Ville Leskinen, Oulun Kärpät

  • 127 317
  • 518

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Leskiselle ”C” rintaan välittömästi. Ensimmäinen kuka sanoi julkisesti että tällainen paska pelityyli ei maistu.
Oli pelityyli sitten mikä hyvänsä, niin tuollainen ylihintainen surffailija saisi vain ja ainoastaan tehdä pyyteettömästi töitä joukkueen eteen, kuten esimerkiksi Turunen tekee.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Jantse & @Rämemajava saaskos tierustella, missäs hän tämän sanoo?
On jo aiemmin tällä kaudella kaivannut pelitavan nopeuttamista ihan Kalevan haastattelussa. Eilen on sitten vaihtanut muutaman sanan Janne Onnelan kanssa ja näin hän kertoo tämän aamun Kalevassa:

Kärpät aktivoitti jo syksyllä pelitapaansa, mutta edelleen vaihdelaatikosta löytyy sekä hidas passiivinen että nopea aktiivinen pykälä. Leskinen myöntää auliisti, että nopeampi vaihde sopii hänelle paremmin.

– Usein, kun vastustaja johtaa 2–3 maalilla, niin unohdetaan vähän juttuja ja annetaan mennä vaan. Meillä pitäisi olla enemmän tuota. Kaikki alkaa näyttämään hitaalta, jos tuolla kentällä joutuu miettimään liikaa asioita, Leskinen muistuttaa.

edit. typoja siellä, typoja täällä
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Laittakaapa joku se eilinen video tähän Leskisen omaankin ketjuun. (en löytänyt enää itse sitä viestiä tästä vitutus- ja potkuviestien tulvasta).
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmaan kummassakin on perää. Leskinen on historiallisesti ollut muutoinkin hyvin ailahteleva pelaaja eli hän on varmasti pelaaja, jolla korostuu valmentajan osaaminen. Karkeasti Mamba sai aika paljon irti Leskisestä, mutta Ruotsissa ei kyllä saanut kukaan eikä IFK:ssakaan sen kummempaa saatu ulosmitattua Leskisestä. Pelaajat on yksilöitä ja toiset pelaajat tarvitsevat juuri tietynlaiset tavat, jotta pääsevät itse aivan parhaimpaansa.

Mitä tulee sitten Marjamäen pelitapaan niin Marjamäen peluuttamasta lätkästä ei varmasti kärsi ainoastaan joukkue vaan enemmänkin kaikki yleisöön asti. Marjamäen voimakkaasti puolustuksen päälle rakennetulla liikkuvalla talolla on ollut kulta-aikansa ja voi olla, että tämäkin kulta-aika tulee vielä uudestaan, mutta juuri nyt jääkiekon evoluutio ei ole tässä pisteessä. Tappara hinkkasi tätä samaa tapaa varmaan nyt semmosen 7 vuotta ja viimeistään kun Mamban Kärppä teki hakkelusta Tapparasta 2018, oli selvää, ettei tuolla enää mestaruuksia tulla voittamaan.

Marjamäki oli hyvin vaihteleva valmentaja jo Jokereissa, mutta Jokereiden seuraaminen on niin kovin vaikeaa, koska se pelaa käytännössä aivan eri tason materiaalilla ja tuohon maailman aikaan myös aivan erilaisen pelin päälle rakennetussa liigaympäristössä. Marjamäki pärjäsi sen leijonakatastrofin jälkeen Jokereissa ihan ok, mutta vaihteluväli oli hirmuinen: välillä peli oli aivan roskaa ja välillä se oli melkein Jokerien parasta KHL:n aikana (2020, keskeytetty kausi).

Viime kaudella Marjamäki tuli aivan erilaisiin tilanteeseen Kärppiin. Joukkue oli kipuillut kovasti ja Marjamäen toimintatavat varmasti siinä hetkessä toivat joukkueelle lisää, koska kukaan ei kyseenalaistanut yhtään mitään siinä hetkessä. Ja jälleen kerran tämä Marjamäen pelitavan kova ydin pääsi arvoonsa: Ilvestä vastaan saatiin tila ja aika pelattua niin vähäiseksi ja peliä niin hitaaksi, että siinä aukesi Kärpillekin paikat. Kesällä vaikutti ainakin minulle siltä, että Marjamäki oli täysin sitoutunut Kärppiin ja hän ulkoisesti vaikutti siltä, että tiesi, ettei tuolla pelitavalla ainakaan voittoja enää tule saati mestaruuksia. Saa sillä toki tiukkoja sarjoja, mutta viime kausi saatiin kuitenkin sinne toisen Laurin piikkiin.

Nyt tällä kaudella organisaatio laittoi paljon rahaa kiinni hommaan. Syksyllä yllätys oli suuri, kun Marjamäen joukot tulivat kentälle täysin samalla suunnitelmalla kuin viime kauden lopulla ja Kärppien vuoden 2015 pelitavan kanssa. Pelaajat olivat nätisti trapissa, ei yhtään alivoimaista hyökkäystä vaan aina nätisti ryhmänä. Marjamäki ei ole uskaltanut venyttää viisikkoaan koko tänä aikana. Marjamäen joukkueet hakevat kiekot syvältä oman maalin takaa ja lyövät rytmikkäitä päätykiekkoja vastustajan trapin ohitse, mutta ne eivät vieläkään saa peliä kiihtymään. Marjamäen pelitapa näyttää pelaajille raskaalta, jonka vuoksi joukkueen on varmasti myös vaikeaa käsitellä väistämättömiä peliin kuuluvia tilanteita kuten kahden maalin tappioasemaa.

Oikea lääke ei varmasti ole se, että Leskiselle annetaan täysin vapaat kädet. Sen sijaan joukkueen liikkumatilan on kasvettava kolektiivisesti ensi kautta silmällä pitäen. Marjamäen on kehitettävä peliinsä huomattavasti enemmän variaatiota avauksiin, jotta pelinopeutta voi oikeasti kasvattaa. Ennakoitava ja hidas viisikko on äärimmäisen helppoa tämän päivän pelillisillä trendeillä venyttää hengiltä. Marjamäen tämän kauden päänahkat Liigan muilta huippuvalmentajilta ovat oikeasti vähäiset - käytännössä Kärpät on voittanut päävastuksiaan ainoastaan silloin, jos se on saanut jotakin merkittävää etua peliin sairastumisista tai poissaoloista johtuen. Jos joukkueet ovat pelanneet edes lähellä parhailla kokoonpanoillaan, Marjamäen Kärpät on ollut keskikastin joukkueiden kanssa aivan mielettömissä ongelmissa.
 
Liekkö Laten kans kovin lämpimät välit ja näkyy sitte asenteessakin.

Loppuvuoden ifk pelissä kävi vanhojen joukkue kavereiden kans alkulämmöllä ja palkinnoksi sai itkuraivarit Marjamäeltä.

Nojoo, tarina on luokkaa kaverin kaverilta kuultua joten en tiiä paikkaansa pitävyyttä. En kyllä ihmettele vaikka ois tottakin
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liekkö Laten kans kovin lämpimät välit ja näkyy sitte asenteessakin.
Eipä taida häävit välit olla. Se on kuitenkin väärin, että Leskinen antaa periksi asenteessa. Pikkulasten hommaa moinen. Pettää joukkueensa, kannattajansa sekä itsensä. Surkeaa ja lapsellista hommaa ammattilaisurheilijalta.
 
Viimeksi muokattu:

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpissä on tasan kaksi pelajaa ketkä voivat viedä kiekon hyökkäysalueelle ja pitää sen siellä hallitusti omilla taidoillaan. Tosielämässä eikä missään odottamissa.

Ville Leskinen ja Sisu Yliniemi.

Kärppien pelityylissä seistään, lämätään tai vipataan, seistään ja valitetaan. Einyt vaan sovi kenellekään, no ehkä Ohtamalle.

Onhan tämä Leskinen nyt täysin paska. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä vain toisena. Vähemmän pelejä ja peliaikaa kuin joukkueen tähtipelaaja Turusella. Leskinen tekee maalit ja antaa syötöt ilman odottamia, ihan oikeasti pelaamalla jäällä.

Varsinkin kun valmentaja sanoo että pelaat tällä tyylillä tai et pelaa ollenkaan.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Se on jääkiekkohommissa aivan sama kuin muillakin työpaikoilla, että kaikki työntekijät eivät ole kivenkovan asenteen omaavia ammattilaisia, jotka panevat kaiken peliin olosuhteista riippumatta.

Osa lusmuilee aina kun esimies ei näe. Osa nillittää kahvihuoneessa olosuhteiden tai pomon paskuutta. Osa tekee tasaista rutiinisuoritusta päivästä toiseen luterilaisen jämäkällä asenteella. Sitten on ne, jotka hakevat jatkuvasti tapoja parantaa päivittäistä tekemistä ja löytää uusia, tehokkaampia työtapoja ja -menetelmiä.

Johonkin noista kategorioista Lesekin varmaan sujahtaa. Jääkööt sijoittelu jokaisen oman arvion varaan.
 
Viimeksi muokattu:

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos itse alkaisin työnjohtoa opettamaan/neuvomaan miten heidän pitäs työnsä tehdä (varsinkin näin julkisesti kuten lehden palstoilla) olisin aika nopeasti puhuttelussa. Ei maalaa kuvaa kovin rautaisesta ammattilaisesta tällainen julkinen avautuminen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Samall tavalla se lese löysäili myös mamban ainakana, silloin sai sitä anteeksi parempien ketjukaverien myötä
Niin ja kun painoi pariin kauteen sen n. 100 tehopistettä. Kyllähän tuon perseilyn voisi antaa anteeksi jos tuottaisi jotain hyökkäyspäähän, mutta kun ei tuota.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Niin ja kun painoi pariin kauteen sen n. 100 tehopistettä. Kyllähän tuon perseilyn voisi antaa anteeksi jos tuottaisi jotain hyökkäyspäähän, mutta kun ei tuota.
Niin tässä on jokinmoinen kehä nyt, tällä pelitavalla Leskinen menee jollain tavalla hukkaan. Mies itse tajuaa tämän ja näkyy myös asenteessa jäällä. Silti, jos pitäisi valita vaihdetaanko Leskinen vai Marjamäki, saisi Marjamäki lähteä.

Leskinen ei ole ainoa pelaaja, joka nyt alisuorittaa. Oikeastaan ne onnistujat on aika vähässä.
 

KovajuttuHei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onhan Leskinen myös omilla suorituksilla tuonut tällä kaudella tärkeistä peleistä pisteitäkin Kärpille. Viime vuoden viimeisessä matsissa Pelsuja vastaan yksin toi 3 pistettä ja Nordiksella ratkaisi jatkoajalla muutama sekunti ennen loppua. Tällä kaudella kuitenkin on nähty hyvien otteiden vastapainoksi myös hidas ja erittäin ylimielinen pelaaja, joka ei ole enää pelannut täysin joukkueelle.

Ja kun tämän vuoden puolella Leskinen on tehnyt vain yhden maalin niin onhan se selvää, että ne hyvät pelit ja hyvät ajanjaksot ovat loistaneet poissaolollaan. Ne osa-alueet jotka ovat olleet edellisillä kausilla vahvuuksia on kääntyneet suuriksi heikkouksiksi. Siltikin haluaisin nähdä Leskisen vielä ensi kaudella Kärppien paidassa, koska varsinkin alkukaudella näkyi myös sitä ahnasta ja maalinnälkäistä Leskistä. Itselle jäi erityisesti mieleen kauden alussa pelattu Jyp ottelu jossa Leskinen purjehtii ohi puolustuksen ja tekee siitä samalla niin helponnäköistä.

Omasta mielestä Leskinen on parhaina päivinä yksi taitavimmista ja vaarallisimmista hyökkääjistä Liigassa ja sellaisesta kannattaa pitää kiinni. Ensi kaudella toivottavasti uuden valmennuksen johdolla Leskinen nousisi sille 35-50 pisteen tasolle ja olisi peli-ilmeeltään samanlainen kuin Mamban aikaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onhan Leskinen myös omilla suorituksilla tuonut tällä kaudella tärkeistä peleistä pisteitäkin Kärpille. Viime vuoden viimeisessä matsissa Pelsuja vastaan yksin toi 3 pistettä ja Nordiksella ratkaisi jatkoajalla muutama sekunti ennen loppua.
On kyllä kova. Ihan tosiaan kahdessa pelissä on noussut tuolla tavalla esille. Ehkä tämä kertoo entisestään siitä että kyseinen pelaaja on alisuorittanut raskaasti (kuten toki viittasitkin), koska ei tällaiset yksittäiset välähdykset nousisi esille jos pelaaja suorittaisi laadukkaasti läpi kauden.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kärpissä on tasan kaksi pelajaa ketkä voivat viedä kiekon hyökkäysalueelle ja pitää sen siellä hallitusti omilla taidoillaan. Tosielämässä eikä missään odottamissa.

Ville Leskinen ja Sisu Yliniemi.
Pakko nyt kyllä kysyä, että mistä tämän Yliniemen repäisit? Siinä olet kyllä oikeassa, että Kärpissä sitä kiekkoa ei saada vietyä hyökkäysalueelle lavassa. Usein jopa Marjamäki huutaa "Haasta, haasta!", mutta pelaaja lyö päätyyn.

Ei tuo joukkue voi olla 100% Marjan hallussa, ja silloin kun joukkue ei ole valmentajan hallussa, eikä tilannetta saada paranemaan, on valmentajan poistuttava. Pelataan sitten vaikka ilman valmentajaa.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
On kyllä kova. Ihan tosiaan kahdessa pelissä on noussut tuolla tavalla esille. Ehkä tämä kertoo entisestään siitä että kyseinen pelaaja on alisuorittanut raskaasti (kuten toki viittasitkin), koska ei tällaiset yksittäiset välähdykset nousisi esille jos pelaaja suorittaisi laadukkaasti läpi kauden.
Ei ehkä kuulu tähän ketjuun, mutta eihän jumalauta Kärpissä ole kuin pari pelaajaa, jotka ovat onnistuneet tällä kaudella. MarjaLate on onnistunut omalla pelikirjallaan ja johtamistaidoillaan viemään viimeisetkin peli-ilot taitopelaajilta. Voin taata sen, että jos Leskisellekkin olisi annettu vähän "vapauksia" toteuttaa itseään tuolla kentällä, niin asenne olisi aivan erilainen, kuin se tällä hetkellä on. Puhutaan kuitenkin kaverista, joka voisi omilla yksilötaidoillaan ratkaista tiukkoja pelejä Kärpille ja on niin joskus parhaimpina päivinä tehnytkin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei ehkä kuulu tähän ketjuun, mutta eihän jumalauta Kärpissä ole kuin pari pelaajaa, jotka ovat onnistuneet tällä kaudella. MarjaLate on onnistunut omalla pelikirjallaan ja johtamistaidoillaan viemään viimeisetkin peli-ilot taitopelaajilta. Voin taata sen, että jos Leskisellekkin olisi annettu vähän "vapauksia" toteuttaa itseään tuolla kentällä, niin asenne olisi aivan erilainen, kuin se tällä hetkellä on. Puhutaan kuitenkin kaverista, joka voisi omilla yksilötaidoillaan ratkaista tiukkoja pelejä Kärpille ja on niin joskus parhaimpina päivinä tehnytkin.
Juu, kenttäpelaajista ainoat onnistujat lienee Turunen, Anttila ja Hyry.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Juu, kenttäpelaajista ainoat onnistujat lienee Turunen, Anttila ja Hyry.
Lisätään listaan vielä Olkkonen.

Viime kaudella onnistujia olivat ainakin Emanuelsson, Niemelä T, Koivunen, Mäenalanen, Ohtamaa, Aku Räty. Noinkin paljon, vaikka ihan farssi oli viime kausikin. Ehkä sen Aaltosenkin voisi sanoa, kun piti yksin Kärppiä mukana Ilvestä vastaan keväällä.

Päävalmentaja on imenyt Kärppien pelistä mehut ja peli-ilon. Yksittäisiä hetkiä on ollut, jolloin peli on ollut raikasta ja Kärpät on pelannut hyökkäysvoittoisesti, mutta muuten kyllä Marja on onnistunut melko hyvin tappamaan Kärpät.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Pelkkä Marjamäki ei selitä sitä että kaveri on kuin löysä paska kentällä joka puuskuttaa muutaman vedon jälkeen kuin höyryveturi.
 

Ermine#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina
Leskinen tehnyt edelliseen kymmeneen peliin tehot 0+5 (-6) ja jos otetaan tuo yksi 17.2 ollut HPK peli pois laskuista, niin 9 ottelua on mennyt tehoin 0+2 (-7).

Eilinen esitys oli Leseltä muun joukkueen tavoin täysin luokaton ja puoliesitti olevansa pelissä mukana. Muutama potku omiin ja selkäsuorana tilanteiden ulkopuolella pysymistä. Taitaa olla Leskinen myynyt jo omat osakkeensa tämän kauden osalta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Leskinen tehnyt edelliseen kymmeneen peliin tehot 0+5 (-6) ja jos otetaan tuo yksi 17.2 ollut HPK peli pois laskuista, niin 9 ottelua on mennyt tehoin 0+2 (-7).

Eilinen esitys oli Leseltä muun joukkueen tavoin täysin luokaton ja puoliesitti olevansa pelissä mukana. Muutama potku omiin ja selkäsuorana tilanteiden ulkopuolella pysymistä. Taitaa olla Leskinen myynyt jo omat osakkeensa tämän kauden osalta.
Surkea jäbä. Pallit pitäs kaverin jostain löytää. Huhhuh, mikä kiukutteleva penikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös