Veroraja lähestyy. Lähestyykö pelimiehiä?

  • 105 026
  • 449

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sister luck kirjoitti:
Humlin lähdön jälkeen materiaali on taas kapeahko ainakin sentteri-osastolla. Rautee näyttää oikeastaan parhaalta sentteriltä niin hyökkäys-kuin puolustus-osastollakin. Muut alisuorittavat liian usein edelleen. Pitkässä juoksussa homma ei toimi. Toivottavasti tapahtuu Ulmerin ja Makkosen selkeä tason nousu.
Rautee on ollut viime aikoina tasaisuudellaan Tepsin paras sentteri. Makkosen käyrä on nousussa, mutta hänen pelaamistaan edesauttaa osaltaan nyt se, että hän saa pyöriä samassa ketjussa huippuvireisen Nurmisen kanssa. Sen sijaan Ulmerilta, jonka pitäisi olla selkeä ykkössentteri, pitää vaatia paljon enemmän kuin mitä viime otteluissa on häneltä nähty. Tällä hetkellä hän ei täytä niitä kriteereitä, joita ulkomaalaisvahvistukselta pitää edellyttää.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n tulos kaukalossa on ollut vähintäänkin tyydyttävää

Kun katselen kirjoittajien yleistä mielialaa, niin huomaan kuinka negatiivisella mielellä TPS-fanit ovat. Kaikilta tuntuu unothtuneen, että TPS on kerännyt 37 pistettä viimeisistä 19 ottelusta! Jumalauta, sehän on lähes kärjen vauhtia, mutta silti se ei tunnu ketään kiinnostavan. TPS taistelee tiukasti neljännestä sijasta, mikä olisi kuusi sijaa parempi tulos kuin viime kaudella.

Meillä on liigan paras maalivahti, parhaimmistoon kuuluva ykköspakkipari. Kiprusoff pelaa jälleen hyvin hyökkäyspäähän, tällä hetkellä piste vähemmän kuin viime kaudella. Berg on ollut luotettava kuin vuori. Paljon parjattu Sicak:kin on pelannut ihan ok, ja nuoresta Jokisesta on kasvamassa luottomies.

Hyökkäyksessä Nurminen pelaa kuin villivarsa, hyvällä asenteella pelaava joukkueen nestori on lähes 30 maalin ja 60 pisteen tahdissa! Suominen ja Makkonen ovat saaneet näyttöpaikan. Milloin viimeksi kaksi omaa nuorta pelaa kahdessa ensimmäisessä ketjussa? Vahalahti on keräämässä tällä tahdilla (28 ottelua, 22 pistettä) 44 pistettä, siis uransa parhaat pisteet. Ehkei se neljän vuoden sopimus niin huono ollutkaan? Hyökkäyksestä löytyy myös kaivattua fyysisyyttä ja yritystä McDonnelin, Mäkisen, Yli-Torkon ja Ahon muodossa. Rautee on parempi kuin koskaan jne. Kyllä tähän pimeään syksyyn mahtuu myös positiivista.

Syy, miksi kirjoitan tähän ketjuun on se, etten näe uusien vahvistusten hankkimista kovin akuutiksi edes pelillisesti. Meillä on pelillisesti pullat suhteellisen hyvin uunissa tälläkin kokoonpanolla. Taistelemme kotiedusta, ja ainakin kuuden joukkoon on erittäinkin hyvät mahdollisuudet.

Toivottavasti joku muukin näkee tässä yhä pimenevässä syksyssä TPS:n osalta jotakin muuta kuin talousmurheet!
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Hopeavarjo kirjoitti:
Syy, miksi kirjoitan tähän ketjuun on se, etten näe uusien vahvistusten hankkimista kovin akuutiksi edes pelillisesti.

Kai luit jo Jortsun blogin?

Jortsu kirjoitti:
Suurin huoli minulla on jatkuva pelko loukkaantumisista, pelaajamateriaalimme ei kestä ainuttakaan vakavaa loukkaantumista. Olemme joutuneet tekemään jatkuvia kompromisseja poissaolojen takia, ja tämä on myös näkynyt selvästi joukkueen otteissa.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Hopeavarjo kirjoitti:
Toivottavasti joku muukin näkee tässä yhä pimenevässä syksyssä TPS:n osalta jotakin muuta kuin talousmurheet!

Ihan asiaa kirjoitat. Pankkitilin kuivuus "kuin beduiinin sandaali", kohu ja muut spedeilyt saavat välillä meikäläisenkin unohtamaan, että TPS on ihan hyvissä asetelmissa tällä hetkellä. Vai pitäisiköhän tulevana Espoolaisena sanoa hyvissä kyttäysasetelmissa?

Hyvä sijoitus sarjataulukossa tuo toivottavasti positiivisen kierteen ja yleisö löytää tomumajansa hallilta, nytkun Big Brother:kin saadaan vihdoin päätökseen. Yhdessä asiassa uskallan kuitenkin olla eri mieltä, nimittäin yhtä pakkia rosteri vielää kaipaa, liian kapea on kärki tällä hetkellä.
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy se kyllä myöntää että hyvin meillä pyyhkii, ja on jo pidemmän aikaa pyyhkinytkin vaikka allekirjoittanut tuossa Ilves pelin jälkimainingeissa lietsoikin tuomiopäivä mielialaa. 4 sijaan on erittäin hyvät mahdollisuudet ja 3. pienet. Jos Hurme olisi pelannut koko kauden niin melko varmasti jo oltaisiin siellä sijoilla 1-4. 4 sijalta saataisiin playoffseissa vastaan Blues tai Tappara, nämä kun saisi kaadettua kotiedun turvin niin hupsankeikkaa ennen kuin kissaa ehti sanomaan niin ollaankin jo mitalipeleissä. Ja kausi 06-07 muistettaisiin TPS uutena nousuna huipulle...

Eli koska nyt on mahikset (hyvätkin sellaiset) välieriin niin en lähtisi kannattaamaan uusien pelaajien hankkimista velan velan velaksi jos rahat ovat todella niin loppu kuin JA;n ilkeä propaganda koneisto on antanut ymmärtää. 1-2 ketjun hyökkääjiin ei liene varaa. 3 on mielestäni toimiva yhdistelmä ja nelosen nyt ei tarvitse ollakaan mikään dreamteam. Altsi kun viellä saadaan kuntoon niin hyökkäys on melko timmi paketti. Mistään huippu pakistakaan ei kannata unelmoida, 3 pakkipariin jos saisi jonkin moisen niin hyvä olisi. Maalivahti osasto nyt on kunnossa sanomattakin, täytyy vain toivoa että siellä suunnallaa ei tulisi loukkaantumisia.

Näin siis tällä hetkellä. En lähtisi edes mitään vaihtokauppoja tekemään, niissä käy kuitenkin vain huonosti... Ihmetyttään vain nuo Sutelan kommentit Humlin lähdön jälkeen. Antoi melko suoraan ymmärtää että tänne olisi varmasti tulossa joku mutta jos nyt ei tulekkaan niin ainakin minun silmissäni kunnioitus laskee. Olisi nyt edes sanonut että katsellaan mitä tuleman pitää tai suoraan myöntänyt että ollaan persaukisia. Tosin onhan tässä viellä aikaa..

Tulevaisuuden näkymät näyttävät hyvältä mutta niin näyttää hyvältä myös loukkaantumistilanne. Olisi silkaa tyhmyyttä kuvitella että loppukauden aikana ei tule loukkaantumisia ja todennäköisimpiä loukaantujia ovat suuren peliajan sällit. Berg, Kiprusoff, Hurme... sitten ei näytäkkään enään hyvältä. Ja eiköhän joku nuori A junnuista kuvioita haistelemaan tullut kaveri vedä treeneissä Nurmisen ranteen paskaksi ja joku muu liukastunee kauppa reissulla. =loppukauden huili ja Tepsille moimoi.

Näillä mennään, mennäänhän?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Huilumestari kirjoitti:
Ihmetyttään vain nuo Sutelan kommentit Humlin lähdön jälkeen. Antoi melko suoraan ymmärtää että tänne olisi varmasti tulossa joku
Niin antoi. Humlin lähdöstä on kuitenkin vasta kaksi viikkoa, eli eiköhän anneta vielä hetki.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Koskapa Hannula lienee hyökkääjäpelaaja, en usko olevan akuuttia tarvetta tällaiselle hankinnalle. Puolustaja tarvitaan joka tapauksessa, ehkäpä 2-3 pariin. Mihinkäs se Alanko meni vai menikö vielä mihinkään?
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
lavos kirjoitti:
http://expressen.se/index.jsp?a=774311

Mika Hannula vissii vapautunut. Ois ihan kiva vahvistus. Hannula tänne ja Maunula puolustukseen. Riittäis mulle. Tai sitten se pakki jostain, mut pitäis olla selkeesti Maunulaa parempi.

Mielestäni olisi loistava vahvistus Tepsiin.. kun katsoo tuota meidän maalisaraketta ei meillä hyviä hyökkääjiäkään liikaa ole. Ainoa ongelma on se, että Hannula on luultavasti kohtuu kallis peluri. Itse en usko noihin taloushuoliin niin paljoa ettei tänne yhtä vahvistusta vielä saataisi. Tähän asti Sutela on toiminut erittäin mallikkaasti mielestäni. OK, Humlin myyntiä on moni kritisoinut mutta veikkaanpa että kyseessä on ollut niin merkittävä rahasumma että myynti on kannattanut. Ja ei tuo joukkue kovin huonosti ole Humlin lähdön jälkeen pelannut. Onko muuten tietoa Humlin otteista tuolla Ruotsin maalla?
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hopeavarjo kirjoitti :
Kun katselen kirjoittajien yleistä mielialaa, niin huomaan kuinka negatiivisella mielellä TPS-fanit ovat. Kaikilta tuntuu unothtuneen, että TPS on kerännyt 37 pistettä viimeisistä 19 ottelusta! Jumalauta, sehän on lähes kärjen vauhtia, mutta silti se ei tunnu ketään kiinnostavan. TPS taistelee tiukasti neljännestä sijasta, mikä olisi kuusi sijaa parempi tulos kuin viime kaudella.

Totta puhut, paljon hyvää on tapahtunut sen jälkeen kun Hurme tuli maaliin. Pisteitä on kertynyt hyvään tahtiin ja asemat taulukossa kohentuneet mukavasti. Tuottaa toki suurta mielihyvää.
Oman kommenttini pointti oli kuitenkin siinä, että mitaleista pelatakseen TPS:n tulisi olla materiaaliltaan leveämpi. Loukkaantumisia vartenkin on hyvä olla vähän reserviä, kuten täällä on usein todettu (puolustajien tilanne esim.).
Olen myös tottunut siihen, että TPS on joukkue, joka tavoittelee finaalipaikkaa joka vuosi. Ja olen aivan saatanan ylpeä joukkueen jokaisesta menestyksen vuodesta. Mutta heikkoinakaan vuosina (joita valitettavasti nyt ollut) ei selkää omille käännetä.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
AnaMasa kirjoitti:
Niin antoi. Humlin lähdöstä on kuitenkin vasta kaksi viikkoa, eli eiköhän anneta vielä hetki.

On mielestäni aivan päinselvää että Humlin rahoilla ei uusia tule. Ainoastaan pelaajavaihdoksilla saattaa joukkue muuttua, itse asiassa huolestun todella mikäli uusia tulee ilman että joku lähtee.
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Speedye kirjoitti:
OK, Humlin myyntiä on moni kritisoinut mutta veikkaanpa että kyseessä on ollut niin merkittävä rahasumma että myynti on kannattanut. Ja ei tuo joukkue kovin huonosti ole Humlin lähdön jälkeen pelannut. Onko muuten tietoa Humlin otteista tuolla Ruotsin maalla?
Humlin tehot Morassa 7ott 0+3 = 3 p ja 8 min. Humlin myynti oli taloudellisesti kannattava, mutta sitä ei kait kukaan tiedä millä tavalla? Pahimmassa tapauksessa tulevan palkanmaksuvelvollisuuden poistuminen oli niin merkittävä summa, että kannatti luopua tehokkaasta keskushyökkääjästä ts. ei ollut edes varaa pitää miestä. Parhaimmassa tapauksessa TPS sai vähän hunajaa päälle ts. hullut ruotsalaiset maksoivat Humlin alkukauden palkan.

Alanko tai kukaan muu ulkosuomalainen tuskin tulee. Verottaja pitää huolen siitä vrt Antti Virtanen ja Sean Bergenheim. Paitsi ottihan Ässät Italiasta jonkun, mutta Italian liksat ovat toista luokkaa kuin esim. Elitserienin. Hannula ei varmasti ole tulossa. Hannula on maajoukkuemies ja liksapyyntö on tasan tarkkaan Humlin luokkaa tai yli ja mistä TPS sellaiset rahat taikoisi?

Niin, että akuutti tarve olisi puolustajalle ja keskushyökkääjälle. Keskushyökkääjien tarve on pian kaksi, jos ei Ulmer ala pian pelaamaan ulkomaalaisvahvistuksen ja ykköskeskushyökkääjän tavoin. Jostain vaan halpoja ja hyviä tänne... vaihdossa annetaan kiekkoja, Sykkö ja Pukan paita & mailat.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Anders kirjoitti:
Keskushyökkääjien tarve on pian kaksi, jos ei Ulmer ala pian pelaamaan ulkomaalaisvahvistuksen ja ykköskeskushyökkääjän tavoin.

Ulmer on nyt pelannut 26 matsia, niistä ensimmäisellä puolikkaalla syntyi tehot 4+7 ja jälkimmäisellä 2+3. Trendi on laskeva vaikka joukkueen ykkönen myytiin jälkimmäisen alussa. Ei sille mitään voi että on ollut pienoinen pettymys ainakin viestiinkirjoittaneelle. Olen tällä kaudella nähnyt suorastaan häpeällisen vähän pelejä reissaamisen ja työkiireiden vuoksi joten en osaa arvioida pistepörssistä piiloon jäävää osaamista. Jortikka taisi jossain sanoa ettei mies osaa tehdä siniviivan jälkeen mitään. Alla Ulmer suhteessa muiden ykkössenttereihin (en nyt ole kaikkien "organisatorisesta" asemasta satavarma). Vertailu on tietysti vallan epäreilu koska mies tuli keskenkuntoisena eikä ole pelannut varsinaisena ykkösenä mutta saa tilastosta pientä viitettä siihen mille tasolle tulisi jatkossa yltää:

Ville Viitaluoma 12 + 6 = 18
Rem Murray 12 + 16 = 28
Ville Leino 2 + 16 = 18
Aki Uusikartano 5 + 16 = 21
Juha-Pekka Hytönen 5 + 7 = 12
Mikko Peltola 8 + 13 = 21
Petri Pakaslahti 8 + 21 = 29
Timo Koskela 7 + 12 = 19
Michal Bros 12 + 11 = 23
Josef Straka 13 + 19 = 32
Matias Loppi 11 + 12 = 23
Jarkko Immonen 6 + 12 = 18
Stefan Öhman 14 + 11 = 25
Layne Ulmer 6 + 10 = 16
Toni Häppölä 4 + 13 = 17
 

Carsten

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun mielestä Ulmer on aika hyvä omassa päässä, aivan eri luokkaa kuin Huml. Hyvä työmoraali jätkällä on, mutta kieltämättä saisi väläytellä hieman enemmän hyökkäyksessä. Ne maalit, mitä Ulmer on onnistunut tekemään, on ollut sellaisia ryöhkeästi maalille -tyyppisiä, kuten se eilinen. Luulen, että mies on vasta pääsemässä kuntoon ja kova harjoittelu on vähän painanut jaloissa? Eiköhän se joulun jälkeen viimeistään kiihdy se tehoilu.

Okei, kieltämättä ei luulisi kuntoon pääsemisen kestävän ihan näin kauan kuitenkaan, mutta onhan se jotain saanut aikaan.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
kosh kirjoitti:
Makko sai sitten loppukauden sopparin ja hyvä niin. Hänestä on vielä iso ilo, kunhan pleijarit koittavat.
http://hc.tps.fi/index.html?n=7688

Makolla olisi runkkarissa varaa piristyä kovastikin. Pleijareissa on mies paikallaan aivan varmasti mutta totta puhuen viime ajat on menty arkisemmissa peleissä melko vaisusti. Sikäli jatkosoppari on yllättävä mutta ei käsittämätön.
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Pressiboxi kirjoitti:
Makolla olisi runkkarissa varaa piristyä kovastikin. Pleijareissa on mies paikallaan aivan varmasti mutta totta puhuen viime ajat on menty arkisemmissa peleissä melko vaisusti. Sikäli jatkosoppari on yllättävä mutta ei käsittämätön.

Jokerit-pelissä taklasi muutamaan otteeseen jo melko railakkaasti. Ihan ok esitys tuolloin. Neloskenttää korkeammalle en nostaisi kuin loukkaantumissuman sattuessa.

Mäkisessä on se hyvä puoli sen lisäksi, että mies taklaa. Rooli on selvä ja kukaan ei voi odottaa hyökkäyspäässä kaameita tehoja. Luistinten on liikuttava kevättä kohden pikkuhiljaa lennokkaammin. Rapiat kymmenen minuuttia aktiivista karvausta ja haastamista. Joka vaihtoon täysillä.

In Makko I Trust.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Mika Hannulasta sen verran vielä, että eikös miehellä ole varsin vahva TPS-tausta? IS Urheilu kertoi, että mies on juuri Suomeen tulossa. Nyt JOS on niitä pelimerkkejä jäljellä niin Seppo rahat tiskiin. Tälläistä taistelijaa TPS tarvitsisi esim. löysän Vahalahden tilalle. Miehellä ei ilmeisesti Suomen passia ole, joten vie ulkkaripaikan.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Speedye kirjoitti:
Mika Hannulasta sen verran vielä, että eikös miehellä ole varsin vahva TPS-tausta? IS Urheilu kertoi, että mies on juuri Suomeen tulossa. Nyt JOS on niitä pelimerkkejä jäljellä niin Seppo rahat tiskiin. Tälläistä taistelijaa TPS tarvitsisi esim. löysän Vahalahden tilalle. Miehellä ei ilmeisesti Suomen passia ole, joten vie ulkkaripaikan.
Hannulaa on mainostettu ainakin Ruotsin puolella TPS-kasvattina. Mies on meinaan lähtenyt maailmalle Tepsin a-junnuista. Lisäksi Mikan isä asuu Turussa.
 

frankeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
takavuosien TPS, toivottavasti myös tulevaisuuden
keppimies kirjoitti:
In Makko I Trust.

Ja muihinkin omiin. Lähtee juuri tästä.
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Speedye kirjoitti:
Mika Hannulasta sen verran vielä, että eikös miehellä ole varsin vahva TPS-tausta? IS Urheilu kertoi, että mies on juuri Suomeen tulossa. Nyt JOS on niitä pelimerkkejä jäljellä niin Seppo rahat tiskiin. Tälläistä taistelijaa TPS tarvitsisi esim. löysän Vahalahden tilalle. Miehellä ei ilmeisesti Suomen passia ole, joten vie ulkkaripaikan.

Tämän päivän Ilta-Sanomien jutussa ainakin mainitaan, että Hannulalta löytyy kahden suunnan passi, joten siinä mielessä ei veisi ulkkaripaikkaa. Ja kuulemma osaa myös puhua suomea.
 

frankeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
takavuosien TPS, toivottavasti myös tulevaisuuden
wilberto kirjoitti:
Tämän päivän Ilta-Sanomien jutussa ainakin mainitaan, että Hannulalta löytyy kahden suunnan passi, joten siinä mielessä ei veisi ulkkaripaikkaa. Ja kuulemma osaa myös puhua suomea.

Mutta kun ei ole hynää jollei joku ala vihdoin ottaa 'oikeata vastuuta'.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Speedye kirjoitti:
Mika Hannulasta sen verran vielä, että eikös miehellä ole varsin vahva TPS-tausta? IS Urheilu kertoi, että mies on juuri Suomeen tulossa. Nyt JOS on niitä pelimerkkejä jäljellä niin Seppo rahat tiskiin. Tälläistä taistelijaa TPS tarvitsisi esim. löysän Vahalahden tilalle. Miehellä ei ilmeisesti Suomen passia ole, joten vie ulkkaripaikan.

Mitä ihmettä tuon Vahalahden päälle pitää aina tuota sontaa kaataa?? Mies on toiseksi paras pistemies silti pitää jatkuvasti valittaa. Se on nähty, mikä on miehen pelityyli, ja se on ihan sama, mikä on tyyli, koska tulosta tulee. Tulosurheilua, nääs.

Kuka oikeasti uskoo vaihtoon Vahalahti-Hannula? Ei kukaan. Eikä sitäpaitsi ole mitään takeita vaihdon järkevyydestä. Floppeja on ennenkin nähty "tähtipelaajien" kohdalla. Ja takuulla on kallis mies, olisiko HIFKin mies? Pelkkä TPS-tausta ei anna tarpeeksi pohjaa edes huhuta miestä Turkuun.
 

Yläkatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
MTV3:sen mukaan Frölunda Indians etsii Tomi Pettiselle uutta seuraa. Olisikos siinä meille puolustaja? Toki tämäkin jotain maksaisi, elikkäs jos kassa on tyhjä niin pulloja keräämään sitten vaan
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Minä olen toinen, jonka päähän ei Vahalahden dissaaminen mene.

Vaha on todellakin joukkueen toiseksi tehokkain mies ja koko liigassa varsin korkealla. Miehen peli on ehkä flegmaattisen näköistä, mutta niin se edelliskausilla on ollut Nurmisellakin. Mitä väliä, kunhan pisteitä tulee? Eikä VV turhaan alivoimalla raada. Hyvä hyökkääjää molempiin suuntiin, sanokoot JA-valkut mitä tahansa.

Hannula ei kiekollisesti ole mitenkään ihmeellisen loistava. Menee ehkä enemmän maaleja tekevät duunarit -luokkaan, kuten erän Jämtinkin. Toki Hannula on Ruotsin maajoukkueen vakiokalustoa, mutta kaikki ei ole kohdallaan, kun Tukholmassa harjoittelee ja HV:sta pois on lähdössä. Kallis riski ei kuulosta hyvältä tässä kohdassa.

Nuorille on annettu vastuuta, enkä minä ainakaan ole kovinkaan pettynyt Makkosen tai Suomisen otteisiin. Myöskin Aho on pelannut loistavan alkukauden ja kerännyt kehuja vastustajien kannattajilta. Juho Jokisesta puolestaan ei taida koskaan tulla liigatason puolustajaa. Epävarma ja virhealtis. Mitä pirua Jortikka näkee siinä miehessä?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös