Winnipeg Jets 2012-2013

  • 82 574
  • 186

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Twitteristä poimittua:

Ken Wiebe , WinnipegSun reporter says, #NHLJets showing interest and having talks with Olli Jokinen.

OJ Jetseihin? Aika mielenkiintoinen olisi!
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Nyt kun Hudler meni (olisin halunut RW:n) muualle, niin miksei sitten Olli.

Jokiselle ei kuitenkaan saa antaa kuin max. 3 vuoden sopimuksen, mielummin kahden. Winnipegin sentteriosasto on tulevaisuutta ajatellen ihan hyvässä jamassa, kun sieltä löytyvät Little, Burmistrov, Scheifele, Sutter ja Cormier nyt muutaman mainitakseni. Joten neljä vuotta (jota Jokinen haluaisi) olisi hivenen liikaa. Kaksi vuotta olisi ihanteellinen ja voidaan maksaa vähän ylihintaakin, koska on vielä matkaa 12M lattiaan. 2 vuotta, 10 miljoonaa ehkä kuulostaisi siltä, että voisi Jokinenkin hyväksyä sopimusen.

Ensi kauden ketjua hahmoteltaessa tulevat seuraavat mieleen:

Ladd - Little - Wheeler
Kane - Jokinen - Burmistrov
Ponikarovsky - Antropov - Miettinen
Comrier - Slater - Thorburn

Miettistä on lähes pakko peluutta, että päästään palkkalattiaan, jos vapailta markkinoilta ei ketään tule enää. Tosin on sekin mahdollista, että nasautetaan 7 miljuunaa Ollille ja laitetaan Machacek tuohon Miettisen tilalle. Käy sekin.

Kakkosveskari myös olisi "kiva" saada ennen kuin tarjokkaat loppuvat. Ellis, Montoya, mitä näit nyt on. Ellis ehkä kuulostaa kaikkein parhaimmalta tällä hetkellä tuonne. Ei varmaan miljoonasta paljoa heitä palkan.

Tämmöstä tällä kertaa. Jokiselle vihreää valoa, jos ei saa tuota neljän vuoden sopimusta.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
2 vuotta, 10 miljoonaa ehkä kuulostaisi siltä, että voisi Jokinenkin hyväksyä sopimusen.

Tuli jopa miljoonaa halvemmalla. 9 miljonaa, kaksi vuotta siis Jokisen sopimus.

Sopimuksen kesto on todella hyvä. Kahdessa vuodessa Burmistrov ehtii hyvän tason keskushyökkääjäksi, ja Scheifelekin tekee tuloaan siinä ajassa. Kahden vuoden jälkeen voidaan tarkistella sopimuksen faktoja ja jos Jokinen haluaa jatkaa yhä, niin voidaan ottaa jokin dollari pois.

Jokinen tullee pelaamaan kakkosketjun keskellä, laidoilla Kane ja Burmistrov tai Antropov. Odotan kyllä mitä Kane saa aikaa Jokisen tarjoilusta, tai ehkä tuossa se peliä tekevän rooli olisi Burmistrovilla, Jokisen tehdessä tilaa kentällä ja Kanen tehdessä maalit. Yhtä kaikki, hyvä sainaus tuolla palkalla ja vuosilla.

Tässähän alkaa ensi kausi jo kutitella kivasti. Alkaisi jo! Häätänä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Onnittelut OJ:lle sopimuksesta Winnipeg Jetsien kanssa, 2 kautta ja yhteensä $9m on hieno sopimus. Tuli taas iso palkankorotus, kun edellinen vuosipalkka oli $3m.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Jetsin top6 ei ehkä ole kovinta ikinä missään, mutta sen verran on kokoa ja taitoa, että varmasti on vastustajien pakeilla ikävää. Ainakin välillä ja Winnipegissa voi olla yhtenään.
 

mchi

Jäsen
Hyvä sopimus sekä OJ:lle että Winnipegille! Tuo 4.5m on oikein sopiva palkka, jos Olli jatkaa samalla tasolla kun Calgaryssa, ei mielestäni UFA:ksi ollenkaan ylihintaa. Ja tuo 2 vuotta sopii varmasti täydellisesti Jetseille, kuten mainittiin. Ollin olisin ehkä luullut hakevan vähän pidempää sopparia, mutta voihan se olla ettei semmosta järkevillä ehdoilla tarjottu, tai sitten halusi itsekin ensin katsella miten homma lähtee kulkemaan.

Tuolla jossain ketjussa taidettiin ihmetellä miksi OJ ei halunnut voittaa cuppia, kun Jetseihin menee, mutta itse en ainakaan keksi kenellä cup contenderillä olisi vielä kakkossentterin kokoinen aukko kokoonpanossa. Jetsin näen kuitenkin noista pleijareiden ulkopuolelle jääneistä yhtenä potentiaalisena nousijana, joka on kasvamaan ja kehittymään päin, joten aivan hyvin saattaa Jokinen päästä haistelemaan pleijaritunnelmaa keväällä. Ja kun sisään pääsee niin eihän sitä koskaan tiedä.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Hyvä että meni kiekkokaupunkiin Olli.

Saitte hyvän jannun, siitä ei pääse mihinkään. Aloituksissa Jokinen ei ole kuningas, eikä nopeuskaan pelota ketään, mutta muuten on puutteita hankala hakea. Molempiin suuntiin painaa ja tekee sitä mitä valmentaja käskee.

Calgaryssa Olli pelasi melkein eniten aina kovinta kilpailutusta vastaan, kun Backlundit/Stajanit/mitkäliet eivät siihen neloskenttien ajoittaisia onnistumisia lukuunottamatta pystyneet. Selittää osin sen että pisteitä tuli "vain" keskimäärin se 50+ kaudessa Flames-ajoilta. Toki koko helvetin joukkue on ollut aivan liian sekaisin koko sen ajan mitä Olli on siellä pelannut myös.

Olli ei ole koskaan ollut pelinrakentaja, mutta viime kaudella mahdollisesti löysi sen parhaan kiekonjakelutatsinsa tähän asti. Ei ole pelintekijä Olli vieläkään, mutta ei enää myöskään yksiulotteinen ampuva kaveri.

Internettiä selailin ja etsin kommentteja Jokisen sopimuksesta. Tuli oikein paha mieli, kun idiootit (joista yllättävän monella on työpaikka urheilujournalismin saralla) nälvivät Jetsiä ja Jokista. Olli ei tehnyt sitä 80+ pistettä per kausi, se oli kaverin ainoa "virhe". Kaikki muu tulee siitä, miten managerit hoitivat NYR-kaupan ja sen jälkeisen UFA-tempauksen. Kaikki muu kyseenalaista mainetta, jolla ei ole mitään tekemistä Ollin oman pelaamisen tai ratkaisujen kanssa. Helvetin hyeenat.

Mutta, niin. Saitte kokoa, Ollin voi heittää ketä vastaan tahansa, pelaa tunnollisesti, ei vingu roolistaan, osaa tehdä peliä entistä paremmin jne. Hyvä. Alan symppaamaan Jetsiä tästä sekunnista alkaen.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Kyllä, samaa mieltä tuosta, että ihan turhaa koittavat, varsinkin Toronton mediat, provosoida Jokisen sopimuksesta. 4,5M liikaa top-6 pelaajalle, sentterille, 20+ maalintekijälle näillä markkinoilla? Ei. Jetsillä lisäksi palkka lattiaan yhä matkaa sellaiset 7 miljoonaa. Toki Kane tekee sopimuksen, joka vie tuosta sen 5, mutta silti. Mielestäni maksettiin juuri sopivasti. Enemmänkin oltaisiin voitu, jos tarvetta olisi ollut.

Cheveldayoff on luvannut olla aktiivinen yhä markkinoilla ja kun katsoo Jetsin reserve list:iä, niin ei voi tästä yllättyä. Jetsillä tällä hetkellä 39 sopimusta kasassa, kun lasketaan mukaan tällä hetkellä ilman sopimusta olevat RFA:tkin. Esim. Tempuran kannattamalla Calgaryllä niitä sopimuksia on 48.

Yksi todella mielenkiintoinen nimi olisi Alexander Semin. Winnipeg Sun taisi jo eilen spekuloida Seminillä ja sillä kannattaisiko Jetsin suunnata vain katseensa häneen ja luovuttaa Parisen ym. kanssa. Ehdottomasti pitäisi. Seminin voisi todennäköisesti saada, jos tarjoaa miehelle pitkää sopimusta, suht isolla rahalla. Itse olisin valmis lähtemään 3 vuodesta ja 18 miljoonasta liikkeelle. Siitä sitten neuvoteltaisiin yhteisymmärrystä kohden. Semin on mainettaan huomattavasti parempi pelaaja. Mies on tehnyt urallaan suuremmalla piste-per-peli tahdilla pisteitä kuin Zach Parise. Semin on ollut viimeisen neljän kauden aikana neljänneksi (4.) paras hyökkääjä plus-minus sarakkeessa. Muun muassa 9 merkintää enemmän plussalla kuin Pavel Datsyuk. Semin osaa puolustaa, ehdottomasti. TSN:llä oltiin ihan hekumoissa sunnuntaina ja huudettiin Seministä "ultimate coachkiller" nimikkeellä. Niin, Seminin aikaan Washingtonissa kolme valmentajaa, Parisen aikana New Jerseyssä 8. Kyllä Semin olisi upea lisä Winnipegin hyökkäysarsenaaliin.

Kane-Jokinen-Semin
Ladd-Little-Wheeler
Ponikarovsky-Antropov-Burmistrov
Cormier-Slater-Thorburn

Ei olisi paha. Ei ollenkaan. Alex Semin, tule tänne.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Kommentoidaan nyt tätä Olli Winnipeg juttua sitten. Kieltämättä ensin alkuun olo oli vaan jotenkin hiukan kuin silloinkin kun Chevy nappasi Miettisen Tamba Bayn nenän edestä. Eli "eimitävittua".

Mutta kun asiaa hiukan katseli pienen etäisyyden päästä niin tämähän on hyvä hankinta Jetseille. Aika melkoisia "läskejä" alkaa kentällä riittämään.
Ja Jokinen on hyvä pelaaja ja Jetseille oikeasti ykkösentteri. Jokinen tuo vaihtoehtoja ja laukausia. Odotuksena sanoisin, nyt Jetsillä ykköskentältä voi odottaa yht. 180p kautta.

Ja ylivoimaan pääsee kasaamaan aika mielenkiintoista rykelmää. Byfuglien - Jokinen - Kane maalinedustaan. Mukavaa ja mieltäylentävää aikaa vaan vastustajan alivoimalle...
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä siirto niin OJ:lta kuin Jetseiltä. Olli sai mukavan palkankorotuksen ja pääsee melko selkeänä ykkössentterinä aloittamaan kauden. Nyt sellainen +70 pist. kausi, niin Jokinen on takaisin huipulla. Toki viime kausikin oli mainio. Toivottavasti lähtee alusta asti kulkemaan.
 

ipaz

Jäsen
Kunnon kakkosvahtia Jets vielä kaipaa, kun Mason lähti takaisin Nashvilleen ja Monster päättikin mennä maanmiestensä joukkoon Detroitiin. UFA-listalla on edelleen mm. Montoya, Auld, Ellis, Turco....

Tällä hetkellä sopimuksen alla Pavelec, Edward Pasquale ja Chris Carrozzi joista kaksi jälkimmäistä eivät ole NHL-tasoa. Pasquale tosin pelasi IceCapsissa paremmin kuin Aebischer, joten saanee varmasti muutaman näyttöpaikan ylhäällä ensi kaudella. Kunnon kirittäjän Pavelec kuitenkin tarvitsee.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Jacob Trouballa on sopimustarjous pöydällä Kitcheneristä. Tuo sopimus huhujen mukaan sisältää koulutuspaketin lisäksi 200 000$ "stipendin" tai "bonuksen" tai millä ikinä tuota nimittää. Joka tapauksessa Trouban odotetaan pelaavan vielä kaksi vuotta muualla ennen kuin tulee Winnipegiin. Toinen vaihtoehtohan Trouballa on Michiganin yliopisto-joukkue.

Update: Trouba family considering from OHL - The Michigan Daily

Trouba päätti mennä Michiganiin pelaamaan. Trouban perheen tiedotteen mukaan ei ollut ikinä epäselvyyttä mihin Jacob menisi. Hän menee siis pelaamaan Michiganin NCAA-joukkueeseen, mikä tarkoittaa, että Trouba todennäköisesti viettää 3-4 kautta siellä ennen kuin tulee NHL:ään.

Kakkosmaalivahdeista... Dan Ellis on Winnipegin kakkosmaalivahti ~75% varmuudella.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Eiköhän Al Montoya ja Dan Ellis ole ainuut mahdolliset kun noita listoja katsoo. Turcot ja kummpanit ovat pelinsä änärissä pelannut.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Al Montoya on lopulta Jetsin uusi varaveska. Ihan hyvä valinta ja paras jäljellä olevista. Ellis ainut haastaja.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Näemmä Montoya sieltä sitten tulikin. Joukkueen lähellä olevat tahot olivat sitä mieltä, että Ellisin kanssa neuvotellaan ja muuta, mutta menee se näinkin. Pääasia, että joku suht hyvätasoinen saatiin.

Al:han oli 6th overall varaus omana draft-vuotenaan. Toivottavasti Winnipeg olisi se paikka, jossa näitä lupauksia alettaisiin sitten saavuttaa.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Evander Kane ei ole vienyt palkka-asiaansa välimieskäsittelyyn eli ilmeisesti jossain määrin neuvotteluissa on jollain asteella "lähekkäin"?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Evander Kane ei ole vienyt palkka-asiaansa välimieskäsittelyyn eli ilmeisesti jossain määrin neuvotteluissa on jollain asteella "lähekkäin"?

Ei tainnut Kane edes pystyä viemään palkka-asiaansa välimieskäsittelyyn, koska ei täytä sille vaadittavia kriteereitä (jotka vaihtelevat iän ja kokemuksen perusteella). Vuoden päästä taitaisi vasta pystyä viemään asian välimieskäsittelyyn.
 

passenger

Jäsen
Al Montoya on lopulta Jetsin uusi varaveska. Ihan hyvä valinta ja paras jäljellä olevista. Ellis ainut haastaja.

Näin Islandersin ajoilta lähes kaikki Montoyan pelaamat ottelut ja mies oli toissa kaudella paikoin jopa erinomainen, ja pelasi pelasi ennen kevätkaudella sattunutta aivotärähdystä paikoin mainiosti, mutta vire jostain syystä katosi tuon loukkaantumisen jälkeen. Kyllä sitä potentiaalia on, sitä hieman nähtiin Islanders-aikanakin, toivottavasti löytää itseluottamuksensa ja saa pelin kulkemaan Jetseissäkin.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Ei tainnut Kane edes pystyä viemään palkka-asiaansa välimieskäsittelyyn, koska ei täytä sille vaadittavia kriteereitä (jotka vaihtelevat iän ja kokemuksen perusteella). Vuoden päästä taitaisi vasta pystyä viemään asian välimieskäsittelyyn.

Kyllä, näin on. Puhuttiin jo silloin, kun Kanea huhuttiin pois Jetsistä muutama viikko sitten.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Jets on tehnyt vuoden mittaiset ja kaksi-suuntaiset sopimukset oman RFA:n, keskushyökkääjä Ben Maxwellin ja Nashvillen organisaatiossa ennen pelanneen maalivahdin, Mark Dekancihin kanssa. Molemmat miehet pelaa AHL:ssä ensi kaudella.
 

Ralph

Jäsen
Kyle Wellwoodille vuoden jatko ja 1.6 miljoonaa dollaria tältä ajalta. Huhut veivät miestä jo Sveitsiin, mutta jatkaapi hän kuitenkin Kanadassa.

Wellwood taisi olla ainakin hyökkäyksen osalta Winnipegin viimeinen UFA-hankinta. Sen verran täyttä on nyt hyökkäyksessä, että tuskin sinne muuta tulee kuin vain RFA-jatkosopimuksia. Niin hyvää puuta Wellwood on, että tehnee taas hyvää työtä puolustuspäähän ja siinä sivussa +40 tehopistettä.

Aika jännä jos olisi Wellwood Sveitsiin siirtynyt. Kuitenkin alle 30-vuotias ja alla 47 pisteen kausi. Olisin tuolla hinnalla, tai vähän kalliimmallakin, ottanut hänet Coloradoon ehdottomasti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ja Pavelec on saanut tuomion toukokuisesta kolarista kännissä.
Report: Jets' Pavelec involved in crash in Czech Republic

Ei tainnut olla Pavelec edes kännissä. Mittayksiköiden kanssa on ollut sen verran noissa uutisoinneissa sekoilua, että se on joko 0,2 tai 0,02 promillea. Mutta tsekeissä on nollatoleranssi, joten rikollinenhan se on. Minkä lie perinteisen tsekkiläisen aamupalaoluen ottanut ja lähtenyt liikkeelle. STOP-merkillä ajoi toista autoa perään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös