Vielä kerran: Kahva!

  • 2 588
  • 21

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
-Liittäkää moderaattorit tämä tuonne muiden perään, ellei mielestänne ole perusteltua pitää näin pitkä sepustus erillään.-


Joskus ottaa lujaa kupoliin. Onneksi nyt alkaa jo helpottaa. Jokainen joka on seurannut Jatkoajan kahvauskeskustelua varmaankin tietää mitä tarkoitan. Tulin itsekin heittäneeksi aika kiukkuisen kommentin aiheesta, mutta nyt kykenee jo hieman paremmin ajattelemaan asiaa.

Mistähän koko tässä mölinässä on kyse? Tappara kahvaa. Totta. Muutkin kahvaavat. Totta. Lajia nimeltä jääkiekko vaivaa siis ongelma joka ei ainakaan nosta pelien viihdearvoa. Miksi juuri Tappara saa kaiken paskan niskaansa? Yksi syy on takuulla se että mökän alkaessa Tappara johti liigaa. Kateus on Suomen katoamaton luonnonvara. Yksi syy on varmasti myös Tapparan isot miehet. Pieni nykäisy ja homma on hoidettu tehokkaasti ilman jatkuvaa roikkumista.

Mutta suurin syy on lähes vuoren varmasti, yllätys yllätys; jatkuva rummutus. Jauhoivat ilvesläiset sitten mitä paskaa tahansa. Eräs tällä(kin) palstalla ansioitunut nimimerkki aloitti tuon rummutuksen yksinäisen miehen sotana joskus pari kautta sitten (vaiko vasta viime kaudella?). Joka tapauksessa Rautakorpi oli silloinkin vastuuvalmentajana, ja suuri osa joukkueestakin oli sama kuin nytkin. Silloin kyselin Kiekkopesässä yllä viitatun nimimerkin innoittamana että "kahvaako Tappara enemmän kuin muut?"

Otos oli aika pieni, mutta tulos silti murskaava 10-1: Tappara ei profiloitunut kahvajenginä! Miksi ei? Kuitenkin valmentaja oli sama ja joukkueen runkokin oli pitkälti sama. Mikä siis on muuttunut? Rautakorven pelifilosofia? Tuskin. Pelaajien taitotaso on pudonnut? Ei varmasti ole. Pelaajat ovat hoksanneet että kahvaaminen on kivaa? Tuskin. No mikä sitten on muuttunut? Ennakkoasenteet? Niin, nopeasti pohdittuna muuta en oikein keksi.

Tästä on jo axekin ansiokkaasti puhunut, mutta puhun silti edelleen: Kun jotain asiaa alkaa oikein kunnolla kytistää niin löytyyhän sitä. Mainitsin jo että Tappara käyttää mailaa muuhunkin kuin kiekon pelaamiseen. Ja jos noita tapauksia aletaan oikein tarkkailemaan, niin herranen aika: Tapparahan pelaa räävitöntä peliä! Hyi helvetti mikä kahvajengi! Ja jos ennakkoasenteisiin on jokin henkilökohtainen syy, niin kahvaus näyttää vielä kymmenen kertaa pahemmaltakin. (Tuollainen syy voisi olla esim. jatkuvat paikallispelitappiot…)

Ja kuten moni on Jatkoajassakin todennut, niin seuraavalla Tapparan vierailulla he oikein katsovat että pitävätkö puheet kahvasta paikkansa. Ja pitäväthän ne, koska Tappara kahvaa. Mutta tuleeko niiden omien otteita seurattua yhtä kriittisesti? Ei varmasti tule. En usko että kukaan kykenee täydelliseen objektiivisuuteen kun arvioitavina ovat omat suosikit ja joku rupinen vierailija. On olemassa sanonta "omat lapset ja naapurin kakarat", ja voin vakuuttaa että sanonta pitää paikkansa. Omia lapsia arvioitaessa ei yksinkertaisesti pysty olemaan puolueeton. Ei vaikka yrittäisi. Suosikki on suosikki vaikkei lätkäjengissä olekaan omasta lapsesta kysymys.

Entä jos kumpikaan tarkkailtavista jengeistä ei ole suosikki? Jotenkin tuntuu että vallitsevassa tilanteessa täydellinen objektiivisuus on, jos ei nyt mahdotonta niin ainakin vaikeaa. Johtuen juuri tuosta asenteesta: "no kahvaakohan ne nyt niin paljon kuin sanotaan?" Sillä kyllä ne kahvaa. Vaan niin kahvaa se vastapuolikin, mutta Tapparan otteita kytistäessä niistä menee osa ohi silmien. "Objektiivisen analyysin" tulos siis 60-40 tai peräti 70-30 Tapparalle: Maine on ansaittu; törkeä jengi! 2000 jatkoaikalaista ei voi olla väärässä!

(Välihuomautus: Kuinkahan moni pahimmista vaahtosuista on oikeasti nähnyt Tapparalta enemmän kuin yhden pelin? Eikä kaksikaan peliä ole vielä kovinkaan kummoinen otos. Eikä varsinkaan silloin kun kahvaamista ollaan oikein muistikirjan kanssa laskemassa. Tälläkin palstalla on otettu käyttöön oikein muotisanaksi noussut systemaattisuus. Tappara kahvaa systemaattisesti, kahva on Tapparan tärkein taktinen ase. Haloo! Kuinka naiivi sitä voikaan olla! Tappara istuisi oikeasti jäähyllä ne 40 minsaa pelistä jos tämä pitäisi edes siteeksi paikkansa! Eivät ne tuomarit NIIN sokeita ole!)

Jos kahvasta pitää vielä keskustella, keskustellaan siitä sitten koko liigan ongelmana. Yksittäisten joukkueiden (tai yksittäisen joukkueen) ajojahti alkaa jo tympiä. Pitäisikö laidan vierellä olla vielä neljä tuomaria (kaksi per laita) kytistämässä pelkkiä kahvarikkeitä? Vai mikä neuvoksi? En tiedä, mutta sen tiedän että Tapparaa (tai ketä tahansa muuta) mollaamalla ei saada kahvaa häviämään liigasta. Olisi aika keksiä jotain muuta.

Toinen pointti:

Itse olen nauttinut peleistä täysin rinnoin, ja aion nauttia vastakin! Olenko siis puusilmä vai onko kahvaus liioiteltu ongelma? Ideaalisestihan pelissä ei koskettaisi mailalla mihinkään muuhun kuin pelivälineeseen, mutta olisiko edes koko laji enää sama? Kaukalopallossa ja salibändyssähän ei vastustajaa voi mailalla koskea, mutta niinpä lajitkin ovat harvinaisen tylsiä katsottavia! Varsinkin jälkimmäinen, jopa pelattavana: Eräässä puulaakiturnauksessa jouduin jäähylle joka kerta kuin hain vastustajalta pallon pois! Uskomatonta pelleilyä, muuta en voi sanoa!

Itse olen peräänkuuluttanut nollatoleranssia kahvaukseen, mutta tulisiko siitä mitään? Muuttuisiko rakastamamme laji vallan toiseksi? En tiedä. Asia on vaikealla tavalla kaksijakoinen. Toisaalta kahva on ikävä ilmiö, mutta minkälaista peli oikeasti olisi jos mailalla ei voisi tehdä mitään muuta kuin pelata kiekkoa (tai toista mailaa)? Olisihan tuo hauska nähdä, vaikka sitten vain jossain harjoitusturnauksessa ensi kesänä. Ehkä olisimme viisaampia asian suhteen nähtyämme sen käytännössä (siis nollatoleranssin). Siihen asti asia on arvailujen varassa.

Kolmas pointti:

Kateus on oikeasti ikävä ilmiö. Myönnän siihen itsekin syyllistyneeni Tepsin ja Jokereiden valtakaudella. Ehkäpä olen siksi ansainnut tämän että omaa iloani Tapparan menestyksestä yritetään vesittää. Olen seissyt omieni takana kaikki viime vuosikymmenen rämpimiset, ja joka kausi odottanut aurinkoa paistavaksi. Eipä ole pahemmin paistellut, ennen kuin Rautakorpi teki paluun Tapparaan. Huikea kolmas sija runkosarjassa antoi jo viitteitä tulevasta, vaikka kevät päättyikin luvattoman nopeasti. Viime kauden lento kantoi jo finaaliin asti, ja riemuni oli lähes rajaton! Nyt Tappara on ensimmäistä kertaa ties kuinka pitkään aikaan vakavasti otettava mestarikandidaatti (viime kaudella vain kahden suuren haastaja), ja odotan lähes henkeä pidätellen kevään pleijareita (joissa uskon Jokerien olevan kovin)! Jos Tappara mestaruuden vie aion juhlia oikein hillittömästi, mutta sen kyllä sanon että osan riemusta on tämä kahvauskeskustelu jo vienyt. Sanon kahvauskeskustelu enkä kahvaus, koska ilman tätä jatkuvaa mökää en olisi asiaan kiinnittänyt mitään huomiota. Että sikäli voitte kateelliset onnitella itseänne; ainakin osa tavoitteistanne on saavutettu.


Summa summarum:

Tappara porskuttakoon edelleen liigan kärkikahinoissa mukana, muut vaahdotkoot edelleen mistä sitten haluavatkin. Niin kuin joku jo sanoikin, kahvaus on katsojan silmässä! Unohtakaa vähäksi aikaa koko asia ja jännittäkää ennemmin vaikka sen pelin lopputulosta! Jos haluatte oikeasti tehdä asialle (kahvalle) jotakin, lähestykää SM-liigaa. Täällä aihe on jokseenkin loppuunkaluttu.

Huokaus. Turha kirjoitus turhasta aiheesta, olisi jo saarnaajakin sanonut aikoinaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni tämä on meille Tapparalaisille loistava lopetus tähän jo onneksi laimenemaan päin olevaan kahvakeskusteluun. Suosittelen että kaikki Kirveelle uskolliset jättävät tämän Ex:n kirjoituksen myötä lopullisesti sikseen moisen paskanjauhannan.
 

Kaivanto

Jäsen
Hyvä kirjoitus minustakin, vaikka 'kansa' on tietysti eri mieltä. Järjestetäänkö gallup? Not.

Jos joku haluaisi tuoda tämän asian pyörittelyyn jotain tosissaan uutta, hän kuvaisi Tapparalta yhden vieras- ja kotipelin kutakin liigajoukkuetta vastaan laajakulmalla, kävisi kaikki nauhat läpi hidastuksella merkaten videoon millä lie editointijudanssilla vaikka punaisen ympyrän jokaiseen tilanteeseen jossa Tappara kahvaa ja vihreän jokaiseen, jossa vastustaja kahvaa.

Sitten laskettaisiin pylpyrät, lyötäisiin video johonkin serverille ja ruvettaisiin reuhtomaan Jatkoajassa siitä, miten punaisella pitää odottaa mutta vihreällä saa mennä.

Kukas ryhtyy hommaan?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tämähän on hyvä idea. Tässä ketjussa tapparalaiset voivat keskustella siitä, miten kahvausväitteet ovat vain kateellisten panettelua, ja tuolla toisessa keskustelussa muut voivat keskustella siitä, miten Tappara kahvaa. Kiitos, Ex.

Oho, taidan olla väärässä ketjussa. Anteeksi. Poistunkin tästä toisaalle...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ex päätti vetäistä sitten pienen sorretun Tapparan puolustuspuheen. Hyvin kirjoitettua tekstiä ja paljon.

Muutamia poimintoja:


"Yksi syy on takuulla se että mökän alkaessa Tappara johti liigaa. Kateus on Suomen katoamaton luonnonvara."

Laske piruuttasi montako eri joukkuetta on tällä kaudella johtanut SM-liigaa. Miksi tämä kahvaus olisi yhdistetty Tapparaan sen takia, että Tappara sattui käväisemään sarjakärjessä? Vai ovatko muiden joukkueiden kannattajat kateellisia Tapparan edellisistä menestyksen vuosista(<=1988)?

"Itse olen nauttinut peleistä täysin rinnoin, ja aion nauttia vastakin! Olenko siis puusilmä vai onko kahvaus liioiteltu ongelma?"

Koskaan en ole nähnyt yhtä paskaa peliä, kuin viime vuoden finaalit. Ja, jos tämän vuoden finaalit ovat samanlaiset niin todellakin lajin vaihto alkaa olla lähellä.

"Jos Tappara mestaruuden vie aion juhlia oikein hillittömästi, mutta sen kyllä sanon että osan riemusta on tämä kahvauskeskustelu jo vienyt. Sanon kahvauskeskustelu enkä kahvaus, koska ilman tätä jatkuvaa mökää en olisi asiaan kiinnittänyt mitään huomiota. Että sikäli voitte kateelliset onnitella itseänne; ainakin osa tavoitteistanne on saavutettu. "

Jos Tappara mestaruuden tänä vuonna vie samanlaisella pelillä, kuin viime vuoden finaaleissa, niin kyllä se on kauhea tappio koko Suomen jääkiekolle - ja kyllä siinä on syytäkin hieman riemua hillitä.

Täytyy nyt sitten vielä kerran lopuksi sanoa, että missään tapauksena en ole, niin tepsifanina kuin jääkiekon ystävänäkään, kateellinen Tapparalle - miksi olisin?
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ettei vaan siihen finaalien paskamaisuuteen olisi vaikuttanut se, että TPS jäädytti peliä ja roikkui vastustajassaan kiinni koko sarjan ajan? Tai se, että joukkue oli jo ties kuinka monetta kertaa peräkkäin finaaleissa ja voitti kolmannen perättäisen mestaruutensa.

Tappara oli finaaleissa pelillisesti parempi. Se pyrki liikkumaan ja pitämään vauhtia. TPS oli finaalien aikaan väsynyt, peruutteli koko finaalisarjan ajan ja otti vauhdin pois liukkaammin luistelevilta Tapparan pelaajilta. Tosin onnistuen hommassaan nähdyin tuloksin.

Toivottavasti tällä kaudella TPS ei ole Tapparan finaalivastustaja. Noilla esityksillä millä joukkue nykyisellään pelaa, ei saada nopeallakaan kameratyöskentelyllä pelistä yhtään vauhdikkaampaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti polvipetteri
Ettei vaan siihen finaalien paskamaisuuteen olisi vaikuttanut se, että TPS jäädytti peliä ja roikkui vastustajassaan kiinni koko sarjan ajan? Tai se, että joukkue oli jo ties kuinka monetta kertaa peräkkäin finaaleissa ja voitti kolmannen perättäisen mestaruutensa.

Tepsin kolmas mestaruus:D


Viestin lähetti polvipetteri
Tappara oli finaaleissa pelillisesti parempi. Se pyrki liikkumaan ja pitämään vauhtia. TPS oli finaalien aikaan väsynyt, peruutteli koko finaalisarjan ajan ja otti vauhdin pois liukkaammin luistelevilta Tapparan pelaajilta. Tosin onnistuen hommassaan nähdyin tuloksin.

Tapparan nopeat pelaajat:D

Viestin lähetti polvipetteri
Toivottavasti tällä kaudella TPS ei ole Tapparan finaalivastustaja. Noilla esityksillä millä joukkue nykyisellään pelaa, ei saada nopeallakaan kameratyöskentelyllä pelistä yhtään vauhdikkaampaa.

Ei, se ainakaan viimevuotista huonompaa voi olla :D
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Puurot ja vellit

Viestin lähetti HN
[BKuten olen aiemminkin todennut, Tapparaa ja Rautakorpea on turha syyttää mistään. Pisteet otetaan niillä keinoilla, jotka sallitaan. Ammattimaista huippu-urheiluahan tämä on. [/B]

Aivan! Minakaan en ole Tapparaa syyttanyt kahvauksesta vaan todennut, etta Tappara siina on kuningas. Totta kai kaikki keinot ovat sallittuja niin kauan kuin niita ei kielleta. Sen sijaan asian tekee huvittavaksi se, miten itsepintaisesti lahes kaikki Tapparan fanit kieltavat tuon joukkueensa pelityylin. Heidan mielestaan sita ei ole olemassakaaan ja koko kohu on vain kateellisten panettelua. Kertokaa viela se, mille asialle tassa pitaisi olla kateellinen?
 

axe

Jäsen
Kateellinen pitää olla sille että te muut ette osaa kahvata yhtä hyvin kuin Suuri Mestari. Lällällälälläää!
 
Suomi-Salama kirjoitti:
Sen sijaan asian tekee huvittavaksi se, miten itsepintaisesti lahes kaikki Tapparan fanit kieltavat tuon joukkueensa pelityylin. Heidan mielestaan sita ei ole olemassakaaan ja koko kohu on vain kateellisten panettelua.
Hmm, outoa vain, että minä taas, vaikka Tapparaa kannatankin, olen ymmärtänyt, että useimmat juuri myöntävät, että Tappara kahvaa, mutta kuten minäkin, ovat sanoneet, että Tappara ei ole ainoa joka kahvaa ja/tai kahvaa yhtä paljon kuin muutkin joukkueet. Mutta todellakin tämä aihe voitaisiin myös mun puolestani jättää rauhaan. Hervannan Näkijä toi kirjoituksessaan ilmi parikin hyvää pointtia, kuten sen, että kahvaaminen sanana on kokenut inflaation. Rauha.
 

AJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno kannanotto

Ex kirjoitti kaiken oleellisen liittyen tähän kahvauskeskusteluun. Tähän on hyvä lopettaa ainakin meidän "kahvaralaisten" keskustelu kyseísestä aiheesta.

Asiallista keskustelua aiheesta on vaikea saada kun osa "vastapelureista" on noita lapsellisten hymiöidensä kanssa kikkailevia teinijä, joilla ei ole itse keskusteluun muuta annettavaa kuin typeriä heittoja ja aurinkoisia naamatauluja.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Ja ei muuta kun lusikkani soppaan...

...vaikka olen sitä koettanut välttää koko kahvauskeskustelun ajan.

Axe, Taze, Ex ja kumppanit ovat jo ansiokkaasti kertoneet kaiken oleellisen ja katson olevani em. kanssa suurin piirtein samaa mieltä, yhtyen osin myös HN:n viestissään esiintuomiin seikkoihin, ennen kaikkea kohtaan: "Kuten olen aiemminkin todennut, Tapparaa ja Rautakorpea on turha syyttää mistään. Pisteet otetaan niillä keinoilla, jotka sallitaan. Ammattimaista huippu-urheiluahan tämä on." Nimenomaan. Siis VAIKKA Tappara kahvaisi (koko sana alkaa jo ottamaan päähän) kuinka penteleesti, turha siitä heitä tai Rautakorpea on syyttää.

Toisaalta huomauttaisin, etteihän se nyt perkele niinkään mene, että väite muuttuu AUTOMAATTISESTI epätodeksi, jos liian moni siihen yhtyy "muotisyistä"; eikä väite ole AUTOMAATTISESTI epätosi siinäkään tapauksessa, että keskustelun aloittaa tarkoitusperiltään epäillyttävä henkilö, siis tässä tapauksessa Ilveksen kannattaja.

Omasta puolestani voin sanoa, että valitsisin tuhat kertaa mielummin muiden joukkueiden kannattajia sapettavan ja mestaruuden voittavan kusipää-rotta-kahva-sumppu-tylsä-roikkumis-koukkimis -Ilveksen, kuin hopealle jäävän ja muiden joukkueiden kannattajia miellyttävän huippu-taito-kynä-Raipe-Veikko-Ripa-liike-kikka -Ilveksen.



Ranger
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Taidanpa itsekin ottaa kantaa näihin kahvakeskusteluihin.
Kävin viimekaudella katsomassa kaikki Tapparan ja Ilveksen kotipelit sekä kaikki Tapparan Playoff-ottelut. Sama tahti jatkuu myös tällä kaudella. Kohta 1,5 vuotta jatkuneen kahvauskeskustelun takia olen yrittänyt tarkkaan katsoa Tapparan kahvaamista.

1. Huomio:
Tappara kahvaa kärkikarvaaja todella "taitavasti", mutta mitä sen jälkeen? Yleensä Tapparaisilta tämä kahvaaminen on jäänyt juuri karvaajan kahvaamiseen, kuten pää"valmentaja" Elorantakin erään ootelun jälkeen sanoi.

2. Huomio:
Juurikin tässä kyseisessä Pelicans:ia vastaan pelattussa ottelussa (19.10.2001) huomasin, että Tappara ei paljoa muuta kahvaa kuin karvaajaa. Pelicanssin pelaajat iskivät kaikkiin viiteen mieheen kiinni mailoilla heti punaviivan jälkeen, mutta niinhän monissa peleissä käy kun vastustajalla on vauhti päällä. Tapparalaiset olisivat voineet tästäkin antaa kommentin Elorannalle joka itki karvaajan kahvauksesta. (Kun liigan tuli kaksi erotuomaria, oli Eloranta ainoa joka niitä kehui.)

Ottelu 22.11.2001 Saipaa vastaan:
Kiekon tippuessa jäähän Tapparan laiturit eivät päässeet mihinkään. Syynä olivat Saipa pelaajien mailat jotka olivat Tappara-Laiturien jalkojen välissä. Miksi tästä ei puhuttu? Koska Saipa hävisi.

3. Huomio:
Viime vuoden välierissä Ilvestä vastaan kahdelta Tappara pelaajalta murtui käsi mailan iskuista johtuen. Nämä kaksi olivat Janne Ojanen ja Jussi Tarvainen. Kuinka moni kuuli Tapparalaisilta kommentteja koskien Ilveksen mailapeliä? Ei varmaan kukaan. Silti muka voitimme välierät "kahvaamalla". Miksi Ilveksen mailapelistä ei puhuttu? Koska Ilves hävisi.

4. Huomio:
Mediat ja monet jääkiekkopiireihin kuuluvat kehuivat finaaleja. Finaaleja ovat haukkuneet pääasiassa vain Ilves- ja Tps-fanit. Miksi? Ilvesläisten haukkumiset ovat ymmärrettäviä, koska olemme "rakkaita" vihollisia. Tps-fanit syystä että Tappara ei pelannut taidokasta Jursinov-kiekkoa vaan kovaa taklaavaa jääkiekkoa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Hieno kannanotto

Viestin lähetti AJL
Asiallista keskustelua aiheesta on vaikea saada kun osa "vastapelureista" on noita lapsellisten hymiöidensä kanssa kikkailevia teinijä, joilla ei ole itse keskusteluun muuta annettavaa kuin typeriä heittoja ja aurinkoisia naamatauluja.

Ilmeisesti tarkoitit minua. Ajattelin hieman ystävällissävyisempää vastausta tuohon Polvipetterin vihan sokaisemaan viestiin, jossa ei ollut järjen hiventäkään, mutta kai tässä keskustelussa on hammasta purren annettava takaisin ja lauottava älyttömyyksiä, jotta tapparalainen ymmärtäisi.

Kukaan finaaleja seurannut, ei pysty selvinpäin väittämään, että Tepsin hitaat miehet eivät pysyneet tapparan vauhdista, ja tämän takia Tepsi joutui kahvaamaan nopeampia tapparan pelaajia.

Zieken viestiin on vastaus toisessa ketjussa....
 

AJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä näin, Sinä näit, Hän näki

t4, et voi mitään sille tosiasialle, että makuja on monia ja asiat nähdään eri tavalla. Se kuinka esimerkiksi pp näki viime kauden finaalipelit on aivan oikea havainto-hänelle, uskaltaisin muuten väittää että pp ymmärtää jääkiekosta hieman enemmän kuin 10 keskivertokirjoittajaa täällä yhteensä.

Samoin Sinun aistimuksesi ovat aivan varmasti aivan oikeat ja vieläpä ne ainoat oikeat-Sinulle. Vaikka kuinka täällä huudetaan ja melskataan, että toinen on väärässä ja hänen argumenttinsa ovat älyttömiä se ei muuta kenenkään totuutta miksikään.

Finaalipelit olivat mielestäni tasaisia ja jännittäviä, ja vaikka TPS kullan veikin oli minun mielestäni Tappara kokonaisuutena hieman parempi ja enemmän niskan päällä.

Ps. Ja koita nyt hieman rauhoittua, äläkä tule huutamaan minun totuuttani älyttömäksi, se on se ainoa oikea-minulle.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko ottaa hieman kantaa nimimerkki t4:n väitöksiin viime kevään finaaleista. Ensinnäkin, mikä siitä jääkiekosta teki niin "paskaa, että lajinvaihto on pian lähellä"? Jos otetaan pikainen läpileikkaus niistä kolmesta ottelusta, niin kahdessa ensimmäisessä pelissä Tappara oli kenttäpelissä suvereeni. Turun matsissa esim. ensimmäinen erä oli niin totaalista kirvesrintaisten peli-iloittelua, että suuremmalta takaa-ajotilanteelta Tepsin säästi vain Norrena. Jatkossa TPS nousi rutiinilla tasoihin ja ohi, mutta huonon jääkiekon elementtejä minä en siitä pelistä löydä hakemallakaan.

Tampereen ottelu oli Tapparan näytöstä. TPS:llä ei ollut pelissä mitään mahdollisuuksia, Jussi Markkanen oli maaginen.

Toisessa Turun ottelussa kova ottelutahti näkyi molempien osapuolien pelissä, putki ei kulkenut ja peli muuttui yhä tarkemmaksi puolustamiseksi. Mutta niinhän se on aina mitä pidemmälle playoff-sarjassa mennään, finaalipeleistä puhumattakaan. Neljännessä ja ratkaisevassa ottelussa sitten kovat paineet näkyivät yhä enemmän, pelaaminen oli tarkempaa ja virheitä vältettiin jos mahdollista vielä enemmän kuin sarjan aiemmissa peleissä.

Minä olen nähnyt 90-luvulla paljon tylsempiä loppuottelusarjoja kuin viime keväinen, mm. kevään -96 sarja jolloin Jokerit vei turkulaisia kuin märkää rättiä kolme-nolla. Kevään 2001 finaaleista tunnutaan täällä muistavan vain kahvaaminen, vaikka ottelut olivat paljon enemmän muutakin.

Ja vielä, jos Tapparan pelityyli viime keväänä oli mielestäsi niin järkyttävää kuin mitä ylläolevassa viestissäsi annat ymmärtää, kysyisin mikä on mielipiteesi TPS:n pelistä noissa finaaleissa? Oliko sekin suomalaisen jääkiekon tappio?
 

LASSE

Jäsen
Suosikkijoukkue
espoo blues.toronto.manu.saksan jalkapallo yleensä
Mikä on se joukkue liigassa mikä ei kahvaa. suuri syy siihen on punaviivan poistaminen.Peli tulee passiiviseksi koska keskialue halutaan ottaa(tai ainakin pyritään ottamaan)haltuun hinnalla millä hyvänsä.Ja sitten roikutaan ja revitään ja roikutaan ja....:mad:
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kateus ei todellakaan ole syynä siihen, että Tapparan kahvaamista kritisoidaan. Sikäli olen samoilla linjoilla, että Tapparan menestys on kuitenkin ollut merkittävänä syynä keskustelun viriämiseen. Jos Tappara olisi sijoilla päälle kymmenen, ei ketään jaksaisi kiinnostaa kahvaaminen, mutta kun kerran SM-liiga palkitsee moisen pelityylin ja sillä oikeasti voi voittaa mestaruuden (vai voiko?), niin se huolestuttaa aivan eri määrissä.

Itse kirjoitin jo viime toukokuussa siitä, miten en koskaan halua nähdä vastaavanlaisia finaaleja, kuin keväällä näimme. On takuuvarmaa, että keskiverto Tappara-fani on tyytyväinen mihin tahansa peliin, kun kerran pitkästä aikaa ollaan finaaleissa, ja voittaminen tekisi pelistä täydellistä ja Rautakorvesta jääkiekon messiaan. Olisin saanut liput viimeiseen peliin, mutta en yksinkertaisesti jaksanut lähteä katsomaan ja todellakin melko pienellä mielenkiinnolla viimeistä peliä tellusta seurasin. Olin jo menettänyt toivoni mielenkiintoisesta jääkiekosta. On todellakin suuri tappio jääkiekolle, jos vastaavanlaisella pelillä voittaa. Juhliminenkaan ei kiinnostanut, mutta siihen kylläkin saattoi kolmanneksen verran vaikuttaa kaksi aikaisempaa vuotta.

Mitä tulee Tappara-Ässät peliin, joka tuli televisioista. Itse en pitänyt Tapparan peliä ollenkaan niin puuduttavana, jota olin aikaisemmin nähnyt. Ja kyllä, katsoin peliä "sillä silmällä". Olihan se toki ronsimpaa kuin monilta muilta joukkueilta olen nähnyt, mutta ei niin pahaa, kuin odotin.

Mazzalle:
Kevään 1996 finaalit olivat melko jännittävät. Antti Aalto teki avauspelissä voittomaalin aivan lopussa. Jokerit vei kaksi seuraavaa ja viimeissä ottelussa Turussa Alatalo kiskaisi kiekon vielä yläputkeen 2-1 -tilanteessa. Sitten Otto tarjoili Varikselle kaksi tyhjää maalia ja mestaruus meni Jokereille - huoh. Seuraavana vuonna 1997 Jokerit vei Tepsiä 3-0. Taisi viedä 9-0 play-offsejakin. Sen jälkeen ei ole vienyt edes Tikkasen mummua - heips.

L-Mies
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Toi oli hyvä lopetus

:p

"Seuraavana vuonna 1997 Jokerit vei Tepsiä 3-0. Taisi viedä 9-0 play-offsejakin. Sen jälkeen ei ole vienyt edes Tikkasen mummua - heips.

L-Mies"

Mutta korjataan erittäin hauskaa lopetusta nyt sen verran että kyllä Jokerit on vieneet muitakin kuin Tikkasen mummua tuon jälkeen mutta ei enää silloin kun sillä on ollut kaikista suurin merkitys - mutta josko nyt 5 vuoden tauon jälkeen me Jokerifanit ja Jokerijoukkue koettaisiin tuo liikuttava jälleennäkeminen kun poika vihdoin palaisi (uuteen) kotiin Helsinkiin oltuaa jo aivan liian kauan mieron tiellä mailla vierahilla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
5 vuotta ei ole mitään 14 vuoden harharetkeen verrattuna...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös