Ei ole tainnut olla ainakaan kahtena edellisenäkään vuonna.Järkytyin. 0 kpl keihäänheittäjiä.
No joo tää vuoden urheilija titteli on varmasti yhtä turhan kanssa, mutta millä perusteella se vuoden urheilija sitten voidaan valita, jos ei verrata vaikka kuinka vaikeampi on menestyä jalkapallossa vs jääkiekko jne? Jos mitataan menestystä, niin on varmasti monta pienempää lajia, jossa suomalaiset on pärjänny menneinä vuosina hyvin, mutta jostain syystä niitä ei oteta kuitenkaan keskusteluun. Eli sillon jotenkin kuitenkin arvotetaan joku laji paremmaks toista?
Top10:eenkin on päässyt vain olemalla paras toisessakin lajissa. Vuosina 1948 ja 1949 Sakari Salo oli Vuoden jääpalloilija ja tennispelaaja, sijoitukset 8. ja 10. Vuonna 1967 Lars Näsman oli Suomen paras jääpalloilija ja jalkapalloilija, sijoitus 10.Ehdottomasti jääpalloilijalle tämä. Onko ko lajista koskaan valittu vielä vuoden urheilijaa?
Ensin raakataan ihan pikkulajit pois, ei kuitenkaan mäkihyppyä ja keihäänheittoa, jotka on perinteisiä menestyslajeja. Ja kai ne kuitenkin on hieman suurempia lajeina kuin jääpallo ja ringette.
Sitten katsotaan menestystä. Etusijalla ovat perinteiset yksilölajit, joissa saa arvokisamitaleita. Joukkueurheilijan, tai moottoriurheilijankin, menestys (ja missä määrin se on omaa ansiota) on vaikeammin mitattavissa joten jäävät helposti paitsioon tällaisissa äänestyksissä.
Sitten jos menestymiset on suunnilleen samaa luokkaa, niin sitten voi vaikuttaa lajin suuruuskin valintaan. Jos on "myöskin ihan ok" jossain hyvin kilpaillussa lajissa, niin se ei kuitenkaan normaalisti riitä siihen että voittaisi pienemmässä lajissa mitalin saavuttaneen.
Näin tämän äänestyksen logiikka tuppaa menemään, tykkäsi siitä tai ei. Tällaisena vuonna tietysti, kun ei niitä mitaleita ole kellään, on tilanne vähän erilainen. Ja suuressa lajissa ok-tasolla suorittaneella voi olla paremmat mahdollisuudet voittoon kuin tavallisesti.
No mitäs jos joku voittaa vaikka keilailussa jotain, niin onko mukana kärkikamppailussa?
Golfista mainitaan aina, että sillä on 60-80 miljoonaa harrastajaa. Onko mitään tietoa siitä, kuinka paljon noista on sunnuntaigolfareita ja kuinka paljon kilpapelaajia? Ei kai se höntsäpelaajien määrä lajin kv-huipputasoa mihinkään nosta missään lajissa?
Kylläkyllä sinänsä, mutta jos mietitään järjestykseen suomalaisia jotka urheilevat näissä eri lajeissa ja jotka ovat edenneet urheilun maailmassa jonnekin, niin "kuka vaan" ei ajele siellä F1-sarjan parhaalla kalustolla ja ole vuodesta toiseen voittamassa maailmanmestaruutta kuten Bottas.Tosiaan Bottaksen "saavutukseen" pystyisi kuka vaan tämän hetken F1-kuskeista tolla autolla. Kolmas osa pystyisi jopa ihan tosissaan haastamaan Hamiltonin.
Kun Bottas Mersulle valittiin, hän oli aika konsensus best-of-the-rest saatavilla olevista kuskeista. Ei ole toki pystynyt haastamaan Hamiltonia niin hyvin kuin toivottiin, mutta on aika paksua väittää että kuka tahansa F1-kuskeista pystyisi samaan. VER, LEC, HAM ovat aika selkeästi parhaitten tallien ykköskuskeja ja sarjan parhaita kuljettajia. ALO voidaan ehkä lukea tähän ryhmään vielä, ensi kausi näyttää. Sitten on se parempi keskiryhmä, jossa Bottaskin. Esimerkiksi Russelin piti olla parasta ikinä missään, mutta oli Sakhirin aika-ajovauhdissa hyvin vahvasti Bottaksen taskussa, kisassa sitten lähtö ratkaisi järjestyksen kunnes sekoilu alkoi.En ole sitä mieltä että Bottas tulisi valita vuoden urheilijaksi enkä oikeastaan ajatellut koko asiaa, mutta kun nyt tuon kommentin näin onhan se jo aika pitkällä huipulla olemista ja aikamoista saavuttamista sekin, että ajaa Mersulla sitä toista F1-autoa, voittaa kisoja yhdessä maailman seuratuimmista lajeista ja sijoittuu MM-taistossa toiseksi ja voittaa tallimaailmanmestaruuden.