Voiton juhlat Moskovassa

  • 29 054
  • 445

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Ted Raikas
No aika kummallista olisikin määritellä kokonainen kansakunta mädäksi ja huonoksi ja merkityksettömäksi?

Näitä kummallisia ihmisiä taitaa vaan olla yllättävänkin paljon - perustan tämän omiin havaintoihini.

vlad.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti vlad
Olkulta on sitten jäänyt tällä viikolla uutiset lukematta, nimittäin eräänä päivänä YLEn teksti-tv -uutisoi Venäjän lyhentävän velkaansa yli 100 M€ eli eivät nämä The Original Jagsin puheet aivan tuulesta temmattuja ole - joskin ehkäpä hivenen väritettyjä kuitenkin.

Hauskintahan on, että linkitään uutinen, jossa valtiovarainministeri sanoo kyllä keksivänsä rahalle käyttöä ja samalla valehdellaan Suomen sanoneen että ei kelpaa.
Pitäisi varmaan ottaa yhteyttä tähän kuuluisaan Espoon tasa-arvovaltuutettuun, jota kukaan muu kuin Jags ei ole tavannut.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti msg
Pitäisi varmaan ottaa yhteyttä tähän kuuluisaan Espoon tasa-arvovaltuutettuun, jota kukaan muu kuin Jags ei ole tavannut.

Espoon tasa-arvovaltuutettua on hyvin vaikea tavoittaa virkapaikaltaan, koska hän viettää suurimman osan aikaansa Väestöliiton arkistoissa etsien tutkimusta, jonka mukaan nuoret suomalaiset naiset raskautuvat vain päästäkseen nauttimaan huimista sosiaalieduista.

Lauantain Uutisvuoto-ohjelmassa Risto E.J. Penttilä lohkaisi kyllä hyvin Moskovan juhlallisuuksista jotain siihen tyyliin, että täytyy sinne Tarja Halosen matkustaa juhlimaan - ei voittoa, vaan torjuntavoittoa. Hyvä näkökulma.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti vlad
Näitä kummallisia ihmisiä taitaa vaan olla yllättävänkin paljon - perustan tämän omiin havaintoihini.

vlad.

Näinpä - ja hyvin usein he ovat suomalaisia, kun puhe on Venäjästä. Sen takia on hyvä korostaa sitä, että kansakuntana Venäjällä on esim. loistava kulttuurinen perinne ja että yksittäiset venäläiset ovat hyvin usein välittömiä ja ystävällisiä ihmisiä, jotka tulevat esim. suomalaisten kanssa hyvin toimeen. Suomessa on erittäin helppo sortua täydelliseen rasismiin ja ryssävihaan venäläisistä puhuttaessa koska olemme saaneet olla Venäjän ei-demokraattisen hallintokoneiston uhreja aivan kansakunnan lähimenneisyydessäkin. Tavallisilla venäläisillä ei vain ollut mitään osaa ja arpaa esim. Stalinin päätöksiin. Tai tsaarien. Mutta se mikä tästä brutaalista hallinto-perinteestä on levinnyt mentaliteettiin, on tietty sorron ja valtiorikosten hyväksyntä: katsotaan ettei yksilöillä ole mitään itseisarvoa ja ettei läntiseen tapaan voida kritisoida hallitsijoita heidän julmuudestaan ja virheistään. Toivottavasti vähitellen tämä ominaisuus katoaisi, ja Venäjä voisi viimeinkin kunnolla surra niitä lukemattomia venäläisiä kommunismin uhreja sekä tehdä tiliä omasta vastuullisuudestaan sekä sisäisiin että ulkoisiin rikoksiin ihmiskuntaa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voiton päivä

Eivätpä tietenkään nykyiset venäläiset – eivätkä silloiset neuvostoliittolaisetkaan – ole syyllisiä esim. Suomea vastaan käytyihin sotiin. Syyllisiä ovat ihmiskunnan suurimman vitsauksen – neuvostokommunismin nimissä toimineet diktaattorit. Kommunismihan perustui alun perinkin terrorille ja valheelle, ja sen nimissä on jatkettu tekemällä suuria rikoksia ihmisyyttä vastaan kautta vuosisadan.

Venäläisiä en missään tapauksessa vihaa kansakuntana. Johtajat ovat päätökset tehneet, eivätkä ne ole edes pohjautuneet demokratiaan millään tavalla. Se mikä minua suurimmassa osassa tapaamistani venäläisistä ärsyttää, on täydellinen välinpitämättömyys tiettyjä asioita kohtaan. Millään ei tunnu olevan mitään väliä. Esimerkiksi Karjalan Kannas, tuo ennen niin kukoistava maakunta, on täydellisessä alennustilassa. Pellot ja metsät ovat hoitamatta, kaikki muukin niin ränsistynyttä että täälläkin kirjoittelevien haihattelijoiden olisi syytä mennä tarkastamaan tilanne paikan päälle.

Kyllä minua amerikkalaistenkin asenne ja ”maailmanpoliisius” ärsyttää, mutta ei heidän toimintaansa voi millään tavalla verratakaan kommunismin aiheuttamaan maailmanlaajuiseen hätään, sekasortoon, pelkoon ja köyhyyteen.

Ja kyllä sitä ryssävihaa on Suomessa aiemminkin esiintynyt. Tämä näkyy vanhoissa kansantaruissa mm. Matti Kurjen ja Pohdon taistelusta sekä sankaritaruina tyyliin Juho Vesainen. Ei poista sitä tosiseikkaa että tiettyyn aikaan 1800-luvulla Venäjä oli Suomen kannalta parempi hallitsija kuin Ruotsi.

Kuuluisi jo erääseen toiseenkin ketjuun mutta kirjoitetaan tähän: Kyllä minua ainakin vituttaa katsoa kun Venäjän juhliessa sirpin ja vasaran tunnuksien alla ja Neuvostoliiton hymnin soidessa on mm. Suomen Tasavallan presidentti ojentelemassa ruusujaan.

Oksettavaa.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Viestin lähetti Mace
Parahin The Original Jags:

Miksi et vastaa msg:n sinulle aiemmin esittämiin kysymyksiin?

Minkä vuoksi aina hankalia ja kiusallisia kysymyksiä kohdatessasi vetäydyt hetkeksi taustalle ja palaat parin päivän kuluttua suoltamaan lisää samaa paskaasi unohtaen samalla aiemmin sinulle esitetyt kysymykset?

Onko mielestäsi mitään järkeä jatkaa keskustelua, jossa yksi osanottaja vetäytyy tai vaihtaa puheenaihetta heti, kun kohtaa hankalia kysymyksiä?

Kiitos sinulle, olet Jatkoajan (epä)virallinen pelle.

TOJ on Venäjän lähetystön/konsulaatin virkailija, jonka tehtävänä on levittää Goebbels- tyylistä propagandaa (tee valheesta niin suuri ja härski, että se on uskottava) kun aikaa paritustoiminnalta liikenee.
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onpas täällä vääntöä riittänyt pitkälle sivuraiteille asti rakkaan naapurimme voiton juhlista.

Jos nyt Tarja Halosesta lähden liikenteeseen, niin ei ole kyllä oikeassa paikassa bilettämässä. Mikäli kyseessä olisi sodan loppumiselle ja maailmanrauhalle omistettu juhla, niin mikäpä ettei. Nyt kuitenkin on kyseessä TOJ:n niin mielellään käyttämän ilmaisun mukaan Suuren Isänmaallisen Sodan voiton juhlinta.

Tässähän siis juhlitaan Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta ja sen liittolaisista, joihin Suomi ilman muuta kuului. En ymmärrä mitä presidentti Halosella on siellä juhlimista. Mahtaakohan vielä nostella maljoja Karjalan kannaksen ja Petsamonkin "vapautuksen" kunniaksi..

Mitäs taas tulee tähän jatkosota - vääntöön sodan alkamisesta ja siinä etenemisestä entisten rajojen yli, niin totta kai. Jos sodassa kerran ollaan, niin kyllä siinä on tarkoitus vastustaja voittaa, eli murskata totaalisesti ja pakottaa antautumaan ja edetä niin pitkälle, kuin vain rahkeet riittävät. Tuskinpa suomea olisi haitannut, vaikka N-liitto olisi tungettu Novaja Zemljalle.

Eihän sota mitään shakkia sentään ole, että vallataan aluksi jokunen kaupunki ja sen jälkeen tarjotaan tasapeliä ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Miksi sitten Saksan kelkkaan ?

Valittavanahan oli noilla kiperillä hetkillä Saatana, joka halusi vallata ja alistaa maamme ja kyyditä kansan Siperiaan(jossa ei onnistunut v.1939 kiitos veteraanien) tai Perkele, joka halusi niistää meitä vuosisatoja kiusanneen vainolaisen ja antaa lisää elintilaa ja tarjosi vielä aseitakin.

Kumpikohan tuossa on parempi vaihtoehto ?
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Re: Re: Re: Ryssävihasta.

Viestin lähetti The Original Jags
Mitään Suomessa vuonna 1918 tapahtunutta ei voi verrata venäläisten joukkomurhaan, koska venäläisten joukkomurha tapahtui kansallisuuden perusteella. Punaisten ja työläisten teloitukset tapahtuivat yhteiskuntaluokan perusteella. Viipurin suojeluskuntalaiset teloittivat jopa sellaisia venäläisiä, jotka olivat taistelleet valkoisten puolella, ja vain siksi, koska he olivat venäläisiä!


Osattiin sitä toisellakin puolella... (linkki alempana) Voisi ehkä verrata.

Viestin lähetti The Original Jags
Heimosodissa suojeluskuntalaisia vastaan taisteli paljon myös sisällissodassa punaisten puolella taistelleita suomalaisia, jotka olivat paenneet Venäjälle sodan jälkeen

[/B]

Oliskohan kannattanut jättää taistelematta?

"Tдstд lehtemme numerosta alamme julkaista nimiluetteloa niistд suomalaisista ja karjalaisista tasavaltamme asukkaista, jotka teloitettiin vuosina 1937—1938 ja haudattiin salaa Sandormohin multiin. Sandormohin teloituspaikasta lehtemme kertoi, edellisessд numerossaan (Carelia 1/1998).

Luettelon on laatinut Memorial-seuran jдsen Juri Dmitrijev, joka on viettдnyt monta tuntia Karjalan turvallisuuskomitean arkistossa tutkien vainovuosina vangittujen asiakirjoja. Ennakkotietojen mukaan Sandormohissa oli ammuttu yli seitsemдn tahatta henkeд, joista 6 432 ihmisen nimet on jo saata selville. Luettelomme kдsittдд 766 karjalaisen ja 930 suomalaisen nimet. "

http://www.onego.ru/win/pages/spiski/
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti mjr
Mutta se mikä tästä brutaalista hallinto-perinteestä on levinnyt mentaliteettiin, on tietty sorron ja valtiorikosten hyväksyntä: katsotaan ettei yksilöillä ole mitään itseisarvoa ja ettei läntiseen tapaan voida kritisoida hallitsijoita heidän julmuudestaan ja virheistään. Toivottavasti vähitellen tämä ominaisuus katoaisi, ja Venäjä voisi viimeinkin kunnolla surra niitä lukemattomia venäläisiä kommunismin uhreja sekä tehdä tiliä omasta vastuullisuudestaan sekä sisäisiin että ulkoisiin rikoksiin ihmiskuntaa vastaan.

Tämä piirre onkin oikeastaan ainoita niitä selkeällä tapaa ikäviä piirteitä venäläisessä kansanluonteessa, toki kaikki eivät ole tämän piirteen orjia se on huomattava mutta varsin laajalle tämä piirre kansankerroksiin on juurtunut.

Hivenen aihetta sivuten kirjoitin itse tuossa jokunen viesti taaksepäin:

"Tämä kykenemättömyys tai haluttomuus käsitellä omaa historiaa, sen synkeitä tapahtumia, tuo lisää epävarmuuden tunnetta naapurimaihin. Näkisin kaikella tapaa toivottavana tämän historiallinen likapyykin pesemisen, sen sijaan, että ryhdytään palauttamaan Stalinin kunniaa olisi syytä käsitellä avoimesti Stalinin kauden hirmuteot ja tämän jälkeen ulottaa likapyykin peseminen aikaan ennen Stalinin kuin myös aikaan jälkeen Stalinin."

Onko kyseessä sitten yksin venäläinen piirre vai esiintyykö sitä muissakin kansoissa - jotenkin kuitenkin tuntuu, että tämä piirre on eräällä tapaa yhdistävänä kollektiivisissa kulttuureissa eli monissa idän kulttuureissa. Yhtälailla japanilaiset ovat haluttomia käymään läpi oman menneisyytensä mustia kohtia, mikä piirre jollain tapaa on edelleen leimallinen japanilaisessa kulttuurissa. Omaa kohtaloa atomipommien varjossa korostetaan mutta toisaalla pyritään lakaisemaan maton alle kiusalliset viittaukset omien sotilaiden hirmutöihin Kiinassa ja muilla valloitetuilla alueilla. Ristiriitainen tilanne tämäkin etten sanoisi.

vlad.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Täytyy myöntää, että sunnuntaisen Madventuresin kokkiohjelman katsominen ei oksettanut lievässä krapulassa painiskellutta tuuskia läheskään yhtä paljon, kuin tuo paraatin katseleminen tänään.

Täysin sairasta tuo meno, mikä itänaapurissa taas voimistuu. Ihmiskunnan historian toisiksi suurimmalle murhaajalle kaavaillaan taas patsaita ja kaupunkeja nimetään tuon psykopaatin mukaan.

60 vuotta sitten ryssät juhlivat imaisemalla koko Itä-Euroopan, ja vähän tätä meidänkin maata, puhdistuksen alle ja raiskaamalla siinä sivussa kymmeniä tuhansia saksalaisia naisia/tyttöjä. Kuvitelkaa, esimerkiksi Latvian väkiluku ei ole vieläkään palannut sille tasolle, jossa se oli sodan päättyessä!

Tänäkin päivänä juhlitaan, eikä mitään tietenkään pyydetä anteeksi, vaan jatketaan samalla kieltämisen ja vähättelyn linjalla. Saksa toki sodan aloitti ja on suurin syyllinen, mutta missään ei julkisesti mainita, että Saksa ja NL jakoivat Puolan omiin alueihinsa jo ennen Saksan hyökkäystä. Kun Saksa hyökkäsi lännestä, NL otti välittömästi perässä omansa Puolasta ja vähän myöhemmin jatkoi Karjalassa.

Suomalaisen jalkaväen kenraalin mukaan: "Kansa, joka ei tunne historiaansa, ei voi täysipainoisesti elää nykypäiväänsä tai suunnitella tulevaisuuttaan".

Ainoat, jotka voivat hyvällä omalla tunnolla tätä päivää juhlia, ovat juutalaiset.

Se, että Suomen presidentti ottaa osaa tähän juhlaan, on täysin käsittämätöntä. Suomi hävisi sodan, miksi sitä pitäisi juhlia? Silloin langetetut sotakorvaukset vastaavat nykyrahassa 30 miljardia euroa. Suomi alennettiin 60 vuotta sitten kehitysmaan asemaan. Juhlan aihetta kerrakseen.

---

edit. Hämeen Sanomissa on mainittu hauska yksityiskohta naapurin neuvostoilmapiirin jatkumisesta:

Arvovaltaisten juhlavieraiden ei tarvitse sadetta pelätä. Venäjän ilmavoimat on kaivanut varastostaan salaisen kaasuaseensa, jolla uhkaavat sadepilvet voi hajottaa. Tämä sadepilvet hajottava kemikaali oli yleisesti käytössä Neuvostovallan aikana vapunpäivän sotilasparaateissa. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä vaikutusta tällä kemikaalilla on vieraiden terveyteen, ilmaston lämpenemiseen tai otsonikatoon.
Tuskin tämä vaarattomaksi väitetty kemikaali täysin vaaraton on. Muuten se olisi varsinainen hittituote, josta kesäfestareiden järjestäjät olisivat valmiita maksamaan maltaita.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
osasyy Baltian maiden väestöön pienenemiseen on MYÖS saksalaisten paikallaolo toisen maailmansodan aikana.

Maiden toki pieni juutalaisväestö tapettiin ja miehiä otettiin saksan armeijaan pakko-otoin.

Täytyy kuitenkin muistaa, että väestön pieneneminen johtui myös maastamuutosta, baltian saksalaiset lähtivät jo ennen toisen maailmansodan alkua ja v. 44 taas iso joukko siirtyi ruotsiin venäläisten hyökätessä.

sinänsä balttien kyydityksiä siperiaan ei voi pitää vähäisinä ja niistä aiheutuneita kuolinuhreja.

Itse ainakin juhlin hyvällä omallatunnolla 9.5. sitä, että toinen maailmansota päättyi tällöin euroopassa. ja sitä, että ihmiskunnan pahin diktatuuri kukistui.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Kontulan Ottawa


Itse ainakin juhlin hyvällä omallatunnolla 9.5. sitä, että toinen maailmansota päättyi tällöin euroopassa. ja sitä, että ihmiskunnan pahin diktatuuri kukistui.

Stalin ei tietääkseni kukistunut.

EDIT: Korjataan 1900-luvun pahin diktatuuri Stalinin Neuvostoliitto. Ihmiskunnan historiassahan pahimmat diktatuurit ovat olleet jo ennen kirjapainotaidon keksimistä aivan varmasti
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Stalin ei kuitenkaan ei keksinyt rakentaa huoneita, joissa ihmisiä tapettiin kaasulla.

ja Stalin ei aloittanut sotaa, jossa kuoli 50 miljoonaa.

(epäilemättä varmaan yritti ja pohti, mutta ei ehtinyt)

Mukaan on laskettava Turkin tekemä armenialaisten kansanmurha ja kamputsean "punaisten kmeerien" teot.

myös Kiinan 40-70 luku olisi tutkimisen arvoinen.

Pienempiä pahoja Chilen Pinochet ja Argentiinan sotilasjuntta, Salvadorin "vapaustaistelijat" kuolemanpartiot ja
Francon espanja.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti tuuski

edit. Hämeen Sanomissa on mainittu hauska yksityiskohta naapurin neuvostoilmapiirin jatkumisesta:

Arvovaltaisten juhlavieraiden ei tarvitse sadetta pelätä. Venäjän ilmavoimat on kaivanut varastostaan salaisen kaasuaseensa, jolla uhkaavat sadepilvet voi hajottaa.

Hämeen Sanomien toimituskunnassa olisi kannattanut tehdä taustatyötä paremmin, käytön vaarallisuudesta en tiedä mutta eräänä käytettävänä aineena oli hiilihappojää - samaa ainetta on käytetty muuallakin vastaavissa tarkoituksissa joten mikään uutuustuote ei ole kyseessä.

Muita aineita en nyt muista joita tässä Venäjän ilmavoimien operaatiossa käytettiin mutta ainakin osa (jos ei jopa kaikki) on mainittu viime viikon uutisoinnissa.

vlad.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
osasyy Baltian maiden väestöön pienenemiseen on MYÖS saksalaisten paikallaolo toisen maailmansodan aikana.

Maiden toki pieni juutalaisväestö tapettiin ja miehiä otettiin saksan armeijaan pakko-otoin.

Täytyy kuitenkin muistaa, että väestön pieneneminen johtui myös maastamuutosta, baltian saksalaiset lähtivät jo ennen toisen maailmansodan alkua ja v. 44 taas iso joukko siirtyi ruotsiin venäläisten hyökätessä.

Niin, oma vika tosiaan. Kyyditykset ja teloitukset kohdistettiin maiden poliittiseen, kulttuuriseen ja taloudelliseen eliittiin. Myöhemmin pakkokollektivisoinnilla kohdistettiin murhaava hyökkäys koko talonpoikaisväestöön. Kaiken kaikkiaan nämä maat kärsivät toisesta maailmansodasta suhteellisesti paljon enemmän kuin Neuvostoliitto. Voi olla että Hitlerin Saksa voittaa tämän hirmuhallintokilpailun rinnan mitalla, mutta on todella traagista, että toisesta maailmansodasta Stalinin hirmuhallinto selviytyi romahtamatta, ja on irvokasta että Neuvostoliiton - korjaan Venäjän - lähettiläs kuvaa Stalinin voittoa tämän päivän Hesarissa "humanismin voitoksi". Tämän hirmuhallinnon jatkuminen ja voimistuminen oli mittaamaton tappio kaikille humanistisille arvoille.
 

Dr.Mengele

Jäsen
Suosikkijoukkue
PORIN ÄSSÄT, Pasi Peltonen, Pauli Levokari, RuosV
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Stalin ei kuitenkaan ei keksinyt rakentaa huoneita, joissa ihmisiä tapettiin kaasulla.

ja Stalin ei aloittanut sotaa, jossa kuoli 50 miljoonaa.

(epäilemättä varmaan yritti ja pohti, mutta ei ehtinyt)


Se mukava naurava setä sitten taas tappoi 60 miljoonaa omaa kansalaistaan, ja lähetti varmaan samanverran siperiaan toteuttamaan neuvostomaista työnsankaruutta. Stalinin ja Hitlerin vertailu on aikaslailla turhaa. Molemmat olivat sekopäisiä murhamiehiä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Juuri äsken tv-uutisissa Pääministeri Vanhanen toivoi, ettei miehitysasiasta keskustella ja että asia painuisi unholaan.
Jos ja kun kerran Venäjä ei enää ole mikään uhka [(c) TOJ], niin miksi ei voisi sanoa suoraan miten asiat oikeasti ovat.
Veinikretskin appiukko varmaan kiitollisena otti tämän veljeskansan johtajan sanat vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Dr.Mengele
Se mukava naurava setä sitten taas tappoi 60 miljoonaa omaa kansalaistaan, ja lähetti varmaan samanverran siperiaan toteuttamaan neuvostomaista työnsankaruutta.

Häh? 60 miljoonaa? Tuo luku on kyllä täyttä puppua.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti The Original Jags
Häh? 60 miljoonaa? Tuo luku on kyllä täyttä puppua.

Kun kerran otit puheeksi, niin voinet meille tämän Stalinin uhrien määrän.
Jos nyt saa toiveita esittää, niin vaikka kansallisuuksittain ja ehkä jokin lisäatribuutti, joka kertoisi surmaan johtaneet tapahtumat.

Sinun lukusi on monessa tapauksessa osoitettu täydeksi valheeksi, joten voinet tässä tapauksessa olla totuudenmukaisempi.
 

Dr.Mengele

Jäsen
Suosikkijoukkue
PORIN ÄSSÄT, Pasi Peltonen, Pauli Levokari, RuosV
Viestin lähetti The Original Jags
Häh? 60 miljoonaa? Tuo luku on kyllä täyttä puppua.

Tällaisen luvun muistaisin kuulleeni jostain... Voin toki olla väärässäkin, muisti tuppaa olemaan hiukan hatara.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Dr.Mengele
Tällaisen luvun muistaisin kuulleeni jostain... Voin toki olla väärässäkin, muisti tuppaa olemaan hiukan hatara.

Pelkästään Neuvostoliiton väestönkasvu II Maailmansodan jälkeen todistaa, ettei tuo luku voi pitää paikkaansa.

Korkeimmat arviot Stalinin vainojen uhrien määrästä lienevät 20 miljoonan paikkeilla. Tuo 60 miljoonaa on aivan utopiaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Dr.Mengele
Se mukava naurava setä sitten taas tappoi 60 miljoonaa omaa kansalaistaan, ja lähetti varmaan samanverran siperiaan toteuttamaan neuvostomaista työnsankaruutta. Stalinin ja Hitlerin vertailu on aikaslailla turhaa. Molemmat olivat sekopäisiä murhamiehiä.

Kuusikymmentä miljoona on selkeästi yliampuva luku puhuttaessa Stalinin kauden kuolonuhrien määrästä - tähän summaan ei päästä edes siinäkään tapauksessa, että lukuun laskettaisi mukaan WW II kuolleet neuvostokansalaiset. Kaikkiaan Stalinin kaudella, mukaanlukien WW II, kuoli reilut 30 miljoonaa ihmistä - lukumäärä voi nousta jopa 35 miljoonaan.

Huikean monta turhaa kuolemaa kaikesta huolimatta.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti vlad
Kaikkiaan Stalinin kaudella, mukaanlukien WW II, kuoli reilut 30 miljoonaa ihmistä - lukumäärä voi nousta jopa 35 miljoonaan.

II Maailmansodassa kuoli yli 20 miljoonaa Neuvostoliiton kansalaista, eli jos tuo luku 30 miljoonaa pitää paikkansa, niin varsinaisia Stalinin terrorin uhreja olisi ollut alle 10 miljoonaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti The Original Jags
II Maailmansodassa kuoli yli 20 miljoonaa Neuvostoliiton kansalaista, eli jos tuo luku 30 miljoonaa pitää paikkansa, niin varsinaisia Stalinin terrorin uhreja olisi ollut alle 10 miljoonaa.

Varsinaisessa terrorissa ei kuollut kuin korkeintaan reilu 10 miljoonaa ihmistä, lukema voi nousta jonkin verran jos lukuun lasketaan epäonnistuneiden maatalouskokeilujen tuottamat miljoonat nälkäänkuolleet neuvostokansalaiset. Kaikissa tapauksissa länsimaisten objektiivisten lähteiden esittämien arvioiden mukaan Stalinin kauden terroriin ja kokeiluihin kuoli korkeintaan 35-40 miljoonaa ihmistä joista varsinaiseen terroriin se 30 tai korkeintaan 35 miljoonaa ihmistä. Lukema on kuitenkin pienempi kuin mitä Kommunismin mustassa kirjassa on ymmärtääkseni esitetty.

vlad.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti vlad
Varsinaisessa terrorissa ei kuollut kuin korkeintaan reilu 10 miljoonaa ihmistä, lukema voi nousta jonkin verran jos lukuun lasketaan epäonnistuneiden maatalouskokeilujen tuottamat miljoonat nälkäänkuolleet neuvostokansalaiset.
vlad.

Kyllä pakkokollektivisoinnin aiheuttamaa nälänhätää voi pitkälti pitää laskelmoituna terrorina - "kulakit" haluttiin likvidoida yhteiskunnallisena ryhmänä. Ukrainassa miljoonat kuolivat ja koko Neuvostoliitossa kaupungit olivat täynnä nälkiintyneitä ja kerjäläisiä. Uhrien tarkka laskeminen on melkein mahdotonta, itse pitäisin lukua 15-25 miljoonaa Stalinin hallinnon uhria suht. osuvana arviona. Tietysti pitää myös muistaa, että eloonjääneiden elämä oli lukemattomien kohdalla pitkälti tuhottu. Myös monet Hitlerin hyökkäyksen tuhoista (sekä itse natsismin nousu Saksassa) johtuivat osaltaan Stalinin valtavista poliittisista virheistä. Todella sääli että tämä miljoonien ihmisten mielipuolinen teurastaja kuoli rauhassa omassa sängyssään. Nürnbergissä hänet olisi pitänyt hirttää rikoksista ihmiskuntaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös