Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Viron pääsarja – Meistriliiga

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Elmo Rock&Sport, 06.12.2014 klo 11.46.

 1. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Moi Tallinnasta. Aloitan ketjun jossa kirjottelen Viron jääkiekon kuulumisista. Viikonloppunahan on Suomalaisia areenalla kun Sami Helenius ja Jari Korjus johdattaa Viron U20 maajoukkueen kehiin Etelä-Koreaa vastaan : )
  2 divarin B ryhmään kuuluu Englanti Hollanti Romania Liettua Etelä-Korea ja Viro. Mielenkiintoista vääntöä tulossa... Miestenmaajoukkettahan vetää Suomikiekon ammattikonsultti Sakari Pietilä joten kun tulee ajankohtaiseksi niin kommentoidaan kulisseja. Paljon on muutenkin Suomalaisilla näpit pelissä täälläkinpäin.
  Me tehdään radio-ohjelmaa Viron urheilusta Suomenkielellä täällä Tallinnassa joten lisää aiheista voi kuunnella

  http://radiotalsinki.ee/data/_uploaded/radio/2013/06_12_2014-Elmo.mp3

  ja jos jostainsyystä kiinnostaa aikaisemmat ohjelmat niin..
  .
  http://www.nommeraadio.ee/meediapank.php/Elmo

  Kommentoidaan muuten SM-liigaakin ) mistä me ei mitään tiedetä !
   
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Hei mitäs, mitäs? Otsikoit Viron meistriliiga ja sitten kuitenkin kerrot jostain junioreiden kisoista? Kerro meille nyt vähän paikallisesta liigastakin. Onko siellä useampi sarjataso vai pelataanko vain yhdellä tasolla. Kuinka monta joukkuetta liigasta löytyy ja mikä olisi liigan kiintotähti, Viron pääkaupunkiseudulla, jos sellaista on? Miten suosittu liiga on maassa ja onko se enemmän venäläisen vähemmistön laji, kuin koko kansan laji?
   
 3. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sorry tuli tossa kiireessä unohdettua koko mahtava Meistriliiga. Miestenosalta on harrasteliiga jossa ikäjakautuma on 18-65 vuotiaisiin ja sitten on just tää meistriliiga. Meistriliigassa on viis joukkuetta joista keväällä neljä pääsee puolfinaaleihin : ) Mitään kriteeriä ei ole päästä Meistriliigaan maksaa lisenssit ja osallistumismaksut ja menoks. Kiinnostaisko ?
  A-junnuilla on kaks joukkuetta B- junnuissa kokonaista 4. Mun pojat hakkaa -09 ja -06 syntyneissä ja niitä joukkueita onkin jo kokonaista 7 kpl. Meillahän on 5 jäähallia joista kaks tallinnassa sitten Narvassa Kohtla-järvellä ja Tartussa yhdet kussakin kaupungissa. Ulkojäitä ei ole.
  Nyt painellaan joulutauolle ja meistriliigaa johtaa HC Viking tallinnasta. Narvan PSK toisena kolmas HC Panter tallinnasta. Neljäs on Tartun Kalev Välk ja viimesenä Viru Sputnik Kohtla-järveltä.
  Ilmottelen myöhemmin 21 miljoonaa euroa maksaneessa tuliuudesta tondiraban jäähallissa olevista kiekkotapahtumista. Eli jos sattuu olemaan tallinnassa pääsee 10 euron taksimaksulla halliin viihtymään. Ravintolassa tuoppi maksaa 3 egee..jos siis haluaa tauolla virkistäytyä.
   
 4. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:


  Aikaisemminhan Tallinnassa olivat Premia-, Jeti- ja Linnahall Saku Suurhallin lisäksi jos oikein muistan? Näistä sitten joku on suljettu?

  Ihmettelen myös miksi Viron liigassa pelataan niin vähän otteluita? Ainakin nuorempien pelaajien kehittymiseksi pitäisi pelata enemmän kuin 16 ottelua, kun A-juniorisarjaakaan ei käytännössä ole.
   
 5. Jukka Ropponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rochester Diablos
  Lainaus:
  Linnahall on ollut kiinni jo vuosia ja Sakussa ei ole ollut jäätä kun taitoluisteluskaboissa. Jeti ja Skoda (entinen premia) on käytössä sekä todella hieno uusi 2-3 kaukalon Tondiraba jäähall. Linkit hallien sivuille.
   
 6. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu tällähetkellä nuorisokiekkoilu on kuin pyramidi. Lapsia tulee paljon mukaan mutta iän karttuessa katoo väki. Tondiraban jäähallia ( joka on Lasnamäellä, Viron-Venäläisten asuttamassa kaupunginosassa) odotetaan nyt pelastajaksi. Mitä se voi ollakkin. Tornadon joukkue otti ikäluokan 2010 luistelukouluun ja innostusta näyttää olevan. Ainakin 40, 4 vuotiasta poikaa harjottelee joka viikko 3 kertaa ohjatusti. Meilläkin HC Vipers issa on mukana -09 syntyneitä 30. Narva Tartu ja Kohtlajärvi tekee myös paljon töitä nuorisokiekon eteen.
   
 7. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hurja viikonloppu jälleen Viron kiekossa. Meistriliigassa yks otteli jossa
  Kohtla-Järven pojat Viru Sputnik vs HC Viking tallinnasta päättyi 2:5 (1:1,1:1,0:3)
  Vikinghän oli muuten viimevuoden mestari nimellä HC Viiking mutta tiettyjen sähläysten jälkeen jäi Eestin jääkiekkoliitolle velkaa rahaa jota ei löytynyt ne päätti vaihtaa nimeä ja otti yhden i n pois nimestä ja matka mestariksi jatkuu taas. Hyvä neuvo Suomeen jos velat alkaa painaa : )

  Heleniuksen johtama U20 maajoukkue otti lättyyn Etelä- korealta voittolaukauksella eli tasasta vääntöä joka piti ratkasta rankkakeilla. 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 0:0, 1:0).

  Tapasin yllättäen Rauman Lukon A-junnujen johtoryhmään kuuluvan kaverin (nimi paljastuu kun asia etenee) ja aletaan viritteleen Lukko A vastaan Viron U20 maajoukkueen ystävyys ottelua keväälle. Vaasan Sportin kaverithan kävi meitä moikkaamassa aikaisemmin ja kattomassa rakenteilla olevaa uutta jäähallia. Silloin puheltiin Vaasan Sport Vs HC VIking ottelusta keväälle mutta voi olla että HC Viking on liian kesy vastus ja Sakke saa tuoda maajoukkueensa kehiin. Ens vuoden alussa alotetaan valmistelut.
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tekojäällä varustettuja kaukaloita löytyy ainakin Viljandista ja Uudekülasta. Muilla ulkojääkentillä taitaa olla ihan luonnonjää. No Harju tänavalla Tallinnassa on myös tekojäärata, mutta se on vain luistelua varten.
   
 9. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jopas , jotakin, toi Viljandi oli ihan uus tuttavuus. Täytyykin lähteä tutustumaan. Kotisivuilla näytti vielä ihan hyvännäköseltäkin. Hintakaan ei i päätä huimannut tunti luistelua on pikkasen suurempi kuin keskiverto myyjän tuntipalkka ; )
  Uudekülä jää on näkõjään tehty Rakveren urheilutalon parkkikselle ja siellä on jopa alettu yhteissarja Kohtla-järven joukkueiden kanssa.
  Barsy
  Keemik
  Narva Bears
  Olivia Oilers
  Viru Sputnik Harrastajad
  Siinä joukkueet, jotka kisaavat kunniasta. Hienoa menoa täysin omatoimisesti.
   
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jep, toivottavasti saavat joskus vielä seinätkin tähän "jäähalliin".

  Lainaus:
  Rakveren urheilutalon pihalla on tietääkseni oma "luonnonjääkaukalo".

  Tässä on kuvia Uudekülan kaukalon kunnostustöistä ja kuvista näkyy, että kentän alla on myös jäähdytysjärjestelmä. Kesäisin näkyvät pelaavan myös rullakiekkoa:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.225017294185658.55277.198325323521522&type=3
   
 11. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Perskeles mitä meininkiä. Ihan vanhan silmät kostuu. Otan yhteyttä puuhamiehiin ja pyydän haastattelun meidän radio-ohjelmaan. Jääkiekkoliitolla ei todennäkösesti ole mitään tekemistä tän kanssa. "Kylähullut" asialla. Tästä pioneeritoiminnasta saa ottaa mallia. Varsinkin kun tietää poikien budjetit.
   
 12. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Hieno homma! Pitääpäs kuunnella teidän ohjelmia.
   
 13. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Moi taas vielä, ei saatu kundeja kiinni mut joulun jälkeen käydaään paikan päällä. Yrittelin tossa soitella Viron jääkiekkoliittoon ja kuullostella kiinnostusta muutamaan ystävyysotteluun. Kiireisiä poikia kahteenpäivään ei liitosta vastannut ketään. Tosin U 20 kisathan ne vaan on menossa mitäs se mediaa kiinnostais...
  Tossa liitteenä uusin Virossa Nõmme raadiossa ulos tuleva ohjelmamme missä selviää miksi U 20 kakksosen B-ryhmän viimeinen huipentuma Eesti- Englanti pelataan tyhjälle katsomolle. Ja tietysti meistriliigan vilkas viikonloppu on aiheena ; ) Muutakin Viron urheilumeininkiä mukana.
  Ja tietysti massiivista sekoilua amatööritoimittajilta....

  http://radiotalsinki.ee/data/_uploaded/radio/2014/13_12_2014-Elmo.mp3
   
 14. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Moi. Käväsimme Puolassa tutustumassa paikalliseen kiekkokulttuuriin , jota ei juurikaan ola, Pari kontaktian sain, niistä keväällä jos jutut pitäis paikkaansa mitä kerrtoivat. Valitettavasti Puolassa mennään vielä Neuvostotoajan meiningillä, ainakin jääkiekossa. Joten puheet jää siihen ennen kun faktaa on kädessä...
  Tässä kuitenkin mainos viimeisestä Viron urheilusta ( jääkiekko suurena osana) kertovasta radio-ohjeljelmastamme

  Vuoden viimeinen Elmo ohjelmamme, studiossa Rami Anttila, ja veini, Rami uhkaa kaataa koko Viron jääkiekkoliiton, ja
  kertoilee joulupukki tarinoita tältä joululta, lisäksi tietenkin rock musiikkia ja urheilua, ohjelman teeman mukaan, olkaa kanssamme.

  Kuunnelkaa jos aikaa tai kiinnostusta riittää. Pakolliset joulujauhatukset mukana ; )

  http://www.nommeraadio.ee/meediapank.php/Elmo

  Eli se uusin 27.12

  Hyvää uuttavuotta kaikille sinne Suomehe...
   
 15. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Käytiin keskusteluja Viron jääkiekkoliiton kansainvälisistä kontakteista päättävästä henkilön Jaan Mõlderin kanssa. Tutkiskeltiin mahdollisuutta jos Lukon A-junnut tulis keväällä kylään ja ottais yhteen HC Panttereiden kanssa. Kaikki näytti niin auvoiselta ja mukavalta. ( tosin hieman ihmettelin kun kaveri kertoi että kun hän tuli jääkiekkoliiton Presdentiksi 2010 ei ollut aikaisemmin kuullutkaan oikeastaan jääkiekosta. Eikä ole ikinä ollut luistimilla...)
  Nyt vetästiin heti jo osaltaan matto jalkojen alta, tosin ei voi vielä paljastaa kaikkea koska maanantaina on vielä yksi palaveri. Mutta ei hyvältä näytä...

  Tuolta voi kuunnella jos kiinnostaa...

  http://www.nommeraadio.ee/meediapank.php/Elmo

  Ps. se 10.01.2015 tehty ohjelma

  Tsau
   
 16. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tallinnassa käytiin lauantaina paikalliskmppailu HC Panter vs. HC Viking ja aika pehmeeltä pantteriden meno vaikutti. Tondiraban hienon jäähallin pääareena loisti tyhjyydellään ja peli oli viety harjoitushalliin johon mahtuu n. 300 ihmistä. Tunkua ei ollut ja istumapaikat löytyi helposti. Tosin etuosa kaukalosta jäi pimentoon ja olisi pitänyt seistä eturivissä jos olis halunnut nähdä koko kentä. Aika surkeeta meininkiä.... Onneks ravintolapalvelut toimi hyvin.

  Vikingit vei olttelun selvästi 6-2 (2-1, 3-0,1-1)

  PSK Narvasta leipoi Viru Sputnikin Kohtla-järveltä 8-4 (3-4,4-0,1-0) Narvassa oli hallilla ollut kuulemma väkeäkin ja hallissa hieman meininkiä.

  Tondirabassa oli aika vaisu meininki ja odotukset paikalliskamppailun kiinnostuksesta valui hiekkaan.

  Jos kiinnostaa tosta voi kuunnella Elmo radio-ohjelman jossa löpistään Viron urheiluasioista

  http://radiotalsinki.ee/data/uploaded/radio/2014/17 01 2015-Elmo,mp3


  Tehtiin ohjelma Von Glehnin ravintolassa Nõmmellä joten äänityksen laadussa on toivomisen varaa !
   
 17. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Viron itsenäistymisen aikoihin perustettiin Tallinn Hoki Klubi, josta odotettiin itsenäistä, eestiläisjohtoista jääkiekkoseuraa. Tuolloin THK kävi Suomessakin pelailemassa täkäläisiä junnuja vastaan ja päinvastoin. Mikä mahtaa olla seuran kohtalo ; onko vielä toimintaa ja jos, niin millä tasolla ?
   
 18. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  THK on valitettavasti haudattu. Ei löytynyt tarpeeksi Virolaisia hoitamaan hommaa ja kun valtataistelu jääkiekkoliiton johtotehtävistä alkoi, antoivat, ehkä liian helpolla periksi. Alkuun homma kuitenkin näytti toimivan ja liiga + harrasteliigat saatiin käyntiin. 2000 luvun alussa oli jopa harrasteliiga käynnissä muutamalla eri tasollakin. Mutta kun johto pikkuhiljaa vaihtui ja kehiin tuli ihmiset, jotka ei tienneet kiekosta mitään vaan talouden hoidosta tuli mukaan väärinkäytöksiä ja Viron jääkiekkoliitto jäi jopa ilman vuosittaista valtion tukea kun niillä oli tilinpäätös tekemättä ja rahaa oli kadonnut kassasta...

  Tossa muuten toimiva linkki ohjelmasta, jossa puhutaan Viron politiikasta urheilussa.
  http://radiotalsinki.ee/data/_uploaded/radio/2014/17_01_2015-Elmo.mp3
   
 19. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
 20. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tää oli hyvä uutinen, joka otettiin täällä innostuneesti vastaan. Piti vähän stadilaisena kertoilla paikallisille "nyt tulee noutaja Pesoselle" juttuja ; )
  Uskomme , että Lehkosella on auktoriteettia hoitaa asioita täälläkin puolella.
  Tossa linkki missä kertoillaan lätkästä ja muustakin sotkusta mikä Viron puolella on menossa uuden jäähallin jääaikojen saamisessa.

  http://radiotalsinki.ee/data/_uploaded/radio/2014/24_01_2015-Elmo.mp3

  Yritetään kovasti järjestää ystävyysottelua Rauman Lukko A-junnut vs HC Viking Tallinn (Viron hallitseva meistriliigan mestari), mutta tuntuu olevan pakka niin sekaisin, ettei tiedetä milloin saadaan halli käyttöön...
   
 21. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Virossa hakattiin taas kiekkoa ja nyt Tallinnan joukkueet sai pataan. HC Viking yllättäen 3-5 kotonaan Kohtla-järven Viru Sputnikille ja HC Pantterit (jossa pelaa myös Suomi-poikia) hävis Tartun Kalev Välkille 1-3.

  Radiossa otetaan taas kantaa politiikkaan jäähallin käytössä...

  http://radiotalsinki.ee/data/_uploaded/radio/2014/31_01_2015-Elmo.mp3

  Mielenkiintoista on, että 28 miljoonaa euroa maksavan jäähallinhallin johtajana (eli ylimpänä virkaa tekevänä henkilönä) on Elena Glebova (24 vuotias opiskelija) , joka, mitenkäs muuten, on taitoluistelu opettaja ja opiskelija. Jääkiekkopiirit on hieman suivaantuneita tytön otteisiin. Varsinkin kun junioriturnauksille (tulis paljon joukkueita myös Suomesta) ei saada viikonloppu jääaikoja. Nytkin on viikonlopuksi pääareena valjastettu pudolajeille eli jotain kickboxingia kumeilla peitetyn jään päällä ! Armoa !!!!!!!!! Tossa linkki, josta voitte kurkata miltä meidän hallin Johtajatar näyttää.

  http://www.tondirabaicehall.ee/kontakt

  HC Viking pelaa taas kotiottelunsa harjoitus jäällä ilman katsomoa !

  Terveisiä pers... Virosta
   
 22. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tere jälleen.
  Viimeviikonloppuna pelattiin taas hurja kierros Viron meistriliigassa. Eli kaksi ottelua. Tallinnassa kävi Tartu Välk ottamassa lättyyn HC VIkingiltä
  200 ihmisen ihmetellessä 4-2 ja Narvassa yllätti HC Panter Narva PSK myös 4-2

  Vikingin maalivahti Villem-Henrik Koitmaa teki matsiisa 52 torjuntaa ja vei kyllä uskon Tartun pojilta. Tosin vedot tuli kyllä suurimmalta osin suoraan syliin ja suht helpoista kohdista. No, kuitenkin seiso hyvin edessä.

  Narvassa oli tasasempaa ja Psk n veskari Aleksandr Šustov nappas 30 limppuu hanskaan ja Panttereiden Japanilais maalivahti 23

  Viikonlopun pelejä taas odotellessa valitettiin radiossa hallin tapahtumista. Jos kiinnostaa voi kuunnella

  http://radiotalsinki.ee/…/_u…/radio/2014/07_02_2015-Elmo.mp3
  Tsau !
   
 23. Elmo Rock&Sport Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Viikonloppuna selvis Viron meistriliigan finalistit.

  Lauantaina ystävänpäivän kunniaksi otti HC Pantterit varman puolifinaalipaikan voittessaan Kohtla-Järven Viru Sputnikit 4-3. Tosin ekan erän vei Sputnikit 3-0 Aleksandr Medvedevin, Aleksandr Petrovin ja Artur Ganzvindin osumilla. Sitten ilmeisesti heräs Tallinnalaisjoukkue ja tokan erän kahden viimeisen mituutin aikana taituroi Pantrid Alexander Töttermanni ja Mike Auksi häkit mieheen. 20 sekkaa ennen tokan erän loppua vei kuitenkin Artur Ganzvind Sputnikit taas johtoon. Kolmannen erän puolivälissä näytti Pantterit kyntensä ja Jan Lukatsi ja Jaanus Sorokini maaleilla oli Pantterit voittaja ja varma finalisti. Sputnikit jäi siis viidenneksi sarjataulukossa ja ulos finaaleista

  Tartun pojat eli Tartu Kalev Välk (välk on muuten salama) voitti pahimman kilpakummppaninsa sunnuntain matsissa. Eli Narvassa pelattu Narva PSK vs. Välk päättyi Tartulaisten voittoon 8-3 . Tartun ykkösnyrkki Anton Jastrebov – Roman Ramanenko – Vassili Titarenko leipoi viis maalia ja kun vielä Ilja Urušev, Sergei Novikov ja Igor Sljusar teki maalin mieheen oli PSK polvillaan. Lohtua antoi Aleksandr Saprõkinin kaks maalia ja Aleksandr Bogdanov maali. Nää joukkueet painii vielä kunniasta olla runkosarjan toinen. Katsojia Narvassa oli muuten Viron mittapuun mukaan hurjat 650...

  Eli sellasta Virosta. Liitteenä taas viikonlopun radio-ohjelma Viron urheilusta.

  http://radiotalsinki.ee/…/_u…/radio/2014/14_02_2015-Elmo.mp3
   
 24. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Elmo on palaamassa tauolta, ja jatkaa tuttuun tapaansa seuraamalla ensi kaudellakin tapahtumia Viron jääkiekon osalta. Viimekausi meni täysin piloille, hallitseva Viron mestari HC VIkingin teki konkurssin, ja lempattiin sarjasta ulos ennen loppu huipentumaa, niinpä sarjasta ei jäänyt paljon kerrotavaa. Toivotaan parempaa tälle kaudelle !

  veini
   
 25. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Tervetuloa veini näillekin taajuuksille taas. Lieneekö luvassa sisäpiirin näkökulmaa virokiekkoon? Minulle on näin puolivaloilla seuraajana muodostunut käsitys maan jääkiekkokuvioiden harrastelijamaisuudesta tai peräti sekavuudesta. Ehkä olen erheessä, jospa kuva tarkentuu.