2. Valtio
10 p. Maan lipussa on punaista
8 p. Se on pinta-alaltaan suurempi kuin Suomi
6 p. Mutta sen väkiluku on pienempi kuin Suomen
5 p. Se on sisämaavaltio
4 p. Se ei ole voittanut yhtään mitalia talviolympialaisissa
3 p. Siellä sata mongoa on yksi tögrök
2 p. Se on Venäjän rajanaapuri
1 p. Tšingis-kaani oli kotoisin täältä
Ja tämä oli tietenkin aikoinaan mahtava maailmanmahti, eli
Mongolia
Mongolian
lipussa on punaisen lisäksi myös sinistä + keltaisia kuvioita.
Maailman 18. isoimman valtion rajojen sisään mahtuisi melkein viisi Suomea. Mongolialaisia on kuitenkin vain vähän yli 3 miljoonaa. Se onkin maailman harvimmin asuttu valtio.
Ei ole pääsyä merelle mongolialaisilla, ja pirskatin kuiva paikka se on muutenkin: maassa ei ole juuri järviäkään.
Kesäkisoissa Mongolia on voittanut kultaa sekä judossa että nyrkkeilyssä, mutta talvilajeissa on ollut huomattavasti vaisumpaa. Pekingin talvikisoissa sitä edusti kaksi hiihtäjää, joista parempi ylsi sijalle 65.
Rahayksikkö төгрөг on translitteroinnista riippuen joko Mongolian tugrik, tugruk tai tögrök. Mongot vastaa sitten senttejä tai pennejä.
Mongolialla ja Venäjällä on yhteistä rajaa 3452 km:n verran, eli melkein kolme kertaa enemmän kuin Suomella ja Venäjällä
Tsingis kaani, tuo kaikkien kansojen alistaja, yhdisti mongoliheimot yhtenäiseksi ja pelottavaksi sotajoukoksi, minkä myötä häntä pidetään myös Mongolian valtion esi-isänä.
Tästä kysymyksestä keskiarvopisteet oli 4,9.
Tietoa alkoi löytymään vasta kuuden pisteen kohdalla: 11 pinnaa saalistivat Iisoppi, Hauptmann, KwutsNI ja Moto. 10 pinnaa Huonolle Pakille ja yhdeksän pinnaa aika monelle. Nollillekin jäi kuitenkin aika moni.