Vesa-Matti ”Vesku” Loiri – oikeasti suurin suomalainen

  • 76 680
  • 366

kovalev

Jäsen
Ajattelin tässä aamupäivän ratoksi kirjoittaa muutaman rivin eräästä aikamme superlahjakkuudesta. Yleensähän näitä ylistysketjuja tehdään vasta, kun kyseisestä henkilöstä on aika jättänyt, mutta Vesku on elävä legenda ja ansaitsee mielestäni muutakin kuin sen RIP-ketjun jota toivottavasti ei tarvitse avata vielä vuosikymmeniin.

Vesa-Matti Loiri on totisesti syntynyt väärässä maassa. Väärässä maassa sikäli, että miehen lahjat riittäisivät kansainväliseen tähteyteen helposti. Tällaisia henkilöitä ei tule aivan heti montaakaan mieleen, Olavi Virta, Tauno Palo...

Sen lisäksi, että Vesku on maamme lahjakkain koomikko ikinä hän on myös ihan oikea näyttelijä ja loistava sellainen ; " Pojat, Pahat pojat, Ulvova mylläri, Kaksipäisen kotkan varjossa, Tykkimies Kauppalan viimeiset päivät ", jne.

Muusikkona Vesku on kunnostautunut ennenkaikkea loistavana tulkitsijana. Leino-levyt, Junnu-levyt, Sydämeeni Joulun Teen...eikä sovi unohtaa sitäkään, että Vesku edusti Suomea euroviisuissa -80. Kappale " Huilumies " oli vain luvattoman heikko ja jäi viimeiseksi. Uusin levy " Ivalo " on jälleen Veskun tulkintaa parhaasta päästä ja soihan se huilukin siellä taas vähän.

Koomikkona Loirin ansiot ovat kiistattomat ja kestävät vertailun ihan keneen tahansa amerikanpelleenkin. Uuno Turhapuro, Nasse setä, Tyyne, Auvo, Jean Pierre Kusela, sekä kymmenet eri hahmot elokuvissa ja sketsisarjoissa. Uskon, että kukaan ei ole naurattanut suomalaisia yhtä paljon kuin Vesku.

Vesa-Matti Loiri on valittu myös " Kaatumisen Suomen mestariksi " ja legendan mukaan esitys jolla hän aikoinaan haki teatterikouluun perustui hyvin pitkälle juuri kaatuiluun.

Nuorena miehenä Vesku oli myös todellinen superurheilija. Hänellä on kolme Suomen mestaruutta käsipallosta ja yksi Suomen mestaruus vesipallosta. Hän pelasi maalivahtina jalkapalloa mestaruussarja-tasolla muistini mukaan ainakin HJK;ssa ja Finnpassa. Jos jollakulla on tarkempaa tietoa tuosta jalkapallourasta, esim paljonko otteluita ja mahdolliset mitalit niin olisin kiitollinen, jos kirjottaisi tänne ? Vesku oli myös painoluokkansa lahjakkaimpia nyrkkeilijöitä ja siitäkin lajista on sm-mitaleja. Biljardi on myös Veskun intohimoja. Hän on toiminut Suomen biljardiliiton puheenjohtajana ja muistaakseni hänellä on Suomen mestaruuksia ainakin " Kaisassa ". Hän on saanut myös " Hopeisen ansiomerkin " Suomen biljardiliitolta vuonna -89. Ja kukapa ei muistaisi sitä biljardikohtausta " Uuno armeijan leivissä " leffasta.
" Se on vähän edessä...pallo meinaan. Mutta eiköhän se siittä... Kyllä tää on kiva peli. Täytyy kokeilla joskus toistekkin ".

Kokoelmat mukaan laskettuna Vesku on julkaissut 24 levyä ja sai " Vuoden miessolisti-Emman " viime vuodelta.

Näyttelijäntyöstään hän on saanut mm. neljä " Jussi-palkintoa ", joista yksi on ns " Betoni Jussi " elämäntyöstä. Lisäksi hänelle myönnettiin " Festival international du film independent " Brysselissä palkinto roolistaan elokuvassa " Pahat pojat " vuonna 2003. Vesa-Matti Loiri on näytellyt 58;ssa elokuvassa, mutta on ilmeisesti jättämässä näyttelemistä vähitellen taka-alalle keskittyäkseen enemmän laulamiseen. Veskun joulukonserttikiertueet ovat vuodesta toiseen loppuunmyytyjä.

Toivottavasti en pelästyttänyt otsikolla ketään. Tämä ei ole se RIP-ketju. Ja tuota otsikkoa ei muutenkaan tarvitse ottaa niin kirjaimellisesti. Joku voi nähdä siinä jopa pientä ironiaa.

Löytyykö muita Vesa-Matti Loirin elämäntyötä arvostavia ?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ex
Amen. Eipä tuohon oikeastaan mitään lisättävää ole. Vaikka en itse suurin Uuno-fani olekaan jne, niin suuresti herraa arvostan. Minulle "rakkaimmat Loirit" ovat juuri näitä tulkintoja - ei se laulu sinänsä suorituksena säväytä, mutta sen tunteen luonti ja väritys onkin sitten ihan oma lukunsa. Meikä tykkää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Arvostan kyllä Loiria ja viihdetaiteilijana ilman muuta yksi suurimpia kautta aikojen. Koomikkona ei tosin mielestäni paras, henk.koht. ei mahdu edes top3:een. P-P Petelius on mielestäni paras koomikko Suomessa kautta aikain.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaa löytyykö!

Voin lyhyesti todeta että arvostan oikeastaan kaikkea mitä Loiri on tehnyt. Varsinkin Leino-levytyksiä, joita kukaan ei ole tulkinnut yhtä hyvin ja monipuolisesti. Hienoimpina mm. "Nocturne", "Tulkaa kotiin", "Lapin kesä", "Virta Venhettä Vie" ja "Erotessa".

Mainitaan vielä "Varpunen jouluaamuna", jota voi tuskin kuunnella liikuttumatta.

Noista Leino-levytyksistä sen verran että etenkin ykkönen ja kakkonen ovat erittäin onnistuneita, täynnä toinen toistaan tarttuvampia ja kauniimpia tulkintoja. Kolmonen on sekin ok, tosin hiukan lattea. Nelonen oli taas freesimpi ja vanhatkin biisit saivat uutta potkua Lerchen kitaroimana. Nämä ovat sellaisia biisejä ja runoja joita etenkin luonnon helmassa kuunnellessan tuntee sen kuinka pieni ja kuolevainen ihminen oikeasti on, kuinka surullista se voi olla, mutta myös kuinka vakavasti sitä ei pidä aina ottaa.

Tuntee kuitenkin myös kuinka suuria tunteet ja elämänpalo parhaimmillaan ovat, ja mitä kaikkea nuo voimat saavat aikaan. Ja kuinka kauniita voivat nainen ja luonto olla parhaimmillaan.

Loiri kun on ihmistyypiltään samanoloinen kuin Leino, sukulaissielu, pohdiskeleva suuri mies ja taiteilija, mutta myös sukkelasanainen naisen kauneuden ylistäjä, myös Uuno-leffoissa.

Suomessa ei ole yhtään lähellekään samanlaista monitaituria, eikä tule.
 

kovalev

Jäsen
Arvostan kyllä Loiria ja viihdetaiteilijana ilman muuta yksi suurimpia kautta aikojen. Koomikkona ei tosin mielestäni paras, henk.koht. ei mahdu edes top3:een. P-P Petelius on mielestäni paras koomikko Suomessa kautta aikain.

Itsekin arvostan PPP;tä todella paljon, mutta kyllä Vesku on muuntautumiskyvyssään omaa luokkaansa.

Ketä muita laittaisit Veskun edelle, jos ei mahdu edes kolmen kärkeen ?
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voin lyhyesti todeta että arvostan oikeastaan kaikkea mitä Loiri on tehnyt.
Taiteilijapuolta voisi arvostaakin, mutta mulle on ainakin tullut sellainen käsitys, että yksityiselämässään tämä herra ei aina ole niin mukavaa seuraa ainakaan puolisoilleen.
 

kovalev

Jäsen
Taiteilijapuolta voisi arvostaakin, mutta mulle on ainakin tullut sellainen käsitys, että yksityiselämässään tämä herra ei aina ole niin mukavaa seuraa ainakaan puolisoilleen.
Taiteilijat harvemmin ovat. Tämä nyt ei tietenkään ole mikään puolustus.

Veskulla on myös ollut yksityiselämässään kovia juttuja, pahimpana tietenkin oman pojan kuolema.
 
Ketä muita laittaisit Veskun edelle, jos ei mahdu edes kolmen kärkeen ?

Itselle tulee muutama nimi mieleen, mutta PPP ei näihin kuulu. Pasasen Pertti on itselleni ykkönen, vaikka Vesku ottikin kaulaa uunona loistavasti. Jokelan Leo menee kanssa aika ylös vaan en osaa sanoa, onko Veskun edellä.

Parivaljakkona Vesku ja Spede ovat ykkösiä. Kun kokonaisuutena katsotaan niin taitavat olla sitten Top3:n 1. ja 2. paikalla. Spede ensin.

Vesku on taiteilijana kyllä uskomaton. Monipuolisin suomalaisen viihdeperheen tähti mitä itse tiedän. Kaiken kaikkiaan Vesku on uskottava vakavana ja puolivakavana. Hillitön sitten levottomissa rooleissa/esiintymisissä. Vesku on omannut oman näkemyksensä nuoresta asti ja tästä kertovat urotyöt monen urheilulajin saralla. Jos hän olisi muita kuunnellut, olisi hänestä tullut tod. näk. ammatti tai puoliammattilais urheilija tai pelkästään koomikko. Mies piti päänsä kaiken suhteen ja teki kaikkea mitä halusi. Veskun elämään mahtuu 10 normaali-ihmisen elämää. Upeaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taiteilijapuolta voisi arvostaakin, mutta mulle on ainakin tullut sellainen käsitys, että yksityiselämässään tämä herra ei aina ole niin mukavaa seuraa ainakaan puolisoilleen.

Tästä nyt voidaan olla täysin eri mieltä! Vesku kuuluu eräällä tavalla elämäni merkittävimpiin henkilöihin lähinnä vanhempieni kautta ja satun tietämään yhtä ja toista herran yksityiselämästä. Ei niistä tässä sen enempää, mutta Veskua ei voi missään nimessä syyttää huonoksi seuramieheksi. Herra on taiteilija, mikä näkyy mm. parisuhteessa, mutta välit on kunnossa edellisiin vaimoihin/ vaimokkeisiin. Itseasiassa oikein erinomaisissa väleissä ovat ainakin tämän viimeisimmän kanssa. Ja isänähän Vesku on aivan mahtava, kysykää vaikka hänen lapsiltaan. Itsekkyys on tietysti hankala piirre, mutta ei lainkaan harvinainen esiintyvien taiteilijoiden ja urheiljoiden keskuudessa. Mutta ilman tätäkään piirrettä Vesku ei olisi Vesku. Ja nykyäänhän herra viihtyy ihan yksikseenkin.

En tiedä, kuinka paljon ihmiset tietävät esim. Veskun avioliittohistoriasta, mutta 70-luvulla hän menetti auto-onnettomuudessa silloisen vaimonsa Monan. Tästä liitosta syntyi poika, Jankku, joka sittemmin menehtyi 90-luvulla myös auto-onnettomuudessa. Ei ihan helppo tilanne herkälle miehelle. Tavallaan siis osa hänen menneisyydestään on kokonaan fyysisesti poispyyhitty; ensin kuoli vaimo, sitten poika. Muisto tietysti elää ikuisesti. Hienosti on Vesku selvinnyt näistä menetyksistään ja jaksaa yhä viihdyttää ja tarjota elämyksiä ja toimia tunteiden tulkkina meille suomalaisille.

Itse kammoksun näitä Eino Leino-tulkintoja, koska faija renkutti niitä kännipäissään lapsuudessani. Ymmärrän kuitenkin, että joillekin juuri ne ovat aidointa Veskua. Suurta kunnioitusta herran koko tuotantoa kohtaan tunnen kuitenkin, vaikka kaikki ei ihan omaan makuun olekaan. Todellinen viihteen ja taiteen moniosaaja, jonka urheilumeriititkin ovat sitä luokkaa, että näinköhän jää historiassamme yhdeksi viimeisistä todellisista multitalenteista. Uunot, varsinkin vanhat, jaksaa naurattaa edelleenkin. Myös c-kasetilta löytyvät Auvo-renkutukset eri hahmoineen saa aikaan totaalisia hepuleita. Loistava äijä!
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Kyllä se Vesku Loiri on hieno mies.. Ne sen laulut ei oikein iske muhun, mutta hän on todella hyvä näyttelijä, joka osaa esittää monenlaista roolia. Niin hauskaa kuin vakavaakin. Esimerkkinä Uuno Turhapuro- leffat ja Pahat pojat. Uunoissa harvemmin Vesku mitään vakavaa roolia näyttelee.. Siinä Vesku osaa todellakin olla hauska. Kun taas sitten pahoissa pojissa Vesku on mielisairaalassa oleva skitsofreeenikko. Niiden välillä on iso ero.

Juuri pari päivää sitten näin ensimmäistä kertaa "pojat"- leffan. Jo siinä Loiri osasi näytellä todella hyvin vaikka ikää oli varmaan jotain viidentoista pintaan. Muistaakseni leffa oli tehty vuonna -64, mutta en nyt jaksa katsoa koska Loiri on syntynyt...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taiteilijapuolta voisi arvostaakin, mutta mulle on ainakin tullut sellainen käsitys, että yksityiselämässään tämä herra ei aina ole niin mukavaa seuraa ainakaan puolisoilleen.

Itsekin muutaman kerran herran kanssa baarissa käyneenä, voin sanoa, että tämä ei voi perustua mihinkään tosiasiaan. Hän on erittän symppis kaveri siviilissä ja ihan saatanan naurettavaa seuraa baarissa. Tarkoitan, että nauramatta on vaikea olla.

Mitä naisiin tulee, niin häneltähän kuoli pitkäaikainen vaimo johonkin äkilliseen (sairaus/onnettomuus), joten vaikea siitä on vetää johtopäätöksia mukavuudesta. Se on kyllä totta, että sen jälkeen on naiset vaihtuneet, mutta niin on monelta muultakin mukavalta mieheltä.

Mistähän sinä olet käsityksesi repinyt?
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Todella kova tekijä on Vesa- Matti Loiri. Itselleni niin kuin varmasti monelle muullekin suomalaiselle tulee hänestä ensimmäisenä mieleen Uuno Turhapuro tai toisena Nasse-Setä. Loistava koomikko Loiri kyllä onkin, mikä myös näissäkin hahmoissa tulee myös esiin. Toisaalta myös edesmenneelle Spede Pasaselle antaisin osakiitoksen Loirin loistokkuudesta. Ja mielestäni Loiri onkin vasta 2. paras suomalaiskoomikko kautta aikojen, paras on Spede.

Loiri osaa todella hyvin näytellä, mutta näyttelemisen lisäksi hän on loistava tulkitsija. Ensimmäisenä mieleen hänen tulkinnoistaan tulee Näin sydämeeni joulun teen, mikä ei vain yksinkertaisesti toimi kuin Loirin esittämänä ja silloin se on kaikkien aikojen kaunein joululaulu. Myös Varpunen jouluaamuna on todella kaunis Loirin esittämänä, tai Tonttu ei saa unta. Loiri on laulanut lauluiksi myös Eino Leinon runoja, ja myös näitä runoja henkilökohtaisesti itse ainakin herkistys. Äärimmäisen kauniita.

Kiitokset sinulle Loiri tekemästäsi työstä suomalaisen kulttuurin eteen ja toivottavasti viihdytät meitä suomalaisia vielä monta, monta,monta vuotta.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Pidän Veskun Leino-tulkinnoista, ne avasivat minulle aivan uudella tavalla Eino Leinon runoutta. Viimeisin Vesku-ihastukseni ovat Ystävän laulu eli toisen hienon sanasepon Junnu Vainion laulujen levytykset.

Uuno Turhapuroihin en ole ollut ikinä millään tavalla ihastunut, mutta kyllähän ne ovat huikea setti tuon genren historiaa Suomessa. Samoin nämä muut Veskun luomat hahmot. Todella lahjakas kaveri!
 

ELaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse arvostan kyseistä herraa melkein pelkästään Frederik-tapauksen johdosta. Reetuhan kuuleman mukaan elvisteli baarissa aikansa, jolloin Loirolla paloi pinna ja täräytti machon tantereeseen todeten "Harva meistä on rautaa".
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Pidän edelleen Loirin parhaana roolisuorituksena Jaken roolia elokuvassa "Pojat", joka tehtiin Paavo Rintalan samannimisen romaanin pohjalta. Jos joku ei kyseistä elokuvaa ole nähnyt kannattaa ehdottomasti tutustua, varsinkin kun se taitaa olla nykyisin saatavissa myös dvd:nä. Todella upeaa näyttelemistä nuorelta mieheltä, eikä elokuva muutenkaan ole huono!
 

kovalev

Jäsen
Kyllä se Vesku Loiri on hieno mies.. Ne sen laulut ei oikein iske muhun, mutta hän on todella hyvä näyttelijä, joka osaa esittää monenlaista roolia. Niin hauskaa kuin vakavaakin. Esimerkkinä Uuno Turhapuro- leffat ja Pahat pojat. Uunoissa harvemmin Vesku mitään vakavaa roolia näyttelee.. Siinä Vesku osaa todellakin olla hauska. Kun taas sitten pahoissa pojissa Vesku on mielisairaalassa oleva skitsofreeenikko. Niiden välillä on iso ero.

Juuri pari päivää sitten näin ensimmäistä kertaa "pojat"- leffan. Jo siinä Loiri osasi näytellä todella hyvin vaikka ikää oli varmaan jotain viidentoista pintaan. Muistaakseni leffa oli tehty vuonna -64, mutta en nyt jaksa katsoa koska Loiri on syntynyt...
" Pojat " on vuodelta -62. Vesku on siinä 17 vuotias ja näyttelee Jaken roolin aivan loistavasti.
Lisäksi suosittelen " Ulvovaa Mylläriä " ja hieman harvinaisempaa " Tykkimies Kauppalan viimeiset päivät " elokuvaa. Jälkimmäisessä Vesku tekee omasta mielestäni ehkä koskettavimman roolinsa.
 

kovalev

Jäsen
Vesku toimi mielestäni jopa A-maajoukkueen varamaalivahtina. Eli kansainväliselläkin tasolla on mies käväissyt futiksen puolella.

Hieno mies. Uuno on numero YKSI!!
Luin jostain Soundi-lehdestä Veskun haastattelun. Se oli viime vuodelta, tai tämän vuoden alusta. Siinä hän mainitsee " ohimennen ", että joitain europelejäkin on muutama kertynyt. En tiedä sitten onko ollut UEFA-cupia vai mitä ? Mutta kaiken kaikkiaan tuntuu uskomattomalta, että yhdestä on noin moneksi ?!

Muutenkin Veskun haastattelut ovat aina todella mielenkiintoisia. Mies on juttumiehiä ja todella avoin haastateltava. Esim. Jaana Rinteen tekemä haastattelu City-lehteen, joka löytyy Googlettamalla.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
No eihän Loiri ole kokonsa puolesta suurin suomalainen, mutta on mies kyllä vuosien mittaan melko hyvin yrittänyt paisua.

Ihan hyvä laulajakin on, mutta en kyllä pidä mitenkään järin kummoisena koomikkona joka on tietystikin hyvin paljon makuasia.

Mutta kyllä mies on arvostuksensa kaikenkaikkiaan varmasti ihan ansainnut, ei siinä mitään.
 
Joku varmasti asiasta tietävä voi varmistaa.

Loiri oli joskus 60-70 luvulla Turussa vissiin Teatterilla hommissa vuoden/kaksi?
Ja Turussa oleskelunsa aikana oli maalivahtina Kiekko-67:ssä.

Vanhat Uunot ovat loistavaa materiaalia, Lottovoittaja, Professori D.G ja Rautakauppias voittavat värilliset tuotannot kilometreillä(paitsi muistit).
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minäkin ilmoittaudun Loirin ihailijoihin. Kuten moni on jo maininnut, uskomaton monilahjakkuus on kyseessä. Pahat pojat ("hitlerin saabi", "h-h-yvää matkaa"), Pojat, Uuno Turhapurot ja muut Loirin näyttelijäsuoritukset ovat mielestäni aivan loistavia. Missään tapauksessahan hän ei ole ns. kaunis mies, mutta persoonallisen ulkonäkönsäkin vuoksi hän on erittäin muuntautumiskelpoinen näyttelijä. Loiri kelpaa niin komediseen-, kuin vakavaankin rooliin.

Musiikkipuolelta pidän Loirin joulutuotannosta, erittäin herkkää ja kaunista tulkintaa. Monet Junnu Vainion kappaleet ovat aivan erityisen koskettavia juuri Loirin tulkitsemana (esim. Ystävän laulu, Vanhoja poikia viiksekkäitä), Ivalo-levyltäkin löytyy monia loistokkaita tulkintoja. Leino-tuotannosta en niinkään ole koskaan välittänyt, joskin olen kuullutkin sitä aika vähän. Ja Naurava kulkuri saa aina hymyn huulille.

Vanhoja poikia viiksekkäitä: http://www.youtube.com/watch?v=YYaUE4LQrzs
Nasse-setä: http://www.youtube.com/watch?v=wiGwGKoKt3w&mode=related&search=
Pot-pot-pot-pot-potkut sain: http://www.youtube.com/watch?v=xpI9GITIBUU&mode=related&search=

Edit:
Pakko vielä laittaa tämä: http://www.youtube.com/watch?v=kKI82vN15Zc&mode=related&search=
 
Viimeksi muokattu:

Tobias

Jäsen
Ketjun otsikkoon sen verran, että oikeasti suurin suomalainen lienee joku muu kuin Vesa-Matti Loiri. Tosin Loirikin näyttää turvonneen kiitettävästi viimeisen 10 vuoden aikana mutta mitalisijoista tuskin vielä kamppaillaan.

No tottakai ketjun avaaja hakee jotain vertauskuvallista juttua tuolla suuruudella. Minun mielestäni suurin suomalainen (paska kielikuva omasta mielestäni, suuruus on konkreettisesti mitattavaa) on joku muu kuin joku humoristi.

Kieltämättä monella saralla, niin urheilussa kuin taiteessa, on Vesku pärjännyt mutta itseäni tuollaiset tyypit eivät säväytä pätkääkään. Tottakai hienoa että tällaisia tyyppejä on olemassa isolle joukolle joka tämäntyylisistä tyypeistä tykkää.
 

hätrikki ||

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks
Oltiin eilen Loirin keikalla, Yyterin kylpylähotellilla. Mahtava 1,5 tuntinen setti Inaria, Ivaloa, ja Kasaria (uusi levy joka julkaistaan pian). Arvostan erityisesti hänen tulkintojaan, niiden kautta voi käsitellä ja purkaa omaa surua. Ensimmäisen kerran kuulin Veskua 6-vuotiaana, silloin isäukon kaseteilta löytyi 'Unelmia'-albumi (1989). Kasetti hukkui jossain välissä, mutta vuosi sitten löysin eräästä nettikaupasta saman albumin cd:nä. Kylmät väreet meni selässä, kun kuuli tutut sävelet ja sanat.

Vesku on luonut todella monipuolisen uran suomalaisessa taiteessa. Loiri osaa olla koomikko, mutta toisaalla taas äärimmäisen vakava ja koskettava. Muistan, kun elokuvassa Tali-Ihantala 1944, PP-Petelius tuli jostain kulman takaa, niin ensireaktiona sitä odotti jotain hauskaa tapahtuvan. Petelius, Ruonansuu ja monet muut ovat tehneet hienoa jälkeä koomikkorintamalla, ei siinä mitään. Mutta eri kategorioihen vaihtaminen ei onnistu heiltä ihan kivuttomasti.

Menestystä ja hyvää jatkoa Loirille.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kaksi ensimmäistä Leino-levyä. Hienoa, hienoa musiikkia, runoutta ja tulkintaa.
 

pete666

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
Arvostan taiteilijana ja näyttelijänä suuresti. Kun alkaa miettimään Speden poismenoa ja sitä kohkausta, että nyt on THE suurin guru poistunut, niin mitä Speden leffat olisi ollut ilman Veskua? Ei mitään. Esimerkkinä aivan loistava raina hirttämättömät, jossa Vesku vetää aivan tajuttoman roolin. Olisi vaikea kuvitella ketään Veskun tilalle. Ja laulujen tulkitsijana aivan omaa luokkaansa. Tuossa ylempänä hyvänä esimerkkinä AWen postauksesta: Varpunen jouluaamuna. Siinä saa isokin mies pitää itsensä kasassa ettei herkistyisi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös