Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Capitalsilla on niin ohkainen lupauslaari, että jokaiselle paikalle mahtuu uusia. Samaan hengenvetoon toki senttereitä ehtii varata lisää myöhemminkin. Sitten muille kierrokselle long shot -taitopelaajia eikä mitään varman päälle -duunareita.
 
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Näin patalasein Roni Hirvonen voitais varata rikkomaan pitkä suomalaisten välttelyn kierre. Harmi vaan että taitaa vuoro olla sen n 10 sijaa liian korkeella Hirvosen ennustetuille sijoille.
Ei kait nyt mitään ykköskierroksen varausta suomalaiseen? Sen sijaan tokana päivänä voitaisiin napata perinteinen exNHL-pelaajanpoikavalinnalla Markkasen Juho maalivahtiosastolle.
 
.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Capitalsilla on niin ohkainen lupauslaari, että jokaiselle paikalle mahtuu uusia. Samaan hengenvetoon toki senttereitä ehtii varata lisää myöhemminkin. Sitten muille kierrokselle long shot -taitopelaajia eikä mitään varman päälle -duunareita.
En yllättyis jos kauppaavat jopa ykköskiepin varauksensa vähän alemmas lisäpikkien toivossa, jos oman vuoron tullessa on jäljellä useampi omalla listalla oleva kaveri?
 
.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals

Neljä vuotta vähän vajaalla neljällä miljoonalla. Aika odotettu lappu vai kuinka?
Kempny yli puoli vuotta poissa akillesjännevamman jälkeisen leikkauksen takia, joten tuo antoi jo tässä kohdin pelivaraa budjettiin.


 
.

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Dillonin sopimus tosiaan odotettua kokoluokkaa dollarimäärässä, sekä myös McLellan-special eli 4 vuotta varsin ennakoitu numero. Ihan tyytyväinen täytyy tohen olla. Luulen että UFA-markkinoilta Dillon olisi voinut saada tohen jokusen satkutonnin lisääkin, sen verran vähän tarjontaa hänen profiilin pakeilla nyt on. 'Dillyn' sopparissa ei myöskään ole mitään treidiä rajoittavia pykäliä. Se on aina hyvä.

Profiililtaan meille se ”Orpik” ja itse orpikille kuitenkin maksettiin 5,5 milliä kaudesta. Ihan hyvä diili. Tuo Orpikin meinaa. Ja toki myös tämä Dilloninkin jos osoittautuu edes likelle yhtä arvokkaaksi kaveriksi mitä Batya.

Mielenkiintoinen (ja tietty harmillinen) tilanne Kempnyn suhteen. Antaa toki tavallaan pelivaraa capin ylitykseen sitten kauden aikana, mutta sitoo kyllä käsiä jos ajatuksissa oli joku UFA hankinta (Lundqvistin lisäksi*). Vaikka taitaa sen edelleen saada treidata jos on valmis maksamaan välistä, mutta puhtaan capin hinta tällä hetkellä on kova. Kempnyssä täytys olla mukana se että siitä joku saisi myös ihan rosteripakin itselleen, eikä pelkkää rahanmenoa. Samalla Kempnyn poistuminen rosterista tarkoittaa että puolustus on yhtä miestä vajaa ja ilman treidejä captilaa täyttöön ei löydy.

Dillon-Carlson
Orlov-Jensen
Siege-Fehervary
(Kempny)

Cap tilaahan on ennen Kempnyn LTIRää ja Siegen jatkon jälkeen nyt hyvin lähellä 3m ja siihen pitää saada vielä mahtumaan Lunkka* ja alaketjujen hyökkääjä.

* Ja nythän viimeisimmät sisäpiirien raportit on jo sellasia että Lundqvistin soppari Washingtoniin on 'done deal' ja perjantaina julkaistaan heti kun se virallisesti on sallittua. Ei nyt ihan vielä nuolaista ennenku tipahtaa, mutta varaukseton peukku multa tähän suuntaan jo silti. Viime kauden alkupuolella kun Lunqvistin tila Nykissä kävi ahtaaksi aloin jo ekan kerran maalailemaan Kunkusta sitä täydellistä short-term paikkaajaa Holtbylle ja näyttäis siltä että here we are.

Draftista;

Ykköskierrokselta varattiin Hendrix Lapierre!

Ja tähän varaukseen käytettiin sekä ykkös- että kolmoskiekan varaukset. Eli treidattiin sijalta 24. -> 22. kolmoskiekan vuoronro 80. hinnalla. Vähän rohkea ja outo veto, kun oma vuoro olisi ollut naurettavan pian muutenkin??

Ja miksikö sitten tämä kaveri ehdottomasti haluttiin? Viime kaudella pelottavien aivotäryjen takia paljon pelejä missannut jäbä, joka monen mockaajan listoilla oli nipinnapin ykköskiekan kamaa..?

..ennen noita aivotärähdyksiä Lapierreä ennusteltiin top10 valintana, ja jopa mahdollisesti top5. Eli nyt on ison kokoluokan boom or bust pelaaja käsissä, mutta toki sillä erotuksella että sijalta 22 varattu bust ei nyt mikään vuosisadan bust ole missään tapauksessa, kun taas sijalta 22 varattu boom on aina herkullista.

Tykkään kovasti tästä varauksesta. Ja muutenkin sen verran tasaista tulosta on Capsien scouting osasto tehnyt vuosien varrella että ei parane epäillä heidän kykyjään.

Tässä hieman muualta lainattua;

///

Scouting report: Concussion and neck problems potentially derailed a season that got off to a spectacular start at the Hlinka Gretzky Cup. Lapierre is a high-end talent with excellent vision and puck skills, though his QMJHL performance when he was healthy -- or at least moderately healthy -- was not in line with his previously lofty projections. -- Peters

Team fit: The Capitals traded up to select Lapierre, and he'll be worth the third-round pick they anted up if he can stay healthy. Now, that's asking a lot, considering his three concussions in a 10-month span in 2019. That's a little scary. But when a young forward has the playmaking puck skills and skating ability that Lapierre does, with favorable comparisons to a player like Jonathan Toews as a two-way center, it's worth the shot. This could easily be one of those picks where hockey scholars in the future wonder how one of the NHL's better centers could have lasted this long in the draft.

Where Lapierre is most likely to play in 2020-21: QMJHL

///

Lapierre said he was a huge Alex Ovechkin fan growing up, and he had a poster of the Capitals’ captain on his wall as a kid. The first jersey he ever owned was a Capitals Ovechkin sweater, spurring his love for the team.

“Washington holds a special place in my heart, and I’m really, really happy to be a part of that organization, for sure,” Lapierre said.


///

Prospect of Interest: Hendrix Lapierre could be steal of the draft - Sportsnet.ca

///

Once things moved past picks 13 or 14, I think Lapierre had a case for himself in this draft class just about anywhere. His ability to handle the puck, drive play through the middle of the ice, facilitate, and run a power play unit give him clear top-six upside. On playmaking ability, he’s one of the more talented prospects in this draft. And after digging in on his injury history and his play since the restart, some of the risks that came with his projection began to fade for me. This is a home run swing, but I wouldn’t be shocked if it’s a cut that pays off. There comes a point where the reward outweighs the risk and I think the Capitals smartly assessed where the point was — and that the risk isn’t what we might have thought it was a year ago.

///


Edit. paljon edittiä, nyt kun pääsi puhelimen näytöltä töihin.

Tulee tylsempi päivä kun pikkejä ei ole 2,3 eikä 7 kiekoille, mutta käytetään nyt se työpäivä ainakin Lapierren scouttaamiseen sitten :)
 
Viimeksi muokattu:
mi ikävyys, mi hämäryys

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä

Neljä vuotta vähän vajaalla neljällä miljoonalla. Aika odotettu lappu vai kuinka?

Capitalsin PR-vastaavalle: Training campin ensimmäisenä päivänä seuraava video kuvaukseen.
Alex Ovechkin puhuu Ted Leonsiskelle: "So why do you need us for?"
Huoneen perältä: "Cause some damn fool accused you of being the best!"
Ovechkin: "Dillon! You son of a bitch!"
*Manshake*
*Capitalsin logo ruudulle*
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Vähän on jääkiekko nyt toissijainen asia, kun täyttä varmuutta kauden aloituksesta ei ole ja tätä kautta täytynee varautua odottelemaan pidemmän aikaa. Sivusilmällä kuitenkin on seurattu tapahtumia ja luettua ketjua.

Varaukseen kuitenkin voi olla tyytyväinen. Mielummin yritetään saada se boom pienellä riskillä kuin tyytyä ”keskinkertaiseen”. Lapierrella potentiaalia on rutkasti ja kaiken mennessä nappiin on siinä meille loistava pelaaja tulevaisuutta silmällä pitäen.

Eiköhän tuon kaiken huhuilun jälkeen saada varmuus lunkan pahville tuolloin perjantaina. Dillonin pahvi myös hyvä!
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Draft Day 2 pulkassa.

Caps treidasi lopulta vielä yhden pikin lisää tähän draftiin, kun PenguinsinPTHYI kanssa vaihdettiin päittäin tämän ja ens vuoden seiskat. Blockbuster!
Varaukset ja TheAthleticin Corey Pornmanin (vai oliko se pronman?) kommentit Capitalsin varauksista.

4th round, 117 overall; Bogdan Trineyev (W)

"Trineyev was a solid forward at the Russian junior level and intrigued scouts with how he looked on the international stage. He is interesting because he’s a 6-foot-3 forward with a high skill level. He can make tough 1-on-1 plays to create chances. He can make plays and move the puck, but I wouldn’t call him a natural playmaker. He has a quality shot and can score from a distance if he gets time. Trineyev has a big body, can play inside the tough areas, can win pucks along the boards and has some physicality in his game. He competes well and has some two-way value. His main issue is his average quickness. His stride looks good and he doesn’t lack jump in his step, but he doesn’t have a true separation gear to turn the corner on defensemen."

5th round, 148 overall; Bear Hughes (C)

"Hughes attracted attention as a re-entry because of his high skill level and great offensive sense. He’s an average skater, though, and didn’t put up big numbers, although he didn’t have much high level hockey experience."

6th round, 179 overall; Garin Bjorklund (G)

- ei kommenttia Pornmanilta, mutta Eliteprospects sentään tuntee kaverin;

"As a goaltender, one of the biggest keys to success is confidence, and Bjorklund has it in spades. He's not afraid to make a snazzy glove save or toss in a pad stack just to spice things up. He's got the agility and the toolkit. His hands are plenty active, and he's got great conditioning. He's got the longevity to endure even the messiest of performances in front of him. -EliteProspects 2020 NHL Draft Guide "

7th round, 211 overall; Oskar Magnusson (W)

"Magnusson intrigued me whenever I’ve watched him this season between the club and international U18 levels. I see a player with the skill and sense to play in the NHL. Not everyone I talk to thinks his skill is that great, but I think his hands are very quick, and I like that he’s always looking to make a play. Magnusson isn’t that big or fast, but he competes fine and has enough quickness to play versus pros. He produced well in the Swedish junior level, although his team didn’t make the top group in the second half so he played against weaker teams for a period of the season."

/////


Varauksista pistää silmään että Magnusson oli kuitenkin muutamalla top100 listallakin, eli ihan kiva saada seiskakiepiltä semmoinen kaveri ja sitä kautta hyvinkin ymmärrettävää että alentuivat seuroista alhaisimman kanssa kauppaan, kun tuleva hall of famer oli vielä näin pitkällä draftia vapaana.

Ja etenkin pistää silmään Bear Hughes. On vaan niin hieno nimi kaverilla. Bear Hughes. Toivottavasti tästä kaverista tulee jotain! Bear, Hendrix, Protas, Fever, Sammy. Meidän seuraava sukupolvi kuulostaa coolilta.

//////


Noin muuten MacLellanin presseristä seuraavaa;

- Lapierre oli omilla listoilla ihan eri "potentiaali-luokassa" kuin muut jäljellä olevat, ja persuksissa oli kutina että joku muukin yritti siirtyä draftissa ylöspäin varatakseen Lapierren. Siksi maksettiin "suht kova" hinta että varmistettiin se kaveri meille joka haluttiin. GMBM feels good about this guy. Sydäntä ja luonnetta löytyy ja ihan mahtava jätkä, ja peto sängyssä.

- Lapierren terveystilanteesta BM kertoili että joukkueen lääkärit myhäilivät tyytyväisyyttään kun olivat tutkineet kaverin nykykunnon ja vaikka tiettyjä hälymerkkejä ilmoilla on niin oletusarvoisesti Lapierre ei loukkaannu enää koskaan.

- Dillon tuo koppiin ja jäälle asennetta ja saunan lauteilla sillä on hyvät jutut ja kalamiehiäkin, kyllä tämmöinen kaveri haluttiin pitää ja ollaan ihan ekstaasissa että Dille halusi olla Capitals eikä joku vaikka Kanuksi tai jotain.

- Capitals etsii veteraani-molaria ja mitään lopullisia päätöksiä ei sen osalta ole tehty *KÖH KÖH* paitsi että yksi kriteereistä on että tulevan maalivahdin lempinimi rimmaisi The Ringin kanssa ja ehkä vois olla myös joku semmonen joka on hiljattain ostettu ulos edellisestä joukkueestaan. Mutta mitään semmosta tätä enemmän määrittävää kriteeriä ei ole.

- Caps kiusaa tahallaan Siegeä ja Boydia viimeiseen asti ja ilmoittavat aikeistaan tarjotako vai eikö QO:ta sitten viimeisellä sekunnilla kun deadline tulee vastaan. Kiusa se on pienikin kiusa.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Korjaus edelliseen, oli mennyt ihan huti iteltä tossa draft huumassa.

Caps on eilen julkistanut QOt;

QO; Siegenhalert & Gersich
Ilman jäivät; Boyd, Hobbs & Bindulis

Eli Boydin vakipaikan metsästys oletettavasti jatkuu toisaalla. Onnea uusiin haasteisiin. Hobbsin kohdalla jossain kohtaa hiukan alkoi jo innostus nousta, mutta se viimeinen steppi jäi lopulta ottamatta. Bindulis, meh.

Oisin tän voinut editoida ylempään, mutta kun oon taikauskoinen niin mieluummin kirjoitan uuden viestin ja pääsen eteenpäin 13. ketjuun kirjoitetusta.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Toi ruottalaislaituri on vissiin tänäänkin Malmön kokoonpanossa mukana (4. ketjussa), joten täytyykin tuolta CMorelta kyttäillä millasesta jannusta kyse.
 
.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Toi ruottalaislaituri on vissiin tänäänkin Malmön kokoonpanossa mukana (4. ketjussa), joten täytyykin tuolta CMorelta kyttäillä millasesta jannusta kyse.
Totta kai sitten ylimääräisenä hyökkääjänä, kun olisi halunnut scoutata. No joku toinen peli sitten.
 
.

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
n. 6 tuntia niin Kuningas saapuu pääkaupunkiin. Kuka muu näkee jo silmissään miten Ovie ensin desinfioi kätensä, käy sitten pokkaamassa Lordi Stanleyn pytyn komissaarin käsistä, ottaa kasvomaskin pois ja karjaisee jotain eläimellistä ja heti sen perään luovuttaa pytyn eteenpäin Lundqvistille?

Tekeeköhän GMBM jotain muuta tänään?

Capfriendly kertoo meille nyt että alla olevan kokoonpanon jälkeen captilaa on vielä n 2,5 miljoonaa käyttämättä;

Ovie-Kuzy-Wilson
Vrana-Backstrom-Oshie
Panik-Eller-Sprong
Hagelin-Dowd-Hathaway
(Pinho)

Dille-JC
Orlov-Feverbaby
Siege-Jensen
(LTIR Kempny)

Samsonov

Eli jos Lunkan soppari tulee menemään odotetusti sinne 1,5 - 2 m paikkeille niin pieni pelivara tohen jää, jos sen yhdistää Kempnyn LTIR:stä jäävään 2,5 miltsiin. Oletusarvoisesti Kempny siis ei pelaa koko kaudella, tai jos pelaa niin se tulee takaisin niin myöhään ettei enää häiriköi pahasta capin kanssa painimista.

Periaatteessa siis semmoinen 2-3 milliä voisi jopa olla käytettävissä UFA- tai treidimarkkinoille. Kirjoittelin tähän ensin monisataa sanaisen esseen miten itse hahmottelisin ensi kauden Caps-nippua, mutta sitten kummasin pois ja päätin jättää vaihteeksi teoreettisen spekuloinnin väliin ja keskittyä vaan nautiskelemaan erittäin sekavissa tiloissa starttaavasta Free Agent Frenzystä :)
 
mi ikävyys, mi hämäryys

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Eli Lundqvist sisään 1,5 miljoonalla ja yhden vuoden sopparilla. Holtby siirtyy Canucksiin 4,3 miljoonan cap hitillä ja 2 vuoden sopparilla. Tämä siis CapFriendlystä.

Hiukan yllättävää (vaikka erikoinen aika onkin kyseessä), että Holtby lähti tekemään parivuotisen tuon kaltaiseen jengiin ja noinkin halvalla. Olisiko jonkinlaista "henkilökohtaiset syyt" tyyppistä alennusta? Jotenkin hämmentävää ettei Caps olisi maksanut tuota 3 miljoonaa extraa ja pitänyt Holtbya ennemmin kuin hommannut Lundgvistia. Ja jos listataan vielä jotain yllättävää, niin olisi voinut kuvitella Holtsin menevän ennemmin Edmontoniin tai Calgaryyn, jos haluaisi lähelle kotikontujaan.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Eli Lundqvist sisään 1,5 miljoonalla ja yhden vuoden sopparilla. Holtby siirtyy Canucksiin 4,3 miljoonan cap hitillä ja 2 vuoden sopparilla. Tämä siis CapFriendlystä.

Hiukan yllättävää (vaikka erikoinen aika onkin kyseessä), että Holtby lähti tekemään parivuotisen tuon kaltaiseen jengiin ja noinkin halvalla. Olisiko jonkinlaista "henkilökohtaiset syyt" tyyppistä alennusta? Jotenkin hämmentävää ettei Caps olisi maksanut tuota 3 miljoonaa extraa ja pitänyt Holtbya ennemmin kuin hommannut Lundgvistia. Ja jos listataan vielä jotain yllättävää, niin olisi voinut kuvitella Holtsin menevän ennemmin Edmontoniin tai Calgaryyn, jos haluaisi lähelle kotikontujaan.
Sille melkein 2,5 millille on käyttöä muihin sopimuksiin. Ja uran heikoin kausi alla + korona päälle, niin varmaankin otti vähän alennusta, että pääs mukaville huudeille pelaamaan.

Vancouver on näin faninkin kannalta lähes täydellinen paikka Holtbylle. Pääsee Beaglen kanssa taas samaan koppiin eikä tule kuin vasta Finaaleissa Capseille vastaan.
 
.

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Eli Lundqvist sisään 1,5 miljoonalla ja yhden vuoden sopparilla. Holtby siirtyy Canucksiin 4,3 miljoonan cap hitillä ja 2 vuoden sopparilla. Tämä siis CapFriendlystä.

Hiukan yllättävää (vaikka erikoinen aika onkin kyseessä), että Holtby lähti tekemään parivuotisen tuon kaltaiseen jengiin ja noinkin halvalla. Olisiko jonkinlaista "henkilökohtaiset syyt" tyyppistä alennusta? Jotenkin hämmentävää ettei Caps olisi maksanut tuota 3 miljoonaa extraa ja pitänyt Holtbya ennemmin kuin hommannut Lundgvistia. Ja jos listataan vielä jotain yllättävää, niin olisi voinut kuvitella Holtsin menevän ennemmin Edmontoniin tai Calgaryyn, jos haluaisi lähelle kotikontujaan.
Holtby ei kait ole vahvistettu mutta oman kokemuksen perusteella jos capfriendlyssä lukee niin se on sama kuin varmistettu.
Raivaako caps tilaa jollekkin vai "muuten vain"?
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Holtsin aikakausi odotetusti päättyi. Iso kiitos kaikesta ja eniten tuosta huikeasta keväästä, jota päästiin todistamaan. Jättää nimensä ikuisesti pääkaupunkilaisten historian kirjoihin. Välillä oli vaikeaa ja välillä saatiin nähdä sitä Holtbeastia, joka päällimmäisenä on varmasti kaikilla meistä mielessä.

Lunkka uutena sisään kakkosmaalivahdin tontille. Ison omenan legendalla varmasti jotain tipsejä on sammylle jakaa.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Pitää vissiin jatkossa olla vaan hiljaa. Noh, ei siinä, mites toi toka osuus viestistä, onko tietoa että tehäänkö tilaa jollekkin isommalle hankinnalle?
En usko, että kahteen ekaan ketjuun tai pakkipariin ketään hankitaan. Ehkä joku alempiin kenttiin tai pakkipariin. Toisaalta GMBM tekee mitä tahtoo ja usein ilman ennakkovaroituksia, joten tiedä vaikka sielktä joku isompi kala tarttuu koukkuun.
 
.

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ja siis yksi pakki puuttuu. Niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Vai mennäänkö niin että sekä Siege ja Fehervary ovat vakikuutosessa ja seiskapakkina häärii vielä Hershey apu? Tuskin. GMBMn mielipuuhaa on syvyyspakkien metsästys.

Yks pakki tulee vielä!
 
mi ikävyys, mi hämäryys

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kyllähän tämä kaikinpuolin väärältä ja perverssiltä tuntuu (kuvitelkaapa Ovieta Rangers-paidassa niin tiedätte mitä meinaan) mutta toisaalta olen erittäin hyvilläni että Henkka pääsee vielä kerran koittamaan sen suurimman voittamista joukkueessa joka on aito mestarisuosikki tulevallakin kaudella, ja jos johonkin toiseen Metropolitan-joukkueeseen oli päädyttävä niin Caps on kyllä näistä se miellyttävin vaihtoehto. Ajatuskin Lundqvistista Islanders-, Flyers- tai pahimmassa tapauksessa Pens-paidassa pistää puistattamaan, mutta nykytilanteen kanssa voi varmasti elää totuttelun jälkeen. Samsonov saa varmasti hyvän kirittäjän ja mentorin, ja uskonpa että Henkallakin koppi vielä tarttuu vaikka viime kausi oli vaikea kiitos vähäisen pelimäärän ja kapean pakiston. Jos ja kun Rangersin pelit ovat ensi kaudella pelattu, ei ole vaikeuksia päättää mihin bandwagoniin hyppään mukaan. Peukut pystyyn ja tsemppiä.
 

Matsku

Jäsen
Aivan hirveä sopimus pakille, joka ei osaa puolustaa, mutta ei myöskään ole enää tehokas hyökkäyssuuntaan. Pakko kanssa ihmetellä, että mitä Capitals tässä pakissa oikein näkee.
Rightin puolen kiekollisen pakin, jolle on satavarmasti käyttöä kakkos-yv:ssä tuossa pakistossa. Hyvä hankinta, mutta sopimuksesta sinänsä samaa mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy