Tolkuttomasti on tapahtunut Juhannuksesta lähtien, mutta täällä vaan tuppaa olemaan hiljaista. Vissiin kaikilla muillakin kesälomat päällä?
Aloitetaanpas draftista sitten vaikka. Keräilin Capsien varaamista jannuista tietoa oikein word-tiedostoon, mutta tokihan se unohtui napata mukaan kun siirryin paikasta a paikkaan b. Joten nyt tulee sitten vain lyhyenläntää juttua (+linkkejä) ulkomuistista.
Koko juhannus lähti liikenteeseen kaupalla, jossa
Ribeiro siirtyi Capseihin. Tämä tuli kyllä ihan puskista, eikä alkuun oikein tiennyt mitä olisi ajatellut. Koko kauppa tuli ilmeisesti myös Caps-medialle aika puskista, vaikka McPhee paljastikin että Caps oli jannun perässä jo alkuvuodesta, mutta Dallas ei halunnut hänestä luopua kun olivat vielä itsekin pudotuspelimetsästyksessä. Kauppana tämä oli ihan ok, kun pelaavasta kokoonpanosta ei menetetty mitään eikä Eakin mikään korvaamaton prospekti ole, vaikka hyvä jannu onkin.
Ribeiro on jälleen niitä pelaajia, joita ei ole paljoa tullut kyllä nähtyä, mutta luetun perusteella vaikuttaa siltä, että saatiin aikalailla sitä mitä Seminin kohdalla on poislähdössä. Elikkä pisteitä (syöttöjä) lienee tiedossa, mutta kaukalon ulkopuoleisesta menosta voi sitten tulla millaisia otsikkoja milloinkin. Lähtökohtaisesti annan kaverille kuitenkin puhtaan pöydän lähteä liikenteeseen ja katsotaan sitten vuoden päästä miten homma meni.
Mielenkiintoista tässä on muuten se, että kohta on viikko kaupasta eikä missään ole tullut vastaan kommentteja itse mieheltä. McPhee sanoi jutelleensa kaupan jälkeen Ribeiron kanssa ja tämä oli silloin ollut innostunut siirrosta.
Sitten jotain draftista… Ekana päivänä Capsien teemana oli selkeästi varata kookkaita laitureita, joilla on potentiaalia pelata kärkiketjuissa tulevaisuudessa. Harva uskoi
Filip Forsbergin valuvan Capsien käsiin. Salaa vähän toivoin että Caps olisi poikennut tavoistaan ja varannut jommankumman jäljellä olleista suomalaisista, mutta kyllähän Foppa ihan mielenkiintoinen prospekti on.
Kaverin otteita en ole pahemmin nähnyt (jonkun Allsvenskan pelin taisin talvella kaverin statuksesta tietämättä katsella). Meren takana jannusta puhuttiin niin useasti Elitserien-pelaajana, että piti itsekin oikein varmistaa että tekikö se ne 15-20 pojoa Elitserienissä vai sarjaa alempana. Jotenkin tuntui siltä, että kaverilla oli aikas kova hype näyttöihin nähden (tehot Allsvenskanista, ei Elitserienistä), mutta sitten kaivoin
omat kommenttini täällä helmikuulta ja muistiini palautui miksi itsekin pidin kaverista tuolloin. Silti en jaksa uskoa, että Forsberg olisi vielä vuoden päästä valmis NHL-kaukaloihin. Yksi kausi eurooppalaisessa pääliigassa tekisi vielä alkavan kaudenkin jälkeen mielestäni terää, ellei kuluvan kauden aikana tapahdu todella huikeaa kehitystä.
Toinen ykköskierroksen varaus oli sitten taas kohtuullisen perinteinen ”mitä vittua McPhee????”-reaktion aiheuttanut valinta. Tarjolla oli jos minkälaista suomalaista peluria ja kanukkisenttereitä, mutta McPhee päätti vetäistä ässän hihasta ja varata powerforward-prospektin, jota ei minään maalitykkinä tunneta. Noh, pienen tutkinnan jälkeen aloin ymmärtää, miksi kaveri varattiin mcpheemäisesti jonkin verran ennen aikojaan. Ei ole nimittäin ensimmäinen kerta, kun McPhee varaa pelaajan, jolla ei ole ollut erikoiset runkosarjastatsit, mutta pudotuspeleissä on tehoja tullut mukavasti.
Tom Wilson naputti runkosarjan 49 pelissä (oli kuukauden sivussa tähdistöpelissä hajalle menneiden rystysten takia) 27 pistettä ymmärtääkseni alempien ketjujen pelaajana. Pudotuspeleissä Plymouth menetti pari kärkiketjujen kaveria loukkaantumisten takia ja Wilson kiitti lisävastuusta tehden 13 pelissä 7+6 tehot. Noista seitsemästä maalista vain kaksi tuli ylivoimalla, joten suurin osa oli tasaviisikoin tehtyjä maaleja.
Wilson on edelleen raaka timantti, joka kaipaa monella osa-alueella hiontaa, mutta kaveri tuntuu haastattelujen perusteella todella tervepäiseltä kaverilta, jolla on selkeästi tavoitteena kehittää itseään kohti NHL-pelaajan statusta. Toivottavasti tulevalla kaudella tulee saamaan enemmän kiekollista roolia ja sitä kautta kokonaispelaamista kehitettyä. Luistelu taitaa olla se eniten treeniä kaipaava osa-alue.
Toisena päivänä McPhee keskittyi hankkimaan Jenkkien juniorimyllyssä vaikuttaneita pelureita oikein liukuhihnalta. Kolmannella kierroksella McPhee varasi pienikokoisen whl-laituri
Chandler Stephensonin, joka oli loppukaudesta sivussa polvivamman takia. Tämän jälkeen McPhee varasi kierroksilla 4-6 kolme hyökkääjää(
Thomas Di Pauli, Austin Wuthrich, Riley Bailey) ja yhden pakin (
Connor Carrick). Kaikki kyseiset pelaajat omaavat Jenkkijuniorimylly-taustan, ja Di Pauli, Bailey ja Carrick olivat mukana Jenkeille kultaa voittaneessa U-20 MM-kisajoukkueessa. Kaikki jatkavat uraansa näillä näkymin yliopistojoukkeissa.
Viimeisellä kiekalla Capseilla oli kolme varausvuoroa, joilla mukaan tarttui kiekollinen kukkakeppiruotsalaispuolustaja
Christian Djoos, kanukkiröhmypakki
Jaynen Rissling ja venäläisveskari
Sergei Kostenko. Näistä viimeinen oli siinä mielessä mielenkiintoinen valinta, että kaveria ei löytynyt ollenkaan Central Scoutingin listoilta ja Capsien piti erikseen pyytää NHL:ää selvittämään kaverin varauskelpoisuus. Orlovin seurakaverina junnuissa pelannutta Kostenkoa on seurattu kolme vuotta ja hän on ilmeisimmin halukas siirtymään P-Amerikan junnusarjoihin pelaamaan jo tulevaksi kaudeksi.
En nyt kirjoittele enempää näistä draft-jannuista vaan jatkan joskus myöhemmin kun saan jo aikaisemmin heistä keräämäni taustamatskun taas haltuuni. District Sports Pagesta löytyy aikas hyvät kuvailut tokan päivän pelaajista,
täältä ja
täältä.