Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Vitutusketju

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana MaZa, 08.12.2009 klo 21.00.

 1. MaZa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viipurin Reipas
  Kompataan Kalpan kannattajia ja tehdään kulttuuriteko. Eli avataan Ilveksen osioon ihan ikioma (Jo pitkään kaivattu?) vitutusketju!

  Kertokaapa siis arvon palstalaiset, että mikä Ilveksessä vituttaa eniten? Onko se johdon hienoiset heikkoudet, valmennus, puolustuksen ongelmattomuus vuoto-osastolla vai mikä? Vai mahdollisesti ihan koko organisaatio?

  Sana ja vitutus ovat vapaita!

  Itse voin todeta että aivan koko organisaatio ja lajikin ottaa nyt pannuun aivan todella rankasti.
   
 2. Streider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
  Lainaus:
  Samoilla fiiliksillä liikenteessä. Koko homma lähtee kuitenkin ylhäältä käsin, ja sieltä se paska valuu alaspäin. Jos välillä tehdään jotakin oikein, tuntuu että trendinä on perseillä vastapainoksi muutama asia. Ei helvetti, omat junnut ja heidän peluuttamattomuus muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vitutti männäkausilla, ja nyt kun siihen saadaan parannusta tuntuu muuten menevän penkin alle. Pitkäjänteisyys puuttuu myös suurelta osin, tuntuu että koko organisaatio tulee muihin verrattuna jälkijunassa. Jotenkin on vaikea pukea tuntemuksiaan sanoiksi, vähän kuin olisi syönyt paskaa kun luuli saavansa suklaata. Sylettää koko touhu, eikä tämä varmaan jokavuotisella odottamisella ja parempaa toivomalla muutu. Tuuletin kovalle ja uusia naamoja sisään, perustukset kun on huonot niin ei talostakaan saa hyvää. Vituttaa koko homma, tää on taas näitä kausia. Jos organisaatiolle kelpaa nykyinen Ilves ja sen taso, ei muutosta tule tapahtumaan.

  Perinteinen Tampereen Ilves, vieläkö nähdään kultaa ja kunniaa? Taitaa johtoportaassa kelvata nykyään se perinteinen huippusuoritus - keskikasti ja säälipleijarit. Ei kelpaa faneille, perinteet velvoittavat ja antavat odottaa parempaa. Onko siellä kukaan valmis tekemään mitään radikaalia asian eteen?
   
 3. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vitutus ei kuvaa parhaiten omia tuntojani tätä yli 20-vuotta kannattamaani kotimaista joukkuetta kohtaan. Itse asiassa Ilveksen otteet kentällä tai sen ulkopuolella eivät ole aiheuttaneet suuria intohimoja enää pitkään aikaan. Ja tässä on se ongelman ydin - minulle.

  Ilves sellaisena kuin minä sen muistan ja koen ei enää ole olemassa. En ole oikea henkilö antamaan syvää analyysiä organisaation tilasta jäällä tai sikariportaassa, sillä kuten mainitsin, lopetin aktiivisen seuraamisen aikoja sitten. Silti MINUSTA näyttää ja vaikuttaa siltä, että organisaatiossa yritetään ratsastaa vanhoilla meriiteillä ja muistoilla, mutta tulevaisuuden suunta on täysin kadoksissa. Otetaan askel eteen ja sitten kaksi taakse.

  Yksi syy omaan apatiaan on myös siinä, että joukkueessa ei ole Helmisen jälkeen ollut sellaista pelaajaa johon joukkue olisi profiloitunut. Ja mikäli orastavaa hahmoa tähän kategoriaan olisi ollut tarjolla, niin hänestä on saatu nauttia kausi tai ehkä korkeintaan kaksi. Tämän ongelman taustalla lienee myös se seikka, että vaihtuvuus yleisesti sm-liigassa on vilkkaampaa kuin esim. 80-90-luvuilla. Parhaiten pelaajiin ja sitä kautta joukkueeseen side luodaan, kun omista lupauksista kasvaa joukkueelle vastuunkantajia. Mutta koska en ole riittävästi seurannut viime vuosien tapahtumia, en tiedä olisiko Ilveksellä ollut mahdollisuuksia ratsastaa rohkeammin omilla kasvateilla? Sen verran luulen tietäväni, että tuskin kovin paljon huonommin näihin lukuisiin ns. ulkomaalaisvahvistuksiin verrattuna olisi mennyt.

  Toisaalta, Ilves on toiminut juuri niin kuin äskeisessä kappaleessa kirjoitin. Kerran Ilves aina Ilves tuntuu olevan motto. On kyseessä sitten valmentaja tai pelaaja. Välillä motto on toiminut ja useimmiten ei. Voisiko toisenlainen lähestymistapa toimia? Vai olenko mutujeni kanssa täysin hukassa?

  On silti häpeä, että yksi liigan legendaarisimmista (ellei legendaarisin) joukkueista on jumittunut menneisyyteen. Organisaatio ja sen uskolliset kannattajat ansaitsevat parempaa. Olisi uskallettava ottaa rohkea pitkäjänteisen tien suunta, jota rohkeana ja johdonmukaisena kuljettaisiin, vaikka matka aluksi olisikin synkkä ja pelottava. Tällöin tälläiset "vanhatkin" pierut voisivat kiinnostua joukkueesta uudelleen ja löytää itsensä Hakametsän lehtereiltä omiaan kannustamasta.
   
 4. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Tuossa ensimmäisessä lauseessa on kiteytettynä melko mukavasti omat tuntoni. Nykyiset joukkueet ovat todella harmaata massaa, jossa ei ole enää mukana uusia Servejä, Jaloja, Siltasia, Tinkejä, Measureseita jne jne. Toki aina välillä tulee ilahduttavia poikkeuksia, kuten Genoway, mutta nyt kun tällainen kaveri on joukkueessa niin en ole pelejä päässyt näkemään. Mutta eipä nämä genowaytkaan täällä pysy kun sen kauden tai kaksi ennen kun matkaansa jatkavat.

  Mutta silti jostain kumman syystä tämän joukkueen menestyksellä on karmean suuri vaikutus omaan mielentilaan. Viime kaudet tuo mielentila on ollut lähinnä vitutus ja masennus. Onneksi tuo jääkiekon seuraaminen ei ole ainoa asia elämässä, koska viime vuodet Ilveksen parissa oli olleet vähintään masentavat. Sitä vaan tuppaa vähän väliä miettimään, että mitä ihmettä pitäisi tapahtua, että Ilves lähtisi ihan oikeasti kauteen potentiaalisena mitalijoukkueena. Nyt ollaan päästy korkeimmillaankin mahdolliseksi mustaksi hevoseksi ja sen hepan näytöt ovat olleet heikkoja.

  Tässä nyt alkaa itsekin kohtaa olemaan kolmenkympin kriisit lähellä, mutta ensimmäistäkään Ilveksen mestaruutta en ole ollut todistamassa. Onhan se nyt prkl surullista. Mielestäni Ilveksestä kertoo hyvin paljon se, että monet muiden joukkueiden kannattajat näkevät sen liigan harmaimpana ja mitään sanomattomimpana joukkueena. Tähän on tultu.

  Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: Ei enää ees vituta..
   
 5. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  SM-liigan tilastot eivät tue tätä väitettä. Ilves oli alkukauden voittoputkessaan yksi parhaiten vierasotteluihin väkeä keränneistä joukkueista ja vasta tappioputken alettua on kiinnostus laantunut.

  Ilveksessä on samanlaisia persoonia kuin wanhaankin aikaan. Anttila, Seikola, Genoway ja Pesonen sekä ärsyttäjänä mainetta kerännyt Marjamäki ovat kaikki kiinnostavia pelaajia vierasjoukkueen kannattajille ihan siinä missä aikanaan esim. Peltomaa tai Measures. Servehän oli varsin tuntematon suuruus muille ja enemmänkin Ilves-fanien kulttipelaaja ainaisen nuhakuumeensa ansiosta.

  Jalo sen sijaan oli elävä legenda ja tuolloin Ilveksen ilmentymä. Siltanen NHL-statuksellaan ja liigan parhaalla kudillaan oli toki omaa luokkaansa, mutta ei suhteellisesti verraten tuon tason kavereita SM-liigassa ole ainoallakaan joukkueella. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Sm-liiga ole enää sarja, johon suomalaiset NHL-pelaajat palaavat tai johon pystytään ostamaan itäblokin maajoukkueiden ykkösketjut.

  Joukkue, joka pelaa voittavaa jääkiekkoa, kiinnostaa ja siinä ohessa nousee esiin persoonia - voittajia. Bonuskatsojia saa taitavilla (mielellään nuorilla) yksilöillä ja fyysisillä otteilla. Satunnaiskatsojat eivät halua nähdä rämpimistä tai flegmaattista jäällä pyörimistä ilman ideaa (kuten mm. Tapparan parin viime kauden esimerkki osoittaa).

  Ilves-johdon (Vinnien) olisikin hyvä ymmärtää, että hyvän kauden alun tuomaa "flowta" ei saisi menettää, sillä väkeä on riittänyt lehtereille melko mukavasti. Tappioputki on tiputtanut Ilveksen jo lähes Tapparan yleisömäärien tasolle. Pariin täsmävahvistukseen satsaaminen voisi palauttaa keskiarvon takaisin n. 6000:een, jolloin lipputuloilla pystyisi kattamaan vahvistuksiin menevät kulut. Olettamuksena on toki, että toiseenkin suuntaan saadaan laitettua muutamia alisuorittajia.
   
 6. Fordél Jäsen

  Itse kannatan kahta seuraa elämäni tappiin asti: Ilves ja KooKoo. Täytyy sanoa, että molemmat seurat ovat tarjonneet minulle viime vuosina lähinnä vain vitutusta ja pettymystä. Molemmat välyttelevät ja herättävät toivoa, mutta kausi päättyy aina tappioon, yleensä vielä ilman minkäänlaista jalometallia kaulassa.

  Mikä sitten Ilveksessä vituttaa tällä hetkellä? Moni on täällä vittuuntunut Ilveksen johtoon, mutta en ole täysin vakuuttunut, että se on kaiken tämän paskan takana. Tottakai virheitä on tehty, mutta jos katsotaan tämänkin kauden joukkuetta, onhan siinä kaikki edellytyksen menestykseen. On paljon omia poikia, nuoret ovat saaneet kivasti vastuuta, valmentajakaan ei ole täysi pelle jne. Joukkue on mielestäni mielenkiintoinen ja pelaa parhaimmillaan hyvää kiekkoa, mutta joku tässä kusee. En tiedä mikä, joten en oikein voi kohdentaa vitutustani mihinkään yksittäiseen asiaan. Silti vituttaa.
   
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tämä. Tai ainakin osittain näin. Kyllähän näitä paluumuuttajiakin on liigassa nähty, mutta ei ehkä niinkään Ilveksessä.

  Lainaus:
  Voi olla, että vika onkin minussa, mutta vaikka Ilves tällä kaudella pari täsmähankintaa tekisikin ja voittoputkeen yltäisi, niin se ei riittäisi houkuttelemaan minua hallille. Tämä ei vielä riittäisi vakuuttamaan minua. Jotenkin tuntuu, että tuotakin lähestymistapaa on jo yritetty. Joukkuetta kootaan tilkkutäkki -otteella ja lyhyen tähtäimen tavotteilla. Mutta jos tällä tavalla peleihin saadaan 6000 katsojan keskiarvoja, niin ongelmaa ei ehkä organisaation taholta nähdä. Riittää että väkeä käy ja porukalla on hauskaa, menestystä tulee jos on tullakseen. Parasta ennen tuppaa vaan umpeutumaan yleensä ennen maaliskuuta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2009 klo 13.08
 8. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Viimeisin liigaan palannut ilveslähtöinen paluumuuttaja NHL:stä palasi toki Ilvekseen (Lumme - Lindgrenhän sai vasta tällä kaudella ensimmäisen ottelunsa vyölleen), mutta eipä näitä parhaita pelivuosiaan tahkoavia huippuammattilaisia täällä nähdä. KHL on nykyään sellainen kakkosvaihtoehto NHL:lle, mitä SM-liiga oli ehkä reilut kymmenen vuotta sitten.
   
 9. Mad Dog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Vähän niinkuin vaihteen vuoksi päätin kirjoittaa tähän vitutusketjuun pari virkettä siitä, mikä minua ei vituta.

  Minua ei nimittäin vähimmässäkään määrin vituta se, että jätin kausikortit tälle kaudelle ostamatta. Olin pienen ikuisuuden katsonut Ilves-matseja samoilta paikoilta, eikä se viime vuosina ole kovin kivaa ollut.

  Tänä kautena luovutin.

  Pääsyy oli ilman muuta Heikki Mälkiä. Vinnien vankan ja hänen kaikille kertomansa käsityksen mukaan Mälkiä vie Ilveksen mitaleille, minun mielestäni karsintoihin.

  Nyt vituttaa, kun Ilves konttaa ja vetää kierroksesta toiseen täyttä takapakkia sarjataulukossa.

  Vituttaa kun katsoo Urhoa.

  Vituttaa kun lukee lehtiä.

  Vituttaa kun tsekkaa teksti-tv:stä, miten kävi, vaan eipä vituta yhtään, kun ei ole pakko suunnata tänäkään lauantaina hallille.
   
 10. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Minua vituttaa kaikkein eniten se ettei Ilveksen konttaaminen vituta eikä tunnu enää missään.
   
 11. MaZa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viipurin Reipas
  Minua taas vituttaa se, että Ilveksen kannattaminen jaksaa aina vaan vituttaa enemmän ja enemmän. Se taas ei vituta, että täältä itärajan takaa ei pääse katsomaan koko sm-liigaa vaan "ainoastaan" Pietarin Skan otteluita.
   
 12. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Perustin tuon kommentin oikeastaan vain siihen mielikuvaan, minkä olen saanut noista muita joukkueita koskevista ketjuista täällä. Olet varmasti oikeassa siinä, että hyvät pelaajat eivät enää liigassa pysy samalla tavalla kuin 15-20 vuotta sitten. Mutta monet muut joukkueet kuitenkin pystyvät pitämään oman linjansa ja omat rivipelaajansa pidempään, samalla pitämällä jonkinlaisen linjan omassa touhussaan. Ilveksessä näin ei valitettavasti tapahdu. Meillä sinkoillaan projektista ja taktiikasta toiseen ja samalla vaihtuu about koko joukkue.

  Toki nuorien saama vastuu tällä kaudella on ollut iloinen asia, ja toivottavasti nämä nuoret pystytään pitämään joukkueessa pidempään. Nämä kaverit saattavat muutaman vuoden päästä mahdollistaakin ne paremmat päivät. Toki sa vaatii jo että jotain muutakin tapahtuu organisaatiossa.

  Sen verran korjaan edelliseen viestiini, että kyllä se tuntuu edelleen vituttavan.
   
 13. Bone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bucs, Bolts, Wihnu Wings
  Me ollaan muuten häwitty tää kausi. Peli oli tänään välillä ihan hyvää, mutta se lopullinen puristus ottelussa ei riitä. Ei ainakaan tänään.
  Kyllähän tuo pelaaminen vituttaa. Se ei vituta että en hankkinut kausaria loppukaudeksi vaikka mietin jo mokomaa (ei sitä bändiä).
   
 14. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Minua vituttaa se, että kaikki on niin ennalta-arvattavaa. Ilves rämpii aina joulukuussa ja sitten seurajohto tekee pieniä korjausliikkeitä, jonka avulla selvitään lopulta sääleihin. Sieltä sitten joko ulos heti tai viimeistään seuraavalla kiekalla. Sitten johto kiittelee, että hyvä venyminen oli ja pienestä oli kiinni. Seuraavalla kaudella sama homma ja voi elämän kevät. Aina sama juttu ja ikinä ei kukaan opi. Kesä on Ilves-fanin parasta aikaa jee?
   
 15. Takkuturkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalervo Kummola
  Kuinka moni on jo miettinyt, että on ihan mahdollista, että LeKi voittaa Mestiksen ja Ilves jää liigan viimeiseksi? Varmaan aika moni. Mutta siitä ei vielä ole käyty ainakaan täällä spekulaatiota. No, Ilveksen onni on varmaan siinä, ettei LeKillä ole aikeita liigalisenssin ostamisesta.
   
 16. MaZa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viipurin Reipas
  Voihan taas... ILVES. Tänään taas 300km taivallettu ainoastaan tappion tähden. Miksi muuten tämä Hurme hankittiin? Ilmeisesti lähes jokainen fani osasi tämän loukkaantumisen ennustaa, mutta Ilveksen johto ei? Kyllä taas jaksaa tämä niin rakas seura vituttaa niin kovasti.
   
 17. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Mitenkä yhden ottelun pelanneen Hurmeen hankinta vaikuttaa joukkueen sarjasijoitukseen ?

  Ja millä ihmeellä olisi pitänyt osata haistaa tuleva polvivamma kun aiemmat ongelmat ovat olleet muualla ?

  Kyllä tässä vituttaa ja aihetta on kovaankin kritiikkiin, mutta kyllä se pitää osata kohdentaakin.
   
 18. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Mua vituttaa naapuriseurasta käsin se, että ollaan kauden keskinäisissä hukattu Ipalle 9 pistettä!!!
  Oltaisiin niillä jumalauta kolmantena sarjassa!
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Minkähän takia vitutus tapahtuu Ilveksen ketjussa? Vai onko kyseessä vain huono provo?

  Täällä vituttaa, että Ilves on hävinnyt joskus Tapparalle. Ei tosin nyt tuu mieleen, että koska.
   
 20. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Vituttaa, etten tiedä toivoako Ilveksen romahdusta karsintaan ja sitä kautta jopa Mestikseen vai sitten sitä räpiköintiä jälleen kuiville ja ens vuonna sama tahti jatkuu. Tosin luulen, ettei se Mestis-visiittikään lopulta mitään muuttaisi.
   
 21. kovalev Jäsen

  Lainaus:
  Karsinta voisi olla yksi hyvä piristysruiske edellyttäen, että joukkue säilyisi suurinpiirtein ennallaan myös ensi kaudeksi, mutta johtoporras aivan täyteen remonttiin.

  Viimeksi Ilves oli vuodesta toiseen näin paska 90-luvun alkupuoliskolla ja silloin haettiin lopulta karsinnoista vauhtia. Kolmisen vuotta myöhemmin pelattiin finaaleissa. Tosin siinä välissä joukkueeseen tulivat jotkut Helminen ja Larsson ja joku Toskalakin taisi tulla junnuista.
   
 22. arska89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, Tappara, Koovee, TamU
  Musta tuntuu, että Ilveksellä on se ongelma, että se lähinnä ihastelee historiaansa. Ikäänkuin se olisi auranut lumista tietä katsellen taakseen, että kuinka hienoa jälkeä on tullut (mestaruudet ja Raipe), katsomatta eteen, mikä on tietenkin virhe. Nykyään mennään "toivotaan, toivotaan" meiningillä ja siksi Ipa on vuodesta toiseen keskinkertainen.

  HJK:lla on vaikka kuinka paljon mestaruuksia ja edelleenkin se porskuttaa: tuli taas mestaruus viime syksyllä. Siellä halutaan vain parasta. Sen sijaan Ilves ei ole enään porskuttanut: se on penseä. Olisipa se edes kylmä, että se lähes täydellisen romahtamisen jälkeen kokisi uuden nousun uudistumisen kautta, taikka kuuma, että se taistelisi menestyksenhimoisesti aina vain kynsin hampain menestyksestä, mutta ei: se on haalea. "Mukavasti" keskikastissa. Aina vain "toivotaan, toivotaan" -tyylillä. Mitään ei ole tapahtunut tämän takia.

  Voisin melkein toivoa Ilveksen putoavan Mestikseen, jotta sieltä saataisiin ne penseät tyypit potkittua pois ja tilalle tulisi kuumia, ahneita ja kunnianhimoisia tyyppejä, joilla olisi enemmän uskallusta tehdä radikaaleja päätöksiä, siis kipeitä, mutta lopulta palkitsevia ratkaisuja. Varmasti perinteiselle joukkueelle löytyy halukkaita ammattilaisia tilalle.

  Tällainen ei käy Suomen jääkiekkokulttuurin kehdossa laatuun. Muutoksia ja sassiin. Onko sitten niin, että Ipan johto jopa aliarvostaa tamperelaisia penseällä otteellaan? En tiedä.
   
 23. pöljä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tammela-01
  Lainaus:
  Ja Allan Measures oli koko liigan pistebörssin vitonen 44 pisteellä. Pasi Puistola, Robert Burakowsky, Raipe oli elämänsä kunnossa ja jopa Sami Ahlberg heitteli häkkejä tosta vaan. Olihan noita. Mutta se mitä siitä ja varsinkin seuraavasta kaudesta jäi lopulta käteen oli pahasti velkaantunut, konkurssikypsä seura. Nyttemmin riskejä ei enää uskalleta ottaa ja tavoitteena on vain nollatulos. Urheilullisesta menestyksestä viis veisataan. Nyky Ilves-johdolle pääsy runkosarjassa kuuden joukkoon on mestaruus. Vittu.
   
 24. arska89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, Tappara, Koovee, TamU
  Lainaus:
  Tuossa ilmenee se, mistä puhuin: Ilvestä todellakin vaivaa se, että se on penseä.
   
 25. MaZa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viipurin Reipas
  Vituttaa aika rankasti palata parin viikon reissusta netin ääreen ja huomata että tappiokierre vaan syvenee.