Viisasten kerho – kysymyksiä ja vastauksia Lukosta

  • 593 818
  • 3 067

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tiedän yhden joka voitti jouluaattona muutama vuosi sitten Lukon joulukalenterista päävoiton. Taisi olla silloin joku kalliimpi polkupyörä päävoittona tms.

Muuten onkin sitten ollut vähän hiljaisempaa. Yllättävän vähän kuullut juttuja että joku olisi voittanut.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kertaalleen ite voitin Lukon toppatakin (kettu siinä kyllä oli rinnuksissa) ja pari vuotta sen jälkeen silloinen tyttöystävä nykyinen rouva voitti pääpalkinnon eli videokameran. Tuo oli joskus 90 luvun loppua. Sen jälkeen on ollu hiljasempaa vaikka olen vuosittain oman junnun kalentereita myynyt joka joulu 40-180 välillä. Siis en ittelle vaan ympäri kyliä.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Kuinka monta kalenteria mahdetaan vuosittain painaa ja myydä? Ilmeisesti kalenterista siis tulee numerosarja joka tarkastetaan jostain? Poistetaanko myymättömien kalenterien arpanumerot vai onko edes mahdollista/järkevää?

Tärkeintä tietysti, että tuetaan juniorotoimintaa, mutta ihan mielenkiintoinen keskustelu. Itsekin mietin aina näitä kaupoissa ja neteissä olevia arvontoja. Muutaman tutun tiedän, kun on voittanut.

Itse voitin pari kautta sitten Jarin kuvakaupan ja Lukon kuvakilpailusta kameran.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kalentereista ei oo ikinä tullut voittoa. Ei Lukon eikä minkään muunkaan saman tapaisen.
Instagramin kisassa voitin jollain hashtagilla varustetulla kuvalla Vahalahden pelipaidan nimmarilla. Oliskohan ollu Dufvan viimeinen kausi, kun sellainen kisa oli?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuinka monta kalenteria mahdetaan vuosittain painaa ja myydä? Ilmeisesti kalenterista siis tulee numerosarja joka tarkastetaan jostain?
Jep. Lukon kalenterin luukusta paljastuu neljä- tai kolminumeroinen numerosarja ja päivän oikeat numerot löytää Länsi-Suomen paperilehdestä tai lehden nettisivuilta.

Arpoja on painettu tänä vuonna 6500 kpl. Hinta on 8 €/arpa eli yhteenlaskettu myyntihinta on 52000. Myytyjen määrästä ei ole mitään tietoa, omani ostan työpaikalta erään junnun äidiltä ja kyllä ne arvat käsittääkseni aika hyvin kaupaksi menevät.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tulipas täällä esiin monta onnettaren suosikkia. Enää en epäile että koko arpajaishomma on pelkkää kusetusta. Mutta tosiaan jos kalentereita on se 6500 kpl, ja se kertaa 24 tekee yhteensä 156 000 numerosarjaa. Palkintoja ei taida kovin montaa sataa olla, niin ei tuota kalenteria varmaan kannata palkinnon voittamisen toivossa ostaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Palkintoja on tuossa kalenterissa jaossa kaikkiaan 195 kpl.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kaikki lukee siinä kalenterin takapuolella kuten kaikissa laillisissa arvonnoissa täytyy olla. Ja tosiaan kaikki rahat menee ry:lle ei oy:lle.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun jutustelen tai sivukorvalla kuulen ihan normi-heppujen kanssa Lukosta ja Danforthista niin yksi juttu on särähtänyt korvaan:

Niin moni- varsinkin vanhemmat immeiset ääntää nimen muodossa:

DANFORS

Ootteko törmänneet vastaavaan?
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Alitajuisesti vedetään varmaan HIFK-legendan nimenmukaisesti, eikä siinä mitään. Itse väännän nimen tyyliin Danford, vaikka en edes autoa omista.

Norjalainen ystäväni sanoo Danfjord.

Nyt tulee niin hauskaa läpyskää, että on aika lopettaa, tai saatatte elää ikuisesti, jos nauru vaikka pidentääkin ikää...
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Alitajuisesti vedetään varmaan HIFK-legendan nimenmukaisesti, eikä siinä mitään. Itse väännän nimen tyyliin Danford, vaikka en edes autoa omista.

Norjalainen ystäväni sanoo Danfjord.
Jees, ei tässä mitään kielipoliiseja olla, ei natsat riitä siihen meikäläisellä, ite taidan lausua raumalaisittain Dänfoortti.

Sikäli vaan ihmettelen vähän tämän rakkaan lapsen montaa nimeä kun onhan Lukossa vuosien varrella käynyt jos monenlaista nimihirviötä kautta maailman ja ei toi Danforth nyt vaikeimmasta päästä ole lausua ns oikein.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Löysin YouTubesta kanavan, jonne on viime kuukausien aikana tullut paljon maalikoosteita SM-liigasta 1990-luvun puolivälistä. En löytänyt parempaa ketjua, niin ajattelin laittaa tänne, kun kuitenkin videoista voi löytyä vastauksia kysymyksiin liittyen tuohon aikakauteen. Tässä siis maalikoosteita Lukon peleistä 1994-96. Laitoin linkit tekstiin, niin tulee vähän siistimmän näköinen ja lyhyempi viesti. Uskoisin että ainakin @Roku voi saada näistä kicksejä.


Kooste puolivälieristä JyP HT:ta vastaan keväällä 1994. Haastattelussa kesken kauden joukkueeseen liittynyt Lubomir Kolnik.

Kooste välieristä keväältä 1994 Jokereita vastaan. Ei kovin mairittelevaa Lukon kannalta varsinkaan, kun puuttuu Lukon murskavoitto kolmannessa ottelussa sekä Lubomir Kolnikin hieno pomppumaali neljännessä ottelussa.

Surullisen kuuluisa Ässät-Lukko -ottelu lokakuun alussa 1994. Boris Rousson ei ollut vielä saapunut, maalissa Sami Lehtinen, Ässät voitti 9-3.

Tappara-Lukko marraskuussa 1994. Lukolle kymmenes voitto putkeen. Tappara oli samaan aikaan kriisissä. Ex-Tappara Mikko Peltolan ajatuksia koosteen lopussa.

Lukko-Ässät joulukuun alussa 1994. Ottelu päättyi tasan 2-2. Joni Lehdon mietteitä. Boris Roussonin liityttyä joukkueeseen, Lukko oli ottanut 10 ottelun voittoputken. Marras-joulukuun vaihteessa oli kuitenkin vaikeampi jakso, viiden ottelun voitoton putki. Harri Suvanto ja Tomas Kapusta saivat lähteä joulutauolla. Suvanto nosti kauden päätteeksi kannua TPS:ssä ja tekipä vielä maalin ratkaisevassa finaalissa.

Lukko-Ässät helmikuussa 1995. Voittomaalin iski joukkueeseen hiljattain liittynyt Toni Koivunen.

Tappara-Lukko runkosarjan lopulla, maaliskuussa 1995. Ottelu päättyi 0-6. Lukon tehokenttä keväällä -95 oli Mikko Luovi - Toni Koivunen - Mikko Peltola.

Ensimmäinen puolivälierä K-Espoota vastaan keväällä 1995. Peter Ahola iski hattutempun. Kuten kaikki muistavat, ratkaisumaalin tälläsi jatkoajalla Joni "Magnum 44" Lehto, mutta ei siniviivalta, vaan b-pisteiden välistä.

Neljäs ja ratkaiseva puolivälierä K-Espoota vastaan keväällä 1995. Voittomaalin laukoi Marko Tuulola.

Maalikooste toisesta välieräottelusta TPS:ää vastaan keväällä 1995. Lukko voitti ottelun, kun Norrena hörppäsi lopussa Torkin löysän vedon maskin takaa. Joni Lehto taisi loukkaantua tässä pelissä?

Maalikooste kolmannesta välieräottelusta TPS:ää vastaan keväällä 1995. TPS oli vaihtanut maaliin tuolloin vasta 18-vuotiaan Miikka Kiprusoffin. Lukon avausmaalin teki todellinen maaliruisku Jussi Kiuru. Kuten tästä(kin) matsista huomaa, niin pienet oli marginaalit tuolloin eikä finaalipaikka kaukana.

Maalikooste kauden 1995-96 avauskierrokselta. Aikaleima Lukko-Ilves -ottelun koosteeseen, jossa myös Rauno Mokan mietteitä.

Ässät-Lukko 21.10.1995. Ex-ässä Harri Lönnberg osuu 2. erän viimeisellä sekunnilla. Edellisellä kierroksella Lönnberg oli tehnyt TPS:ää vastaan voittomaalin jatkoajalla läpiajosta. Lukon peli oli alkanut kulkea vaikean alkukauden jälkeen.

Puolivälierä HIFK:ta vastaan keväällä 1996. Riihijärvi iskee voittomaalin jatkoajalla.

Välierät TPS:ää vastaan keväällä 1996. Olin itse Turussa katsomassa ensimmäistä peliä, jonka Lukko jännittävien vaiheiden jälkeen voitti. Näihin aikoihin näissä matseissa oli huikea tunnelma hallissa sekä Turussa että Raumalla.

Pronssipeli HPK:ta vastaan 1996. Varvio laukoo voittomaalin 11 sekuntia ennen loppua.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ässät-Lukko 21.10.1995. Ex-ässä Harri Lönnberg osuu 2. erän viimeisellä sekunnilla. Edellisellä kierroksella Lönnberg oli tehnyt TPS:ää vastaan voittomaalin jatkoajalla läpiajosta. Lukon peli oli alkanut kulkea vaikean alkukauden jälkeen.
Nuo on mainioita pätkiä ja heti tuli mieleen monenmoista tapahtumaa menneiltä vuosilta. Tästä Ässäpelistä muistan, kun olin silloin lauantaina töissä kun tätä peliä pelattiin ja jouduin kuuntelemaan peliä Radio Porin taajuudelta kun liki Poria kaahailin.

Kun tuo kaljapullo lensi jäälle, niin porilaisselostaja ihmetteli ilmeisen tosissaan että "onko siellä joku käynyt paskalla?". Ja kieltämättä sellaiselta kasalta toi kaljapullo näyttääkin kun kaukaa katsoo. Se oli niin aidon oloinen ihmettely että rupesi oikein naurattamaan.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nuo on mainioita pätkiä ja heti tuli mieleen monenmoista tapahtumaa menneiltä vuosilta.

Itse muistan, että Lukolla oli melkoista ketjurulettia koko syksy 1995, kun homma ei toiminut. Noihin aikoihin oli ketju Peltola-Lönnberg-Torkki, tosin myöhemmin vanha koostumus Torkki-Sahlstedt-Arkiomaa palautettiin. Lönnberg putosi lopulta nelosketjuun, Matti Raunio sai lähteä n. 10 pelin jälkeen, ykkösketjuna suurimman osan kaudesta Luovi-Riihijärvi-Peltola, Varvio haki paikkaansa koko kauden, lopulta Matikainen laittoi miehen ykköseen RiihiJussin ja Luovin rinnalle (pudotuspeleissä Varvio oli Lukon paras maalintekijä). Tommi Turunen pelasi hyvän tulokaskauden Sakari Palsolan johtamassa kolmosketjussa, jossa toisella laidalla vaihteli muistaakseni Varvio, Peltola ja Veli-Pekka Ahonen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja samalla tavalla silloin kuin nykyäänkin omia kasvatteja halveksittiin Äijänsuon katsomossa. Paitsi että nykyään ei juuri omia kasvatteja edes ole toisin kuin noina vanhoina hyvinä aikoina.

Matti Raunio pelasi sinänsä ihan hyvät harjoituspelit, ja muistan kun ihan ensimmäisiä pelejä liigassa vedettiin niin varmana tietona kulki Äijänsuolla sellaistakin että "Toke myydään kun Raunio pelaa noin hyvin", joku taisi tietää seurankin mihin Toke myydään paremman Raunion tieltä.

Sama koski puolustaja Matias Isomaata kaudella 1995-96. Hänkin syrjäyttää ihan varmasti jonkun kokeneemman puolustajan kun "pelaa niin hyvin". Sitä en muista kenet Isomaa Äijänsuon köörin mielestä korvasi, varmaan jonkun Nordmarkin, Lehdon tai Porkan. Isomaa sentään nousi liigaan A-junnuista eli ei ihan niin tuontitavaraa ollut kuin Raunio.

Matti Rauniosta paljastui muuten sellainen fakta, mikä ainakin minulta on painunut täysin unholaan että hän palasi Lukkoon kesken kautta 1997-98 ja jatkoi vielä 1998-99 kaudenkin. Tehopisteet 1+3 ja 1+2 taitavat paljastaa syyn miksei tästä jälkimmäisestä Lukkoperiodista ole minkäänlaista muistikuvaa jäänyt vaikka kuinka kaivelisi. Eliteprospectista löysin kun muistin virkistämiseksi hänen uraansa vilkuilin.

Lukkoahan valmensi tuolloin Timo Tuomi joten se selittää Raunion paluun.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Matti Raunio pelasi sinänsä ihan hyvät harjoituspelit, ja muistan kun ihan ensimmäisiä pelejä liigassa vedettiin niin varmana tietona kulki Äijänsuolla sellaistakin että "Toke myydään kun Raunio pelaa noin hyvin"

Lukkoon tuli tuolle kaudelle kolme divarissa hyviä tehoja tehnyttä peluria: Raunio (FoPS), Turunen (SaPKo) ja Jani Uski (Reipas). Näistä ainoastaan Turunen lunasti paikkansa, teki maalin heti avausottelussaan. Uski ei päässyt pelaamaan kuin parissa pelissä.

Sama koski puolustaja Matias Isomaata kaudella 1995-96. Hänkin syrjäyttää ihan varmasti jonkun kokeneemman puolustajan kun "pelaa niin hyvin". Sitä en muista kenet Isomaa Äijänsuon köörin mielestä korvasi, varmaan jonkun Nordmarkin, Lehdon tai Porkan.

Isomaa pelasi Jokereita vastaan marraskuussa -95 Nordmarkin pakkiparina ja miestä vietiin miten sattui. Jokerit voitti kyseisen tv-pelin 10-1 ja kooste löytyy YouTubesta (osa 1 ja osa 2).
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Isomaa pelasi Jokereita vastaan marraskuussa -95 Nordmarkin pakkiparina ja miestä vietiin miten sattui. Jokerit voitti kyseisen tv-pelin 10-1 ja kooste löytyy YouTubesta (osa 1 ja osa 2).

Jollei nyt muisti ihan häränpyllyä heitä, niin Nordmark sanoi jossain haastattelussa pitäneensä yhteyttä Isonaahan vielä Raumalta lähdön jälkeen.
Toinen muistikuva oli tuosta Rauniosta, josta puhuttiin että ei olisi oikein sopeutunut Lukon koppiin hiljaisempana kaverina.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Matias Isomaa pääsi liigaan aikoinaan tuuraamaan jotain loukkaantunutta pelaajaa. Ja tarkemmin kun hänenkin uraansa selvittelin niin näyttääpi äijä pelaavan vieläkin, 44-vuotiaana EtPo-72:ssa 2-divarissa. Saman seudun ja seuran miehiä Toni Koiviston kanssa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Isomaa pelasi Jokereita vastaan marraskuussa -95 Nordmarkin pakkiparina ja miestä vietiin miten sattui. Jokerit voitti kyseisen tv-pelin 10-1 ja kooste löytyy YouTubesta (osa 1 ja osa 2).
Selostaja sanoo alkupuolella että Nordmark on loukkaantumisen takia sivussa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös