World Cup 2016 – harjoitusotteluiden liveseuranta

  • 173 051
  • 1 877
Tila
Viestiketju on suljettu.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensimmäisessä maailmansodassa Yhdysvallat oli aluksi puolueeton, mutta liittyi ympärysvaltoihin huhtikuussa 1917.

Ei siis kirjoiteta: Ensimmäisessä maailmansodassa Yhdysvallat olivat aluksi puolueettomia, mutta liittyivät ympärysvaltoihin huhtikuussa 1917...
Se on vain näennäisesti monikkomuotoinen sana tuo Amerikan Yhdysvallat, oikeasti kyseessä on yksikkömuotoinen toimija. Joku äidinkielenopettaja saa selittää.

Samoin Yhdysvallat johtaa. Ei "Yhdysvallat johtavat".
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku selostaja puhuu "venäjäläisisä" ai että se vitutti! Ja jossain kokkiohjelmassa kokki kehuskeli japanialaisia veitsiään. Argh!

Koska aiheessa ollaan niin mainittakoon, että aikoinaan Eurogoalsia Eurosportilla selostanut äijä, jonka nimeä en muista lisäsi aina yhden ylimääräisen tavun Panathinaikosin (Panathinaikoksen?) nimeen (Panathikonaikos) ja vaikka sillä ei sen suurempaa merkitystä ollutkaan, niin kyllähän se varsin raivostuttavaa oli.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Jätkät puhuu jostain äidinkieli hommista täällä. Itse lähden katselemaan redtubesta erilaisia äitien kieliä ja sen jälkeen Janni Hussin instagramia.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
50 niitä kai yhteensä on mutta jokaisesta ei tässä joukkueessa ole pelaajia.

Eikös niitä osavaltioita ole 50.

Ehkä se ei ole kieliopillisesti oikein, mutta on se järkevämmän kuuloista kun " Yhdysvalta"

Nyt menee ohi meikäläiseltä tää vitsailu?????

Kyllähän tuo on kieliopillisesti myös oikein. Se on Yhdysvallat

Niimpäs onkin. Aivot pelaa yhtä hyvin kun suomen puolustus.

Varmaan pitäisi sanoa Yhdysvallat johtaa... eikä johtavat.

Mun peli ei siihen kaatunut silti.

E: Toisaalta... Leijonat johtavat, mutta sepä ei valtion nimi olekaan.

Laitatko jonkin lähteen, jonka mukaan "Yhdysvallat johtavat" on väärin?

Okei eli. Yhdysvallat on valtio, mikä koostuu 50:stä osavaltiosta. Sitten, on aivan vitun vammaisen kuuloista tuo Mäkisen "Yhdysvallat johtavat". Ok, yhdysvallat on monikko, mutta tässä tapauksessa Yhdysvallat on yksikkö, sillä se tunnetaan tässä kontekstissa ja tapauksessa joukkueena eli siitä pitäisi puhua yksikössä. Yhdysvallat johtaa ottelua 3-0 kolmanteen erään mennessä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Muistelen ammoisilla USA:n historian luennoilla kuulleeni, että alunperin englannin kielessä käyttivät itsekin monikkoa: "The United States are at war etc.", sisällissodan jälkeen sitten muoto kävi yhä harvinaisemmaksi.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Kielitoimiston ohjepankki :

Kun lauseessa on tekijää tms. tarkoittavana subjektina monikollinen erisnimi, on verbi usein yksikössä, mutta voi tietynlaisten nimien tapauksessa olla monikossakin.

Jos kyseessä on joukkueen tai muun jäsenistä koostuvan kokonaisuuden monikkomuotoinen nimi, voi verbi olla monikossa tai yksikössä. Monikkomuotoinen verbi korostaa joukkueen jäseniä, yksiköllinen taas joukkuetta kokonaisuutena. Ero ei ole aina selvä.

Linkki vie kielitoimiston ohjepankkiin.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On kyl nii huikeet keskustelut menossa. EI tässä osaa enää sanoo heittääkö joku läppää vai ei tuostakin Yhdysvallat johtaa/johtavat setistä.
 

Daasaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL sekä siellä pelaavat suomalaiset
Eipä me suomalaiset osata keskittyä itse pääaiheeseen vaan kaikkeen muuhun olemattomaan. Täällähän senkin huomaa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Voisi suuntia nukkumaan. Ei lähde valmiina Suomen joukkue World Cupiin, vaikka pelin onnistuisi kääntämään (tuskin). Ei Suomi niin taitava ole, että pystyisi noin monella järkyttävällä harhasyötöllä ja löysällä viisikolla pärjäämään. "Suomi-mode" päälle ja vastustajia turhauttamaan tästä lähtien, jooko?
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä saa vapaana jenkit olla suomen maalin edessä, nytkin Ristolainen tyytyi vierestä katsomaan kun kaveri tulee maalille ja saa aikaan vaarallisen ohjurin. Tämä pätee kaikkiin suomen jengissä ei vain Ristolaiseen.

Ja vastaavasti toisessa päässä ei Suomella mitään asiaan USA:n maalille. Ihmetyttää kyllä suuresti miten huonosti Ristolainen puolustaa. Jokipakka ainoa pakki, joka tuolla pystyy painimaan.
 

chubster

Jäsen
Kolmanteen erään toiveissa se, että tuolle avauspelaamiselle keksittäisiin jotain ja pakeilla olisi oikeasti paikka mihin avata. Sen myötä ehkä jopa muutama kontrolloitu hyökkäys jenkkien päähän? Olisiko liian yltiöoptimistista...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös