World Junior Summer Showcase

  • 1 968
  • 3

Yost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shattuck st Mary's
Sunnuntaina kiekko putosi jäähän Plymouthissa Michiganissa USA Hockey:n kehdossa USA HOCKEY Arena (vrt. Vierumäki)

Suomi valitsi pelaajat turnaukseen Vierumäeltä, jossa U-20 maajoukkue leireili kahdella porukalla viikon verran.

Huomion arvoisia pelaajia, joita ei valittu turnaukseen:
Aron Kiviharju
Kasper Halttunen
Benjamin Rautiainen
Emil Järventie

Turnauksessa pelaavat Suomen lisäksi, Jenkkien kaksi joukkuetta, Ruotsi sekä Kanada. Kanada liittyy mukaan turnauksen loppuvaiheessa, jolloin Jenkit ovat muodostaneet yhden joukkueen.

Suomella takana pari matsia Jenkkejä vastaan, ensimmäinen hävittiin maalilla ja jenkit tulivat lopussa ohi 3-2. Eilinen ottelu päättyi 5-3 jenkeillä, mutta peli oli reilun erän jälkeen 4-0 jenkeille ja he alkoivat "leikittelemään". Suomen maalit syntyivät hieman onnekkaasti mutta perus taisteluilme on säilynyt hyvänä. Viimeisen pelin jälkimmäinen erä oli hyvin sekava, kun jäähyjä tuli runsaasti molemmille. Suomelle tarjottiin YV- mahdollisuuksia, mutta erikoistilanteiden osalta Jenkit olivat valovuoden edellä.

Parin pelin perusteella erot yksilötaidossa tuntuvat jatkavan kasvuaan suhteessa Pohjois- Amerikan pelaajiin ( sama Ruotsilla ja he hävisivät ensimmäisen pelin jenkeille 7-2) ja tämä trendi huolettaa itseäni suuresti. Luistelu, kiekonkäsittely ja syöttötaito nousee päällimmäisenä esiin. Hyökkäysalueen pelaamisessa ero tuntuu olevan valtava, jos jenkit saavat "klinikan" pystyyn, niin he pysyvät kiekossa pitkään ja onnistuvat löytämään toisensa erittäin hyvin sekä luomaan erittäin vaarallisia maalipaikkoja sivuttaissyötöillä jne. Tässä Suomella loppuvat eväät ja joudutaan pelaamaan hyvin simppeliä esim. viivan kautta. Myös puolustajien viivapelaaminen on erittäin aktiivista jenkkijoukkueissa ja he ovat isossa roolissa hyökkäyspään pelissä. Esim. sunnuntain pelissä Hutsonin henkilökohtaisen taidon ansiosta jenkit voittivat ottelun. Pelin rytmittäminen sekä riistojen jälkeiset hyökkäykset ovat jenkeillä "verissä". Jos heille tulee 2 vs. 1 tai 3 vs. 2 hyökkäys niin lähes poikkeuksetta heidän taitotasollaan saadaan aikaan laadukas maalipaikka, Suomen joukkueen osalta näiden laadussa on isoin ero. Se mikä tässä on harmillista, niin hyvällä taistelulla pysytään pelissä mukana mutta nämä yksittäiset tilanteet kääntävät pelin vastustajalle. Suomen kärkipelaajilta odotetaan enemmän tehoja, jotta näistä saadaan kairettuja voittoja. Joona Saarelainen on yllättänyt positiivista tuloksen valossa ja mm. Tom Lepälle pitää antaa kehuja aloituksista.

Katsotaan miten viikko etenee.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomelle 5-3 voitto USA:n yhdistelmäjoukkueesta, Vedenpäälle toki kertyi tuplamäärä torjuntoja virkaveljeensä verrattuna. Tehomiehiä olivat Kuusla ja Nurmi.

Todella mielenkiintoiseksi menee joukkueen rakennus, tässä turnauksessa ovat onnistuneet esim. Vedenpää, Kuusla, Nurmi, Nykyri, Jokinen, Saarelainen ja Ruohonen, jotka eivät etukäteen ajateltuna ole kovimpia nimiä U20-kisoihin
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomelle 5-3 voitto USA:n yhdistelmäjoukkueesta, Vedenpäälle toki kertyi tuplamäärä torjuntoja virkaveljeensä verrattuna. Tehomiehiä olivat Kuusla ja Nurmi.

Todella mielenkiintoiseksi menee joukkueen rakennus, tässä turnauksessa ovat onnistuneet esim. Vedenpää, Kuusla, Nurmi, Nykyri, Jokinen, Saarelainen ja Ruohonen, jotka eivät etukäteen ajateltuna ole kovimpia nimiä U20-kisoihin
Vedenpäätä ja Kuuslaa aika paljon nähneenä - en ole yllättynyt. Vedenpää on vähintään tuleva 1mv Liigaan, enemmänkin. Kuuslalla myös iso potentiaali.
 

Yost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shattuck st Mary's
Showcase on takana ja Suomi pelasi 5 ottelua, joista voitti 2 ja tappioita tuli 3.

Suomen peli parani loppua kohden ja viimeinen Ruotsi peli oli ehdottomasti turnauksen paras. Siinä oli niitä ainesosio, joilla Suomen kaltainen joukkue voi pärjätä näissä peleissä. Tästä ehdottomasti tunnustusta.

Pohjois- Amerikkalaisia joukkueita vastaan oli hieman kaksinaiset fiilikset. Muutamassa ottelussa oltiin aivan vastaantulijoita pari erää ja sitten kolmannessa noustiin peliin mukaan. Parin ottelun osalta sanoisin, että viimeisen erän nousu ei ollut pelkästään Suomen hyvyyttä vaan Pohjois- Amerikan joukkueet alkoivat hieman "leikittelemään". Jenkeillä oli tietysti kaksi porukkaa ja siihen nähden heillä riittää laajuutta. Luisteluvoimaisuus, taitotaso sekä syöttöpelaaminen on aivan käsittämättömällä tasolla jenkeillä. Viimeiseen otteluun Kanukkeja vastaan Jenkit kokosivat yhden joukkueen (päästivät jo varatut pelaajat kotiin) varaamattomista pelaajista ja tämä oli hieno ottelu. Monta vaihetta ja lopulta Jenkit voittivat rankkareilla 5-4.

Kuten Suomen päävalmentaja totesi, niin tälle turnaukselle on paikkansa. Uskon tämän antavan maajoukkueen valmennukselle paljon sekä he pääsevät näkemään pelaajia pienessä kaukalossa. Myös pelaajien kannalta (ymmärrän jo varatut 1- kierroksen pelaajat) tämän olevan hyvä kokemus ja mahdollisuus näyttää osaamistaan Pohjois- Amerikan Scouteille.

Positiivisessa mielessä omaan silmään näyttöjä antoivat Kuusla, Hynninen, Kumpulainen, Vedenpää, Nurmi, Saarelainen ja Jokinen. Ruohonen teki vaikutuksen kokonaisvaltaisesti ja Leppä on erikoismies.

Kysymysmerkkejä: Hemming (hieman tehoton vaikka parani loppua kohden), Julius Miettinen (kausi Pohjois- Amerikassa ei näkynyt), Niko Korkola (vastuu pieneni turnauksen edetessä), Koivu, Pikkarainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös