www.ruutu.fi – lätkä/urheilufanin unelma?

  • 1 594 877
  • 6 774

axe

Jäsen
Tiedä sitten millä satunnaisgeneraattorilla menee, mutta mää käyttelin tänään Ruutua kuin Ylen kanavia telkarissa. Vaihtelin pelistä toiseen katkoilla sun muuta, aina lähti uusi peli pyörimään kiltisti, kuvan laatu oli vähintäänkin kelvollinen (mulla on vaikeuksia erottaa tv-kuvassakin hd:n erinomaisuus normiin verrattuna, tai erotan mutta se ero ei kiinnosta hittojakaan), kerran katkes jonkun pelin kohdalla koko lähetys tai flash tai joku, mutta reloadilla heti takaisin.

Mainittakoon muuten että viime lauantaina ruutu.fi käytteli mun läppärini prossua niin rajulla tavalla että veti jopa ylikuumenemis-pakkosammutuksen kerran. Nyt ei ees oikein lämmennyt. Ja siis sama paikka, sama kone, samat asetukset, sama mies.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No joo, tarkoitin, että täydellisesti ilman nykimistä.

No kumma poikkeus olet, koska kirjoitusten perusteella varmaan yli 90% tuota nykimistä ilmeni lähetyksissä. Ja nimenomaan nopeissa pelitilanteissa, ei tietenkään lähikuvissa.
 

Jankku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ruutu on ainakin itellä toiminut mahtavasti. Kertaakaan ei oo yhdessäkään pelissä ollut minkäänlaisia yllämainitsemia puskurointi ongelmia ja kuvanlaatukin on ollut hyvää. Kyllä Ruutu urhon pieksee, se on sanomattakin selvä juttu.
 

Maranello

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nopea kysymys, tähän varmaan vastaus jostain jo löytyykin viestien joukosta:

Onko Samsungin Smart-tv:hen Ruutu-sovellus jolla näkee suorat lähetykset?
 

Daal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jopa Urho oli parempi

Ihan kauheta paskaa, loppuu toi tilaus huomenna.

Lähetys pätkii välillä jopa pahemmin kuin viime kaudella.

Ensimmäinen peli IFK Blues, yli puoli matsia meni ilman kuvaa.
Soitin aspaan ja ainoa mitä osasivat kysyä, onko softat ok ja onko nettiyhteys riittävä. On ja on. Ja se siitä.

Seuraava peli Pelsut Jokerit, rankkarit kun alkoi loppui lähetys.

Tämä päivä kruunasi kaiken, tarkoitus katsoa IFK:n peliä. Lähetys, vittu, katkesi varmaan 30 kertaa. Jokereiden peli näkyi aina välillä. Kunnes lopussa Jokereiden matsissa 60 min täynnä loppuu lähetys, ei vittu kuvaa kummastakaan ottelusta. IFK:n pelistä jäi lopun 7 min näkemättä. Kukaanhan ei halua nähdä loppua. Jokereiden rankkareita ei nähnyt myöskään.

Vittu mitä paskaa koko palvelu. En suosittele kenekään maksamaan tuosta penniäkään.

Ja viimeisenä hienona asiana, "asiakaspalvelu" ei ole auki 20:00 jälkeen.
Ja tää paska firma meinaa pyytää rahaa vielä enemmän kuin Urho.

VITTU MITÄ PASKAA
 
Viimeksi muokattu:

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Heh, itsekin surffailin läpi eri pelien, pääasiassa katsoin Ilves - Lukkoa. Missään pelissä ei mitään ongelmaa. Ilves - Lukko toimi koko pelin loistavasti, kuvanlaatu tosin oli selkeästi huonompi kuin Hifk - Ässät.

Ja kuten jo sanoin, niin ihan turhaan listaatte noita nettejä, jokainen kiinteä yhteys lähtökohtaisesti riittää täyteen laatuun. Mutta nämä vaativat kyllä koneelta muutenkin tehoja melkoisesti.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Itse kattelin illan pelin ilman suurempia ongelmia; eihän tuo nyt mitään HD-laatua ole, mutta kyllähän tuo urhon pieksee helposti. 60Hz:illä ihan ok kuvaa, mutta toki pientä nykimistä sivuttaisliikkeessä vaikkakaan ei lähellekään niin paljoa kuin aikaisemmissa peleissä. Puskurointia ei tapahtunut missään vaiheessa eikä peli katkennut, kun netti on 110M(kaapeli) ja läppäri pelin aikana ethernet-kaapelin päässä. En ole WLAN:illa kokeillut kuin ekalla kerralla ja sillä vähän oli takkuisempaa vaikka palkit olivat täynnä ja modeemi kahden metrin päässä.

Eli siis kannattaa hyvät ihmiset kokeilla niitä intternettejä kahmia näiden pelien aikana kaapelin kautta, kun siinä tosiaan on eroa, varsinkin näinkin raskaan streamin kanssa. Kummasti ne paketit tulee ehjempänä perille kaapelia pitkin kuin langattomasti ja yhteyden todellinen nopeus kasvaa ihan silmissä (itselläni keskimäärin 20-30M kun noita nopeuksia testailin). Tämä siis oletuksena, että edes joku on WLAN:in kautta näitä yrittänyt katsoa, mutta mikäli ei, niin pahoittelen turhaa viestiäni.

E:Tosiaan vaatihan tuo läppäriltäkin tehoja hiukan, kuten eräs herrasmies tuossa ylempänä mainitsi. Itselläni oli vanhalla läppärin rutkulla hankaluuksia katsoa jopa Urhon lähetyksiä parhaalla kuvanlaadulla, mutta nyt on jo onneksi tehokkaampi kone alla.

Pidätän oikeudet painovirheisiin tekstissäni.
 
Viimeksi muokattu:

#18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total Sec
Paljon negatiivista komenttia ja varmasti ihan aiheesta, mutta itellä toiminu Ruutu+ loistavasti. Kolme Pelicansin peliä nähty ja kertaakaan ei ole ongelmia ilmaantunut. Kuvan taso tosin ei ehkä sitä luvattua HD-laatua, mutta ei kovin kaukanakaan siitä.

iMac (hdmi piuhalla 56" telkkariin) + Safari + Elisa Viihde + Ruutu+ = Toimii

Sama yhtälö Urhon kanssa ei toiminut juuri koskaan, joten EOM.
 

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No kumma poikkeus olet, koska kirjoitusten perusteella varmaan yli 90% tuota nykimistä ilmeni lähetyksissä. Ja nimenomaan nopeissa pelitilanteissa, ei tietenkään lähikuvissa.

Täytyy koputtaa puuta, mutta kuten huomaat, on täällä muitakin, joilla lähetys on toiminut. Vähemmistönä toki ollaan. Olisi toki kiva tietää, mistä erot johtuvat.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän ruutuun kun olisi tarjolla se äly-tv-sovellus, niin kyllähän moni ongelma katoaisi sillä. Viime kaudella kun lopulta Urho sai sen oman sovelluksensa toimimaan, niin katseluelämys oli jotain ihan toista tasoa, kuva oli hyvä eikä nykimistä lain. HD:ksihan sitä ei tietenkään saa tuolla muuttumaan. Ja pitäähän se saada toimimaan alustasta riippumatta, ei tämä ihan hyväntekeväisyyttä voi olla asiakkaankaan puolelta.
Jostain syystä Chromella käytettynä flashvideoiden kuva on rosoisempi kuin Firefoxilla, tämän asian huomasin jo viimekauden NHL-lähetyksistä.
 

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tottenham-Tromsö menossa Ruudussa ja kuvanlaatu on huomattavasti parempi kuin mitä esim. TPS-Pelicans oli. Ilkeämielinen sanoisi, että nyt paljon vähemmän katsojia ja enemmän kapasiteettia per katsoja. Tosin tämä ei toimi kunnolla, itselläni menee poikki säännöllisesti ja seurauksena "pyytämääsi videota ei löydy". Facebook-kommenteista päätellen muillakin ongelmia.
 

Ölly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cardiff City
Futismatsi näkyy tosiaan hyvin hyvällä laadulla, ei pätki tai mitään. Alkaa ruutu lunastaa lupauksiaan, viikko siinä meni. No viikonhan sieltä lisää sai tilaukseenkin joten mikäs siinä. Edelleen, mielestäni halpa hinta kunhan nyt vain toimii jatkossakin. Ja vielä kun näitä muitakin lajeja näkee. Kyllä se tästä.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Tottenham-Tromsö menossa Ruudussa ja kuvanlaatu on huomattavasti parempi kuin mitä esim. TPS-Pelicans oli. Ilkeämielinen sanoisi, että nyt paljon vähemmän katsojia ja enemmän kapasiteettia per katsoja.

Juu, näinhän se taitaa juurikin olla. Ei vain Ruudun saitti kestä kun yleisöryntäys tulee. Paskempi homma, koska siitä selviää rahalla ja sitähän ei perinteisesti Suomessa näihin asioihin käytetä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samaa 30 fps on framerate tässä futispelissäkin, sanokaas joku joka näitä on seuraillut mitä lukemat yleensä ovat sellaisessa striimissä jota voi katsella ilman tuota sivuttaisnykimistä?
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään oli jokerit-kärpät pelissä yhden kameran kuva huonompi kuin muiden + siinä oli värisäädötkin pielessä, punainen oli paljon punaisempaa kuin muiden kameroiden kuvassa.
Ei muuten onnistunut mobiililaitteiden html5-striimin katselu pc:llä ainakaan firefoxin user agent switcher add-onilla..
 

Rouhija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers
Samaa 30 fps on framerate tässä futispelissäkin, sanokaas joku joka näitä on seuraillut mitä lukemat yleensä ovat sellaisessa striimissä jota voi katsella ilman tuota sivuttaisnykimistä?

Joo, ihan yhtä "sujuvalta" näytti futiskin. Toi nykiminen tekee katsomisen todella epämiellyttäväväksi. Pystyykö täältä ruudusta katsoon sitten mitään livelähetystä ilman vitutusta ja päänsärkyä?

Ne jotka ei nykimistä huomaa, ilmeisesti katsoo pienemmästä ruudusta. Itsellä 50 tuumainen telkkari ja katsominen on kohtuullisen hanurista.
 
Viimeksi muokattu:

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse olen katsonut kaikki Pelicansin ottelut ilman suurempia ongelmia. Ei ole bufferoinut, ei ole tullut erroreita. Kuvanlaatukin Urhoon verrattuna selvästi parempaa, eikä liiketoistokaan huonoa ole, vaikka ei täydellistäkään. Paljon tuntuu valituksia tulevan joka kierroksella, mutta katsotaan kuinka kauan vaikeudet kiertävät minut. Tosin Urhonkaan kanssa ei koskaan ollut suurempia ongelmia ja silti täällä palsta täyttyi jokaisella pelikierroksella valituksista. Käytössä on MacBook pro vuodelta 2009, uusin flash, 60hz ja 10/10 kuitu.

Omasta puolesta annan Ruudun palvelulle alkukaudesta arvosanan 8,5.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jännä miten toisilla mukamas toimii vaikka bitrate ja fps on lähetyksissä kaikilla sama? Alhaisilla tasoilla ei periaatteessa kellään pitäisi toimia nykimättä, ihan sama mitkä laitteet tai nettiyhteys on...

ifk-ässät pelissä fps oli ainakin osan aikaa tasolla 25-30. Asiantuntijat voivat kertoa mutta eikö tämän pitäisi olla tuplat jos haluaisi hyvää kuvaa?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Viitsiikö joku tarkastaa, että toimiiko tämä ruudun 4pro lähetys teillä moitteetta. Itsellä aluksi käynnistyy ja pyörii muutamasta sekunnista pariin minuuttiin. Sitten alkaa bufferointi ja lopuksi herja: "Pyytämääsi videota ei löydy, Lataa sivu uudestaan. Pahoittelemme tapahtunutta."

Eurooppa-liiga: Tottenham- Tromsö | Ruutu
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Viitsiikö joku tarkastaa, että toimiiko tämä ruudun 4pro lähetys teillä moitteetta. Itsellä aluksi käynnistyy ja pyörii muutamasta sekunnista pariin minuuttiin. Sitten alkaa bufferointi ja lopuksi herja: "Pyytämääsi videota ei löydy, Lataa sivu uudestaan. Pahoittelemme tapahtunutta."

Ei toimi täälläkään. Chromella ei lähde edes käyntiin. IE:llä sain flash päivityksen jälkeen kuvaa liikkumaan, mutta jaksoi pari minuuttia ja sen jälkeen videota ei enää löydy... Toisaalta illan peli petoluolasta toimi kyllä omalla koneella lähes moitteetta.
 

Rouhija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers
Viitsiikö joku tarkastaa, että toimiiko tämä ruudun 4pro lähetys teillä moitteetta. Itsellä aluksi käynnistyy ja pyörii muutamasta sekunnista pariin minuuttiin. Sitten alkaa bufferointi ja lopuksi herja: "Pyytämääsi videota ei löydy, Lataa sivu uudestaan. Pahoittelemme tapahtunutta."

Eurooppa-liiga: Tottenham- Tromsö | Ruutu

Toimii se. Tai ainakin lähti pyörittään. Suljin muutaman sekunnin päästä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Toimii se. Tai ainakin lähti pyörittään. Suljin muutaman sekunnin päästä.

Joo sitähän minä tuossa itsekin kirjoitin, että lähtee pyörimään, mutta keskeytyy. Jos jollain kärsivällisyys riittää vaikka 3min testiin niin olisin enemmän kuin kiitollinen.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Viitsiikö joku tarkastaa, että toimiiko tämä ruudun 4pro lähetys teillä moitteetta. Itsellä aluksi käynnistyy ja pyörii muutamasta sekunnista pariin minuuttiin. Sitten alkaa bufferointi ja lopuksi herja: "Pyytämääsi videota ei löydy, Lataa sivu uudestaan. Pahoittelemme tapahtunutta."

Eurooppa-liiga: Tottenham- Tromsö | Ruutu
Pyörii tuossa läppärillä täysin ongelmitta, olen katsellut puoliajalta asti.

Nyt suljin tuon ja avasin pöytäkoneella, ei mitään ongelmii tässäkään muutaman minuutin jälkeen.

Edit: en myöskään havaitse tuossa minkäänlaista nykimistä sivuttaisliikkeessäkään, toimii täydellä laadulla koko ajan.
 

Also Starring

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko kellään tietoa toimiiko ruutu.fi LG:n smart telkkareilla, esim. 42LN570V:llä fulscreeninä ja muutenkin sujuvasti..?

Tänään kävin Gigantista moisen aparaatin hakemassa, halvalla kun sai... Ainakin leffoja ja sarjoja pyöritti ihan hyvin (sen muutaman minuutin ajan minkä kokeilin). Livenä en kerennyt liigapelejä katselemaan. Äsken yritin katsella jälkilähetyksiä, useimmiten kävi niin että kuvaa ei tullut mutta ääni kuului kyllä. Jotain peliä kun kokeilin, niin alkoikin Tottenhamin potkupallopeli... Sen kun laittoi fullscreenille, niin se oli kuin 80-luvun analogisesta tv:stä, jossa asema ei ole kohdallaan: kuva liikkui hirmu vauhtia sivusuunnassa, mitään selvää ei saanut. Jep,tätä palstaa kun pikaisesti luin, niin muillakin on ollut vaikeuksia katsella lätkäpelejä jälkeenpäin, laitteesta riippumatta.Mutta huomenna meinasin katsella SaiPa-HPK-peliä livenä, laittelen raporttia sitten miten näkyi tai ei näkynyt...
Meinasin kyllä hankkia sen Magic Remoten, että kursori liikkuu nopeammin näytöllä, ja telkkarissa on esim. pelejä, jotka toimivat vain sillä ohjaimella. Niin ja pitää se Wi-Fi dongle(vaimikäseoli) hankkia,ettei tarvi kompastua tuohon piuhaan...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös