Mainos

World Cup 2016: Kanada

  • 72 593
  • 226
Tila
Viestiketju on suljettu.

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perry Carterin tilalle. Ei hetkauta voimatasapainoa miihinkään suuntaan. Nyt OC:n kaksoset voivat olla yhdessä tässäkin turnauksessa. Kuka toiselle laidalle?
 

Penner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Giroux - Crosby - Stamkos
Tavares - Toews - Seguin
Duchene - Getzlaf - Perry
Marchand - Bergeron - Couture
Jumbo

Hauska pyöritellä mielessä tätä tiimiä. Ei näitä nimiä vastaan uskalla vetoja ainakaan lyödä tässä turnauksessa. Jos kanukit finaaliin selviää niin vaikea ne on kahdesti siellä lyödä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Harmittava muutos mielestäni. Olisin mielelläni nähnyt Thorntonin pelaavassa kokoonpanossa, mutta tämä taitaa vähentää hänen mahdollisuuksiaan. Lisäksi Carter on todella hieno pelaaja ja omasta mielestäni helvetisti Perrya kovempi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Perry pääsi kuin pääsikin lopulta sitten mukaan tähän turnaukseen. Pidin yllätyksenä kun ei ollut alkuperäisessä rosterissa mukana, etenkään sen jälkeen kun kävi keväällä kapteenina auttamassa Kanadan MM-kultaan. Mutta pääseepähän nyt lopulta kuitenkin yhdessä Crosbyn, Toewsin ja Bergeronin kanssa tästä joukkueesta hakemaan World Cupin voittoa Stanley Cup, Olympia, U-20 ja MM-voittojen rinnalle. Vain Joe Sakic ja Scott Niedermayer ovat pystyneet voittamaan aiemmin kaikki viisi kyseistä mestaruutta. Sen lisäksi Igor Larionov ja Slava Fetisov voittivat Kanada Cupin World Cupin sijasta, eli heidät voi myös laskea viiden mestaruuden kerhoon.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Bosco listasi noita, jotka yrittävät päästä ns. viiden kullan klubiin. Siihen viralliseen kolmannen kullan klubiin ei kellään ole tämän turnauksen myötä asiaa, koska siihen ei World Cupia kuulu, mutta kolmannen suuren neljästä aikuisten suuresta (Stanley Cupin voitto, olympiakulta, MM-kulta, World Cupin voitto) voittaa seuraavat pelaajat:

Jay Bouwmeester (Stanley Cupin voitto puuttuu)
Drew Doughty (MM-kulta puuttuu)
Matt Duchene (Stanley Cupin voitto puuttuu)
Ryan Getzlaf (MM-kulta puuttuu)
Brad Marchand (olympiakulta puuttuu)
Jake Muzzin (olympiakulta puuttuu)
Tyler Seguin (olympiakulta puuttuu)
Shea Weber (Stanley Cupin voitto puuttuu)

Lisäksi tosiaan Patrice Bergeron, Sidney Crosby, Corey Perry ja Jonathan Toews voittavat neljännen eli viimeisen sekä jokaiseltä löytyy myös se junnujen kultamitali.

Logan Couture, Braden Holtby ja Steven Stamkos ovat ainoat, joilla ei ole vielä yhtään neljästä suuresta voitosta, mutta toki kisojen jälkeen on elleivät loukkaannu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lisäksi tosiaan Patrice Bergeron, Sidney Crosby, Corey Perry ja Jonathan Toews voittavat neljännen eli viimeisen sekä jokaiseltä löytyy myös se junnujen kultamitali.

Logan Couture, Braden Holtby ja Steven Stamkos ovat ainoat, joilla ei ole vielä yhtään neljästä suuresta voitosta, mutta toki kisojen jälkeen on elleivät loukkaannu.

Eli Kanada siis voitti jo tämän turnauksen. Selevä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
4 D BOUWMEESTER, Jay St. Louis Blues
6 D WEBER, Shea ‘A’ Montreal Canadiens
7 D MUZZIN, Jake Los Angeles Kings
8 D DOUGHTY, Drew Los Angeles Kings
9 F DUCHENE, Matt Colorado Avalanche
15 F GETZLAF, Ryan Anaheim Ducks
16 F TOEWS, Jonathan ‘A’ Chicago Blackhawks
19 F SEGUIN, Tyler Dallas Stars
20 F TAVARES, John New York Islanders
27 D PIETRANGELO, Alex St. Louis Blues
28 F GIROUX, Claude Philadelphia Flyers
31 G PRICE, Carey Montreal Canadiens
37 F BERGERON, Patrice Boston Bruins
39 F COUTURE, Logan San Jose Sharks
44 D VLASIC, Marc-Edouard San Jose Sharks
50 G CRAWFORD, Corey Chicago Blackhawks
63 F MARCHAND, Brad Boston Bruins
70 G HOLTBY, Braden Washington Capitals
77 F CARTER, Jeff Los Angeles Kings
87 F CROSBY, Sidney ‘C’ Pittsburgh Penguins
88 D BURNS, Brent San Jose Sharks
91 F STAMKOS, Steven Tampa Bay Lightning
97 F THORNTON, Joe San Jose Sharks

Tuossa olisi pelinumerot tähän turnaukseen Kanadan joukkueen osalta. Lista toki ennen Carterin vaihtumista Perryyn. Perry on muistaakseni pelannut numerolla 24 maajoukkueessa, joten eiköhän se jälleen ota sen numeron. Vaikka toki #10 on myös vapaana, ja sillä Perry pelaa seurajoukkueessa.

Stamkos, Tavares ja Seguin pelaavat kaikki seurajoukkueissa numerolla 91, mutta tässä turnauksessa Stamkos sai itselleen sen numeron. Stamkos on kolmikosta vanhin, joten senioriteetin mukaan varmaan ratkaistiin tuo. Tavares pelasi edelliset Olympialaiset numerolla 20, joten otti sitten toiseksi vanhimpana sen numeron. Seguin sai tuon perinteisen sentterin numeron 19 itselleen sitten. Ilmeisesti Thornton ei halunnut tällä kertaa sitä, vaikka edellisen kerran maajoukkueessa pelatessaan vuoden 2010 Olympialaisissa pelasi sillä numerolla ja seurajoukkueessakin pelaa kyseisellä numerolla. Mutta onhan tuo #97 myös tuttu numero Thorntonille, aiemmilta maajoukkuevuosilta ja esimerkiksi edellisestä World Cupista. Toews taasen jatkaa perinteisellä maajoukkuenumerollaan, joten Seguinille jäi sitten tuo #19.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Näillä on ilmeisesti menty treeneissä:

Marchand-Crosby-Bergeron
Couture-Toews-Seguin
Tavares-Getzlaf-Stamkos
Duchene-Giroux-Thornton
Perry

Kuten arvelinkin niin Bergeronin paikka löytyy laidalta, vieläpä nimenomaan Crosbyn laidalta. Girouxin en olisi arvellut pelaavan keskellä, mutta eiköhän tuo noinkin suju. Thornton varmaan ottaa myös aloituksia tuossa ketjussa. Mielestäni Thorntonin paikka pelaavassa kokoonpanossa on täysin perusteltu, paremmin hän pelasi viime kaudella kuin nyt ylimääräisenä oleva Perry. Toki Perrylle olisi tuttu paikka Getzlafin vierellä, mutta ehkä ihan hyvä että välillä kokeillaan uusia asioita. Pitäisi olla ainakin tarjoilun kunnossa Stamkosille tuossa ketjussa.

Vlasic-Weber, Muzzin-Doughty, Pietrangelo-Brurns

Pakisto on sitten tuollainen. Heti aluksi huomio kiinnittyy siihen, että paljon puhuttua left-right -roolitusta ei sovelleta jokaisessa pakkiparissa. Mielestäni ihan järkevää että mennään siten että 6 parasta pelaa. Pietrangelo osannee kyllä hoitaa hänelle ns. väärän puolen ja Burns tuo tuohon pakkipariin ihan omassa luokassaan olevaa kiekollista osaamista. Vlasic-Weber vaikuttaa parilta jonka kentällä ollessa ei vastustaja mässäile maalipaikoilla. Ei toki muitakaan pareja vastaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin sekaiselta näyttää Kanadan pakka. Ei todellakaan ole niin nätisti paikoilleen napsuva kuin Sotchin nippu. Ennakkosuosikkeja toki ovat, mutta useampi äijä joutuu epämukavuusalueelle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hyvin sekaiselta näyttää Kanadan pakka. Ei todellakaan ole niin nätisti paikoilleen napsuva kuin Sotchin nippu. Ennakkosuosikkeja toki ovat, mutta useampi äijä joutuu epämukavuusalueelle.
Täysin samaa mieltä. Mielestäni tuossa ei ole kovinkaan monessa asiassa onnistuttu yhdistämään vahvuuksia. Puhun siis synergiasta. Marchand - Crosby - Bergeron ei kuulosta yhtään sellaiselta ketjulta, joka dominoisi maailman parasta maajoukkueturnausta.

Vähän sama juttu pakistossa. Onhan tuo varsin laadukas nippu, mutta ei näin ensi alkuun tunnu kovinkaan... vaaralliselta. En ymmärrä Muzzinin valintaa joukkueeseen oikeastaan lainkaan, Keithin puuttuminen on todella iso lovi, eikä Pietrangelonkaan peli näyttänyt viime kaudella siltä mihin on totuttu. Doughty, Vlasic, Weber ja Burns ovat miehiä paikallaan, totta kai, mutta kyllä tuonne esim. nykykuntoinen Letang olisi mennyt heittämällä.

Eipä silti, Kanada on ylivoimainen mestarisuosikki, vaikka Ruotsin pakisto onkin kisojen paras.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
HFBoardsilla ja Twitterissä tunnutaan pitävän tuosta Crosbyn ketjusta. Tuossa on varmaan taustalla se, että Crosbylla ja Bergeronilla on takanaan yhteisiä turnauksia ja viime olympialaisissa he sopivat todella hyvin yhteen. Bergeron on vähän niin kuin köyhän miehen Jere Lehtinen tuossa ketjussa. Marchand sitten on laitettu tuohon Bergeronin sivutuotteena, ja pelaavathan he hyvin yhdessä. En sitten osaa sanoa että minkälainen kemia tuolla ketjulla tulee olemaan. Joka tapauksessa Crosbylle tuntuu sopivan suoraviivaista ja fyysistä kiekkoa pelaavat ketjukaverit. Itse olisin laittanut tuohon jonkun enemmän maalintekijänä profiloituneen pelaajan, kuten Stamkos tai Seguin, mutta eiköhän tuo ketjun noinkin toimi. Joka tapauksessa Bergeronin pitäisin juuri tuolla paikalla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Marchand kiskaisi 37 maalia viime kaudella ollen yksi tämän kokoonpanon parhaista maalintekijöistä. On myös puhdas laitahyökkääjä, pelaa Bergeronin kanssa loistavasti yhteen niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin ja Crosbyn kanssa tunnetusti ovat kovat työmyyrät pelanneet loistavasti. Aivan varmasti pelaavat jokainen huipputurnauksen.

Tykkään tuosta kakkosketjusta myös, mutta nimelliset kolmos- sekä nelosketju jättävät vähän kysymysmerkkejä ilmaan. Getzlafin nykykunto on arvoitus, mutta saa kyllä hyvät laitahyökkääjät siihen laidoilleen. Nelonen on sitten niin kummallinen kuin voi vain olla, jos tosiaan Thornton laitahyökkäjäksi istutetaan. Toisaalta tuo ketju saanee vähiten peliaikaa ja helpoimmat vastustajat, jos tällä tasolla niin voi sanoa.

Kyllä tuo hyökkäys Bennin sekä Carterin tarvitsisi, jotka tiputtaisivat Thorntonin sekä Duchenen kokoonpanon ulkopuolelle. Couture olisi mielestäni pitänyt valita suoraan joukkueeseen.

Täytyy myös huomioida näissä treeniketjuissa se, että Benn sekä Carter pystyvät pelaamaan käytännössä mitä roolia tahansa, joten nuo poissaolot ovat aivan varmasti sekoittaneet hieman pakkaa.
 

Isäntä

Jäsen
Eikös Crosby aina pelaa parasta kiekkoaan vähän "huonompien" kanssa. Eli siis niin, että saa pitää kiekkoa ja rytmittää peliä mielensä mukaan. Eikä ole mitään kiekonhalaajaa sotkemassa hommaa. Minusta tuo ketju kuulostaa aika sopivalta Sidille ja eiköhän sielläkin ole pelaajilta kyselty jonkin verran mielipiteitä koostumuksista.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Eipä ollutkaan tullut mietittyä että Marchand pelasi noin hyvän kauden tilastollisesti. Onhan tuo ykkösketju sitten aika törkeän kova.

Jokuhan taisi täällä mainita että Thornton pelasi jonkun verran laiturina jo NHL-pudotuspeleissä, tai että hän ja Pavelski ikään kuin vuorottelivat tuon roolin suhteen. Onkohan samaa ajateltu nyt hänen ja Girouxin välillä? Ainakin eri kätisyydet heillä on ja tästä on hyötyä aloituksissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Eikös Crosby aina pelaa parasta kiekkoaan vähän "huonompien" kanssa. Eli siis niin, että saa pitää kiekkoa ja rytmittää peliä mielensä mukaan. Eikä ole mitään kiekonhalaajaa sotkemassa hommaa. Minusta tuo ketju kuulostaa aika sopivalta Sidille ja eiköhän sielläkin ole pelaajilta kyselty jonkin verran mielipiteitä koostumuksista.

En ole ihan hirveästi Pittsburghia seurannut, mutta eikös yksi heidän parhaita ketjujaan viime vuosina ole ollut Dupuis-Crosby-Kunitz? Ja sitten taas toisaalta James Neal ja Phil Kessel eivät ole onnistuneet Crosbyn rinnalla. Kertoisiko tämäkin siitä että Crosbylle sopii parhaiten suoraviivaiset ja fyysiset ketjukaverit?
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ole ihan hirveästi Pittsburghia seurannut, mutta eikös yksi heidän parhaita ketjujaan viime vuosina ole ollut Dupuis-Crosby-Kunitz? Ja sitten taas toisaalta James Neal ja Phil Kessel eivät ole onnistuneet Crosbyn rinnalla. Kertoisiko tämäkin siitä että Crosbylle sopii parhaiten suoraviivaiset ja fyysiset ketjukaverit?
Noinhan se on. Tosin Kesseliä ei taidettu juurikaan kokeilla Crosbyn rinnalla. Ja eikös Kessel juurikin ole suoraviivainen pelaaja, joka elää luistelustaan eikä kulmapelaamisesta.
 

Isäntä

Jäsen
En ole ihan hirveästi Pittsburghia seurannut, mutta eikös yksi heidän parhaita ketjujaan viime vuosina ole ollut Dupuis-Crosby-Kunitz? Ja sitten taas toisaalta James Neal ja Phil Kessel eivät ole onnistuneet Crosbyn rinnalla. Kertoisiko tämäkin siitä että Crosbylle sopii parhaiten suoraviivaiset ja fyysiset ketjukaverit?
Kyllä ja nyt keväällä laidoilla pelasivat Sheary ja Hörnqvist. Lisäksi kun Bergeronin kanssa on tosiaan yhteisiä kokemuksia jo 2005 junnukisoista lähtien ja Marchand pysyy varmasti jalalla Crosbyn perässä niin mielestäni tässä on eväät erittäin toimivaan ketjuun.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jokuhan taisi täällä mainita että Thornton pelasi jonkun verran laiturina jo NHL-pudotuspeleissä, tai että hän ja Pavelski ikään kuin vuorottelivat tuon roolin suhteen. Onkohan samaa ajateltu nyt hänen ja Girouxin välillä? Ainakin eri kätisyydet heillä on ja tästä on hyötyä aloituksissa.

Pudotuspelejä en Sharksin kohdalla nähnyt ainuttakaan, mutta olen ymmärtänyt tuon Thorntonin sekä Pavelskin peluutuksen niin, että Pavelski ottaa aloituksia, varsinkin jos saa ns. etulyöntiaseman, mutta ei pelaisi kuitenkaan sentterinä ollenkaan muissa pelitilanteissa. Mutta tämä on vain mutulla tosiaan heitetty, joten voipi olla, että olen väärässä.

Thorntonia kuitenkin muistan muutamaan otteeseen nähneeni, niin jotenkin ei vaikuta soveltuvan laitahyökkääjäksi, joskin tarpeeksi hyvien pelaajien kanssa pystyy kuka tahansa pelaamaan vieraammalla pelipaikalla. Nyt siinä on aika kivat pelaajat vierellä eli mistäpäs sitä tietää?
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Girouxin en olisi arvellut pelaavan keskellä, mutta eiköhän tuo noinkin suju. Thornton varmaan ottaa myös aloituksia tuossa ketjussa.

Claude Giroux PHI 57.5% FO1881 57.5% 1081w 800l

Joe Thornton SJS 53.0% FO753 53.0% 399w 354l

Kerrotko miksi Thorntonin pitäisi ottaa aloituksia?
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Claude Giroux PHI 57.5% FO1881 57.5% 1081w 800l

Joe Thornton SJS 53.0% FO753 53.0% 399w 354l

Kerrotko miksi Thorntonin pitäisi ottaa aloituksia?

Käsittääkseni on varsin yleistä että eri kätisyyden pelaajat ottavat aloituksia eri puolilla kenttää. Noin toimitaan Thorntonin seurajoukkueessakin hänen ja Joe Pavelskin kanssa. Mutta eipä siinä, voihan Giroux ottaa myös vaikka kaikki aloitukset mikäli puolella ei ole hänelle merkitystä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Käsittääkseni on varsin yleistä että eri kätisyyden pelaajat ottavat aloituksia eri puolilla kenttää. Noin toimitaan Thorntonin seurajoukkueessakin hänen ja Joe Pavelskin kanssa. Mutta eipä siinä, voihan Giroux ottaa myös vaikka kaikki aloitukset mikäli puolella ei ole hänelle merkitystä.

Juu, aloituksistakin löytyy advanced statsit, esim mitenkä righti aloittaa rightia vastaan, miten leftiä vastaan, mitenkä lefti leftiä tai rightia vastaan. Kanukkien maajoukkueessa jos jossain nämä tiedetään ja niille annetaan painoarvoa, koska on niin julmettu arsenaali josta valita. Lisäksi niiltä löytyy varmaan kaikki historiadata ihan henkilökohtaisesta vastakkainasettelusta, jollekka myöskin saatetaan antaa painoarvoa. Ja jos joku sentteri vs. vihun sentteri -asetelma ei pelin aikana jostain syystä toimi, muutetaan lennosta tilannetta.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Kanadalla on se paska tilanne aina näissä, että kaikki muu kuin kulta on suunnaton pettymys.. tätä materiaalia kun katselee ja ketjuja pyörittelee niin silmät pyörii kuin hedelmäpelissä.. niin paljon niin samperin hyviä.. Ryyditettynä vielä maailman parhaalla maalivahdilla (edellyttäen että Price kunnossa ja tasollaan) niin onpahan kova pala muille tosiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös