Venäjä olympialaisissa 2010

  • 77 803
  • 179
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Afinogenov voi mennä Saprykinin tilalle, ehkä. Uskon kuitenkin, että Saprykinistä on enemmän hyötyä kuin Afinogenovista, koska pelaa paremmin kahteen suuntaan.

Toivottavasti Saprykin ei ole tuossa porukassa. Hän on KHLn ehkä 10-20 paras venäläinen laitahyökkääjä.
Saprykin on nähty joukkueessa paljon varmaankin vahvan toissakautensa ja ketjuhahmotelman, jossa Saprykin ja Radulov pelasivat samassa ketjussa, ansiosta.
 

kovalev

Jäsen
Itseäni kiinnostaa eniten lopullinen sentterinelikko. Tuo Jusan esittämä kokoonpano kelpaisi kyllä mainiosti, vaikka ketjukoostumuksista en ole aivan varma.
Pääasia, että Venäjällä on mukana (toivottavasti) kolme vaatimukset täyttävää veskaria, eikä näitä EHT-sankareita.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Venäjän jääkiekkoliitto on julkistanut virallisilla kotisivuillaan 2010 Vancouverin olympiakisojen miesten jääkiekkomaajoukkueen nimilistan:



Maalivahdit:
Jevgeni Nabokov, San Jose Sharks
Ilja Bryzgalov, Phoenix Coyotes
Semjon Varlamov, Washington Capitals

Puolustajat:
Andrei Markov, Montreal Canadiens
Ilja Nikulin, Ak Bars Kazan
Dmitri Kalinin, Salavat Julajev Ufa
Konstantin Korneev, TsSKA Moskova
Denis Grebeškov, Edmonton Oilers
Fjodor Tjutin, Columbus Blue Jackets
Sergei Gontšar, Pittsburgh Penguins
Anton Voltšenkov, Ottawa Senators

Hyökkääjät:
Pavel Datsjuk, Detroit Red Wings
Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins
Sergei Fjodorov, Metallurg Magnitogorsk
Ilja Kovaltšuk, Atlanta Thrashers
Maksim Afinogenov, Atlanta Thrashers
Danis Zaripov, Ak Bars Kazan
Aleksandr Sjomin, Washington Capitals
Sergei Zinovjev, Salavat Julajev Ufa
Aleksandr Radulov, Salavat Julajev Ufa
Viktor Kozlov, Salavat Julajev Ufa
Aleksandr Ovetškin, Washington Capitals
Aleksei Morozov, Ak Bars Kazan



Kaiken kaikkiaan siis 23 pelaajaa, joista yhdeksän KHL:stä ja neljätoista NHL:stä. Ns. isoista nimistä Vjat. Kozlov, Frolov, Kovalev, Zherdev ja Khabibulin(loukkaantunut?) eivät ole joukkueessa mukana. Luonnollisesti Venäjällä on kasassa todella kova ja kokenut joukkue, joka ehdottomasti lähtee turnaukseen toisena suurena mestarisuosikkina Kanadan rinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Ok,

veli Venäläiset luultavasti ryntäävät tänne aamun sarastettua selventämään valintoja tarkemmin mutta onko asia tosiaankin näin että "änäristä" löytyy ainoastaan 6 hyökkäävää pelaajaa jotka kelpuutetaan joukkueeseen?

Where the fuck is A. Kovalev? :O

voinen lainata itseäni kisojen jälkeen, mutta sanokaa sanoneeni että puolustus tulee kusemaan tämän kampanjan itäisen naapurimme osalta.

Maalivahtien osalta Bryzgalov on näyttöjen perusteella ykkönen, mutta Nabokov ottanee statuksensa perusteella harteilleen viitan mitä ei kykene kantamaan lopulliseen maaliin asti. Tässä lienee toinen potentiaalinen ongelma joukkueen osalta.
 

kovalev

Jäsen
Ja ysiykkönen mukana. Kiitos, Bykov!
Mitä tulee Kovyyn, niin hänellä on taas surkeahko kausi alla, enkä usko Kovalevin olleen Bykoville edes todellinen vaihtoehto missään vaiheessa; siksi käsittämätön oli jo päätös jättää mies ulos toissavuotisesta mm-joukkueesta.

Sitten niihin kummallisuuksiin: missä ihmeessä on Frolov???
V. Kozlov - mikähän mahtaa olla hänen roolinsa tässä joukkueessa?
Afinogenov, sinähän voisit vaikka loukkaantua, niin saadaan Frolov mukaan?
 

kovalev

Jäsen
Tuohon championat.ru:n tekemään hahmotelmaan on pakko todeta, että olis aika pimee idea ottaa Viktor Kozlov joukkueeseen, mutta jättää Frolov ulos. Etenkin nelosketjussa vetelä Kozlov tuskin hoitaisi rooliaan samalla tavalla, kuin Frolov, joka on myös hyvä maalintekijä.
Näinpä. Tästä voidaan nyt sitten spekuloida oikein urakalla.
Joku luonnollisesti informoi tyhmää tietämätöntä, jos tässä on taustalla jotain vammoja?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Bykov on pelitapa-valmentaja, joten jonkun yksittäisen taiturin puuttuminen ei sumenna kokonaiskuvaa yhtään. Esim. Kovalev tulee joukkueeseen mukaan, jos joku ykkös- tai kakkosketjuun suunniteltu pelaaja loukkaantuu. Pääasiat, kuten että Bykov on päävalmentaja, huru-ukot, kuten vanhukset Tihonov, Jursinov ja Mihailov istuvat katsomon puolella ja maalissa on Nabokov tai Bryzgalov, ovat kunnossa ja ne asiat ovat kunnossa. Taistelu kultamitaleista Kanadan kanssa voi alkaa.

Joukkue on kasattu Bykovin tapaan, 8 puolustajaa ja 12 hyökkääjää. Jos yksi esim. laituri loukkaantuu kesken kisojen, niin Kovalchuk tai joku muu pelaa tosi paljon, mutta sehän on vain hyvä juttu, eikö vaan. Jos katsoo millä kokoonpanolla Venäjä kukisti Kanadan kevään 2008 mm-kisoissa, niin joukkue on pikkuisen parannettu versio siitä kultaa voittaneesta ryhmästä eli porukasta, johon Bykov varmasti luottaa 100% edelleen. Kun leikitellään kentällisillä, niin siellä on ihan valmiita kokonaisuuksia jo nyt nähtävissä tähän tyyliin:

Mv:t 1. Nabokov 2. Bryzgalov 3. Varlamov
1: Nikulin-Markov; Datsjuk-Malkin-Kovalchuk
2: Kornejev-Grebeshkov; Semin-Fedorov-Ovechkin
3: Gonchar-Kalinin; Morozov-Zinovjev-Zaripov
4: Volchenkov-Tjutin; Afinogenov-Kozlov-Radulov

Radulov pelasi v. 2008 nelosketjussa ja fiksuna pelaajana tyytyy rooliinsa varmaan ihan hyvin myös Vancouverissa. Fedorov vetää taas maailman parasta "kettu ja kaksi koiraa"-ketjua. Uskoisin, että Bykov kasaa tuon aivan huikean ykkösketjun siten, että Datsjuk on laidassa, voin olla väärässä. Kovalchuk on niin dominoiva pelaaja, että saattaa pelata myös Morozovin ja Zinovjevin kanssa, kuten Kanadassa keväällä 2008. Nelosketju on mielenkiintoinen, koska pelaajat osaavat myös tämän homman, mutta kykenevät myös voittamaan pelin Venäjälle, tekemällä itse pari maalia. Hyökkäys on rakennettu pilkulleen oikein. Puolustajista en osaa oikein sanoa, mutta 6 puolustajaa voitti kultaa v. 2008 Kanadassa ja heidät on täydennetty loistavalla puolustavalla puolustajalla Volchenkovilla ja hyökkäyssuuntaan maailmanluokan Sergei Goncharilla, joka voitti Stanley Cupin keväällä 2009 Pittsburghin joukkueessa.

Joukkue on kasattu voittajatyypeistä. Kolmosmaalivahti Varlamov taitaa olla ainoa, joka ei ole voittanut jo nyt urallaan olympiakultaa, mm-kultaa tai Stanley Cupia. Monet ovat voittaneet esim. mm-kultaa ja Stanley Cupin. Fedorov hakee nyt vielä olympiakultaa kruunuksi uralleen, kun ei pelannut vielä Neuvostoliiton v. 1988 Calgaryn kultajoukkueessa, jossa muuten päävalmentaja Bykov oli yksi kultamitalin voittaneista pelaajista. Keväällä 1989 Fedorov voitti jo ensimmäisen mm-kultamitalinsa ja nyt 21 vuotta myöhemmin hän on hakemassa olympikultaa tämän huikean Venäjän joukkueen kanssa Vancouverin kisoista. Uskomaton joukkue, loistava päävalmentaja ja kaksi maailmanluokan kokenutta maalivahtia. Kanada on ison haasteen edessä, jos haluaa voittaa tämän Venäjän joukkueen, vaikka sillä on kotikisat ja kotiyleisön tuki etunaan. Tosin tiedämme, että harvoin oikeasti kotijoukkue voittaa kisat, koska fokus pelaamiseen saattaa kaikessa peliä ympäröivässä touhussa jo hieman hämärtyä, vaikka kuinka väitettäisiin muuta.

Uskon Venäjän kultamitaliin Vancouverissa nähtyäni minkä joukkueen Bykov valitsi. Korjaan ehkä hieman mielipidettäni, kun näen Kanadan valinnat, mutta näin ajattelen 25.12.2009 aamulla. "Venäjä vie kultaa Vancouverista 2010."
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pieni lisäys vielä Venäjän joukkueeseen. Pelaajana Venäjän joukkueesta ei yksikään ole vielä voittanut olympiakultaa, joten nälkää varmasti riittää, myös tämän asian takia. Päävalmentaja Bykov voitti kultaa pelaajana v. 1988 Calgaryssa Neuvostoliiton joukkueessa ja v. 1992 Albertvillessä IVY:n joukkueessa (Isänmaallisten valtioiden yhteisö ??), kun uusi Venäjä maana kärsi vielä hieman synnytystuskia. Uusi Venäjä ei ole vielä edes voittanut olympiakultaa ja nyt on tietysti aika korjata tämä asia kuntoon ja sitten Sotshissa v. 2014 puolustaa kunnialla kultamitaleita Venäjän kotikisoissa. Kovalev ja Habibulin olivat Albertvillen joukkueessa, kuten Kärppien Juskevitsch, SKA Pietarin Sergei Zubov. Jos halutaan spekuloida vähän sellaisilla pelaajilla, joilla ura jatkuu ja meriittilistaan kuuluu olympikulta v. 1992.

Gonchar pelaa tietysti erittäin paljon ylivoimaa ja ei kannata liikaa tuijottaa sitä mitkä pakkiparit merkitsin ketjujen taakse näin alustavasti, edellisessä viestissäni. Joukkueen rakenne on kuitenkin taattua "Bykovia" ja kivikova murtaa millään osa-alueella ihan kokonaan, kun tosipelit alkavat pudotuspeleillä Vancouverissa. Venäjä on mielenkiintoisessa itä-eurooppalaisessa alkulohkossa, jossa vastaan tulee Latvia, Slovakia ja Tshekki ja sitten tietysti puodutuspelit ja lopuksi finaali Kanadaa vastaan, ilman isoa yllätystä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mielenkiintoisia pohdiskeluja Johannes, ja myös siksi, että kun luin Dmitry Chesnokovin analyysit joukkueesta, oli siellä niin pakkien kuin hyökkääjienkin suhteen varsin erilaiset mielipiteet. Aika kova olisi nähdä Semin-Datsjuk-Ovetshkin yhdessä myös, vaikka Fedorov onkin ko. laitureiden kanssa loisteliaasti yhteen pelannut. Kolmosketju teillä molemmilla on samanlainen.

Prospective Pairings*:
Gonchar - Markov
Kalinin - Tyutin
Volchenkov - Grebeshkov
Korneev - Nikulin


Prospective lines*:
Ovechkin - Datsyuk - Semin
Kovalchuk - Malkin - Afinogenov
Morozov - Zinoviev - Zaripov
Radulov - Fedorov - Kozlov
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Mun näkemys ketjuista tällä miehistöllä on seuraavanlainen, mikä on aika lähellä tuon Chesnokovin näkemystä sillä erotuksella, että en erottaisi vanhoja tutkapareja, minkä vuoksi kahden ekan ketjun sentterit ovat toisinpäin ja siten, että tarjoaisin Nikulinin ZZM-ketjun taakse... ja lähes identtinen oman vanhan hahmotelmani kanssa, sillä erotuksella, että Afinogenov on korvannut Kovalevin ja Kozlov Frolovin:

Ovechkin - Malkin - Semin
Kovalchuk - Datsyuk - Afinogenov
Zaripov - Zinoviev - Morozov
Kozlov - Fedorov - Radulov

Gonchar - Markov
Tyutin - Grebeshkov
Volchenkov - Nikulin
Korneev - Kalinin

Vaihtoehtoinen malli, josta näillä valinnoilla on merkkejä nähtävissä, voisi olla seuraavanlainen hyökkäyksen osalta:

Kovalchuk - Malkin - Afinogenov - Atlanta-kaksikko paremmalla sentterillä.
Ovechkin - Fedorov - Semin - 2008 mm-kakkosketju.
Zaripov - Datsyuk - Morozov - Kazanin kaksikko vähän paremmalla sentterillä.
Kozlov - Zinoviev - Radulov - EHT:lla nähty Ufa-ketju.

Tässä vaihtoehdossa on se huono puoli, että nelosketju on mielestäni täysin turha. Bykovin ja Medvedevin mielestä Viktor Kozlov on cool pelaaja, mutta ehkä heidän mielensä muuttuu näiden kisojen jälkeen.

Kovat poisjäneet:

Alexei Kovalev ei ole ollut kertaakaan Bykovin hallinnon aikana joukkueessa mukana ja hänellä on ilmeisesti Bykovin silmissä flegmaattisen, vaikeasti valmennettavan ja liian vanhan pelaajan maine. Näin aluksi Kovalevin selvänä Olympia kalustona, mutta tämän kauden perusteella on aivan sama, onko joukkueessa Kovalev, vai Afinogenov.

Alexei Jashin kieltäytyi vuoden 2008 Swedenhockeygamesista ja MM-kisoista, minkä jälkeen Bykov on kantanut jotain kaunaa häntä kohtaan.

Alexander Frolovin jääminen joukkueen ulkopuolelle on todella käsittämätön juttu, kun ottaa huomioon miehen käyttökelpoisuuden erikoistilanteissa ja roolipelaajana ja sen, että käytännössä hänen sijaansa on valittu Bykovin oman joukkueen poika Viktor Kozlov.
Oliko tällä ratkaisulla tarkoitus näyttää, että mikäli haluaa pelata maajoukkueessa, kannattaa Bykovin alaisuudessa pelata myöskin seurajoukkueessa.

Nikolai Zherdevin esitys 2009 MM-kisoissa oli niin tahdoton, että hän teki Bykoviin lähinnä negatiivisen vaikutuksen, eikä hän muutenkaan ole sen tyyppinen pelaaja, joka kuuluisi Bykovin hahmotelmiin.

Vjatsheslav Kozlov ei ole kertaakaan pelannut Bykovin alaisudessa ja syytä voidaan vain arvailla. Useasti kieltäytynyt maajoukkue-edustuksista.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Vjatsheslav Kozlov ei ole kertaakaan pelannut Bykovin alaisudessa ja syytä voidaan vain arvailla. Useasti kieltäytynyt maajoukkue-edustuksista.

Olisiko Kozlovin kyky pelata sekä sentterinä että laiturina yksi mahdollinen syy valintaan? En noista muista laitureista tiedä sen vertaa, että pystyisikö joku muu mahdollisesti paikkaamaan sentteritontilla, jos vakisenttereistä joku loukkaantuu?

Toinen mahdollinen syy voi olla sekin, että Kozziehan pelasi varsin hyvin Capseissa Ovetshkinin vastakkaisella laidalla. Tämä tuo mukanaan Bykoville kaksi aikaisemminkin toimivaksi todettua laiturivaihtoehtoa Ovetshkinin pariksi (AO-Semin, AO-Kozlov). Näin Bykovilla on mahdollisuus halutessaan levittää kolmeen ketjuun loistavat laiturit (AO, Semin, Kovaltshuk) mikäli haluaa leveyttä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Olemme oikeastaan ihan samoilla linjoilla Chesnokovin kanssa ketjujista, mutta yhdessä asiassa olen kyllä ihan eri mieltä kuin hän. Jos Afinogenov pelaa muualla kuin nelosessa, niin hän ei mahtuisi joukkueeseen. Kakkosen pelipaikan veisi silloin Kovalev, eikä Afinogenov. Saattaahan se olla, että Seminin ja Ovechkinin sentteri on nyt Datsyuk, eikä Fedorov, mutta en kyllä ymmärrä miksi Fedorov olisi valittu joukkueeseen nelossentteriksi, eikä esim. Tereshenko, jos "eläydyn Bykoviksi." Voi tietysti olla, että Fedorov on jo menettänyt vähän liikettä vuodesta 2008, mutta Bykov haluaa hänet luottopelaajanaan ehdottomasti Vancouveriin mukaan, joka oli minusta ihan selvä juttu koko ajan, ilman loukkaantumista ja Fedorov tosiaan pelaa nelosessa. Tämän selityksen "ostan", jos Fedorov pelaa nelosessa, eikä Seminin ja Ovechkinin sentterinä.

Pakkipareihin en ota muuta kantaa kuin sen, että Goncharilla on varmasti todella iso rooli ja epäilen kyllä Bykovin pitävän osan ennnenkin toimineista pareista kasassa, tosin kuin Chesnokov. Saa nähdä, nämä kirjoitukset ovat tietysti vain mielipiteitä, niin Chesnokovilla kuin Johanneksella. Bykov tekee ratkaisut ja me katsellaan pelejä. : )

Ovechkin ja Malkin ovat todella huonoissa väleissä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Pitäisin erikoisena ratkaisuna, jos he pelaisivat samassa ketjussa, mutta ehkä he ovat taas väleissä ja olen väärässä, ehkä en.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Olisiko Kozlovin kyky pelata sekä sentterinä että laiturina yksi mahdollinen syy valintaan? En noista muista laitureista tiedä sen vertaa, että pystyisikö joku muu mahdollisesti paikkaamaan sentteritontilla, jos vakisenttereistä joku loukkaantuu?

Varmasti on, mutta olisin silti suosinut Frolovia kokoonpanossa ja ylimääräistä keskellä pelaamaan kykenevää pelaajaa, niin paljon hyödyllisempi pelaaja Frolov pelillisesti on tuolle joukkueelle.
Ylimääräinen hyökkääjä olisi tuonut enemmän vaihtoehtoja pelata tilanteen mukaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ovechkin ja Malkin ovat todella huonoissa väleissä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Pitäisin erikoisena ratkaisuna, jos he pelaisivat samassa ketjussa, mutta ehkä he ovat taas väleissä ja olen väärässä, ehkä en.

Tuohon on ainakin viime kevään kommenttien, ja viime All Star-pelin pelleilyjen ja istuntojen perusteella tullut positiivinen muutos. Mielestäni silloin puhuttiin täälläkin päin, että Kovaltshuk olisi toiminut ilmeisesti vielä välikätenä oletettujen vihamielisyyksien sopimisen kanssa. Eli sanoisin että homma skulaa taas, jos puhuisin kuten pk-seudulla.

PS. Erityiskiitos Ihmeiljalle "insidetiedoista" Bykovin angstien suhteen.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
Tuohon Ovechkin-Malkin keskusteluun sen verran, että taisin lukea jääkiekkolehdestä tai prohockeysta jutun Ilya Kovalchukista ja hänen tulevaisuudestaan. Jutussa kyseltiin, että merkkaako Stanley Cup vai Olympiakulta enemmän. Kovalchuk sanoi muistaakseni, että Olympiakulta olisi hänelle isompi juttu. Sen jälkeen sanottiin epävirallisesti näin: "Kovalchuk uskoo Venäjän mahdollisuuksiin erittäin paljon ja siksi kutsuikin Ovechkinin ja Malkinin kolmenkeskiselle lounaalle. Lounaalla Kovalchuk kertoi, että Venäjällä on erittäin hyvät saumat Olympiakultaan, mutta teidän pitää selvittää välinne. Lounaan päätteeksi Ovechkin ja Malkin paiskasivat kättä ja jo seuraavalla viikolla he pelleilivät all-stars tapahtumassa"

Noin muistan lukeneeni, onko jollain varmistusta asiaan. Olen 99% varma, että he sopivat välinsä, mutta toivon saavani jotain varmistusta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä se riittää Venäjälle ja Bykoville, että Ovechkin ja Malkin ovat sen verran sopineet kehnot välinsä, että mahtuvat samaan joukkueeseen, ei heidän tarvitse olla esim. huone- tai ketjukavereita kisojen aikana. : ) Uskon, että näin on käynyt ja ongelmat ovat menneisyyttä Ovechkinin ja Malkinin välillä, kun se on nyt täällä kerrottu usean kirjoittajan eri tietolähteistä.
 

Nile

Jäsen
Tuohon Ovechkin-Malkin keskusteluun sen verran, että taisin lukea jääkiekkolehdestä tai prohockeysta jutun Ilya Kovalchukista ja hänen tulevaisuudestaan. Jutussa kyseltiin, että merkkaako Stanley Cup vai Olympiakulta enemmän. Kovalchuk sanoi muistaakseni, että Olympiakulta olisi hänelle isompi juttu. Sen jälkeen sanottiin epävirallisesti näin: "Kovalchuk uskoo Venäjän mahdollisuuksiin erittäin paljon ja siksi kutsuikin Ovechkinin ja Malkinin kolmenkeskiselle lounaalle. Lounaalla Kovalchuk kertoi, että Venäjällä on erittäin hyvät saumat Olympiakultaan, mutta teidän pitää selvittää välinne. Lounaan päätteeksi Ovechkin ja Malkin paiskasivat kättä ja jo seuraavalla viikolla he pelleilivät all-stars tapahtumassa"

Noin muistan lukeneeni, onko jollain varmistusta asiaan. Olen 99% varma, että he sopivat välinsä, mutta toivon saavani jotain varmistusta.

Juuri näinhän se meni Jääkiekkolehden 10/2009 numeron mukaan, jutussa jossa mietittiin Kovalchukin asemaa kapteenina Nhl:ssä. Sen verran pieni korjaus, että pojat kävivät lounaalla all-stars tapahtumaa edeltävänä päivänä Montrealissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Venäjä on mielenkiintoisessa itä-eurooppalaisessa alkulohkossa, jossa vastaan tulee Latvia, Slovakia ja Tshekki ja sitten tietysti puodutuspelit ja lopuksi finaali Kanadaa vastaan, ilman isoa yllätystä.

Yllätystä toivoen. Ei ollut Torinossakaan venäläisten joukkue mikään tusinajengi, itse asiassa suht samantyyppinen kuin nytkin, ja niin vain Suomi niisti ryss... korjaan, rakkaita itänaapureitamme 4-0.

Jopa EHT-peleissä Suomen b-maajoukkue (jossa pelasi pari kolme ehkä olympialaisiin pääsevää, muut lähinnä SM-liigamiehiä) päihitti Venäjän nimekkään maajoukkueen KHL-miehet (joita nyt olympialaisiin valittiin 9 kappaletta eli lähes 40% joukkueesta), joten ei Venäjä minusta mitenkään ylivoimainen ennakkosuosikki finaaliin asti ole.

Kanada on suurin ennakkosuosikki jo kotietunsa vuoksi, mutta muuten pitäisin esim. edellistä mestaria Ruotsia Venäjää todennäköisempänä finaalikandidaattina. Ja yllätysvalmis Suomi voi lyödä kapuloita rattaisiin kuten viimeksikin ja sataprosenttisesti erityisesti maalivahtipelissään onnistuessaan saavuttaa parantaa vaikka viime kisojen sijoitustaan.

Kovia nimiä tietysti erityisesti nuo kuusi NHL-supertähtihyökkääjää Venäjältä ovat, mutta pakisto ei ole mikään ihmeellinen (joskaan siinä ei ole myöskään heikkoja lenkkejä), ja maalivahtisektorilla Venäjä häviää ainakin Suomelle ja Kanadalle selvästi. Toki kokonaispaketti ja suoritustason varmuus ratkaisevat tosipeleissä, samoin Bykovin luonteva, hymyilevä ja latinotemperamenttinen olemus.

Johannes kirjoitti:
IVY:n joukkueessa (Isänmaallisten valtioiden yhteisö ??)

IVY = Itsenäisten valtioiden yhteisö, joka on löyhä talouspoliittinen ryhmittymä, ja toimii yhä edelleenkin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ivy

Sinänsä näin jälkikäteen ihmeellistä, että mokoman keinotekoisen liittouman annettiin edes osallistua käytännössä Neuvostoliitto-mandaatilla ja NL-kokoonpanolla, vaikka Neuvostoliitto hajosi 26.12.1991 (eräitä maailmanhistorian ja lähihistorian hienoimpia päiviä). Kansallislaulunakin soitettiin olympiasäveltä. Vähän sama kuin olympialaisiin osallistuisi EU:n joukkue.

Olisivat sitten antaneet neukkujen vanhan paikan joko suoraan esim. Venäjälle (Venäjän joukkuehan tuo käytännössä tuolloin oli kun pelaajalistaa katsoo), tai sulkeneet kokonaan pois.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jääkiekko_talviolympialaisissa_1992#Mitalistijoukkueiden_pelaajat

Eivät sitä muutkaan maat ole saaneet pelata millään kombojoukkueilla, joissa on useiden kansakuntien parhaat sillä perusteella, että osa pelaajista kuului vielä viime vuonna samaan valtiokokonaisuuteen.

Sama epäjohdonmukainen ja epäoikeudenmukainen kohteluhan jatkui, kun Tsekkoslovakia hajosi ja Tsekki sai A-sarjapaikan, Slovakian joutuessa MM-divaritasoille, mutta se menee jo offtopiciksi, joten ei tuosta enempää.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Venäjä pelasi vielä Torinossa yksilöiden ylivoimaisen osaamisen varassa ja sen takia Westerlundin Suomelle Venäjä oli aika helposti voitettavissa. Nyt, kun Bykov on valjastanut joukkueen yhtenäiseen pelitapaan, eikä taitureiden osaaminen ole kadonnut mihinkään, on joukkue paljon vaikeammin voitettavissa kuin Torinossa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Maalivahtien osalta Bryzgalov on näyttöjen perusteella ykkönen, mutta Nabokov ottanee statuksensa perusteella harteilleen viitan mitä ei kykene kantamaan lopulliseen maaliin asti. Tässä lienee toinen potentiaalinen ongelma joukkueen osalta.
Täh. Ei varmasti ole mitään ongelmaa. Maajoukkueenkin puoleelta aika tuoreet näytöt -08 kullan myötä. Nabokov ottaa ykkösveskarin paikan, koska on mun mittapuulla jopa maailman top-5 veskareiden joukossa. Bryzagin on kieltämättä pelannut pitkästä aikaa "voittavaa kautta", mutta myös tuossa "voittava maalivahti" -vertailussa jää Nabbyn taakse.

Kovalchuk - Malkin - Afinogenov - Atlanta-kaksikko paremmalla sentterillä.
Miten sen nyt ottaa, kumpi on parempi, Datsyuk vai Malkin. Aika makuasia ja riippuu toki roolista/ketjukavereista.

Saas nähdä mitä päätön koohottaja Afinogenov saa aikaan, ja pääseekö kaveri kahteen ekaan kenttään - tuskin? Onko nelonen taas sitten Maximille sopiva, jos kolmosessa on Morozov ja kumppanit.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
http://stats.iihf.com/Hydra/132/IHM132156_54B_1_0.pdf
Venäjä löi tällaisilla kentällisillä Kanadan mm-finaalissa 18.5.2008. Pelissä, joka on varmaan mm-historian mielenkiintoisin finaalipeli, jos unohdetaan se mitä maata kukin kannattaa. Bykovin Venäjä Vancouverissa on vähän parannettu versio tästä joukkueesta, kun nyt voi valita mukaan pelaajia myös NHL:n sen kauden kärkijoukkueista. Nuoria tai ainakaan kansainvälisesti kokemattomia pelaajia Bykov ei ota Vancouveriin ollenkaan ja miksi ottaisi, kun haluaa Venäjälle kultamitalit. Joukkueessa on vain voittamisen osaajia, siis helpot valinnat Bykoville. Jos verrataan kevään 2008 mm-joukkuetta Vancouverin porukkaan, niin finaalipelistä eivät ole mukana kakkosmv Birjukov, puolustajat Proshkin ja Daniil Markov ja hyökkääjät Sushinski, Gorovikov ja Tereshenko. 22 pelaajaa ja vain 6 heistä ei tule mukaan Vancouveriin. Bykovilla on todella hurja luotto kevään 2008 mm-kultajoukkueeseen. Ketä on tullut tilalle, maalivahdit Bryzgalov ja Varlamov, puolustajat Volchenkov ja Gonchar ja hyökkäykseen Datsyuk, Malkin ja Kozlov.

Kanadassa 18.5.2008 kentällisiin jäi tällaiset aukot paikattaviksi, kun Bykov julkaisi Vancouverin joukkueen:
Mv: Nabokov (xxxx ja xxxx)
1: Nikulin-Markov; Morozov-Zinovjev-Kovalchuk
2: Kornejev-Grebeshkov; Semin-Fedorov-Ovechkin
3: xxxx-Tjutin; xxxx-xxxx-Zaripov
4: xxxx-Kalinin; Afinogenov-xxxx-Radulov

Bykov ei tietenkään peluuta Morozovia ja Zinovjevia ykkösessä, kun joukkueeseen tulevat herrat Datsyuk ja Malkin. Morozov ja Zinovjev siirtyvät minun sapluunassani kolmoseen, pelaamaan Zaripovin kanssa. Itse en millään usko, että Afinogenov olisi joukkueessa, jos hän ei taas suostuisi pieneen, mutta tärkeään rooliin nelosketjun laidassa. Radulov taas pystyisi pelaamaan ykkös- tai kakkosketjuissa, mutta aloittaa varmaan nelosessa, koska osaa senkin roolin vaatiman pelitavan. Ei Ovechkinia tai Iljaa voi laittaa nelosketjuun. Se on heti 5+20 minuuttia, kun poikien pinna palaa pienessä roolissa joukkueen sisällä. Radulov nousee suurempaan rooliin, jos tulee ikävä loukkaantuminen jollekin pelaajalle ketjuissa 1-3. Sitten tulee tämä iso kysymysmerkki. Pelaako Fedorov vieläkin kakkosketjun sentterinä vai ei. Minä veikkaan, että pelaa ja ykköseksi luodaan todellinen superketju Datsyuk-Malkin-Kovalchuk. Jos taas Ilja tarvitsee sellaisen ketjun, jossa muut tekee tilaa ja aikaa Iljalle tehdä yksin 1-2 maalia melkein jokaisessa pelissä, niin Bykov laittaa tasakentällisin Zaripovin pelaamaan "ykköseen" Datsyukin ja Malkinin kanssa ja Ilja pelaa taas maajoukkueesta tuttujen Morozovin ja Zinovjevin kanssa. Ylivoimaan voi heittää viivalle parin Gonchar-Kovalchuk ja esim. ketjun Semin-Malkin-Ovechkin, aika hurjaa eikö vaan. Nämä jäälle, kun on "pakko" tehdä maali ja kyllähän se maali tulee.
 
Viimeksi muokattu:

kovalev

Jäsen
Mietin tuota yv:tä kanssa. Tuossahan voisi kokeilla aika monenlaisia variaatioita, neljällä hyökkääjällä, kahdella sentterillä, ym. Jokainen noista senttereistä pystyy pyörittämään yv:tä, mutta kaipa vetovastuu jää lopulta Malkinille ja Datsyukille. Malkin pelaa ykkösessä jo senkin vuoksi, että Datsyuk tullee saamaan myös av-vastuuta, niin kuin Fedorovkin.
Olen samaa mieltä Johanneksen kanssa: kyllä tässä ihan roolitetun joukkueen makua on ja voittamaan tottuneita pelaajia oikeastaan jokainen.

Mietin eilen näitä ketjuja ja yllättäen minulla hahmottui aika samanlaisia koostumuksia:

Ilja - Malkin - Afinogenov

AO - Datsyuk - Semin

Z - Z - M

Kozlov - Fedorov - Radulov

Tuossa on vain pari ongelmaa: Afinogenov ei voi olla tällaisessa joukkueessa ykkösessä, Iljan ja Malkinin taas uskon ykkösessä pelaavan. Siksi hajotankin pakan ja otan Morozovin ykköseen Afinogenovin tilalle.

Tuo nelonen olisi muuten ihan ok, mutta mieluummin toisellakin laidalla joku Radulovin tyylinen pelaaja. Afinogenov olisi tietysti vaihtoehto myös Kozlovin paikalle, jolloin useampi ketju menisi taas uusiksi.
Sikäli ymmärrän Kozlovin, että häntä - niin kuin Fedoroviakin - voi käyttää jonkinlaisena jokerina. Kozlov on ilmeisesti mukana varasentterinä niin kuin joku jo mainitsikin, mutta on sekin mahdollista, että Bykov hakee jotain aivan uusia sommitelmia. En tiedä, mutta mielenkiintoista.
 

kovalev

Jäsen
Yllätystä toivoen. Ei ollut Torinossakaan venäläisten joukkue mikään tusinajengi, itse asiassa suht samantyyppinen kuin nytkin, ja niin vain Suomi niisti ryss... korjaan, rakkaita itänaapureitamme 4-0.

Jopa EHT-peleissä Suomen b-maajoukkue (jossa pelasi pari kolme ehkä olympialaisiin pääsevää, muut lähinnä SM-liigamiehiä) päihitti Venäjän nimekkään maajoukkueen KHL-miehet (joita nyt olympialaisiin valittiin 9 kappaletta eli lähes 40% joukkueesta), joten ei Venäjä minusta mitenkään ylivoimainen ennakkosuosikki finaaliin asti ole.

Kanada on suurin ennakkosuosikki jo kotietunsa vuoksi, mutta muuten pitäisin esim. edellistä mestaria Ruotsia Venäjää todennäköisempänä finaalikandidaattina. Ja yllätysvalmis Suomi voi lyödä kapuloita rattaisiin kuten viimeksikin ja sataprosenttisesti erityisesti maalivahtipelissään onnistuessaan saavuttaa parantaa vaikka viime kisojen sijoitustaan.

Kovia nimiä tietysti erityisesti nuo kuusi NHL-supertähtihyökkääjää Venäjältä ovat, mutta pakisto ei ole mikään ihmeellinen (joskaan siinä ei ole myöskään heikkoja lenkkejä), ja maalivahtisektorilla Venäjä häviää ainakin Suomelle ja Kanadalle selvästi. Toki kokonaispaketti ja suoritustason varmuus ratkaisevat tosipeleissä, samoin Bykovin luonteva, hymyilevä ja latinotemperamenttinen olemus.
Torinon joukkue ei ollut vielä sellainen, joka kääntää tappiotilanteita voitoksi. Siinä mielessä se oli vielä "vanhan liiton" joukkue, ja siinä mielessä nämä mm-joukkueet edustavat jonkinlaista vallankumouksellista sukupolvea, joille jääkiekko-ottelu kestää sen 60 min, tarvittaessa enemmänkin.
Varsinkin Malkinin ja Iljan panos tullee olemaan nyt huomattavasti suurempi kuin Torinossa. Ilja alkaa olemaan pelaajana parhaassa iässä ja hän on löytänyt pelihuumorin maajoukkueessa. Malkin ja AO nyt ovat muutenkin aivan poikkeuksellisia pelimiehiä ja vielä näin nuoria ollessaan jokainen vuosi hieman edellistä parempi.

Sikäli olen kanssasi samaa mieltä, että pidän Ruotsia vahvempana suosikkina. He kun tuppaavat olemaan tällaisissa tapahtumissa kuin kotonaan ja parempia kuin osiensa summa.
Unelmafinaali olisi itselleni Kanada - Venäjä, mutta Kanada tippuu, kun se kohtaa Ruotsin tai Venäjän (jos siis ennen finaalia)
Usa ja Suomikin ovat ihan potentiaalisia finaalimaita, Usa mustanahevosena, ja Suomi sillä edellytyksellä, että se saisi sekä puolivälierässä että välierässä slaavimaan vastaansa. Pelkkä Kipper ja vastahyökkäyspeli ei riitä kanukkeja, jenkkejä eikä ruotsalaisia vastaan, mutta hyvänä päivänä slaaveja vastaan kyllä, ehdottomasti.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Omaa hahmotelmaa hyökkääjistön osalta:

Radulov - Malkin - Kovalchuk
Semin - Datsjuk - Ovetchkin
Morozov - Zinovjev - Zaripov
Afinogenov - Fedorov - Kozlov

Pakeista vähemmän tietoa, mutta lähdetään nyt näistä.

Gonchar - Tjutin
Markov - Nikulin
Kornejev - Grebeshkov
Volchenkov - Kalinin

Maalivahdit enemmän tai vähemmän mysteeri myös, mutta viime kevään sensaatioveskari Varlamovin nostan silti kakkoseksi.

Nabokov
Varlamov
Bryzgalov
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Miten sen nyt ottaa, kumpi on parempi, Datsyuk vai Malkin. Aika makuasia ja riippuu toki roolista/ketjukavereista.

Tarkoitin, että Malkin on Atlantan senttereitä, Antropovia, Littleä ja Whiteä parempi.

Omaa hahmotelmaa hyökkääjistön osalta:

Radulov - Malkin - Kovalchuk
Semin - Datsjuk - Ovetchkin
Morozov - Zinovjev - Zaripov
Afinogenov - Fedorov - Kozlov

Joo, tuo voisi olla yksi vaihtoehto, että Radulov pelaa kärkiketjuissa ja mietin sillä variaatiolla tällaisia ketjuja:

Ovechkin - Malkin - Semin
Kovalchuk - Datsjuk - Radulov
Zaripov - Zinovjev - Morozov
Kozlov - Fedorov - Afinogenov

--------------------------------------------------------------------------

Kun Torinosta puhuttiin, niin ei tämä joukkue niin paljon parempi ole, kuin Torinonkaan joukkue:

Ilja Kovalchuk - Pavel Datsjuk - Alexei Kovalev
Alexander Ovechkin - Jevgeni Malkin - Maxim Afinogenov
Alexander Frolov - Alexei Jashin - Alexander Koroljuk
Viktor Kozlov - Andrei Taratukhin - Maxim Sushinski

Tuolloin joukkueen ulkopuolelle jäivät kieltäytymisten takia Sergei Fedorov, Alexander Mogilny, Sergei Zubov, Vjatsheslav Kozlov ja Sergei Samsonov ja loukkaantumisten vuoksi Valeri Bure ja Alexei Zhamnov. Alexei Morozovia ei valittu joukkueeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös