Mainos

Vertailussa Pacific-divisioonan joukkueet

  • 2 816
  • 21

Kyle

Jäsen
Ajattelin vielä ennen kauden alkua herätellä keskustelua samaan tyyliin kuin SM-liiga puolella olevassa ”joukkueitten voimasuhteet kaudelle 06-07” –ketjussa. Kuitenkin joukkueitten suuren lukumäärän takia, ketjua pitää typistää Läntisestä konfrenssista, tähän tyynenmeren divisioonaan, joka on itselle se tärkein ja läheisin.

Maalivahdit

1. San Jose
Jevgeni Nabokov ja Vesa Toskala ovat divisioonan ylivoimaisesti paras maalivahti kaksikko, mielestäni molemmat kuuluvat Pacifikin top 3 maalivahteihin. Toskala nousi viimme kaudella joukkueen ykköseksi ja aloittaneekin tulevan kauden hai paitojen maalinsuulla. Kesällä Toskala ilmoitti tyytymättömyytensä tilanteeseen, jossa joukkueella on kaksi ykkösvahdin tasoista veskaria joukkueessa ja toivoin toisen saavan treidin. Kun tätä variaatiota ei tapahtunut, ainut mahdollinen romahdus Sharksin maalivahti osastolla voi sattua maalivahtien henkisellä puolella, molemmat kun eivät voi saada peliaikaa.
Arvosana 9 ½

2. Dallas
Toisin kuin San Josessa Dallasilla on vain yksi selkeä ykkösmaalivahti joukkueesa Marty Turco, joukkue joko voittaa tai häviää hänen mukanaan, potenttiaalisia haastajia Turcolle ei tulevalla kaudella edes ole. Niin kauan kuin Turco on terveenä hän pelaa, muussa tapauksessa Dallas on lievästi sanottuna kusessa. Kakkosena aloittanee Mike Smith.
Arvosana 9

3. Anaheim
Ilja Bryzgalov nosti viimme kaudella itsensä sille toivotulle tasolle ja oli paikotellen liigan parhaita maalivahteja. ”Brytzin” kilpaveli J-S Giguere on parhaimpina päivinä myöskin liigan eliittiä, mutta miehen ailahtelevuus ja liian useat lipsahtelut, tiputtavat hänen osakkeitansa. Anaheim lähtee tulevaan kauteen maalivahti kaksikolla, joista kumpitahansa voi henkilökohtaisella panoksella ratkaista voiton ankoille tai vastaavasti hävitä pelin tekemällä b-juniori tason virheen.
Arvosana 8 ½

4. Los Angeles
Kingsilta löytyy selkeän ykkösen sijaan, peräti kolme kakkosmaalivahti. Cloutier, Garon ja Labarbera ovat tasaisen varmoja maalivahteja, jotka eroaa kuitenkin parhaista maalivahdeista sillä että heiltä jää se ”ottelun torjunta” tekemättä. Itse en näe valitettavasti näissä kessään aineksia olevan maalivahti joka veisi joukkueen pitkälle.
Arvosana 7

5. Phoenix
Curtis Joseph:sta en itse enää näe NHL tason ykkösmaalivahtia, 39-vuotiaalla CuJolla on toki kokemus tässä divisioonassa ylivetainen ja voi täten olla paikoin korvaamaton, mutta pitkässä juoksussa ikä on ajanut jo miehen ohi. Philippe Sauve on pätevä kakkonen, mutta jotta hänestä olisi ykkösmaalivahdiksi hänen pitäisi nostaa tasoaan pykälän pari.
Arvosana 6

Puolustus

1. Anaheim
Chris Prongerin siirto Ducksiin oli kesän ehkä merkittävin siiro, Prongerilla on pelaaja joka pystyy kentällä ollessaan dominoimaan koko kenttää, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Se että vierestä löytyy vastaavanlainen pelaaja S. Niedermayer, nostaa kyseisen parin ehkäpä NHL:n kaikkien aikojen parhaaksi puolustajapariksi. Pronger ja Niedermayer tulee pelaamaan niin paljon kuin jaksaa ja ehkä vähän enemmänkin. Muutenkin puolustuksessa ei ole ketään heikkoa lenkkiä vaan tämän tähtiparin taakse on saatu laadukkaita 2-3 parin puolustajia: Moran, O’Donnell, Beaucheimin ja DiPenta.
Arvosana 10

2. Los Angeles
Itse nostaisin Kingsin puolustuksen missä muussa divisioonassa ykköseksi, mutta nyt kun Anaheimilla on ”kaikkien aikojen puolustus” se jää kakkoseksi. Norström ja Visnovsky ovat ihanteellinen pari, Visnovsky on hyökkäävien puolustajien eliittiä, kun taas ”Matty” on omassa päässä vuoren varma. Tuore paluumuuttaja Rob Blake on vanha, mutta edelleen tähti ja tuleekin olemaan puolustuksen liideri ja loistava oppisä ”seuraavalle Blakelle” Tim Gleasonille.
Vikassa parissa kilpailevat Miller, Sopel ja Weaver.
Arvosana 9

3. Dallas
Starsilta löytyy laadukas ja melko tasapainonen kuusikko puolustuksesta. Zubov on kiekollisesti liigan eliittiä, eikä Boucher ja Sydorkaan kalpene vertailussa, joista Boucher on vielä erinomainen omassakin päässä. Vielä kun joukkuetta täydentää all-round puolustajat Modry, Daly ja Klemm niin hyvältä näyttää. Ei Dallas ainakaan tällä osastolla tule kaatumaan.
Arvosana 8 ½

4. Phoenix
Coyoteksen puolustus on paperilla melko tasapaksu, josta löytyy paljon kovuutta. Ed Jovanovskin hankinta puolustuksen liideriksi oli hyvä veto ja se tulee pelastaamaankin paljon. Muuten pakiston runko koostuu vielä nuorista mutta nousevista kyvyistä kuten Morris, Ballard ja Michalek. Coyotesilta löytyy hyvä kärki nelikkö mutta loukkaantumisia se ei tule kestämään. Boynton, Seidenberg ja Spiller tulee taistelemaan paikasta pelaavassa kuusikossa.
Arvosana 7

5. San Jose
Puolustus on ehdottomasti San Josen kompatus kivi, joukkue huutaa yhtä tai kahta kiekollista pelaajaa omaan päähän. Hannan ja McLaren, ovat liigan johtavia puolustavia puolustajia ja heitä tulee tukemaan Davison, Biron ja Ehroff. Viimmeisellä paikalle tulenee kauden aikana pyörimään useampikin pelaaja. Ehdottomasti divisioonan heikoin pakki kalusto.
Arvosana 5 ½

Hyökkäys

1. San Jose
Itse nostaisin Sharksin hyökkäyksen divisioonan parhaaksi, taitoa, nuoruutta ja kovuutta. NHL:n yksi ennakkoon vaarillisimmista ketjuista tulee olemaan jälleen Thorntonin ja Cheechoon ympärille muodotettu kolmikko, jossa viimmeisen paikan ottanee Mark Bell. Tämän jälkeen San Josella on tarjoilla vielä loistavan Marleun ympärille koottava kakkonen. Laadukkaita hyökkääjiä löytyy vielä Grierin, Michalekin, Bernierin ja Gochin muodossa ja hyviä roolipelaajia kuten Nieminen, Brown ja Smith.
Arvosana 8 ½

2. Dallas
Jokinen – Modano – Lehtinen jatkanee yhdessä, kenttä toimi viimme kaudella ja nyt Jokinen on vuoden vanhempi ja odotukset ovat pykälää korkeemmalla. Materiaali on laajempi kuin San Josella mutta rankkasin kakkoseksi, sen takia ettei kovin kärki yllä samalle tasolle. Morrow ja Barnes ovat pelaajia, joita oma joukkue arvostaa aina, kykenee pelaan missä tilanteessa tahansa. Muutenkin joukkueen alemmista ketjuista löytyy röyhkeyttä kuten pelaajat Ott, Barnaby ja Halpern.
Kysymysmerkit herroille Miettinen, Hagman ja Stefan. Miettiselle on tulossa jälleen vastuuta ja samalla myös maaleja odotetaan, itse en ole koskaan uskonut Miettiseen maalintekijänä NHL tasolla mutta se jää nähtäväksi. Stefan on ollut suuri pettymys sen jälkeen, kun näin livenä kuinka mies Sm-liigaa dominoi, nyt olisi paikka ottaa kakkosketjun sentterin tontti.
Arvosana 8

3. Anaheim
Selänne on hyökkäyksen sielu ja tulenee tekemään jälleen kovat pisteet McDonaldin kanssa. Muuten Anaheimin hyökkäyksen tärkeimmät pelaajat koostuvat mielestäni vielä turhan kokemattomista pelaajista; Perry, Getzlaf ja Penner. Toki tulevalla kaudella arvokasta vastuuta tulee lisää, mutta se että lasketaanko heidän varaan liikaa jää nähtäväksi. Muuten hyökkäys näyttää yleisöystävälliseltä, josta löytyy paljon fyysisyyttä ja enrgergisyyttä.
Arvosana 7

4. Phoenix
Phoenix on tehnyt kesän aikana mielenkiintoisia kohuhankintoja, joihin itse en henkilökohtaisesti usko vaikka seuranjohto toisin ajattelee. Roenickia ja Nolania ei varmastikkaan hankittu kantamaan vastuusta, mutta itse en näe heidän hankinnassa mitään järkeä, menneen talven pelaajia. Muutenkin Phoenixin hyökkäyksestä en laskisi paljo muitten varaan kuin Shean Doanin ja Oleg Kvashan.
Parhaimmillaan kuintekin Nagy, Comrie, Ricci ja Reinprecht, voivat muodostaa tasapainoisen ja ehjän hyökkäys kaluston, mutta Gretzky ei ole vakuuttanut vielä valmentajana sellaisena joka saisi pelaajista kaiken irti. Roolipelaajina Nash ja Laraque ovat liigan parhaimpia.
Arvosana 7

5. Los Angeles
Niin paljon kuin harmittaakin myöntää, niin millään en näe Kingsin hyökkäyksessä ketään 40 maalin rikkojaa, Frolov ja Cammallerikin on ainoat joilta voi olettaa menevän 30 maalia rikki. Rosteria kun katselee niin väkisin silmään ottaa ettei joukkueesta löydy yhtään todellista maalintekijää. O’Sullivan ja Kopitar tulevat joskus dominoimaan hyökkäyksiä Tukosen säestyksellä, mutta nyt joukkueesta ei löydy hyökkäyspään pyörittäjiä, kuin Cammalleri.
Hyökkäys on koottu fyysiseksi ja erikoistilanne spesialisteja löytyy, mutta kaivatut tähtipelaajat odottavat puhkeamistaan vielä kauden verran.
Arvosana 6

Näistä kun katsotaan kokonaisuus niin se menee silmissäni näin:
1. Anaheim
2. San Jose
3. Dallas
4. Los Angeles
5. Phoenix
 
Viimeksi muokattu:

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Aihe on todellakin mielenkiintoinen ja aiheuttaa varmasti paljon keskustelua. Itse olen erimieltä aika monessakin asiassa kanssasi.

En menisi antamaan 9 Dallasin maalivahti kalustolle. Turco on aina pelannut hyvin runkosarjan, mutta pleijareissa mies on romahtanut melkeinpä aina. Viime kausin playoff tilastot antavat osviittaa tapahtuneista:
Kausi - O - V - H - PMK - T%
05-06 5 1 4 3.39 0,868
03-04 5 1 4 3.32 0,849
Hänen ailahteluvuutensa, sekä 2. veskan puutteen takia pudottaisin numeron ainakin 8.

Sitten PHX. Sanoisin että Curtis Joseph on parempi veskari kuin kukaan kolmikosta Garon, Cloutier ja Labarbera. Hän on tietysti jo vanha, eikä ainakaan parane, mutta hän tuo sitä varmuutta alakertaan, jota tarvitaan. Eikä hänen tarvitse pelata kaikkia runkosarjan pelejä, sillä takaa löytyy Mike Morrison, David LeNeveu. Sauveen en menisi luottamaan, sillä hän pelasi suoraansanottuna surkeasti viime kaudella PHX:ssä pelaamassaan 5 ottelussa PMK oli 5.46 ja T% 0,867. Antaisin numeron 8.

PHX:n puolustuksesta sanoisin, että Fyysisyyttä ja johtajuutta löytyy, sekä myös nuorekkuutta. Jäähyalttius saattaa tietenkin silloin tuottaa ongelmia. Mutta en menisi uskomaan että liigasta löytyy niin kovaa puolustusta johon Nick Boynton ei mahtuisi. Gerodz, sanoit että Boynton tulee taistelemaan paikasta pelaavassa kuusikossa. Eiköhän hänen kaltainen profiili pakki mahdu keposesti pelaavaan kokoonpanoon :D. Uskoisin että kojootti pakisto on ensi kaudella yksi liigan parhaista ja siksi nostaisin numeroa ainakin yhdellä...

Hyökkäys:

Phoenixilta löytyy hyökkäyksestä potentiaalia, ja yksi liigan vaarallisimmista hyökkääjistä: Ladislav Nagy. Hän on tehnyt 2 viime kaudellaan yhteensä 106 ottelussa 39+69=108 pistettä. Shane Doan ja Steven Reinprecht muodostivat kovan tutkaparin viimekauden lopulla (28 ottelussa: Doan 20 p ja Reinprecht 23 p)ja Roenickin&Nolanin kaltaiset pelaajat eivät varmaankaan hyökkäystä yhtään huononna. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy juuri mainitsemiesi Comrien ja Riccin lisäksi nuoria kuten Saprykin ja Sjöström.

Tietysti arvosteluihini vaikuttaa varmasti se että kannatan Phoenixia, mutta uskon että kojootit kuuluvat Tyynenmeren divisioonan 3 kärkeen ja he tulevat pääsemään playoffeihin.
 

Kyle

Jäsen
Tänään kun tuntuu olevan aikaa ja virtaa, niin jatketaan vielä aiheen tiimoilta. Doanerilta ihan hyviä asioita, en näissä vertailuissa lähtenyt Play-Off näkökulmaa arvioimaan sen enempää, itse pidän Turcoa divisioonan parhaana maalivahtina. Bountonin kohdalla myönnän erheeni, mieshän toki kuuluu tulevalla kaudella Phoenixin puolustuksen runkopelaajiin.

Niin itse aattelin vielä kokeilla rankata pelaajat henkilökohtaiseen paremmuus järjestykseen, katsotaan meneekö yhtään yhteen muiden kirjoittajien kanssa.

Maalivahdit

1. Marty Turco (DAL)
Viimme kautena ei yltänyt aivan parhaimpien joukkoon, mutta sitä edelliset kaudet on ollut liigan eliittiä. Miehen itseluottamus on otteluista toiseen erittäin korkealla ja hänen suorituksiinsa vaikuttaa juuri se, ettei hänellä ole pelkoa menettää paikkaansa vaikka virhe jos toinenkin sattuisi.

2. Vesa Toskala (SJ)
Mikäli Toskala jatkaa siitä mihin venyi viimme kauden lopulla, hän on ehdottomasti liigan kärkipäätä. Toskala on mielestäni Nabokovia kyvykkäämpi ja monipuolisempi, mutta hän tarvitsee paljon puhuttua karakteenia =) lisää jotta nousisi vielä sen viimmeisen askeleen. Itsellä on luotto Toskalaan kova.

3. Jevgeni Nabokov (SJ)
Kaudella 03-04 nousi liigan eliittiin, nousu suhdanne kuitenkin pysähtyi lock-out kauden jälkeen. Viimme kaudella ei vakuuttanut ja onkin näin korkealla ainoastaan, häneen asetettujen odotusten ja vanhojen meriittijen ansiosta. Tuleva kausi näyttää miten miehen ura kehittyy ja treidi voi olla hänen tapauksessaan toivottua.

4. Ilja Bryzgalov (ANA)
Viimme kauden lopun sensaatio, miehen urakehityksessä on paljon samaa kuin Toskalan. Nyt vielä ennakossa neljäntenä, ensi kauden aikana voi nousta ylemmäksi tai sitten tulla romahdus, aika näyttää.

5. Dan Cloutier (LA)
Viimme kausi meni pilalle loukkaantumisien takia, sitä aikaisemmin pelasi uransa parhaansa kaudet. Cloutier osallistuu aktiivisesti peliin ja on henkisesti voittava maalivahti, vaikka uralla ei sitä ole ollut. Ensi kaudella vasta pääsee näyttämään kykynsä uusien sääntöjen alla.


6. J-S Giguere (Ana)
7. Curtis Joseph (Pho)
8. Mathiue Garon (LA)

Puolustajat

1. Chris Pronger (Ana)
Itse pidän Prongeria jopa tämän hetken parhaana puolustajana, tässä voisi vetää pisemmätkin sepustukset mutta mielestäni ne eivät ole tarpeen.

2. Scott Niedermayer (Ana)
Prongerin pahimpia haastajia, oikeastaan ensi kaudella on hyvä tilaisuus nähdä kumpi on parempi, jos siihen on edes aihetta. Molemmat tulevat pelaamaan 30 minuuttia per. ottelu.

3. Rob Blake (LA)
Kokenut pelaaja palaa takaisin kotiin, monen mielestä ei ole enään nuoruus vuosiensa veroinen. Itse kuitenkin uskon että takasin tulon myötä hänen motivaatio kasvaa ja ehkä hän saa vielä uuden vaihteen päälle urallaan. Kovin haastaja Ducks kaksikolle.

4. Sergei Zubov (Dal)
Viimme kaudella pelasi pisteiden muodossa huikean kauden tehden lähes piste per peli pisteitä. Oman pään pelaaminen ei ole koskaan ollut vahvuuksia, mutta paikkaa ne hyvällä liikkeellä ja nykypäivän NHL:ssä puolustajalla korostuu nimen omaan liike ennen voimaa.

5. Lubomir Visnovsky (LA)
Hyvin Zubovin kaltainen hyökkäävä puolustaja, joka on kentällä välillä neljäshyökkääjä. Häviää Zuboville siinä ettei pysty välillä tekemään mitään suojellakseen omaa maalia, ylivoimalla yksi vaarallisimmista viivamiehistä.

6. Ed Jovanovsky (Pho)
7. Philippe Boucher (Dal)
8. Scott Hannan (SJ)
9. Keith Ballard (Pho)
10. Tim Gleason (LA)

Hyökkääjät

1. Joe Thornton (SJ)
Helpoin valinta näistä listauksista, hän on lähes täydellinen pelaaja, enkä näe syitä perusteluille. San Josen peli menee hänen päivän kunnon mukaan.

2. Teemu Selänne (Ana)
Thorntonin ohella tärkein yksittäinen hyökkääjä joukkueelleen. Teemu on lisäksi löytänyt viimme kaudella maalivainunsa takaisin ja tulee paukuttamaan jälleen kovan määrän maaleja.

3. Mike Modano (Dal)
Ainakin vielä kerran on odotukset ennen kauden alkua korkealla, yleensä tasaisen varmaa jälkeä tekevä Modano on viimme kausina näyttänyt pisteiden valossa pientä laantumista. Tulevaksi kaudeksi vielä uskon vanhan nousevan takaisin liigan sentteri eliittiin.

4. Jonathan Cheechoo (SJ)
Vaikea arvioida Cheechoon paikka, hän on nopea ja taitava mutta onko liian riippuvainen Thorntonista. Mielestäni sillä ei ole väliä niin kauan kuin tekee hänen vierellään 50 häkkiä kaudessa.

5. Andy McDonald (Ana)
Viimme kaudella teki läpimurtonsa ja nyt kun Selänteen kanssa onlöytynyt yhteinen sävelmä, niin eiköhän tulosta synny viimme kautiseen tapaan.

6. Patrik Marleau (SJ)
7. Shean Doan (Pho)
8. Aleksandr Frolov (LA)
9. Brendan Morrow (Dal)
10. Craig Conroy (LA)
 

M10

Jäsen
Täytyy spekuloida tätä hyvää Gerodzin avaamaa ketjua tuossa myöhemmin lisää, mutta näin aluksi väittäisin Phoenixin puolustusta huomattavasti paremmaksi, kuin arvosana 7. Dallasin maalivahtipelille antaisin taasen hieman pienemmän arvosanan kuin 9. Ehkä kasin, koska minusta pudotuspelien näytöt painavat veskalla aina suhteessa enemmän, kuin runkosarjan.

Palataan asiaan.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Nagy listalle!

Pelaaja listat vaikuttavat realistisilta ja objektiivisilta, mutta jää hämäämään Nagyn puuttuminen hyökkääjien listalta. Mies on ollut pistepörssin kärkisijoilla aina ennen loukkaantumisiaan, ja tehnyt sentään yli piste per peli tahdilla pojoja kahdella viime kaudella. Tietenkin loukkaantumisten takia miehen arvoa joukkueelle on vaikea määritellä, kun ne kovimmat pelit ovat käynnissä, on Nagy ollut sairastuvalla. Mutta toisaalta Phoenix on ollut aina tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa Nagyn ollessa terveenä, mutta hänen vammojensa jälkeen valahtanut hitaasti, mutta varmasti ulos pudotuspeleistä. Itse arvostan hänet ehkä jopa samaan kastiin Shane Doanin kanssa, ehkä jopa ohi! Doan on kyllä monipuolisempi pelaaja ja hänen vaikutustaan joukkueeseen kapteenina on mahdotonta korvata, mutta on Nagynkin vaikutus joukkuelleen todella suuri. Ehkä näemme tänä vuonna hänen murtautuvan liigan ykköshyökkääjien kastiin ja All-Star matsiin...?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olen aika vahvasti eri mieltä useammasta asiasta ketjun aloittajan kanssa joten aloitetaanpa:

1. Ducksien maalivahdiosasto on heittämällä parempi kuin Dallasin, siis ns. hands-down parempi. Tällä hetkellä kaikki mukaanlukien (myös palkat) ottaisin kumman tahansa Ducksien veskoista ennen Turcoa joka on mielestäni liigan yliarvostetuin veska ja omaa vielä järkyttävän kokoisen sopparin.

Veskoissa Ducks - Sharks on aika tasapeli, Giguere = Nabokov ja Bryzgalov = Toskala.

Cloutier parempi kuin Giguere?? Ei vittu, nyt kyllä on sellaset Kings-värilasit päässä että sukat pois. Cloutier on läntisen konfferenssin surkeimpia veskoja, nopeasti mietittynä ei tule yhtään ykkösveskaa mieleen jonka pistäisin Cloutierin taakse (korostan nyt siis nopeasti kelailtuna).

2. Yotesin puolustus. Melkein nostan divisioonan kakkoseksi, sen verran vahva pakisto löytyy. Joka tapauksessa lähellä Kingsien tasoa. Syvyyttä löytyy enemmän kuin kenelläkään muulla. Ehdottomasti seiskaa parempi, itse antaisin 8½

3. Dallasin hyökkäys. Jos Eric pysyy terveenä niin arvosana 8-8½, jos (kun?) loukkaantuu niin maks 8-.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gerodz kirjoitti:
Puolustus

1. Anaheim
Muutenkin puolustuksessa ei ole ketään heikkoa lenkkiä vaan tämän tähtiparin taakse on saatu laadukkaita 2-3 parin puolustajia: Moran, O’Donnell, Beaucheimin ja DiPenta.
Arvosana 10

2. Los Angeles
Itse nostaisin Kingsin puolustuksen missä muussa divisioonassa ykköseksi, mutta nyt kun Anaheimilla on ”kaikkien aikojen puolustus” se jää kakkoseksi. Norström ja Visnovsky ovat ihanteellinen pari, Visnovsky on hyökkäävien puolustajien eliittiä, kun taas ”Matty” on omassa päässä vuoren varma. Tuore paluumuuttaja Rob Blake on vanha, mutta edelleen tähti ja tuleekin olemaan puolustuksen liideri ja loistava oppisä ”seuraavalle Blakelle” Tim Gleasonille.
Vikassa parissa kilpailevat Miller, Sopel ja Weaver.
Arvosana 9

3. Dallas
Starsilta löytyy laadukas ja melko tasapainonen kuusikko puolustuksesta. Zubov on kiekollisesti liigan eliittiä, eikä Boucher ja Sydorkaan kalpene vertailussa, joista Boucher on vielä erinomainen omassakin päässä. Vielä kun joukkuetta täydentää all-round puolustajat Modry, Daly ja Klemm niin hyvältä näyttää. Ei Dallas ainakaan tällä osastolla tule kaatumaan.
Arvosana 8 ½

4. Phoenix
Coyoteksen puolustus on paperilla melko tasapaksu, josta löytyy paljon kovuutta. Ed Jovanovskin hankinta puolustuksen liideriksi oli hyvä veto ja se tulee pelastaamaankin paljon. Muuten pakiston runko koostuu vielä nuorista mutta nousevista kyvyistä kuten Morris, Ballard ja Michalek. Coyotesilta löytyy hyvä kärki nelikkö mutta loukkaantumisia se ei tule kestämään. Boynton, Seidenberg ja Spiller tulee taistelemaan paikasta pelaavassa kuusikossa.
Arvosana 7

Puolustukset ovat tosiaan laadukkaita Pacifissa. Omasta mielestä noi kolme ensimmäistä pakistoa ovat hyvin pitkälle samalla viivalla, Anaheimilla on kaksi todellista huippua, kun taas LA ja Dallas ovat tasaisen hyviä. Phoenix ei myöskään jää kauaksi noista kolmesta.

Itse en Anaheimin suhteen allekirjoita lausetta, että "puolustuksessa ei ole ketään heikkoa lenkkiä vaan tämän tähtiparin taakse on saatu laadukkaita 2-3 parin puolustajia: Moran, O’Donnell, Beaucheimin ja DiPenta". Omasta mielestä pakiston taso tipahtaa dramaattisesti kärkikaksikon jälkeen. O'Donnell ja Beauchemin vielä menevät hyvinkin, mutta että Moran ja DiPenta laadukkaita? Vishnevskin ja Salein kanssa pakisto olisi ollut loistava, nyt omasta mielestä vähemmän hyvä. Salei ja Vishnevski olivat todella tärkeitä alivoimalla sekä hoitivat hyvin blokkaukset ja taklaukset. Itse asiassa tuo kaksikko taisi taklata lähes 60 % Anaheimin pakiston niiteistä. Tietysti Pronger tuo tähän apua, mutta silti kyseisten herrojen puutos näkyy varmasti.

Tuo LA:n pakisto on omasta mielestä hitusen Anaheimia parempi juuri tasaisuuden ja roolituksen onnistumisen takia. Aivan loistavia puolustavia pakkeja ja lisäksi ylivoimaan on heittää Blakea ja Vishnovskia. Dallasin pakisto on LA:n tyylisesti ryhmitelty ja sekin omasta mielestä haastaa Anaheimin vastaavan vahvasti.

Phoenixin osalta en näe Morrista enää nuorena nousevana kykynä vaan aikast kokeneena pelaajana jo. En myöskään usko, että Boyntonin tarvitsee tapella paikasta kuuden pelaavan pakin joukossa. Morris, Jovanovski ja Boynton muodostavat loistavan kolmikon ja mikäli Ballard ja Michalek jatkavat hyviä otteitaan on pakisto melkoisen hyvä. Sitten on vielä Seidenberg ja Spiller hamuamassa peliaikaa. Ainoa suuri kysymysmerkki on Jovanovskin ja Morrisin pysyminen ehjänä. Pakisto ei ole riittävän hyvä kestämään jomman kumman tai kummankin loukkaantumista. Kumpikin on kärsinyt urallaan pahoista loukkaantumista, toivotaan että ne ovat nyt takana.

Omat arvosanat menisivät jotenkin näin:

LA 9½
Dallas 9+
Anaheim 9
Phoenix 8+/8½
 

NHL

Jäsen
Mr. Smith kirjoitti:
Puolustukset ovat tosiaan laadukkaita Pacifissa.

Itse en Anaheimin suhteen allekirjoita lausetta, että "puolustuksessa ei ole ketään heikkoa lenkkiä vaan tämän tähtiparin taakse on saatu laadukkaita 2-3 parin puolustajia: Moran, O’Donnell, Beaucheimin ja DiPenta". Omasta mielestä pakiston taso tipahtaa dramaattisesti kärkikaksikon jälkeen.

Mutta täytyy muistaa, että jompikumpi, Pronger tai S.Niedermayer, tulee olemaan koko ajan jäällä. Molemmat jaksavat pelata sen 30min ja runkosarjamatsi kestää 60min. Tarkoitus ilmeisesti peluuttaa herroja eri pakkipareissa. Erikoistilanteissa tosin saattavat olla samaan aikaan jäällä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Starsin hyökkäystä arvioitaessa moni näyttää unohtaneen sen, että Eric Lindros siirtyi kesällä Dallasiin.

Kuten Daespookin sanoi niin Ericin kohdalla terveenä pysyminen on aina arvoitus, mutta ei Ericia voi unohtaakaan, koska miehen potentiaali on edelleen kuitenkin aivan hirveä. Palapelin osien ei tarvitse osua kohdalleen kuin kerran ja Lindrosista puhutaan jälleen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ducksien puolustuksesta sananen.

Pakistoa ei voi verrata yksi yhteen koska kaksi ekaa paria pelaa noin 80% peliajasta. Tässä suhteessa Anaheim on täysin ylivoimainen. Eli ykkös- ja kakkosparin painoarvo on moninkertainen kolmospariin.

Ducksien puolustuksessa on yksi nouseva kyky nimeltä Shane O'Brien. Itse oletan että hän menee heittämällä pelaavaan kokoonapanoon ohi Moranin (joka on mielestäni suorastaan surkea). O'Brienin suurin ongelma on jäähyherkkyys, kaveri on mättänyt jäähyjä kahdella viime kaudella 300min/kausi keskiarvolla. Sen lisäksi että pelaa helvetin kovaa peliä (ottaa matsia kenen kanssa tahansa), on myös itse asiassa helvetin lupaava myös hyökkäyspäässä, tästä todisteena AHL:n pleijareiden pistepörssin ylivoimainen voitto pakkien osalta yli 1.0PPG saldolla! Muistaakseni 21 pistettä 19 pelissä tjsp. Tyhmät jäähyt pois ja tästä miehestä kuulemme paljon lisää. Itse asiassa sanonpa jo nyt että heittämällä divisioonan kovin pakki fyysisesti, ehkä jopa konfferenssin.

Vishnevski ja Salei. Totta, menetyksiä molemmat. Mutta tämä täytyy muistaa:

Salei otti ENITEN kakkosia koko liigassa, suurin osa niistä helvetin tyhmiä. Kaverilla 110+ minuuttia ja KAIKKI kakkosia. Kuka hänet korvaakin niin Ducksit todennäköisesti vähentävät AV:ein määräänsä ~25 kappaleella.

Vishnevskistä tykkäsin, niittaa todella kovaa. Hyökkäyspäässä yhtä hiljaista kuin Jari Sillanpäällä Playboy mansionissa. Kehitys stoppasi ja kaveri jumahti 4.-5. pakiksi.

Eli kun nämä kaikki huomioidaan niin mielestäni Ducksien pakisto on selkeästi paras divisioonassa.

Ja vielä painotan sitä että Yotesin puolustus on täällä todella aliarvostettu, itse pistän sen selkäesti Dallasin yläpuolelle.
 

Kyle

Jäsen
Daespoo kirjoitti:
1. Ducksien maalivahdiosasto on heittämällä parempi kuin Dallasin, siis ns. hands-down parempi. Tällä hetkellä kaikki mukaanlukien (myös palkat) ottaisin kumman tahansa Ducksien veskoista ennen Turcoa joka on mielestäni liigan yliarvostetuin veska ja omaa vielä järkyttävän kokoisen sopparin.

Itse pidän Giguerea puolestaan yliarvostettuna maalivahtia, enkä sanoisi näin Turcosta.
Turcon päästettyjen maalien keskiarvo ja torjuntaprosentti:
01-02 31 ottelua 2.09 92,1%
02-03 55 ottelua 1.72 93,2%
03-04 73 ottelua 1.98 91,3%
05-06 68 ottelua 2.55 89,8%

Viimme kausi oli Turcon heikoin moneen kauteen tilastojen valossa, mutten vielä sen peruustella lähtisi häntä tuomitsemaan, sitä ennen kun mies on ollut liigan parhaimpia. Toki tämä tilastojen copy/pastettaminen ei kerro koko totuutta, mutta maalivahdeilla nämä eivät pitkän päälle valehtele.
Itse veikkaan että Dallasissa ei olla samaa mieltä että kumpi tahansa ankka maalivahti mielummin joukkueeseen Turcon tilalle.

Veskoissa Ducks - Sharks on aika tasapeli, Giguere = Nabokov ja Bryzgalov = Toskala.

Itse mielestäni annoin aika selvät perustelut lyhyissä analyyseissäni, miksi Nabokov, Toskala ja Bryzgalov ovat niillä sijoilla missä he nyt ovat. Kuten viittasin Toskalalla ja Bryzgalovilla on edessä veden jakaja kausi, molemmat venyivät huippu otteisiin kauden lopussa ja nyt on jatkettava siitä mihin viimme kaudella jäätiin, takana hengittättävät kokeneet ja nälkäiset virkaveljet.
Itse jos saisin nelikosta valita kaksi ottaisin Bryzgalovin ja Toskalan, mutta noista pareista päätyisin Nabokoviin ja Toskalaan.

Cloutier parempi kuin Giguere?? Ei vittu, nyt kyllä on sellaset Kings-värilasit päässä että sukat pois. Cloutier on läntisen konfferenssin surkeimpia veskoja, nopeasti mietittynä ei tule yhtään ykkösveskaa mieleen jonka pistäisin Cloutierin taakse (korostan nyt siis nopeasti kelailtuna).

Ennen kuin lähden mitään sanomaan, toivoisin että voisit itsekkin tuoda perustelusi julki. Molemmilla meillä on värilasit päässä, vaikket Ducksia suosikkijoukkueeksi ole merkannutkaan. Molemmille on uran aikana tullut lukuisia lipsahduksia ja välillä taas sensaatiomaisia pelejä, mielestäni ennakkoon melko tasaiset maalivahdit, joka kääntyy Cloutierin eduksi johtajan kykynsä ansiosta ja aktiivisempana peliin osallistujana.

Hieman aihetta sivuten molemmat ovat agressiivisia maalivahteja ja mikäli ovat keskinäisissä otteluissa samaan aikaan aloittavina, en pitäisi minään ihmeenä että miehet ottaisivat tappelun merkeissä yhteen. Giguere on käynyt viimme kaudella hanakasti Kings pelaajien päälle ja varsinkin Averyllä ja hänellä on paljon ollut henkilökohtaisia asioita keskenään, jotka ovat monesti keskeytyneet maalinedusta tilanteesta melkoiseksi torikokoukseksi.

3. Dallasin hyökkäys. Jos Eric pysyy terveenä niin arvosana 8-8½, jos (kun?) loukkaantuu niin maks 8-.

Täytyy myöntää ettei Eric käynyt kertaakaan mielessä kun analyysit tein, vaikka muistan siirron nyt erittäin hyvin. Ei vain vieläkään oikein käy järkeen Dallas ja Lindroos.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Gerodz kirjoitti:
Itse pidän Giguerea puolestaan yliarvostettuna maalivahtia, enkä sanoisi näin Turcosta.
Turcon päästettyjen maalien keskiarvo ja torjuntaprosentti:
01-02 31 ottelua 2.09 92,1%
02-03 55 ottelua 1.72 93,2%
03-04 73 ottelua 1.98 91,3%
05-06 68 ottelua 2.55 89,8%

Viimme kausi oli Turcon heikoin moneen kauteen tilastojen valossa, mutten vielä sen peruustella lähtisi häntä tuomitsemaan, sitä ennen kun mies on ollut liigan parhaimpia. Toki tämä tilastojen copy/pastettaminen ei kerro koko totuutta, mutta maalivahdeilla nämä eivät pitkän päälle valehtele.
Itse veikkaan että Dallasissa ei olla samaa mieltä että kumpi tahansa ankka maalivahti mielummin joukkueeseen Turcon tilalle.

Et huomioi Turcon plejarisuorituksia (tai siis niiden puutetta). Kahtena viime kautena Turco on ollut suurin yksittäinen syy miksi Dallas ei ole edennyt.

Giguerelta lähes samanlaiset statsit runkosarjasta sekä tietysti se maaginen suoritus 02-03 pleijareissa joka hakee vertaistaan koko NHL:n historiassa.

Tähän lisätään 2M pienempi sopimus ja ainakin minulle on täysin päivänselvää kenet valitsisin.

Bryzgalovin suoritus viime pleijareissa oli jäätävä kun Giguerilla tökki loukkaantumisen takia. Tähän 1M soppari (eli 5M halvempi kuin Turcolla!) ja voidaan alkaa miettiä kumman ottaisi.

Gerodz kirjoitti:
Itse mielestäni annoin aika selvät perustelut lyhyissä analyyseissäni, miksi Nabokov, Toskala ja Bryzgalov ovat niillä sijoilla missä he nyt ovat. Kuten viittasin Toskalalla ja Bryzgalovilla on edessä veden jakaja kausi, molemmat venyivät huippu otteisiin kauden lopussa ja nyt on jatkettava siitä mihin viimme kaudella jäätiin, takana hengittättävät kokeneet ja nälkäiset virkaveljet.
Itse jos saisin nelikosta valita kaksi ottaisin Bryzgalovin ja Toskalan, mutta noista pareista päätyisin Nabokoviin ja Toskalaan.

Giguerilla myöskin Nabokoviin verrattuna vähintään yhtä hyvät statsit sekä millin halvempi soppari. Jos palkka unohdetaan niin silti vähintäänkin hyvin tasaväkisiä.

Kokonaisuutena en mitenkään näe Sharksien mv-osaston olevan selkeästi parempi.

Gerodz kirjoitti:
Ennen kuin lähden mitään sanomaan, toivoisin että voisit itsekkin tuoda perustelusi julki. Molemmilla meillä on värilasit päässä, vaikket Ducksia suosikkijoukkueeksi ole merkannutkaan. Molemmille on uran aikana tullut lukuisia lipsahduksia ja välillä taas sensaatiomaisia pelejä, mielestäni ennakkoon melko tasaiset maalivahdit, joka kääntyy Cloutierin eduksi johtajan kykynsä ansiosta ja aktiivisempana peliin osallistujana.

Ducks-fani olen, ei sitä kieltäminen. Silti, voin väittää että millä tahansa järkevällä mittarilla Giguere on aivan eri luokassa kuin Cloutier. Statsit nyt vaikka alkajaisiksi. Lisäksi Cloutierin totaaliset romahtamiset pleijareissa ovat hyvässä muistissa.

Tässä voi ilman mitään värilaseja todeta että jos Cloutierin pistät Gigueren edelle niin olet HYVIN pienessä vähemmistössä.

Gerodz kirjoitti:
Giguere on käynyt viimme kaudella hanakasti Kings pelaajien päälle ja varsinkin Averyllä ja hänellä on paljon ollut henkilökohtaisia asioita keskenään, jotka ovat monesti keskeytyneet maalinedusta tilanteesta melkoiseksi torikokoukseksi.

No Giguere huitoo välillä aika rajusti mutta tuskin matsaa, ei mielestäni ole sen tyyppinen eikä ainakaan junnuvuosien jälkeen muista hänen ottaneen erää.
 

Kyle

Jäsen
Laitetaan tänne vähän pre-season tilastointia, nyt kun on harjoituspelit saatu pelattua ja jospa saataisiin vielä eloa tähän ketjuun.

Joukkueet

San Jose 8 Ott 6-2-0 12 pistettä 29-22
Los Angeles 6 Ott 4-1-1 9 Pistettä 24-16
Anaheim 8 Ott 3-2-3 9 Pistettä 26-28
Dallas 7 Ott 3-4-0 6 pistettä 22-25
Phoenix 7 Ott 3-4-0 6 pistettä 12-19

Pistepörssi:

Patrik Marleau (SJ) 6G 3+9 12
Steve Bernier (SJ) 6G 4+6 10
Milan Michalek (SJ) 5G 7+2 9
Andy MacDonald(ANA) 4G 4+4 8
Dustin Penner(ANA) 6G 2+6 8
Alex Frolov (LA) 5G 2+6 8
Jaroslav Modry(DAL) 5G 2+5 7
Mike Modano (DAL) 4G 3+3 6
Kevin Dallman (LA) 5G 3+3 6
Ryan Shannon(ANA) 5G 1+5 6

Rangaistusminuutit / Tappelut

Josh Gratton(PHO) 30 Min / 2
Keith Ballard (PHO) 29 Min / 1
Shane O'Brien (ANA) 26 Min / 4
Mike Comrie (PHO) 25 Min / 1
Stephane Robidas (DAL) 24 Min / 1
Sean Avery (LA) 21 Min / 3
Ladislav Nagy (PHO) 20 Min / 0
Shawn Thornton (ANA) 20 Min / 4
Raitis Ivanans (LA) 19 Min / 3
Krys Barch (DAL) 19 Min / 3

Eihän näin heppoisista tilastoista vielä voi alkaa veteleen mitään kummallisempi analyysejä, mutta pari mielenkiintoista asiaa nousi pre-season kaudella esiin mm. San Josen Michalek on ollut melko vakuttava maalintekijä ja taitaakin olla tehnyt koko harjoituskauden eniten maaleja(7).
 

Sabata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika mielenkiintoista, että Sharksin kakkonen Michalek - Marleau - Bernier iski jo tällaista tuhoa pre-seasonilla. Ja heidän ykkösketjunsa Thornton mukaan lukien olivat hieman vaisumpia pisteiden valossa. Harjoitusottelut on harjoitusotteluita, mutta kyllä Sharks on varmasti erittäin kova alkavalla kaudella.

Aika kummallinen näky muuten mainittakoon (Suomen) veikkauksen NHL-mestarin kertoimista, sillä Anaheimillä on alusta saakka ollut ylivoimaisesti matalin kerroin. Tällä hetkellä 6,71. Tarkoitan tällä, että menneillä vuosilla moista kerrointa ei olisi voinut heille kuvitellakaan. Nyt on Ankoilla kova ryhmä myös koossa. En kuitenkaan tuollaisella kertoimella lähtisi heitä pelaamaan missään tapauksessa. Taitaa olla joku jatkiksen suurin Anaheim-fani lyönyt 500e panoksen Teemun puolesta ;)
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Anaheimista kaavaillaan erittäin kovaa joukkuetta tulevalla kaudella. Sitä kaavaillaan myös taistelemaan tosissaan Stanley Cupista. Ankkojen materiaali näyttääkin paperilta katsottuna hyvältä, kaksi tasokasta maalivahtia, taidokas hyökkäys ja etenkin huippupuolustus. Anaheim teki ehkä kesän kovimman pestauksen hankkimalla Chris Prongerin riveihinsä, joten sillä on nyt kaksi NHL:n huippupuolustajaa riveissään, Pronger ja Scott Niedermayer.
Muut puolustajat eivät ole erityisen lahjakkaita kiekollisena, mutta muuten kokeneita ja tasaisia. Francois Beauchemin onnistui toki viime kaudella hyvin myös hyökkäyspäässä, joten häneltä sopii odottaa kahden suunnan peliä, vaikka onkin omimmillaan puolustavassa roolissa. Hyökkäys vaikuttaa suhteellisen taidokkaalta, mutta siellä on myös tarpeeksi roolipelaajia. Pisteiden teko lasketaan pääosin Teemu Selänteen ja Andy McDonaldin harteille, mutta vankkaa tukea odotetaan nuoremmilta Stanislav Chistovilta, Ryan Getzlafilta ja Corey Perryltä. Kokeneet Rob Niedermayer ja Todd Marchant pystyvät myös auttamaan hyökkäyspäässä, mutta se ei ole heidän varsinainen roolinsa. Anaheimin paketti vaikuttaa suhteellisen vahvalta, jos vain kaikki palaset loksahtavat kohdalleen.


Dallasilla on erittäin kokenut joukkue, johon kuuluu Mike Modanon, Jere Lehtisen, Brendan Morrow'n, Eric Lindrosin ja Sergei Zubovin kaltaisia pelaajia. Mukaan on tuotu myös lahjakkaita nuorempia pelaajia, kuten Jussi Jokinen, Antti Miettinen, Trevor Daley sekä Atlantasta kesällä hankittu ykkösvaraus Patrik Stefan ja Montrealista juuri loikannut taituri Mike Ribeiro. Tässä on liuta pelaajia, joiden varaan Dallasin on hyvä rakentaa. Kokemusta löytyy vielä maalivahtiosastolta Marty Turcolta sekä puolustuksesta Phillippe Boucherilta, Jaroslav Modrylta, Stephane Robidasilta ja Darryl Sydorilta. Kokeneita ovat myös raatajahyökkääjät Stu Barnes ja Matthew Barnaby. Stars näyttää kokeneiden ja nuorien pelaajien sekoitukselta, joka usein tuo tulosta, mutta en usko siihen, että se tulisi taistelemaan Stanley Cupista, vaikka sitä toivoisinkin runsaan suomalaisedustuksen takia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei Anaheimista saa ykkössuosikkia mielestäni vielä mitenkään. Se ykkössentteri pitää jostain vielä hankkia, sitten joukkue on todella kova.

XXX
McDonald
Getzlaf
Påhlsson

Tuollainen sentterinelikko on kun on pudotuspeleihin lähdettäessä, niin hyvä tulee. Marchant+Giguere voisi olla kaupan muualle, koska joukkue pärjää myös Bryzgalovilla ja joku mahdollisuutensa menettänyt heikon joukkueen yksinäinen tähtisentteri tilalle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Uhhuh, tiesitkö että Andy McDonald oli centtereistä 11. paras pistemies viime kaudella koko liigassa?? About samoissa pisteissä kuin Modano, Jokinen ja Sakic?

Ducksien sentteriosasto näyttää tältä:

McDonald
Getzlaf
Marchant
Påhlsson

Tuon suhteen ei pitäisi olla mitään ongelmaa jos Getzlaf nostaa tasoaan odotetusti kokemuksen mukana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos jos ja jos. Itse en pidä McDonaldia ykkössentterin tasoisena. Niin helposti kaveri hyytyi viime kauden playoffseissakin, kun joutui yksin kantamaan joukkuetta. McDonaldin rinnalle tarvitaan se varma ykkössentteri, koska Getzlaf ei ole vielä valmis, Parin kolmen vuoden päästä toki on ja sen jälkeen tämän puuttuvan ykkössentterin voi jo ulostaa Getzlafin tieltä pois.

Viime kauden Carolinan toimintaa voi pitää hyvänä esimerkkinä, juuri samantyyppiset toimenpiteet kauppatakarajalla tekisivät Anaheimista todellisen mestarisuosikin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Gerodz kirjoitti:
4. Jonathan Cheechoo (SJ)
Vaikea arvioida Cheechoon paikka, hän on nopea ja taitava mutta onko liian riippuvainen Thorntonista.

Tähän oli pakko tarttua. Cheechoo on vaikka mitä, mutta ei ainakaan nopea. Oikeastaan aikas hidas, todella hidas.

Mutta näin ulkopuolisena Phoenix vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta koska:

Phoenix on yksi parhaimmista NHL-seuroista jos:
- Wayne Greztky oppivuosi on takan ja alkaa homma toimimaan
- Curtis Joseph ei hiivu, vaan pelaa loistavalla tasolla
- Jovo saa pelata terveenä
- Boyntonin kehitys kiihtyy
- Morris nostaa vielä tasoaan, varaa on
- Michalek ja Ballard kehittyy edelliskautta paremmaksi
- Nolan saa juonesta kiinni ja palaa tasolleen
- Samat sanat Roenickista
- Nagy säilyy terveenä

Mutta sitten Phoenix yksi huonoimmista NHL-seuroista jos:
- Gretzky epäonnistuu valmentajana
- Joseph on liian vanha ja pelaa huonosti
- Jovo pelaa rikkinäisen kauden eikä saa pelijuonesta kiinni
- Boyntonin, Michalekin ja Ballardin kehitys junnaa paikallaan
- Morris myös loukkaantuu
- Nolan ja Roenickilla ei mitään tekoa nyky-NHL:ssä
- Nagy taas klesana

Erittäin pieni ero onnistumisella ja epäonnistumisella, kuten yleensäkin NHL kiekkoilussa, mutta Phoenixin tapauksessa molemmat skenaariot voivat yhtä hyvin toteutua. Mielenkiintoinen kausi tulossa.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Henkka kirjoitti:
Jos jos ja jos. Itse en pidä McDonaldia ykkössentterin tasoisena. Niin helposti kaveri hyytyi viime kauden playoffseissakin, kun joutui yksin kantamaan joukkuetta. McDonaldin rinnalle tarvitaan se varma ykkössentteri, koska Getzlaf ei ole vielä valmis.

Kyllä tällainenkin näkökulma on ihan aiheellinen. McDonald on sellainen kaveri, jolta saa pelihalut täysin muille maille vierahille tarpeeksi kovassa fyysisessä myllyssä. Teemu kesti paljon paremmin sekä Calgaryn että Edmontonin hiillostuksen kuin McDonald. Andyn takaraivossa varmasti vielä pyörii muistot taannoisesta aivotärähdyksestäkin, joka oli lopettaa miehen koko uran, mikä omalta osaltaan voi tuoda otteisiin arkuutta.

On myös mielenkiintoista nähdä, miten Ducks pelaa ennakkosuosikin asemassa, sillä siihen tuo organisaatio ei totta vie ole tottunut kauteen lähdettäessä. Nuorten kaverien kehitys ei aina välttämättä kulje toivottuun suuntaan, mutta Anaheimin onneksi leveyttä on sen verran, että parin kaverin hyytymisen ei pitäisi pysäyttää koko joukkuetta.
 

Kyle

Jäsen
Squit kirjoitti:
Erittäin pieni ero onnistumisella ja epäonnistumisella, kuten yleensäkin NHL kiekkoilussa, mutta Phoenixin tapauksessa molemmat skenaariot voivat yhtä hyvin toteutua. Mielenkiintoinen kausi tulossa.

Itse en näe onnistumisen ja epäonnistumisen ero millään tavalla pienenä, Phoenix lähtee tulevaan kauteen täynnä kysymysmerkkejä ja että kysymysmerkit kääntyisivät positiiviseksi niin täytyy tapahtua todella paljon. Ennakkoon pitäisin joukkuetta läntisen divisioonan yhtenä heikoimmista.

Joukkueen sentteri osasto on kaukana tämän hetkisestä NHL tason vaatimuksesta, jotain kertoo se että ennakkoon Roenick on asetettu joukkueen ykkössentteriksi. Viimme kaudella mies sai Los Angelesissa paikan kahdesta ensimmäisestä ketjusta, mutta kauden edetessä paljastui kylmä tosiasia, että ikä on ajanut jo miehen ohi. Hänestä ei ole enään joukkueen sytyttäjäksi, motivaatio oli kateissa eikä mies jaksanut enään edes taklata, saatika sitten olemaan joukkueen pelinrakentaja. Kauden kohokohdaksi jäi lopulta hänen tanssi esitys ottelun ollessa pitkän aikaa poikki.
Tämän vuoden harjoitusottelut: 4 ottelua tehot 0+0.

Melkein samat voi sanoa Owen Nolanista, paitsi että hän on ollut tositoimista poissa jo viimmeiset kaksi kautta. Jos mies tekee yli 10 häkkiä, olen yllättynyt ja jos hän kestää kauden aikana yli 50 ottelua ehjänä olen todella yllättynyt.

Lisäksi kun miehet ovat vielä mielenkiintoisia persoonia ja haluavat tuoda kopissa itsensä esille, niin pahimmassa tapauksessa he voivat sekoittaa koko joukkueen hengen.
Kaiken kaikkiaan Coyoteksen joukkue on ennen kauden alkua mielestäni pahasti sekaisin, Doanin harteille kasautuu valtavat paineet hänen pitää toimia joukkueen kapteenina, ykköspelaajana ja vieläkun tukea ei juurikaan hyökkäyksestä löydy, niin pidän tehtävää mahdottomana.

Kuukauden takaiseen alkuarviointiin vaihtaisinkin hyökkäyksen osalta päikseen Kingsin ja Coyoteksen paikkoja. Kopitar on tehnyt vaikutuksen pre-season kaudella ja näyttänyt että pystyy jo nyt paikoin dominoimaan hyökkäyspäädyssä, itsellä odotukset Kopitarin suhteen ovat värilasien takaa varmasti suhteettoman kovat mutta pettymään on tullut totuttua.
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen itse samaa mieltä siitä, ettei Phoenixin tilanne näytä erityisen vahvalta. Maalivahtipeli on aivan liikaa Curtis Josephin varassa, eikä kakkosveskari Mike Morrisonista ole patevää tuurajaa. Ei sillä, ettei Joseph olisi hyvä maalivahti eikä etenkään sillä ettei ura olisi ollut mittava, vaikka Stanley Cup puuttuukin. Phoenixin olisi pitänyt keskittyä enemmän hyvän kakkosveskarin hankintaan, vaikkei Morrisonia voikkaan tuomita mistään, sillä näyttöjäkään ei ole vielä annettu.

Puolustukseen Phoenix hankki kovan avun, Ed Jovanovskin. Jovanovski on kokenut ja monipuolinen puolustaja, joka pystyy fyysiseen ja kiekolliseen peliin. Toinen kova tekijä, varsinkin hyökkäyssuuntaan, on nuori Keith Ballard, joka voi pystyä yllättäviin tekoihin. Loukkaantumisista kärsinyt Derek Morris vahvistaisi terveenä Phoenixin puolustusta, mutta Morris pelaa myös pitkälti toiseen suuntaan. Muut puolustajat ovatkin rivimiehiä, joten heidän varaan ei voi paljon laskea. Puolustuksen kokonaisuus näyttää aika heikolta, mutta Jovanovski parantaa kuitenkin tilannetta.

Phoenixin maalinteko lepää vain muutaman pelaajan harteilla. Hyökkäyksen avainpelaajia ovat Shane Doan, Mike Comrie ja Ladislav Nagy. Kokemusta edustavat Los Angelesista hankittu Jeremy Roenick ja Torontosta hankittu Owen Nolan. He ovat parhaimmillaan erittäin hyviä pelaajia, mutta liikaa ei heidän varaan kannata laskea. Muut hyökkääjät eivät juuri pysty pisteitä tekemään, sillä joukkueen nuori kaarti ei näytä erityisen lahjakkaalta. Kokonaisuudessa hyökkäyksen kärki on hyvin kapea ja maalinteko tulee tuottamaan ongelmia. Phoenixin lukemat näyttävät kauden lopussa aika lohduttomilta, materiaali on yksinkertaisesti liian kapea joka osa-alueella. "Great One" ei pysty ihmeisiin penkin takana!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös