Vitutusketju

  • 1 124 117
  • 8 557

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Entä venäläinen siivooja, kirvesmies tai yliopistonopettaja? Tulisiko heidätkin kaikki irtisanoa vakituisista työsuhteistaan?

Valtion edustaminen ja yksityishenkilön työnteko ovat kaksi eri asiaa.
Jep, tai suomalaisten valkovenäläiset ja venäläiset perheenjäsenet. Pitäisikö heidätkin estää, alkaisi menemään aika fasistikseksi toiminnaksi.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En kannata nykyisten sopimusten purkamista. Jos liigassa olevat urheilijat ymmärtävät olla tukematta kotimaansa konnapolitiikkaa, niin saa pelata sopimuksensa loppuun minun puolesta. Toinen asia on sitten se, että tulisiko jatkossa pidättäytyä venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien rekrytoinnista. Minusta pitäisi.
Tässä menee aikalailla myös minun sietokyvyn raja. Jos liigassa olevat venäläiset tai valko-venäläiset eivät osoita tukea tai typeriä selityksiä Ukrainassa nähtävälle kansanmurhalle, niin olkoon toistaiseksi. Jos osoittaisivat tukeaan, en pystyisi enää seuraamaan niitä otteluita joihin osallistuvat, riippumatta siitä mitä seuraa edustavat.

Jätän aiheen tässä vaiheessa tähän, mutta olen koko kirjoituksestasi paljolti samaa mieltä, vaikka vain osan lainasinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Oman näkemykseni mukaan yksilönvapauteen kajoaminen menee liian pitkälle, jos kansalaisuuden vuoksi ruvetaan hyljeksimään, vaikka ei osoittaisi tukea nykymenolle. En vaatisi edes tyrmäämistä, mutta jos julkisesti kannattaa Putinia, niin siinä tapauksessa tietty pitäköön tunkkinsa. Mielestäni poliittisen julkisen kannanoton vaatiminen mahdollisesti tämän lähiomaisten ja/tai oman turvallisuutensa kustannuksella on täysin kohtuutonta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Et taida ymmärtää mitä näillä pienilläkin painostuskeinoilla ajetaan. Kansallisilla sarjoilla ei mielestäsi ole mitään väliä kuinka toimia. Erikoinen näkemys mielestäni. Nykyiset sopimukset pelattakoon mutta sen jälkeen ei jatkoon. Ei viisumeita. Ymmärtänet että isossa kuvassa tulee syyttömiä uhreja , aina. Niin tässäkin ja niin on aina ollut.

Miten nuo kansalliset sarjat eroaa kansainvälisistä sarjojen päätöksistä? Tulee tunne että ajelet kaksilla rattailla. Maailman kuvasi on sanoisinko "värittynyt". Jotkut säännöt koskee kaikkia ja jotkut ei.

Suosittelen seuraamaan kuinka tämäkin "erityisoperaatio" etenee,
Minähän selitin jo, että kun urheillaan selkeästi Venäjän lipun alla kansainvälisissä kisoissa, niin ulos sulkeminen on Venäjälle häpeällistä ja merkittävää. Jos kansallisista sarjoista suljetaan pois yksittäisiä venäläisiä, niin sillä ei ole vaikutusta mihinkään.

Jos tälle tielle lähdetään, niin pitäisi alkaa jo karkottamaan maasta kaikkia Venäjän passin omaavia tavallisia kansalaisia, joilla ei ole osaa eikä arpaa tähän sotaan. Se on rasismia.

Ja kyllä, seuraan ja olen seurannut tätä sotaa alusta saakka hyvin tiiviisti. Se herättää minussa suurta inhoa ja vihaa, mutta pyrin kaikesta huolimatta katsomaan tarkkaan, että mihin sen inhon ja vihan kohdistan. Ei ole syytä lähteä alistumaan Venäjän kanssa samalle tasolle, eli kohdistamaan vihaa ja toimenpiteitä sellaisiin ihmisiin, jotka ovat täysin syyttömiä.

Ei ole toki kaikin tavoin reilua, että kansainvälisistä kisoista suljetaan venäläiset urheilijat ulos, mutta niissä tapauksissa on helpompi nähdä, että toimenpiteet suunnattu Venäjää, eikä yksittäistä urheilijaa kohtaan. On syytä katsoa tarkkaan, että mihin se raja vedetään.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lueskelin tuossa case Kärkkäiseen liittyvää keskustelua ja tuntui kieltämättä absurdilta saada ujo Hitler-kortti kun en syttynyt ajatuksesta Nick Bailenista.

Jos nyt nousisi case Kärkkäinen, vedottaisiin taatusti arvoihin ja muistutettaisiin Ukrainan sodasta. Ja vielä tarkemmin esiin nousisi venäläiset sekä valkovenäläiset jotka myötäilevät sotaa. Eli case Kärkkäinen menisi varmasti kuten pitää, mutta samalla yhtä varmasti vaadittaisiin perspektiiviä. Oi ironia.

Itse pohdinkin etten pysty perustelemaan miten voisin nettihyökätä syntyperäisten venäläisten tai valkovenäläinen kimppuun. En tykkää määritellä itse että olenko rasisti vaiko enkö. Sen saa tehdä muut ja siksi mietin että olenko oikeasti Aatun linjoilla. En mielestäni ole kyseistä signaalia ikinä antanut, mutta tämä jää muiden mietittäväksi.

Konstantin Shostak on syntyperäinen valkovenäläinen ja nuori mies. Hänen koko elämä, identiteetti ja perhe on kasvanut Valko-Venäjän hallintojen alla. Sama on syntyperäisillä venäläisillä. Minulle tässä on monista syistä esillä inhimillisyys sekä järkiperäisyys.

Jokainen voi halutessaan silmäillä miten Putin ja Lukashenko ovat bestiksiä ja miten Lukashenko on pomppinut Venäjän puolesta Ukrainan sotaan ja sen hirveyksiin liittyen. Ja miten hän on vuosikausia toiminut omassa maassaan.

Tästä saan ainakin itse kolikon toisen puolen. Minä en saa perusteltua että miksi syntyperäinen yhdysvaltalainen hakee kyseisen maan kansalaisuutta. Hänellä on tiedossaan taatusti millainen maa on kyseessä ja hänen palkkatyönsä ei olisi uhattuna vaikkei olisi kyseistä kansallisuutta. Sen sijaan itsekkäästi voi hakea maksimaalista kykyä grindata kohelomarkkinoita sekä saada olympiaedustuksia-mm-edustuksia joita ei muutoin niin varmasti tulisi.

Nick Bailenilla on kuitenkin ollut täysi oikeus toimia noin. Hänen motiivit ovat hänen motiivit. Case Bailenin ja JYPin kohdalla näkisin kyllä orastavia ongelmia juuri tältä pohjalta. Eli tässä myös tylysti mietin JYPin arvoja(case Kärkkäinen) ja imagoa sekä julkisuutta.

Shostakin kohdalla en sulattaisi esimerkiksi hallilla olevia kannanottoja joissa miehen kimppuun käytäisiin. Tämä on no-brainer.

Nick Bailenin kohdalla en välttämättä pystyisi puolustamaan miestä kuin käytöstapojen pohjalta. Hän on aikuisena ihmisenä tehnyt valintansa saada toisenkin kansalaisuuden ja juuri Valko-Venäjältä. Hänen ammattinsa sekä taloutensa ei ole uhattuna ollut. Moni rapakon takaa tullut grindaa koheloa ihan jenkkinä tai kanukkina.

Poikkeuksia tähän yhtälöön löytyy. Jos on pelaaja joka on syntyperäinen venäläinen tai valkovenäläinen ja hän äänekkäästi tukee Venäjää tai omaa hallintoaan, ollaan kyseenalaisilla vesillä.

Jos kansalaisuuden hankkinut tapaus omaa selvän syyn toiseen kansalaisuuteen, perustelee se valinta varmasti itsensä. Selvä syy ei ole kuitenkaan se että on törkeistä ihmisoikeusrikkomuksista huolimatta halunnut "just hockey" -hengessä hakea kansalaisuutta.

Tämä on kolmas viestini asiasta ja en aio kirjoittaa lisää. No fear. Koen että oma kantani on nyt perusteltu puolesta sekä vastaan. Ja lopulta minulla ei ole paskankaan väliä kun Bailen olisi useimpien mielestä tervetullut JYPiin.

Itse ihmettelisin päässäni toki JYPin näkökulmasta sitä että Bailenin hinnalla olisi saanut Vatasen tai Nikun. Nick Bailenin jääkiekollisen tason voi silmäillä jo tilastoista. Tuo on vielä eri tasoa kuin Nikun hurjastelu bussiliigassa tai Vatasen tuoreet tehot Sveitsin sarjasta.

Mutta homma menee kuten menee.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse ihmettelisin päässäni toki JYPin näkökulmasta sitä että Bailenin hinnalla olisi saanut Vatasen tai Nikun. Nick Bailenin jääkiekollisen tason voi silmäillä jo tilastoista. Tuo on vielä eri tasoa kun kuin Nikun hurjastelu bussiliigassa tai Vatasen tuoreet tehot Sveitsin sarjasta.
Ymmärrän mielipiteesi, vaikka en ajattelekaan yhtä jyrkäsi Bailenin kohdalla, mutta tähän lainaamaani osuuteen on pakko sen verran kommentoida, että en usko sekuntiakaan JYPin hankkivan Bailenia Vatasen tai Nikun sijaan, jos Vatanen tai Niku on samalla hinta (tai kalliimmalla) mahdollista joukkueeseen hankkia. Pidän täysin selvänä asiana sitä, että Bailen olisi ns. varavaihtoehto, jos niitä kiinnostavimpia nimiä ei syystä tai toisesta ole mahdollista saada.

Itseasiassa rupesin pohtimaan, että ymmärsinkö jotain väärin, koska on vaikea kuvitella, että sinäkään tätä asiaa näkisit eri tavalla kuin minä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ymmärrän mielipiteesi, vaikka en ajattelekaan yhtä jyrkäsi Bailenin kohdalla, mutta tähän lainaamaani osuuteen on pakko sen verran kommentoida, että en usko sekuntiakaan JYPin hankkivan Bailenia Vatasen tai Nikun sijaan, jos Vatanen tai Niku on samalla hinta (tai kalliimmalla) mahdollista joukkueeseen hankkia. Pidän täysin selvänä asiana sitä, että Bailen olisi ns. varavaihtoehto, jos niitä kiinnostavimpia nimiä ei syystä tai toisesta ole mahdollista saada.

Itseasiassa rupesin pohtimaan, että ymmärsinkö jotain väärin, koska on vaikea kuvitella, että sinäkään tätä asiaa näkisit eri tavalla kuin minä.

Siis jääkiekollisesti(ei poliittisesti) voi nyt lisätä että Bailenilla on pitkä siivu takana koheloa jäätävillä tehoilla ja tuoreeltaankin. Sarjaa pidettiin maailman toisiksi kovimpana.

Markkinat ovat nykymaailmassa muuttuneet, mutta Bailenin pelillinen taso korreloi taatusti yhä palkkaan. Hän on Euroopan mittarilla varmasti ison hintalapun kaveri.

Vatasen ja Nikun kohdalla näen että heidän hintalappu tuohon verrattuna on vähän vähemmän tai sitten vähän enemmän.

Pointtina siis tuossa että Bailen, Vatanen sekä Niku ovat varmasti hintalapultaan juurikin samoilla luvuilla.

Jätin tästä nyt tarkoituksella pois myös käsitykseni Vatasen palkkahaluista. Eli puhtaasti markkinoita perusteineen mietin.
 

Baldrick

Jäsen
Täytyy myöntää, että taisin hypätä keskusteluun perehtymättä tarkemmin kaikkiin yksityiskohtiin - missasin Bailenin tässä asiassa.

Bailen tapauksena on kyllä vähintään mielenkiintoinen ja kaikkea muuta kuin yksiselitteinen.

Kirjoitin aluksi tähän pitkän ja sekavan, tajunnanvirtaisen puntaroinnin, jossa kävin läpi asiaa useilta eri kantilta aina työlainsäädännöstä diktatuurin välilliseen tukemiseen ja yksilönvapaudesta työnantajan mainetekijöihin. Pyyhin kaiken pois ja en osaa tyhjentävästi sanoa, että mitä Bailenin kohdalla tulisi tapahtua, jos tulee tai ei tule tänne, mutta tässä pari peruslinjausta:

- Lähtökohtaisesti jättäisin vain ottamatta johtuen kuitenkin siitä, että on kuplan ulkopuolella kasvanut ja edustanut Likasankoa vielä tänäkin vuonna kaiken "mellakantyngän" jälkeen. Helpoimmalla pääsee ja ei synny riskejä, kun antaa vain riskaabelien päätösten jäädä muille.
- Jos tulee, niin HALUAISIN kuulla selkeän tuomitsemisen Venäjän ja Valko-Venäjän johtoa kohtaan. En osaa päättää, tulisiko tätä edes vaatia, mutta nimenomaan toivoisin sen Bailenilta oma-aloitteisesti kuulevani.
- Mikäli Bailen tulee, mutta ei tuo julki mielipidettään, en osaa vielä sanoa mihin johtopäätökseen tulisin.
- Jos Bailen tulee JYPiin ja ilmaisee edes jossain määrin tukevansa Valko-Venäjää tai Venäjää, menee JYP boikottiin siksi aikaa, kun mies on seurassa. Tällöin kyseessä on oma kannanottoni kuluttajana, johon ei tarvita laajempaa eettistä puntarointia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis jääkiekollisesti(ei poliittisesti) voi nyt lisätä että Bailenilla on pitkä siivu takana koheloa jäätävillä tehoilla ja tuoreeltaankin. Sarjaa pidettiin maailman toisiksi kovimpana.

Markkinat ovat nykymaailmassa muuttuneet, mutta Bailenin pelillinen taso korreloi taatusti yhä palkkaan. Hän on Euroopan mittarilla varmasti ison hintalapun kaveri.

Vatasen ja Nikun kohdalla näen että heidän hintalappu tuohon verrattuna on vähän vähemmän tai sitten vähän enemmän.

Pointtina siis tuossa että Bailen, Vatanen sekä Niku ovat varmasti hintalapultaan juurikin samoilla luvuilla.

Jätin tästä nyt tarkoituksella pois myös käsitykseni Vatasen palkkahaluista. Eli puhtaasti markkinoita perusteineen mietin.
Minuahan ei tässä nyt suoranaisesti kiinnosta, että minkä verran ko. pelaajat haluavat palkkaa tai minkä hintaisina heidät markkinoilla nähdään. Halusin vain tietää, että uskotko JYPin johdon päätyvän Baileniin, jos samalla hintaa on saatavilla Vatanen tai Niku? Itse en todellakaan usko.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Minuahan ei tässä nyt suoranaisesti kiinnosta, että minkä verran ko. pelaajat haluavat palkkaa tai minkä hintaisina heidät markkinoilla nähdään. Halusin vain tietää, että uskotko JYPin johdon päätyvän Baileniin, jos samalla hintaa on saatavilla Vatanen tai Niku? Itse en todellakaan usko.

Pahoittelut. Missasin mitä hait tarkalleen.

No, minusta näiden kolmen kohdalla valinta on 100/100 Vatanen tai Niku. Tuossa "tiekkarissa" näkyi moneen otteeseen JYP-taustan merkitys ja nojaan tässä tuohon faktaan. Mielipiteeni on myös linjassa tuohon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Jos Bailen tulee JYPiin ja ilmaisee edes jossain määrin tukevansa Valko-Venäjää tai Venäjää, menee JYP boikottiin siksi aikaa, kun mies on seurassa. Tällöin kyseessä on oma kannanottoni kuluttajana, johon ei tarvita laajempaa eettistä puntarointia.
Sama täällä, mutta en kyllä usko, että JYP tekisi näin suurta virhettä. Toki Bailen voi teoriassa kertoa JYPille jotain ja sanoa sopimuksen jälkeen toista, mutta en usko siihen.

Mielestäni tässä tehdään Bailenin kohdalla nyt kärpäsestä härkästä. Niin kauan kuin miellä ei ole tarkkaa tietoa siitä, että minkä vuoksi hän on päätynyt kansalaisuutta hakemaan, niin en lähtisi tekemään mitään johtopäätöksiä tai tuomitsemaan häntä.

En usko, että kansalaisuutta hakiessa on ihan kauheasti mietitty poliittisia asioita. Kyse voi olla aika itsekkäästä, mahdollisesti uraa auttavasta päätöksestä, mutta aika turha siitä on tehdä poliittista asiaa, kun sitä se tuskin on. Onko tuo tällä hetkellä katsottuna virhe? Kyllä. Olisiko sitä nähty suurena virheenä muutama kuukausi sitten? Tuskin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pahoittelut. Missasin mitä hait tarkalleen.

No, minusta näiden kolmen kohdalla valinta on 100/100 Vatanen tai Niku. Tuossa "tiekkarissa" näkyi moneen otteeseen JYP-taustan merkitys ja nojaan tässä tuohon faktaan. Mielipiteeni on myös linjassa tuohon.
Näin ajattelinkin sinun ajattelevan, mutta tähän peilaten tuo aiemmassa viestissä lainaamani kohta ei minulle aukea. Jos et usko, että JYP valitsee Bailenia Vatasen tai Nikun sijaan, niin mihin tuo kommentti "Bailenin hinnalla olisi saanut Vatasen tai Nikun" viittaa? Vai viittaatko tällä vain siihen skenaarioon, mihin et itsekään usko?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Näin ajattelinkin sinun ajattelevan, mutta tähän peilaten tuo aiemmassa viestissä lainaamani kohta ei minulle aukea. Jos et usko, että JYP valitsee Bailenia Vatasen tai Nikun sijaan, niin mihin tuo kommentti "Bailenin hinnalla olisi saanut Vatasen tai Nikun" viittaa? Vai viittaatko tällä vain siihen skenaarioon, mihin et itsekään usko?

Niin siis viittaan siihen että Bailenin hintahaarukalla saa jo Vatasen tai Nikun. Ja JYPin intressit ovat sen 100/100 kahdessa omassa kasvatissa.
 

Baldrick

Jäsen
En usko, että kansalaisuutta hakiessa on ihan kauheasti mietitty poliittisia asioita. Kyse voi olla aika itsekkäästä, mahdollisesti uraa auttavasta päätöksestä, mutta aika turha siitä on tehdä poliittista asiaa, kun sitä se tuskin on. Onko tuo tällä hetkellä katsottuna virhe? Kyllä. Olisiko sitä nähty suurena virheenä muutama kuukausi sitten? Tuskin.

Bailen kuitenkin vapaaehtoisesti kaiketi olympialaisissa ns. vieraspelaajana edusti maata, jonka johto kuritti rankalla kädellä oppositiota osoitettuaan mieltään, kun hallinto ilmeisesti myös käpälöi vaalit. Samaisesta syystä mm. KHL-käsikassara Jokerit alunperin kieltäytyi pelaamasta ko. maassa.

Varsinkin, jos sopimus on tehty 24.2.2022 jälkeen, niin sitä on vaikea hyväksyä ilman selkeää irtiottoa Likasankon regiimistä, kun edesauttavat oman veljeskansansa kurmuuttamista oman oppositionsa lisäksi.

Kansalaisuus on 2014 peruja ja sitä sinänsä turha pohtia, kun suhtautuminen yleensäkin oli erilainen ja väkivaltakoneistokaan ei käynyt samanlaisilla kierroksilla. Sen sijaan 2022 olympiaedustusta pidän itse isoimpana kantona kaskessa. Ei myöskään sodan alettua lähtenyt KHL:stä.

Nykyisellään jos pysyy asiasta hiljaa ilman, että perhettä on Valko-Venäjällä, on tuota aika vaikea sulattaa. Vaimo taitaa myös olla jenkki, ainakin nimi on Shelby (Twitterissä tieto).
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Milwaukee Admirals
Hienoja kannanottoja suomalaisessa lehdistössä venäläisurheiljoden osallistumisessa mm. Suomen Liigassa/Suomen lätkämaajoukkuueessa jne. mutta paljon muissakin sarjoissa myös kansainvälisissä sarjoissa.
Героям слава!, Herojam slava!
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Tyhmät jäähyt ja paska AV…
 

Bawdy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Dallas Stars, JJK, Happee ja Vimpelin Veto.
Vuodet vaihtuu, tulokset ei. Liigan paskimmalle joukkuelle ansaittu tappio. Vai onkohan se sittenkään huonoin?
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Vuodet vaihtuu, tulokset ei. Liigan paskimmalle joukkuelle ansaittu tappio. Vai onkohan se sittenkään huonoin?

Kyl tää on taputeltu tää kausi. Ihan kiva että jo syyskuun puolivälissä voi heittää pyyhkeen nurkkaan ja unohtaa pudotuspelihaaveet. Joko aloitetaan tyhjennysmyynnit?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vuodet vaihtuu, tulokset ei. Liigan paskimmalle joukkuelle ansaittu tappio. Vai onkohan se sittenkään huonoin?

Sanoisin että itse joukkuetta merkittävästi huonompi on tällainen viesti runkosarjan avausottelun jälkeen.

"Liigan paskimmalle joukkueelle ansaittu tappio".

Öö, mkay.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Kylläpä oli paska peli kaikilla alueilla. En muista milloin oisin nähnyt näin paskan pelin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös