Viimeinen neljännes 2011–2012 – taistele Kerho!

  • 24 195
  • 55

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
HPK:n totuuden hetket on käsillä kauden 2011-2012 viimeisen neljänneksen käynnistyessä perjantaina kotiottelulla Oulun Kärppiä vastaan. Voitto tai kuolema - totesi Petri Matikainen aikoinaan ja siitä voisi lainata fraasin koristamaan Rinkelinmäen pukukopin seinää isoin kirjaimin. Jaossa on vielä 45 arvokasta pistettä ja matkaa pudotuspeleihin on kurottavana yhdeksän pistettä kymmenentenä olevaan Rauman Lukkoon, jolla on pelattuna yhtä monta peliä. Kerholla on jäljellä enää seitsemän kotiottelua, jolloin kahdeksan taistoa arvokkaista pisteistä käydään vieraskaukaloissa.

  1. pe 3.2. HPK - Kärpät 3p
  2. ti 14.2. Ässät - HPK 3p
  3. to 16.2. Blues - HPK 3p
  4. la 18.2. HPK – Jokerit 1p
  5. ti 21.2. JYP - HPK 0p
  6. to 23.2. HPK - Blues 0p
  7. la 25.2. TPS - HPK 1p
  8. ti 28.2. Tappara - HPK 0p
  9. to 1.3. HPK - Lukko 0p
  10. la 3.3. Kärpät - HPK 0p
  11. ti 6.3. HPK - KalPa 0p
  12. pe 9.3. HPK - Pelicans
  13. su 11.3. Blues - HPK
  14. ti 13.3. HPK - Ilves
  15. to 15.3. HIFK - HPK

HPK kohtaa viimeisen 15 ottelun aikana Espoon Bluesin 3 kertaa, joista kaksi ottelua pelataan vieraskaukalossa. Tällä kaudella HPK on kohdannut Bluesin ainoastaan yhden kerran ja se tapahtui marraskuussa Hämeenlinnassa vierasjoukkueen viedessä pistepotin lukemin 1-2. Tämänhetkisten tilastojen mukaan Blues on saalistanut keskimäärin 1.87 pistettä per kotiottelu, mikä osoittaa Espoolaisten olevan tällä hetkellä SM-liigan neljänneksi paras kotijoukkue. HPK:n vastaava luku on 1.52 ja sijoittuu kymmenenneksi. Blues tulee varmasti olemaan kova vastus varsinkin kotonaan.

HIFK asettuu vastaan HPK:n runkosarjan viimeisessä ottelussa, joka pelataan Helsingissä. Tällä kaudella IFK on osoittautunut vaikeaksi palaksi pureskella ja keskinäiset kohtaamiset ovat menneet kaikki Stadin kingeille. HPK on kyennyt kuitenkin haastamaan HIFK:n tähtisikermän jokaisessa kohtaamisessa, jotka ovat tällä kaudella päättyneet 1-2, 3-2 ja 2-3. Helsingin vanhasta jäähallista on ennenkin haettu tärkeitä voittoja, mutta ihmeitä se vaatii tälläkin kertaa.

Ilves asettuu Kerhoa vastaan viimeisen kerran tällä kaudella runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa, kun Manselaiset matkaavat Hämeenlinnaan vieraaksi. Toivottavasti ottelussa ei ole panoksena, tulos tai ulos mentaliteetin mukaan, karsintapaikan välttäminen. Pisteet ovat jakautuneet tänä vuonna näiden joukkueiden välillä käydyistä 4 kohtaamisesta seuraavasti: HPK 8 ja Ilves 4. HPK on kyennyt voittamaan kauden kaksi aikaisempaa kotiotteluaan Ilvestä vastaan, joista toinen venyi voittolaukauksille asti.

Jokerit, peikko numero yksi, saapuu tällä kertaa onneksi Hämeenlinnaan, kun joukkueet iskevät vastakkain viimeisen kerran tällä kaudella. Historian saatossa Jokerit on ollut ilkeä vastus HPK:lle niin kotona kuin niissä kirotuissa kirkkaissa valoissa. Onneksemme ottelu pelataan lauantaina, jolloin halli täyttynee ja yleisö sytyttää joukkueet pelaamaan. Tällä kaudella HPK on hävinnyt molemmat Helsingin ottelut rumin lukemin 6-0 ja 7-0 sekä taistellut 3-2 voiton kotonaan voittolaukauskisaan venyneessä ottelussa. Luulisi joukkueelta ainakin löytyvän motivaatiota Jokereiden kaatoon.

Hämeenlinnalaisittain mieluinen vastus viime vuosina ollut JYP on tahkonnut tällä kaudella kolme ottelua Kerhoa vastaan ja kyennyt voittamaan vain yhden Hämeenlinnassa pelatun ottelun lukemin 1-2, joka oli myös joukkueiden edellinen kohtaaminen. HPK puolestaan voitti marraskuun tuplaviikonlopun ottelut lukemin 1-2 ja 4-1. Henkseleiden paukutteluun ei silti ole varaa, sillä JYP on liigan toiseksi eniten kotiotteluista pisteitä kerännyt joukkue ja viimeinen ottelu pelataan Jyväskylässä. JYP on saalistanut kotiluolassaan mukavat 1.96 pistettä per peli.

Jos on Jokerit ollut historiassa paha vastus HPK:lle, niin tällä kaudella on sitä ollut myös KalPa, joka saapuu Hämeenlinnaan joukkueiden tämän kauden viimeiseen kohtaamiseen. Aikaisemmat kolme kohtaamista ovat menneet kaikki KalPalle varsinaisella peliajalla, kun Kuopiolaiset veivät Hämeenlinnassa pelatun ensimmäisen ottelun lukemin 3-5 ja voittivat molemmat kotiottelunsa lukemin 4-3 ja 4-1. Positiivista valoa kohtaamiseen tuo ainoastaan se totuus, että nyt pelataan Hämeenlinnassa. Joku vääräleuka voisi vielä todeta eri valmentajan löytyvän kotijoukkueen peräsimestä ja toivovan tasoeron kaventuvan sen myötä.

Kärpät ja HPK kohtaa vielä kahdesti, joista ensimmäinen koitos käynnistää viimeisen neljänneksen pyristelyn kohti varsinaisia pudotuspelejä. Tämä ensimmäinen kotiottelu voikin antaa osviittaa mihin suuntaan Kerhon kelkka lähtee luisumaan, jos on lähteäkseen. Itseluottamuksen (ja luonnollisesti pisteiden) kannalta ottelun voiton merkitys on suuri. Viimeinen kohtaaminen pelataan Oulussa. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa, joista HPK on kyennyt voittamaan kaksi ottelua varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Toivottavasti trendi jatkuu samana jäljellä olevissa kohtaamisissa.

Lukko, tuo länsirannikon lentsu, joka kantautuu aina Hämeenlinnaan asti kiusaamaan. Ainakin kuvainnollisesti. Lukko ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa ja Kerholle ei ole näistä kohtaamisista jäänyt käteen kuin 1 vaivainen Raumalta taisteltu piste lokakuulta Lukon voittaessa jatkoajalla 2-1. Muut kohtaamiset Lukko on vienyt suvereenisti lukemin 1-4, 5-1 ja 5-2. Tästäkin ottelusta on ennakkoon todettava, että onneksi ottelu pelataan Hämeenlinnassa, sillä Raumalta pisteiden hakeminen voisi olla ylitsepääsemättömän hankalaa. Mikäli sillä nyt on Raumalaisille väliä missä Kerhon kohtaavat.

Pelicans asettuu Kerhoa vastaan kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa. Lahtelaiset ovat löytäneet tämän kauden kohtaamisissa lääkkeet Kerhon pelin totaaliseen terrorisointiin ja syöttäneet myrkkyä kerta toisensa jälkeen. Pussinokat ovat vieneet aikaisemmat ottelut lukemin 1-4, 5-1 ja 2-1 täyden pistepotin kera. Ainoa Hämeenlinnalaisittain positiivinen ottelu oli Mika Järvisen taistelu Kerhon vuoden 2011 viimeisessä pelissä Lahdessa, jolloin "Järä" piti lukemat siedettävinä huiman 39 torjunnan siivittämänä. Mikäli Kerhon maalivahtipeli onnistuu on kotona mahdollista rimpuilla koko SM-liigan toiseksi vahvinta vierasjoukkuetta vastaan. Lahteen on matkannut mojovat 1.92 pistettä per vierasottelu.

HPK kohtaa vielä kerran Tapparan tämän kauden runkosarjassa ja ottelu taputellaan tällä kertaa Tampereen kirkossa. Aikaisemmat neljä ottelua ovat menneet kotijoukkueelle varsinaisella peliajalla. HPK voitti kotonaan 2-0 ja 3-1, kun Tappara vei kotiottelunsa 5-3 ja 4-3. Tappara lukeutuu yhdeksi Kerhon loppukauden päävastustajista, joille ei keskinäisessä kohtaamisessa pisteitä saa antaa. Tilastojen perusteella pisteet jäävät Tampereelle, mutta mikäli Kerho kykenee pelaamaan samalla tavalla kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Hämeenlinnassa, ei voiton hakeminen ole mahdotonta.

Palloseura Turusta olisi vielä kangettavana, kun joukkueet iskevät viimeisen kerran yhteen tällä kaudella. HPK:lle on maistunut hunaja yllättävän hyvin tällä kaudella, mutta asetelmia ei edesauta se fakta, että pitäisi ajaa Forssan läpi Suomen perälle. Pisteet ovat jakautuneet seuraavasti: HPK 7 ja TPS 5. Otteluista kaksi on päättynyt Kerhon jatkoaikavoittoon ja molemmat joukkueet ovat onnistuneet kerran voittamaan varsinaisella peliajalla. Kerho pystyi edellisellä Turun reissulla viemään jatkoajalla kaksi pistettä Hämeenlinnaan, mutta lentokenttä on tunnetusti ollut haastava paikka.

Ässät isännöi tauon jälkeen Kerhoa Porissa. Joukkueiden kolme ensimmäistä kohtaamista meni suoraan Ässille lukemin 6-2, 2-6 ja 5-1, kunnes HPK tyrmäsi varavahtisen Ässä-lauman 7-0 joulun jälkeen Hämeenlinnassa. Ässät on SM-liigan vaarallisin vierasjoukkue ja on kerännyt peräti 2.09 pistettä per vierasottelu; 14 voittoa, 4 jatkoaikatappiota ja 5 suoraa tappiota. Nyt, kun huomasin ottelun pelattavan Porissa voisin myös esittää Porilaisten kotona saalistettujen pisteiden keskiarvon, joka on 1.65 pistettä per peli. On päivänselvää, että 7-0 pelin toisinta tulevassa ottelussa olisi yhtä todennäköistä kuin voitto Ilmalasta. Kova peli ja kova vastus, mutta voitettavissa.

Kovat on ajat, mutta silti mitään ei saa antaa ilmaiseksi. Pudotuspelit ovat jo alkaneet Hämeenlinnassa.

Voitto tai kuolema! - Taistele Kerho!
 
Viimeksi muokattu:

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ansiokkaasti tehty ennakkoarvio tässä Kennedyltä lopuista peleistä.

Nopeasti tutkittuna edellisvuosien tilastoja, Kerhon täytyisi 10 sakkiin pääsemiseksi napsia pisteitä keskimäärin 2p/ottelu. Kaksi peliä kolmesti siis pitäisi klaarata täysin pistein. Sillä päästäisiin lukemaan 80 p., joka riittänee runkosarjassa sijaan 10. Eli aika mahdottomalta ajatus näin äkkiseltään tuntuu. Lisäksi kahdeksan peliä 15 pelataan vieraissa, joista ei tällä kaudella ole käytännössä pisteitä herunut, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Silti täytyy taistella ja kannustaa kausi loppuun saakka kävi miten kävi. Huomenna Kärpät nurin ja siitä tauon kautta seuraavien pisteiden metsästykseen.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Yhtäkkiä sitä ollaankin lähempänä playoffeja kuin karsintasarjaa. Toki kaikki on vielä auki. Tilanteesta tekee mielenkiintoisen se, että mikäli Kerho onnistuisi jollain ilveellä kampoamaan itsensä sääleihin, vastustaja saattaisi olla hyvinkin Kärpät. Kärpillä olisi melko suuret paineet jatkoonpääsystä ja kerholla ehkä vapautunut taistelu-ilme ( vähän sama asetelma kuin viime keväänä HPK-Ilves), ja portit voisivatkin olla auki peräti puolivälieriin asti.

No, katsotaan nyt kuitenkin rauhassa, ja olen tyytyväinen jos nykyinenkin sija säilytetään.

Tauko tulee varmaankin ihan hyvän saumaan, sillä Lehkonen saa punoa vielä ajan kanssa viimeiset juonet. Lisäksi Kytnar pääsee paremmin sisään aikarytmiin ja toivottavasti myös kädet alkavat käydä hyökkäyspäässä.

Lisäksi tauosta tekee mielenkiintoisen se, että Selin tekee todennäköisesti ratkaisuja tulevaisuuden suhteen.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Ensimmäisestä mukavasti 3 pinnaa ja tauolla Lehkonen pääsee vetämään hyviä treenejä, joissa toivottavasti saadaan kehitettyä niksit seuraavan pelin voittamiseen.

Parempaa alkua ei olisi voinut toivoa! Tää on mun Kerho!
 

GM

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Ensimmäisestä mukavasti 3 pinnaa ja tauolla Lehkonen pääsee vetämään hyviä treenejä, joissa toivottavasti saadaan kehitettyä niksit seuraavan pelin voittamiseen.

Parempaa alkua ei olisi voinut toivoa! Tää on mun Kerho!

Jaa no ei mun,ehkä ulmalan riston?

Kennedy olet väärän joukkueen kannattaja piste.

Mielestäni Kerho o koostunut aina Taidosta,kovuudesta,reiluudesta,lahjakkuudesta ja katkeruudesta!
 
Suosikkijoukkue
Hpk, HcRaPo
Apari

Jaa no ei mun,ehkä ulmalan riston?

Kennedy olet väärän joukkueen kannattaja piste.

Mielestäni Kerho o koostunut aina Taidosta,kovuudesta,reiluudesta,lahjakkuudesta ja katkeruudesta!


Hei huutele vaan, mutta jätä Coloradon susi ulos näistä!

ALKOLUKKO jatkoajan keskustelupalstalle!?!? Monellekohan palstalle jannu on käyny tossa viiden jälkeen aamuyöllä mussuttamassa..

Puolustus on ilmeisesti ottamassa jonkinlaisia harppauksia ja tämä hieno oivallus ainoastaan pmk:n perusteella kun tappio peleissäkin on aika vähän soinut omissa. Timppa kun saa vielä Laakkosen ja Luomalan itseluottamuksen siihen kuosiin, että alkaa homma toimiin, toki tähän tarvitaan useita onnistumisia. Järvinen taitaa kuittailla ykkösmokken mestoja loppukaudeksi kun pari vielä pelaa voitokkaasti.

Taidan tulla peliin 18.2. ja maistaa jaloviinakolaa..
 

Ralph

Jäsen
Laskeskelin vähän ennakkoon, paljonko HPK olisi saamassa loppukaudesta pisteitä. Koitin olla realistinen, toki pienellä HPK-lisällä.

pe 3.2. HPK - Kärpät 3p
ti 14.2. Ässät - HPK 0p
to 16.2. Blues - HPK 1p
la 18.2. HPK – Jokerit 2p
ti 21.2. JYP - HPK 3p
to 23.2. HPK - Blues 3p
la 25.2. TPS - HPK 2p
ti 28.2. Tappara - HPK 3p
to 1.3. HPK - Lukko 3p
la 3.3. Kärpät - HPK 1p
ti 6.3. HPK - KalPa 0p
pe 9.3. HPK - Pelicans 0p
su 11.3. Blues - HPK 1p
ti 13.3. HPK - Ilves 3p
to 15.3. HIFK - HPK 0p

Loppupistemääräksi tulisi 75. Viimeksi niillä pisteillä on 10 parhaan joukkoon päässyt 2008-09 jolloin pelattiin 56 ottelua. Aika pahalta näyttä, yläkanttiin on Kerhon selvästi pelattava.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Laskeskelin vähän ennakkoon, paljonko HPK olisi saamassa loppukaudesta pisteitä. Koitin olla realistinen, toki pienellä HPK-lisällä.

Loppupistemääräksi tulisi 75. Viimeksi niillä pisteillä on 10 parhaan joukkoon päässyt 2008-09 jolloin pelattiin 56 ottelua. Aika pahalta näyttä, yläkanttiin on Kerhon selvästi pelattava.

Tähän laskelmaan voi ottaa kaksi näkökulmaa, positiivisen ja negatiivisen

Positiivinen: erot ovat tällä kaudella sen verran revenneet, että veikkaan kymppisijalle selvittävän alle 80 pisteellä. Tällä menolla edes nyt kymmenentenä oleva Lukko ei tule yltämään siihen pistemäärään, alemmista sitten puhumattakaan. GaDan skenaariolla siis toteutuessaan Kerho ei välttämättä jäisi enää kuin 2-3 pisteen päähän kymppisijasta. Jostain pitäisi siis vielä aivan pikkuisen tuohon nipistää lisää, irtopisteitä kärkijoukkueilta siis käytännössä ja/tai voitto 11.3 Espoosta. Kovasti mielelläni soisin Kerholle pisteitä jo heti seuraavasta pelistä tauon jälkeen, mutta ikävä kyllä kun Ässät itsekin tarvitsevat niitä vielä..

Negatiivinen: toteukseen GaDan skenaario vaatisi, että Kerho pystyisi nostamaan pistekeskiarvoaan noin puolella pisteellä siitä mitä se nyt on. Se on paljon neljääntoista peliin. Mahdotonta se ei ole, mutta hyvin vaikeaa..
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
GaDan skenaariolla siis toteutuessaan Kerho ei välttämättä jäisi enää kuin 2-3 pisteen päähän kymppisijasta. Jostain pitäisi siis vielä aivan pikkuisen tuohon nipistää lisää, irtopisteitä kärkijoukkueilta siis käytännössä ja/tai voitto 11.3 Espoosta.
Äärettömän tärkeä osuus loppukaudesta sijoittuu kolmen pelin sarjaan:
la 25.2. TPS - HPK
ti 28.2. Tappara - HPK
to 1.3. HPK - Lukko,
mikäli haaveillaan pudotuspelipaikasta. Pakkovoittoja kaikki, GaDa maalailikin noista saatava 8 pojoa, ainakin kaksi pahinta kilpailijaa pitäisi voittaa varsinaisella peliajalla. Ei oo helppoa.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Paikka aurinkoon

Viimeinen loppurutistus, 14 ottelua, joista 8 vieraissa, siis edessä. Paikka auringossa on melko saletissa, puhutaanpa sitten kesälomasta tai playoffeista.

Tosiaankin sairastupa on tyhjä Mäksää ja Honkaa lukuunottamatta, joten kilpailu pelipaikosta tulee olemaan kova ensi kauden näyttöjäkin silmällä pitäen. Mielenkiintoista nähdä, olisiko Herra Z:lla vielä rahkeita raivata itselleen esimerkiksi kärkiketjun laiturin tontti esimerkiksi Leavittin tai Rautiaisen tilalle. Tutkapari Kytnarin kanssa voisi olla kokeilun arvoinen, mikäli Z pysyy edes reeneissä mukana kyydissä. Mutta senhän tietää vain ja ainoastaan valmennus ja herra itse.

Vaikka vieraspelejä on jäljellä enemmän kuin kotipelejä, on huomioitava että peräkkäisten päivien pelejä ei ole lainkaan. Tämä antaa kerholle mielestäni hienoisen edun, sillä peli on kulkenut melko kivasti Lehkosen aikakaudella, silloin kun on ollut tuoreet jalat. Toki vastustajatkin ovat loppukaudella melko kovia, joten kyllä kerhoa mitataan todenteolla joka pelissä.

Lisäksi Lehkosen aikakauden aikana joukkueesta on huokunut selkeä positiivisuus sekä mediassa että jopa alkuverryttelyissä. Myös jatkoajan Sihvosen haastattelusta saa saman mielikuvan.

Toivottavasti pisteitä ROOO-PIII-SEEE !!
 

Ralph

Jäsen
Täältä tullaan, vapiskaa KalPat ja kumppanit. Ero 10 sijaan tosin pysyi samana, mutta nyt omaan silmään pistää Blues. Eroa tähän Espoon ylpeyteen on 10 pistettä ja meillä on kolme kohtaamista jäljellä Bluesia vastaan, ensimmäinen jo torstaina. Lisäksi Bluesilla peli enemmän pelattuna, joten Bluesista ohi ja kympin sakkiin? Loppuviikko siis tärkeä, kun Blues -vierasottelu ja Jokerit -kotiottelu. Kotona ei saisi ylimääräisiä pisteitä vastustajille antaa, jos pudotuspeleihin mielitään.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Kaksi hoidettu taistelemalla ja edessä ei sen helpompaa. On ollut hienoa huomata joukkueen rääpivän pisteitä ennakko-odotusten vastaisesti tiukoista peleistä. Hämäläinen ja Laamanen ottivat naattien pari kutia mieheen ja ensimmäisen tilanne ei Lehkosen lehdistötilaisuudessa (linkki: ässät.com) antaman lausunnon mukaan näytä alustavasti hyvältä. Myös Lehkosen tiukka huomautus Ässät-ottelun maalipaikkojen häviämisestä osoittaa, että mies varmasti palauttaa jätkät maantasalle huomisista aamujäistä lähtien. Yleisesti ottaen valmistautuminen peleihin on sujunut erittäin mallikkaasti edellisissä peleissä.

Torstaina vastaan asettuva Blues on ollut kuluneella kaudella todella kova kotijoukkue ja ennakkoon tämän viikon vaikein ottelu tiedossa, ainakin jos on tilastoihin uskominen (Blues on viidenneksi eniten kotiotteluista pisteitä saalistanut joukkue). Mikäli Kerho kykenee pelaamaan yhtä uhrautuvasti kuin Ässiä vastaan, nähdään Espoossa tiukka peli kahden taistelevan joukkueen välillä. Varsinkin Bluesia vastaan tulisi kyetä taistelemaan keskinäisistä otteluista voitot, sillä Espoolaisten loppukauden sarjaohjelma ei myöskään ole helpoimmasta päästä.

  1. Blues - HPK
  2. Pelicans - Blues
  3. Blues - KalPa
  4. HPK - Blues
  5. Ilves - Blues
  6. Blues - SaiPa
  7. HIFK - Blues
  8. Blues - Tappara
  9. KalPa - Blues
  10. Blues - HPK
  11. Lukko - Blues
  12. Blues - Jokerit

Blues kohtaa loppukauden viimeisissä kuudessa kotiottelussaan Kerhon kahdesti ja KalPan, Tapparan sekä Jokerit kerran. Vieraissa heillä on vieläkin vaikeampaa, kun vastaan asettuu Pelicans, HPK, Ilves, HIFK, KalPa ja Lukko. Uskon vahvasti, että HPK:n saumat taistella tiensä kymmenen joukkoon kärjistyvät näihin kolmeen keskinäiseen kohtaamiseen, joista tärkein on torstaina pelattava ottelu. Mikäli HPK kykenee voittamaan Espoossa, syventää se entisestään Bluesin hankalaa asemaa. Joukkue on kyennyt saalistamaan edellisistä kuudesta ottelusta vaivaiset 3 pistettä maalierolla 9-22 ja huomionarvoista on se, että 4 näistä otteluista on pelattu Barona-areenalla rumalla maalierolla 5-14. Kun ottaa vielä huomioon kaksi seuraavaa ottelua kärkeä vastaan (Pelicans - Blues ja Blues - KalPa), on lumipalloefektin mahdollisuus todella suuri.

Kerhon näkökulmasta torstain ottelun voittaminen on erittäin tärkeää myös siksi, että se antaisi paljon uskoa lauantain kotiotteluun, kun aina vaikea Jokerit saapuu Rinkelinmäelle. Jos ottaa huomioon Kerhon Lehkosen aikakauden tilastot (4-2-0-0, maaliero 14-11) ja joukkueen hienoisen itseluottamuksen kasvun, voi hyvin positiivisesti seurata joukkueen loppukauden taistelua. Se on fakta, että eroa pudotuspelijoukkueisiin on 7-10 pistettä ja nousu olisi kuin Suikkasen tuhkimotarina. Jokatapauksessa usko on kova ja toivottavasti taistelu jatkuu päätyyn asti.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Olen tänään ollut katsomassa kun Blues sai totaalisen persraiskauksen Saimaan Pallon toimesta. Toki joukkueet pelaavat eriävällä tavalla kotona ja vieraissa, mutta oli kyllä Blues tänään (eilen) huono!

Bluessilla ei toiminut pelissä ei, niin mikään, ei lähdöt, ei YV, eikä joukkue nyt mitenkään vakuuttanut edes fyysisyydellä tai taistelevuudella, näytti varsin paljon siltä joulukuun HPK:ta missä tyhjässäkin maalissa siirsivät vielä kiekon kaverille ja parhaimmassa tapauksessa tyhjään maaliin pakki veti viivalta, vastapalloon ja kiekko kohosi kokonaiset 3cm jäästä.

En nyt juhlimaan alkaisi, mutta sillä pelillä mitä viimeaikoina on nähty niin tilastoista huolimatta on tiedossa helpoimmat 9 pistettä mitä tästä liigasta löytyy. (kop kop kop) Nimittäin jopa Ipa pelaa parempaa kiekkoa kuin mitä Blues pelasi ja se on suoritus se. Pelkään vaan että HPK:ta vastaan taas sitten porukka terästäytyy ja voidaan vilkuttaa näille "ilmaisille" pisteille hei hei, joita muille jaellaan, ilman mitään meriittejä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tässä on nyt sellainenkin positiivinen juttu Kerhon näkökulmasta, että tällä menolla kymppisijan lisäksi myös sijat 8. ja 9. tulevat vielä menemään uusjakoon. Kerho jos saa pelinsä pidettyä kasassa niin kuka tietää..

SaiPa on tällä hetkellä niin tulessa ettei tosikaan, ja se onkin se pahin kilpailija nyt. Ei ole lainkaan mahdoton skenaario, että tässä kävisi vielä vaikka niin että Blues ja TPS putoaisivat pois ja SaiPa & Kerho menisivät kympinsakkiin. Lukko pystynee puolustamaan asemaansa sen verran mitä sen on tarpeen..
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Tässä on nyt sellainenkin positiivinen juttu Kerhon näkökulmasta, että tällä menolla kymppisijan lisäksi myös sijat 8. ja 9. tulevat vielä menemään uusjakoon. Kerho jos saa pelinsä pidettyä kasassa niin kuka tietää..

SaiPa on tällä hetkellä niin tulessa ettei tosikaan, ja se onkin se pahin kilpailija nyt. Ei ole lainkaan mahdoton skenaario, että tässä kävisi vielä vaikka niin että Blues ja TPS putoaisivat pois ja SaiPa & Kerho menisivät kympinsakkiin. Lukko pystynee puolustamaan asemaansa sen verran mitä sen on tarpeen..

Meidän onneksi keskinäiset ottelut SaiPaa vastaan on käyty. Jos kuntopuntaria katsoo, niin parhaiten peli on uomissaan juuri Lukolla ja SaiPalla. Kerho myös aloittanut kirivaiheen Lehkosen tulon myötä. Heikoiten tällä hetkellä menee Tapparalla ja Bluesilla, kun taas TPS on ollut koko kauden arvaamaton "tulos taivaan ja maan väliltä". Mutta jos yhtään ennustamaan lähtisi, uskon Lukon ja varauksella TPS:n pitävän paikkansa kymmenen sakissa. Viimeinen paikka tulee tänä vuonna menemään jännäksi. Kerholla on oiva sauma, mutta se vaatii muun muassa voittoa torstaina Bluesista.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hienosti tosiaan on lähtenyt käyntiin tämä viimeinen neljännes ja luo varmasti uskoa myös kopissa lisää joukkueeseen. Lisäksi meillä on tällä hetkellä kuuma maalivahti. Järvinen on nyt löytänyt sen jonkin sisäinen tekijänsä taas, millä tuo pieni veskari tilanteet taistelee Kerhon kannalta suotuisasti.

Blues tosiaan tulee kolme kertaa vastaan vielä tällä kaudella ja tosiaan tämä kortti täytyy katsoa loppuun. Jotenkin laski jo Bluesin täysin saavuttamattomaksi, mutta siinä nipussahan tuo on. TPS tuskin tulee niin pahasti vajoamaan, saati sitten Lukko. Bluesilla voisi olla sopiva sauma notkahtaa, kun kovia vastustajiakin vielä sattuu.
 

Ralph

Jäsen
Eipä juuri ole viime peleissä maalinteko maistunut, mutta toisaalta Mika Järvinen on päästänyt astetta vähemmän. Ilman Hämäläisen tyhjää maalia Ilvestä vastaan, HPK:n neljän viimeisen ottelun tulokset olisi 2-1, 2-1, 2-1 ja 2-1.

8. Blues - 49GP 66P
9. TPS - 49GP 66P
10. Lukko - 47GP 63P
----------------------------
11. HPK - 48GP 59P
12. SaiPa - 48GP 58P
13. Tappara - 48GP 58P

Tällä viikolla vielä Jokerit kotona, joka olisi hyvä hoidella. Sitten ensi viikolla JYP Jyväskylässä, josta en enää jaksa voittoa odottaa, mutta loppuviikosta vastassa Blues ja TPS jotka onkin pakko voittaa, mikäli halutaan pudotuspeleihin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tällä viikolla vielä Jokerit kotona, joka olisi hyvä hoidella. Sitten ensi viikolla JYP Jyväskylässä, josta en enää jaksa voittoa odottaa, mutta loppuviikosta vastassa Blues ja TPS jotka onkin pakko voittaa, mikäli halutaan pudotuspeleihin.
Jyppiä vastaan HPK nyt sentään on pelannut kelpo peliä. Silti täytyy väkisinkin budjetoida tappio joko Jokerit tai JYP pelistä. Pahimmassa tapauksessa kaksi. Parhaassa voitot molemmista, mutta sitten alkaakin tulemaan jo todennäköisyydet vastaan.

Silti 4 voiton voittoputki, on helppoa hymyillä, paskallakin pelillä tulee pisteitä.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Näyttää hyvältä tulosten valossa ja toivottavasti upea alkuviikko antaa voimaa lauantain peliin, sillä Jokerit ei todellakaan esittänyt mitään pyhäkiekkoa tänään KalPaa vastaan. Jo nyt voi ennakoida, että hallissa tulee olemaan vähän tyhjiä paikkoja, paljon ääntä ja infernaalista tunnelmaa. Tunnelman pääosassa toivottavasti kotijoukkue, kun yleisö esittää sivuroolissa sitä kuuluisaa kuudetta kenttäpelaajaa. Jos lauantaina ei saavu hallille, jää varmasti yksi kauden kuumimmista peleistä näkemättä. Be there or be square.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jyppiä vastaan HPK nyt sentään on pelannut kelpo peliä. Silti täytyy väkisinkin budjetoida tappio joko Jokerit tai JYP pelistä. Pahimmassa tapauksessa kaksi. Parhaassa voitot molemmista, mutta sitten alkaakin tulemaan jo todennäköisyydet vastaan.

Todennäköisyyksiä ajatellen olisi jopa parempi hävitä Jokereille tai Jypille, jottei sitä tappiota tule ainakaan näitä seuraavassa Blues-matsissa.

Onneksi palloilu-urheilun todennäköisyydet noudattavat hyvin paljon itse ajattelemaani monimutkaisempaa kaavaa - muuttujia kun on rajattomasti.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eipä juuri ole viime peleissä maalinteko maistunut, mutta toisaalta Mika Järvinen on päästänyt astetta vähemmän. Ilman Hämäläisen tyhjää maalia Ilvestä vastaan, HPK:n neljän viimeisen ottelun tulokset olisi 2-1, 2-1, 2-1 ja 2-1.
Hyi vittu, jotain kaksyks-nyhjäystä illasta toiseen. Onks tää jotain rautakorpikiekkoo vai? Rindell- peleissä oli tapahtumia ja yleisö sai elämyksiä!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Omalla tavallaan tässä kyllä verenpaine on kovilla, koska käytännössä lähes jokainen peli on todella kova takapakki, mikäli tulisi tappio. Etenkin nuo tulevan viikon Blues ja TPS pelit on käsittämättömän tärkeitä ja väkisin pitäisi pisteet näistä Kerholle raapia.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
"Sur rur rur rur ne sorvataan..."

Aika flow tuntuu nyt olevan päällä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Teemanahan oli kasvojenpesu ja ettei ainakaan karsintoihin jouduttaisi. Tällä hetkellä Ilves on viimeisenä ja ero Kerhoon on jo 14 pistettä ja kaksi pelattua peliä enemmän pelattuna, joten homma pitäisi olla klaarattu jo. Tänään Kerhon kanssa paikkaa auringosta metsästävät SaiPa ja Tappara otti kovat päänahat Ässistä ja Pelicanseista, joten tunnelma tiivistyy rajan tuntumassa. TPS otti pataan ja on kyllä tulossa Bluesin kanssa selkä edellä vastaan kyseistä rykelmää. Kyllä on tulossa todella jännittävä loppu, jossa voidaan oikeasti nähdä viimeisellä kierroksella ratkaisut. Sääläri paikka olisi jo todellista ekstraa, mutta kyllä jos pojat jatkaa tähän malliin niin hyvin mielin voi päättää kauden, oli sijoitus sitten mikä tahansa. Tosin pientä jossittelua ainakin itsessä voisi aiheuttaa se, että olisiko Harri voitu ulostaa aikaisemmin.

Jos seuraa kuntopuntaria vaikka 15 viime pelin ajalta ja peilaa sitä loppukauteen niin ennustuksen mukaan SaiPa nousisi sääleihin ja Kerhon ja Bluesin kohtalon ratkaisisi se Kerhon yksi ylimääräinen peli. No mennään peli kerrallaan ja katsotaan mihin riittää.
 
Viimeksi muokattu:

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sääläri paikka olisi jo todellista ekstraa, mutta kyllä jos pojat jatkaa tähän malliin niin hyvin mielin voi päättää kauden, oli sijoitus sitten mikä tahansa. Tosin pientä jossittelua ainakin itsessä voisi aiheuttaa se, että olisiko Harri voitu ulostaa aikaisemmin.

Sama täällä. Harrin ulostaminen olisi toki pitänyt tehdä aikaisemmin, mutta siitähän emme me päättäneet, vaikka sitä (enemmistö?) jo aikaa sitten täälläkin vaadimme. Se on kuitenkin turhaa jälkispekulointia tässä vaiheessa, vaikka jättääkin jossittelun varaa näin uuden muutoksen nähneenä.

Tunnelma playoff viivalla siis kiristyy ja tiukkenee. Lukko, SaiPa ja Tapparakin intoutui tänään tärkeisiin voittoihin. TPS ja Blues näemmä tällä hetkellä pienoisessa laskusuhdanteessa. Yhtä kaikki, Kerho käytännössä tosiaan kuivilla karsintahäpeästä ja jatkaa taistelua 10 sakkiin pääsystä. Mikä parasta, kaikki on vielä ihan omissa käsissä jatkon suhteen. Armottoman kovaa loppurypistystä edelleen homma kuitenkin vaatii. Erityisen ilahduttavaa on kuitenkin vieraspelisaldon paraneminen Lehkosen tulon myötä. Lehkosen Kerho lienee napannut jo nyt enemmän pisteitä vieraista kuin Kiva-Hartsan Kerho. Eli Toivo playoff-paikasta elää vielä ja toistaiseksi voi hyvin, vaikka ei se minullakaan agendalla ykkösprioriteettina tässä murheiden kaudessa ole ollutkaan. Nälkä kasvaa toki syödessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös