vastustajiin. Demokraattien pitäisi iskeä samalla mitalla takaisin, sillä lähes koko media on demokraattien puolella, mutta silti repujen media syytää enemmän paskaa ja valeita vastustajistaan. Sama Euroopassa Putinin osalta. Putin ja roskajenginsä syytää paskaa minkä kerkeävät, kun Euroopassa tarvitaan aina faktaa, vaikka uutinen koskisi Puttepossua tai jotain muuta rosvoa. Trump on noussut valtaan pelkästään valeilla. Ja Putin aiheutti/aiheuttaa hämminkiä ympäri Eurooppaa trolliarmeijansa avulla. Faktat ovat tärkeitä, mutta sodassa tai USA:n tapauksessa pitää mielestäni iskeä samalla mitalla takaisin, sillä pelkillä faktoilla ei nykyisen sosiaalisen median aikakautena näköjään kovin helpolla voiteta informaatiosotaa tai USA:n vaaleja.
Ymmärrän kyllä tämän ajatuksen, mutta heitän vastakysymyksen: Eikö Trumpin klaaneineen voi nähdä voittaneen lopullisesti, jos vastapuoleltakin lähdetään samanlaisen valehtelun linjalle? Vaalit niin Euroopassa, kuin Yhdysvalloissa menisivät aikamoiseksi Sketsiksi, jos kaikki valehtelisivat Trumpin kaltaisesti suut ja silmät täyteen kaikesta
 
Ymmärrän kyllä tämän ajatuksen, mutta heitän vastakysymyksen: Eikö Trumpin klaaneineen voi nähdä voittaneen lopullisesti, jos vastapuoleltakin lähdetään samanlaisen valehtelun linjalle? Vaalit niin Euroopassa, kuin Yhdysvalloissa menisivät aikamoiseksi Sketsiksi, jos kaikki valehtelisivat Trumpin kaltaisesti suut ja silmät täyteen kaikesta
Totta. Mutta tuntuu, että nykyään varsinkin republikaaneja kiinnostaa vain salaliittoteoriat ja vaihtoehtoinen "totuus". Millä noita saa enää tieteestä ja tasa-arvosta yms. välittävien joukkoon? Ehkä yksi ratkaisu olisi se, että ns. tolkun ihmisten hallussa olevat sosiaalisen median alustat ja uutissivustot ryhtyisivät poistamaan salaliittoihin viittaavia kommentteja ja videoita yms. Youtubekin on täynnä salaliittopaskaa. Samoin suomalaisten ja kansainvälisten uutissivustojen kommenttiosiot somessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös