Vihjekysymys-tietokilpailu 3

  • 10 509
  • 247

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
8. Mikä paikka?

Oikea vastaus: Machu Picchu. Keskiarvopinnat 6,2.

10 p. Nykyisen tietämyksen mukaan tunnemme sen väärällä nimellä.

Vuonna 2021 julkaistun tutkimuksen mukaan muinaisen inkakaupungin alkuperäinen nimi on Huayna Picchu, tai mahdollisesti pelkkä Picchu. Huayna Picchu on myös rauniokaupungin vieressä sijaitsevan vuoren nimi, ja paikalliset tunsivat rauniot Huayna Picchuna vielä vuonna 1904. Nimi Machu Picchu ("vanha vuori") liitettiin kaupunkiin vasta amerikkalaisen tutkimusmatkailijan toimesta vuonna 1911. Kukaan ei lähtenyt arvaamaan vielä tässä vaiheessa.

8 p. Se on maansa suosituin turistikohde.

Siellä on käynyt parhaimillaan jopa lähes kaksi miljoonaa turistia vuosittain. Perun viranomaiset ovatkin joutuneet miettimään rajoituksia, jotta kohde ei tuhoutuisi turistimassojen johdosta. @Unkka arvasi ekana oikein. Myös Colosseumia ja Petraa veikkailtiin.

6 p. Oli käytössä vain noin sadan vuoden ajan.

Radiohiilitutkimusten ansiosta tiedetään, että kaupungin rakentaminen on aloitettu 1400-luvun alussa ja myöskin se, että se on hylätty (tuntemattomasta syystä) ennen kuin espanjalaiset olivat saaneet valoitettua Perun kokonaan vuonna 1532. Tämän vihjeen kohdalla tuli jo reilusti vastauksia ja yli puolet niistä oli oikein. Vääristä vastauksista jäi mieleen Suomenlinna.

5 p. Löydettiin 1900-luvun alussa.

Espanjalaisvalloittajat eivät koskaan löytäneet tätä vaikeapääsyistä kaupunkia, joka sijaitsi keskellä metsää korkealla vuoristossa. Se unohdettiinkin kokonaan vuosisadoiksi hylkäämisen jälkeen. Indiana Jonesin esikuvaksikin luonnehdittu amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham vieraili unohdetussa kaupungissa 1911 ja toi sen julkisuuteen.

Paikalla oli luultavasti käynyt kuitenkin jo ennen Binghamia ainakin lähikylän paikallisia asukkaita sekä heidän mukanaan myös länsimaisia lähetystyöntekijöitä. Myös aiemmin kaupungissa vierailleista aarteenetisijöistä ja arkeologeista on huhuttu, mutta he eivät ainakaan julkaisseet tietojaan.

4 p. Sen on arvioitu toimineen kuninkaallisten lomapaikkana.

Tähän teoriaan viittaa ainakin se, että jäänteiden perusteella on pystytty päättelemään, että kaupunki oli käytössä vain osan vuodesta. Inkojen hallitsijaperheen arvellaan asuneen syksystä kevääseen vielä korkeammalla vuoristossa olleessa pääkaupungissa, josta ovat sitten siirtyneet kylmän vuodenajan ajaksi Machu Picchuun. Viimeiset väärät vastaukset tuli tämän vihjeen kohdalla.

3 p. Kuvavihje
2 p. Yksi ns. "uuden maailman seitsemästä ihmeestä".


2000-luvun alussa äänestyksellä valittuja ihmeitä ovat Machu Picchun lisäksi Petran kalliokaupunki Jordaniassa, Kristus-patsas Rio de Janeirossa Brasiliassa, Mayojen porraspyramidi Chitchen Itza Meksikossa, Colosseum Roomassa, Taj Mahal Intian Agrassa ja Kiinan muuri.

Loput vastaukset tuli kolmen ja kahden pisteen vihjeistä, eli tällä viimeisellä vihjeellä ei ollut merkitystä enää kellekään:

1 p. Sijaitsee yli kahden kilometrin korkeudessa Andien vuoristossa Perussa
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
9. Mikä yhtiö?

Oikea vastaus: Volkswagen AG. Hyväksytty myös VW ja Volkswagen. 3,6 pinnan keskiarvo.

10 p. Perustettu alun perin valmistamaan yhtä tiettyä tuotetta.

Natsi-Saksan tavoitteena oli kehittää "kansan auto", johon mahdollisimman monella olisi mahdollisuus. Valtiojohtoinen ammattijärjestö Deutsche Arbeitsfront perusti vuonna 1937 yrityksen valmistamaan Ferdinand Porschen suunnittelemaa kuplavolkkaria.

Yrityksen alkuperäinen nimi oli Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH ("Osakeyhtiö saksalaisen kansanauton valmistelusta") ja seuraavana vuonna nimi lyhennettiin helpompaan muotoon Volkswagenwerk GmbH.

@CuJo#31 (Nintendo) ja @WarWas (Nokia) lähtivät rohkeasti yrittämään hyvillä veikkauksilla, mutta eivät osuneet lopulta lähellekään.

8 p. Nykyään yritysryppäällä on yli puoli miljoonaa työntekijää ja tytäryhtiöitä viidessä eri maanosassa.

@FASlapsi veti tässä kohtaa komeasti oikein! Volkswagen Groupiin (VAG) kuuluvat mm. Audi, Bentley, Ducati, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini, Scania ja Volkswagen. Työntekijöitä on noin 650.000 ja se kuuluu maailman suurimpien yritysten joukkoon.

6 p. Alan johtavalle yhdysvaltalaisyritykselle tarjottiin aikoinaan mahdollisuutta ottaa tämän yrityksen tuotanto haltuunsa, mutta se ei nähnyt kyseisessä tuotteessa minkäänlaista kiinnostavaa potentiaalia.

Ajattelin, että tämä voisi paljastaa, että kyse on saksalaisesta yrityksestä, jonka historia liittyy jollain tapaa natseihin. Mutta ei kukaan lähtenyt ainakaan arvailemaan tässä vaiheessa. Voittajamaiden piti tosiaan ratkaista saksalaisyhtiöiden kohtalo toisen maailmansodan jälkeen.

Ensin kuplavolkkarin suunnitelmia ja valmistamisen jatkamista tarjottiin heti sodan päätyttyä kaikille merkittäville englantilaisille autovalmistajille. Yksikään niistä ei ollut kiinnostunut: "Ei täytä moottoriajoneuvon teknisiä perusvaatimuksia… ei ole houkutteleva keskiverto-ostajille… valmistamisen jatkaminen olisi täysin kannattamatonta liiketoimintaa".

Vuonna 1948 kuplaa tarjottiin Fordille, jonka silloisen pomon mielestä tehdas tai auto eivät olleet minkään arvoisia.

Tehdas jatkoi pienimuotoisesti saksalaisten omistuksessa ja toimi voittajien määräysten mukaisesti hyvin pienimuotoisesti. Rauhan ehtojen mukaan Saksa sai valmistaa esimerkiksi moottoriajoneuvoja vuosittain vain 10% siitä määrästä mitä kapasiteetti oli ennen sotaa, kunnes tuotanto alkoi kasvamaan 1950-luvulla. Lopulta kuplasta tuli yksi maailman kaikkien aikojen yleisimmistä automalleista. Sitä on valmistettu yli 20 miljoonaa kappaletta.

5 p. Moni tuote on nimetty tuulien tai muiden vastaavien luonnonilmiöiden mukaan.

Tämä helpotti jo jonkun verran, eli nyt tuli taas jokunen vastaus. Esimerkiksi Golf (golfvirta), Passat (pasaatituulet), Jetta (tuulivirtaus = jetstream), Bora (voimakas tuulityyppi), Scirocco (siroccotuuli), Vento (tuuli italiaksi). En ollut itse tajunnut tätä asiaa ennen tämän kysymyksen laatimista.

4 p. Kuvavihje

Kuvissa oli yhtiön omistamia tuotemerkkejä: Scania, Ducati ja Lamborghini. Varmisti sen, että kyse on autonvalmistajasta. Jonkun verran oikeita vastauksia, mutta veikattiin myös ainakin Fiatia.

3 p. Ala-Saksin osavaltio on yksi yrityksen merkittävimmistä omistajista.

Tässä kohtaa tuli vielä viimeiset väärät vastaukset.

VAG:n suurin omistaja on Porsche holding-yhtiö. Porsche yritti aikoinaan vallata itseään huomattavasti suuremman Volkswagenin, mutta päätyikin talousvaikeuksiin ja itse osaksi Volkswagenia. Monimutkaisten järjestelyiden johdosta Volkswagenin suurin omistus on joka tapauksessa keskitetty tälle Porschen nimeä kantavalle yritykselle.

Ala-Saksin osavaltiolla on kuitenkin peräti 20% äänioikeus yrityksen asioista. Muihin suuriin omistajiin kuuluu mm. Qatarin valtio.

2 p. Logossa ja lyhenteessä kaksi kirjainta.
1 p. Pääkonttori Wolfsburgissa.


Asukasluvultaan suurin piirtein Lahden kokoinen Wolfsburgin kaupunki on perustettu varta vasten autotehdasta varten. Molemmat viimeisistä vihjeistä olivat tässä kisassa tarpeen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
10. Mikä joukkue / urheiluseura?

Oikea vastaus: Los Angeles Lakers. Keskiarvo 3,9 pistettä.

10 p. Ykkössijalla kaikkien aikojen mestaruustaulukossa.

Lakers on jaetulla ykkössijalla Boston Celticsin kanssa. Molemmat ovat voittaneet 17 mestaruutta - kymmenen enemmän kuin kolmanneksi menestynein joukkue. Molemmat ovat edelleen mukana tämän vuoden playoffeissa, eli jompi kumpi voi olla pian yksin ykkösenä. Vaihtoehtoja oli niin paljon, että kukaan ei lähtenyt arvailemaan tässä kohtaa.

8 p. Koutsi voi nakata epäonnistuneet tai kenkkuilevat pelaajansa kirjaimellisesti "Bussin alle".

Jos mukana olisi joku kova NBA-seuraaja, niin tämä olisi ollut hänelle paljastava vihje. Muille varmaan edelleenkin ihan mystinen.

Los Angeles Lakersin omistaa Bussien perhe. Jerry Buss osti mm. Lakersin ja Los Angeles Kingsin vuonna 1979, kun edellisen omistajan oli muutettava omaisuutensa rahaksi avioeron johdosta. Lakerin nykyinen pomo on Jerryn tytär Jeannie Buss.

6 p. Pelaa useimmiten keltaisissa paidoissa.

Yritin houkutella tässä vastaamaan Brasilian jalkapallomaajoukkueen ja joku sen vastasikin. Mutta tuli myös ekat oikeat vastauksetkin, by @Unkka @Anselm Raato ja @Moto . Lakersin päävärit ovat violetti ja keltainen.

5 p. Voittanut peräkkäisiä mestaruuksia sekä 1950-, 1980- että 2000-luvuilla

Mestaruudet vuosina 1949, 1950, 1952, 1953, 1954, 1972, 1980, 1982, 1985, 1987, 1988, 2000, 2001, 2002, 2009, 2010 ja 2020. Tässä tuli jokunen oikea vastaus lisää.

4 p. Muuttanut useamman kerran ja pelannut kolmessa eri kaupungissa.

Tällä vihjeellä oli tarkoitus paljastaa, että kyse on pohjoisamerikkalaisesta seurasta. Aika hyvin taisi auttaa, sillä uusia vastauksia tuli jo jonkun verran. Tosin veikattiin tässä kohtaa Keski-Savon Pateriakin...

Seura on perustettu vuonna 1946 Detroitissa nimellä Detroit Gems. Sen aika jäi kuitenkin yhteen umpisurkeaan NBA-kauteen: joukkue voitti vain neljä peliä, jäi jumboksi ja sen sarjapaikka ja toiminta myytiinkin sitten kauden päätteeksi Minneapolisiin. Uusi Lakers-nimi otettiin järvisen Minnesotan osavaltion lempinimestä.

Seura ehti voittaa mestaruuden viisi kertaa ennen kuin se muutti Los Angelesiin vuonna 1961. Esimerkkinä muutolle oli toiminut baseball-jengi Brooklyn Dodgers, joka sai huimasti uutta nostetta bisnekseensä muutettuaan 1958 Los Angelesiin. Lakers piti entisen nimensä siirrosta huolimatta, vaikka Kalifornia ei kovin järvinen paikka olekaan. Kotihalli Los Angelesissakin on vaihtunut useampaan otteeseen.

3 p. Kuvavihje

1980-luvun Lakersia kutsuttiin lempinimellä "Showtime" johtuen joukkueen tarkoituksellisen rohkeasta ja viihdyttävästä hyökkäyspelistä. Samoihin aikoihin Lakers alkoi keräämään myös mm. Hollywoodin superjulkkiksia katsomoon. Vieras juttu vissiinkin? Ei ainakaan tullut uusia oikeita vastauksia tämän vihjeen ansiosta.

2 p. Nykyään seuran koti on Kaliforniassa.
1 p. Tunnettuja ex-pelaajia ovat mm. Magic Johnson, Shaquille O'Neal ja Kobe Bryant.


Näiden ansiosta pisteitä sitten lopuillekin.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Olisihan tuo Theremin pitänyt tietää tuosta viimeisestä vihjeestä, mutta ei tullut mieleen tuota Remiä. Toinen oli tuo gallona, missä vastasin gauna, mikä on puolestaan joku avaruusoliohahmo mangassa/animessa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
PALKINTOJENJAKO

@E @Myrsky74 ja @heavy selvittivät homman yhdellä pummilla kukin, mutta se ei vielä riittänyt. Voitto vietiin nimittäin uusilla kolminumeroisilla ennätyspisteillä.

Musavisankin voittanut @Anselm Raato on nimittäin ihan hurjassa kevätvireessä ja voittoputkessa. Käviköhän meille niin, että lähetettiin ihan väärä JYP-fani kisaamaan Euroviisuihin?

Anselmilta jäi tietämättä lastenkirja ja Hanoista tuli "vain" kuusi pinnaa. Mutta vastaavasti maksimipinnat thereministä ja 8+6 Fifth Elementistä ja kaikista muista joko 9 tai 11. Erittäin vahva kokonaissuoritus siis, onnea voittajalle!

E sai kysymykset 2, 6 ja 7 kiinni kahdeksan pinnan kohdalla, mutta ero kärkeen syntyi siitä, että tiesi vasta neljän pinnan kohdalla monet sellaiset kohteet, jotka Anselm oli tiennyt vihjettä tai kahta aiemmin.

@Peltinen olisi ollut ainakin kakkosena ilman paria pummiaan. Toisaalta: ei olisi ollut top-kolmessa, jos ei myöskin olisi ottanut onnistuneita riskejä.

Myrsky74 jatkoi vahvoja esityksiään ja @FASlapsi löytyi nyt taktiikanvaihdoksen myötä toisesta päästä taulukkoa kuin aiemmin.

Tulokset:


Liitteenä vielä pistetaulukko, mistä voitte tarkistaa omat pisteenne ja tsekata myös kisan kulun. Vihreällä pohjalla oikeat vastaukset, punaisella väärät ja tyhjät on valkoisena.

Kiitoksia taas kerran kaikille osallistujille, varmaankin jo viikon tai parin päästä jatketaan saman puuhan parissa.
 

Liitteet

  • Vihjekysymys-tietokilpailu3.jpg
    Vihjekysymys-tietokilpailu3.jpg
    315,3 KB · kertaa luettu: 45

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Kyllä se pikkasen kirvelee, että ei tullut mieleen 8 pisteen kohdalla tuo the Fifth Element. Lisäksi luin mikä kaupunki kysymyksen huolimattomasti. Gallona ja Theremin olisi pitänyt noissa lopuissa kysymyksissä tietää. Ehkä noin 40 pistettä olisi ollut mahdollista saada
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Tä mun kuudenkymmeneen minuutin paine ei toimi. Mutta kysyn vaan, että vaihdanko!!
Kiitoskset taas ehkä JA:n hauskimmasta kisaformaatista.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tä mun kuudenkymmeneen minuutin paine ei toimi. Mutta kysyn vaan, että vaihdanko!!
Kiitoskset taas ehkä JA:n hauskimmasta kisaformaatista.
Jaetulla 26. sijalla on hyvä olla. Ihan kuin Euroviisujen finaalin viimeinen sija, eli ollaan Saksa.
 

Myrsky74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Real Madrid, Nottingham Forest
Pitää näköjään pikkaisen enemmän tulevaisuudessa vetää riskillä, ettei tämä nelossijojen putki enää pidempään jatku. Mieluummin sitten vaikka kymmenes, kun kolmatta kertaa pisteen päässä mitalisijoista.

Kiitos taas kerran loistavasta visasta @Everton
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niukasti tuli oma paras tulos, mutta vaikuttaa tuollainen reilu 40 pongoa tulevan taktiikalla millä tahansa. Eipä siinä nyt hirveästi jäänyt parantamisen varaa. Lasagnen ja Hanoin kohdalla ehkä veikkasin turhan aikaisin ja gallona meni nollille, mutta en kadu vääriä veikkauksia.

Ei osannut mennä kaupunkikysymyksen kohdalla noin kauas... Jugoslavian maat oli mielessä ja kun ne vaikutti väärältä, mietin jotain lähi-itää, mutten onneksi veikannut mitään. Tuli se Hulkko/Fagerholm ihan puun takaa.

(Ja kyllä minä tyrkytin Mariaa ykköseen, vaikka tuolla muuta väitetään...)
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Iso kiitos visasta. Vaikka en elokuvaa tunnistanutkaan suht selvistä vihjeitä huolimatta.

Tämä visatyyppi (ei siis laatija vaan tapa, miten visa etenee) on kyllä ärsyttävä ja ehkä osin sen takia myös aivan mahtava. Visatyyppi (laatija) ansaitsee ison kiitoksen, kun tekee näitä visoja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kiitos @Everton visasta.

Tällä kertaa oli itselleni hieman helpompia kysymyksiä kuin edellisessä... jossain olisi voinut kyllä olla rohkeampikin tai huolellisempi, jolloin olisi voinut muutama piste olla lisää vielä kaivettavissa, mutta toisaalta sitten joissain olisi arvaus ehkä ollut väärin ja pisteitä kadonnut.

Ja mä kyllä tykkäsin tuosta "mikä heitä yhdistää" -kysymystyypistä, mutta hieman vaikeutti myös se, etten tunnistanut lähellekään kaikkia kuvien henkilöistä... ja tietysti myös se, ettei tullut mieleenkään, että nämä tunnistetut olisi voinut lastenkirjaa kirjoittaa, vaikka viimeisen 15 vuoden aikana olen lastenkirjoja kolmelle pennulle itse lukenutkin ja kirjastossa niitä käynyt lainailemassa. Mietin kyllä siinä kaikkea Time-lehden kannesta oman alansa maailmanrankingin ykköstilasta vaaleissa valitsematta jäämiseen... mutta aina tuli joku henkilö, johon en millään uskonut idean sopivan. Tuo kysymys kuitenkin haastoi oikeasti ajattelemaan vähän eri tavalla, mistä tykkäsin.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Mutta kiitokset @Everton jälleen kerran hyvästä visasta! Toivotaan, että seuraavan visan kysymykset olisivat minulle suosiollisempia:).
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Kiitos @Everton hienosta visasta. Itselle oli kyllä muutamia ohi-kysymyksiä. Vihjeet olivat kuitenkin kertakaikkiaan hienoja.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edellisen kierroksen tulosillan aikaan olin matkoilla mutta kiitellään nyt kaikista kerralla. Formaatti on kerrassaan loistava. Tässä ei riitä, että tietää oikean vastauksen. Pitää tietää myös niitä vääriä vastauksia ja malttaa olla vastaamatta heti, kun joku asia tuntuisi osuvan vihjeisiin. Jos vääriä vastauksia on niukalti (mm. tämä Theremin-kysymys) on helpompi ottaa riskiä. Lisäksi kysymykset olivat jälleen kerran erinomaisia.

Tässä kohtaa pitää vielä muistaa aivan liian nuorena edesmennyttä Tamperelaista uinti- ja visamestaria Ari Wireniä, joka kirjoitti aikanaan Jyrki Otilan kanssa parikin Pubivisa-kirjaa. Ari kertoili vaihtaneensa aikoinaan uintiuran päätyttyä nykyaikaiseen 5-otteluun, joka oli hänen mukaansa "upseerien ja herrasmiesten laji". Ari tuli heti mieleen tuosta kakkososan 5-otteluvihjeestä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Nonnih! Taas on toivuttu yhdestä pettymyksestä, jonka aiheuttaja, ainakin välillisesti, on veli @Everton - suuret kiitokset kuitenkin tästä mahdollisuudesta, oot kyllä melkoinen seppä näissä tietokilpailuhommissa!

Eniten itseäni jäi harmittamaan nuo Lakersin ja Machu Picchun missaamiset - olisi pitänyt sinnitellä hieman. Lisäksi Hanoi olisi ollut ihan arvattavissakin, mutta kun ei...
Sijoitus ja pisteet hieman putosivat edellisestä, mutta kymppisakissa kuitenkin pysyin.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Ohhoh!
Menipäs tämä hienosti... Täältä ylhäältä on hyvä tulla rytinällä alas.
Kiitos Everton visasta! On nää kivoja aina.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Seuraavaksi vois oikeasti olla spoilaamatta ja vetää kisa loppuun asti niin saisi jämäpojojakin. Esim Matti Macchupicchun oisin tiennyt, mutta kun katsoin jo muiden vastaukset.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
5 p. Samalla leveysasteella tämän kaupungin kanssa sijaitsee myös eräs Yhdysvaltojen osavaltion pääkaupunki, jonka nimi alkaa samalla alkukirjaimella kuin kysytyn kaupungin nimi.

Sekä Hanoi että USA:n eteläisimmän osavaltion Havaijin pääkaupunki Honolulu sijaitsevat 21° kohdalla. Sama juttu tässäkin, taisi vaan viedä ajatuksia entistä enemmän Eurooppaan. Ja Korean sodan ajattelin tulevan tässä vaiheessa jollekin mieleen. @Rara sai kunnian olla toinen oikein vastannut.

Kiitos mahtavasta visasta! Omat pisteet nousi n. 20 pisteellä toisella osallistumiskerrallani johtuen siitä, että en tuhlannut liikaa vastauskertoja heti heti alussa valistuneisiin arvauksiin. Kaupunki-kysymyksen tästä vihjeestä halusin saada varmasti oikein ja tulikin tutkittua karttakirjaa aika lailla. Oikean vastauksen löytäminen alkoi jo vaikuttaa mahdottomalta karttaa tutkimalla kunnes välähti, että vihje taitaakin viitata osavaltioon, joka on täysin eri leveyspiirillä kuin mikään muu osavaltio eli Alaska tai Hawaiji. Sitä kautta se Hanoi löytyikin nopeasti.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Kiitos mahtavasta visasta! Omat pisteet nousi n. 20 pisteellä toisella osallistumiskerrallani johtuen siitä, että en tuhlannut liikaa vastauskertoja heti heti alussa valistuneisiin arvauksiin. Kaupunki-kysymyksen tästä vihjeestä halusin saada varmasti oikein ja tulikin tutkittua karttakirjaa aika lailla. Oikean vastauksen löytäminen alkoi jo vaikuttaa mahdottomalta karttaa tutkimalla kunnes välähti, että vihje taitaakin viitata osavaltioon, joka on täysin eri leveyspiirillä kuin mikään muu osavaltio eli Alaska tai Hawaiji. Sitä kautta se Hanoi löytyikin nopeasti.
"
  • Googlaus, lunttaaminen ja muu vilunkipeli on kiellettyä"
    Mites tämä sääntöpykälä tässä?
    Tirsk!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös